ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
37.8%активност

Източник: Резултатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник", активността - на "Алфа Рисърч"

"Аз мога повече": Въпроси и отговори

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тези "обучения" са полезни,ако имаш занията и уменията , но нямаш нужния документ, а пък документът се изисква при кандидатстване за общинска или държавна служба.....
  Както се казва-"книжка кола не кара!"

 2. 2 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За мен по тази програма се усвояват пари от ЕУ "на конвейр".
  На края на курса полагаш "изпит", дето не съм чула някой да е "скъсан" и получаваш кетап. Ако обучаващият е имал време и желание - може и да научи нещо.

 3. 3 Профил на biggeorge
  biggeorge
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Защо никой не коментира тази новина? :^
  Разбира се, че Агенцията по заетостта си върши работата, но не достатъчно добре, защото системата е остаряла.
  Трябват промени - най-вече в начина на мислене на хората работещи в АЗ.
  Едва след това ще има реална промяна в начина на работа на Бюрата по труда.

  Мото: Живей и остави другите да живеят!
 4. 4 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 489 Неутрално

  да, трябват промени, съпруга ми преподава по тези програми и месеци не може да си получи хонорара - учи "децата " на английски 300 часа, което е няколко месеца,след това започва да чака....и така седем месеца последния път ,СЕДЕМ МЕСЕЦА !!!! и ни казват парите не са преведени, интересно ми е кой лъже ?????

 5. 5 Профил на zzzoron
  zzzoron
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Един въпрос: когато вече имаш ваучер, но обучителя промени условията (графика на провеждане) една седмица преди началото на курса и новия график е абсолютно неудобен - какво се случва? Не можеш да промениш доставчика, не можеш да върнеш ваучера. Моя си седи непотребен вече една година.
  И още нещо, програмата е само за работещи хора, но работното време на бюрата е 9-17. Ако някой иска да участва, трябва да ходи до бюрото по труда в собственото си работно време. Нямаше ли да е по-логично да има известно удължаване на работното време на бюрата или програмата съществува само за оправдаване на разход.

  Кофти хора има навсякъде, но фанатиците са вредни
 6. 6 Профил на biggeorge
  biggeorge
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#4] от "florencia":

  Парите не се превеждат от АЗ, а от финансовото министерство.
  А Дянков пари взема, но не дава! :|

  Мото: Живей и остави другите да живеят!
 7. 7 Профил на pafel
  pafel
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Аз имам друг въпрос.В ДБТ-Възраждане раздават уведомленията по някакъв ред,който върви с около 1000-2000 човека по-бавно от реда на одобряване(който мисля за момента е спрян).И по тази причина знам,че съм одобрен но чакам да си получа уведомлението вече няколко седмици.Някой с подобен проблем?

 8. 8 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Като си подавах документите в София-Люлин, досега ми със служителите беше най-положителния опит, който съм имал с държавната администрация.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 9. 9 Профил на billabong
  billabong
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Привет рафаел, аз съм със същия проблем... Ако има други, да споделят до кой номер са стигнали при раздаването на ваучери...

 10. 10 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Отивам аз днес в бюрото да видя до къде са стигнали и защо никой не ми звъни вече толкова време.

 11. 11 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Дано помогнат на повече хора , да си намерят достойно и добре платено препитание!!!

 12. 12 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Няколко фирми вече заявиха че предлаганите от тях курсове с доплащане чрез чаучери по тази програма няма да ги предлагат защото ваучерите после не биват заплащани.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 13. 13 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Истинска оперативна програма-неуредици, необмислици, непредвидени проблеми, липса на капацитет - човешки, информационен, технологичен.... Ужас на ужасите!
  А ако някой от вас работи по програми и проекти вероятно знае, че във всяка програма и проект има едни графи за евентуални рискове и начини за отстраняването им.... Ама кой да помисли при разписването.....

 14. 14 Профил на cat_empress
  cat_empress
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#2] от "niki2003":

  За жалост е точно така, целта е усвояване на пари от еврофондовете, а не качествено обучение и няма кой знае какъв контрол от страна на АЗ.

  «El mundo era tan reciente que muchas cosas carecían de nombre, y para nombrarlas había que señalarlas con el dedo»
 15. 15 Профил на Григоров
  Григоров
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Току що говорих с Бюро по труда Бургас - разглеждането на документи по програмата е СПРЯНО ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ!

  Сега да се питаме ли дали булята от статията лъже като долна циганка?

 16. 16 Профил на Delev
  Delev
  Рейтинг: 479 Гневно

  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА СЕ НАУЧИ, ЧЕ РАБОТЕЩИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ПЛАЩАТ ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ.

  Свидетел и потърпевш бях на много подъл номер от страна на лелките, които обработват документите в бюро по труда Възраждане.

  Когато се обадиш по телефона не ти дават информация дали си одобрен.
  Когато отидеш на място се разбира, че си одобрен, но трябва да чакаш.
  Когато отидеш сутринта и чинно се наредиш на опашката да си вземеш уведомлението се оказва, че всички са с предимство преди теб.
  Хората, които си взимат ваучерите, хората, на които са им се обадили от бюрото по труда за уведомление, хората от разни фирми и т.н.

  При три жени и опашка от 10 човека те най-високомерно чакаха да дойдат хора на които са се обадили от някаква фирма, а не обработваха нарочно хората на опашката.
  И когато възроптаеш ти се заявява "Платете си курса, щом не ви изнася".

  "ПЛАТЕТЕ СИ КУРСА, ЩОМ НЕ ВИ ИЗНАСЯ!"

  Обработиха документите само на едно момиче, на което не са се обадили, казвайки че правят, разбирате ли, "компромис".

  Тази програма е пълен фарс.
  хората, към които е насочена са работещи хора, плащащи данъци, които нямат цялото време на света да висят по опашки за безумна радост и емоционално удовлетворение на нисшия вид държавен чиновник.

  На държавния чиновник не му пука, че изпускате срокове за записване и си проваляте планове.
  За него е важно опашката да е покорна.

  ВОГОНИ С ВОГОНИ!

  2013 година е. Някой не ви ли е казал че има изобретени компютри и електронен подпис?

  КРАЙНО ВРЕМЕ Е! ИНАЧЕ ВСИЧКИ СИ ОТИВАМЕ!

 17. 17 Профил на kameliaaaa
  kameliaaaa
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Всичко, което се коментира от Агенция по заетостта по разяснение на програматае е едно и също от месеци.
  От Агенцията се мълчи защо отрязаха тихомълком земеделските производители и ги приравниха редом до държавните служители, които получават бюджетни заплати и така редуцираха наплива посягайки на хората борещи се със земята.
  Живея в община състояща се от 21 села, където поминъка е земеделието. За 5-те години, през които се занимавам със земеделска дейност съм получила 1500 лв. под формата на субсидии, които субсидии са за текуща дейност, а не за обучения и преквалификация и още, подлежат на облагане.
  Но от БТ ми заявиха, че поради "методически указания", не попадам в програмата, защото земеделските производители получавали субсидии. Все едно в другите професии хората не кандидатстват по програми подпомагащи текущата им дейност.
  Проявата на груба дискриминация от Агенцията е мълчание, а аз въпреки че имам право да искам да се обучавам, това право ми е отнето. Накрая пак милиони похарчени пари за нещо, което не се е състояло.

 18. 18 Профил на danni521
  danni521
  Рейтинг: 8 Весело

  Здравейте!!! При мен нещата се стекоха така ,три пъти бях връщана от служителите на БТ, защото се изискваше от мен диплома за средно образование след като аз им предоставих за висше. как намирате това недоразумение от страна на организаторите на всичко това. след като хванах последния влак за поддаване на документите в средата на януари месец ми се обадиха,взех си уведомлението и сега чакам да се събере група и да и да започна курса. така,че успех пожелавам на всички и имам един въпрос. срока на уведомлението е 1 месец, ако изтече какво тр да направя или преди да изтече тр да се направи нещо? някой знае ли?

 19. 19 Профил на svejarov
  svejarov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Програмата "Аз мога повече" и изучаването на английски език е почти недостижима в София.да учиш английски дистанционно е невъзможно в момента това обучение е спряно,спрано е и обучението в присъствено-дистанционнат форма.Неясно е кога ще започне отново,някой трябвало да напише някаква наредба.Пуснал съм над 10 писма до министерски съвет,министерството на труда и агенцията по заетостта никой не ти отговаря.В присъствена форма ,която е достъпна и повечето школи искат доплащане това са ИЧС и други школи провъзгласили се за царе на езиковите курсове.Те искат пари за да учиш.Ваучера ти включва три нива по 100 часа всяко,но те понеже са хитри са направили часовете си по 150 на курс и искат доплащане.След ,като си кандидатствал по-тази програма и искаш безплатен курс дали е удачно и защо изобщо им е позволено да работят по тази програма.Та къде да уча.Вече три пъти удължавам срока и чакам дистанционна форма удобна за всеки работещ.Благодаря за европейските пари ,но работата е побългарена и калинките не си вършат работата.

 20. 20 Профил на Radi Cholova
  Radi Cholova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо спряха дистанционната форма на обуение??? Все пак това е програма за работещи хора и се предполага, че ходят на работа. За някои е много трудно да съвместяват работното си време с обучението.

 21. 21 Профил на daniel123
  daniel123
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само 48 000 от общо 107 000 кандидатствали ще получат ваучер за обучение по схема "Аз мога повече" - бюджета на схемата не достига за повече.

  От 15 март се възстановява издаването на ваучери за дистанционно обучение по Аз мога повече. Още на следващия ден кандидатите ще може да предоставят уведомленията си на доставчиците и да ги връщат в бюрото по труда подписани и подпечатани, за да получат ваучер за дистанционно обучение.

  Подробности: http://azmoga.kabinata.com/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK