ДСБ и "Единство" се обединиха

ДСБ и Национален съюз "Единство" подписаха единна платформа за политическо обединение.

© Юлия Лазарова

ДСБ и Национален съюз "Единство" подписаха единна платформа за политическо обединение.Ние, от ДСБ и Гражданско сдружение "Национален съюз Единство", обявяваме волята си да представляваме своите избиратели на всички бъдещи европейски, национални и местни избори като единна политическа формация", обявиха в съобщение до медиите ДСБ и Гражданско сдружение "Национален съюз Единство". Сдружението беше учредено от Надежда Нейнска и Мартин Димитров, след излизането им от СДС.


"За целта ще започнем веднага изграждането на общи органи на политическо представителство и ръководство на национално и районно равнище. Каним партиите, организациите и гражданите, които споделят принципите на нашата Единна платформа, да се присъединят към нас като станат част от нас или наши политически партньори", се казва още в съобщението.


Те обвиниха управляващите в неспособност да довършат реформите, предприети по време на управлението на десницата и във възстановяване на тоталитарни практики.
"Обявяваме своята политическа платформа на твърди защитници на демократичните гаранции на правата и свободите на гражданите, на неприкосновеността на собствеността, на свободата на словото и на медиите, на алтернатива на популизма", заявиха от новата формация, чието име и структура все още не е изяснено.


"Независимо от възрастта ни, ние сме модерните хора на България," заяви Иван Костов.


Според Надежда Нейнски създаването на единна платформа е едно логично продължение на сближаването на позициите между "Единство" и ДСБ.


"Какво ще бъде името на новото сдружение и как ще се ръководи и регистрира в ЦИК за парламентарния вот ще бъде решено след дискусия сред привържениците и членовете на ДСБ и "Единство", съобщиха още от обединението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK