"Биволъ" с нов документ за "Буда", за Борисов случващото се е "последно издихание на мафията"

"Биволъ" с нов документ за "Буда", за Борисов случващото се е "последно издихание на мафията"

© Надежда Чипева, КапиталПочти през нощта на 6 срещу 7 февруари, сайтът "Биволъ" публикува трети документ за обект "Буда". Той съдържа план на действията, които трябвало да бъдат извършени по делото за оперативно наблюдение (ДОН) на Бойко Борисов, тогава собственик и шеф на охранителна фирма "Ипон". Според публикувания документ сред целите на плана е била да се изясни и "приоритетната престъпна ориентация" на обекта.


Неговата автентичност не е потвърдена официално до момента. През деня вицепремиерът Цветан Цветанов отказа коментар с думите, че не е видял документа, но обеща проверка дали съществува. Привечер премиерът Борисов от Брюксел отрече всичко с "не знам за такива документи, не чета и не се интересувам" и коментира случващото се като "последното издихание на мафията и на организираната престъпност, и техните политически покровители. И цялата им схема, която в момента искат да ни закачат". Без да уточнява кого има предвид (цялото му изказване вижте в карето надолу).Предисторията в 5 дни
От неделя насам "Биволъ" публикува документи от края на 1996г. и началото на 1997г., свързани с опита за привличане на Борисов като информатор на ЦСБОП (Централната служба за борба с организираната престъпност, сега ГДБОП) и след това поставянето му под оперативно наблюдение чрез откриване на дело (ДОН). От официалните потвърждения и коментари на директора на ГДБОП Станимир Флоров в понеделник стана ясно, че първият документ за вербоването е истински и дори беше показана цялата папка пред тв камери в понеделник, заедно с втори документ за сваляне на агент "Буда" от регистрите, заради невъзможност да събира информация и "загуба на среда". За втория документ (за започването на делото за наблюдението -ДОН), който се появи час след тв изявата на Флоров, досега официално беше обяснено само, че не е бил скрит от телевизионните камери, а е от друга папка - тоест делото за оперативно наблюдение е съвсем различно от вербуването. Досега тази друга папка не е показана. Версията на премиера Борисов защо са го сложили за разработка (наблюдение), разказана във вторник сутринта пред "Дневник" беше, че това се е случило защото е пазил Живков и царя и е била търсена информация за тях. Борисов свърза разработката и с атентата срещу тогавашната му приятелка Цветелина Бориславова, въпреки че има разминаване в датите - ДОН е от 24 февруари, а според публикации в медиите взривът на джипа й естанал на 27 март 1997г.Новият документ и два израза в него


В плана за оперативно наблюдение (третия документ), както го четем в "Биволъ", подробно са описани оперативно-издирвателните, агентурните и технически мероприятия, чрез които да се съберат данни за обекта Борисов от всички служби в държавата, да му се изготви психологически профил, да се приложат няколко различни специални разузнавателни средства (СРС) и да бъде "следен с външно наблюдение и разработван с агентура за влияние". Освен израза, че по схемата трябва да се изучи "приоритетната престъпна ориентация", е добавено и че "при наличие на данни и условия за декриминализиращо поведение на обекта по установения ред да се подходи към контакт и осъществи вербовка за привличането му за С.С."


"Дневник" не успя да потвърди две важни неща: дали подробното изреждане в плана  какво да се извърши е стандартно описание, което го има във всяко дело за наблюдение, или е специално за "Буда"; И второто -  какво "казват" или потвърждават двете фрази от плана, цитирани по-горе.


Планът е подписан  от същия оперативен работник, който е направил и предложението за образуване на делото за оперативно наблюдение (ДОН), той е същият и който преди това е предложил Борисов за информатор на ЦСБОП под псевдоним "Буда" - това е сегашният главен секретар на ДАНС Младен Георгиев. Във вторник той разпространи съобщение за медиите, но в него коментира единствено предложението си за вербуването на Борисов за информатор и не каза нищо за останалите си инициативи в ЦСБОП спрямо него.


Планът е с гриф "строго секретно", също както и предложението за откриване на делото ДОН. Предложението за откриване на ДОН е регистрирано в ЦСБОП на 12.02.1997, а планът за оперативните действия е с дата 18.02.1997.  И двата документа са утвърдени на 24.02.1997 г. от подп. Спас Спасов, който наскоро е починал и това даде повод на Борисов днес да заяви от Брюксел, че той (подп. Спасов) отнася тайните си в гроба и не се знае "какви ги е забъркал" .  


Според "Биволъ" третият подпис на документите е на Иван Йовчев, зам.-директор на Направление "Терор" и бивш зам.-шеф на НСБОП. Йовчев обаче в сряда отрече пред вестник "Преса" че това е той и каза, че в този период (февруари 1997г.) не е работил в ЦСБОП.


Цветанов: Не съм ги видял


"Не мога да коментирам нещо, което не съм  видял. Разбира се, че това, което колегите ще направят, е да видят действително дали подобен материал, видно е, че той е архивен, дали съществува", коментира вътрешният министър Цветан Цветанов по повод новия документ.


В доста хаотичните си разяснения от днес вицепремиерът описа случая "Буда" като обичайно средство за политическа пропаганда. А два дни по-рано премиерът Борисов дори обясни на журналистите по повод скандала, че "това, което са направили (на него - бел. авт.), аз мога да ви го спретна на всичките, които стоите днес тук." ("Репортери без граници" реагираха днес, че са "шокирани, разтревожени и възмутени от безотговорните изявления".Бивш служител на ГДБОП и МВР, специалист по оперативна дейност, помолен за разяснение на новите моменти в сюжета "Буда, коментира:
"Проверка, обективна и безпристрастна, би била възможна само ако въпросните материали се намират в централизирания архив на МВР. Но ако са били заведени само във вътрешно-ведомствения - надали ще бъде възможно. Просто там най-вероятно някой, като си е тръгвал,  си е ксерокопирал. Второ, как се извършва проверка от заинтересувани лица?!... Следващите на власт ще проверяват, но и те нищо няма да установят, ако документите не са заведени както трябва.
Публикуваните материали са истински, но въпросът е дали е вярно написаното вътре в тях за причините за наблюдението. Публикуваният оперативен план не е уникален, плановете са типови и практиката беше просто да се преписват, така е станало и в този случай. Защо не и с "мотив" - я да му смачкаме фасона на X, Y или ZV  Ето ви "мотив",  прикрит зад бомбастичен оперативен план за действие. Минавало ли му е на някого в службата през ума, че това може да лъсне някога - кой от тях е предполагал, че Бойко Борисов един ден ще стане премиер?"

Класифицирана информация онлайн или


Цветанов днес не се ангажира и дали ще разпореди проверка за теч на класифицирана информация от службата по повод последния публикуван документ. За предишните два документа ГДБОП на практика призна, че са истински, след като ги разсекрети и показа папката публично.


Вътрешният министър коментира многословно, но завоалирано и неясно лавината от въпроси на медиите за автентичността на последния документ в "Биволъ" - за оперативния план, правейки плахи внушения, че е възможно "тези неща да са фалшифицирани". "Оттук нататък ние ще бъдем в постоянно тиражиране на информации, които по никакъв начин, може би, не кореспондират с действителността. Няма, може би, такива материали, които да се намират в МВР, но съвсем нормално е, и съвсем разбираемо, че те могат да бъдат фалшифицирани, могат да бъдат пускани в публичното пространство чрез определени методи", каза министърът.


В посоката на политически интерпретации на случая Цветанов разказа, че след като напуснал МВР са проявявали интерес и към неговото кадрово дело - през 2006г. по времето на министър Румен Петков, и през 2009 - "може би по времето" на Михаил Миков. Едва след като журналистите напомниха на вътрешния министър, че едно е да се интересуват от кадровото ти досие и съвсем друго да ти открият дело за оперативно наблюдение, той колебливо повтори "че може би колегите ще направят проверка", без да уточни каква точно проверка.Предисторията в 5 дни
От неделя насам "Биволъ" публикува документи от края на 1996г. и началото на 1997г., свързани с опита за привличане на Борисов като информатор на ЦСБОП (Централната служба за борба с организираната престъпност, сега ГДБОП) и след това поставянето му под оперативно наблюдение чрез откриване на дело (ДОН). От официалните потвърждения и коментари на директора на ГДБОП Станимир Флоров в понеделник стана ясно, че първият документ за вербоването е истински и дори беше показана цялата папка пред тв камери в понеделник, заедно с втори документ за сваляне на агент "Буда" от регистрите, заради невъзможност да събира информация и "загуба на среда". За втория документ (за започването на делото за наблюдението -ДОН), който се появи час след тв изявата на Флоров, досега официално беше обяснено само, че не е бил скрит от телевизионните камери, а е от друга папка - тоест делото за оперативно наблюдение е съвсем различно от вербуването. Досега тази друга папка не е показана. Версията на премиера Борисов защо са го сложили за разработка (наблюдение), разказана във вторник сутринта пред "Дневник" беше, че това се е случило защото е пазил Живков и царя и е била търсена информация за тях. Борисов свърза разработката и с атентата срещу тогавашната му приятелка Цветелина Бориславова, въпреки че има разминаване в датите - ДОН е от 24 февруари, а според публикации в медиите взривът на джипа й естанал на 27 март 1997г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (444)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Ей го, на.
  Цял ден рИветИ, че няма нищо за Буда.
  Хайде сега, давайте. . .

 2. 2 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Весело

  "Неговата автентичност не е потвърдена официално до момента."
  Да, но не е и отречена

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 3. 3 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 381 Неутрално

  мафията да не се казва СИМО ?

 4. 4 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 796 Неутрално

  "последното издихание на мафията и на организираната престъпност, и техните политически покровители. И цялата им схема, която в момента искат да ни закачат" Така ще пише в мемоарите, за управлението си, след години Борисов .

 5. 5 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Неубедителни оправдания. На всяко нещо му идва времето

 6. 6 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Луд умора нема пардон комунист, нека си пишат да има радост и за клетите костомолци

 7. 7 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  И това е нашият премиер?!
  Оставката е най-малкото...
  Защо не сме нормална европейска държава...?

 8. 8 Профил на lowec
  lowec
  Рейтинг: 398 Любопитно

  По логиката на Борисов излиза,че всички които са в затвора са невинни,нищо,че е доказано,че са виновни.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Абе тоя буда ако беше толкова интересен щяха да го извадят предните избори

 11. 11 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Аз викам да не ни занимавате вече с глупости, а? Някой се канел да го вербова през 1996 - е, и? Какво от това?
  Нали не е преди 1989?
  Прав е Борисов, последни издихания на мръсниците. Но няма вече кой да им се лови.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Не бих казал, че "приоритетната ориентация" на Бойко се е променила от тогава досега. Този човек е премиер на страната...

 14. 14 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Най-смешно от всичко е как 2/3 от медиите мълчат по въпроса или пускат само официалните изказвания на ББ.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 15. 15 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Това е вторият голям удар за Борисов. Първият беше с обаждането на Танов за извеждането на митничарите от складовете на Мишо Бирата и това е вторият.

 16. 16 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#7] от "paf":

  Някоя от политическите сили да му е поискала оставката заради този скандал? Или ще го оставят да се поизпоти още малко?

 17. 17 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  въпросът, който се налага е:
  - с какво позицията на Дневник-Бивол е различна от тази на Румен Петков, неприеман в САЩ заради връзките му с наркомафията дори по времето, когато бе министър

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#15] от "conTXT":

  Този е по-голям. И обяснява първия, както и много други неща

 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Имам само един въпрос: този документ с гриф "секретно" го е продал някой синковец, на който ние разчитаме да ни пази от "лошите"? И той е от "добрите"? Ако документът е истински, само това ме вълнува - че този би трябвало да пази децата ми.

  Доброто е заразно
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Избори до дупка ,докато парите на мафията свършат за кебапчета.

 23. 23 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Абе,до оня ден май гордо размахвахме папка с 2 листа.И кво стана сега.Буда директно са си го разседвали за престъпна дейност.Явно обаче някой/ тоя дето като го махат за връзки с мафията ,демек с Борисов ,става шеф на ИПОН,а днес е 2 рият човек в ДАНС/ е покрил нещата, та Боцко Тиквата от Банкя се е отървал.Правилно го казаха в Европа-Мафията си има държава.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 24. 24 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#11] от "damianov":
  Тъй, тъй...предУ 10.11 вербОваните са донасялЕ за колеги ...и след 10.11 от вербОваните бандитЕ т'ва са искАле...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 965 Весело

  Мдааа... става все по-интересно. Интересното е не, че премиерът ни е от мутренските среди, а как инфантилно се оправдава и се мъчи да се закичи с повехнали рози, та дано да прикрие вонята.

  Даже е започнал да говори за себе си в трето лице, душица

  "Ние завършваме премиерския си мандат – от Лондон до Белия дом, от Париж до Брюксел, навсякъде хората са ни оценили."

  Само тоя пусти кофти матр'ял се инати, неблагодарници, такива!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на bg
  bg
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#10] от "bta":

  Такъв е плана на кукловодите.Така се налива вода в мелницата на Кукунева.

 29. 29 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#23:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Буда директно са си го разседвали за престъпна дейност[/quote]
  Браво! Правилно четеш евангелието! Получаваш медал за заслуга за развитието на сътрудничеството между Позитано и Драгалевци.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 31. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 32. 31 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ТИпично за ГЕРБ... Като видят, че няма с какво да се оправдаят, или няма по кого друг да хвърлят помия подхождат като щрауси.. Просто се правят, че това, за което ги питат не съществува, надявайки се, че ще отмине. Така беше и с флашките с разговори, които се заметоха под килима, а разследването беше прекратено, без да стане ясно дали са истинки (което само по себе си значи, че са истински). Така беше и при скандалите с конституционен съдия.. Правим се, че всичко е наред, докато хората не забравят за него... Жалкото обаче е, че народът е достатъчно късопаметен да забравя тези безобразия (пролича си на последните избори) и милиционерската и комунистическа простотия продължава да минава...

 33. 32 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Има ли някой учуден, че Борисов е имал вземане-даване с мафията? Та за това има безспорни документи! Бил е съдружник с шефове на СИК.
  Но притеснителното тук е ако държавната машина е впрегната да укрива Борисов и ако премиерът лъже нагло целия народ, както май изглежда...

 34. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 34 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  тез от Биволъ разказаха играта на многогодишната работа на мазните медии ТВ7 Ьтв и цялата пасмина от придружаваща преса

 36. 35 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#30:"Be_google STOPна GERBеризацията и TIKVOкрацията"]Защо още не е арестуван Буда???[/quote]
  защото Хизбула е на власт в Ливан, аятоласите в Иран, а ние сме в ЕС

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 37. 36 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#21:"hhhuuunnnn"]След като Дневник служи на Р Петков, значи ли това, че вестникът е рупор на наркомафията?[/quote]
  Опаланка-а...Ами като медиите на Пеевски и Кръстева, не дават и косАм да падне на Боковата глАва...Доган к'ъв сА пада на Боко???

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 38. 37 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Има ли изненадани, че тези, които издигнаха и ще свалят мутрата занимавала се с магистрални обири и пр. за премиер?

 39. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 39 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Асен Йорданов твърди,че в продължение на повече от час Бивол е бил подложен на мощна атака от страна на неизвестен сайт - anonine.com, който генерирал десетки хиляди заявки и по този начин блокирал сайта.
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/02/07-02-2013.html

 41. 40 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#32:"b_d_s"]Та за това има безспорни документи![/quote]
  ари ва! Ти си готов не за Бивол, ами директно за щаб квартирата на Кутев!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 42. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 42 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 473 Неутрално

  В нормална държава това същество отдавна щеше да си е подало оставката.
  Или всъщност не: в нормална държава мутра от подземния свят изобщо нямаше да стане премиер.

 44. 43 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#38:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Всеки, който защитава Буда от Банкя защитава мутрите ,организираната престъпност и трафикантите на наркотици.Доказано с документи.[/quote]
  някои от партийните доклади на 231 конгрес на БСП ли така разправя?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 45. 44 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Камунистите действат по принципа "Кажи, че сестра му е к*рва, пък той да доказва че няма сестра!"
  Смешното е, че Костовите смърфове помагат на комунистите!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 46. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 46 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#39:"grund"]Асен Йорданов твърди,че в продължение на повече от час Бивол е бил подложен на мощна атака от страна на неизвестен сайт - anonine.com, който генерирал десетки хиляди заявки и по този начин блокирал сайта. [/quote]
  империализъмът е зловещ в попълзновенията си

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 48. 47 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#18] от "latsy":

  Да точно ,те нямат далавера от ББ и гледат да го насметат ,но няма да им се получи.

 49. 48 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#44:"The Core"]Смешното е, че Костовите смърфове помагат на комунистите! [/quote]
  от години разправям, че не е смешно, а е естествено като сняг през зимата

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 50. 49 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#28] от "bg":

  Да ,за да могат да си направят тройна коалиция после.

 51. 50 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 434 Весело

  Два дни по-рано премиерът Борисов дори обясни на журналистите по повод скандала, че "това, което са направили (на него - бел. авт.), аз мога да ви го спретна на всичките, които стоите днес тук."

  Старите навици трудно умират а? Тиквич, пак добре че си се устискал и не си им прибрал джобните на журналята с бухалката!
  А на гости на Иречек кога ще ходиш?

 52. 51 Профил на nikita81
  nikita81
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ами какво стана с ония записи на ББ нито дума , ни вопъл ни стон. Просто се снишаваме и àкаме да мине бурята а простия БГ народ ще му ръкопляска като реже лентички ще кажеш è от джоба си пари е извадил.

 53. 52 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Много жалко, че Бивол, с толкова сериозни журналистически разследвания, сега заради едната неподплатена с нищо сензационност и личната си неприязън към ББ обслужват интересите на БСП и мафията.

 54. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 55 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 381 Любопитно

  А може би мафията е на командно дишане ? Май приритва в агония. Някой вярва ли на това???

 57. 56 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  "Ако имаше повтарям 0,0001% истина, те отдавна да са ме размазали..."

  Кои те?
  На барикадата и амбразурата застанаха "те". Като се почна с Димитър Иванов-Гестапото, мина се през Красимир Райдовски, извиси се и Кирил Радев, а до тях клепаха Флоров и Цветанов. Румен Петков мрънкотеше нещо, Миков гледаше с надежда това да не е истина, а Янето даже заяви, че всичко било като флашките на Трактора...
  Не че флашките не плуваха из пространството, когато Яне носеше диня ли бе, грозде ли на верижния.
  Па и се оказаха верни записите от флашките, но никой от тези дето могат да смачкат Борисов даже не се напрегна.
  Та кои са тези "те", които са можели да смачкат премиера ни?
  Иначе ДОН "Буда" ни казва, че едно оперативно интересно лице, с регистрация в МВР, криминално демек(по стилистиката на Цветанов) днес плаща пенсии, строи магистрали, зали, бори престъпността, представлява държавата от от Лондон до Белия дом, от Париж до Брюксел...
  И до Токио бих добавил, но там се бе успал та признанията някак не ни оглушиха... "Борисов се успа за Буда". Така ни уведомиха тогава, а днес си мисля, че някои от журналистите са вкарали езоповска жестокост в тази "закачка".

  Ecrasez l’infâme
 58. 57 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#15] от "conTXT":

  Един вид да се запитаме какво искат от Буда, че и тези своеобразни "флашки" да спрат да изтичат в медийното пространство? Изборите са далечко, така че изнудването е очевидно.

 59. 58 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#44:"The Core"]Смешното е, че Костовите смърфове помагат на комунистите! [/quote]
  Не ни намесвай.Никога не сме помагали на Боко червената книжка,охранителя на Тато ,издигнат от комунистите и отблагодарил им се , като изпоназначи внучките и синовете на ЦК на БКП.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 60. 59 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ББ: "Не знам за такива документи..."

  ако разследваният знае съдържанието на документите на разселдващите органи това е доста притеснително...
  въпросът не е знае ли ББ за документите,
  а има ли лицето ББ "приоритетната престъпна ориентация" или не

 61. 60 Профил на Marin Kilyovski
  Marin Kilyovski
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Супер шизофреници са тия Когато излезе първия документ, пиравниха веднага ЦСБОП към ДС и заразправяха наляво-надясно колко гаден агент е бил ББ и то с ясното съзнание, че до агентура не се е стигнало изобщо.

  Сега, с втория документ, ЦСБОП е вече доброто ченге, което разследва оперативно интересния криминален тип ББ

  Нямам думи да опиша за каква биполярност става дума тука

 62. 61 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#44] от "The Core":

  Да ти напомня ли Борисов колко пъти за последните четери години оплю Костов, а и за какво му е на Борисов подкрепат от Костов, нали има Марешки?

 63. 62 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  "Не мога да коментирам нещо, което НЕ СЪМ ВИДЯЛ. Разбира се, че това, което колегите ще направят, е да видят действително дали подобен материал, ВИДНО Е, ЧЕ ТОЙ Е АРХИВЕН, дали съществува", коментира вътрешният министър Цветан Цветанов

  Обяснение на физкултурник!

 64. 63 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#53:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Документите на ЦРУ, грамите на Байърли, разследването на Куотърли, материалите във Фигаро,Дер цайтунг [/quote]
  документите на цру директно ли ви ги спускат на Позитано, или първо минават през Бивол?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 65. 64 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  А бе, Бококрепители... питах ви, пак ви питам- дайте пример с един министър председател от европейска държава, чиято приятелка или жена е била взривена в джип!!!! Преди, по време или след премиерстването му!

  ЕДИН!

 66. 65 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#62:"yavooor"]Обяснение на физкултурник! [/quote]

  Това между превъртането на 2 Рубикона го е измислил...

 67. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 68. 67 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#21] от "hhhuuunnnn":
  Цитати с факти (СБЖ):
  "Не е ли дош­ло вре­ме сле­до­ва­тел­но да от­к­ри­ем руб­ри­ка „Стро­и­те­ли на кри­ми­налния пре­ход“? Да по­ка­жем раз­ру­ши­тел­ни­те уси­лия на оне­зи, чи­и­то ре­зул­та­ти сър­ба­ме днес.

  И сред тях на пър­во мяс­то по зас­лу­ги не е ли сим­па­тич­ни­ят председа­тел на КРИБ, оли­гар­хът Иво Про­ко­пи­ев? Из­вес­т­но име.
  ...Иво Про­ко­пи­ев е нас­лед­ник на най-пок­ва­ре­на­та, най-ал­ч­на­та, най-без­с­к­ру­пул­на­та част на чер­ве­на­та но­мен­к­ла­ту­ра. По­ве­де­ни­е­то й от­ра­зя­ва нас­т­ро­е­ни­я­та на са­мос­то­я­тел­но за­ро­ди­ли­те се в края на 80-те (дреб­но)бур­жо­аз­ни прос­лой­ки. ...
  Го­во­ри се, че имен­но Иво Про­ко­пи­ев и кръ­гът „Ка­пи­тал“ сто­ят зад опи­ти­те да бъ­де лик­ви­ди­ра­на Бъл­гар­с­ка­та ака­де­мия на на­у­ки­те, за да бъ­дат заг­ра­бе­ни имо­ти­те й, въз­ли­за­щи на над 3 млрд. ле­ва. ...
  През 2008 г. мул­ти­ми­ли­о­не­рът Про­ко­пи­ев за­е­ма 8-о мяс­то в класа­ци­я­та на най-бога­ти­те на в. „Па­ри“ с 383,2 млн. ле­ва (око­ло 300 млн. до­ла­ра).

  „Ня­ма как да ста­неш Ня­кой, ако си бил Ни­кой“, из­по­вяд­ва той с типич­ния си не­пу­ки­зъм пред аме­ри­кан­с­ко­то спи­са­ние „Биз­нес уик“....
  Ма­кар и от про­вин­ци­а­лен град, се­мей­с­т­во­то му има тес­ни кон­так­ти в най-ви­со­ки­те ета­жи на власт­та. Ба­ща­та - Ге­ор­ги Про­ко­пи­ев - е дъл­го­го­ди­шен зам.-ди­рек­тор на пра­ви­тел­с­т­ве­ния ре­зер­ват „Воден“.

  Тук е лю­би­мо мяс­то на То­дор Жив­ков за ло­ву­ва­не и сре­щи с най-висшите ръководи­те­ли на брат­с­ки­те соц­с­т­ра­ни. Тук се със­тоя и зна­ме­ни­та­та сре­ща на Жив­ков с Бреж­нев.

  Тук ре­до­вен по­се­ти­тел е и страс­т­ни­ят ло­вец Пен­чо Ку­ба­дин­с­ки - член на Политбюро. Ре­зер­ва­тът е сто­па­нис­ван от УБО.

  Ба­ща­та, ка­то не­гов слу­жи­тел, сле­до­ва­тел­но съв­сем не е в сутерена на пар­тий­на­та но­мен­к­ла­ту­ра. Об­рат­но, за­е­ма вли­я­тел­на позиция в слу­жеб­на­та пи­ра­ми­да, незави­си­мо от об­с­то­я­тел­с­т­во­то че ра­бо­ти в „дъл­бо­ка­та про­вин­ция“.

  Го­ле­ми­ят му син Алек­сан­дър пос­тъп­ва в сис­те­ма­та на Дър­жав­на си­гур­ност. Контра­ра­зуз­на­вач е към МВР-Раз­г­рад. Днес е част от биз­нес им­пе­ри­я­та на по-мал­кия си брат. .....
  След по­ли­ти­чес­ка­та про­мя­на през 1989 г. ба­ща­та ста­ва ди­рек­тор. Спо­ред ме­ди­и­те имен­но чрез лов­на­та ре­зи­ден­ция си­но­ве­те му успя­ват да си оси­гу­рят про­тек­ци­я­та на но­вия си­лен чо­век на власт­та - „Ко­ман­ди­ра " Кос­тов. ..."

  Не знам дали е "нарко" но си е мафия!


  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 69. 68 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 854 Неутрално

  [quote#66:"Be_google STOPна GERBеризацията и TIKVOкрацията"]Смешно и жалко, че 2 000 000 шарана са гласували за ГРОБ! [/quote]

  Споко.
  След пет месеца я са наполовина, я даже по-малко.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 70. 69 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#61] от "stanislavdi":

  Не, очевидно Костов на никого не е нужен, просто е смешен, че на стари години "хем се осра, хем се изложи"!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1759600

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 71. 70 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Буда, подавай оставка!

 72. 71 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 694 Неутрално

  "Просто това им е последното издихание на мафията и на организираната престъпност и техните политически покровители. И цялата им схема, която в момента искат да ни закачат."

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 73. 72 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#63:"hhhuuunnnn"]документте на цру директно ли ви ги спускат на Позитано, или първо минават през Бивол?[/quote]
  Мне.Знаем езици и ги четем директно в чуждата преса.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 74. 73 Профил на genius777
  genius777
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И защо ли не влизаме в Шенген,кой ли не е наясно със светлото МУ минало...

 75. 74 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Има ли още някой,който да смята,че няма свобода на словото.
  Просто някой хора ги е страх да говорят много,защото ако се разприказват могат да им изкарат кирливете риза.Понеже всичко е оплетено като свински черва.И в националните медии са се на гнездили едни лешояди.

 76. 75 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Отдавна се говореше за изцепките (кх-кх!) на Буда в Маджарско...
  Дали първи го каза Григор Лилов (ГЛ) или друг - не помня, но това някога бе шлагер - даже се твърдеше, че Буда го било страх да лети над Унгария, камо ли да отива там...
  Колко е вярно - не знам, но наистина има логика в казаното от ГЛ, че `Буда` идва от Буда[Пеща], а не от Будда [Buddha]

  ---
  заб. и фирмата между Буда и Трактора не е `Будаинвест`, а `БудОинвест`

  Извадка от Неофициален раздел: 70 бр. от 17 Август 1993 год.
  Софийският градски съд на основание чл. 6, ал. 1 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 7706, т. 121, р. 1, стр. 24, по ф.д. № 5446/93 на 2 състав дружество с ограничена отговорност с фирма “Будоинвест” ­ ООД, със седалище и адрес на управление София, община “Средец”, бул. Васил Левски 75, и с предмет на дейност: изграждане и експлоатация на спортни съоръжения, провеждане на спортно-оздравителна дейност, производство на стоки с цел продажба, търговия на едро и дребно с всички видове стоки, разрешени със закон, спортен мениджмънт, охранителна дейност, хотелиерство, ресторантьорство, кафетерия, валутни сделки (при спазване на законовите разпоредби), маркетинг, информационна, програмна и строителна дейност, организиран туризъм в страната и в чужбина, превозна и спедиторска дейност, покупка или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, външнотърговска дейност, специфични външнотърговски операции, както и всякаква друга търговска и стопанска дейност, незабранена със закон. Дружеството е със съдружници Алексей Илиев Петров, Бойко Методиев Борисов, Васил Иванов Величков, Васил Николов Николов и Румен Цанков Цветков, с капитал 50 000 лв. и се управлява и представлява от управителя Бойко Методиев Борисов.

  Разтурям колоквиума!
 77. 76 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#53] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  Ха ха, нали от американското разузнаване нищо не ставало.
  Нали оръжия за масово поразяване търсели, пък то ги нямало.
  Виж за ББ всичко знаят, че даже го канят в Белия дом.
  Секретна информация споделят даже с него.
  Още сутринта ти казах, четеш там където ще видиш това което искаш.
  Иначе истината я гледаш през крив макарон.
  Хайде чао, още малко и ще изкараш смяната.

 78. 77 Профил на bg
  bg
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#70] от "Schliwobeatz":

  Чакай малко, трябва да се вземат комисионните от ВМЗ и Панаира.

 79. 78 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#71:"Karla Bartoli Hanneman"]"Просто това им е последното издихание на мафията и на организираната престъпност и техните политически покровители. И цялата им схема, която в момента искат да ни закачат." [/quote]
  Обяснение на идиот.Аз си мислех, че мафията е смазана,тя дищала още..И стреля в центъра на София,посред бял ден и то на входа на Съдебна палата.Взе да заприличва на времето,когато Боцко Рапона от Банкя бе Гл секретарка и убийствата ставаха всеки ден..Стотици..Неразкрити.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 80. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 80 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Гневно

  ЛАЙНЯНА РАБОТА,както и държавата,ако все още има такава.ПОМИЯ ВСЕКИ ДЕН...........................пази се от гнева на търпеливия.

 82. 81 Профил на НЕгласуващ
  НЕгласуващ
  Рейтинг: 493 Любопитно

  Гоцев ще премахне Бойко, когато му стане ненужен
  Премиерът е помагал на Маджо и Поли Пантев, твърди Пламен Симов : http://www.pik.bg/gotsev-shte-premahne-bojko-kogato-mu-stane-nenuzhen/

  Ако Изборите можеха да променят нещо в живота на хората,то те щяха да са ги забранили отдавна. Изборите променят живота само на политиците и техните близки !
 83. 82 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#71] от "Karla Bartoli Hanneman":

  Коя мафия е на издихание? Тази, която стеля посред бял ден с/у Съдебната?

 84. 83 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#34] от "stanislavdi":

  Толкова ли си наивен,че не си разбрал.....Винаги когато се подхвърлят досиета - ДС си прави поредния театър за наивници.. Ако и ти влезеш във властта - ще се намери досие и за теб, за да те изнудват когато е нужно
  Пазарът на досиетата е създаден от най-долната комуноидна напаст

 85. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 85 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#14:"1951"]Най-смешно от всичко е как 2/3 от медиите мълчат по въпроса или пускат само официалните изказвания на ББ. [/quote]

  Знаеш ли що мълчат. Щото ако махнем интерпретациите се вижда, че полковника от 6-то Спасов нарежда тотално следене на Борисов, след един месец гръмват Цветелина, а след още един месец Спасов е уличен във връзки с организираната престъпност и уволнен. Отива на работа при Алексей Петров.

  И хоп! Борисов пак е онеправан, пак е жертва на "лошите", и пак целия в бяло. Всички останали са маскари. Този път медиите се усетиха навреме, че вместо да извадят очи ще изпишат вежди.

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 87. 86 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#70] от "Schliwobeatz":

  Е пак ли Серго да ни дере.

 88. 87 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 427 Весело

  Пък аз си мислех 4е мафията в Бг. из4езна през 2009год. Гръбнака на мафията нали бе с4упен отдавна ?БУДАлата да не се прави както винаги на луд , ами да каже най после кой е в ерархията на мафията.

 89. 88 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#77] от "bg":

  То тройката ги взе.

 90. 89 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#86] от "bta":

  Аз не гласувам някой да ме "дере", а за интелигентни хора с опит и умения. Ти ако искаш да те "дерат", си гласувай са БСПРЗСАТАКАДБГДПС и др. производни!

 91. 90 Профил на bilyar
  bilyar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  във всяка една нормална държава, политик, който е разследван като част от организираната престъпност, би си подал незабавно оставката, независимо дали реално е бил част от нея или не.

  самите контакти са достатъчни, за да те дискредитират.

  в тиквостан, обачè, държавата на милиционерите, мутрите, циганите и хрантутниците на държавна ясла, нет. материала си заслужава тиквите.

 92. 91 Профил на bohem
  bohem
  Рейтинг: 701 Гневно

  БУДА,не ни прави на БУДАли.ОСТАВКА.

 93. 92 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#79:"yokicha"]You're kidding me on, pal.
  No way.[/quote]
  Да нема , да нема,колко да нема начин.Да се шегувам,колко да се шегувам.Питай Мони цункай Джиджи кво се учи в ловешката езикова гимназия.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 94. 93 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#72:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"].Знаем езици и ги четем директно в чуждата преса.[/quote]
  верно бе, как не се сетих, че цру рАботи в тясно сътрудничество с чуждата преса

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 95. 94 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#76:"yokicha"]Ха ха, нали от американското разузнаване нищо не ставало[/quote]
  Ееее издъни се тук.Викай ,че нищо не става иначе Тиквата замина.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 96. 95 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#83:"gaudien"]Ако и ти влезеш във властта - ще се намери досие и за теб, за да те изнудват когато е нужно
  Пазарът на досиетата е създаден от най-долната комуноидна напаст [/quote]

  И за този коментар са ти нафраскали минуси демократите и борците срещу корупцията!!!

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 97. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 97 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Ще чакаме последното Издихание на премиера ни ли - решил е да си прави харакири????

 99. 98 Профил на valtel12
  valtel12
  Рейтинг: 437 Неутрално

  [quote#2:"opposition"]

  "Неговата автентичност не е потвърдена официално до момента."
  Да, но не е и отречена [/quote]
  Това че някои иска да те следи или да ти въздейства ,не означава автоматично че си виновен или си в някаква схема!!!

 100. 99 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#66] от "Be_google STOPна GERBеризацията и TIKVOкрацията":

  цитат: "...Биволъ
  изу гащите на управляващата банда!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .."

  Ами сега ще отидат биволарите и ще се наведат отпред - да им "пръднат на онази работа" на управляващите! Тъкмо са им "изули гащите", защо да не се възползуват?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK