В избирателните списъци за референдума имало и 120-годишни (допълнена)

Лиляна Павлова

© Надежда Чипева, Капитал

Лиляна ПавловаМъртвите души всъщност са живи хора. Така министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обясни разликата между броя на хората в избирателните списъци и пълнолетното население, преброено от НСИ.


Същевременно обаче проверка на министъра показала, че има 668 избиратели в списъците, които са над 100-годишна възраст. "Дори има и 120-годишни, а аз не съм чувала да има такива хора в България", каза още министърът.


Тепърва местните администрации ще правят проверка колко души фигурират в списъците, а всъщност са починали, но без издадени смъртни актове.
На въпрос каква е вероятността в избирателните списъци да има починали хора без издадени смъртни актове и под 100-годишна възраст, министърът отвърна: "Тук навлизаме вече в теория на вероятностите."


От НСИ и ГРАО отново обясниха, че изчисляват броя на населението по различни методики. Статистиката преброява всички хора по настоящ адрес на територията на страната – и българи, и чужденци. ГРАО включва в списъците българите с избирателни права, независимо къде се намират – у нас или чужбина.


Според данните на двете служби разминаването между избирателните списъци и статистиката на населението е 829 363 души.


"Преброяването няма нищо общо с всички български граждани, които имат право да гласуват", каза още министърът. По думите й често се прави такъв паралел, което е изключително некоректно. "Нормално е да има разлика между лицата, които се регистрират срещу документ и преброяването. Затова никога не трябва да се търси сравнение между лицата, неживеещи в България, и между всички български граждани", обясни Павлова.


Заявление за участие в референдума в неделя са подали 1 773 български граждани с избирателни права. На изборите за президент подалите заявления за гласуване в чужбина, са били 32 390, което с 30 617 повече от тези за референдума.


Затова било възможно, ако 24 часа преди началото на допитването, някой от подалите заявление се върне в страната, да бъде дописан в избирателния списък. Тези данни обаче ще станат известни след края на вота от Централната избирателна комисия.


По отношение на критиките на ОССЕ след президентските избори през 2011 г., че е нужна актуализация на избирателните списъци, Павлова заяви: "Това е преглед на законодателната и публичната система, за принципа на формиране на списъците. Става дума за активна регистрация".


Броят на избирателите е важен за референдума, защото за да бъде валиден той, в него трябва да гласуват толкова избиратели, колкото на последните парламентарни избори. През 2009 г. гласа си подадоха над 4.3 млн. души. Ако са участвали над 20% от общия брой на избирателите, посочени от ГРАО, според закона, преобладаващият отговор се оформя като проекторешение на парламента и се разглежда от депутатите. Подозренията на БСП са, че умишлено избирателните списъци се раздуват, за да не се достигне и тази активност от 20%.


Заради разминаването в данните премиерът Бойко Борисов разпореди на министър Лиляна Павлова да направи проверка.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Ние се шегувахме, като викахме на ГЕРБ ГРОБ, ама то май умрелите ще излязат върли гербери лятото.

 2. 2 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Весело

  В БГ се гласува най-дълго!

 3. 3 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  "Мъртвите души всъщност са живи хора."

  На това изречение и Гогол би завидял...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  да гласуваш за ГЕРБ ОТ ГРОБА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Какви условия имаме за дълголетие в милата ни родина , радвайте се !!!

 6. 6 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Затова на изборите наблюдатели от Сирия, Русия и Беларус, да видим как после ЕС ще им оспорва изборите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Защо „референдума” е гавра с трупа на българския народ?

  Отговорът на този въпрос може да се открие в деветдесет минутната пиеса наречена телевизионно предаване „Референдум” на БНТ1, от 22/01/2013.

  За съжаление сайта на БНТ не е направен достатъчно френдли, поради което, ако искате да гледате това омерзително произведение трябва да влезете в страницата „БНТ Продукции” и след това да и намерите съответния „Референдум” от 22/01/2013.

  Веднага ще кажа че тази постановка дълбоко ме отврати. Поради тази причина и няма да се спирам на всички гадости в нея, а ще ви обърна внимание на най-важните три, според мен.

  Първо – нито един от участниците и организаторите (БНТ и властта, която и диктува политиката) на това мероприятие не желаеше и никога не е желал да направи каквото и да било усилие, така че да предостави макар и „грам” полезна информация на зрителите и слушателите на това и многото подобни на него „зрелище”. Никога и за нищо на света! Как се разбира това ли? Много просто – поради липсата на елементарна дисциплина. Ако участниците в „диспута” искаха да са ви полезни те не биха се прекъсвали един друг, а още повече да се замерват с епитети и квалификации, от което няма никаква полза. Но даже и да приемем, че участниците са достатъчно недоразвити, че трудно се самоконтролират, то това биха могли да сторят организаторите, в лицето на водещата. Организаторите, ако искаха да са ви полезни, са длъжни да въведат и спазват правило, според което нарушител на другите правила, за непрекъсване и спазване на времевите рамки, се отстранява от залата. Елементарно и просто! Както е в училище, съда и всяка една уважаваща себе си и клиентите си обществена среда. Но участниците в този фарс очевадно не искаха да са ви полезни, а по-скоро да ви се подиграят и за целта си поръчаха даже и увеличаване на времетраенето на „спектакъла”, за да е гаврата още по-болезнена.

  Второ – култов епизод! „Демократа” за смърт на България Иван Иванов пита „опонентите” си: „Коя община в страната ще се съгласи да приеме ядрения боклук, който ще се произведе, ако бъде построена АЕЦ „Белене?” А Р. Овч. му „опонира”: „А какво правим с козлодуйския?” Мизансцена се повтаря неколкократно, но нито единия не дава отговор на поставения от „опонента” му въпрос. Защо? Защото никой не знае отговора! Нито пък се интересува от отговора. Р. Овч. е ясен и не си заслужава да се коментира. Но защо „демократа” Ив. Ив. и компания са ЗА удължаване на живота и блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми, когато също не може да даде смислен и съдържателен отговор за справянето с ядрения боклук? Защо? За да бъде докрай „откровен” с всички вас? Каква е разликата между Р. Овч. и Ив. Ив.???? Каква? Аз не виждам такава, още повече, че по-късно, по-хода на „дебата” червеното Курумбашев обобщи, че никой от „дебатиращите” в студиото, както и представляваните от тях комитети няма нищо против от удължаване на живота на съществуващите мощности в Колзодуй и строителство на нови, пак там. „Демократиите” съгласно мълчат! Каква е разликата между Р. Овч. и Ив. Ив.? А разликата между Ив. Кост. И Серг. Стан?

  Трето – социологическите сондажи. В края на вулгарното слово-сношение бяха показани и графики, показващи нагласите на хората да отидат и изразят волята си. Според тях само около 25% от хората са изразили готовност да се разходят до урните. Приблизително 75% са предпочели законното си право да бойкотират това безсмислено мероприятие. Това прави ¾-ти от всички българи имащи право на глас!!! Смазващо мнозинство, повече от абсплютното, което е 2/3-ти. И тези трима от всеки четирима българи нямаха представител в студиото??? На практика тези българи бяха убити от комуноидите и техните мимикрични отрочета.

  Приятна разходка в гората, в неделя и дано да случите на гъби!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  На въпрос каква е вероятността в избирателните списъци да има починали хора без издадени смъртни актове и под 100-годишна възраст, министърът отвърна:"Тук навлизаме вече в теория на вероятностите."
  --------------------------
  Те тука вече самият Айнщайн се обърна в гроба, надигна си седалището и с бодра стъпка отправи скелета си към избирателната секция...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 9. 9 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 458 Гневно

  Мъртвите души били живи хора-на 120 годишна възраст???Не ги ли е срам от ГЕРБ да се гаврят с паметта на умрелите само и само да спечелят мнозинство. Всичко ще им се връща тъпкано.
  "да гласуваш за ГЕРБ ОТ ГРОБА !!!"-много точно казано КМЕТЕ!

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Според мен несъответствието идва повече от хора, които са в чужбина и не са преброени от статистиката, отколкото от разни куриозни случаи със 120 годишни гласоподаватели. Проблемът изобщо не е нов, но се споменава само преди избори.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  ГоУема сладурана, Бойко, ако не друго с такива картинки, като тази и Миро ни прави денят по-ведър.
  Не разбрах само какво става с Цачева, тя нали каза, че щяла да гласува ЗА, та последно Цачева ???

 12. 12 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Заради разминаването в данните премиерът Бойко Борисов разпореди на министър Лиляна Павлова да направи проверка.
  ----------------------------------------------------
  Така де, Лилито да преброи мъртвите души, а Цецо ще се погрижи да гласуват по правилен начин. Макар, че след лупингите, които направиха ГЕРБ около референдума, не е много ясно дали са "за" или "против".

 13. 13 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]да гласуваш за ГЕРБ ОТ ГРОБА !!![/quote]

  Ами не е демократично да не разрешаваш на умрелите да гласуват за любимия ГЕРБ, като нищо може от Брюксел да започнат процедура срещу България.
  Освен това не е демократично малкото и голямото Фидоошу да се броят за един глас, поне по две бюлетини трябва да пуснат. Така могат да пуснат по една "за" и "против".

 14. 14 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Може би и Георги Марков е в списъка, предполагам , ще гласува с твърдо "да".

  nemo malus felix, minime corruptor.
 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  Напълно естествено!

  Като гледам какво се вихри по китната земя българска - очаквайте и хан Аспарух да скочи от гроба!

 16. 16 Профил на plamyk
  plamyk
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Абе не бързайте да обвинявате ГЕРБ. В крайна сметка финансова изгода имат и други партии.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  Когато са гласували за БСП през 90-а, са били едва на 100.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 740 Весело

  Да очакваме на парламентарните избори повече от 9 000 000 гласоподаватели!

  Даже и хан Аспарух ще бъде включен в списъците, даже мога да ви кажа и за кой ще гласува...

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Весело

  [quote#3:"Депутат 241"]"Мъртвите души всъщност са живи хора."
  На това изречение и Гогол би завидял... [/quote]
  Право в десятката!
  Гогол сякаш за Лиленцето и гербавата пасмина е описвал.
  Ето как започва "Мъртви души"
  През портите на един хотел в губернския град NN влезе една доста хубава пружинена бричка, с каквито пътуват ергени: бивши подполковници, щабскапитани, помешчици, които имат около стотина души селяни — с една дума, всички, на които казват господари от средна ръка. В бричката седеше един господин, не хубавец, но не и с лоша външност — нито много пълен, нито много тънък; не можеше да се каже, че беше стар, ала не беше и твърде млад. Пристигането му не произведе в града абсолютно никакъв шум и не бе придружено с нищо особено; само двама мужици, които бяха застанали до вратата на отсрещната кръчма, направиха някои забележки, които собствено се отнасяха повече до екипажа, отколкото до пътника.

 20. 20 Профил на torquemada
  torquemada
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Бе за избори никой не се корка за фантоми и манипулации, сега за референдума много загрижени?

  Ако една лъжа, 100 пъти повтаряна, всеки път се възприема за истина, значи просто не е лъжа.
 21. 21 Профил на SStan
  SStan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  На въпрос каква е вероятността в избирателните списъци да има починали хора без издадени смъртни актове и под 100-годишна възраст, министърът отвърна:"Тук навлизаме вече в теория на вероятностите."
  ----------------------------------------
  Да се чете: "Тук навлизаме вече в ПРАКТИКА на вероятностите."

 22. 22 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Каква е тази ДИСКРИМИНАЦИЯ ? Че 120 (сто и двадесет)годишните нямат ли право на глас?.Де нов мониторинг ДЕ!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на staphane
  staphane
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ето още една причина да се гласува на референдума. Атаката на зомбитата иде в повече.

 25. 25 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Имайки предвид кой инициира този референдум, май СТОЛЕТНИЦАТА ще излезе на сто и двайсе...

  Крайно среден !
 26. 26 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Всички избори в България се фалшифицират именно чрез тия списъци и ЦИК.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 27. 27 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Същевременно обаче проверка на министъра показала, че има 668 избиратели в списъците, които са над 100-годишна възраст. "Дори има и 120-годишни, а аз не съм чувала да има такива хора в България", каза още министърът.

  На въпрос каква е вероятността в избирателните списъци да има починали хора без издадени смъртни актове и под 100-годишна възраст, министърът отвърна:"Тук навлизаме вече в теория на вероятностите.""

  Това е номерът, няма издаден смъртен акт, пенсиите и помощите продължават.

  Крайно среден !
 28. 28 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 515 Весело

  " които са над 100-годишна възраст. "Дори има и 120-годишни"

  Е това българите, безсмъртни сме. Ще надживеем дори ядрените отпадъци.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 29. 29 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Дано да не взимат и пенсии тези 120 додишните

 30. 30 Профил на anna.plachkova
  anna.plachkova
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#24] от "stefan.savov":

  ами да. едновременно смешен и тъжен факт е това, но да - трябва да се гласува, че иначе сме преборени. а предвид политическите дебати, прилични повече за предизборни, отколкото за референдум хората вече губят представя кое какво как. А това е страшно - говорим за бъдещето на България и какво ще оставим на децата си!

 31. 31 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1170 Весело

  Шотландския боец там ли е?

 32. 32 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Принципно за да бъде погребан човек, се плаща такса в общината. Обредни дейности е общинско предприятие.
  Та как се плаща за погребение без издаден смъртен акт.

  Крайно среден !
 33. 33 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#20:"torquemada"]Бе за избори никой не се корка за фантоми и манипулации, сега за референдума много загрижени?[/quote]
  Това е генералната репетиция !

 34. 34 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#28:"martosto"]" които са над 100-годишна възраст. "Дори има и 120-годишни" [/quote]
  Дали не са болшинство?

 35. 35 Профил на allall
  allall
  Рейтинг: 402 Неутрално

  имаше някакъв коментар веднъж че циганите просто изхвърлят умрелите, прибират паспорта/картата и всички бонуси от използването му, па ако ще и на 200 годишен човек, те скрупули нямат.

 36. 36 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1181 Гневно

  Както са я подкарали герберите, за изборите ще отварят секции в гробищата. Как е възможно да са толкова нагли?
  [quote#0:"лиленцето"] Мъртвите души всъщност са живи хора. Така министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обясни разликата между броя на хората в избирателните списъци и пълнолетното население, преброено от НСИ.[/quote]

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 37. 37 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Всичко ми идва малко вповечко вече...
  В друга статия пише, че според списъците сме имали 56 човека на възраст над 110 години?!?! Това е абсолютно и категорично невъзможно! Както и да имаме официално жив човек над 120 години!!! Пълна гавра и подигравка! И нищо не се прави по въпроса? За какво са ни тези преброявания, тези статистики, тези десетки агенции, които се занимават с населението? Или в тях работят тотално неграмотни и некадърни хорица, или са безкрайно подкупни, или и двете!!!

 38. 38 Профил на Yana V Antonova
  Yana V Antonova
  Рейтинг: 458 Весело

  Само ББ може да възкреси мъртвите, за да гласуват на референдума!

 39. 39 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 502 Неутрално

  И за да няма съмнения, не е ли възможно да се въведе предварителна регистрация на хората, които желаят да гласуват. На всички им е ясно, че тези списъци и начина на работа с тях е компрометиран! И тия като всички преди тях обещаваха да решат пробема, но след като са на власт, вече не им се ще.

 40. 40 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 958 Неутрално
 41. 41 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Кунева отвори Кутията на Пандора с тези мъртви души. Никой в държавата не знае и по-лошото няма идея, как да се реши един огромен проблем за демокрацията, въобще. В самолета няма пилот! Тези хора ни управляват! Не знам какво да кажа. Отврат, с дъх на манипулация, а най-вероятно и на пари. Така виждам нещата аз. А гражданите на България - кучета ги яли. С всеки изминал ден, нещата стават все по-зле. Аз не виждам светлина в тунела с това управление на страната.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 42. 42 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Явно това е имал предвид Дянков, като каза преди няколко месеца, че по времето на ГЕРБ се е увеличила средната продължителност на живота в България. То нищо чудно да се окаже, че през последните 3 години въобще не са умирали хора. А току виж се намерил и някой рекордьор на 150 години.

 43. 43 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Какво пък всички могат да гласуват......НАЛИ????????????? Стъкмистиката работи добре в БГ

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 44. 44 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 612 Весело

  В България всичко е възможно

 45. 45 Профил на idiotche
  idiotche
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#4] от "КМЕТ НА НЯНКА":

  може би ти е трудно да се досетиш, че ако бяха вписани от герб мъртвите души сега герб щяха да си траят!
  най-вероятно са вписани от твоите нянки!

 46. 46 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Борисов към Павлова: Лили, защо си извадила 150 годишните от изборните списъци?

 47. 47 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Трябва да се предвиди нещо за тези хора, за да се сдобият със смъртни актове.

 48. 48 Профил на idiotche
  idiotche
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#3] от "Депутат 241":

  всъщност, драги ми начетени другарю, точно гогол ги е представил като живи!

 49. 49 Профил на idiotche
  idiotche
  Рейтинг: 402 Неутрално

  като се има предвид дъртофелниците предимно за кого гласуват - не е трудно да се досети човек кой ги води още на отчет!
  доколкото си спомням комунистите съвсем скоро имаха 150-200 ооо нефелни, които също се бяха се подписали за референдума!

 50. 50 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Ох, а доскоро доста форумци се смееха на гърците, че 120-годишни получавали пенсии!

 51. 51 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 764 Неутрално

  и кво лошо има- някой умрял на 70 години, но няма смъртен акт, и сега е на 100 примерно- и си те4е една пенсийка от 200 лева 30 години, кво лошо...пък и гласът му се продава на вси4ки избори...абе изобщо мила родна идилия..

 52. 52 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 864 Весело

  [quote#49:"idiotche"]кой ги води още на отчет![/quote]
  Как, кой, Лилито!

 53. 53 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 515 Разстроено

  "Според данните на двете служби разминаването между избирателните списъци и статистиката на населението е 829 363 души."

  Единственият извод, който се налага, е че някоя от тези две служби я е свършила като кучето на нивата...или най вероятно - и двете! За чий...плащаме луди пари от НАШИТЕ ДАНЪЦИ за преброяване и още повече за заплати на тези михлюзи в ГРАО, след като разминаването между тях е ПОВЕЧЕ ОТ 10%?! Кой въобще може да си позволи, да работи с такъв процент неточност?!

 54. 54 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  И кой починал няма смъртен акт?-освен от малцинствата,където живеят по селата.

 55. 55 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ми така е - хората живеят НАПУК за да взимат пенсии

 56. 56 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#55:"Dax"]Ми така е - хората живеят НАПУК за да взимат пенсии [/quote]
  То за тези смешни пенсии пък струва ли си...

 57. 57 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Едно сдружение на граждани на 100 и повече години,може да изтегли кредит за строежа на АЕЦ. Докато станат на 180 ще го изплатят.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 58. 58 Профил на Мани
  Мани
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Единственото, което можем като обиктновени граждани да направим срещу фантомите в избирателните списъци и опитите да се манипулира вота ни, е да ГЛАСУВАМЕ МАСОВО в неделя. Само така ще можем да сведем до минимум влиянието им върху крайния резултат от гласуването!!!

  citrus
 59. 59 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 515 Весело

  Няма да се радвам за живея 120 г. в "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!" Да си живеят мутри е ЦВъковци , физкултурници и милиционери!
  Това е садизъм!!! Дано едните въртят педали за да работи динамото, а другите да ги сменят... Ние не щем и си отиваме!
  Глупостта, неграмотността, наглостта в най висок ранг на властта във вече ненашата РОДИНА СА ВЪРХОВНИ! (не наша е Родината ни защото те наглеците я превзеха!)
  Днес сутринта по трите главни телевизии (едновременно!) дават Главния Рапон да говори по темата "АЕЦ"!
  Това е медиен шок зареден с пълни безмислици по отношение на ВАЖЕН НАЦИОНАЛЕН ВЪПРОС! Това е редно да се постави като претенция в съда в Страсбург!
  Не може да се позволява промиване на мозъци по такъв и всякакъв друг начин от хора временно и но погрешка или заблуда избрани!

  yustal
 60. 60 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мадлен":

  Тази мантра за мъртвите души се повтаря на всеки избори, а истината е, че ГРАО са некадърни и не могат да си свършат работата и това продължава от 90-та насам не е нито от днес нито от вчера.

  Не е случайно, че избирателна активност над 70% никога не е имало - точно защото списъците са били винаги пълни с хора които няма как да гласуват поради една(мъртви) или друга(че са в Тумбукту) причина.

  В България не се знае нито колко хора има нито колко от тях имат документи(в предвид циганите), нито колко са от години зад граница.
  А би трябвало ако 10-15г. не си стъпвал в БГ да ти отнемат гражданските права - щото така или иначе не си част от БГ.

 61. 61 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Този проблем се решава много бързо и лесно.

  След представяне на личната карта карта на даден гласоподавател по време на гласуването, изборната комисия набира ЕГН-то на сайта на НАП и моментално получава информация за неговото/нейното съществуване. При потвърждение той/тя влиза и гласува.

 62. 62 Профил на krumtonev
  krumtonev
  Рейтинг: 282 Весело

  Ае в нашата родина едно гласуване не може да стане като хората, сега пак ще се раздават и кебапчета :Р

 63. 63 Профил на ikoden
  ikoden
  Рейтинг: 451 Весело

  А мрънкат лекарите - малко сме живеели. Тинтири-минтири! Ето как се повдигна средната продължителност на живота на българина.

 64. 64 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А защо България не се рекламира, като страна на дълголетието ни в новото ни лого?

 65. 65 Профил на 5ar
  5ar
  Рейтинг: 458 Весело

  Тези 120 годишните винаги гласуват с (управляващите) преброяващите

 66. 66 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Всъщност е нормално да има разминаване..много българи живеят в чужбина дълги периоди и не са обхванати от преброяването..Лично познавам такива случаи. Хора непреброени миналата година които ще гласуват. Така че разминаването е нормално..Не е нормално обаче размерът му и че Грао не отписва умрелите и тези останали без българско гражданство/познавам трима които взеха австрийско гражданство и съответно загубиха българското си-там не позволяват двойно гражданство/..Тук има доооста какво да се направи....

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 67. 67 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 872 Неутрално

  120 годишни, ама гласуват с правилния Х, т. е. за управляващите.

 68. 68 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Действително трябва да се извадят мъртвите души от списъците. Да не се приготвят излишно кебапчета и за тях в тая криза.

 69. 69 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#56] от "Нощен ястреб":

  Точно затова е НАПУК Това е отмъщението за мизерията...

 70. 70 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Мъртвите души са всъшност живи хора!"
  Брей тея от ГРОБ да не са се специализирли в областта на възкресяването!
  Аз си мислех, че след очевидният геноцид, наложен над народонаселението в БГ стойностите в списъците ще се редуцират (демек по-малко на брой люде ще има в тях) пък то се оказа обратното!
  Те така се бори демографската криза в България - с възкресение!
  Бравус!!!

  ура и да живей!!!
 71. 71 Профил на Ivanhoe
  Ivanhoe
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ГЕРБерите са като китайците - да сте чули да има умрял китаец в България???

  a.k.a. Ivanhoe
 72. 72 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Любопитно

  В сутрешно телевизионно предаване министър Симеон Дянков посочи, че 70% от новоназначените в държавната администрация държавни служители са били или преназначени (40% от всички), за които не се изисквал конкурс, или са назначени заместници на мястото на родилки, излезли по майчинство, за които също не се изисквал конкурс. По думите на министъра, заместниците на родилките били основната част от новоназначените. Те съставлявали 30% от 2786-те новоназначени държавни администратори. Това прави 836 родилки. В демографски план този ясно и точно посочен от министъра факт изглежда твърде абсурдно. Раждаемостта на българските жени от всички етноси по статистически данни за 2012 г. е 8,8‰ (ЦРУ сочи 9,2‰). При българския етнос, за разлика от циганския етнос, например, този промил е значително по-нисък и е 4,3‰. Това означава, че ако в държавната администрация раждаемостта е като при всички останали българи, и ако там не работят предимно цигани, би следвало да се очаква родилките да са най-много 27 на брой (това са 4,3‰ от 6361, колкото са служителите в 15-те министерства. Когато министър Дянков сочи 30% от 2069 души, а това са 836 родилки (по неговите думи), излиза, че раждаемостта при 6361-те държавни служители на управляващата партия е над 30 пъти (3 000%) по-висока от средна статистическата раждаемост при българския етнос. Налага се изводът, че в държавната администрация има изключително мощни фактори за забременяване на служителките и за постигане на рекордна раждаемост от 131‰, което само по себе си прилича на епизод от фентъзи творба. В света най-висока раждаемост имат африканските държави Нигер (47,6‰) и Мали (46,6‰). Излиза, че в българската административна машина раждаемостта е около 3 пъти (със 300%) по-висока от раждаемостта в тези страни. В този смисъл в Центъра за демографска политика най-после виждаме светлина в тунела по отношение на демографската криза и призоваваме да се увеличи още държавната администрация, а всички българки във фертилна възраст поне временно да станат държавни служителки.
  проф. Петър Иванов, зам.-председател на
  Центъра за демографска политика

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 73. 73 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 515 Неутрално

  СМЕШНА И ЖАЛКА МИНИСТЪРКА

 74. 74 Профил на angel.or.demon
  angel.or.demon
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Ама наистина ли ни мислят за малоумни?
  я да ви припомя:
  „Закон за референдумите”
  „ - Чл. 8. (1) Национален и местен референдум се произвеждат по актуализирани списъци за изборите за народни представители…”

  „ЗАКОН ЗА ИЗБИРАНЕ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ”
  Чл. 28. (2) ЗАЛИЧАВАТ се също и имената на гражданите, които са ЗАМИНАЛИ В ЧУЖБИНА не по-малко от два месеца преди изборния ден….. Заличаването става по заявление на напусналите страната ИЛИ СЛУЖЕБНО по данни, предоставени от Министерството на вътрешните работи.

  Нещата са по-близо, отколкото се появяват в огледалото ти!
 75. 75 Профил на svejarov
  svejarov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Умрелите и хората в чужбина за които България е вече затворена страница и са пропъдени от ГЕРБ ще гласуват за тях.Ха ха ха.Гласовете на партия ГЕРБ почват да се броят от 950 000 хиляди, а на другите партии резултата почва от нула.Това демократично ли е.И пак кажете ,че не приличаме по манипулации и по погазване на демокрацията на Беларус и Русия.

 76. 76 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#16] от "plamyk":Тук въпроса не опира до някаква финансова изгода.Изглежда,че ещо не схващаш нещата? Естествено,че мъртвите души в списъците няма как да гласуват реално,но се се намалява процента на гласувалите от общия брой избиратели по избирателни списъци.И ето ти теб "неуспешен " референдум! И гледай тогава гербаджиййте какъв вой ще надигнат,какви бурни овации за някаква победа над БСП ! Сякаш референдума е ЗА или ПРОТИВ БСП или ГЕРБ?
  А кой са ЗА или ПРОТИВ ще се види на практика малко по-късно.Въпреки,че от сега резултата се очертава все по-ьсно на хоризонта.

 77. 77 Профил на anna.plachkova
  anna.plachkova
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#71] от "Ivanhoe":

  хахахахах.

 78. 78 Профил на anna.plachkova
  anna.plachkova
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#76] от "molesan2":

  аз си мислех, че само аз правя разлика между референдум и политическа кампания вече. точно така е - политиците направиха референдума да прилича на предизборен дебат, а той всъщност е за енергийната независимост на България, а не за това да се избира кабинет.

 79. 79 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#76] от "molesan2":

  е как, кой ще ми попречи да отида утре в послтсвото и да гласувам? Аз съм мъртва душа. Живея в чужбина, не съм преброен при преброяването в България, но съм в избирателните списъци. Някой проблем ли вижда? Или ще връщате сфийското жителство?

  Любомир
 80. 80 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#79] от "Любо":

  евала, човече! така се прави - гласува се! това е референдум, питат ни - казваме им!

 81. 81 Профил на SStan
  SStan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Живот и след смъртта"!!!

 82. 82 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#79] от "Любо":

  Любо... проблемът е, че освен че ти ще упражниш правото си на глас в посолството и тук след като не гласуваш цял ден най-вероятно ще ти упражнят правото на глас в местната избирателна секция...

  Ако това ти се струва като мега конспирация и не възможна фалшификация, можеш да се замислиш и за БЪЛГАРИТЕ с турско гражданство, които могат да пуснат бюлетинка, подобно на теб в посолството и за има-няма 4 часа да са на опашката пред секцията им по постоянен адрес...

  те за такива герберски истории става въпрос

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 83. 83 Профил на konni
  konni
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#61] от "buddy":

  Прав сте !Даже бих допълнила-изборната комисия набира ЕГН-то в сайта на ЦИК(ако направят програма,разбира се),човекът или служителят набира генерирания код за сигурност,подписваме се в протокола .Тъй като регистрацията ще е в реално време,минута след края на изборния ден ще се знае броя на гласувалите.И ще се затрудни подправянето ,защото като се засече бройката на валидни и невалидни гласове,броя гласове подаде за всяка партия,трябва да съвпаднат абсолютно точно.

 84. 84 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Заразно зло 6:
  Мила Йовович като агент Алис срещу огромна вълна от зомбита гласоподаватели, предвождани от непобедимия ЗОМБОКО.

  Поздрав за тези гласуващи:

  http://www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts

 85. 85 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Разстроено

  [quote#56:"Нощен ястреб"] То за тези смешни пенсии пък струва ли си... [/quote]

  Управляващите дотам я докараха...

 86. 86 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#65] от "5ar":

  [quote#65:"5ar"]Тези 120 годишните винаги гласуват с (управляващите) преброяващите [/quote]

  Защото те са причината да ги има.

 87. 87 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1202 Любопитно

  "....Същевременно обаче проверка на министъра показала, че има 668 избиратели в списъците, които са над 100-годишна възраст. "Дори има и 120-годишни, а аз не съм чувала да има такива хора в България", каза още министърът...."

  Тия хора малоумни ли са или само се правят на такива? Тая пишман-министърка само по слухове ли може да провери дали има такива хора? Ами в избирателните списъци хората фигурират с ЕГН, има и адрес по местоживеене. Толкова ли е трудно да се провери тия 120 годишни живи ли са или не. А ако са живи "да пуснат СЛУХ", специално за министърката, за да се знае, че имаме толкова възрастни хора. И ако е вярно, че са живи, да се накажат подобаващо отговорните другари, че не са успели да ги затрият, та (про)клетниците подяждат рапоня и командата му...

 88. 88 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 655 Неутрално

  какво старание само повече от на важни избори!

 89. 89 Профил на kranush
  kranush
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Като се знаят проблемите защо не се взима решение за ликвидирането на проблема. Този проблем не е от вчера и всички знаят за тези "мъртви души", които в действителност не са мъртви съвсем , а само за изборите. Защо не си размърдате дебелите задници, за какво ви плаща държавата - да режете само лентички с премиера ли, голямо шоу!!! Да се каже ясно кой има полза от бездействието и да се действа, но бързо и без шмекерии.

 90. 90 Профил на veselivas
  veselivas
  Рейтинг: 8 Весело

  Имало във списъците избирателни
  сто и двадесет годишни.
  В новини такива сърцераздирателни,
  коментарите явяват се излишни.

  Сто и двадесет години точно
  отпразнува скоро БСП-то.
  То ли наборите вписа си задочно
  или дебеловратите в властта момчета?

  - За що гласувам, ка'йш, баби,
  че не сещам се от таз склероза?
  Гушва всеки, всеки граби!
  Аз ли? Гушвам гербер... Или роза...

  http://veselivas.blogspot.com

 91. 91 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ако продължават да работят с едни и същи списъци, ще има и 200-годишни.

 92. 92 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Весело

  "Тепърва местните администрации ще правят проверка колко души фигурират в списъците, а всъщност са починали, но без издадени смъртни актове." Абе Лиле, абе калинке...кат' не мо'еш разбра нЯщо, па питай мари...че ти сА помогне...Не мо'еш да извадиш разрешение за погребение от общината без смъртен акт...а без двете бумаги, нЕма погребални дека ша погребат починал...Т'ва го знае 'секи от ГРАО-то и 'секи погребален агент...Требе да си от ГЕРБ или с ментално увреждане, та да мислиш, дека у България роднините си кОпат умрелите като компири...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  "..Подозренията на БСП са, че умишлено избирателните списъци се раздуват, за да не се достигне и тази активност от 20%.."

  Абе как БСП се справяше с тези проблеми по времето, когато бяха на власт. Това обяснява защо те печелеха изборите. Сега обаче това е техен проблем и разбира се скачат срещу тази разлика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Весело

  Видим, дека имам минусЕ на 91-ви пост...От гербер или ментално уврЕден...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 95. 95 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Неутрално

  http://www.youtube.com/watch?v=2ksnujtJe6I

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 96. 96 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ъхъ тъй се правят избори !!! Свобода ли? Н€-а свобода! Ще видят те в неделя една свобода, че ще я помнят до живот. Хеле Граматиков! Той, горкия, не е виждал още наши избори. Да му излязат насреща ония ми ти влася, ония ми ти цигани с кръвясали очи, изпъкнали два пръста навън, ония пресипнали гърла, ония ми ти пояси до гуша; да му се облещят насреща, па да иде онзи глиган, Данко Харсъзина, отзаде му, па да извика само: "Дръжте го!"

 97. 97 Профил на vavilonn
  vavilonn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Машинациите на ГЕРБ прекрачват всякакви демократични граници! Представете си какво ще бъде непосредствено преди изборите! Радвам се, че ДБГ обърна внимание на списъците, иначе никой няма да каже нищо за тях и щеше да ги използва в техен интерес!

 98. 98 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Не подозирах, че в България има толкова столетници. Дали са създадени от Герб ил от предшествениците им?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 99. 99 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 600 Весело

  Никой незнае колко хора са емигранти, а на никой не му дреме!
  Важното е да се лапат пари, от дтржавната копаня-колкото повече, толкова повече, както би казал Мечо Пух.

  Какво им пука на партиите за количеството на стадото, има ли за стригане, все е добре!
  А от имигрантите по сладки няма-не създават проблеми, не пискат за нищо, и най-важното влачат пароляк за помпане на икономиката. За да може турбо-фолка да печели проекти, Емо-фаса да купи половината страна, мустака-де що има медия, ТИМ и Мутрешки да направят Варна като личен селски двор, та Киро-пияницата, да притичва да им духа на барбекютата!

  Затова няма да се знае кой гласува, жив ли е, умрял ли е, вАнтарктида ли е! За да може лоясалите да лочат.

 100. 100 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Абсолютно права е Лиляна Павлова и аз сам се убедих - аз съм си регистриран правилно по постоянен адрес в България и ако си отида, мога да гласувам. Можех да гласувам и тук, ако си бях подал заявление, но нямам никакво намерение да уйдисвам на акъла на червените терористи от БСП. В същото време аз НЕ БЯХ преброен през 2011, тъй като настоящият ми адрес НЕ Е в България. Така че, дами и господа, ако 100% от имащите право на глас дадат вота си на референдума или на изборите, то наистина ще се окаже, че гласувалите са много повече от преброените. Въпрос на методика.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK