Прокуратурата обвини кмета и главния архитект на Несебър за строежа върху дюните (допълнена в 17.30 ч.)

Прокуратурата обвини кмета и главния архитект на Несебър за строежа върху дюните (допълнена в 17.30 ч.)

© Георги КожухаровПрокуратурата повдигна обвинение срещу главния архитект на община Несебър Валентин Димов и кмета на общината Николай Димитров във връзка със застрояването на дюните край Несебър, съобщи за "Дневник" главният прокурор Сотир Цацаров.
Двамата са обвинени за престъпление по служба, свързано със статута и режима на строителството на спорните имоти. Наложена им е мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 3 хил лв. Наказанието за това престъпление е от една до осем години затвор.


"Не съм запознат с мотивите и материалите и не мога да коментирам", заяви пред "Фокус" Николай Димитров. Той уточни, че в момента е на работа и че днес няма възможност да се запознае с материалите. Върви производство, има срокове, каза още кметът на Несебър. "Приемам хора, кабинетът ми е пълен с хора", заяви още той.


По-късно от окръжната прокуратура в Бургас разпространиха съобщение с подробности по темата.
Николай Димитров е обвинен, че не е осъществил контрол върху дейността на Общинския експертен съвет в Несебър и вследствие на което е било издадено разрешение за строеж.


"Обвинение е повдигнато срещу Николай Кирилов Димитров за това, че през м. декември 2012г. в гр. Несебър в качеството му на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение - кмет на Община Несебър, с цел да набави за другиго облага – "Сле груп" ЕООД, не изпълнил служебните си задължения, като не осъществил контрол върху дейността на Общинския експертен съвет по устройство на територията при Община Несебър, като при вземането на Протоколно решение от 12 декември 2012 г. във връзка с подадени заявления през м. декември 2012 г. от "Сле груп" ЕООД - за съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж, не са присъствали всички включени членове на съвета в съответствие със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици, а именно: издадено е било Разрешение за строеж № 68/21 декември 2012г. на главния архитект на Община Несебър, в резултат на което е започнало строителство, чрез разкопаване с техника, в имот с площ от 28,916 дка по плана на кадастралната карта на Община Несебър, местността "Кокала", собственост на "Сле груп" ЕООД, който имот, попада в защитена зона "Ахелой – Равда - Несебър", кореспондираща с Директива 92/43 на Съвета на ЕИО за запазване на природните местообитания на дивата флора и фауна и защитена зона "Емине", кореспондираща с Директива 79/409 на Съвета на ЕИО за съхранение на дивите патици", е записано в съобщението.


Главният архитект Владимир Димов е обвинен, че на 12-и и на 19-ти декември 2012 г. е насрочил и провел заседанията на Общинския експертен съвет, без да осигури присъствието на специалисти, а след това одобрил инвестиционните проекти за застрояване на защитената зона.  Срещу Димов ще бъде образувано и административнонаказателно производство за допуснатото нарушение при издаване на разрешението за строеж и ще му бъде наложена глоба в размер на 5000 лв., посочиха от Министерството на земеделието, след като приключи проверката на назначената комисия по случая.


Главният архитект на Несебър Валентин Димов също отказа да коментира повдигнатите срещу него обвинения. "Не мога да коментирам, защото не съм запознат с материалите. Ние сме получили едно привличане като обвиняеми. Тепърва ни предстои допълнително запознаване с материалите и тогава ще мога да коментирам, тъй като в момента ми е малко трудно", каза Димов, цитиран от "Фокус".


Главният прокурор обяви в края на миналия месец, че прокуратурата ще предприеме конкретни действия във връзка със скандала с дюните в едноседмичен срок.


В средата на януари пък земеделският министър Мирослав Найденов изпрати на обвинението доклад  във връзка със сделките със заменки по Черноморието. В него бяха включени 98 сделки за периода 203 - 2012 година. Тогава Цацаров заяви, че не иска да се злоупотребява с прокуратурата, защото тя е възприемана като всеобхватен контролен орган.


Нарушения и за друга процедура


От съобщението на Окръжна прокуратура-Бургас става ясно, че са открити и други нарушения за различна процедура-  за строителството на сграда вграда, с инвеститор "Империал бул тръст". Строежът е на първа линия на морето и попада на територията,стопанисвана като учебна спортна база от Национална спортна академия. "В предмета на разследване по настоящото досъдебно производство е включена и дейността на длъжностните лица от Община Несебър по повод тази процедура. Към настоящия момент вече са констатирани нарушения от разследващите в процедурата, касаеща строителството и в този имот. Очаква се приобщаване на конкретни писмени доказателства по досъдебното производство, с оглед изготвяне на законосъобразна преценка, дали тези нарушения покриват признаците на престъпления от общ характер и съответно кои са виновните длъжностни лица осъществили ги", пише още в съобщението.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно
  БРАВО > ПРАВИЛНАТА ПОСОКА !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2 Профил на mort
  mort
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Опичайте си мотивите и успех!

 3. 3 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Айде наред ги подкарайте чак до Резово!!!!

 4. 4 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Гербаджиите взеха да го прескачат на хора на които нито са в положението, нито в ранга. Из страната да си дивеят, но в района на Сл. бряг опашката между краката.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 5. 5 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело  "ПРИРОДАТА" >

  да тръгват към Ньисебар .....

  малко плакатчета с боички и
  пред кметството ..................

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 6. 6 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  А министърката, дето ги бранеше на амбразурата?

  А Цецо Кумецов, чието протеже стои зад строежа?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Гневно

  Докато няма поне 100 осъдени бели якоички тая държава няма да почне да се оправя!
  А какво е чакало прокуратурата до сега!
  И дано обвиненият си отиде на мястото за дълги години!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Ето и първата стъпка за отблагодаряване за назначението на гл. прокурор към ГЕРБ.

  Миро Мършата - невинен, Нона Караджова невинна, областния на Бургас невинен, РИОСВ - Бургас - невинни. Нищо, че земята е държавна, мировото министерство я продало, Агенцията по кадастъра нарочно спряла картографирането и пр.

  Сега очакваме същата линия и за плажа Корал - Плевнелиев и Павлова невинни за невнасянето на държавната съдебна такса от 20 лв.

  Виновни - кметът на Созопол/ Царево и съответните главни архитекти.

  Правителството като в песен на Роси Кирилова - целите в бяло

 9. 9 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Весело

  "В него бяха включени 98 сделки за периода 203 - 2012 година."

  Доста дълъг период! :о)

  Сега ще видим какви заменки е правил Аспарух с Византия ...

  TAKE THE RED PILL!
 10. 10 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Това ще бъде чудо невиждано,ако кмета и главния архитект на Несебър ги осъдят за застрояването на дюните!!! Защото на всички ни е ясно,че безобразията дали по морето или в планината всички стават с дейното участие на местните власти.

 11. 11 Профил на vandimov
  vandimov
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Според мен са пропуснали КакЦецка-чистачката, тя е злия съветник и гений. Да не мислите, че са в Министерство на Регионалното Развитие по време на Чачев или Еко министерството? Само КакЦецка е замела дюните и всичко е изглеждало като писта за кацане на Бойнг 747!

 12. 12 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#7:"~"]Докато няма поне 100 осъдени бели якоички тая държава няма да почне да се оправя! [/quote]
  Няма да стане за съжаление! Вадят , раздават пари и значително намаляват краденото, но ги оправдават.

 13. 13 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 581 Неутрално

  А общинския им съвет? Те са за затвора всичките тулуми!
  Естествено, не само Несебър.Цялото Черноморие са едни мазни чалгаджии, докарали всичко да прилича досущ на тъпите им алчни и лигави муцуни!!

 14. 14 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "ще му бъде наложена глоба в размер на 5000 лв."

  Това обвинение е проява на нечовешка жестокост, защото като го чуе обвиняемия може да умре от смях от това "порицание пред строя"

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 15. 15 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Весело

  Браво!
  Сега - Несебър, скоро и в други градове...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  А Миро Мършата кога????

 17. 17 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#15] от "Депутат 241":

  Начело с Банско!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 18. 18 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#1] от "barcelonski":

  Посока посока, браво, браво, ама тази посока води и към София в МОСВ и Мършака от Земеделието и след това към Министерски съвет още по-нагоре.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20 Профил на georgi_colov74
  georgi_colov74
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Който много е папкал, сега се повръща изяденото + малко скъп стомашен сок

 21. 21 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Не е ли абсурдна държавата, в която на 5'000 лева глоба осъдиха журналистката Ася Пенчева, която заслужаваше награда за съвестно свършена работата, и пак за 5'000 лева съдят един нагъл крадлив общинар, който заслужава дълги години затвор?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дали ще има топки да ги осъди, съвсем скоро времето ще покаже.

 24. 24 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Информацията на БНР е малко по-друга:

  "Кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Несебър Валентин Димов са привлечени като обвиняеми по случая с дюните в Несебър, съобщи БНР."


  Ако е кметът на Бургас, а не на Несебър, значи започва интересното.

 25. 25 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1267 Весело

  В прокуратурата работят умни хора (предполага се) и знаят от къде духа вятъра!

  Машини прости, народ неук.
 26. 26 Профил на konanvarvarina1
  konanvarvarina1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#14] от "Настрадин Ходжа":

  Да му бъде наложена глоба от 5000 лв. за всеки незаконен строеж„

 27. 27 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Ха, сега ще излезе, че не Мирослав Найденов е "продал" имота на Цецо и Кумецо, а кмета на Несебър!?

 28. 28 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 703 Неутрално

  БРАВО!

  В тази община, само ако проверят делата на братя Диневи и майка им, прокуратурата ще има работа поне едни 10 години напред.

 29. 29 Профил на tsonevniki
  tsonevniki
  Рейтинг: 458 Неутрално
 30. 30 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#11:"vandimov"]

  Според мен са пропуснали КакЦецка-чистачката, тя е злия съветник и гений[/quote]
  Въпрос на време е да стигнат до нея и тя да го отнесе!

 31. 31 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Наистина, защо пропуснаха КакЦецка чистачката?!


  Нямаше ли една зам. министърка, която беше подписала нещо, но не видяла какво подписала? Или то беше по друг скандал, за други дюни и за друг Несебър...?

 32. 32 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  "Прокуратурата ще предприеме конкретни действия във връзка със скандала с дюните, заяви в края на януари главният прокурор Сотир Цацаров."


  Пожелавам му това да не се превърне във "фал-старт"

 33. 33 Профил на banananna
  banananna
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Като гледам какво става в татковината, си мисля, че като свърши мандата на това правителство, всички ще си мислят, че Иван Костов е светец!
  И ако не, като свърши мандатът на герб, то като свърши мандатът на следващото правителство.
  Ако не на следващото, то тогава на по следващото...

 34. 34 Профил на LbcnFpfK7oUx
  LbcnFpfK7oUx
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#24:"cup_of_tea"] Информацията на БНР е малко по-друга:

  "Кметът на Бургас Димитър Николов [/quote]

  Това потвърдено ли е?

 35. 35 Профил на banananna
  banananna
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Боже, ако чакате истина и справедливост, ако чакаме професионализъм от този отвратително гну..н престъпник и под..ц, Цацаров, и господ няма да ви помогне!

 36. 36 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Не е като да са открили топлата вода!

 37. 37 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1183 Весело

  До коментар [#6] от "Настрадин Ходжа":
  [quote#6:"Настрадин Ходжа"]

  А министърката, дето ги бранеше на амбразурата?

  А Цецо Кумецов, чието протеже стои зад строежа? [/quote]
  Ти пък.
  Те всъщност са били внедрени агенти под прикритие, за да разбият подмолната, безмилостна и жестока корупционна схема.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 38. 38 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#35] от "banananna":

  Ние ли, вие ли, не се разбира много ясно

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 39. 39 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 524 Неутрално

  дори да ги осъдят, наказанията ще са смехтворно малки, каквато е практиката при административните нарушения. то и в статията си го пише - ще искат 5 хилки от главния архитект, съдът ще ги намали на 500 лева (ако не го оневини напълно), а архитектчето досега е сбрало милиончета от подобни нарушения при издаване на разрешения за строеж. с две думи - боли го фара.

 40. 40 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Треска ги тресе другите кметове от черноморски регион ама на повечето не им пука.Да са си направили синдикат,о време.

 41. 41 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#9] от "Beyond":

  "В него бяха включени 98 сделки за периода 203 - 2012 година."

  Доста дълъг период! :о)

  Сега ще видим какви заменки е правил Аспарух с Византия ..."

  Предполагам на Аспарух ще му се размине само защото е изтекла давност или защото не могат да го намерят да му връчат призовката...

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 42. 42 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Конкретните действия най-вероятно ще бъдат в посока оправдаване и липса на доказателства. Гледали сме го този филм, нема нужда да ни занимавате..

 43. 43 Профил на Киро минев
  Киро минев
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Нонаааа, ще ти нося цигари, недей да плачеш....

 44. 44 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Крайно време е да се подпукат кметовете и главните архитекти. По места цари такъв феодализъм, че ви е бедна фантазията. Има хора за затвора - Банско, Черноморието имнооого други. ДНСК и подразделенията й по областните градове също са за бой, защото са се гушнали с общинарите и част от надзорните фирми и лапат ли, лапат.

 45. 45 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Цацаров, следим ти внимателно действията! Опичай си акъла!

  Само да не подведат подчинени прокурори по места. Яне вече подаде инфо за 4-ма коруптни твои колеги!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 46. 46 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Главните архитекти в БГ обикновено са некадърни послушковци, оперирани от съвест. Нямат и по една свястна сграда, ама са шампиони по разиграване и доене на населението, разбира се, под благосклонното покровителство на кмета. Даваме ли си сметка колко независими са българските кметове и как са се разпасали през последните години? Нямат никакъв контрол, по закон се контролират от общинските съвети, които обаче са пълни с некомпетентни и понякога откровено тъпи хора, влезли с купени гласове. И тогава?

 47. 47 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#28] от "tolex":
  Те - Диневи са си опекли работата, каткто и подобните им: Една от фирмите им (с огромни задължения) Венид яхт (прочети го отзад напред) в момента е собственост на един клошар, живеещ в изоставена Жигула.
  Относно статията: Ами хубаво, но се сещам, че навремето някой каза ""ние ги хващаме, те ги пускат" . Сега само ги посочват и вдигат рамене. . .

 48. 48 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 703 Разстроено

  До коментар [#47] от "StanDim":

  Затова страдаме - от добри "пекари" - ядем корички!
  Жалко за децата ни.
  Това "наследство" е за тях.

 49. 49 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#46] от "Drun_drun":

  Вие пък, я каква красива става София с всеки изминал ден!

 50. 50 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Едно добро начало.Поздравления за главния прокурор.А,че се сетих, както си започнал,защо не погледнеш към 23- годишният преход и като подкараш от Лукановото правителство ,та до днешния мутро-комунистически министерски съвет,че не забравяй и дупетатите,областните и прочие,абе ти си знаеш,ама дали ще имаш топки?
  Желаем ти крепко здраве и яки топки!Успех!

 51. 51 Профил на Стефан Станчев
  Стефан Станчев
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Айде пак много пушилка и шум и накрая пак всички са невинни.

 52. 52 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 524 Разстроено


  Хайде сега по 8 години ефективно без право на обажлване и разваляне на сделките и ще повярвам, че имате желание за промяна!

 53. 53 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Гневно

  До коментар [#49] от "danid":
  В София се пръква тук-там и добър продукт. Сигурно и там е бясна корупция, но в останалата част на страната си е феодализъм - каквото кмета и главния архитект кажат, това е. Градовете заприличаха на панаири на абсурдната архитектура, устройствено планиране въобще няма, всичко е конюнктурни интереси и бясно застрояване, пардон, оси..не на пейзажа.ЗОП не са го и чели, да не говорим за опазване на ОС. Застрояват се дюни, дерета. свлачища, гори, съсипват се стотици рекички с ВЕЦ-ове, и - ВСИЧКО Е ЗАКОННО!
 54. 54 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  След като вече е доказана надеждността на "Биволъ" като източник, и прокуратурата се е задействала, защо не проверят и новия сигнал - за многократно надвишената зона на концесията на Юлен/Цеко Минев:

  https://www.bivol.bg/pirin-sech.html

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 55. 55 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#24:"cup_of_tea"]Ако е кметът на Бургас, а не на Несебър, значи започва интересното. [/quote]

  Ако дръпнат тая нишка чорапа сериозно ще се разплете. Далаверата Корал е десетократно по-голяма от Дюни-гейт, и там е замесен и настоящия президент ...

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 56. 56 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Когато ги осъдят ефективно тогава ще повервам че нещо се прави.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 57. 57 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#55:"Настрадин Ходжа"]Далаверата Корал[/quote]
  Аха... другарите пак си фабрикуват някакви "афери", за които никой, освен тях самите не е чувал и със загадъчно завоалирани подхвърляния се опитват да ни внушат колко вътре в нещата са, и как ние нищo не знаем за задкулисните игри на управляващите. Хайде стига с тия изтъркани ченгесарски номерца, а? Я кажи коя е тая "далавера Корал", с която очевидно си изтънко запознат?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 58. 58 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#54:"Настрадин Ходжа"]След като вече е доказана надеждността на "Биволъ" като източник[/quote]
  Брях... че от кого точно е "доказана"? И пред кого? Може ли въпросният "бивол" да се яви пред съда и да гарантира достоверността на информацията си? А да му се задават въпроси?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 59. 59 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 684 Весело

  "и ще му бъде наложена глоба в размер на 5000 лв., посочиха от Министерството на земеделието"

  Тази такса са я предвидили още преди да почнат строежа .
  Смях в залата другари съдебни заседатели.

 60. 60 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Браво!!
  Дани сега ги и осъдите.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 61. 61 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Егати журналистите , по БНР беше кмета на Бургас , а тук на Несебър. Ама така е ,като никой не носи отговорност за думите си.

 62. 62 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 684 Весело

  [quote#57:"avatar"]Я кажи коя е тая "далавера Корал", с която [/quote]

  Е тва не е ли там дето Бургаския кмет Димитър Николов продаде една земя на едни испанци прибра едни милиони и сега испанците ще застрояват плажа по испанската технология с много бетон и с малко мисъл.

 63. 63 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 410 Весело

  До коментар [#4] от "др. Иванов":

  ех другарю Иванов, за този пост, тъй като е много слаб, аз ако съм на мястото на метър Станишев, няма да получите хоранорар. Давайте го по смислено, че стана много скучно с вас,
  До коментар [#29] от "tsonevniki":

  Питайте другаря Иванов защо е не затвор, а глоба, тези закони другарите са ги писали, пък и глоба да е, трябва да е поне половин милион, а не смешните пет хиляди лева, след малко ще си направи другаря Архитект и други такива проектчета и петте хиляди лева, ще ги вкючи в цената, като необходими разходи,

 64. 64 Профил на k@lcho
  [email protected]
  Рейтинг: 475 Неутрално

  ... като начало добре, НО дано не се окаже само пушилка и замазване на очите на народа, иначе похвално и успех !

  няма кой, значи – аз, няма кога, значи – сега! Control - C Control - V! DONT Control - ME! ... Просто е НАЛИ!
 65. 65 Профил на alexpp
  alexpp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Имотът върху дюните беше продаден от държавата за 500 хил., след което беше препродаден за 4 млн. лева. Едва ли на архитекта му пука, че ще го глобят 5000 лева - достатъчно е гушнал и той от сделката, че да покрие и глобата.
  По-сериозни наказания трябва - най-малкото да го изгонят от този пост.Иначе похвално, че има някакво развитие. Дано само не е предизборно ..

 66. 66 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#53] от "Drun_drun":

  Това исках да кажа, явлението е повсеместно.

  Споменавам София, само защото ми е родния град, обичам си я и си я гледам най- често. И плащам данъци на общината. Разпадът на панелките, пазарите и винкелните бутки, обраслите градинки, разнебитените улици и тротоари, олющените стари сгради в центъра, обраслите трамвайни линии и липсата на всякакъв план за подобряване /поне не личи да има такъв/, и от друга страна бясното безпланово строителство в някои елитни квартали, където няма място за тротоари и съседа от среща вижда какво ядеш всяка вечер..., а за полите на Витоша да не споменаваме, това е то. Иначе луксозни МОЛ-ове не е да няма.
  Наистина положителни явления са метрото и зала "Арена". Но общата картина е също толкова подтискаща, колкото и в други градове.
  Мога да споделя наблюдение от друга, също бивша соц страна, т.е. също в силна криза и със много сходни на нашите поблеми. Там има общински програми за реновиране на панелките. Например в столицата, макар и бавно, подновяват поетапно цели квартали. Блоковете и цялата околна среда изведнъж придобиват съвсем друг облик. Не се познава, че това е било проста панелка! Много по- приятно за живот, а и цените на имотите се променят.
  Не е позволено да се санира на парче, както и остъкляването. Не е обичайно да изникват между блоковете разни кооперации. Градинките, които са си по план още от соц време си остават градинки, както и спортните игрища.
  Не че няма корупция и спекула с терени, напротив, но някак успяват да запазят облика на града в добър вид.
  Разбира се, това е резултат от многогодишна работа, влагане на средства, независимо от смяната на правителства, спазване на наредби и най- важното- дългосрочна визия за архитектурното развитие на града.

 67. 67 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 630 Неутрално

  [quote#24:"cup_of_tea"]Кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Несебър Валентин Димов са привлечени като обвиняеми по случая с дюните в Несебър[/quote]

  Такава грешка Цацаров няма да направи, поне още 5 месеца.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 68. 68 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Върви производство, има срокове, каза още кметът на Несебър. "Приемам хора, кабинетът ми е пълен с хора"
  ..................
  Тоз чиляк ного работи бря!
  Ообено тия дни.
  Остана да уточни кои са тия ора, с които е пълен кабинета и как така баш сега се разбързаха. Е, ние се досещаме що за хора са, но нека каже той. Толкова взема присърце работата за несебърлии(и други), че ще поработи и извънредно.
  Докато дойдат ония с шлиферите(май се увлякох, ко ли да е вярно)!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#51] от "Стефан Станчев":

  Е ти като погледнеш безумното обвинение какво друго можеш да си помислиш!? Според Цацаров няма никакъв проблем, че Цецо и Кумецо са "надарени" от държавата с имот на морето. Престъплението било, че при разглеждането на проекта на Цецо и Кумецо в общинския експертен съвет не са присъствали всички членове!? Този съвет е консултативен орган и кметът не е длъжен да се съобразява с неговото мнение!!!

 71. 71 Профил на ddanhco
  ddanhco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Рязка промяна в работата на прокуратурата.
  Нека да припомним и че по делото "Сапарт" прокурорите са обвиняеми, защото нарочно са провалили делото.

 72. 72 Профил на cegavara
  cegavara
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най после, тези досега бяха недосегаеми, незнам кой е над тях, но дано го изкарат...

 73. 73 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  [quote#1:"barcelonski"]БРАВО > ПРАВИЛНАТА ПОСОКА !!! [/quote]
  Браво, браво хайде сега и последните 3-4 кметове на София да минат по тази процедура!
  Главния прокурор започва да ми се издига в очите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 74. 74 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Несебърския кмет от коя партия е, че го подгонват?

 75. 75 Профил на cegavara
  cegavara
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "Yomega":

  от най крадливата за всиччки времена!

 76. 76 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Неутрално

  [quote#65:"alexpp"]Едва ли на архитекта му пука, че ще го глобят 5000 лева - достатъчно е гушнал и той от сделката, че да покрие и глобата. [/quote]
  Ами затова - в затвора. Ако имахме правосъдие, де. Ние нямаме.

 77. 77 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  Едно е да има обвинение,а съвсем други е да има реална присъда!

 78. 78 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 742 Любопитно

  А Бургаският, Созополският кога!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 79. 79 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  и ще му бъде наложена глоба в размер на 5000 лв.

  ГОЛЕМ СМЕХ

  Любомир
 80. 80 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  Сега съдът ще установи сериозни пропуски в обвинителния акт, допуснати съвсем "случайно" и двамцата ще бъдат оправдани. Прокурорите, допуснали "случайно" грешките, даже няма да бъдат споменати на обществеността.

  Както даде пример Плевенлиев още като министър, когато за невнесена такса провали спечелено дело. Гарантирано от Герб.

 81. 81 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 402 Весело

  Цацаров,майна си.
  Бъди ми умен.
  Зачаткай мекеретата,от началото на тн. демокрация.
  Имаш ли сили Сотире?

  It is the nice place.
 82. 82 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 515 Гневно

  До коментар [#80] от "Знам и Мога":
  Подкрепям изказването ти! Поводът за радост съвсем бързо ще се изпари. Ще станем след това свидетели на поредното влачещо се дело с десетилетия, а подсъдимите, ако изобщо се стигне до там, вероятно никога няма да бъдат осъдени.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 83. 83 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Аз ще изчакам резултата от делото преди да се зарадвам.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 84. 84 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Е, както обикновенно, ще нарочат за "чистачката" за виновна, ще се проточат едни производства, в крайна сметка ще има дъъъълги дела, предъъълги обжалвания и накрая, както обикновенно....нищо. Оправдани поради липса на доказателства...Ай наздраве! И чакайте "месията", който никога няма да дойде по нашите земи...вече...

 85. 85 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 634 Весело

  Дневник- много сте готини пак...

  От снимката става ясно кой е фотографът (Георги Кожухаров). А кой е на самата снимка си е загадка...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 86. 86 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 635 Любопитно

  "Николай Димитров е обвинен, че не е осъществил контрол върху дейността на Общинския експертен съвет в Несебър и вследствие на което е било издадено разрешение за строеж."

  Хмм, интересно същото не може ли да се приложи и при кмета на Варна за спорното застрояване на плажната алея и морската градина. Да не би Кирил Йорданов да няма достатъчно права и контрол?

  Драконови закони ще оправят държавата!
 87. 87 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Несебърският кмет е изключително нагъл мафиот абсолютно безкрупулен лешояд! Облагодетелствал е доста софийски съдии и прокурори с имоти и парцели и затова не му пука от никого - такива само мафията може да накаже - като Баретата

 88. 88 Профил на pozicia
  pozicia
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#86] от "Момчил89":

  Както и за всеки Главен архитект, които в повечето случаи действат с знанието на Кметовете. Определено прилагат явно и неявно търговия с влияние, която в повечето случаи си е чиста корупция, която лесно се доказва, но никой не я дири!

 89. 89 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Тоя кмет да не пада от Луната? Къде е партията, която го предложи за кмет, проведе му кампанията и избора? Къде?
  "Дневник", никъде не видях политическия му цвят. Защо?
  Вие като медия, защо не ни информират? Както и за политическата му отговорност, не само за икономическите му пристрастия за които всички знаем.
  Всъщност има ли един, единствен кмет, който за последните 23 години да не е продал майка си и баща си за материално облагодетелствуване?
  ....поне едно име?
  .... и кой води хорото.....Ремзи?

 90. 90 Профил на masterfori
  masterfori
  Рейтинг: 515 Весело

  Супер! Да чукат камъчки докато запълнят ДЮНИТЕ.......

 91. 91 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#86] от "Момчил89":

  може, и ще бъде също толкова безмислено.
  то бива ахмак , ама чак толкова не бива.
  отдавна не бях чел по-смешно обвинение - провели съвет без всички членове. ами ако затова се влизаше в съда - всичкото кмет и министър от съдебната палата нямаше да излиза.

  gorskia
 92. 92 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 936 Гневно

  Че кмет и главен архитект имат вина, със сигурност.
  Обаче с още по-голяма сигурност министерство на земеделието в лицето на министъра си, другото министерство (на околната среда), в лицето на министъра си, областните структури на тези министерства - също носят отговорност!
  Не ни пробутвайте един и двама, искам всички по цялата верига в затвора!!!

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 936 Весело

  [quote#86:"Момчил89"]Хмм, интересно същото не може ли да се приложи и при кмета на Варна за спорното застрояване на плажната алея и морската градина. Да не би Кирил Йорданов да няма достатъчно права и контрол?[/quote]
  Не може. Киро е пребоядисан и припознава "идеалите" на ГЕРБ в момента.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK