Експерт: Българските правителства нямат интерес от реформи в пенсионната и здравната сфера

Александър Стоянов

© Юлия Лазарова

Александър СтояновНикое правителство досега не е имало нито куража, нито интереса да осъществи наистина сериозни реформи в пенсионната и здравната сфера. Това каза Александър Стоянов, директор по научната дейност на Центъра за изследване на демокрацията, по време на представянето на годишния доклад на центъра за скритата икономика в страната.


Той отбеляза, че когато системата е устроена по този начин, всяко правителство може да се яви като месия, който раздава блага. "Това е важно както за одобрението на това правителство от народа, особено на тази част от народа, която не е в състояние да поема големите тежести, така и по време на избори. Това е част от предизборната пропаганда, то е лост в ръцете на политическата класа да продължи да управлява", отбеляза Стоянов.


Според него, ако искаме скритата икономика да намалее, държавата трябва да намери начин да обвърже ефективно декларираните доходи и размера на осигуровките на гражданите с услугите, които получават срещу тези осигуровки. "Не виждам как това ще се случи скоро", завърши Александър Стоянов.


Докладът на Центъра за изследване на демокрацията отбеляза лек спад на неформалната икономика. По данни на Европейската комисия, цитирани от центъра, тя остава над 30 процента. Според изследователите обаче това не е успокоение, а сигнал за спешни реформи.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Омагьосан кръг , от който няма излизане!??!?!?!

 2. 2 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Нямат ами. Нали колкото са по-големи пенсиите, толкова повече ще трябва да кърши ръце финансовият министър в края на всеки месец откъде ще намери пари да ги плати, без да отвори дупка в бюджета.
  То и места в детските градини нямат интерес да откриват, защото се плаща символична сума (50 лева май) а реалната цена е 500 лева - това е цената за частна градина. Та общината/държавата колкото повече места открива, толкова повече е на загуба.
  И с всяко нещо е така.
  Най-добре да премахнат хич данъците и всеки сам да се оправя и да си спестява за пенсия, за здравна застраховка, за градина за децата, и за всичко друго. Нашите политици са неспособни да се справят с тези неща.

 3. 3 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Любопитно

  И този ли иска да приватизира НОИ?

 4. 4 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Прав е.Партията,която направи реформи в областта на здравната и пенсионна система,ще загуби всякакви шансове да се задържи в управлението,но добрите резултати,които неизбежно рано и късно ще дойдат,ще се ползват от други партии.Засега много политически субекти-мераклии за такава саможертва няма.Но пък е тема,далеч по-подходяща за референдум от тази за АЕЦ Белене.
  Освен ако социализмът,където никога не става ясно кой пие и кой плаща,не се изтълкува като основно човешко право,което да бъде отнето.С тази Конституция и този Конституционен съд всичко е възможно.

 5. 5 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Рано или късно някое правителство ще трябва да каже: "Мале и тате, извинявайте .... пари за пенсии няма, няма и да има, защото децата ви са безработни, фирмите фалират масово, вноски няма и на всичко отгоре вие пенсионерите сте заели работните им места. Назначени сте на 4 часа, а работите по 8 и по 12часа, ама се правите на тарикати = ЗА ТОВА !!!"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 6. 6 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#4:"vjacho"]Партията,кото направи реформи в областта на здравната и пенсионна система,ще загуби всякакви шансове да се задържи в управлението[/quote]
  Тоест: партиите да лапат пари, а народа да мре? Така ли да го разбирам това тълкувание?
  Не се гради така нито демокрация, нито Държава...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 7. 7 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Гневно

  Реформа трябва да се направи.
  Мен например много ме дразнят тези частни пенсионни фондове, където ми държат парите "на лична сметка", ама доходността им е по-калпава от доходността на разплащателната ми сметка. Че от туй нагоре ми вземат и такса за "годишна подръжка" само 5%.
  Тази задължителни частни фондове трябва да ги закрият. Тя тяхната работа е ясна - финансират си "приятелски фирми", като превъртат парите през доверителен фонд, за да не ги опляска КФН за сделки със свързани лица. И уж всички знаят, ама мълчаливо се усмихват като Меди Доганов.
  И това с моите парички, които би трябвало да ми ги дадат като пенсия след 30 години. То хубаво ще дадат, ама ако тези кинти седяха в НОИ, ще са повече пари, колкото и разни "Храбри" хора да ми приказват обратното!

 8. 8 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Гневно

  И Здравна реформа трябва, незабавна!
  Тази Костова Здравна каса моментално да се закрие и парите да отиват в бюджета, а общественото здравеопазване - към министерство на здравеопазването!
  Не ги ща никакви Джи Пи-та, никакви болници - акционерни дружества или ЕООД-та!
  Искам си участъковата комунистическа поликлиника, бюджетните зъболекари, фелдшерите в училищата, медицинските сестри в детските градини!

 9. 9 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#7:"Федор Венедиктович Езерский"]Реформа трябва да се направи.[/quote]

  Кой бе Федоре да я направи тази реформа?
  Вчерашните, днешните или утрешните управници! Нали ги виждаме.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 10. 10 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Тук такава е системата ... Едно време американците системно си стреляха по президентите ... Тук не е така ... Тук на премиера му натрисат 2 600 000 пенсионери и 1 500 000 безработни при никаква промишленост + 2 000 000 емигрирали млади, хранещи испански и гръцки пенсионери с вноските си и го оставят сам да се гръмне. Ако е дебил и не го направи ... пенсионерите го отгърмяват на следващите избори ... защото младите не гласуват, а пенсионерите гласуват винаги! Вечно са недоволни от малки пенсии и проявяват социален канибализъм, изяждайки работните места на децата си.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 11. 11 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Разстроено

  До коментар [#9] от "ЧЕЛО КОТЕ КНИЖКИ":

  Няма кой! Чак се изненадвам, че още не са притоплили приказката за въвеждането на допълнително задължително здравно осигуряване, подобно на ДЗПО, че ептен да побеснея! Щото са сладки парички! НАП да събира парите, НОИ да ги обработва, и да ги превежда на частниците, а те да ми си играят на "трейдъри", за да ми расте личната сметка, която е наследяема, ръйш ли! Боли ме фара, че е наследяема, като ме уморят!
  Ама никой не казва, че наследствената пенсия сумарно излиза повече кинти отколкото събраното "влогче", което са си го усвоили п*****стите!

 12. 12 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Реформа в Пенсионната сфера означава да се намери Министър-Председател с топки да върне ограбените от комунистите пари от Пенсионния фонд на сегашните пенсионери.Тези пари се знаят къде са изтекли и лесно могат да се върнат обратно.

 13. 13 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 791 Неутрално

  §"Никое правителство досега не е имало нито куража, нито интереса да осъществи наистина сериозни реформи в пенсионната и здравната сфера"§
  Точно и ясно!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 14. 14 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  [quote#12:"bogomilok"]Реформа в Пенсионната сфера означава да се намери Министър-Председател с топки да върне ограбените от комунистите пари от Пенсионния фонд на сегашните пенсионери.[/quote]

  Аре стига глупости! Ограбен пенсионен фонд, който го е нямало. Що си разработваш клавиатурата?
  Все едно да се намери Министър-Председател с топки, който да върне ограбените от Вежди Рашидов пари от Фонда за култура на днешните културтрегери!
  Как пък го измисли това?

 15. 15 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#8:"Федор Венедиктович Езерский"]Искам си участъковата ....... медицинските сестри в детските градини! [/quote]-И аз ги искам. Медицинските сестри. Ако ги пуснат в градините, веднага се записвам. Ама те нещо бягат по тъча, към чужбината.

 16. 16 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 770 Неутрално

  От 1945 до 1990 са 45 години. Колко милиарда лева са събрани за пенсионен фонд от нашите родители. никой не знае! Обаче ги загробиха. Факт! И сега излиза, че пенсионерите трябва да се чувства едва ли не гузни , че са живи и получават около 200лв. социални помощи месечно.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 17. 17 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Гневно

  До коментар [#15] от "acb16":

  Ми ще бягат я! А Дянков ми увеличи тройно цените за цигарите, уж да има за заплати за медицинските сестри )))) И не стига, че излъга мародерски по този въпрос, ами забраниха и пушенето в кръчмите
  И какво сега? Като пушач, нито пушене в кръчмата, нито хубава сестра за кинтите, които плащам?
  Непушачите какво да ги гледам, те са муфтаджии - пушат безакцизно, ама аз си плащам!

 18. 18 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  [quote#16:"ЧЕЛО КОТЕ КНИЖКИ"]От 1945 до 1990 са 45 години. Колко милиарда лева са събрани за пенсионен фонд от нашите родители. никой не знае![/quote]

  Нито лев! Защото е нямало пенсионен фонд. Бате, ориентирай се ))
  Намери ми редче, където да се събират пенсионни вноски
  Ето го закона
  http://law.dir.bg/reference.php?f=zpens-57
  Ето го и правилника
  http://law.dir.bg/reference.php?f=ppzpe-58

  Просто пенсиите са се плащали от данъците. Толкова по "ограбените пари от комунистите".
  Както си го подкарал, ще вземеш да поискаш да върнат кинтите и от "ергенският данък"

 19. 19 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#17:"Федор Венедиктович Езерский"]А Дянков ми увеличи тройно цените за цигарите, уж да има за заплати за медицинските сестри[/quote]
  -Ней, ней ,че побеснявам. . А Боко предателя го подкрепи. Изроди. Сега ще изляза да изпуша една.Спешно.

 20. 20 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 678 Неутрално

  [quote#6:"opposition"]Тоест: партиите да лапат пари, а народа да мре? Така ли да го разбирам това тълкувание? [/quote]

  Не,не го разбирай така!Имам впредвид че това е реформа,за която няма да има обществена подкрепа.Тя е добра само за донорите,нетните бенефициенти са против.На първо място мургавото малцинство.Поне да въведат чекови книжки,където да се се отбелязва кой какво е дал.С тези чекови книжки да се разплащаш при доктора и в болницата,а ако не използваш чековете си през годината,да ти се признават за осигурителен бонус за следващата.Не става въпрос за 100 %,а за коефициент.И друг път съм казвал,системите работят добре,когато изглеждат добре отдолу,а не отгоре.

 21. 21 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Гневно

  [quote#19:"acb16"]-Ней, ней ,че побеснявам. . А Боко предателя го подкрепи. Изроди. Сега ще изляза да изпуша една.Спешно.[/quote]

  Да бе! А на Боко как съм бесен! Излъга и той много нагло! Как беше? Бил чел една книга и тя била Винету? Трътки! Ако я беше чел, никога нямаше да забрани пушенето в кръчмите!
  Това все едно да забрани на траперите да пушат, докато отпиват уиски в станцията сред прерията! Или пък индианците да не могат да запалят лула във вигвама, а да излизат навънка, да си спретват лагерен огън. Да да!
  Сега, някой ще ми каже, че вигвамите имали отдушник и това не се брояло за закрито обществено помещение. Абе Аланкооолу? В Кръчмите да не би да няма комини?

 22. 22 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 678 Неутрално

  [quote#12:"bogomilok"]Реформа в Пенсионната сфера означава да се намери Министър-Председател с топки да върне ограбените от комунистите пари от Пенсионния фонд на сегашните пенсионери.[/quote]

  Пенсионен фонд,мощен, е имало преди 9-ти септември.Този фонд е ограбен от комунистите.Използвали са го да строят.По-честно щеше да бъде,доколкото се знае какво са построили,със средствата от приватизацията да беше се възстановил точно пенсионния фонд.

 23. 23 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  [quote#22:"vjacho"]По-честно щеше да бъде,доколкото се знае какво са построили,със средствата от приватизацията да беше се възстановил точно пенсионния фонд. [/quote]

  Ами Кремиковци, БГА "Балкан", "Нефтохим" и военните заводи.
  А, да не забравям и електификацията на БДЖ ;-Р

 24. 24 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#22] от "vjacho":

  А, да... и някакви пари са хвърлили по "Плама" Плевен, и "Химко" Враца, туй онуй по Девня. В Кърджали КЦМ-а и разбира се, старозагорското ДЗУ

 25. 25 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#8] от "Федор Венедиктович Езерский":
  [quote#8:"Федор Венедиктович Езерский"]Тази Костова Здравна каса моментално да се закрие[/quote]
  Феденка дорогой, Костовата здравна реформа си беше отлично начало.
  За рекламации се обърни към горския и гея.
  Те не я продължиха, а трябваше.
  Тези сега пък нямат с какво да я направят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 26. 26 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#12] от "bogomilok":
  [quote#12:"bogomilok"]да върне ограбените от комунистите пари от Пенсионния фонд на сегашните пенсионери.[/quote]
  От училище ли пишеш тия смехории?

  Щото този форум е за пишещи +18.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#25] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Абе мани ))) Ако я беше подкарал хубаво, нямаше да загуби изборите ))))
  С тази здравна каса разсърди половината лекари. С "пенсионната реформа" обиди пенсионерите, и се набълбука...
  Сега, Христосков, който започна при Костов, мина през Царо и Станишката, си обича "детето" дето заедно го сътвориха с Нейков, ама стана гати изрода.
  Не е, да кажеш, че е нямало последователност. Шефа на НОИ си изкара при три правителства. Няма какво да го усукваш, че видиш ли "крадлив дедо" и "комунистическото внуче" са съсипали пенсионната и здравната реформа.
  Напротив - и двете ги направиха, за да се усвояват пари

 28. 28 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  [quote#7:"Федор Венедиктович Езерский"]То хубаво ще дадат, ама ако тези кинти седяха в НОИ, ще са повече пари, колкото и разни "Храбри" хора да ми приказват обратното![/quote]

  Ей! Тука излъгах... Не ги приказва "Храбър" тези работи, а "Десен" беше.... То не че има голяма разлика....

 29. 29 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#27] от "Федор Венедиктович Езерский":
  [quote#27:"Федор Венедиктович Езерский"]Ако я беше подкарал хубаво, нямаше да загуби изборите[/quote]
  Глупости.
  Феденка?
  Ти да не забрави на кого пишеш?
  Загубата на изборите няма нищо общо с чудесата, които Костов направи с разсипаната тогава България от комуноидите.
  Знаейки, че ОДС пак ще спечели изборите червените кхмери докараха крадливия от Мадрид.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 30. 30 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#7:"Федор Венедиктович Езерский"]Тази задължителни частни фондове трябва да ги закрият. Тя тяхната работа е ясна - финансират си [/quote]-Тука работа е сигурна.
  -Значи, ние им даваме парите.Те ги пращат на "Най-Надеждните Инвеститори", съкратено ННИ. После ние молим ННИ да инвестира в нашата енергетика. След големи молби и референдуми, ННИ кандисва. Инвестира в нашата енергетика и ние щастливо почваме да му плащаме за тока си. ННИ печели и ни отпуска пенсии. С пенсиите ние щастливо си плащаме тока на ННИ.
  -Сигурация е пълна. Пенсиите почти ще стигат за тока.

 31. 31 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":


  [quote#29:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]Знаейки, че ОДС пак ще спечели изборите червените кхмери докараха крадливия от Мадрид.[/quote]

  +++++++

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 32. 32 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#29:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]Знаейки, че ОДС пак ще спечели изборите червените кхмери докараха крадливия от Мадрид.[/quote]
  Глупости. Ината на Костов му докара загубата до главата. За цяла България не знам, но СДС загуби Варна заради ината на Костов. Именно ината на Костов докара и несменяемия Киро на кметския престол. Айде да не си припомняме грешките на Костов, щото га ги говерехме на времето по конференциите, Класната тропаше с крак и дума не даваше да се изрече. А па сега оня крадец, протежето на Костов, предучилищния даскал с невзета диплома се мота некаде из Зеландиите и не смее да се прибере. Па после комунистите ти били виновни. А бе ти се наведи с гол г..з в турската баня, па после ти ли си виновен или оня дето те е оправил. Мани, не ме връщай в онова време, че още ме е яд, че не обърсах два шамара на една видна по онова време седесарка, по известна като Класната, дето налагаше "правата" линия на централата....

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 33. 33 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#29] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Аааа, забрави )))))) И друг път сме го говорили )) При Жан, още студентче бях, правех луди кинти от "масовата приватизация". Някои и викаха "масова преебатизация", но това е друга работа...
  Беше ме ядосал един асистент в Свищов, да си дам бончетата на фондчета, че нищо нямало да съм направя, пък аз му се ядосах... И взех че намерих едни софиянци. Маса бонови книжки изкупих, срещу процент ))))
  Та първата ми фирма дойде от Жан - с подарените парички на родата )))
  После при уважаваният г-н Костов... там се подхванаха едни компесаторки, ама в Търново не вървеше това, щото областен управител нямаше година и кусур. А за да се дадат компенсаторки трябваше автограф от областния. Но областен няма, докато не назначиха още по-уважаваният д-р Румен Рашев, но това стана чак когато умря далаверата.
  Та такива работи.... Това "успешно" правителство, хич не ми го хвали. На местните "сини" и "подкрепаджии" работата им беше кой къде да стане директор и да "измете комунистите". Пък икономиката, ряпа да яде
  Бързо се ориентира и "областният управител" - уважаваният д-р Румен Рашев - с гениалната си мисъл:
  - Г-н Рашев, защо се отказвате като губернатор, за да станете кмет? Това не е ли по-ниска длъжност?
  - За разлика от областта, общината има бюджет!

 34. 34 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#29] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Всъщност.... В Търново двама са сините кметове
  Уважаваният г-н Борис Крумов, който след кметстването си влезе в затвора, пък като излезе стана едър строителен предприемач
  и още по уважаваният г-н Румен Рашев, който за малко отърва затвора )))
  Ех тази корумпирана съдебна система на Красьо Черния

 35. 35 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#32] от "0nzi":

  Ки ки )))) При нас Надето Михайлова идва, за първият мандат на Румен Рашев, и ни построиха "Южният пътен възел", дето комунистите го строили 30 години ))) Е, спестиха един мост, ама какво да се прави. Рашев вече беше спечелил изборите ))))

 36. 36 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  [quote#30:"acb16"]Те ги пращат на "Най-Надеждните Инвеститори", съкратено ННИ. После ние молим ННИ да инвестира в нашата енергетика.[/quote]

  Не става тази далавера, бате. То ако ставаше, нямаше да търсят "стратегически инвеститор", а щяха да пуснат IPO на Белене в БФБ, поне да се оправдаят и да покажат "прозрачност" и милеене към родната ни фондова борса. Ама трътки.
  Ако беше им минало това през ума, щеше да е супер, щото и разни шмадки, като пишещите във форума на Инвестор, щяха да се включат. А, смея да твърдя съвсем сериозно, че при сериозна кампания, дори и заем нямаше да им трябва.
  Пък и не един или два пъти съм приказвал тук, че бих си купил беленски акции на зелено Разбира се, при условието 51% от централата да са държавни, и постановлението.... хайде да не съм толкова нагъл, да е дянковото - 80% от печалбата да се разпределя като дивиденти, ами да го върнат в станишевите граници - само 50%.
  То толкова и ГАЗПРОМ не дава по устав, че там мизерниците отстъпват само 30%...

 37. 37 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#35] от "Федор Венедиктович Езерский":
  А бе остай се. Цяла Варна и разправаше на Катето, че Добрин Митев е неизбираем, че за кратката си кариера като областен управител е натворил толкоз глупости, че никой не го ще, че ако го издигнем него ще отблъснем избирателите, ама кой да слуша. Даскалчето беше фаворита на Костов. Та от един магарешки инат, хем загубихме кметския престол, хем загубихме и Варна. Па после комунистите били виновни.... , че те щеха да се егати будалите, ако не се възползваха от подаръка, който Костов им беше приготвил...

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 38. 38 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#37] от "0nzi":

  Тц тц тц тц тц? Значи и вашият Добринчо е бил областен? Е, неграмотна работа....
  Ама знаеш ли? Сигурно той, завалията, не се е сдушил с вашия владика. Ето, нашият уважаван д-р Румен Рашев, първата му работа беше да се сработи с митрополит Григорий, със светско име Йорго.
  То избори, без молебен, как се печелят? Още повече и три мандата! Божията воля играе тука, и паричките, разбира се ))))
  Роска, а как беше по шуменско? Откак се помня там все е по-червен край?

 39. 39 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#5:"t'Ankus"]Рано или късно някое правителство ще трябва да каже: [/quote]
  И като каже това правителство това, което си казал, ще хванем тоягите и ще смажем змиярника.
  Основанието за това противодействие е нищо моженето, нищо правенето и все краденето на "правителството".
  Защото това е достатъчна причина за едностранно излизане на "електората" от обществения договор не само с кое да е правителсто, но и с която и да е обществено-политическа система.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 40. 40 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#37] от "0nzi":

  Тц тц тц тц, ооооо, ама той вашия бил вагабонтин )) Бравос )))
  http://www.blitz.bg/news/article/127519
  Гледай ти, гледай ти, как съм изтървал варненските клюки

 41. 41 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2180 Весело

  До коментар [#33] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Ся, и аз ударих кьоравото, но защото си бях на валутни позиции.
  Народа обаче страда много.
  Малко бяха такива като мен и теб.

  Тогава и тока не спираха от енергото. Над половин година не плащах въобще нищо. Чак накрая се разплатихме познай с колко ?
  4$ за ВСИЧКО натрупано като дългове за повече от 6 месеца.
  Основно бях на дойче марки тогава. Виждаше ми се по-сигурно.
  В крайна сметка едно и също се оказа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#40] от "Федор Венедиктович Езерский":
  А е т'ва беше поредната му глупост ден преди изборите и която преля чашата ....
  "Причината бе разкритието на "Монитор", че той всъщност няма диплома за висше образование. Тя бе последвана от негови твърдения, че 9-годишното му задочно следване по специалността "История и география" се е увенчало с успех. Последва и заплаха към "Монитор" със съд. Само 4 дни след публикацията Митев си извади диплома. Впоследствие се оказа, че тя е незаконна. Именно тази публикация на "Монитор" от 23.10.1999 г. става причина вестникът да бъде иззет от доставящите го от София микробуси на входовете на Варна призори. От хора, пратени от Добрин Митев. Преди това обаче полицейски патрули спират микробусите. Придружаващи ги цивилни разпитват шофьорите дали имат "Монитор". После полицаите освобождават шофьора, а след него тръгват цивилните, които изземат вестника. "

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 43. 43 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 624 Весело

  [quote#41:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]Основно бях на дойче марки тогава. Виждаше ми се по-сигурно. [/quote]
  Хи, хи. Май всички сме били на ДМ. Ич не я аресвах задокеанската валута тогава, макар че изкарах лев и от нея...

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 44. 45 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#23] от "Федор Венедиктович Езерский":

  По добре да бяха вкарали парите в Credit Suisse!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 45. 46 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#42] от "0nzi":

  Ясно... баси...
  уф, при вас във Варна повечко пари се въртят, по-голям град... нормално е да стават такива "весели" истории. Я го гледай този охлюв, чак в Нова Зеландия да иде...
  Пусто, източно от Плевен май няма нормален син кмет... Все разни гащници...
  На пловдивчани чак им завиждам, поне ги вадят атрактивни, и печелят изборите с шоу. Като ги почнеш от Гарабед Томасян и свършиш със Славчо, все са се запомнили със ексцентричността си ))))

 46. 47 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#14] от "Федор Венедиктович Езерский":Аре стига глупости! Ограбен пенсионен фонд, който го е нямало. Що си разработваш клавиатурата?
  Дорогой Федор Венедиктович,защо не се прибереш обратно в Русия при твоите болшевишки господари и не оставиш на българите да си решаваме вътрешните проблеми.Що за имперско руско високомерие,що за дебелащина?
  "Поне 1000 лв. трябва да е минималната пенсия"-това не е моя измислица,това трябваше да е българската реалност на българския пенсионер.Всичко по въпроса-в материал на вестник труд от 26/03 2010:http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=428008

 47. 48 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#7] от "Федор Венедиктович Езерский":

  ++++++++++++++++++++++++

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 48. 49 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  [quote#45:"ЧЕЛО КОТЕ КНИЖКИ"]По добре да бяха вкарали парите в Credit Suisse!
  [/quote]

  Хи хи )))) Ми то.... Димитър Ценов, дето си завещал имането на Свищовската академия, не е бил глупак, човека ))))
  Завещал само лихвите, и ако трябва да се строи нещо - я общежития, я стадион, я аудитория, идват швейцарците и казват може ли или не може
  Щом комунистите навремето не са преименували университета, а си е останал с името на някакъв си свищовски милионер
  То ако не бяха тези пари, колко му е било да го кръстят "Фридрих Енгелс" като контра на ВИИ "Карл Маркс"

  Пък за швейцарската банка... недей така ))))) Откъде щеше да се появи работническата класа? То само със земеделци каква индустриализация да става

 49. 50 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 624 Весело

  [quote#49:"Федор Венедиктович Езерский"]Завещал само лихвите, и ако трябва да се строи нещо - я общежития, я стадион, я аудитория, идват швейцарците и казват може ли или не може [/quote]
  Хе, хе. Бех студент в Свищов, га се строеше закритата зала и басейна в спортния комплекс на института. По татово време. Още помня инвеститорския контрол на банката. Ма как им режеше номерата на строителите.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 50. 51 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  [quote#47:"bogomilok"]"Поне 1000 лв. трябва да е минималната пенсия"-това не е моя измислица,това трябваше да е българската реалност на българския пенсионер.Всичко по въпроса-в материал на вестник труд от 26/03 2010:http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=428008 [/quote]

  Мани ги тези кръчмарски сметки )))))) То е същото като да почнеш да смяташ вечният руски въпрос - продажбата на Аляска за 7,2 милиона щатски долара далавера ли е било или пълна загуба, и да почнеш да смяташ ))))
  По добре погледни това:

  Чл.2. (1) в) III категория: при 25 години трудов стаж и 60-годишна възраст за мъжете и 20 години трудов стаж и 55-годишна възраст за жените.

  Чл.10. (1) Пенсиите се определят в размер 55 на сто от средномесечното брутно трудово възнаграждение или доход, върху който са внесени осигурителни вноски.

  Слагам ти текста, който е отменен от "Пенсионната реформа". И просто помисли, кой се пенсионира с пенсия повече от половин заплата. Иначе след "реформата" съотношението скромничко - само 35% приблизително.

  Ти искаш ли да се пенсионираш на 60 години при 25 години стаж? Или ти харесва сегашният модел - 65 години възраст с 40 години стаж? За коефициента за определяне на сегашната пенсия няма да ти разправям, че си е "баломамата"....

  Ако искаш, можем да сравняваме и като частници - в онова време - упражняващи свободни професии - разни обущари, шивачи, художници, писатели, музиканти и т.н., със сегашните самоосигуряващи се - на тях им е трябвал 25 години стаж и пак 60 години възраст

  Кой модел предпочиташ, ама честно, като бъдещ пенсионер ))) Щото аз съм ясен ))) Не ме интересува "държавният бюджет", да си събират ДДС, както тогава са събирали данък оборот, интересува ме "личният бюджет"

 51. 52 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#50] от "0nzi":

  Абсолютно )))) Абе страшничко си е, да ти дойде швейцарски надзор

 52. 53 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#18:"Федор Венедиктович Езерский"]Нито лев! Защото е нямало пенсионен фонд. Бате, ориентирай се )) [/quote]

  Венедиктович, немой да лъжеш това барем можеше да постнеш ама сакън не е имало пенсионен фонд ама друг път.
  Даже е бил в шестицата на Европа и Радой Ралин бая пъти пита къде са парите и имотите на Пенсионния фонд а те му подариха една лека кола в НДК беше това а той им тегли една от неговите и си излезе а колата дари на болница или поликлиника.

  ===========

  История в България [редактиране]
  Историята на социалното и в частност на пенсионноосигурителното осигуряване в България започва 8 години след Освобождението, с приемането на Закона за пенсиите за инвалидност на военните лица от 11 ноември 1886 г. Той е считан за доста несъвършен, затова някои приемат за първи подобен акт Закона за пенсиите на учителите от 15 декември 1888 г. (влязъл в сила на 12 януари 1889 г., след публикуването му в бр. 4 на Държавен вестник), прокаран от правителството на Стефан Стамболов. С него започва изграждането на осигурителната система. Първоначално тя обхваща само държавните служители и работниците в държавните предприятия, а от 1918 г. и работещите в частните предприятия.

  До войните за национално обединение, размерът на пенсиите е давал възможност за едно добро съществуване на пенсионерите, предвид малкия им брой и нарастващия демографски потенциал на страната. След двете национални катастрофи, завършили с подписания Ньойски договор, започва продължителен процес на обезценяване на пенсиите по обективни причини, който е прекъснат за кратко през 30-те години на 20 век и е възобновен отново по време на Втората световна война.

  С приемането на Закона за общественото осигуряване от 1924 г. и на Закона за пенсиите за изслужено време от 1932 г. е оформена фондовата система за социалното осигуряване в България.

  Следващият етап е изграждането на държавното обществено осигуряване, започнало със създаването на Института за обществено осигуряване през 1941 г., който се грижи за изграждането и доброто функциониране на обществените осигуровки в страната. Десет години по късно - през 1951 г. е ликвидирана системата на фондовото осигуряване и тя е заменена от изцяло държавна - с бюджетно финансиране на социалното осигуряване.

  Действащото до Деветосептемврийския преврат и малко след него пенсионно законодателство определя точни и ясни критерии за отпускане на пенсии, като от първостепенна важност са размерът и продължителността на внесените осигурителни вноски. Участието в даден пенсионен фонд се доказва със специални марки в осигурителната книжка и с т.нар. Сведения за пенсиониране, издадени от съответния работодател.

  През 1948 г. е приет нов Закон за общественото осигуряване, заменил действалия от 1924 г. такъв, който подменя фундаменталния принцип, че правото на пенсия се поражда от участието с осигурителни вноски в съответния фонд, а не от положения труд. Осигуровките на работниците и служителите по силата на новия закон се поемат изцяло от държавните предприятия и учреждения. Налице е в областта на осигурителните отношения и право през този период изцяло политическо законодателство - след 9 септември 1944 г. влиза в сила Закон за подпомагане на жертвите в борбата против фашизма и капитализма, който предвижда финансова помощ и безплатен ремонт на жилищата на "пострадалите". Постепенно кръгът на "пострадалите" правоимащи се разширява значително и обхваща и кръвните роднини на антифашистите до трета степен на родство, а също и тези по сватовство. Това е само началото на една цялостна законодателна поредица от мерки в подкрепа на тези лица, превръщайки пенсионната система на страната в част от широка мрежа от привилегии, които облагодетелстват една категория български граждани за сметка на основната част от българското общество, при това социално нуждаеща се.

  През юни 1945 г. е приета от "народната власт" Наредба-закон за народните пенсии. Според този нормативен акт право на такава пенсия имат всички български поданици, които в периода от 9 юни 1923 г. до 9 септември 1944 г. са пострадали в борбата против фашизма и в резултат на това са станали инвалиди с най-малко 30% изгубена работоспособност. От право на пенсиониране по този закон могат да се възползват и тези, които са допринесли за борбата против фашизма като общественици, хора на науката, изкуството и литературата. Такива пенсии се отпускат и като наследствени на съпрузите, непълнолетните деца и родителите на загиналите антифашисти. През 1959 г. ЦК на БКП институционализира съществуването на института на Активните борци против фашизма и капитализма (АБПФК), по силата на което обстоятелство в зависимост от това в коя от четирите категории попадат тези лица, получават и съответния размер на пенсия по силата на специалното осигурително законодателство за тази категория физически лица. За да се отпусне пенсия на АБПФК от 1959 г. не е необходимо наличието на процент на инвалидност. Осигурителната и законодателна аргументация в случая е насочена към тежките условия на антифашистката борба, които са влошили здравето на кандидатите и това се е отразило на тяхната работоспособност. От съществена важност в случая е обаче обстоятелството, през годините кандидатът да не е изменил на комунистическите идеи, като за целта представи и съответен документ от ръководството на БКП, РМС, ОФ, а за техните ръководства - от Министерския съвет.

  Преференциалното раздаване на пенсии след деветосептемврийския преврат на една социална група се осъществява паралелно с отнемането на осигурителните права на други български граждани, въпреки наличието на внасяни осигурителни вноски към субекти във фондовата система (които са одържавени). На 14 януари 1948 г. е обнародван Закон за лишаване от право на пенсия на лица, проявили фашистка дейност. Въз основа на него са спрени пенсиите на безследно изчезналите в периода от 9 септември 1944 г. до 30 март 1945 г. във връзка с преврата на 9 септември 1944 г., както и на осъдените от Народния съд, а също и на всички други физически лица, за които властта смята (т.е. по презумпция), че имат "фашистки прояви". В периода между 20 септември 1944 г. и 6 октомври 1944 г. убитите без съд и присъда и безследно изчезналите български граждани са около 20 000 души. Осъдени от Народния съд са 9155 души, но фактически броят на засегнатите от този специален и репресивен закон е реално много по-голям, особено предвид начина на правоприлагане и осъществяване на прасъдието в България през този исторически период. По силата този закон са отнети и наследствените пенсии, като не е признат за трудов стаж този положен от някои длъжностни лица преди 9 септември 1944 г. - кметове, помощник-кметове, полицаи и т.н.

  Пенсионното законодателство в периода от 9 септември 1944 г. до приемането на Закона за пенсиите, влязъл в сила от 1 януари 1958 г. е с ясно изразен политически характер. Идеята за право на пенсия е, претворена и в законодателството, че тя е средство за овъзмездяване, а не резултат от дългогодишно осигуряване на лицето, при това реално осъществявано. Правото на пенсия е превърнато от отечественофронтовската и комунистическа власт управлявала страната в средство за раздаване на привилегии и за налагане на рапресии на инакомислещите, което е в противоречие с основни правни пранципи. На практика са лишени от средства за съществуване правоимащи, които реално са внасяли през годините осигурителни вноски за това, което е обезсмислило основните осигурителни принципи на общественото осигуряване.

  Характерна черта на българската осигурителна и в частност пенсионносигурителна система в исторически контекст е, че тя е в много по-голяма степен обвързана с държавата, отколкото в развитите европейски страни в края на 19 и през 20 век. Одържавяването на социалното осигуряване в България по немски образец започва през 1941 г. със създаването на Института за обществено осигуряване, което е решителна стъпка за обхващането в осигурителната система на всички слоеве от активното население на страната от т.нар. свободни професии - земеделци, занаятчии и търговци, въпреки символичния размер на техните пенсии.

  След Априлския пленум в България е приет Закона за пенсиите, влязъл в сила от 1 януари 1958 г., и останал в сила до влизането в сила от началото на 2000 г. на сега действащия Кодекс за социалното осигуряване.

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 53. 54 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#49:"Федор Венедиктович Езерский"]Завещал само лихвите, и ако трябва да се строи нещо - я общежития, я стадион, я аудитория, идват швейцарците и казват може ли или не може[/quote]
  ...Което не е грешка, защото в Швейцария само швейцарци дават акъл и виж ги къде са!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 54. 55 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#53] от "Танас":

  А бре, Танасе ))) Мерси ти за лекцията Ама погледни барем, че горе съм ти посочил и Закона, обн.,Изв.,бр.91 от 12 ноември 1957 г. и правилника утв. с ПМС No 3 от 1958 г. с всичките му поправки до 3 август 1999 година )))))

 55. 56 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  [quote#54:"ЧЕЛО КОТЕ КНИЖКИ"]...Което не е грешка, защото в Швейцария само швейцарци дават акъл и виж ги къде са!
  [/quote]

  Еми пича.... си е бил здрав )))) По днешният жаргон, щяха да го наричат "Зърнар-дедесар"
  Интересна му е историята, тя и на градчето е интересна - как една ЖП линия - Русе-Търново скапва Свищов, който по онова време е бил голям колкото Русето....

 56. 57 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#55] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Само пак сигурно случайно си пропуснал следното :

  ==============

  Пенсионното законодателство в периода от 9 септември 1944 г. до приемането на Закона за пенсиите, влязъл в сила от 1 януари 1958 г. е с ясно изразен политически характер. Идеята за право на пенсия е, претворена и в законодателството, че тя е средство за овъзмездяване, а не резултат от дългогодишно осигуряване на лицето, при това реално осъществявано. Правото на пенсия е превърнато от отечественофронтовската и комунистическа власт управлявала страната в средство за раздаване на привилегии и за налагане на рапресии на инакомислещите, което е в противоречие с основни правни пранципи. На практика са лишени от средства за съществуване правоимащи, които реално са внасяли през годините осигурителни вноски за това, което е обезсмислило основните осигурителни принципи на общественото осигуряване.

  ================

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 57. 58 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 770 Весело

  Допълнение към ком. 54.
  Класация според международната консултантска компания Mercer:
  Както се вижда от Топ 10, европейските градове доминират по жизнен стандарт, а те преимуществено са от Германия и Швейцария.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 58. 59 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1386 Весело

  Мдам... те имат интерес само и единствено от реформа, имам предвид подобряване, на личното си благосъстояние.

  Жената е покана за щастие
 59. 60 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#57] от "Танас":

  Ама за това хич и неща да споря. Само като си помислиш и колко са били осигурените, тогава Във Викито не ги споменават
  Пък и като сметнеш и следвоенната инфлация и паричната реформа от 1952-ра, а после още една от 1962-ра, иди ги смятай милионите и милиардите ))))
  Сметката е съвсем същата, като да смяташ левчетата от 1989-та, и паричната реформа от 1999 Как изчезват 3 нули от банкнотите

 60. 61 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2180 Весело

  До коментар [#43] от "0nzi":
  [quote#43:"0nzi"]Май всички сме били на ДМ[/quote]
  Не всички. Далеч не.
  Ако знаеш какви усилия положих през 1996-та лятото да убедя баща ми да си обърне парите в марки какъв зор видях, ама накрая кандиса.
  През зимата на виденов гледа в телевизора и се пита "Ами другите хора какво ли правят"?
  Че и ме пита още - "Ама ти откъде знаеше?"
  Какво да му кажа?
  Никога не съм вярвал на тази държава просто.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 61. 62 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Весело

  [quote#57:"Танас"]което е обезсмислило основните осигурителни принципи на общественото осигуряване. [/quote]

  А с това, напълно съм съгласен По безсмислено нещо от частните осигурителни фондове няма )))
  Всъщност... аре да не минавам на професионална вълна, но са хубава пералня и от това нагоре се скатават данъчета ))))))
  Жалко, че господата Христосков и Нейков не вкараха "американският модел" - пенсионните фондове да са към фирмите, че какво чудо щеше да е ... ))))))
  Така де, да е най-демократичното - не само 10 АД-та да управляват кинтите, а всеки работодател ;-Р

 62. 63 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#61] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Да съм честен, аз позагубих малко парички, в Балканбанк. Но и до момента не съм срещал друга българска банка с толкова добро обслужване

 63. 64 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#60] от "Федор Венедиктович Езерский":
  Така е инфлацията а и '' Активните борци '' според партийната повеля са получавали не според осигуряването а за сметка на редовите осигурители а сега пак същото само, че парите идат в милиционерския джеб, които пък в повечето са синове и внуци на предишните '' Активни борци ''.
  Трябва пълна лустрация инак нема оправия как в другите страни сава а тука не ?
  Като нещат с добро ще стане с дърво те си го знаят даже, но са много якоглави а инак ще се разбегат по всички ЮАР - и и Мадагаскари.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 64. 65 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 624 Весело

  [quote#61:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]Ако знаеш какви усилия положих през 1996-та лятото да убедя баща ми да си обърне парите в марки какъв зор видях, ама накрая кандиса. [/quote]
  Пак добре си успял....
  Майка ми, лека и пръст, така и не успях да я убедя. За нея по сигурно от ДеСеКаса нямаше. Но пък и не загуби кой-знае колко, а и ние за какво сме - помагахме...

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 65. 66 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 867 Разстроено

  Абе лустрация.... Като ги гледам тези цецовци, предпочитам всякакви агенти на държавна сигурност!

 66. 67 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#65] от "0nzi":

  Успях тогава, ама през 1990-та не успях. Знаех, че имат пари за кола и му казах да иде веднага и да купи каквото има въобще. Искали последната лада, забравих я ква беше, но с 4 врати, не с 2.
  На другата година с тия пари за нова кола си купи телевизор. Е, още работи, ама е най-скъпият телевизор на света. Имаха към 10 бона, но си купиха 2 000$, когато им казах поне парите си да обърнат в долари докато чакат.
  Баща ми каза аз да си купя долари.
  Отвърнах му това, което знаеше, но не разбираше - Аз имам заеми към банката, не пари в брой. Печеля. Така и стана разбира се.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 68 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 678 Неутрално

  [quote#32:"0nzi"]Глупости. Ината на Костов му докара загубата до главата.[/quote]
  Този умник,дето си губиш времето да го репликираш,е забравил че Царят отнесе като куцо пиле домат не само Костов,но и БСП.Ако не беше дошъл,БСП печелеше изборите и Костов пак щеше да си ближе раните в опозиция.Втори мандат на Костов можеше да има само в мокрите сънища на привържениците му.

 68. 69 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Царят на Костов нищо не му е направил,напротив,каза:Мноо сте вдигнал летвата г-н Костов,ще ни е трудно да работим така добре и при съставяне на правителството първо на СДС подаде ръка за коалиция,но те отказаха,да ги питаш защо?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK