Десницата предлага какво да се прави с ядрената енергетика след референдума

Десницата предлага какво да се прави с ядрената енергетика след референдума

© Юлия ЛазароваПарламентът да препоръча на кабинета да започне открит международен търг за строителство на нова ядрена мощност от поколение 3+ на площадка в АЕЦ "Козлодуй", предлагат депутатите от "Синята коалиция". Те внесоха днес проекторешение на Народното събрание във връзка с проведения на 27 януари национален референдум.


В края на миналата седмица Централната избирателна комисия е изпратила в Народното събрание свое решение за резултатите от запитването. Според тях в гласуването са участвали повече от 20% от хората в избирателните списъци и затова в тримесечен срок парламентът трябва да се произнесе.


По този повод е внесено и предложението от десницата, в което тя настоява кабинетът да обяви и международен търг за продажба на поръчаното, произведеното и платено оборудване за АЕЦ "Белене" преди доставката му.
Документът предвижда още подкрепа за решението на правителството от края на март 2012 г. за спиране на проекта "Белене". Настоява се още за окончателното му прекратяване, както и за ускоряване на процедурите за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй".


Според десните депутати предлаганото решение е в съответствие с волята на българите, защото гласуването е показало, че не повече от 12% от избирателите са съгласни да се строи АЕЦ "Белене". "Този брой на гласувалите "за" доказва, че този проект не се ползва с подкрепа. Това ни дава основание да заключим, че той окончателно трябва да бъде прекратен, още повече че похарчените досега 1.8 млрд. лева доведоха НЕК до състояние на фактически фалит", пише в мотивите на вносителите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (192)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ами ако има луд да инвестира в Беляне нека го направи,пък да си търси на кого да продава тока.

 2. 2 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Спиране на Белене и народен съд за Румен Овчаров, Станишев, Гоце и другите бандити!

 3. 3 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Парламентът да препоръча на кабинета да започне открит международен търг за строителство на нова ядрена мощност от поколение 3+ на площадка в АЕЦ "Козлодуй", предлагат депутатите от Синята коалиция.

  Тия нали бяха срещу ядрената енергетика??? ИЛи цялото цвилене беше затова, новата АЕЦ да не бъде руска???

 4. 4 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Разумно предложение, без алтернатива.

 5. 5 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Който гласува на този референдум е сред поредните излъгани българи - този път съвместно-коалиционно между ГЕРБ и БСП.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 6. 6 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Статията е от дата 27-ми декември 2012 г.:

  „Демократи” за смърт на България (ДСБ) искат да удвоят ядрения боклук.
  Днес стартира пропагандна кампания, която ще продължи един месец и ще приключи с гала спектакъл на цирк „Референдум”. По този повод ще разгледам сценичното поведение на единия от участниците в спектакъла, а именно ПП ДСБ. Централната избирателна комисия разреши на техен инициативен комитет да се „изяви”. Ето какво казва по този повод лидера на ДСБ и член на инициативния комитет, който ще ви агитира да участвате на референдума и да гласувате с НЕ:
  БНТ/БТА
  Дата: Сряда 12 Декември, 2012 08:00:12
  Ив. Костов: Не сме против ядрената енергетика, а против ядрена енергетика чрез изграждане на нова ядрена централа. Това е между другото първата измама, която е вградена във въпроса на референдума. Защото можеш да бъдеш "за" развитие на ядрена централа, например като се удължава срока на действие на пети и шести реактор на АЕЦ "Козлодуй" или там, на площадката на АЕЦ "Козлодуй", се изградят нови ядрени реактори. Но те могат да бъдат от най-ново поколение, тъй като се очаква например следващите шест години да излезе, да бъде конструиран реактор от четвърто поколение с огромни възможности, с рециклиране на гориво, производство на водород и така нататък.
  Точно такава е и позицията на депутата от ДСБ Иван Иванов, натоварен от лидера си да оглави инициативния комитет.В деня на регистрацията на комитета в ЦИК той заявява пред журналисти, че те биха желали да се удължи живота на сега действащите 5-ти и 6-ти блокове с още 20 и даже 30 години, т.е. да работят цели 60 години. Запитан за 7-ми блок в Козлодуй той отговаря, че там върви процедура, която не е обект на допитването до народа, защото ставало въпрос за „ядрена мощност”, а не за ядрена централа. Според този комитет мощност и централа било нещо различни. На практика, обаче, това въобще не е така. Дали ще бъде наречено мощност, блок, централа или каквото още им хрумне смисълът е абсолютно един и същ – производство на ЯДРЕН БОКЛУК. Нито повече и нито по малко. Спора тук е точно толкова меродавен и смислен, колкото бъртвежите на „опонентката” на ДСБ Мая Манолова, за това, как е по-правилно да се казва, атомна или ядрена централа.
  И сега нека видим, какво количество ядрен боклук и скат „силните демократи” да оставят за хилядите бъдни поколение. Два блока по 30 години (удължения” живот) плюс още един блок, който ще работи 60 години, стават общо 120 (сто и двадесет) реакторни години. Точно толкова, колкото биха работили и двата блока, ако би била построена АЕЦ „Белене”! Какво съвпадение? Не ли? Не, не, не, няма никакво съвпадение. Ядрения боклук, който би бил произведен в Белене, сега ще се произведе и завещае на още неродените българи да си го пазят още минимум 100 000 (сто хиляди), години. Който не вярва нека види филма по-долу.
  Усетихте ли измамата ДСБ? От една страна агитират да ходите и гласувате с НЕ на развитието на ядрената енергетика, а от друга страна нямат нищо против това да се случва, но на друго място и по-малко по-замаскиран начин. Тогава, какво точно решавате вие с този „референдум”, когато производството на едно и също количество ядрен боклук ви е гарантиран 100%? А защо ни лъжат ли? Нека видим.
  Вече стана известно, че 7-ми блок ще струва на цената на двата блока, които биха били построени в Белене. Т.е. половината пари, около 4 милиарда евро, ще потънат в джобовете на когото трябва. Да, да, да, чувам! Чувам, как феновете на ДСБ крещят, че лидерите на тази партия няма как да са сред получателите на тези ваши пари. Но дали това е така? Нека видим.
  Когато Иван Костов поема премиерския пост през 1997-ма година, в „Елекропроизводство-2”, в АЕЦ „Козлодуй”, което включва съоръженията на блокове 5 и 6, се създава нов сектор, наречен „Модернизация на блокове 5 и 6”. Сектора се оглавява от Димитър Ангелов, същия който през септември 2009 г. лично Бойко борисов назначи за изпълнителен директор на АЕЦ-а, а през ноември 2010 г. беше пенсиониран от Трайков. Ръководеният от Ангелов сектор „Модернизация” подготвя мероприятие за „усвояване” на цели 500 000 000 (пет стотин милиона) евро, като на широката публика се „разяснява”, че въпросната инвестиция си струвала, защото щяла да позволи удължаването на живота на двата блока от проектните (тогава) 40 години, с по още 15 години и да работят съответно до 2042-та и 2046-та години. Така подготвяната от правителството на Костов „модернизация” набира скорост, сектора се разраства в направление и се поема от Найден Найденов, преминава през правителството на Сакскобурготски и приключва по времето на тройната коалиция. Един милиард лева са „усвоени”. По-малко от десет години след това всички български „политици” са забравили, за този харч, в това число „демократите” на Костов!!! Ето какво казват шефовете на АЕЦ-а около две и половина години, след падането на правителството на ОДС:
  АЕЦ "Козлодуй" вложи 289 млн. лв. в модернизацията на пети и шести блок
  Цитат: „Прогнозната цена на мерките до 2006 г. е 491 млн. евро, като 356 млн. евро са от заеми. В резултат на модернизацията срокът на експлоатация на реакторите ще бъде удължен с 15 години над проектния ресурс, който е 40 години.“
  Сега всичко това е забравено, а вместо това се ражда нова легенда, че проектния ресурс на блоковете е вече не 40 и не 55 години, а само някакви си 30!!! А ДСБ ще агитират да се удължи до 60. за целта вече са предвидени нови 266 милиона евро!!! Същият вестник „Дневник” препечатва от „Капитал”, на 22 април 2012 г., следната статия:
  По-дългият живот на 5-и и 6-и блок в "Козлодуй" ще струва 266 млн. евро
  Ако лидерите на ДСБ не са „блажили” от предишната „модернизация”, защо сега се правят, че не забелязват дублирането на източващото мероприятие? „Не забелязват” също така и удвоената цена на 7-ми блок:
  Около 8 млрд. евро ще струва VII блок на АЕЦ “Козлодуй”
  Пак от ДСБ упорито продължават да „не забелязват” дълбокия конфликт на интереси на техния съпартиец по линия на ЕНП, ГЕРБерския ЧЕП Владимир Уручев и макар да се наморат в една и съща сграда с комисията за конфликт на интереси не подават сигнал срещу него. Че защо да го правят? А кой ще ви агитира през това време, за ползите от миналото, настоящо и бъдещи грабежи и производство на ядрен боклук? Кой? Кой друг, ако не ДСБ?
  Бих могъл и да коментирам поименно членовете на инициативния комитет, оглавяван от Иван Иванов, но се опасявам, че ще ви досадя. Ще спомена само името на бившия доносник на ДС, с прякор Хабов – Иван Хиновски. А някои ще ме контрират, че и Иво Инджев влиза в този комитет. Да, това е така и аз самият бях повече от втрещен от тази новина. Но при случайна среща на улицата и пред свидетел, той ми каза, че е водил дълъг разговор с Иван Иванов, който го убедил, че позицията на ДСБ била силно променена и се доближавала максимално до позицията на Германия към ядрената енергетика. В последствие, обаче, това се оказва далеч от истината, защото германската позиция не предвижда отказ от ядрена енергетика, чрез „уудължаване” живота на съществуващи мощности и строежа на нови. Ами сега? Иво е голям и опитен мъж и сам ще прецени как да постъпи, ако е бил подведен.
  Така новите 120 реакторни години, за които ДСБ пледира, че било нещо хубаво. Ще се добавят към обще 60-те „проектни” години на работещите 5-ти и 6-ти блокове, плюс боклука от четирите малки блока от 1 до 4.
  Заблуждаването на българския народ от страна на ДСБ е даже още много по-дълбоко и в ущърб на хората, защото те нееднократно обвиняват някого другиго, който постоянно „помпа” търговския дисбаланс между България и Русия. Но на практика със защитата на двете току що обсъдени мероприятия те единствено и само ще увеличат този дисбаланс с още десетки милиарди евра през близките 60 години. Тези „политици и лидери” вина ги са ни лъгали! Абсолютно винаги. ако това не е така, защо костовата партия е ЗА същото, за което е и Р. Овч. и Гоце и коя ли още не червена бабичка? Говоренето за Белене е само мъгла, през която да ви доведат до ръба на пропаста.
  Гледайте филма по-долу (преведен на български), за да видите за какво ви агитират ДСБ.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 7. 7 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  "..предложението от десницата, в което тя настоява кабинетът да обяви и международен търг за продажба на поръчаното, произведеното и платено оборудване за АЕЦ "Белене" преди доставката му.Документът предвижда още подкрепа за решението на правителството от края на март 2012 г. за спиране на проекта "Белене". Настоява се още за окончателното му прекратяване, както и за ускоряване на процедурите за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй".
  Ред е на Гербоваците да подкрепят предложението и да докажат,че не са в един отбор с Р.Овч.+енерг.мафия,а са десни и отговорни към бъдещето на страната.Ама дали???

 8. 8 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  [quote#1:"bta"]Ами ако има луд да инвестира в Беляне нека го направи,пък да си търси на кого да продава тока.[/quote]

  Каква е разликата, ако се инвестира не в Белене, а в Козлудуй?

 9. 9 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#3] от "reakzioner":

  Никога не са били с/у ядрената енергетика, а срещу инсталацията на руски чайници на земетръсна площадка за много пари.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 10. 10 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Глупаци, до 2020 нищо ядрено не трябва да строим, нито търгове да провеждаме.

 11. 11 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 512 Любопитно

  Смислено предложение,но държавата не трябва да участва във вероятните нови блокове на Колоздуй с нищо друго освен с апортна вноска,защото няма от къде да ги извади милиардите които ще са нужни и да няма задължение НЕК да изкупува енергията от бъдещите блокове.

 12. 12 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#8:"reakzioner"]Каква е разликата, ако се инвестира не в Белене, а в Козлудуй? [/quote]

  Разликата е, че реактор не ни трябва засега и че спазареният руски е стара технология.

 13. 13 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#9] от "DrAvalanche":

  Т.е. ако чайниците са американски (и те няма да са без пари ) всичко е ОК?

 14. 14 Профил на Психонавт
  Психонавт
  Рейтинг: 519 Неутрално

  [quote#4:"xefgo"]Разумно предложение, без алтернатива. [/quote]

  Кое е разумното.Не виждам най-малкото икономическа обосновка.Или и те искат да намажат от медеца.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 15. 15 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  И кого представлява т.н. десница?!Империалистически мекерета!Иде ви краят!Чувате ли МАФИЯ,МАФИА!Това е за фактурите с ред Костов ред Царя ред Борисов ред Станишев!Българският политически елит се надпреварва кой на кого пръв да продаде скъсаната риза на народа за да получи индулгенция за 20г пладнешки грабежи!Какро преди 6месеца. Ви предупредих какво Ви чака зимата сега Ви предупреждавам- иде народен съд!

 16. 16 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Защо въобще трябва да се строят нови ядрени мощности?! Разочарован съм от това предложение на Синята коалиция.

 17. 17 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  [quote#12:"Harvey Specter"]Разликата е, че реактор не ни трябва засега [/quote]

  Ти май не си прочел статията! Предложението включва изграждането на нова ядрена мощност. Я обясни, какво се разбира под това, ако не нов реактор?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 551 Неутрално

  При не повече от 12% съгласни за нова централа, то колко ще са съгласни за старата да работи повече, че и да се разширява? Колко? 20%, дори 30, хайде 40 % най-много.

  Не повече. А и други вариант не е за изключване! Да не са по-малко и от 10%. Потребителите на ток достигнаха дъното в "държавата", която изнася електричество. Разбраха, че мафията е държавата и обратно.

  Колкото по-малко печели мафията, толкова по-слаба е тя и толкова по-малко ще тормози. Така, че ще и помогнете ли да си държи и разшири Козлодуй?

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 20. 20
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 21. 21 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#3] от "reakzioner":
  Не само тия , а и ония! То това е целта на занятието ,а не има ли нужда , няма ли евтино ли ще е , няма ли , екологично ли е не е ли!!!!

 22. 22 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Гласувах с НЕ на референдума, щото съм против ядрената енергетика изобщо. След допитването Костов каза, че сме единствената европейска страна, която при поставен референдум не е отхвърлила ядрената енергетика, което ни поставя в друга цивилизационна плоскост. Защо ни е сега този търг?

 23. 23 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  [quote#16:"Schliwobeatz"]Защо въобще трябва да се строят нови ядрени мощности?! Разочарован съм от това предложение на Синята коалиция.[/quote]

  Защото в цялата работа не става въпрос за принципни позиции, а за най долен политически лобизъм, нямащ нищо общо с интересите на държавата. Едните лобираха за Русия, защото там им е хранилката, Командиря и компания лобират за западни реактори, защото оттам ще им дойдат комисионните!

 24. 24 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#22] от "atropin":

  Защото Костов е мошеник, жалко, че го разбираш чак сега и си му повярвал да гласуваш.

 25. 25 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Кое и е дясното на българската "десница"? Коалиция която събира 250 000 гласа на парламентарни избори не може да бъде десница на една страна! Това означава на всеки 28 души 1 да е гласувал за тях!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 26. 26 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1120 Любопитно

  Откога Смешната Коалиция я смятат за десницата ?

 27. 27 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#22] от "atropin":

  Толкова ти е акълът на тебе, Костов бил казал! Ти глава на раменете нямаш ли?

 28. 28 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#17] от "reakzioner":

  Пои горе казах, че СК плещят глупости и до 2020 не ни трябва и търг да правим. А на теб ти опонирах, за Белене. Ти като толкова го защитаваш Белене имаш ли представа какъв тип е реактора и колко са построени от него по света и в Русия .

 29. 29 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#28] от "Harvey Specter":

  Как точно защитих Белене??? Посочи думичка поне, с която съм изразил одобрение. Ако не можеш, си мълчи и занапред си мери приказките!

 30. 30 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Любопитно

  До коментар [#15] от "jelev_jelqzko":

  "Империалистически мекерета!Иде ви краят!"

  Желязко, всяка сутрин ли си пееш: "Бой последен е този ..."?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 31. 31 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#25] от "Gaetano Scirea":

  А на теб кой ти каза, че десните в България са повече?

 32. 32
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 33. 33 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Не лош изпреварващ ход. Ако на тази процедура се даде ход, Гоце и комунистите няма да могат да измислят нова схема как да върнат Русия в играта.

 34. 34 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Нов опит на старите десни да се наврът под знамената на новите десни, под мутренските знамена на рапоня. Не се чудете, защо и Фидоска не ви брои за опозиция.
  Нали България плуваше в море от електроенергия и не й е необходима нова ядрена мощност? И какъв е този "търг за строителство"? Какво е това 3+, което ще се строи? Проект има ли? Кой е инвеститора? Токът от това 3+ ще има ли цена?

  Никога повече мутри начело на България.
 35. 35 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1102 Весело

  До коментар [#30] от "grand funk railroad":
  [quote#30:"grand funk railroad"]Желязко, всяка сутрин ли си пееш: "Бой последен е този ..."? [/quote] Само в понеделник, вторник и сряда. В четвъртък, петък и събота пее "Партизан за бой се стяга", а в неделя "Союз нерушимый республик свободных"

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 36. 36 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  До коментар [#15] от "jelev_jelqzko":

  Поредния невръстеник.
  Иначе от десницата очаквам същото, което очаквам и от всички други - ясна обосновка за нуждите ни от нови мощности и едва след това да се предприемат стъпки за инсталирането им.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 37 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Гневно

  Не. Никакви нови реактори.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 38. 38 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  До коментар [#13] от "reakzioner":

  "Т.е. ако чайниците са американски (и те няма да са без пари ) всичко е ОК?"

  Естествено!
  Умен човек си и би трябвало отдавна да си разбрал, че абсолютно нищо добро не може да дойде от Белокаменна МАсква, нито чайници, нито реактори, нито нормална държавност и т.н.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 39. 39 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Уж щяхме да правим голям шлем , а то стана 5 вътре в зона.

 40. 40 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  До коментар [#8] от "reakzioner":

  "Каква е разликата, ако се инвестира не в Белене, а в Козлудуй?"

  Ако досега не си разбрал, значи или не искаш, или не можеш. И в двата случая няма кой да ти обяснява допълнително.


 41. 41 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Весело

  До коментар [#35] от "DrAvalanche":

  Не остана ден за "Вставай страна огромная..."

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 42. 42 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#40] от "Дон Кихот":

  Ти като си толкова умен, обясни! Аз не съм специалист в областта!

 43. 43 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 675 Неутрално

  УУУУ - голяма издънка!!!

  1. нали досега говорехме че мощностите в България произвеждат към 11-12 гигавата, а върховото потребление е 6-7 т.е. произвеждаме ПРЕДОСТАТЪЧНО енергия за вътрешна консумация и за продажби

  2. не се ли разбра от всеки в България че трябва да се дават пари единствено за енергийна ефективност докато достигнем (поне) средното за ЕС за индустрия и домакинства - оттам ще се освободят още ....

  3. имаме ангажимент за постигане на 20 % от ВЕИ в енергетиката ни до 2020 г. а там инвеститорите си плащат мощностите сами - държавната политка трябва да насърчава малките частни инвестиции в домакинства (панели за топла вода и фотоволтаици така че да не се губят 40% по преноса, а да се ползва на място доколкото може) - оттук ще се освободят още мощности...

  какъв реактор, какъв търг - още не сме затворили един ужасен теч в държавния бюджет, а тия предлагат да отворим нов !!!

  няма ядрен реактор който да не виси на държавната цицка - без това е обречен на икономически провал

  за екологичните доводи и тяхното финансово изражение въобще няма нужда да говорим....

 44. 44 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1102 Весело

  До коментар [#41] от "grand funk railroad":
  [quote#41:"grand funk railroad"]Не остана ден за "Вставай страна огромная..."
  [/quote] Това се пее на големи празници, 1 май, 9 май, 7 Ноември

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 45. 45 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 497 Весело

  "...не повече от 12% от избирателите са съгласни да се строи АЕЦ "Белене" А колко процента са съгласни, да се строи нова централа в Козлодуй?! Може би 60%?! Направо да му се доповръща на човек от тази наглост! Комунистите си имат Белене, тези се напъват да си правят Козлодуй...ами остана и гербавите да се запънат за някакъв нов проект в Никопол, примерно и всяка шайка да се уреди с хранилка! Като се сменят във властта ще активират ту един, ту друг, пък ще замразяват тези на конкуренцията и така...

 46. 46 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#31] от "Знам и Мога":

  Доста повече са десните, много мои познати въобще не гласуват именно защото са отвратени от т.н. "десни партии"! Нищо дясно няма в тях, дори реториката им е архаична, доближавайки левия популизъм. Винаги ми е било чудно защо костовистите наричат пенсионерите "червени бабички"? Та тези хора при промените през 89 г. са си били на средна възраст. Два пъти дори докарваха СДС на власт. Но са врагове. Нищо, че са набори на повечето от лицата в "Синята коалиция". Да не говорим, че костовия мозък не може да проумее, че навсякъде по света пенсионерите са консервативна група и са потенциален десен електорат!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 47. 47 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Май никой вече поне в този форум не се съмнява що за политическа гмеж или ни управлява или ни е управлявала или се готви да ни управлява!Хубавото на цялата ситуация е че от учения до клошаря ревнаха по площадите-МАФИЯ! Мафията подцени интелекта на народа и надцени търпението му!Все още се търси водача !

 48. 48 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ха, ами то и в Белене реакторът бе поколение 3+
  Тези сега ли са се събудили?

 49. 49 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 675 Неутрално

  искам да знам кой и как го реши това в Синята коалиция ???

  не съм им давал политическото си доверие, за да излизат с тия левашки номера !!!

 50. 50 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#40] от "Дон Кихот":

  Хайде бе специалисте, обясни разликата между Белене и Козлудуй! Обясни за нуждата от допълнителна електроенергия, за нейната запланувана цена, за проблема с отпадъците! Обяснявай, какво си покри като напикана мишка!

 51. 51 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Весело

  за строителство на нова ядрена мощност от поколение 3+ на площадка в АЕЦ "Козлодуй", предлагат депутатите от "Синята коалиция".
  ------------------------------------

  Дневник, и кое е това чудо "Синя коалиция"? Като наберете скорост няма спиране!

  СДС напусна синята коалиция и тя вече НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!

  Как тогава несъществуваща/ изпарира се във въздуха коалиция внася предложения за решения???

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 52. 52 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  "Парламентът да препоръча на кабинета да започне открит международен търг за строителство на нова ядрена мощност от поколение 3+ на площадка в АЕЦ "Козлодуй", предлагат депутатите от "Синята коалиция"."

  Когато нещо е добро, не можеш да си изкривиш душата. В създадената ситуация това е най-прагматичният и най-близкият до ума ход! Особено ако може да се използува вече заплатеното оборудване.

 53. 53 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#36] от "Тони!":

  До 2020 няма да имаме нужда от нови ядрени мощности, ако се удължи експлоатацията на 5-6 блок с минималните 10, този срок става 2030, а евентуално може и с още 10 до 2040. Тоест в зависимост колко ще се удължи експлоатацията на 5-6 тогава можем да кажем кога ще ни трябват нови мощности.

 54. 54 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#14] от "К2":

  Може ли чугунена глава да види? Или да си спомни? Или да прочете и да разбере?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Хванали един евреин, един циганин и един българин да крадат и ги осъдили на едно от 3-те: да платят 100 жълтици, да им ударят по 100 тояги или да изближат една торба сол.
  Първи решил евреинът: „Да ме бият – няма да изтърпя, да ближа сол – пак не мога.“ Платил 100 жълтици и го пуснали.
  Втори решил циганинът: „100 жълтици нямам, да ближа сол –не мога, на бой - държа.“ Ударили му 100 тояги и го пуснали.
  Последен останал българинът: „100 жълтици – не ми се дават, да ме бият – лошо, я да видя мога ли да изближа солта?“
  Близал, близал: изблизал половината и не могъл повече.
  Помислил си: „Ох, 100 жълтици – не ми се дават. Я да видя тоягите“
  Били го, били го, издържал 50 тояги и не могъл повече.
  Платил 100 жълтици и го пуснали........

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#50:"reakzioner"]Хайде бе специалисте, обясни разликата между Белене и Козлудуй![/quote]Разликата е : КОЙ ще вземе комисионите ...
  За АЕЦ "Белене" вече комисионите са взети ... и не е актуален повече за тарикатите.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  Синята политическа пяна от енергетика нищо не разбира, просто искат да си правят ПР, преди изборите, да ги пишат по вестниците, щото след юли 2013 ще гледат Парламента от масите на Радисон (ако някой се навие да ги черпи, разбира се, заведението е достатъчно скъпо)

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Строежът на нов реактор от поколение 3+ ще отнеме 20 години. Дотогава 5-ти и 6-ти блок трябва да излезат от експлоатация. Така че, предложението на десницата не е лишено от логика.
  Остава открит въпросът, България може ли да се справи без ядрена енергия или не, през 2035.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 61. 61 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#52] от "Дон Кихот":

  Хубаво или лошо, няма да коментирам, ама на същата тази синя коалиция, един основните аргументи преди референдума беше, че България плувала в море от енергия. Е, за чий чеп ни е още една локва в Козлодуй, след като вече си имаме цяло море?!

 62. 62 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 388 Весело

  Няма такъв цирк.

  It is the nice place.
 63. 63 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#56] от "marquis":

  Като разказваш класически български вицове от 19-век, поне ги научи по точно .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 64. 64 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Десните имали идея за реактора ...
  То и реактора има идея за десните ...
  # Кои са десните обаче ???
  Там където е капитала и олигарсите = БСП

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 65. 65 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Много е важно да напрайм АЕЦ или ЯЕЦ..., ама що, никой не ще да Обяснѝ!?! Е така, на инат, просто и ние да си напрайм, щото изключително развитите туркайци правят, ама тия простите немци,че ги затварят..., ми те са прости!Само балканския лъв ги разбира тия игри големи!

 66. 66 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#35] от "DrAvalanche":
  И теб ли те е страх или си на държавна софра?

 67. 67 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#63:"boby1945"]Като разказваш класически български вицове от 19-век, поне ги научи по точно ..... [/quote]А извода е, че ще минем и през тоягите, и през солта , и през негъра ... и накрая пак ще има ... АЕЦ "Беляне" - защото така реши народа на референдум! /а и ядреното лоби може да бъде мноооого убедително/

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 68. 68 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#23] от "reakzioner":

  Москвич или мерцедес?

 69. 69 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 497 Разстроено

  До коментар [#55] от "jojin":


  [quote#55:"jojin"]Политическият скеч в т.н. "дясно", което изобщо не съществува, става все по-смешен и противно-лицемерен....[/quote]
  То и в т.н. "ляво" е абсолютно същата трагикомедия, както точно отбелязва, колегата "Shortwave radio LZ1TY"....
  Всъщност е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, че страната ни се нуждае от нови ИСТИНСКИ леви и десни политически формации с ясен политически и идеологически профил и нови неопетнени политици, които да представляват обществените групи споделящи техните ценности....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 70. 70 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#68] от "fribble":

  Ако имаш 5 автомобила и джоба ти е празен, трябва ли ти още един, пък бил той и Мерцедес?

 71. 71 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#36] от "Тони!":

  Хубавото на т.н. десни иподръжницете им е че не са много умни!

 72. 72 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  А аз препоръчвам на мат'ряла да фане по една гьостерица.
  По-дебелшка така, чепата и неокастрена ...

 73. 73 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#54:"xefgo"]Може ли чугунена глава да види? Или да си спомни? Или да прочете и да разбере? [/quote]Проблема е МУЛТИ -ЧУГУН
  - едните се темпероват до червено
  - другите са закалени до синьо
  ... иначе всички са си от леарна "Болшевик"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 74. 74 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1102 Весело

  До коментар [#66] от "jelev_jelqzko":
  [quote#66:"jelev_jelqzko"]И теб ли те е страх или си на държавна софра? [/quote]
  На държавна софра съм и ме е страх "империалистическите мекерета" да не ме изгонят.
  Нещо друго интересува ли те?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 75. 75 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1432 Весело

  До коментар [#13] от "reakzioner":

  Чайниците няма да бъдат американски, а ще бъдат руски, с леката вметка, че Уестингхаус ще ги върже. Тоест Росатом пак ще си направи реакторите, просто ние ще платим и комисионната на Уестингхаус

  Все пак проекторешението идва от Кабагайдов, тоест от ГЕРБ, а не от Костаки.... та е ясна работата.

  Жената е покана за щастие
 76. 76 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Логични предложения, макар че аз съм против ядрената енергия изобщо и смятам, че трябва да спрем до удължаване живота на 5 и 6 реактор. След което да се разработва по-модерна и безопасна стратегия за енергийно развитие. И да се наблегне най-после на прословутата енергийна ефективност. Защо толкова рядко се говори за нея?

 77. 77 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До Тони.Като пример ще дам Костов и сие.Когато към 2000г вече бяха формирани новите растежни зони викономическия свят те още 6г. след това полагаха усилия да ни качат на потъващия кораб ЕС!

 78. 78 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  [quote#75:"bgpainter"]Все пак проекторешението идва от Кабагайдов, тоест от ГЕРБ, а не от Костаки.... та е ясна работа[/quote]

  Ти как разбра от кого идва предложението при положение, че в статията е посочена СК като автор, депутатите от СДС обаче се дистанцират от сегашното СДС и се натискат на КОмандиря???

 79. 79 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Продайте този идиотски реактор на Индия и не започвайте никакви копки! Или отново ще имаме корупционен гьол за политици и комунисти!

 80. 80 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  До коментар [#58] от "jelev_jelqzko":

  "Не пея си"Земята на Ботев и Левски отново е робска земя"-но страхливци и мекерета няма как да ме разберат а и не очаквам"

  Ти си бил голям"смелчага", след като започна с обидите във форума. Я по-добре вземи пушка и отиди за гъби в Балкана.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 81. 81 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#46] от "Gaetano Scirea":

  И как пенсионер, чието основно вълнение е кой ще му вдигне пенсията и с колко е "десен" избирател?

  Апропо, тия разочаровани десни ги зная. Разочароваха се, че Костов не докара 300 милиарда инвестиции, не отвори 200 нови завода и не раздаде на всеки по един мерцедец. А да, и че не отвори досиетата, въпреки ветото на Пешо и решението на КС.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#69:"appen 13"]страната ни се нуждае от нови ИСТИНСКИ леви и десни политически формации с ясен политически и идеологически профил и нови неопетнени политици[/quote]Те всички са чели "партийно строителство" от един буквар и всички правят "партия на целия народ" като Жозеф Мабуту Сесе Секо Куку Нгебунду ва за Банга /Заир/ = навсякъде тюрлюгювеч от олигарси и пенсинери.
  R E S E T = колкото по-рано,толкова по-добре!
  #по другия учебник = "<","к","с",&quot;д","л","к","&gt;"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Гневно

  До коментар [#22] от "atropin":

  Щом си против плащай по 80 стотинки ток защото заради такива тикви сега плащаме високи сметки .Ако не беще Тиквата да спре строежа щяхме да имаме вече централа

 85. 85 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#79:"richardnixon"]Продайт този идиотски реактор[/quote]Това да не е бидон за кисело зеле ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 86. 86 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1432 Весело

  До коментар [#78] от "reakzioner":

  Е т'ва си го казаха още като отлъчиха Малтинчо.
  Ако имаше пръст Костов със сигурност щяха да го споменат.

  Жената е покана за щастие
 87. 87 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#85] от "Shortwave radio LZ1TY":по зле и от бидон за зеле - това е реактор който е единствен по рода си - между по-старите и новото поколение - резервните части са му златни и гаранцията - руска Абсолютна руска ръждавейка - няма дори контролите на Сименс и Арева - трябда да ги купуват допълнително - с руски контроли е несигурна!

 88. 88 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Как да се развива енергетиката на една държава е ЕКСПЕРТЕН, а не политически въпрос!!! Трябва да има национална стратегия, разработена от експерти: с цифри и с ясни аргументи, а не общи приказки и пожелания....
  За излизане от политическото блато, в което сме затънали, "надежда всяка оставете"...Мъка.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#81] от "Знам и Мога":

  Само заблудените в България мислят, че вдигането на пенсиите е лява политика! За десните в една нормална страна пенсионера е консуматор, тоест по-голяма пенсия взима, повече влага в икономиката по ред причини! По твоята логика вдигането на доходите и на средната класа е само лява политика защото на практика всички искат повече пари нали? Дясното е инструмент просто, лявото също, въпрос на избор и икономическа програма. Разочарованите са такива, защото Костов само нагло излъга за да вземе властта! Кажи ми поне един знаков мафиот вкаран в затвора по негово време, за югоембаргото например чувал ли си? Защо не продаде Булгартабак например знаеш ли? Отговори си на тези въпроси и ще разбереш разочарованите!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 91. 91 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1432 Весело

  До коментар [#76] от "murttle":

  За каква енергийна ефективност говориш?

  Ако ДКЕВР си вършеше работата, ако енергийният министър не защитаваше енергийните компании, ако не ни товареха толкова много от всякъде, а си бяха оправили енергийната ефективност от Топлото, ЕРП-тата и прочее и прочее... все загуби които се калкулират в нашите сметки то всичко наоколо щеше да е цветя и рози.

  А вие кво искате - хем да плащаме загубите на доставчиците, хем да се набутаме със заеми? Това ли?
  Айде да започнем с ефективността на дружествата които ни дерат и после да идем на обикновения човек. Какво ще кажете?

  Жената е покана за щастие
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1432 Весело

  До коментар [#88] от "mlu666":

  Стратегии дал Господ - всички министерства плащат за разработване на едни стратегии, ама от тях файда за сега никой не е видял... само разхода

  Жената е покана за щастие
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#32:"SorryLol"]Много искам някой официално да обяви колко точно в мегавати са загубите в мрежата Високо Напрежение, и в дъртите подстанции. [/quote]Пренебрежимо малки. Истинските загуби идват мощност далеч по-малка от оптималната, защото бездарния бизнес не можа да измъдри какво да произвежда и няма потребление. Ако загубите КОНСТАНТА са 1 MW и потреблението е 1 MW =загуба 50%. Ако завода работи на 100 MW то загубите са 1%. Елементарно ***вандализма /взлома + кражбата на ток и жица също са загуба.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#37] от "Distributed":
  Твоето "Не" и противостоящото му, статистическо "Да" за нови ядрени мощности, само потвърждава дилемата, пред която се е проснала политическата ни камарила. Не почнем ли копките по западен проект, "десните" скоро няма да видят краденце на едро, продължим ли в АЕЦ2, "левите" няма да връщат надвзетото. С такива, нашата работа остава последна, сиреч, я да, я не, а накрая, все никаква...

 97. 97 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#11] от "simeonov_":хубава идея даваш ама точно идеята да се набута държавата ив строителството и в изкупуването е ключова и за Белене и за Козлодуй! Там е разковничето - поръчки - търгове -менте - измами - източване и фалит ====Тези типове нямат друг вариант - РВЕ защо избяга - защото разбраха мръсната схема на Гея и руснаците

 98. 98 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#93] от "bgpainter":

  Говоря за стратегия, на базата на която да се изготви и план-програма, с конкретни срокове и конкретни изпълнители...
  Стратегия, която за съответния период да бъдат ДЛЪЖНИ да следват всички, които са на власт!!!
  А не днес на едни им е кеф-Белене, утре на други-Козлодуй, а по-после на трети- на баба им хвърчилото...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#90:"Gaetano Scirea"]За десните в една нормална страна [/quote] В нормалните страни има нормални десни ...
  ... а тука са с червен милиционерски корен

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Десницата предлага какво да се прави с ядрената енергетика след референдума?... нов прочит на пролетарския стих, който започва с прозрението: "Референдумът свит в десницата корава..." ядрена мощност от поколение 3+ заедно с площадката и АЕЦ "Козлодуй" продава...
  Десницата, ръководител на търга: 1/един/ лев!!! Кой дава повече??? 1/един/ лев... Някои дават в пъти повече - 1/едно/ евро! първи път.... 1/едно/ евро втори път, трети път..... ПРОДАДЕНО!!!! Оборудването стуващо на тъпия български народ милиарди е продадено...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK