БСП тръгва към изборите с "радикална лява промяна"

48 конгрес на БСП. Сергей Станишев

© Красимир Юскеселиев

48 конгрес на БСП. Сергей СтанишевЗаявка БСП да не се коалира с ГЕРБ след изборите, намеци, че бързо са забравени уроците от тройната коалиция, подадена ръка към протестиращите, популистки обещания за разширяване на влиянието, за които дори социалисти казват "добре, че не ги изпълняваме". Така най-общо може да се обобщи днешното заседание на 48-ия конгрес на БСП, свикан с главната цел предизборно стягане на редиците, надъхване на делегатите и поемане на предизборни ангажименти.


В сравнително краткия партиен форум, в който дискусията по същество беше не повече от 4 часа, най-много време очаквано използва лидерът Сергей Станишев, за да настрои делегатите за победа на парламентарния вот през юли. Основният опонент на Станишев на предишния форум - Георги Първанов, този път не взе отношение. Първанов беше доста по-активен и критичен на пленума миналата неделя, но така и не бяха чути предложенията му. Не бяха активни и поддръжниците на Първанов.


48 конгрес на БСП. Стефан Данаилов, Георги Първанов

© Красимир Юскеселиев

48 конгрес на БСП. Стефан Данаилов, Георги Първанов

Конгресът на БСП премина при засилени мерки за сигурност. След нападението срещу Ахмед Доган на висшия партиен форум на ДПС днес охраната на зала 1 на НДК беше подсигурена от две огранителни фирми и гардове на Националната служба за охрана (НСО). В президиума, където стояха членовете на ръководството и депутатите от БСП, охраната остана засилена през цялото време.

Да спре търговията на дребно с Бойко Борисов


Депутатът и бивш лидер на БСП-София Румен Овчаров напомни резултатите от управлението на тройната коалиция - "с уж десни мерки постигнахме леви резултати". "Управлението ни беше висш пилотаж, който никой след нас не се опита да повтори", каза той. И предупреди, че на БСП предстои битка, каквато не е водила.


"Убеден съм, че можем да я спечелим, ако кажем ясно три неща – да разберем, че поединично спасение няма и не действа максимата "преклонената главица и сабя не я сече", трябва да спрем търговията на дребно с Бойко Борисов и управляващите, и ясно да заявим, че  никога и при никакви обстоятелства БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ, защото става дума за престъпна империя, за империя на мутрите", каза Овчаров. И той като Станишев обаче не назова поименно кои са тези техни другари, които водят тайни разговори с управляващите.


Георги Пирински го репликира, че "не трябва да подхождаме към собствения си опит безкритично". Припомни, че на конгрес на БСП през октомври 2009 г. прозвучали горчиви констатации, че сме претърпели най-тежката изборна загуба. В обществото се насади впечатлението, че управлението ни е подчинено на частни интереси. Когато говорим за възстановяване на демократичност, да не забравяме, че създадохме координационен съвет (Политическият съвет на тройната коалиция - бел.ред.), който създаде впечатлението, че другаде се решават нещата – не в парламента и правителството.


И протестиращи сред говорителите на конгреса


Изненадващо сред гостите на форума на социалистите беше Людмила Манова от Благоевград (местният лидер на СИЛА и организатор на протестите срещу високите сметки за ток). Тя призова от трибуната на конгреса БСП да покаже, че е на страната на хората, а по-късно това "обещание" беше записано и в предизборната рамка на социалистите. "Работете за тях, защото огромна част от българските граждани днес са изправени до стената, а няма нищо по-страшно от човек, който няма какво да губи", заяви тя. Според нея това, което най-силно мотивира протестиращите е усещането, че държавата не се интересува от тях, че гласът им не се чува, че държавата е на автопилот.


48 конгрес на БСП. Георги Гергов, Сергей Станишев

© Красимир Юскеселиев

48 конгрес на БСП. Георги Гергов, Сергей Станишев


Още в началото на доклада си Станишев започна с обръщение към протестиращите, завърши и с призив към делегатите да се срещат по места с тях и да им обясняват, че "гласът им е чут, нека чуят решенията на БСП". Насърчи ги да развиват кампанията "Ела в БСП, спаси България" за привличане на нови членове и симпатизанти.


В стремежа си да "угоди" на всички - пенсионери, майки, малък и среден бизнес, полицаи, военни, БСП записа в политическата рамка "Радикална промяна за демократична и социална България" множество социални ангажименти, за които не е ясно откъде ще дойдат средства. Още повече, че Станишев няколко пъти отбеляза "опосканата държава", която ще остане като тежко наследство на ГЕРБ.


Наред с обещанията за ограничаване на частните монополи и на сивата икономика, БСП предлага обществен фонд за финансиране на медиите, когато изпълняват обществени и културни функции. "Заставаме срещу медийните монополи, включително в разпространението на печата и телевизионните програми и сме за публичност на собствеността и финансирането на печатните и електронните медии", записаха социалистите. Неколкократно в различни изказвания прозвуча оплакването от натиск върху медиите и доминиране на управляващите в тях.


Поправка в устава срещу "ренегатите"


Конгресът промени частично и устава на партията, свързан с подредбата на кандидатските листи. Изненадващо председателят на БСП в Ямбол Румен Банков успя да прокара текст, който забранява на напусналите по собствено желание или изключени, заради присъединяване към друга партия, ако се върнат в партията, да се кандидатират за публични длъжности - кметове, общински съветници, депутати, евродепутати от БСП, за 2 мандата на конгреса, тоест 8 години. Това реално ще засегне повече местните избори, отколкото националните, където маскирани като "гражданска квота" председателят може да наложи свои кандидати. Такъв е случаят с Пламен Орешарски, Петър Курумбашев, Андрей Пантев.


Предложението беше изненадващо за ръководството на БСП и то очевидно не искаше да се приеме, но залата се наложи и след прегласуване текстът беше приет.


Другата промяна в устава е за окончателната подредба на листите, за която последната дума ще има Националният съвет или разширеното ръководство, в което превес има председателят Станишев.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (544)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 434 Весело
 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Снимката на Станишев И Гергов говори всичко за конгреса. Дано да не успеят да получат това, което искат. Зависи и от нас.

 4. 4 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 542 Весело

  БСП тръгва към изборите - от дясна партия започва с "радикална лява промяна".

 5. 5 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Те не ги искат, те пък щели да откажат Я, къш за да има мир бсп в Сибир

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  "от управлението на тройната коалиция - "с уж десни мерки постигнахме леви резултати"." Ей това който ми го обясни, черпя веднага две бири минимум!

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  Представям си мултимилионерите как правят "завой наляво" и раздават краденото за благотворителност.

  Сами се си вярват, но все ще се намери някоя изтерзана лузърска душичка да им повярва...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  долу БКП, всяко тяхно управление е катастрофа накрая, анатема на безвериците и безродниците цървени

 9. 9 Профил на azbeaz
  azbeaz
  Рейтинг: 648 Неутрално

  След 2 леви завоя ще са в обратна посока, към славното минало. Като БКП.

 10. 10 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  На изборите ще преброим отново чукундурите вярващи на Бсп?

 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  На снимката с Гергов: Едрият капитал в помощ на пролетариата... А в нашето село един така оп..нал пръча, че му изправил рогите.

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  [quote#1:"iq146"]Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. [/quote]

  Хааа-ха-ха-хаааа, и задължително да е силно набожен православен ристиенин, женен в църква през мрачните години на тоталитаризъма...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ако Сицилианската мафия си организира конгрес, също няма да говори за изнудвания, убийства и далавери, а за подкрепа на италианското оперно изкуство. Познато!

 14. 14 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  БСП и циганите, разбират само от тояга. Само под нейната (на тоягата) заплаха дават най-доброто, на което са....... способни все пак.
  БСП са много добри в опозиция, но като вземат власта ги избива на стари спомени по соца, при който всички бяха равни, с изключение на .....тях самите.
  Затова никога повече БСП сами на власт(даже никога повече БСП, но засега не го виждам това на хоризонта)

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#1] от "iq146":

  ДругартИ имат богат опит в конспирациите....

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2991 Весело

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  На това му се вика-де го чукаш,де се пука. Явно управляват на сляпо.Каквото стане!

 17. 17 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#1] от "iq146":къде са ги записали тез изроди

 18. 18 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4196 Неутрално

  БСП тръгна на избори с

  РУМЕН ОВЧАРОВ
  ГОЦЭ ПЪРВАНОВ
  ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ
  ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА
  СЕРГЕЙ "ХИЗБУЛЛА" СТАНИШЕВ
  ГЕОРГИ ПИРИНСКИ
  ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ....

  С тези ли начело си мислят да печелят каквото и да е....

 19. 19 Профил на Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Рейтинг: 434 Любопитно

  БСП тръгва към изборите с "радикална лява промяна"

  Дано, да не е само на думи!!!

  На прикрит комунист и неосъзнат шовенист, вяра да нямаш!!!
 20. 20 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Най-пагубният резултат от управлението на гербаджиите е, че хората отново почнаха да търсят утеха в комунистите от Бсп.

  Трябва да си изключително некадърен след всичките кражби, всичките безобразия, целият гьонсуратлък на тройната ламя, хората да те считат за по-голямото зло едва месеци преди изборите.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 21. 21 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Весело

  Хихи, искам да чета демократски вой
  Само Баце и Костов ще ни оправят! Да не доваме на комунистите кокала!

 22. 22 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#20:"NPaine"]хората отново почнаха да търсят утеха в комунистите от Бсп. [/quote]

  Кои хора?

  'Let light surround you' Dream Theater
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  [quote#1:"iq146"]доброволчеса група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП [/quote]

  Ама всичките при нас ли са дислоцирани?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 588 Неутрално

  радикална, радикална, колко да е радикална....
  на ляво, на ляво, направо при будистите......
  и като плеснат с ръце, и като се прегърнат.....

 25. 25 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#22] от "ariel28":

  Тези, които гласуват на всеки избор различно..

 26. 26 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#22] от "ariel28":

  Мило и от НЦИОМ дори който е подопечен на плевенската рабфак корифейка Цецка Цачева отчитат изравнено "довери" между Герб и Бсп.

  Чети мило, чети...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Старият бардак с нови кревати.

  Сполука за България другари!

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 28. 28 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 949 Неутрално

  [quote#18:"Hawaii"]БСП тръгна на избори с...[/quote]
  И с ДПС под ръчичка.

 29. 29 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 655 Разстроено

  [quote#3:"stedim"]Снимката на Станишев И Гергов говори всичко за конгреса. Дано да не успеят да получат това, което искат. Зависи и от нас. [/quote]

  И какво за Гергов? Олигархът се окопа в Пловдив и то при положение, че примерно Баташки и Захари Георгиев са много по-подходящи за областни лидери на БСП.
  Иначе Гергов е човек на всяка власт - при предишната му дадоха ПП, а сега е подизпълнител на лот 1 на АМ "Марица". Пък и Копърков му е "брат".

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 30. 30 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#20] от "NPaine":

  А какъв трябва да си ако след управлението на Виденов хората ти дадат мандат, и след това не искат дори и да чуят за теб 12 години?

 31. 31 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  На тези избори ще трябва да се избира между чумата /ГЕРБ/ и холерата /БСП/.

 32. 32 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#1] от "iq146":

  Потвърждавам написаното. Преди 3-4 години присъстнах на подобна среща на млади другари от младежката организация на БСП. Промита алчна работа, само желание да се доберат до пост в БСП.

  Каквото и да направят БСП са бита карта. Няма да подкрепя нито ГЕРБ, БСП, Кунева ит.н. Крайно вреве е за пълна промяна и протестите на вън са чудесна възможност за това.

 33. 33 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 949 Неутрално

  [quote#32:"The_Fly"]Крайно вреве е за пълна промяна и протестите на вън са чудесна възможност за това.[/quote]
  Айде, още един преход започваме. Последен за България.

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  [quote#31:"comtec"]На тези избори ще трябва да се избира между чумата /ГЕРБ/ и холерата /БСП/.[/quote]

  Моето сравнение е: между лайно и кал.

  Но аз ще си гласувам за Сината коалиция, както винаги.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Gledna_Tochka
  Gledna_Tochka
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ПОЛИТИЦИТЕ са като цветята . Мине ли им цъфтежа , никой не ги поглежда !

 36. 36 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#25] от "dobrich":
  Или тези, които твърдят, че от 20 години не били гласували
  Ама тези "хорица" са си на БСП "по дифолт"

  'Let light surround you' Dream Theater
 37. 37 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#26] от "NPaine":
  Е, щом НЦИОМ е казал, вЕрвам ти... мило

  'Let light surround you' Dream Theater
 38. 38 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 648 Весело

  Бог Си Прибра комунистите, а общината прибра личните Им карти.
  Слава на Бог !

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 39. 39 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#31] от "comtec":
  Ами изберете червения вятър тогава (Кунева-Пръмова) или пък (турско)синята пъпка А имате и архонтски бацил на разположение! Както и Болен Сидер

  'Let light surround you' Dream Theater
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Коя следизборна коалиция бихте предпочели да управлява България?
  + ГЕРБ-ДСБ-Кунева-РЗС/Марешки/СДС
  - БСП-ДПС-Кунева-Атака/ВМРО

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#36] от "ariel28":

  Голяма част от червените пенсионери, царистите, сините, гласуваха за вас в 2009 г. Сега няма да го направят.....Сърдете се на себе си! Управлението ви беше много подобно на предишните две правителства - държавата върви на самотек, козметични реформи, стабилизирана бедност на работещите, увеличена безработица...

 43. 43 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#42] от "dobrich":
  За кои нас? Аз съм си аз, а Вие ако се изживявате като колониален организъм, си е Ваша работа

  'Let light surround you' Dream Theater
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  [quote#34:"Norman Granz"]Но аз ще си гласувам за Сината коалиция, както винаги.[/quote]
  Аз също. Синята коалиция е най-правилното разрешение за България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  [quote#36:"ariel28"]Ама тези "хорица" са си на БСП "по дифолт"[/quote]
  И как стигна до това заключение?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  БСП тръгва към изборите с "радикална лява промяна"
  ===================
  Тия колко на ляво да идат пак в БКП ще се озоват а там готов премиер с партийна книжка на БКП ги чака и няма да правят коалиция понеже са си едни и същи.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 47. 47 Профил на Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#39] от "ariel28":

  Не бе!!! Ще гласуваме пак за Буда-лата че да на довърши съвсем!!!

  На прикрит комунист и неосъзнат шовенист, вяра да нямаш!!!
 48. 48 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#45] от "Храбър":

  След 24-годишни наблюдения. Такива хора или лъжат, че не гласуват, защото ги е срам, че гласуват за комунистите, или наистина не гласуват, с които наливат вода в мелницата на твърдоелекторални партии като БСП и ДПС.

  'Let light surround you' Dream Theater
 49. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  До коментар [#43] от "ariel28":

  На държавата и трябваше премиер-реформатор! Не плямпало като Б.Б. За съжаление перспективата не е розова. Задава се нова безплодна тройна/четворна коалиция и ....предсрочни избори след 2-3 години най вероятно?

 50. 50 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#47] от "bednjaka":
  По коментарите Ви имам впечатление, че сте от БСП. Нищо срамно да си признаете, че ще гласувате за тях. Такъв радикален ляв завой ще Ви извъртят, че няма да знаете къде се намирате Но пък ще си възобновите бизнеса, който, както споделихте, ББ е унищожил

  'Let light surround you' Dream Theater
 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#48] от "ariel28":

  Направете задължително гласуването под някаква форма?! Пак ли ще се оправдавате....

 52. 52 Профил на bayern
  bayern
  Рейтинг: 434 Неутрално

  е виш няква и друга баба могат да прилъжат но дотам дори си мисля че на следващи избори няма да имат и половината от гласовете на предишните така че напразно се напъват а пък костовци изобщо няма да имат и един в парламента а за герберите ще спечелят и още ще тормозят изтормозената ни страна

  Welthauptstadt Germania
 53. 53 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#49] от "dobrich":

  Реформатор? Като тези които реформираха енергийния сектор ли?

 54. 54 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#49] от "dobrich":
  Било каквото било. Сега трябва да сме прагматични. Тези избори са изключително важни за посоката на България. Да не се повтори 2001 година!

  'Let light surround you' Dream Theater
 55. 55 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#51] от "dobrich":
  Не съм за задължително гласуване. Просто коментирам какви са нашите негласуващи. Тук не е Швейцария или Холандия да оставим 20% да гласуват, защото държавата тъй или иначе си върви в правилния коловоз. Тук все още гласуването е изключително важно.

  'Let light surround you' Dream Theater
 56. 56 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Лозунги,предизборни и липса на електорат...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 57. 57 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Весело

  [quote#41:"Gaetano Scirea"]- БСП-ДПС-Кунева-Атака/ВМРО[/quote]

  Как си представяш Атака/ВМРО и ДПС на едно място? Вземи се дръж прилично, и кажи Синята коалиция с коя от горните партийки (Атака или ДПС) ще отидат отново при Баце )))
  Исторически погледнато, по е вероятно Атака/ВМРО с Единство да покрепят сестринската си партия от ЕНП. Особено като знаем, че г-н Бойко Борисов е уважаван член и лице на Европейската демократична десница!

 58. 58 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#54] от "ariel28":

  Да не се повтори 2001 г. ли? Че тя се потрети, даже...

 59. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#55] от "ariel28":

  Негласуващите увеличават тежестта на етническата партия и правят възможно купуването на циганските гласове от партийците....

 60. 60 Профил на Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#50] от "ariel28":

  Не познахте!!! Не не съм БеСепар!!! Но пред това още един мандат Герберите да ни управляват, предпочитанията ми са за БСП-то!!!

  На прикрит комунист и неосъзнат шовенист, вяра да нямаш!!!
 61. 61 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 701 Гневно

  До коментар [#1] от "iq146":

  Ти си Цецо, нали. Това сигурно е СРС... Не можете да подслушате целия народ.

 62. 62 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#58] от "dobrich":
  Не се потрети. След тройная, управлението на ГЕРБ е тотален напредък. Но ако сега се отиде пак на вариант БСП-ДПС-някоя подобна сволоч, ще е такова дърпане назад, че и 2001 ще ни се види слаба ракия. Защото дрОгарЕте и читаците така са озверели от глад, че жална ни майка!

  'Let light surround you' Dream Theater
 63. 63 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#60] от "bednjaka":
  Ясно! И аз това казах

  'Let light surround you' Dream Theater
 64. 64 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#61:"rusamanova"]Не можете да подслушате целия народ.[/quote]
  Е, достатъчно е, че има предател във вашите редици, който изнесе този високо морален и крайно интересен инструктаж Директно от кухнята, дето се казва
  Между другото, госпожо Манова, Вие как се справяте с анонимността и браузърите

  'Let light surround you' Dream Theater
 65. 65 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#62] от "ariel28":

  Какъв е този тотален напредък? Я по скромно, че има факти...

 66. 66 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#57] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Наборе, това пишлеме не знае дори абревиатурите какво означават ти очакваш да разбере невъзможните коалиции ?

  То е от хитлер югенд на позитано.
  Последните, немощните, малките и незнаещите.
  Всичко хвърлиха в предварително изгубената битка.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#65] от "dobrich":
  Именно, има факти Ама гласувайте си за БСП, не ми е интересно да Ви убеждавам в противното. Успех на другаря Ви Станишев!

  'Let light surround you' Dream Theater
 68. 68 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#67] от "ariel28":

  хехехехехех.....Типично по болшевишки - който критикува Герб е с червените!?

 69. 69 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#65] от "dobrich":
  [quote#65:"dobrich"]Какъв е този тотален напредък?[/quote]
  Твърдо НЕ руската зависимост, особено на политическата.
  Това е много.
  Строене ЗА българите, а не само за някои от тях.
  Изхвърляне за пореден път на дпс от властта.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#68] от "dobrich":
  Имам достатъчно впечатления от коментарите Ви

  'Let light surround you' Dream Theater
 71. 71 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#67] от "ariel28":

  Да не ти пука.
  Хамстера ще мига на парцали пак вечерта на изборите и ще дрънка за фалшификации .

  пп. Командировани са тук много комуноиди, но са глупави е лесни за мачкане.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#69] от "Росен (Красива и добра е моята Моди!)":

  Ами да коментираме ли предизборните обещания?!

 73. 73
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 74. 74 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Весело

  Аз разчитам на благотворителните инициативи на БСП.

  Сигурно Гергов ще раздаде на бедните Пловдивския панаир и ЦУМ- София.
  Лично яз предпочитам да ми се падне дял от ЦУМ, защото ще ми е по-лесно да го стопанисвам, докато ако ми се падне част от Пловдивския панаир ще имам трудности с подържането - метене, миене, кърпене на палатките...

  The best way out is always through Robert Frost
 75. 75 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#68] от "dobrich":

  Има две партии, които могат да вземат властта през юли.
  Поляризирано е, но пък кристално ясно.

  пп. Ако не съм ти казвал гласувам за ДСБ, но не съм сляп за червената опасност.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#71] от "Росен (Красива и добра е моята Моди!)":
  Те отсега имат вариант: щели да вдигат гладни бунтове месеци след победата на ГЕРБ (справка: др. Иванов, предполагам, директно включване от пленума

  'Let light surround you' Dream Theater
 77. 77
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 78. 78 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#73:"SorryLol"]тъй де, давай фактите, моля
  1. По-малко км магистрали
  2. по-малко реновирани пътища
  3. по-малко проекти в Капитално строителство [/quote]

  Три пъти излъга!

 79. 79 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#73] от "SorryLol":

  С най-ясното обяснение на света.
  Криза финансово-икономическа му викат.
  Испания се влошава по-бързо от нас.
  Имаш ли идея, ако по чудо комуноидите спечелят властта какво ще стане?
  Риторично, знам че имаш.
  Белене ще почнат на мига и външният ни дълг ще скочи двойно.
  И това само на старта.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 80. 80 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#57] от "Федор Венедиктович Езерский":

  А вие вярвали ли сте ДСБ да легитимира референдума на БСП? Или т.н. Цар да управлява с бивши комунисти? Или пък БСП да подпише договор за американски бази в България? Или Костов да стисне ръката на мутрата ББ? В България в името на "националното единство" и "спасение" всичко може да се случи!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 81. 81 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#79:"Росен (Красива и добра е моята Моди!)"]Испания се влошава по-бързо от нас. [/quote]
  Ние в какво сме се влошили?

 82. 82 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#75] от "Росен (Красива и добра е моята Моди!)":

  Ами какво ще кажеш за коалиция Герб-Бсп? Като му знам зодията на Б.Б. изобщо няма да се изненадам....

 83. 83
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 84. 84 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Овчаров - "Управлението ни беше висш пилотаж, който никой след нас не се опита да повтори"
  ================================
  Излитайте в Космоса без много приказки!
  Плутон е добра дестинация.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 85. 85
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 86. 86 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#72] от "dobrich":

  Аз предлагам да видим как Меркел примерно си сменяше мнението за икономиката всяка седмица през 2012-та.
  За тази година нямам впечатления още, че има още от виното ми .

  Лесно е да се правиш на оригинален и да си на гребена на форумната вълна на недоволство, пишейки срещу управляващите, но не виждаш алтернативата каква е.

  Типично българска черта разбира се + къса памет.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 87. 87
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 88. 88 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#75] от "Росен (Красива и добра е моята Моди!)":

  Не те знам за кои гласуваш, но от две години спря критиките към Б.Б. и взе да го хвалиш!? ........Поне да имаше защо?!

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#83] от "SorryLol":

  Точно.
  [quote#83:"SorryLol"]На нас като народ ни трябва повторение на 96-97-ма година за да се си научим урока как да гласуваме [/quote]
  А това на ВСЯКА цена.
  Явно един тек е малко за да се разбере, че боляло.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 92. 92 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#60:"bednjaka"] Но пред това още един мандат Герберите да ни управляват, предпочитанията ми са за БСП-то!!! [/quote]
  Дам... ясно защо - герберите лъжи и кражби не поощряват, нито потулват.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 93. 93 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 776 Неутрално

  С тия лъжи и манипулации, а и предвид ограничения по брой нейн електорат, който и измира, БСП/ чрез тия писачи/ има реалния шанс да спечели всички битки във форумите , но на изборите да се поздрави с реалността - храбрите 14 %. Това с обидите не е новина- писачите на ДСБ са пионерите на всички тия машинации. Сега дори тоя форум е пълен с обиди и е много смешно как това ще се прелее в гласове за БСП. Как обидите към друг ще донесат гласове за теб. За ДСБ съм спокоен- техните гласоподаватели са мислещи и интелигентни- те са отвратени от стила на постоянни обиди . При толкова анонимни псувни ще имаме висока активност по форумите, а реално ще се отблъснат доста от неутралните или умерени гласоподаватели.

 94. 94 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Весело

  [quote#66:"Росен (Красива и добра е моята Моди!)"]това пишлеме не знае дори абревиатурите какво означават ти очакваш да разбере невъзможните коалиции ? [/quote]

  Ми прав си ))) Маса глупости се виждат днес

 95. 95 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  До коментар [#86] от "Росен (Красива и добра е моята Моди!)":

  До колкото разбирам, предлагаш да гласуваме за Б.Б. за да не дойде Бсп?! Дори ние да го направим, другите няма да го сторят. Ще има коалиция, слаба, противоречива, бояща се да прави реформи.....Вървим по гръцкия сценарий!...

 96. 96 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Не мога да повярвам, че някой пак би се вързал на хамстера.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 97. 97 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#89] от "olly":

  А същите така наречени от теб хора КЪДЕ бяха през 2005-та, когато гея взе властта с мандата на дпс?
  Къде?
  Те бяха гладните през 97-ма, не аз. Аз имам бизнес и гладен не стоя.
  Те се направиха на пичове/пички и не гласуваха. после допуснаха и гоце да вземе втори мандат.
  Трябва да измре от глад не малка част от населението.
  Видимо сме много.

  Гладът е най-добрият учител.

  Глад и студ ПАК трябва да има.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 98. 98
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 99. 99
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 100. 100 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Любопитно

  [quote#77:"SorryLol"]я, това пък откъде ти хрумна? Че чак и аксиоматично твърдение го изкарваш.....[/quote]

  Е как откъде ми хрумнало? Саркози, Берлускони и Борисов, заедно с фрау Меркел са лицето, дупето и гащите на Европейската народна партия! Сега, не ме разочаровай, да кажеш че не знаеш този очеваден факт?
  Та нали точно тези хора така отвратиха електората, наречен за кратко "матриял", че чак ПЕС си избра за шеф Станишката ))))

  А може би си пропуснал факта, че ДСБ и СДС са горди членки на ЕНП?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK