Варна срещу всички (видео)

Повече от 12 хил. души събра днес протестното шествие срещу високите цени на тока във Варна.

© Спас Спасов

Повече от 12 хил. души събра днес протестното шествие срещу високите цени на тока във Варна.Срещу високите цени на тока, срещу монопола на електроразпределителните дружества, срещу ГЕРБ, срещу всички, управлявали страната преди тях, срещу кмета на Варна Кирил Йорданов, срещу демагогията, срещу бедността, срещу кражбата на дюни, срещу строителството в Морската градина....


Срещу всичко и срещу всички! Така малко преди 11 ч. днес пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война във Варна започна най-голямото за последната седмица протестно шествие в града. По данни на полицията в кулминацията си то събра повече от 12 000 души.Посланията


"Мафия", "Бяхме мекотели, нека станем смели" и "Българи – юнаци" - канонадата на недоволството заля пространството, на което се кръстосват два от централните булеварди във Варна "Сливница" и "Княгиня Мария Луиза".
По лично разпореждане на кмета Кирил Йорданов и "в знак на подкрепа на справедливите протести на варненци срещу цените на тока" рано сутринта високо върху фасадата на общината бе окачен националния флаг. Въпреки това част от събралите се на площада пред кметството започнаха протеста си с издигането на лозунги срещу дванадесетгодишното управление на Йорданов, срещу политическата мимикрия и корупцията.


Черно чучело с надпис "Вън ЕРП", плакати "Долу енергийната мафия! Вън Енерго-про", гора от национални знамена, картонен ковчег за монопола на енергодружествата, грохнал мерцедес с плакат  с надпис "1 kWh електроенергия = 1% от средната работна заплата" се придвижваше с шествието... Днес ентусиазмът на протестиращите илюстрира изобретателността на недоволството. Сред множеството плуваха обаче и други послания.


Високо над шествието бе вдигнат колаж, на който върху главата на варненския кмет Кирил Йорданов бе поставена корона, а на врата му тежка златна верига с медальон - символа на американския долар. Друг, по-бъбрив, но и по-директен плакат разказваше с карикатура, че "ТИМ охранява кочинката на прасето Кирчо". Върху трети плакат беше кодирано желанието: "От Варна започва промяната".


"Нашият протест е срещу управлението на Бойко Борисов, който докара нещата до това състояние", извика от стъпалата на импровизираната трибуна пред варненската община монах, който от началото на седмицата е сред неизменните участници в протестите. Ропотът на недоволството за миг притихна, за да отвори пространство на римите, в които беше подредила безсилието си участничка в митинга, а после отново набра височина.


В общия шум на недоволството днес "Националният инициативен комитет на протестиращите срещу завишените сметки за електроенергия", сформиран на 15 февруари повтори петте искания, с които бе учреден на 15 февруари. Те гласят следното:


- Прекратяване на договорите с операторите на електроразпределителните дружества и връщането им в системата на Националната електрическа компания.


- Ревизия на ДКЕВР от държавна комисия с не по-малко от 50% гражданско участие.


- Даване под съд на служителите в комисията с установена вина за сегашното състояние на електроразпределението в страната.


- Категоризиране на качеството на електрическия ток по БДС и въвеждане на съответни цени.


- Разсекретяване на всички приватизационни и концесионни договори, сключени през последните 24 години, както и налагане на мораториум върху приватизацията на държавно имущество занапред.


"Даваме на управляващите една седмица, за да реагират на исканията ни, каза Петя Хараланова, член на Инициативния комитет. След това ще преминем към гражданско неподчинение". После шествието тръгна по познатия от последните седем дни маршрут към катедралата "Св. Успение Богородично".


Там ги посрещна изненадата.Протестът на полицията


Не един, а два кордона жандармерия в пълна екипировка, близо двадесет специализирани автомобила и полиция очакваха протестиращите пред сградата на "Юнашкия салон" във Варна. Горе-долу така изглеждаха и срещите между протестиращи и униформени всяка вечер от понеделник до днес. После - кратък разговор между организаторите на недоволните и началниците на полицейския отряд, ръкостискане, разменени шеги и ...кръгом.


Днес обаче срещата започна с римейк на "нежните" сблъсъци между протестиращи и полиция, познатите досега само от международните новинарски хроники. Щитове закичени с цветя и свалени шлемове, за да не крият усмивките на симпатията...


"Варненската полиция и всички нейни служители подкрепят гражданите в протестите им, защото те са основателни и всякакво друго отношение на полицаите към протестиращите е невярно," каза през седмицата директорът на Областната дирекция във Варна комисар Тодор Иванов. По неговите думи единственото условие, с което полицията не би направила компромис беше блокирането на Аспарухов мост. Заради такъв опити миналата сряда шествието завърши със сблъсък между участници в шествието и полицията точно на подхода към моста. "Това е единствената пътна артерия, която свързва Варна с Южна България и тя ще остане проходима," категорично заяви тогава комисар Тодор Иванов.


Противно на думите му и то точно в момента, когато протестиращите по навик бяха почти обърнали гръб на жандармеристите, за да поемат по бул. "Владислав Варненчик", днес гардът падна. По явна команда, останала нечута за демонстриращите, жандармерията откри пътя към Аспарухов мост. После, с ръце вдигнати в знака победа (victory), полицаите се сляха с шествието.


Половин час по-късно "единствената пътна артерия, която свързва Варна с Южна България" остана непроходима в продължение на близо час.


"Взех решение да позволя блокирането на моста, тъй като напрежението беше голямо, а допълнтелното му нагнетяване в случая – излишно", обясни за "Дневник" комисар Иванов. "В неделния ден движението по моста е слабо, а това прави възможно и блокирането му за относително кратък период от време при осигуряване на коридор за коли на бърза помощ и пожарната", каза още той.


По думите на Тодор Иванов обаче през следващата седмица опити за блокирането на моста отново няма да бъда допуснати. "Хората трябва да могат да изразят недоволството. Но има едно правило – протестите да не пречат на останалите граждани".Познати лица


В ранните часове на следобеда шествието пое по обратния си път към центъра на Варна. Точно тогава обаче един от лъчовете му все пак преодоля слабата съпротива на полицията и отново стигна до централата на електроразпределителното дружество "Енего-про". Въпреки жандармерийската охрана сградата беше замеряна с яйца, кофички кисело мляко и бурканчета лютеница, а няколко от прозорците й бяха строшени.


По-късно същите протестиращи окупираха пространството пред сградата на областната администрация във Варна, след което заедно с останалите участници в шествието поеха към бизнесцентъра "Варна тауърс" в близост до изхода на града в западна посока. Там в една от кулите на сградата се намират по-голямата част от офисите на "Енерго про".


Късно следобед, около 17ч. най-упоритата група от недоволните стигна до летище Варна. "Мотивът ни да отидем до там бе, че летището в града, както и това в Бургас също е отдадено на концесия с един от непрозрачните договори, срещу които протестираме", каза архитекст Калина Павлова от инициативния комитет на протестите (Павлова стана известна с активността си срещу проекта "Алея първа" за застрояване на крайбрежната ивица от приморския парк във Варна, а през есента на 2011 г. тя бе кандидат за кмет на града, издигната от партия "Зелените"- бел.ред.)


По-късно стана ясно, че опитът на демонстриращите да блокират летището е бил провален от жандармерията.


Въпреки многократно декларираното желание на участниците в протеста да не допуснат политическа намеса в него и днес в авангарда на недоволните отново бяха познатите лица от актива на ВМРО във Варна. Символи на партията този път, за разлика от предишните дни, нямаше. Но там заедно с активистите си беше доскорошния й зам.-председател и неуспял кмет на Варна Костадин Костадинов.


"Знам, че сред протестиращите има фенове от футболните агитки в града... Пред минути ми съобщиха, че една малка група от млади хора, които, сигурен съм, нямат нищо общо с протестите, е блокирала пътя към гр. Аксаково, а там се е образувала дълга опашка от автомобили. Няма как да се справим с тях без намесата на жандармерията. Това е единствения начин", каза Иванов.


Фотогалерия: Над 12 хил. души протестираха във Варна >


Утре, началото на поредния протест във Варна е насрочен отново за 18ч. Отново пред сградата на общината.

Всичко за протестите в страната четете в специалната топтема на "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  На хората им дойде до гуша от демокрация.

  In debt we trust
 2. 2 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  Радвам се да видя,че има гражданско общество у нас!дано тези протести да продължават ,за да разберат нашите управници ,че не може вечно да "цакат" народа български!

 3. 3 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":
  Най-вече на хората им дойде до гуша от псевдодемокрацита/лъжливаа/,която цари у нас!

 4. 4 Профил на pukii
  pukii
  Рейтинг: 221 Неутрално
 5. 5 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 488 Гневно

  [quote#1:"Dollar Akbar"]На хората им дойде до гуша от демокрация.[/quote]
  Каква демокрация, какви пет лева!! Това е посттолитаризъм! Дали ще я доживеем демокрацията!

 6. 6 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  За да свалят напрежението поне отчасти, Герб трябва да свалят доверие от избрания с тяхната листа Кирил Йорданов и да насрочат нови избори за градоначалник!

 7. 7 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Браво варненци! Гордеем се с вас!!!

 8. 8 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":

  На хората им писна от комунистите, в това число ГЕРБ.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 9. 9 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Над 30 хиляди варненци бяха по улиците и площадите!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 10. 10 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Браво на варненци!
  Между другото там електроподаването е отвратително - непрекъснато примигване на осветлението, чести аварии, в населените места извън чертите на града - ниско напрежение и пр.
  А става въпрос за град, в който парното не е толкова разпространено, и хората нямат друг вариант освен ток - за отопление, за бойлер, за всичко. И накрая - сметки за стотици левове.

 11. 11 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#5:"Нощен ястреб"]Каква демокрация, какви пет лева!! Това е посттолитаризъм! Дали ще я доживеем демокрацията! [/quote]


  Къде си виждал демокрация? Това, което го има по света и се нарича демокрация няма нищо общо с дефиницията в речниците за народовластие.

  In debt we trust
 12. 12 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 690 Неутрално
 13. 13 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#8:"Свинчуга"]На хората им писна от комунистите, в това число ГЕРБ. [/quote]


  Този от подписа случайно ли го пропусна или ако мине?

  In debt we trust
 14. 14 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално
 15. 15 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На народа му дойде до гуша от ГЕРБСПръмова и се разбунтува най- накрая!

 16. 16
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 17. 17 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dollar Akbar":

  Този от подписа единствен направи нещо за тази държава. Докато комунисти, царедворци, депесари и милиционери само крадоха.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 18. 18 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  До коментар [#16] от "SorryLol":

  Не си разбрал. Протестите са именно срещу държавата, която назначава "частници."

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 19. 19 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Браво на Варна ... Започна по от рано и продължава все по-яростно. В провинцията натискът е по-голям, изродите по-нагли и извращенията повсеместни.
  ..и София най-накрая тъгна ГЕРБ = GAME OVER !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 20 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Ако имаме държава, ТИМ ще последват братя Галеви. Браво на варненци!

 21. 21
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 22. 22 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#16] от "SorryLol":

  За съжаление е точно така. ЕРП-тата действат по правила (без правила) определени от държавата, чиновниците от дквер и управляващите през последните 10 години.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 23. 23 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Власта трябва да има респект(страх) от гражданите и мадиите!
  Страх лозе пази!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 24. 24 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#16:"SorryLol"]По-голямо маолумие от тези протести няма.
  Какво се цели - дахй да изритаме ЕРПтата, пеейки "Венсеремос", да им вземем дружеставата и да ги дадем на държавата. [/quote]


  Албания изгони ЧЕЗ, Унгария ЕОН, Великобритания - ЕОН.

  Не мога да си намеря място от яд, че са им накърнили интересите на тези частници

  In debt we trust
 25. 25 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Бяхме мекотели, нека станем смели" е лозунгът, с който излязоха на днешния протест дъщерите ми

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 26. 26
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 27. 27 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  [quote#25:"Питанка"]"Бяхе мекотели, нека станем смели" е лозунгът, с който излязоха на днешния протест дъщерите ми [/quote]
  Браво! На тях и на майка им, която е отгледала хора с позиция!

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 28. 28 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#17:"DrAvalanche"]Този от подписа единствен направи нещо за тази държава. Докато комунисти, царедворци, депесари и милиционери само крадоха. [/quote]


  Единственото, което направи е да я доразсипе, като я предостави ЦЯЛАТА за 5 стотинки на комунисти от България и Русия. А положителнотото - е имаше и такъв момент - разпусна синия катун, чрез метода разцепване.

  In debt we trust
 29. 29 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  [quote#26:"SorryLol"]Сигутрно - щото съм тъп. И по Новините не съм разбрал думата Национализация ВЕДНАГА [/quote]
  Ами може и да си тъп. Това, че не ми харесва да ме скубят, изобщо не значи, че подкрепям национализацията. Освен това разликата между национализирано електроенергия и монопол чрез дъжавно-назначени "частници" леко ми се губи.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 30. 30
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 31. 31 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Варна беше райска градина,жените винаги са поддържали в домовете си изрядна чистота и семейният бюджет, така че да се спестява всеки месец.Никога не сме взимали назаем за да изкараме до заплата!Морската градина беше приказна!Кмета се е окопал ама ще го насметат преди изборите още.След голямата приватизация на курортите ЗАЩО НЕ ЗАБОГАТЯ НАСЕЛЕНИЕТО,А???

 32. 32 Профил на aircraft_carrier
  aircraft_carrier
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Брей варналии били юнаци щото не сме в сезона.Бас ловя че през лятото няма да направят такива магарии.Те протестират срещу енергото ама не се свенят да ми продават 250 грама кока кола на десеторна цена

 33. 33
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 34. 34 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  [quote#30:"SorryLol"]Но големият проблем идва от търтеийте в държавата - точно те не си свършиха работата и да накарат ЕРПтата да работят по по-почтен и правилен начин.
  А ценит е- ами те ВСИЧКИ са одобрени от регулатора ДКЕВР - демек Държавата, демек Борисов! Демек и Станишев, и Кобурга, [/quote]
  Тук съм съгласна. А топката я прехвърлят на ЕРПтата, защото това им влиза в неофициалния договор със същите тези ЕРПта.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 35. 35 Профил на kikiriki01
  kikiriki01
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#21] от "SorryLol":

  +++++


  До коментар [#26] от "SorryLol":

  2Х++++++++++++++++

 36. 36 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 674 Весело

  [quote#19:"t'Ankus"]В провинцията натискът е по-голям[/quote]
  Моля! "Всичко, което е далеч от морето, е провинция" Ърнест Хемингуей

 37. 37 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Комунистчетата се опитват да яхнат протеста, но не могат да стоплят, че покрай гъза на Боко, и техния гъз ще бъде пръснат публично.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 38. 38 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Неутрално

  [quote#25:"Питанка"]"Бяхе мекотели, нека станем смели" [/quote]
  Товяа важи за всички, които имаха смелостта да излязат на улицата! Нямаше гербери там..те си останаха заврени в мишите си дупки..

 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#16:"SorryLol"]кой не си свърши работата 10 години [/quote]Малоумния бизнес се оплете в собствените си далаверки. Частното е негодно !!! Доказано за пореден път! Системата е създадена за да бъде единна и да функционира като едно цяло в условия без престъпници и корумпирани. Частник = подкупи. далавери, злоупотреби, лобиране ... От частниците идва скъпотията Кой плаща измислени надписани разходи и комисиони, дето си ги дават един на друг по веригата - клиента плаща всичко!
  без частници ток = 2,5 стотинки
  със частници ток = 21 стотинки

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#31:"xalikarans"]След голямата приватизация на курортите ЗАЩО НЕ ЗАБОГАТЯ НАСЕЛЕНИЕТО,А??? [/quote]


  За Златните питай бай Ваньо-демократа и приятеля му от ДС Славчо Христов, по някаква щастлива "случайност" приятел и на партньорката на Буда - Цветелина Бориславова, с която разделиха банката на Костов - СИ Банк.

  In debt we trust
 41. 41
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 42. 42 Профил на agent0
  agent0
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Бравоо! Много им се насъбра особено на варненци в последно време! Много добре, че успяха да се организират. Дано и да падне някоя вмирисна глава поне на местно ниво, че там са адски пиявици

 43. 43 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  [quote#32:"aircraft_carrier"]Те протестират срещу енергото ама не се свенят да ми продават 250 грама кока кола на десеторна цена [/quote]
  Разликата е, че като във Варна ти надуват цените на колата през лятото, можеш да отидеш да летуваш другаде, включително в чужбина. А избо на енергодоставчик нямаш.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 44. 44 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Този път Варна поведе хорото.
  Явно не е въпрос на доходи, просто на хората им писна.
  Всъщност полицаите наистина не заслужават такова отношение. Но те са единствените представители на Държавата в момента. Всички останали са се скрили по дупките.

 45. 45 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  [quote#41:"SorryLol"]отквоено казано, сматам че протестите са преекспонирани, и вероятно с някакви подстрекатели. [/quote]
  Не мисля, че някой подстрекава протестите, но съм любопитна какво ще излезе от тях. В България политическа алтернатива поне в момента не виждам.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 46. 46 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 648 Весело

  [quote#32:"aircraft_carrier"]Те протестират срещу енергото ама не се свенят да ми продават 250 грама кока кола на десеторна цена[/quote]
  Ми кой те кара да я пиеш на плажа бе?
  Да беше прескочил от другата страна на Морската градина и щеше да си я вземеш на нормална цена.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 47. 47
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 48. 48 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Любопитно

  До коментар [#40] от "Dollar Akbar":

  Нещо за доказателство да дадеш, или вие комунетата си лъжете без задръжки.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 49. 49 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Брей.... във Варна имало ЧОВЕШКА ПОЛИЦИЯ, НЕ МАРИОНЕТКИ.
  Б Р А В О !

  софия какво си ти,изоставаш на светлинни години/ за това не ти написах името с главна буква,не заслужаваш/

  Да България се събужда най-после.

  Дано и ПОЛИЦИЯТА И ПОЛИЦАЙЧЕТАТА ДА СЕ СЪБУДЯТ.

  ПАРЛАМЕНТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО СПИ ЗИМЕН СЪН, МЕЧТАЯТ ЗА ЕВРОЗОНАТА И ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ В БРЮКСЕЛ.

  СЛУЖБОГОНЦИ !!!

 50. 50
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 51. 51 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#39] от "t'Ankus":

  Само в България частник звучи така. И то само на такива като тебе, които говорят за демокрация, свободен пазар и конкуренция, а мечтаят за държавно регулиране и национализация.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 52. 52 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#41] от "SorryLol":

  Случайно да работиш в някое от ЕРП-та? Или хайде да ни обясниш защо те са нужни изобщо? Да купуват ток от НЕК и да ти го продават с надценка? Защо? Би ли бил така любезен да ми обясниш

 53. 53 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА ПОМПЕЙ!

 54. 54 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#39:"t'Ankus"]От частниците идва скъпотията[/quote]
  Ъъъъъ не си баш прав.
  Народа е казал, че кучето "рипа" според тоягата, та след като безхаберниците от ДКЕВР не са си свършили работата и са им одобрили сите измислени разходи, що да се сърдим на "лошия" частник.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 55. 55 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 886 Неутрално

  зам.-председател и неуспял кмет на Варна Костадин Костадинов.
  @!?

  Авторът дали прави разлика между неуспял кандидат за кмет и неуспял кмет?

 56. 56 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 792 Весело

  "По явна команда, останала нечута за демонстриращите, жандармерията откри пътя към Аспарухов мост. После, с ръце вдигнати в знака победа (victory), полицаите се сляха с шествието."
  ===================================
  Е, това ме изкефи максимално! Браво и на Варненци, и на варненската полиция!!!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 57. 57
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 58. 58 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#52] от "krismin":

  В Германия също има посредници, но има и държава, и регулиране. И възможност да се прехвърлиш при друг доставчик, ако не си удовлетворен. Познай дали германците протестират с/у ерп-тата?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 59. 59 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#56] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Ами и полицаите плащат сметки. Ако не бяха полицаи и те щяха да протестират

 60. 60
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#47:"SorryLol"]Я къш бе комуне! [/quote]Щом това ти е аргумента, явно не си ми в категорията Изкефи ме! Само комунисти допускат грешка при отчитане в третия разряд .... Смях !
  То и метеорити само при комунисти падат ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на Maria Getova
  Maria Getova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На хората им дойде до гуша от всичко! От високи сметки, от растящите цени, от далаверите на управляващите, от безработицата, от огромната корупция, от неработещата пазарна икономика, от празните приказки на премиера, от замразените заплати и пенсии, от липса на справедливост! И от още куп неща.

 63. 63 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#60] от "SorryLol":

  Явно си само една голяма уста, нищо повече. Ние, драги, нефт не произвеждаме, че да ходя да си го точа от сондите или поне не в такова количество.
  За това пък електричество-да и на мен посредник по пътя между централите и моя електромер не ми трябва.

 64. 64 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#25:"Питанка"]"Бяхе мекотели, нека станем смели" е лозунгът, с който излязоха на днешния протест дъщерите ми [/quote]

  https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/10919_422976611116944_527229858_n.jpg

  От другата му страна пише: " ...много лошо става
  във една държава,
  щом човекът само слуша и мълчи." Р. Ралин  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 65. 65 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Любопитно

  До коментар [#63] от "krismin":

  Значи си имаш траф и можеш да се свържеш директно от високото напрежение?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 66. 66 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#51:"DrAvalanche"]Само в България частник звучи така. [/quote]+++ СЪГЛАСЕН !!!
  ... Защото същите чугуни, които разсипаха соца, сега са "назначени" за частници ... = Фатмаци и партийни секретари бездарни
  Разликата между наш "частник" и западен "бизнесмен" = колкото между "роми" и "ромеи"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 67. 67 Профил на 101010
  101010
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Сега е времето КИРЧО и ТИМ да се бутнат
  Заедно с този бодигард- подлога ББ
  НАПРЕД и ДОКРАЙ!
  Аз сам с вас макар и от чужбина

 68. 68
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 69. 69 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "Взех решение да позволя блокирането на моста, тъй като напрежението беше голямо, а допълнтелното му нагнетяване в случая – излишно", обясни за "Дневник" комисар Иванов."
  ===============================
  Умен човек. Браво и на него!
  Варна и България се нуждаят от такива хора, които в критичен момент имат смелостта да вземат отговорни решения!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 70. 70
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 71. 71 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#50] от "SorryLol":
  Те и Галеви си имаха, ама някой знае ли къде са?

 72. 72 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#65] от "DrAvalanche":

  Какво ми се правиш на интересен? Не може да разбереш за какво иде реч ли? Като гледам яко те е треснало високото напрежение

 73. 73 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#59] от "krismin":

  Съгласен съм. Така е. +++

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 74. 74 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#54:"0nzi"]ДКЕВР не са си свършили работата и са им одобрили сите измислени разходи, що да се сърдим на "лошия" частник. [/quote]Човече . ако знаеш за каква пара иде реч ... как няма да подпишеш ... за да не подпише утре заместникът ти, а жена ти остава вдовица ... Системата ... системата = там е проблема!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 75. 75 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#70] от "SorryLol":

  Обясни ми инженерче, защо НЕК да не ми произвежда и продава тока, а ЕРП-та. За какво ми са?

 76. 76
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 77. 77 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Не сещам,
  Началото на преговори с Властта. Днес тя беше без вратовръзки, че и напротив, всякак мила и кротка. През всичкото време ще бъдат такива, защото знаят, каквото и да означава "обратното". Годината за всички, е 2013-та ...

 78. 78 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#68:"SorryLol"]Взели сте си адреналиновата инжекция и се кефите на този протест, и утре ще сте пак овце, които няма да скочат с/у политическата система! [/quote]+++ То това е целта = изпускане на парата ...
  От утре как ...както си беше !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 79. 79
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 80. 80 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 861 Гневно  Протестите са справедливи, основателни, но в същото време страшно закъсняха!

  Ще им плащам аз "такса пренос"?! Скапани ЕРП-та и управленци-родоотстъпници! Такса пренос ли!? Ами ако не "пренесете" тока до потребителите - нали ще умрете от глад бе, нещастници! Що ще ви плащаме, за да сме ви клиенти, нормални ли сте?!

  Само че протести се правят пролетно време или лято-есен, за ад се "навият" повече хора, а не заради студа да се спотайват половината от единомислещите иначе хора!


  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 81. 81 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1341 Весело

  Писъците на будьоновките "за яхането на протеста" стават все по-тънички и жалостиви.
  Щото вече няма как да пудрите мозъците на по-лековерните за разни БСП-та и БКП-та на протеста.
  Всеки, който беше там и всеки, който има очи видя.
  Айде Будьоний, нахлюпвай будьоновката и чупка !
  Щото ти се заформя и на тебе варианта "пътнико(Виден) - пътнико(нов) "
  Ше припкаш и ти Будьоний да се изнасяш по терлички по тунел от полицейски щитове.
  Айде бе герберонки, дето си цвъкахте четири години у форумето лицемерните си антикомунизъми, айде излезте и вий на площада да ви видим колко останахте.
  Грабвайте портретите Му и почвайте:
  - Давай, Бойче, мачкай Бойче.
  Щото скоро ви се заформя да ревнете:
  - Бойко, на кого ни оставяш Бойко ... ъъъъ...хък...ъъъъ... хък...цврък...

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#68:"SorryLol"]комуне си, щото съм ти чел и другите малоумия. Кухавел [/quote]+++ Това е начина да започнем да си говорим (+) е от мен![quote#66:"t'Ankus"]+++ СЪГЛАСЕН !!!
  ... Защото същите чугуни, които разсипаха соца, сега са "назначени" за частници ... = Фатмаци и партийни секретари бездарниРазликата между наш "частник" и западен "бизнесмен" = колкото между "роми" и "ромеи"[/quote]

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Браво на варненци!
  Браво за културния протест!
  Браво на полицията за добре обоснованата подкрепа и същевременно добро изпълнение на задълженията!
  Сега е ред на някои по високите етажи да осмислят случилото се!
  Имат сложен ребус за решаване с неизвестни за които дори не знаят, че съществуват!
  В предвид на показаните до сега умствени способности, ми се струва, че няма да намерят решение на задачата!

 84. 84 Профил на Margarita Voiska
  Margarita Voiska
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":

  Демокрация значи "Власт на Народа". Вземи малко да се ограмотиш преди да пишеш безсмислици!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, Евангелие на завистта. Негова присъща добродетел е равно поделяне на мизерията.” Уинстън Чърчил
 85. 85 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#64] от "Питанка":

  Много са ти красиви децата И смели.
  Браво на родителите им.

 86. 86 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Защо все още наричат капитализма с думата демокрация?

 87. 87 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 648 Весело

  [quote#84:"pantaley34._"]Демокраия значи "Власт на Народа". Вземи малко да се ограмотиш преди да пишеш безсмислици![/quote]
  Дрън, дрън, та пак дрън.
  Както е казал Бенджамин Франклин ...
  "Democracy is two wolves and a lamb voting on
  what to have for lunch."
  Та, така с демокрацията....

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 88. 88 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#64] от "Питанка":

  Живи и здрави! Красавици.
  Точно от тези деца има нужда България!
  И че са излезли на протеста...
  И плаката!!! Много добре направен!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 89. 89 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#80] от "The 8":

  И още един факт - ЕРП-та ти събират "такса пренос", но не плащат наем на собствениците на земи, през които минават както например мобилните оператори. Ако сложат ре транслатор в твоя собственост - плащат наем, а ЕРП - не ако мрежата минава през твоя земя

 90. 90 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Иначе на автора мога да му кажа, че Добрин Митев също беше неуспял кандидат кмет. А авторът му беше пиар...

 91. 91 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#81] от "PlamenVarna":

  "Щото скоро ви се заформя да ревнете:
  - Бойко, на кого ни оставяш Бойко ... ъъъъ...хък...ъъъъ... хък...цврък... "

  Няколко пъти вече им напомням да осмислят творбата на Висоцки:

  "...Пусть Жираф был не прав,
  но виновен не Жираф,
  а тот, кто крикнул из ветвей:
  «Жираф большой, ему видней!»"

 92. 92 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#89:"krismin"]И още един факт - ЕРП-та ти събират "такса пренос", но не плащат наем на собствениците на земи, през които минават както например мобилните оператори.[/quote]
  Въпрос на законодателство.
  ЕРП-тата ли са виновни, че законодателят не е предвидил подобна възможност?
  Т.е. пак топката е в полето на "държавата".

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 93. 93 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Щитове закичени с цветя и свалени шлемове, за да не крият усмивките на симпатията..."
  И полицаите са граждани ....
  Абе май иде пролет

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 94. 94 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#48:"DrAvalanche"]Нещо за доказателство да дадеш, или вие комунетата си лъжете без задръжки. [/quote]


  Какви доказателства? Само ти още 4-5 седерасти не разбрахте, че Златни Пясъци беше приватизирано то Савчо Христов. Я провери дали Славчо Христов и в момента не е директор на Златни Пясъци АД.

  In debt we trust
 95. 95 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#84:"pantaley34._"]Демокраия значи "Власт на Народа". Вземи малко да се ограмотиш преди да пишеш безсмислици! [/quote]


  Ограмоти се ти, никъде не съм отричал, че е власт на народа.

  In debt we trust
 96. 96 Профил на pavlov10
  pavlov10
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Връщаме се на варианта развит социализъм.

 97. 97 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#92] от "0nzi":

  Индеректно са виновни защото за да има такова законодателство са намазали здраво ръцете на някой. И този някой им подари на безценица бизнес за милиарди долари. За това да си обират парцалите, не ги искаме вече. Ама ако е възможно първо да си платят всички дивиденти на държавата, а не да си измиват ръцете с инвестиции в скъпи коли вместо в намаляване на загубите и кражбите, които ние щем не щем покриваме

 98. 98 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#48:"DrAvalanche"]Нещо за доказателство да дадеш, или вие комунетата си лъжете без задръжки. [/quote]


  С удоволствие предоставям данните по надлежния ред за сните чугуни с 5 см. черепни стени:

  "Профил на Златни Пясъци"

  http://www.dnevnik.bg/biznes/profile/3ZL/

  Дружеството е собственик на инфраструктирата в едноименния курорт и на няколко хотела и търговски обекта в него. Славчо Христов, председател на Съвета на директорите

  In debt we trust
 99. 99 Профил на Margarita Voiska
  Margarita Voiska
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#16] от "SorryLol":
  Прав си, че протестиращите не са наясно с последствията на национализацията на ЕРП-та. Тя би била твърде горчиво и скъпо лекарство за нашата болест и вместо да излекува болния, направо ще го убие! Но все пак протестът не е глупост, защото е протест срещу БЕЗОБРАЗИЯТА в България!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, Евангелие на завистта. Негова присъща добродетел е равно поделяне на мизерията.” Уинстън Чърчил
 100. 100 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#97:"krismin"]Индеректно са виновни защото за да има такова законодателство са намазали здраво ръцете на някой.[/quote]
  Па тоя процес винаги има две страни. Да го намерят тоя някой и да си понесе отговорността. Само че когато става въпрос за законодателство, "тоя някой" са 240 хрантутници, дето и на работа не ходят по една или друга причина.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK