Парламентът ще избира нова ДКЕВР с мнозинство от две трети

Министър Делян Добрев

© Красимир Юскеселиев

Министър Делян ДобревОще тази седмица трябва  да бъдат приети промени в Закона за енергетиката, които да позволят нов избор на председател и членове на Държавната комисия за енергийно регулиране (ДКЕВР) от Народното събрание. Управляващите предлагат изборът да става с мнозинство от две трети, а броят на членовете на регулатора да се увеличи от деветима на 11. Това се разбра от интервю на министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев пред Нова телевизия. 


Правителството не говори, а действа, защото промените в законите трябва да са факт още тази седмица, така че изборът на ДКЕВР да става с две трети от Народното събрание, каза министърът. Надяваме се да имаме в най-скоро време състав на ДКЕВР, подкрепен от две трети от депутатите", допълни той. 


Управляващите планират да разсекретят договорите за дългосрочно изкупуване на ток с ТЕЦ "Марица изток" 1 и 3 и за възобновяемите енергийни източници, както поискаха протестиращите. "Това са договори с изключителен обществен интерес и ще направим възможното да бъдат публикувани, за да видят хората на кого дължат днешното положение", заяви Добрев.
Той повтори намерението да бъдат изключени от ценовия микс тецовете "Бобовдол", "Брикел" и "Марица 3" - Димитровград, свързани с Христо Ковачки, които оскъпяват крайната цена на тока за потребителите. "Тези скъпи централи защо са в микса без държавата да е поела анжажимент? Те трябва да се извадят от микса," допълни министърът. 


В същото време подчерта, че прекратяването на договорите за изкупуване с американските AES и "Контур глобъл" (собственици на т. нар. "Марица изток 1" и "Марица изток 3"), както настояват протестиращите, ще доведе до неустойки в размер на милиарди левове.  "Лесно е да се поиска прекратяване, а е трудно да се направи равносметка за последствията", уточни Добрев.


Министърът коментира и исканията на протестиращите за прекратяване на лицензите на трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго про". Поясни, че това може да стане при сериозни нарушения, а процеурата би отнела около месец. Подчерта обаче, че "ЕРП-та ще има независимо дали ще са същите компании, но "това няма да изтрие редовете за пренос и разпределение от сметките". 


Той заяви, че ДКЕВР в сегашния си състав се е провалила при контрола и обвини бившия  й председател Ангел Семерджиев за слабия контрол на инвестиционните разходи в енергетиката. "Не съм разследващ орган и не мога да твърдя нищо, но е факт че са допусанти груби нарушения при контрола", каза Добрев и добави, че 7% от сметката за ток са загуби на енергийните компании. 


Помолен да коментира искането на опозицията за оставка на правителството, отговори: "Да искат на когото си искат. Ние се опитваме да намерим решение, а те - да ни вменят на нас тяхна вина. Не сме продали ЕРП-тата, не сме сключили договори с "Мариците", не сме сключвали договори за ВЕИ. Единственият договор, който сключихме, беше договорът за доставка на газ и той е за 20% намаление на цената. Не им прави чест да яхват тези измъчени хора, които мръзнеха вчера по улиците на България". "Ако искат да помогнат на хората, да мислят заедно с нас", призова Добрев.      


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  ДКЕВР в сегашния су състав се провалила!? Не е ли по правилно да се каже, ГЕРБ се провали при избирането на членове на ДКЕВР!?

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Предлагам Волен Сидеров.

 3. 3 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 473 Гневно

  Разбира се, че ГЕРБ са провали с гръм и трясък. ДЕКВР е функция на безкрайно некадърното управление.
  Номерът с бушона няма да минава до безкрай.

 4. 4 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Какви проверки,какви миксове, какви глупости говорят - до вчера говореха, че договорите с Мариците били сключени дългосрочно и оскъпявали, а сега как ще ги спрат! Да сте чули някой да говори за 60% надбавки над цената на тока в многоредовите ни фактури и за регулиране на именно това? Да сте чули някой да говори за корекция изобщо на цената и влизащите извън нея допълнителни разходи? Не и няма и да чуете! Какво топли хората, че ще им разсрочват плащанията без лихви, като следващият месец ще дойде другата фактура и те с мизерния си доход няма да могат да платят! Проблемът е липса на каквато и да било политика последните почти четири години!

 5. 5 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Ами чудесно, сега ще останем и без въпросната комисия. Да не мислите, че ще успеят да съберат 2/3 за да излъчат който и да е?

  ББ ако има аъл ще предизвика предсрочни избори. Сега има шанс да привлече хората, на които площадните методи за налагане на интересите им изглеждат приматски.

 6. 6 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Регулирането на дейностите в енергетиката и във водоснабдяването и канализацията се осъществява от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, наричана по-нататък "комисията"... Комисията е колегиален орган и се състои от 7 членове, включително председател... Председателят и членовете на комисията се избират и освобождават с решение на Министерския съвет и се назначават със заповед на министър-председателя... Двама членове със стаж в енергетиката и един член със стаж в областта на водоснабдяването и канализацията се избират през две години и половина. Това правило не се прилага за председателя на комисията...

  Председателят на ДКЕВР действително не го ловят правила напоследък Да запалим по цигара за следващите 7 самураи (и предполагаемото им сепуку)!

 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#0:"статията"]... а броят на членовете на регулатора да се увеличи от деветима на 11 ...[/quote]

  Защо направо не увеличите броя на 47 "члена" ?

  Какви са им заплатите на тези хрантутници ?

 8. 8 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Политическия ход" в България - КРАДЕЦА ВИКА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"!!!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 9. 9 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако не бяха протестите, Семерджиев още щеше да си е начело на ДКЕВР. НО дойде време да гръмне бушон и бат Бойко посочи с пръст виновния. Че той си е виновен и с е е нагушил май, така е, ама господарите му нагоре се опитват да излезнат за пореден път чисти. А тв 7 като вярно куче веднага със стръв се хвърли по посока изпадналия изведнъж в немилост бивш шеф и почна да му вади кирливите ризи и имоти.

 10. 10 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#3] от "red.mary":

  Така е, обаче провали е силна дума! Не може да се провали нещо, което нарочно работи така, т.е. и ГЕРБ и всички правителства преди тях, особено енергетиците от БСП, използваха ДКЕВР за лично забогатяване. Затова всички сега са по миши дупки скрити, а Курумбашев и онзи червен "шаман" Райчев от сутринта твърдят, как щели БСП да осъществят мокрият си сън да бъдат отново на власт. Да ама не - колкото от референдума изкяриха, толкова и от тук. Онази лелка в студиото на Босфор го насра, та мълчаха всички като пукали.

 11. 11 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Пазарлък за назначанане на партийни партизани...

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#0:"статията"]... Правителството не говори, а действа ...[/quote]

  Мойте наблюдения са други ... ако правителството искаше "да действа", имаше на разположение повече от три (3) години ...

  Правителството само говори и замазва резултата от собсвената си некомпетентност (или по-вероятно, престъпна дейност).

 13. 14 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Добре де защо чак сега се сетихте ?
  Не вярвах когато един приятел казваше , че разликата между ГЕРБ и БСП е - Едните са внуците , а другите са шофьорите на БКП

  Все по-хубаво става :)
 14. 13 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да им взимат лиценза,какво още чакат,по примера в Албания.

 15. 15 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Проблемът е в цялостното управление на България. Трябва ни съвършено ново, да започнем на чисто, всички до момента се провалиха тотално.

 16. 16 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Нещо се разбързаха.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 17. 17 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 423 Неутрално

  А 4 години къде спахте?

 18. 18 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 521 Весело

  Да се чуди човек вече да плаче ли да се смее ли? Остава новия шеф да е продавал фалшиви фактури на илиенци

 19. 19 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#4] от "danakoplatec":

  Това е политика не само последните 4 години а през последните 24.

 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Да има и гражданска квота ДКЕВР, макар че на мафията не е проблем, да подкупят и тях! При условие, че високата цена на тока е резултат от корупцията на Костов, царя,Кунева и Станишев /Р.Овч./, а те се мъчат да прехвърлят вината на ГЕРБ,в момента няма друга политическа сила освен ГЕРБ, която реално да няма вина за цените!И ако, не дай си Боже, някоя от горните партии се доберат до управлението, дупе да ни е яко!Енергийната мафия на власт!По-лошо не може да стане!!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 502 Весело

  Винаги съм се чудил как може да се подписват секретни договори за неща, които после се плащат от целокупния народ ?!
  БСП/ДПС/НДСВ/Кунева и Костов са ни ги надробили едни, че и двадесет години не можем да се оправим.

  Борисов, трябва да разсекрети договорите и да се променят законите, в смисъл да няма държавно гарантирано изкупуване на произведена ел. енергия.
  Да се приеме закон за ествените монополи, който да дава правото на гражданите да водят безплатни дела срещу тях, и ако са осъдени да плащат не само материални щети но и солидни не имуществени. Само така може да бъдат озаптени.

  А, и не на последно място: Не може този който ти продава енергията да е собственик и контрольор на измервателното средство. Виждаме до къде ни докара това.

  Цялата енергийна политика трябва да се обърне с главата надолу. Важен е потребителя , не инвеститора !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 22. 22 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Проблема се казва НЕК и финансовото и сътояние. Затова плащаме пренос повече от самия ток.
  Топката е в държавата, а не в някакви комисии на конци.

 23. 23 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 534 Весело

  България - открий и назначи... много ме кефи тоя лаф

 24. 24 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#7:"Ан Он"]Какви са им заплатите на тези хрантутници ? [/quote]
  ...Възнагражденията на членовете на комисията се определят, както следва:
  1. ...на председателя - 93 на сто от три средни месечни заплати на наетите лица по трудово и по служебно правоотношение в сектора „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и газообразни горива" съобразно данни на Националния статистически институт;
  ... на останалите членове - 85 на сто от три средни месечни заплати на наетите лица по трудово и по служебно правоотношение в сектора „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и газообразни горива" съобразно данни на Националния статистически институт...

  Money for nothin' and chicks for free

 25. 25 Профил на tinucio
  tinucio
  Рейтинг: 362 Весело
 26. 26 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Оставка на това провалено и нагло същество

 27. 27 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#21] от "ironhorse":

  Те за това са секретни, щото ако народа разбере далаверата, много хора ще бъдат линчувани. По същата причина, един куп договори с изтекла давност също не може да прочеетеш, макар че вече не са търговска тайна. Прави си сметка за какво става на въпрос.

 28. 28 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#20] от "lz2":

  Стига глупости! Последните 4 години кой управлява, колко се увеличиха цените и сметките на хората

 29. 29 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Нямат полезен ход ДС креатурите? На всичките 240 им пари под задниците?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 30. 30 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Колективната отговорност е "висш и последен стадий" на безотговорността.
  Докато не се отстрани причината за "заболяването", а тя не е в ДКЕВР, няма оправяне!

 31. 31 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#9] от "mrakogor":

  На цялата шайка ще им извадят мръсотиите

 32. 32 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 502 Весело

  Гледам БСП платените Добревци-контрабандисти са се развихрили ...

  Чудно ми е какво ще обясняват за сключените секретни договори от БСП/ДПС/НДСВ/Куневица и Костов...

  Ще обясняват, колкото обясниха за кражбите в проекта Цанков камък и АЕЦ Белене.

  Гражданите протестират, защото виждат че само ГЕРБ имат желанието и волята да разтурят монополите. Просто с протестите дават сила на правителството да действа.
  Помните ли през 2010, когато Борисов заплаши ЕВН с отнемане на лиценза какво се случи ?
  Извикаха го в ЕК и му казаха да не пипа ...
  Сега Борисов има пълната подкрепа на Народа да сложи в ред нещата относно енергетиката !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 33. 33 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  С избора от 2/3 на ДКЕВР от Народното Събрание милиционерската партия ГЕРБ иска да прехвърли вината на всички политически партии и коалиции парламентарно представени а увеличаването на членовете от 9 на 11 си е чист популиски ход който няма а и не може да реши проблемите.
  Министър Добрев още каза, че 1,5 млрд. са похарчени за Белене и те също влизат в сметките за пренос и доставяне на ел. енергия а на 10.05.2013 година НЕК трябва да плати 400 000 000 по заема от банка Париба.
  ======================
  Управляващите предлагат изборът да става с мнозинство от две трети, а броят на членовете на регулатора да се увеличи от деветима на 11. Това се разбра от интервю на министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев пред Нова телевизия.
  ======================

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 34. 34 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 572 Неутрално

  истината, такава, каквато е
  1. Иван Костов докара американците, които продават скъпо, същият дари на руснаците течните горива - т.е. създаде монополисти срещу комисионни, които и до днес като напълно фалирал политик не може да изхарчи;
  2. НДСВ, докара ерепетата, които срещу малки парични комисионни на определени карадци да дерибействат в РБ.(Истината е малко мъглява, всъщност чуждите имена на ерепетата са откупени на франчайз от местни лица - комунисти - царисти).
  3. Станишев и БСП се включиха като нови управляващи в комисионните на ерепетата, създавайки им благоприятна среда за още по-големи кражби от Народа.
  4. Като хора от комунистическия, генетичен басейн, местните собственици на ерепетата не отделят полагаемата се за Борисов комисионна.
  5. Народът продължава да бъде ограбван, чрез подаване на по-ниско напрежение по мрежата с цел пълното му ограбване, поради присъщата алчност на червените и като наказание за провалените интереси на руснаците - спонсори на БСП.
  6. Следствие от всичко това е падането на Борисов и реставрацията на Сергей.
  Всички са доволни до следващия сценарий, разигран от местните рубладжии.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 35. 35 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Бойко, кажи си! Зелената енергия е скъпа, защото договорихте с "наши хора" определени квоти и (завишени) цени.

 36. 36 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Кога ще обявят колко милиарда ще подарят на ЕРПтата. Толкова матрял мобилизираха за тази цел.

 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#22:"Eisbär"]Проблема се казва НЕК и финансовото и сътояние. Затова плащаме пренос повече от самия ток.[/quote]

  Ако проблемът е НЕК и финансовото й състояние, то ще излезе, че вместо да национализираме ЕРП-тата, трябва да раздържавим НЕК.
  Тогава ще се окаже, че посоката на уличния натиск е тотално сбъркана.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Весело

  Епааа,на какво попаднах...

  Депутатът от БСП Антон Кутев припомни наскоро лица, токът от чиито вятърни и соларни мощности се изкупува скъпо от държавата. На първо място посочи Валентин Златев и "Лукойл - Енерджи" с приходи от тези дейности от около 18 млн. лева годишно, както и Николай Вълканов с 9.4 млн. лева, печалбата на собственика на "Икономедия" Иво Прокопиев възлизала на 9.4 млн. лева, а на банкерката и бивша приятелка на Бойко Борисов - Цветелина Бориславова, на 9 милиона.

  Мамини Убавци.А със здраве да си ги харчите.И заделете за адвокати,ей..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#34] от "marquis":

  "комунисти-царисти"

  Какво ли не хрумва в главите на селските пропагандатори!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  След като на правителство му припари, внезапно стана много активно и инициативно. Странно защо спаха 3.5 години. Избор на състав на ДКВЕР с мнозинство 2/3 от депутатите в рамките на няколко дни, означава поредно безпринципно споразумение м/у герб, бсп, дпс. Нещо вече наблюдавано при избора на членове на КС.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 41. 41 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#37] от "tribiri":

  точно. ЕРП са длъжни да ни пишат всичките трансфери, зелена енргия, изкупуване на ток от Гълъбово и Марица Изток.
  Друга тема е нормата на печалба 5 лв. на 100 лв. без ДДС и дали си изпълняват инвестиционния план.
  Ако тока се смята по общата сметка излиза бая скъп ток.

 42. 42 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Да станеш шеф на ДКЕВР сега е като да си купиш фабрика на 08.09.1944 г.

 43. 43 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  [quote#37:"tribiri"]Ако проблемът е НЕК и финансовото й състояние, то ще излезе, че вместо да национализираме ЕРП-тата, трябва да раздържавим НЕК.
  Тогава ще се окаже, че посоката на уличния натиск е тотално сбъркана. [/quote]
  Проблема е повсеместен и е най вече в липсата на контрол и липсата на желание за такъв..ЕРП-тата надуват разходи с аутсорсване със свързани фирми, НЕК е на ръба на фалита, зелената енергия е в ръцете на добре облечени и известни олигарси, и цените скачат ,като доволни са управяващите и ЕРП-тата ,а сметката се плаща от хората.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 44. 44 Профил на Hoius
  Hoius
  Рейтинг: 417 Неутрално

  От коментарите на министър Добрев вместо да се даде яснота и да получим отговори, получаваме още повече въпроси:

  1. Щом не е правилно ТЕЦ-овете на Ковачки да са включени в "микса", който образува цените за крайния потребител, защо досега това е било така и ще ни върнат ли погрешно взетите пари? (естествено че няма, но въпросът си е съвсем логичен и легитимен - когато взимаш погрешно пари, после трябва да ги връщаш).

  2. Защо изобщо е законно в България държавата да сключва секретни договори с частни организации и лица? Това само по себе си, без значение от клаузите на самите договори, е в директен разрез с националния интерес и с един от основните принципи на демокрацията - прозрачността.

  3. Щом ДКЕВР досега не е работила както трябва, какъв е смисъла да се подменя или увеличава състава й? Количеството не е пропорционално свързано с качеството. Явно самата система за регулация не работи и трябва да бъде променена из основи, не просто да се уволнят шепа хора с надеждата следващите да не са като предишните.

  Освен тези още много други въпроси възникват, но едва ли ще получим отговор, просто защото цялата тази дейност е тотална симулация на държавническо мислене и поведение, с единствената цел да се хвърли прах в очите на хората. Дали хората ще се хванат обаче?

 45. 45 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#34] от "marquis": [quote#34:"marquis"]1. Иван Костов докара американците, които продават скъпо, същият дари на руснаците течните горива - т.е. създаде монополисти срещу комисионни, които и до днес като напълно фалирал политик не може да изхарчи;[/quote] Това ли ви каза на сказката другаря партиен секретар? Пропуснал е комисионните от Кремиковци, БГА Балкан, Пампорово и Златни пясъци.
  Да му се чуди човек на Костов. При толкова пари от комисионни, що се бута из политиката, а не си ги харчи кротко в Монте Карло например.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 46. 46 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 522 Любопитно

  Много ми е интересно какво стана с парите от 1/3 от печалбата, които ЕРП-тата дължаха на държавата, когато тя беше собственик на 33% от акциите им?
  За няколко години се бяха насъбрали милиони левове?

 47. 47 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#29] от "Къти":

  Глупости. 50% от тия 240 гарантирано пак ще са там на следващите избори

  25% са под съмнение. 25% ще отекат.

 48. 48 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#46] от "_dan_":

  Ами чети бе, данните са публични. Има решения на общо събрание по отношение на девидента.

 49. 49 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  [quote#34:"marquis"]Иван Костов докара американците, които продават скъпо, същият дари на руснаците течните горива - т.е. създаде монополисти срещу комисионни, които и до днес като напълно фалирал политик не може да изхарчи[/quote]
  Дивотии.Цените ,на които продават Мариците са дело единствено и само на Крадлив Дедо.А рафинериятав Бургас бе докарана до фаит от Жан Виденов преди Костов.Както и тази в Плевен.Поне като повтаряте некакви мантри,се опитайте да са достоверни.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 50. 50 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  [quote#28:"forumer"]Последните 4 години кой управлява, колко се увеличиха цените и сметките на хората [/quote]

  При наличие на ДЕЙСТВАЩИ ДОГОВОРИ, сключени от Костов- за гарантирано изкупуване на тока от Мариците, на двойна цена, въглеродните квоти на Кунева, продажбата на ЕРП-тата от царя, от безобразията на Станишев-1 мрд похарчени без съгласието на съдружниците и без договори, за нищо в Белене и закона за "зелената енергия", където още при неговото правителство се заявиха стотици мераклии, за лесни печалби от БСП,какво са ти виновни от ГЕРБ! Значи друг краде, ГЕРБ да отговаря!!! Няма да стане, мой човек!Ще направим всичко възможно, тия крадци от БСП, да не се кокопат до властта, защото иначе, жална ни майка!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 51. 51 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#38] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  Повечето от изброените не бяха ли хора на Буда?

 52. 52 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 731 Любопитно

  [quote#20:"lz2"]в момента няма друга политическа сила освен ГЕРБ, която реално да няма вина за цените[/quote]
  Особено за тези 14% от миналата година!?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 53. 53 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да им се отнемат лицензите!Това е правилния ход.

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Тези скъпи централи защо са в микса без държавата да е поела анжажимент?
  .....................................................
  По странно изказване на представител на властта едва ли може да се прочете!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 522 Любопитно

  До коментар [#48] от "niakoi_si":

  Дай линк. Или направо кажи какво е решението.

 56. 56 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  Ако отнемат лиценза на ЧЕЗ, Буда къде ще търси работа на Димитър Стефанов - Каратиста??

 57. 57 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  [quote#50:"lz2"]При наличие на ДЕЙСТВАЩИ ДОГОВОРИ[/quote]
  Ае леко,Матросов.Като си избраха Семерджиев,кой им е виновен ,че признаваха разходите на ЕРП-тата и надуха цените.Кой присъедини зелени мощности впоседният ден минаата година..Кой плати най много на руснаците за Белене.Златев и Цветелинка да не би да са на Костов хора за зелената енергия.Все некой ви е виновен на вас.Некадърници.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 58. 58 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Това е разумно - изборът с две трети от НС. Съгласен съм с предложението!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 59. 59 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#55] от "_dan_":

  А не. Напрегнете се малко.

 60. 60 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 681 Гневно

  Всичко е отговолност на Министър Председателя!
  За това сме го назначили и за това МУ плащаме!
  Да НЕ лъжат и да има прозрачност!
  Приказката за лъжливото овчарче, е народна мъдрост!?
  Другото е да си чешем езиците и да разводняваме!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 61. 61 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  [quote#51:"stenli1"]Повечето от изброените не бяха ли хора на Буда? [/quote]
  По скоро Буда е техен човек.Много е мъничък Боцко от Банкя.Това са хората ,дето са го назначили за министър-председате.Или част от тях.И сега ще го отсвирят,както отсвириха Крадлив Дедо,след като го докараха,за да свалят Костов.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 62. 62 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Няма "поправки Кунева", няма "договори Станишев". Има абсолютно задължителни изисквания на ЕС, които са за всички държави. Договорите на Костов са за изцяло реиновирани мощности и който да ги беше правил, разликата щеше да е 2-3 ст. Смешно е да се търси и вина и в ДКЕВР.

  Вината е една и та е на правителството на Бойко Борисов, което замрази доходите и се стигна дотам човек да работи и да не може със заплатата да си плати парното, а с пенсията тока и топлата вода, за парно да не говорим. Вината е, че при Дянков в България има 300 хиляди гладуващи на помощи от Червения кръст каточели сме в Сомалия и Етиопия, а още милион и половина са застрашени от глад.

  Това е причината, а не някакви сметки формирани при най-ниските цени на тока в ЕС.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 63. 63 Профил на veg_eco
  veg_eco
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#44] от "hoius":

  Защото Ковачки си Купи Атанас Семерджиев за 100 000 евро, чрез Румен Димитров ( от ОЗК ) и досега му играеше по свирката.
  За повече инфо : http://bobovdol.blog.bg/politika/2013/02/18/kak-hr-kovachki-nadu-toka-na-bylgarite-chrez-60-mln-ot-seroo.1054655

 64. 64 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Тоз палячо,но който гражданите плащат тока сега ли се сети да приема промени в закона.Май трябва всеки ден да се излиза на улицата с различни лозунги,че няма да стигнат дните до края на мандата.

 65. 65 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#32:"ironhorse"]Помните ли през 2010, когато Борисов заплаши ЕВН с отнемане на лиценза какво се случи ?
  Извикаха го в ЕК и му казаха да не пипа ... [/quote]

  Знаех си аз, че и до мантрата "ЕС са виновни" ще се стигне.
  За Костов, Царя и Станишев знаем.
  Такава държава Му оставиха, че се чуди от кой терен, футболен, да я подхване, или пък да свърши таз работа с тенис ракетата.
  Може и на белот, но тази е съпроводена с рисковете да му поискат еърбъса за етрополските ритачи.
  Как обаче да забравим обаче, кой назначи сегашният състав на ДКЕВР?
  Дали пък да премижим и да не видим, че ръстът на "зелени" централи и мощности не е през 2008, 2009, даже не е и през 2010, а през 2011 и 2012.
  Дали да си затворим очите и да не видим, че печалбата на монополистите расте не с %, а с пъти през периода на "грижовниците" от ГЕРБ.
  А дали пък е убедителна тезата, че ГЕРБ току що започва да управлява?
  Ако законите са обслужвали някакви странни и частни интереси, то кога и на кого това стана ясно?
  Ако ДКЕВР не си е изпълнявала функциите в този и състав, то кой носи отговорността?
  Да не би пък вътре в състава на ДКЕВР да са влезли хора на монополистите?
  Я да видим.
  Евгения Харитонова - член на ДКЕВР с позиции в "Електрик сити", където е отговаряла за присъединяването на нови мощности от ВЕИ:
  ВяЕЦ
  Вятърен парк “Сомовит”
  Вятърен парк “Бяла”
  Вятърен парк “Милковица”
  ФвЕЦ
  Фотоволтрична електроцентрала в гр.Ямбол, м. ”Стоянов кладенец”
  Фотоволтрична електроцентрала “Караджалово”
  Фотоволтрична електроцентрала “Ламбриново”

  Та само вторите две от тези централки дават 140 мегавата "зелени" мощности" на системата, а са включени в "златният" гербаджийски период за "зелените" енергетици.
  Виновен Станишев?
  Може, ама не е вярно.

  Ecrasez l’infâme
 66. 66 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 681 Любопитно

  [quote#58:"Хипчо"]Това е разумно - изборът с две трети от НС. Съгласен съм с предложението![/quote]
  Да, но като угаси пожара който го е запалил!?
  Хитро прехвърляш нещата от болната глава на здравата!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 67. 67 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Министър Добрев да бъде така добър да ни обясни каква е заслугата на следните Държавни дружества за цената на ел. енергията и какво е финасовото им състояние ?

  ==================

  Българският Енергиен Холдинг ЕАД (БЕХ ЕАД) е създаден на 18.09.2008 г. с Решение на Министъра на икономиката и енергетиката, чрез преименуване на “Булгаргаз Холдинг” ЕАД.

  БЕХ ЕАД е с предмет на дейност придобиване, управление, оценка и продажба на участия в търговски дружества, осъществяващи стопанска дейност в областите на производство, добива, преноса, транзита, съхранението, управлението, разпределението, продажбата и/или изкупуването на природен газ, електрическа енергия, топлоенергия, въглища, както и всякави видове енергия и суровини за производството.

  БЕХ ЕАД е акционерно дружество със 100 % държавно участие. В него се включват "Мини Марица-изток" ЕАД, ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД, АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, НЕК ЕАД, ЕСО ЕАД, "Булгаргаз" ЕАД, "Булгартрансгаз" ЕАД и "Булгартел" ЕАД.

  Дружествата, обединени в холдинговата структура, запазват своята оперативна самостоятелност и лицензии, като всички са собственост и директно подчинени на корпоративния център БЕХ ЕАД.

  Български Енергиен Холдинг е една от най-големите енергийни компании в региона и е национален енергиен лидер, чийто активи към момента са на стойност 10,7 млрд. лева, общите приходи на групата за деветте месеца на 2009 г. са 3,6 млрд. лева, общия брой служители са около 22 хиляди души.

  http://www.bgenh.com/

  ====================

  Националната електрическа компания ЕАД (НЕК ЕАД) е еднолично акционерно дружество със седалище в гр. София. Собственик на капитала на НЕК ЕАД е Български енергиен холдинг ЕАД. Основните дейности на компанията са:

  Производство и пренос на електрическа енергия

  Централизирани покупки и продажби на електрическа енергия

  Снабдяване с електрическа енергия на потребителите, присъединени към преносната мрежа

  Внос и износ на електрическа енергия

  Строителна и ремонтна дейност в областта на електропроизводството и електропреноса

  Инвестиционна дейност

  Внедряване и популяризиране на енергийната ефективност при производство и пренос на енергия.

  http://www.nek.bg/cgi

  ===================

  Дейност

  Електроенергиен Системен Оператор:

  планиране режима на работа и оперативно управление на ЕЕС на Република България
  координация на паралелната работа на ЕЕС на България с ЕЕС на европейските страни, членки на ENTSO-E и координация на съвместната работа с други ЕЕС
  експлоатация, поддръжка и ремонт на преносната електрическа мрежа
  организация на пазара на балансираща енергия

  http://www.tso.bg/

  ==================

  Емилия Савева – Главен секретар на ДКЕВР

  организира подготовката на заседанията на комисията, като осъществява координацията и контрола по подготовката на материалите за разглеждането им;
  изготвя проект на дневен ред за заседанията на комисията;
  оказва съдействие на членовете на комисията при изпълнение на техните задължения;
  организира разпределянето на задачите за изпълнение между административните звена на комисията;
  организира съхраняването на протоколите от заседанията на комисията и оригиналите на решенията й заедно с документите към тях;
  осъществява общия контрол по изпълнението на възложените задачи, произтичащи от решенията на комисията и от заповедите на председателя;
  присъства на закритите и откритите заседания на комисията, както и при провеждане на обществени обсъждания;
  подписва заедно с председателя решенията на комисията, които са индивидуални или общи административни актове.
  І. Основни правомощия на комисията за регулиране на дейностите в енергетиката, съгласно чл. 21 от ЗЕ комисията:

  Издава, изменя, допълва, спира, прекратява и отнема лицензии за производство на електрическа и/или топлинна енергия, за пренос на електрическа, топлинна енергия или природен газ, за разпределение на електрическа енергия или природен газ, за съхранение на природен газ, за търговия с електрическа енергия, за организиране на пазар на електрическа енергия, за обществена доставка на електрическа енергия или природен газ, за обществено снабдяване с електрическа енергия или природен газ и за транзитен пренос на природен газ за извършване на дейностите в енергетиката, предвидени в този закон;

  Приема и публикува основни насоки за дейността си;

  Одобрява общите условия на договорите в енергетиката;

  Упражнява контрол в случаите, предвидени в ЗЕ;

  Осъществява регулиране на цените на топлинната и електрическа енергия и природния газ;

  Определя правилата за търговия с електрическа енергия и природен газ и техническите правила на мрежите по предложение на енергийните предприятия и контролира спазването им;

  Приема и контролира прилагането на методиката за определяне на цените на балансиращата енергия;

  Определя правилата за достъп до електропреносната и газопреносната мрежа, съответно до електроразпределителната и газоразпределителната мрежа;

  Провежда конкурсите за изграждане на нова мощност за производство на електрическа енергия и за разпределение на природен газ на за обособените територии, определени с описа на териториите за разпределение на природен газ;

  Изготвя и контролира спазването на условията и правилата за снабдяване на потребителите с електрическа енергия, топлинна енергия и природен газ, включително нормите за качество на услугите;

  Разглежда исканията на енергийните предприятия за компенсиране на невъзстановяеми разходи и взема решение за размера на обоснованите невъзстановяеми разходи, както и начина за компенсирането им;

  Издава сертификати на производителите на електрическа енергия за произхода на стоката електрическа енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници и при комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия;

  Издава зелени сертификати на производителите на електрическа енергия, използващи възобновяеми енергийни източници и произвеждащи електрическа и топлинна енергия по комбиниран начин;

  Определя допустимите размери на технологични разходи на електрическа енергия при производство, пренос и разпределение на електрическа енергия, при производство и пренос на топлинна енергия и при пренос, разпределение и съхранение на природен газ, съгласно методика, приета от комисията

  Определя разполагаемостта и техническите параметри за производство на електрическа енергия, в съответствие с които всеки производител може да сключва сделки с привилегировани потребители, търговци на електрическа енергия и други производители;

  Дава съгласие за разделяне, отделяне, вливане или сливане на енергийни предприятия – титуляри на лицензия;

  Разрешава извършването на сделки на разпореждане с имущество, с което се упражнява лицензионна дейност, както и на други сделки, които водят или могат да доведат до нарушаване на сигурността в снабдяването вследствие задлъжнялост на енергийното предприятие.

  Разглежда жалби на потребители срещу лицензианти или на лицензианти срещу лицензианти, свързани с изпълнението на лицензионната дейност.

  ІІ. Основни правомощия на комисията за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги:

  Регулира качеството на ВиК услугите;

  Осъществява регулиране на цените на ВиК услугите (цените по които ВиК операторите доставят вода на потребителите, отвеждат отпадъчните води, пречистват отпадъчните води, присъединяват потребителите към водоснабдителните системи или към канализационните системи);

  Разглежда жалби на потребители срещу ВиК оператори или на ВиК оператори срещу ВиК оператори, свързани с предмета на регулиране на ЗРВКУ;

  Одобрява общите условия на договорите за предоставяне на ВиК услугите на потребителите;

  Упражнява контрол и налага санкции в случаите, предвидени в ЗРВКУ;

  Води регистър на договорите за възлагане извършването на ВиК услуги;

  Регистрира експертите, които участват при извършването на контрола по ЗРВКУ;

  Одобрява предложените от ВиК операторите бизнес планове

  Извършва предварителен контрол, като при подготовката на концесионните и на другите видове договори за управление на ВиК системите дава становище по съответствието им със ЗРВКУ и подзаконовите нормативни актове по прилагането му.

  http://dker.bg/pagebg.php?P=370

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 68. 68 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  Странно.
  До преди 2 седмици, агент Буда изнасяше всекидневно многочасови речи по телевизиите, И от 2 седмици се покри и го няма никакъв

 69. 69 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Сега ще бъдем свидетели на поредните безумни пируети на ББ и компания, като заема от 1 млрд за земеделците
  Да се махат, всеки техен ден на власт води до нови глупости и проблеми

 70. 70 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#40] от "DrAvalanche":

  Няма кой да им се върже на акъла. Споразумение само с независимите

 71. 71 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Декевърът,
  е само машичка в ръцете на Мафията.
  А Мафията включва първо политици на власт.

 72. 72 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#68] от "stenli1":

  Не си прав. В събота на дълго и широко се обяснява пред Константин Вълков по Нова, а в неделя Цецо беше гост на агент Димитър във Всяка неделя. Много затрогващо беше, просълзих се.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 73. 73 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 572 Неутрално

  и въобще защо само ЕРП-тата?
  А Лукойл???

 74. 74 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#58:"Хипчо"]Това е разумно - изборът с две трети от НС. Съгласен съм с предложението! [/quote]

  И какво от това? Един човек ще спре покачването на цените на тока? Проблемът е, че в България заплатите са най-ниските в света. Съмнявам се, че в Африка има държава с по-ниски заплати.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 75. 75 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#72] от "DrAvalanche":

  Е,......при агент Димитър те се чувстват някак......"по домашному"

 76. 76 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#10:"The_Fly"]особено енергетиците от БСП, използваха ДКЕВР за лично забогатяване. [/quote]

  Как стана това?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 77. 77 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#67] от "Танас": [quote#67:"Танас"]Министър Добрев да бъде така добър да ни обясни каква е заслугата на следните Държавни дружества за цената на ел. енергията и какво е финасовото им състояние ? [/quote] За добър, добър е, ама колкото и да е добър бас държа, че не може да обясни това което ти искаш. Трудно се обяснява безстопанственост, хайдутлук, гьонсуратлък

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 78. 78 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Какво се случи от досегашните "действия" и бездействия на разните Шушу муловци и арабаджиевци(ДКЕВР) и най вече техните работодатели? Събудиха се десетки хиляди българи и разбраха че са граждани- вярно, че чак когато примката на сметките им се затегна до задушаване! Но май сега готвят на всички политмутри от "прехода" към унищожението на България едни добре осапунени въжета за да ги избесят по стълбовете поставени от мен и техните родители?!? Но за сега тези стълбове и жици са "собственост" на колонизаторите- наши "съюзници"! Егати съюзниците! Егати мутрите нарекли се политици на прехода!

 79. 79 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#15] от "Съни":

  Абсолютно е така за ново управление, проблема е, че на практика няма кой да го осъществи.

 80. 80 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  [quote#52:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Особено за тези 14% от миналата година!? [/quote]

  14-те процента са от кражбите на Станишев!!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 81. 81 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#73] от "kr":

  Абсолютно си прав - само ЕРП-тата се коментират, а къде са топлофикациите, водните дружества, мобилните дружества, Лукойл? Никой нищо не коментира за тях!

 82. 82 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  [quote#58:"Хипчо"]Това е разумно - изборът с две трети от НС. Съгласен съм с предложението! [/quote]

  И със 100 да е изборът, пак има опасност от съглашения и кражби

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 83. 83 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#75] от "stenli1":

  И аз имам чувството, че там са "на гости на бяло сладко". А агент Димитър не пропуска да попита всеки гост за неговата версия на "Костов е виновен за всичко"

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 84. 84 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 729 Неутрално

  [quote#37:"tribiri"]Ако проблемът е НЕК и финансовото й състояние, то ще излезе, че вместо да национализираме ЕРП-тата, трябва да раздържавим НЕК.
  Тогава ще се окаже, че посоката на уличния натиск е тотално сбъркана.[/quote]

  Ами объркана е.Уличният натиск няма посока.Маймунките,които рипват да се изказват,се опитват да дадат грешната посока.А някои от плакатите ще ги видим отново като партийна популистка пропаганда за изборите.Иначе смисълът на протестите е да накара властта да се размърда и си свърши работата както законите повеляват.

 85. 85 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#78:"Гражданин"]Събуиха се десетки хиляди българи и разбраха че са граждани- вярно, че чак когато примката на сметките им се затегна до задушаване![/quote]

  Никой не се е събудил, спестените при царя и Станишев пари свършиха миналата година, лятото някак се държеше, но вече със заплати и пенсии не може да се плаща отоплението.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 86. 86 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#70] от "forumer":
  [quote#70:"forumer"]Няма кой да им се върже на акъла. Споразумение само с независимите [/quote]
  Така не излиза аритметиката

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 87. 87 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Весело

  [quote#80:"lz2"]14-те процента са от кражбите на Станишев!![/quote]
  Ахахахах,не,не,от Аспарух са....Това вече си е жалка картинка..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 88. 88 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Дребното тарикатче да отговори защо само 60% от тока на "Козлодуй" отива в микса, а останалото пускат на мафията за износ? Защо евтиният ток не се продава 100% на българските консуматори, а се пълнят гушите на отбрани наши хора? Това от кого зависи? От Костов ли бе, прошляк?

 89. 89 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 914 Неутрално

  "...Управляващите предлагат изборът да става с мнозинство от две трети, а броят на членовете на регулатора да се увеличи от деветима на 11..."
  2/3 демагогия? Не, демагогията винаги е 1-ца.
  Плюс още двама хрантутници. Плюс прехвърляне на отговорност.

  "...Тези скъпи централи /на Ковачки/ защо са в микса без държавата да е поела анжажимент? Те трябва да се извадят от микса..."
  Христоматиен пример за слагачество и блюдолизане. Друго си е ангажимент към братски централи.

  Къде избяга Големият бабаит? Къде се скри? Чак в Македония. Та остави недоносените, малки злобарчета да отбиват ударите на улицата. Те отбиват, разбира се. С недоносени предложения. Сега остава някой да се хване на "микса" на Ковачки!

 90. 90 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#86] от "DrAvalanche":

  Ами няма аритметика. Няма да има нов ДКЕВР в тази ситуация

 91. 91 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 624 Весело

  [quote#87:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Ахахахах,не,не,от Аспарух са....Това вече си е жалка картинка..[/quote]
  Не бе, от Ханко Брат са още....

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 92. 92 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#72:"DrAvalanche"]Не си прав. В събота на дълго и широко се обяснява пред Константин Вълков по Нова, а в неделя Цецо беше гост на агент Димитър във Всяка неделя. Много затрогващо беше, просълзих се.[/quote]

  жалка работа, в стремежа си да запазят властта кой знае на още какви мелодрами ще ни направят свидетели

 93. 93 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#46] от "_dan_":

  Да те светна вече са във сметката на ББ като главен акционер на Варненското ЕРП купено от ТИМ . Да не мислите че слуайно най големите протести са във Варна ..

 94. 94 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Искам да попитам защо шефа на ЕВН Йорг Золфелнер получава заплата само 70 000 лева месечно, а в същото време шефа на ЧЕЗ Томаш Плескач взема 120 000 лева на месец?
  В Енерго-про шефа също е с 100 000 лева месечна заплата.
  С какво ЕВН са по лоши от останалите?
  Ние клиентите на ЕВН протестираме срещу тази несправедливост, категорично настояваме заплатата на г-н Золфелнер да бъде повишена до ниво което съответства на поста му.
  В противен случай ще организираме протест и ще сезираме всички Европейски институции за това несправедливото отношение към г-н Золфелнер.

 95. 95 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Провалът е на държавната политика. Пазарът е само в решението ни да си включим лампата или не. Толкова можем да решим, не повече

 96. 96 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#88] от "Lemmy":

  То матряла е тъп кокото си иска ...най напред му бяха виновни електромерите и оня нещастник от горната снимка гордо позира с електромер ,после му бяха виновни сметкитв ама и те излязоха истински ...А докато разбере тъпия матрял че са виновни мутрите от ГЕРБ най много и по малко всички до сега ще има да тънат в мизерия .Може да ходят да си искат и европейските заплати обещани от ББ в началото на мандата и с тях да си платят сметките .Ако продължават на не мислят наистина ще останат да ядат асвалт .Бог да събере акъла на матряла ..

 97. 97 Профил на toko1
  toko1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#20] от "lz2":

  Гражданска квота в ДКЕВР има, ама сега с промените ще я о има. Това беше целта на червенковците!

 98. 98 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Къде са загубите по трасето на ел. енергия ?
  =========
  ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА МРЕЖА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ  Електропреносната мрежа в страната е собственост на НЕК ЕАД. Общата дължина на електропреносната мрежа е 15210 км.  Въздушни електропроводи
  400 kV с обща дължина 2451 км
  220 kV с обща дължина 2805 км
  110 kV с обща дължина 9954 км


  Трансформаторни подстанции
  32 системни подстанции 400/220/110 kV, 400/110 kV, 220/110 kV с обща трансформаторна мощност 15 888 MVA
  256 понижаващи подстанции 110/20/10/6 kV с обща трансформаторна мощност 15 143 MVA


  Възлови станции
  Една възлова станция 400 kV
  Една възлова станция 110 kV

  http://www.nek.bg/cgi

  ================
  "Не съм разследващ орган и не мога да твърдя нищо, но е факт че са допусанти груби нарушения при контрола", каза Добрев и добави, че 7% от сметката за ток са загуби на енергийните компании.
  =================

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 99. 99 Профил на monster1012
  monster1012
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Истината за тези протести е много проста. ЕРП-тата са най-големия виновни, защото са чужденци, а оттам и лесно атакуеми. Вижте това http://www.dnes.bg/slideshow.php?mreporter&id=7065&pid=33373&cp=2

  Едва 9% от цената е на ЕРП. Всичко друго е на държавни (основно) дружества.

  Българино, не се оставяй да те лъжат...нещата ще станат още по-зле. Голяма част от протестиращите са комунистчета, атакистчета и янеяневчета. Нищо няма да постигнат, най-много да нанесат още вреди за страната. И накрая пак ще плащат скъп ток, защото той има още много да поскъпва

 100. 100 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#37] от "tribiri":

  Абсолютно така е. Аз подкрепям протестите но сегащната им цел е абсолютно идиотска и обяснявам защо:

  в цената на тока делът на ЕРП -тата е по 10% ( в което влизат всичите им разходи + печалбата).
  ЕРП -тата бяха продадени по 2 основни причини:
  - няма как политиците да обещават на циганите, че няма да плащат тока и да събират пари от тях ( ако някой иска подробности нека види ситуацията в Пловдив ПРЕДИ приватизацията на ЕРП-тата).
  - задържането на цената на тока за сметка на инвестиции и подръжка бяха докарали инфраструктурата до там, че беше пред разпад и спешно трябваше да се намри някой който да оправи нещата (с пари!!!)

  Сегашните идеи за национализация на ЕРП-тата поставят БГ на едно ниво с Албания и по тази причина ( а и по доста други) скоро стратегически инвеститор в БГ няма да дойде.

  Целта на протеста трябва да е да се принуди правителството и политиците да си вършат работата и неща като например:
  - да се създаде благоприятна бизнес среда с цел отваряне на нови работни места и повишаване на доходите
  - реформа в съдебната, здравна, образователната система и МВР
  - Намалявяне на администрацията и делът на доходите преразпределяни от държавата ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK