Борисов: Един ден може да има и референдум за космодрум до Пазарджик

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовНе се знае - следващият референдум може да бъде космодрум да правим – до Пазарджик, за да бъде удобно. Може и това да вземем като решение един ден. За Космоса не сме компетентни." Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос от представители на Американската търговска камара дали държавата предвижда инвестиции в космически изследвания.


В края на миналата година обсерваторията на Рожен изхарчи бюджета си преди края на годината. Учените поискаха допълнително средства, което финансовият министър Симеон Дянков първо отказа, но след това кабинетът отпусна пари.


"Полагат се големи усилия в областта на науката и образованието, особено за подготовката на докторанти", посочи още премиерът. В отговор той каза, че последните милиони, които правителството платило на университетите, са били за докторанти, програми, библиотеки и институти. "Ако е за 250 лв. на месец, няма да стоят там (докторантите - бел. ред.)", каза той.


Според премиера не можеш да кажеш, че си много добър учен, че си страшно умен, да взимаш 250 лв. заплата и "никой да не те е потърсил, ако си толкова добър".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK