Мирослав Найденов обяви "за първи път" днес резултатите от справка, която е поръчал през 2010г.

Мирослав Найденов обяви "за първи път" днес резултатите от справка, която е поръчал през 2010г.

© Красимир ЮскеселиевНе мога да повярвам какви заменки са ставали по време на Тройната коалиция. Продавани са земи край Варна за 2.03 лв. - 2.04лв.", съобщи тази сутрин от ефира на "Нова телевизия" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.


В предаването "Здравей България" на телевизията Найденов каза също, че до няколко дни всички сделки с държавни гори на занижени цени щели да станат явни. Освен това министърът бил убеден, че от разкритията щяло да стане ясно как приближени до правителството на тройната коалиция "са се сдобили с апетитни имоти на първа линия за по 2 лв".


По думите му тези данни били "от снощи" и за първи път обявявал подобни цени.
Казаното от Найденов днес звучи интригуващо, но е невярно. А информацията, която министърът се кани да "разкрие" в близките дни, се оказва стара.


Още на 5 март 2010г. вече бившият областен управител на Варненска област Данчо Симеонов обяви резултати от проверката на сделки с държавни терени по Черноморието, извършена по разпореждане на Министерството на земеделието и храните. От изнесените тогава данни ставаше ясно ,че терени от държавния горски фонд са продавани от правителството на Сергей Станишев на цени, занижени десетки и дори стотици пъти в сравнение с пазарните. Също според казаното от Симеонов тогава подобни проверки са били разпоредени на всички областни управители в страната.


"Изненадващата" справка


Според данните от проверката, обявени от Данчо Симеонов преди три години, в периода 2004 - 2008 г. са били извършени 27 разпоредителни сделки с терени от държавния горски фонд по Черноморието като земята е продадена изключително евтино. Някои от терените са продавани на цена от 1.92 лв. или 2.03 лв. за кв. м., която се доближава до тази на две пакетчета дъвка. По тази причина  срещу 873 215 кв.м. гори край морето държавата е получила едва 4.528 млн. лв.


Инспектираните през 2009 и 2010г. сделки са се отнасяли за земи, намиращи се основно в районите на с. Самотино край гр. Бяла, край устието на р. Камчия, както и в землищата на селата Виница и Близнаци Варненско. Важно е да се спомене също, че според информацията на областната администрация във Варна предназначението на всички терени, продадени от тройната коалиция в периода 205 – 2009г., вероятно отдавна е сменено. "Със сигурност в много от имотите вече има реализирани строителни проекти, което прави ревизирането на сделките с тях изключително трудно", каза при представянето на резултатите от проверката бившият областен управител на Варненска област.


Резултатите от ревизията


Най-ниската постигната цена при сделките с терени от държавния горски фонд по време на тройната коалиция е за парцели в землището на село Самотино, гр. Бяла, сочат данните от проверката, извършена преди три години. Там през 2005 г. са финализирани 7 сделки, а още 9 са сключени през 2006 г. Цените на първата серия продажби се движат между 1.92 до 2.06 лв. на кв.м. Година по-късно цените са вече по-високи, но само с около два лева и така стойността на гората край Бяла, продавана от държавата, е вече в границите 3.73 - 3.95 лв. за кв. м.


В същото това време – 2005-2008г. пазарът на терени край морето е бил най-активен и цените на поземлените имоти в този район са се движели между 40 и 50 евро за кв.м. Това прави разлика от 25 до 40 пъти с цените на държавата.


Точно в в местността Кара дере край с. Самотино, бе планирано изграждането на екоселището "Блек сий гардънс". През 2007 г. то бе представено от брата на тогавашния премиер Сергей Станишев, Георгий, като проект на британския архитект сър Норман Фостър. Негов инвеститор трябваше да е регистрираният на лондонската борса фонд "Мадара Бългериън пропърти" (Madara Bulgarian Property). Според тогавашния търговски представител на България в Кувейт Аспарух Карастоянов, цитиран от "Капитал", през април 2008 г. селището е било представено на най-голямото изложение за имоти в Кувейт от собствениците на компанията "Титан - АС" Иво Иванов и Димитър Борисов.


Според резултатите от проверката, извършена по нареждане на Найденов през 2009 и 2010г. коло 720 дка от терена, върху който трябва да бъде изградено, рекламираното от "Титан – АС" селище, са бивши държавни гори, придобити чрез замяна. Те са сред терените, за които през 2009г. Брюксел поиска проверка има ли държавна помощ при извършването на подобни сделки.


В непосредствена близост до въпросния имот, в който предстои да бъде реализиран проектът "Блек сий гардънс", дружеството "Варна комерс 96" е купило повече от 46 дка гора, за която се оказа, че е платило по 1,92 лв. на кв.м. Друга омпания - "Изоламат" е придобила 37 дка по 1.93 лв. за кв.м. По 1.94 лв. са били оценени близо 17 дка, продадени от държавата на "Атлас пропъртис". Тази цена се оказа, че е платил като физическо лице и Иван Байчев, придобил над 28 дка край Самотино. В същото землище дружеството "Хоризонт Ангелов" е станало собственик на 46.5 дка гора, като е платило за кв.м. от нея по 1.95 лв., показаха още данните от проверката, разпоредена преди три години от Мирослав Найденов.


Пак според справката, представена от варненската областна администрация през март 2010г. при устието на р. Камчия, в землището на община Аврен, където вече има реализирани сериозни инвестиции в сферата на туризма, а други са в проектна готовност, компанията "Ню Болкан хаус" е купила два терена – 2098 кв.м и 1987 кв.м, на цени съответно 2.45 и 2.39 лв. за кв.м.


По 2.33 лв. за кв.м.е платила за имот от почти 43.5 дка на същото място компания "Сано България". Проверка на Дневник, извършена във връзка с данните от ревизията на варненската областна администрация, показа още тогава, че пазарът на терените на това място и по същото време се е движил между 90 и 200 евро за кв. м. или на цени от 70 до 140 пъти по-високи от тези, на които държавата се е разделила със собствеността си по времето на кабинета "Станишев".


Пак според справката на варненската областна администрация от 2010 г. рекорд в цените на обявените през 2010г. 27 сделки с държавни гори по Черноморието държат имоти в местността Баба Алино. Там през 2005 г. едноличният търговец "Бранко комерс – д-р Бранков" е купила 2578 кв.м по 18.36 лв., а през 2007 г. "Сънитекс" АД, Мездра - 9000 кв.м по 48.72 лв. В същото време агенциите за недвижими имоти са предлагали в същата местността с чудесен изглед към морето и напълно изградена инфраструктура, терени на цени от 60 до 100 евро на кв. м.


Сделки "по специализирани нормативи"


Според документите, показани от областния управител на Варненска област на 5 март 2009г., проверката, извършена по нареждане на Мирослав Найденов, е показала, че оценката на продаваните имоти от Държавния горски фонд е извършена по специализирани нормативни документи. Така ниските продажни цени на имотите край морския бряг са били напълно съобразени със съществувалото тогава законодателство. "Сами разбирате, че вече не може да бъде направено почти нищо за защита на обществения интерес, дори със стара дата", каза по този повод вече бившият областен управител на Варненска област Данчо Симеонов.


При това положение остава неясен отговорът на въпроса, защо Мирослав Найденов решава да представи информация отпреди три години като нова и изненадваща? Данните, съобщени от Симеонов в началото на март 2010г., както и тези, касаещи разпоредителни сделки с гори в други части на страната, би трябвало да са му отдавна известни. Както и фактът, че механизми за разтрогването им няма.

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Г-н Спас отново с тенденциозна статия.

  'Let light surround you' Dream Theater
 3. 3 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Е, то е ясно защо, ама защо си е мисле, че номерът пак ще мине?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 4. 4 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#2:"ariel28"]Г-н Спас отново с тенденциозна статия. [/quote]

  Виж, аз също не харесвам Спас, защото обича винаги да се конфронтира с всичко и всички, но това не значи, че не е прав.

  А журналистиката няма как да не е субективна и тенденциозна (прави се от едни субекти за други субекти), проблемите започват, когато стане лъжлива...

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3164 Гневно

  Какво се прави на ущипан?Нали дойдоха на власт със заканата да развалят“заменките"?

 6. 6 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 936 Весело

  Пазил е резултатите на новия коалиционен партньор,
  лятото след изборите да могат да се пазарят по-успешно.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 7. 7 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#4] от "epoc":

  Журналистиката има жанрове. Има информация, има коментар. Този господин се опитва доста грубо да манипулира, явно защото не може нито да е обективен, нито да подсказва мнението си фино и ненатрапчиво.

  'Let light surround you' Dream Theater
 8. 8 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 936 Любопитно

  До коментар [#1] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  Дали не си искал да кажеш:рядко и противно вещество??

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 9. 9 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#4:"epoc"]аз също не харесвам Спас, защото обича винаги да се конфронтира с всичко и всички,[/quote]

  С кои "всички"? Аз съм го виждала само с една страна да се конфронтира.

  'Let light surround you' Dream Theater
 10. 10 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Хубаво,ама Вие дойдохте на власт за да оправите тази работа,сега искате да Ви повярваме че ще я оправите ама ако пак сте на власт?Това е много мило.Просто трогателно.Няма как да не се вържем на този номер.Поплачете,поплачете,ък ще видим.

 11. 11 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  А Миро, защо спа до сега ?
  Престъпно бездействие ли му викаха на това ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 12. 12 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Сетила се Мара....

  Свободата, Санчо, ...
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Впрочем,в погледа му,както е на снимката,наистина има изненада и безкористно човешко възмущение.
  Никак не е лесно за една благородна и чиста душа,посветила се изцяло в служба на народа,да попадне на такива разтърсващи даказателства за безочието на предишните управници точно в края на мандата си.Човекът е покрусен и съсипан,защото е вярвал в доброто у хората,а сега се чувства излъган и предаден.Мъка,мъка!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 16. 16 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 694 Неутрално

  И какво излиза?
  Сделките си вървят, цените са същите, само парите отиват не в БСП, а в ГЕРБ
  Така и така държавата е прецакана, а и ние покрай нея.
  НИЩО НОВО

  "We're not gonna take it! Anymore."
 17. 17 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Щом е още на свобода, значи не властва закона,

  а е анархия в която най-силна е "държавата" в България.

  И след като посланик Уорлик напусна съвсем стана произвол.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 18. 18 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 740 Любопитно

  И Миро ли разрови един стар кашон покрит с прахоляк ?

 19. 19 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#2] от "ariel28":
  Тенденциозна, тенденциозна... Колко да е тенденциозна? Днес сутринта Найденов обявява, че е изненадан от информация, която е поръчал и която е станала публична преди три години. Добре се движи!

 20. 20 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Точно в в местността Кара дере край с. Самотино, бе планирано изграждането на екоселището "Блек сий гардънс". През 2007 г. то бе представено от брата на тогавашния премиер Сергей Станишев, Георгий, като проект на британския архитект сър Норман Фостър.
  ............
  Точно там тия акули не трябва да барат. Сергей Станишев неотдавна твърдеше по повод на дюните, че не знае, с какво се занимава брат му, а ето тази снимка го уличава. Премиерът на България официално представя проекта "Блек сий гардънс", лъжец :
  http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=520105

  nemo malus felix, minime corruptor.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#19] от "Спас Спасов":

  Господине, можете (или не можете??) да дадете данните, без да манипулирате. Достатъчно сме интелигентни да си направим сами изводите.

  'Let light surround you' Dream Theater
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1240 Весело

  [quote#22:"ariel28"]Господине, можете (или не можете??) да дадете данните, без да манипулирате. Достатъчно сме интелигентни да си направим сами изводите.[/quote]
  Явно не сте.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  Бих поставил само два въпроса на този мизерник:

  Пръво ... що си мисли, че "ни отваря очите"? Това го знаят, макат и не в детайли, и децата!
  И второ - защо си мисли, че ще им се размине, като развяват чуждо мръсно бельо? Което са диплели в хралупката си цял мандат, та да го извадят за изборите? При положение, че ги избраха на власт точно заради обещанието, че ще извадят веднага мръсното бельо и ще раздадяли справедливост?

  Ей, Миро, на теб и другаре искам да припомня, че чуждо дупе веднъж се такова. Ако не ти се вярва - питай Царя ...

 26. 26 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Този рядко некадърен министър, няма ли най-после да ни освободи от присъствието си!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 27. 27 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 585 Гневно

  ХАХАХА и продадоха морската градина на варна за 50левро на квадрат... при цени в комплексите от 500левро на квадрат и то не на първа и втора линия...

  Само дето от герб нищо неправят, защото са си дружки с ТИМ!!!

  ДА НАПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ И ДА СИ СПАСИМ МОРСКАТА ГРАДИНА!!!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 28. 28 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  КРАДЕЦА КАЗВА:
  - ИМА ПО-ГОЛЕМИ КРАДЦИ ОТ МЕНЕ НЕ МЕ ГЛЕДАЙТЕ ,ЧЕ АЗ КРАДА!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 29. 29 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Проверка на Дневник, извършена във връзка с данните от ревизията на варненската областна администрация, показа още тогава, че пазарът на терените на това място и по същото време се е движил между 90 и 200 евро за кв. м.
  ------------------------------------

  Никога по тези места не са се продали земи дори на 10 пъти по-ниски зени. По това време на първа линия на плажа на Сл. бряг ге продаваше на 200Е/м2. Цените ги видяхме на търговете - 8 лв. на първа линия на плажа до Албена - непродадени от съдия изпълнител, 32 и 40 лв. в самия къмпинг Каваците, вторите непродадени, за първите на Банев търгът предстои.
  По 3 лв. познати продаваха 1000 декара парцел на 750 м. от морето в Инджекьойско блато и го продаваха 10 години.

  Стига глупости и общи приказки от хора неизлизали от кръчмите по морето.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 30. 30 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#22] от "ariel28":

  И в какво точно откри манипулация?

 31. 31 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Е, сега искат втори мандат че да довършат работата.

 32. 32 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 704 Гневно

  Слушайте го раби гробераски, слушайте словата на пророка Мършослав НанайДюнов! Три години и половина мъти резултатите от проверките по заменките на Тройната, ми бърз е... Сега остава да се понадява следващото правителство да нищи поне толкова сделките на гърбавите! Личи се школовката на този стожер на гробераския морал - комсек, ДПС ибрикчия, мършовносител, наритан помияр, отговорен помияр в "Екоравновесие", личен гробераст от свитата на Боцю I Ръпонски от династията СИК...

  Те този не искам и да го видя, камо ли да ми се изживява като честен и морален!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 33. 33 Профил на Maria Getova
  Maria Getova
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Е пак гласуваите за ГЕРБ.

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Весело

  "Не мога да повярвам какви заменки са ставали по време на Тройната коалиция. Продавани са земи край Варна за 2.03 лв. - 2.04лв.", съобщи тази сутрин от ефира на "Нова телевизия" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

  Абе този Костов как може така да е ограбвал народа!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#33:"vihru6ka_03"]Е пак гласуваите за ГЕРБ.[/quote]
  Смешник!

  "..Важно е да се спомене също, че според информацията на областната администрация във Варна предназначението на всички терени, продадени от тройната коалиция в периода 205 – 2009г., вероятно отдавна е сменено..."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на paxah
  paxah
  Рейтинг: 411 Неутрално

  На регистър на публичните продажби ОББ продават няколко парцела за милиони в с. Самотино.
  Дали не са заменки, продадени на банката?

 37. 37 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не са заменки! Затова цените по обявите са раздути, за да се взимат кредити. Дават се пари на оценителя, той слага 200Е/м2 на земя, която реално струва 15 лева. В момента има имоти на които банките не могат да вземат 5% от цената.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 38. 38 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Погледнете го. И този дебил на снимката е министър в мутренската банда.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 39. 39 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  А Цецо и Кумецо върнаха ли имотите!?

 40. 40 Профил на psb83
  psb83
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Хайде стига претоплени манджи, г-н Найденов!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 41. 41 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Разстроено

  "При това положение остава неясен отговорът на въпроса, защо Мирослав Найденов решава да представи информация отпреди три години като нова и изненадваща? Данните, съобщени от Симеонов в началото на март 2010г., както и тези, касаещи разпоредителни сделки с гори в други части на страната, би трябвало да са му отдавна известни. Както и фактът, че механизми за разтрогването им няма."

  Както и факта, че механизми за разтрогването им няма...
  Затова пък нови сделки по стар тертип - има, че и още как!
  Продължавам да си мисля, че "мат,ряла" е много, ама много лош, за да си избере подобно управление...

 42. 42 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Защото това недоразумение е министър на земеделието, ето какво пише за него в земеделски сайт само на първите две страници с мнения:


  Фермери, вдигаме се, край на бездействието!;
  Общо решение на фермерите -Колеги,днес стана ясно,че субсидии няма да има;
  Няма такава Държава;
  ostavka
  ostavka na Мирослав Найденов za izrekanite laji.tozi 4ovek laje;
  Неизплатени субсидии на животновъдите;
  Новия закон за лозарството- лобистки и убииствен!;
  За или против Жалба до Евро-комисията.

  Това е положението. Единият край на въжето на първото дърво, другият - по предназначение!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 43. 43 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#5:"hodounski"]Какво се прави на ущипан?Нали дойдоха на власт със заканата да развалят“заменките"? [/quote]

  Е, нали някой трябва да пълни и партийната каса?!
  Задавате ли си въпроса - защо Миро е несменяем?
  А Как стана министър?!

 44. 44 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Затвор за извършителите
  и оставка на некадърниците, които три години не са предприели нищо!

 45. 45 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#44:"krajnovo"]Затвор за извършителите
  и оставка на некадърниците, които три години не са предприели нищо! [/quote]

  Защо ли ми се струва, че двете категории се припокриват - ако не изцяло, то почти...

 46. 46 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Мирославчо трябва да е следващият уволнен министър...Не, той отдавна трябваше да е уволнен!

 47. 47 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 764 Весело

  До коментар [#43] от "opt_02":

  От Мърфи знаем, че всеки се издига до нивото на собствената си некомпетентност.

 48. 48 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 644 Весело

  [quote#10:"vjacho"]Хубаво,ама Вие дойдохте на власт за да оправите тази работа,сега искате да Ви повярваме че ще я оправите ама ако пак сте на власт?Това е много мило.Просто трогателно.Няма как да не се вържем на този номер.Поплачете,поплачете,к ще видим.[/quote]

  Затова ще върнем тези, дето са правили заменките. Предполагаме, че моралът в тях ще проговори, и може да върнат земите, или нещо такова...

  Мъдри сме ние- мъдри!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 49. 49 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 644 Весело

  [quote#13:"ubb_1"]Този плазмодий и той е "намерил" някой кашон по мазетата в Банкя[/quote]

  Хм- там ли са сега кашоните? Щото до преди това бяха в басейна "Спартак"...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 50. 50 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 644 Весело

  [quote#15:"Be_google VS GERBерщинката и Tиквокрацията!"]единия тупан ровил в кашон през ноща и намерил писмо за АЕЦ, другия бастуняк случааааааайно получил с 3 г закъснение една папка за заменки...[/quote]

  Пълни тУпани!

  Връщайте тези, дето са ги крили по кашоните! Бързо!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 51. 51 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#49:"952"]Хм- там ли са сега кашоните? Щото до преди това бяха в басейна "Спартак"... [/quote]
  Услужливо забравяш, че 2-мата имат общи фирми и общи бизнеси. И че са бил имного близки дружки

 52. 52 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Ахаааа, значи такава ще е Гербавата стратегия за предизборно вдигане на поумекналия им рейтинг - добрата стара тройна коалиция е пак на дневен ред, 4 години по-късно сега, понеже няма как да покажем, че сме много по-различни от тях (разбирай същата крадлива корумпирана пасмина) ще хвърляме прах в очите на народа-будала с правата лопата та барем той зацепи, че тройната е била на най-голямото зло!...Че беше зло, беше, ама не и най-голямото. Страшна стратегия! Честит им автогол на ГРОБ!

 53. 53 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Еми то съдъ ги разваля.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 644 Весело

  [quote#51:"ubb_1"]Услужливо забравяш, че 2-мата имат общи фирми и общи бизнеси. И че са бил имного близки дружки[/quote]

  Ми не го забравям. Даже в този смисъл го написах. При това- "Весело". На български...

  Не е ясно как си стигнал до горния извод, но ако си "гледал" на кафе- може би ти е време да "хвърлиш" един боб...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 57. 57 Профил на Noël Kannagi
  Noël Kannagi
  Рейтинг: 8 Разстроено

  [quote#56:"952"]Не е ясно[/quote]

  жатейска трагедиа

  “…throw your soldiers into positions whence theres no escape and they will prefer death to flight…” http://www.youtube.com/watch?v=hbw1pGUhG7Q
 58. 58 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ТОЯ ТАКАВА ПУШИЛКА ШЕ ДИГНЕ ЧЕ ЦЕЦО И КУМЕЦО,И ЕМО РОТМАНСА ИЗОБЩО НЯМА ДА ГИ ВИДИМЕ

 59. 59 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Идват избори........какво да правиш????

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 60. 60 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1029 Весело

  [quote#29:"др. Иванов"]Никога по тези места не са се продали земи дори на 10 пъти по-ниски зени. П[/quote]
  абе другарю, да си дойдем на думата, пак се връщаме назад когато агитираше:
  Купувайте братя за Бога!
  Та кажи братко да купуваме ли, да не купуваме ли?
  Нали си в бизнеса сподели с раята...

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 61. 61 Профил на dart_vather
  dart_vather
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Пак гардероб със скелети ...

 62. 62 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#15:"Be_google VS GERBерщинката и Tиквокрацията!"]Никой оная мома, генералска дъщеря с фалшива диплома написа стотици доноси за евросубсидиите, та да може приятеля и закрилника на ББ - баррозу да спре фондовете и да свали едно честно избрано и доста успешно правителство!!![/quote]

  +++ Добре ни го напомняш това.Чудя се какво ли прави това моме,с оглед на безспорните й заслуги мафията тотално да се разпищоли във всички власти.

 63. 63 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Ех , г-н Спасов , че малко ли са 2 лв. на кв.м. ? За 5 декара другарите комунисти са плащали цели 10000 лв. ... А това са си пари , нали така ?
  А че после са ги препродавали за по 100 евро
  на кв.м. е само подробност.
  Но по това време именно комунягите бяха на власт и никой не смееше да каже и пише нищо . Защо ли се получи така?

 64. 64 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "ariel28":
  Министъра е забавил тенденциозно информацията. Изчакал е момент, когато ще има най-голям отзвук. Какво е виновен Спас?

  ATX
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK