Симеон Дянков е подал оставка, Томислав Дончев поема финансите (допълнена)

Симеон Дянков и Бойко Борисов

© Цветелина Белутова, Капитал

Симеон Дянков и Бойко БорисовВицепремиерът Симеон Дянков е подал оставка в понеделник, потвърди източник от правителството. Междувременно от Министерския съвет съобщиха, че премиерът Бойко Бориосов е приел оставката и ще предложи на Народното събрание неговия вицепермиерски пост да поеме Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие. Томислав Дончев пък освен управлението на европейските средства ще поеме и финансите.


"Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще", това е изявлението на вицепремиера в оставка, изпратено до медиите от Министерство на финансите. От съобщението на ведомството се разбира, че оставката е била подадена в неделя.


Засега остават неясни мотивите за промяната във финансовото министерство - до момента не са съобщени дори официални такива. Дали Дянков е подал оставка по свое желание или премиерът го е уволнил, за да тушира недоволството около протестите от последните дни. Или е комбинация от двете. За оттегляне на Дянков се е говорило и преди, включително че той ще търси кариера в международните финансови институции след края на мандата. Въпреки, че премиерът Борисов до скоро твърдеше, че ще му предложи да е на същия пост и в следващото правителство, според запознати със ситуацията Дянков сериозно е обмислял оттеглянето си, дори преждевременно. 
Дянков не отговаря на мобилния си телефон и не е ясно дали се е върнал от САЩ, където беше през последните дни. Премиерът Борисов също не е коментирал все още.


В понеделнишкия си брой "Труд" написа, че "столът на Дянков се клати" заради проблема с парите на зърнопроизводителите. Изданието посочва, че във вторник премиерът се канел да внесе предложение за промени в състава на Министерски съвет, ако Дянков не намери близо 1 млрд. лв., които трябва да им бъдат платени като субсидии за обработване на единица площ.


В петък след поредна среща по темата при премиера стана известно, че до сряда, 20 февруари, парите ще бъдат платени. За тази дата е насрочен протестът на зърнопроизводителите в София. Премиерът проведе няколко срещи с тях с цел да избегне протестите в центъра на София.


Късно в петък Министерството на финансите изпрати съобщение, че сумата ще бъде взета от фискалния резерв. За да се компенсира това обаче, бе взето решение на 20 февруари да се проведе аукцион за продажба на 6-месечни (181-дневни) краткосрочни съкровищни бонове на стойност 800 хил лв. с дата на падеж 22 август.


В събота сутрин в ефира на "Нова телевизия" премиерът обясни, че и двамата му заместници Цветанов и Дянков вършели много работа, но "нещото, което най-много ще остане, е това, което с нея (Лиляна Павлова - бел. ред.) правим в инфраструктурата".


Според информация на "Труд" една от причините за тази ситуация е и това, че преди няколко дни в Брюксел на премиера Бойко Борисов се наложило да обяснява защо България не е ратифицирала проекта на МВФ за увеличение капитала на институцията. Според него България е трябвало да внесе 160 млн. лв., които са предвидени в бюджета. Такъв проект обаче не е внасян в парламента.


Оставката на Дянков от 2009 г. насам е искана неколкократно от различни страни и по различни поводи. Последният път, в който самият вицепремиер в оставка говори по въпроса, беше в началото на февруари в интервю пред ТВ7, когато в отговор на въпрос какво би го накарало да си подаде оставката, той казва, че това би станало, ако беше отпаднала въведената от юли забрана за пушене.
В средата на декември 2012 г. Борисов заяви, че е и при втори мандат на ГЕРБ Дянков ще е финансов министър. Самият финансов министър пък неколкократно е обявявал, че би поел втори мандат на поста, само ако Борисов е премиер.


В ресорите му като вицепримиер Дянков отговаряше за здравеопазването, министерствата на транспорта, на земеделието и храните, на икономиката, на околната среда и водите, на образованието, младежта и науката, на държавните агенции по горите и за метрология и технически надзор и Национална агенция "Пътна инфраструктура". Той ще следи и за дейността на агенциите за приватизация и следприватизационен контрол, за ядрено регулиране, за оценяване и акредитация, за професионално образование и обучение, както и работата на държавните комисии за енергийно и водно регулиране и за стоковите борси и тържищата, Комисията за регулиране на съобщенията, Патентното ведомство, Висшата атестационна комисия, Националния статистически институт и Националния компенсационен жилищен фонд.


Дянков от самото начало е сред най-приближените до Бойко Борисов министри. Няколко пъти в годините той се изказа непремерено по различни теми и по адрес на отделни хора, с което предизвика гнева и на опозицията, и на неправителствени организации. Самият той неведнъж се е изказвал за това да се спазва строга фискална дисциплина. Тази му позиция беше в основата на неплащането на пари на зърнопроизводителите в момента.


През последните месеци заради наближаването на парламентарните избори той неколкократно посочи, че ще покаже, че няма да харчи предизборно пари. Наскоро в телевизионно интервю, в отговор на въпрос по темата, вицепремиерът обясни и че не очаква натиск за "предизборно развързване на кесията" от страна на премиера, защото "той не е такъв човек". С времето Борисов станал поне толкова десен, колкото вицепремиера си по отношение на финансовата дисциплина.


По повод протестите срещу цените на тока и призивите електроразпределителните дружества да бъдат национализирани, преди дни той посочи, че пътят на национализацията води до ГУЛАГ.


При обсъждането в съвета за тристранно сътрудничество на нова формула за изчисляване на минималната работна заплата в страната, Дянков отговори с експертен анализ в няколко страници, с който се противопостави на промяната, предложена от социалния министър Тотю Младенов.


Сред скорошните му изказвания е и това, че Фонд "Научни изследвания" е създаден така, че да тече.


В интервю пред ТВ7 в началото на месеца вицепремиерът в оставка коментира откровено, че никое правителство досега не е направило нужната здравна реформа, защото това би свалило рейтинга на съответните политици.


Самият той се похвали, че от престижно американско издателство е получил оферта да пише книга за еврозоната и случващото се в нашия регион след началото на финансовата криза от 2008 г. Тогава Дянково обясни, че това би направил, когато излезе от политиката. Към онзи момент той предвиждаше да е още един мандат финансов министър.Симеон Дянков е магистър и доктор по международни търговски и финансови отношения в Мичиганския университет. От 1995 г. работи за Световната банка като главен икономист по финанси и частно дело. Работи по проекти за страните, най-застрашени от кризата в световен мащаб. Участва в различни програми на банката за приватизация, корпоративно управление, регионални реформи в Северна Африка, Източна Азия и други райони на света. Водещ автор на годишния обзор на Световната банка - World Development Report 2002. Автор на повече от 70 специализирани статии в най-авторитетните икономически издания в света - Quarterly Journal of Economics, American Economic Review, Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Journal of Public Economics. Създател на годишния доклад Doing Business Report, най-продаваното издание на Световната банка в над 100 000 копия. Един от 100-те най-цитирани икономисти в света. Директор на научен център в Харвард, гласи официалната му биография. На поста министър на финансите и вицепремиер е от началото на този кабинет.
 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (416)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mimsi
  mimsi
  Рейтинг: 402 Весело
 2. 2 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 684 Весело
 3. 3 Профил на xpirate
  xpirate
  Рейтинг: 466 Неутрално
 4. 4 Профил на planovik
  planovik
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Само Дянков не може да спаси правителството!

 5. 5 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 515 Весело

  Щом Дянков се жертва, на Буда му пари много, много... Наистина ли си мисли, че така ще замаже очите на хората и това ще ги удовлетвори?

 6. 6 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 733 Весело

  опааааа, ама наистина никаква предсказуемост при този човек, откак се върна от уса...

 7. 7 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 458 Неутрално
 8. 8 Профил на burevestnika
  burevestnika
  Рейтинг: 243 Неутрално
 9. 9 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Плъховете бягат .Ред е и на Боко

 10. 10 Профил на tumbaka
  tumbaka
  Рейтинг: 233 Разстроено

  Ей сега почват предизборните харчове!!!! Жална и майка на България!

 11. 11 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 458 Неутрално
 12. 12 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Добрият султан започнал да чисти лошите везири!

  Само дето това никога не е проработвало през хилядолетията и накрая на въжето увисвал самият султан!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 13. 13 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много лоша новина .Май,това е началото на края на това правителство.

 14. 14 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Яяяяяяяяя, еничарчето на СБ иска да се върне при истинските си господари...

  Разтурям колоквиума!
 15. 15 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  толкова много харакирита на Борисов? Този верно няма връзка с главния мозък. Точно Дянков беше министъра който му спасяваше задника

 16. 16 Профил на ramzes
  ramzes
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Ще има ли безплатни пици по случая?

 17. 17 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ами той поостаря. Трябва някой по-млад, с по-голям опит....

  Крайно среден !
 18. 18 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Дано да е истина, и дано да му я приемат. Дянкоффф показа, че не може да върти парите на държава. Със замразяване на заплати, пенсии и с не разплащане с бизнеса може и стажант, а той въпреки ограниченията, които въведе, ще издаде държавата с около 6 милиарда вътрешно.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  УРАААААААААААААААААААААА...........

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 21. 21 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Хм .. напускаме потъващият кораб? Въпросът е - а след изборите накъде? страх ме е какво ни чака след заветната дата .. дали същото - ако е така здраве да е, ама дали няма да е много по-зле?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 22. 22 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Първият плъх,който бяга или поредната калинка,изгърмяла,за да бъде спасено божеството ...

  Liberate Your Mind!
 23. 23 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Борисов няма да му я приеме!

 24. 24 Профил на teodor4eto78
  teodor4eto78
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Той хубаво я е подал, но няма да му я приемат

  http://gumenibotushi.com/
 25. 25 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 458 Неутрално

  дянков поне държеше някакъв ред в бюджета. Оттук насетне работата се оттече.

 26. 26 Профил на chelsea87
  chelsea87
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Уплашиха се от протестите и това са резултатите!

 27. 27 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1416 Весело

  Само той ли? Време и останалите от ... бостана ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 28. 28 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  хммм,а отговорността кой ще поеме?
  Да дойде тук,в България.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Последният да загаси лампата...

  rock n' roll is king!
 31. 31 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 951 Неутрално

  А Цецо с 6 апартамента,Найденов с 20г ирландско ,а Буда и т.н.

 32. 32 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Трябва веднага да се приключва с този цирк! Избори възможно най бързо, да става каквото ще става и следващото правителство да си носи отговорността. В момента реално "машината" няма пилот.

 33. 33 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Айде -е -е -е на национализацията. Ликуй народе!

  Аз не зареждам в Лукойл.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Хахахахахахахаха...горкичкта Ирина Велкова....))

 36. 36 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1232 Весело

  Всенародното протестно шестви за неплащане на тока (в стил цигански катун) доведе до отстраняването на единственият човек, който си вършеше рабатота професионално в правителството. Да ни е честито - ХАХА, следва бира, скара и сръбска музика за всички, които я пожелаха
  Ако Дянков е виновен за това, то Миро разпределитея на фондове какъв е?!?!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 37. 37 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Жалко, надявах се ЦвЦв да изгърми Явно Дянков не е понесъл натиска да емитира ДЦК само заради трактористите и е казал - инъф из инъф

 38. 38 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Премиерът Бойко Борисов предлага Томислав Дончев за министър на финансите, а Лиляна Павлова - за вицепремиер
  18 февруари 2013 | 11:25 | Агенция "Фокус"
  Начало / Финанси
  София. Премиерът Бойко Борисов ще предложи на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Предложенията на министър-председателя предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

 39. 39 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Дали обаче Батето ще му я приеме? Той хубаво я е подал, но... какво следва. Това няма да помогне за протестите.

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Това е обещание от началото на годината, което Дянков спазва. Добре.

  Дневник, при все важноста на новината, считам че на 18.02 единствената челна статия трябва да е за Васил Левски. Очилатия социопат не би трябвало да измества Апостола. Единият е преходен, другият - НЕ!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 534 Неутрално
 42. 42 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 916 Любопитно

  А Цецо защо се скатава?

 43. 43 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 862 Неутрално

  И с него и без него - все тая. Не може да се управлява държавата като казарма - квото каже старшината ББ и това да става. Как изобщо може човек да си помисли, че школата в Симеоново или кадрите в пожарникарския техникум могат да бъдат способни да направят нещо.
  Сега отново БСП +ОМИ и комисионни, далаверки - Белене отново и т.н. докато сегашния електорат си отиде по естествен път и дойде друг.

 44. 44 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 700 Неутрално

  не ми се вярва
  даже и да е истина няма да я приемат
  държавата в момента е достатъчно дестабилизирана от партизанската война,че никой няма да жертва и финансовата стабилност

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 45. 45 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Почна се! Но много късно! Този трябваше да бъде освободен преди 2 години! Бойко сам ще си поеме политическата отговорност на изборите през лятото.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 46. 46 Профил на Дани Борисов
  Дани Борисов
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Кошмарът започва! Първо Трайчо, а сега и последната надежда за разум в това правителство. Още като каза, преди няколко дни, че най-добрите му министри са Павлова и Добрев се усъмних в подобен сценарии. А и Дянков заговори за оставка преди седмица!

 47. 47 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Звучи като "Ураганът Катрин премина".Щетите се изчисляват приблизително на.....

 48. 48 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#19] от "mtmvb":

  Нямат шанс - никакъв! Що се газираш толкова.

 49. 49 Профил на Acropora
  Acropora
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Жална ни майка! Дянков, добър, или лош, поне знаеше за какво става дума! Позитивното е, че изборите са след няколко месеца и пораженията няма да са много големи!

  http://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo
 50. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  Смешният край на една още по-смешна кариера.
  Най-смешното е,че следващия се очертава да е още по-по-най...
  Каквото и да означава това.
  Режимът в който функционира тази власт е такъв,че не търпи подготвените и мислещи за България и българите професионалисти.

 51. 51 Профил на Лили Иванова
  Лили Иванова
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Сега ше видите като сложат оная мазна лелка Мента Стоянова за шеф на Финансите... Дянков ще ни се види цвете.

 52. 52 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  За сегашната ситуация ГЕРБ сами са си виновни. Отговора е прост. Лоша, неадекватна кадрова политика. Непрекъснатите издънки ги дърпаха надолу, Борисов се усещаше и ги сменяше, но случаите бяха много. И правителството олекваше непрекъснато. Самият Борисов късно се усети,че с лична конфронтация само ще превърне Станишев в мъченик. Промени тона, но вече беше си спечелил врагове. Неграмотните му специалисти го принуждаваха често да си сменя позицията. Това непрекъснато сриваше авторитета му. Не можа да вкара в затвора никой от предишните, а уж бяха виновни за всичко. Излиза, че лъже. Не e изкарал никаква партийна школа и поради това без грам познания за хватките в голямата политика е лесна мишена, и лесна плячка. В крайна сметка – харизмата лека, полека изчезва.

 53. 53 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да идва Кристалина Георгиева,че работата става много лоша.

 54. 54 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 515 Весело

  Мони цунка Джиджи!
  Ред е на Буда!

 55. 55 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Грешен ход на Борисов (защото съм почти със сигурност убеден, че решението не е на Симеонча). Не съм сред особено ентусиазираните поклонници на Дянков, но подобен ход издава и непоследователност, и паника.

  Свобода за Надежда Савченко!
 56. 56 Профил на ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  ERRmn Като се напия падам в силиконовата-ха-ха ...
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Предвидливо си избяга в щатите. Сега чрез интерпол ли ще го търсим, или приятелите от ЦРУ ще ни го доставят през Гуантанамо?

 57. 57 Профил на registrirann
  registrirann
  Рейтинг: 233 Неутрално
 58. 58 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  ОСТАВКА НА ВСИЧКИ!ЛУСТРАЦИЯ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 70г!

 59. 59 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1735 Разстроено

  Неприятно! Дянков ако не друго поне удържа6е съвсем безпринципно популистко харчене.
  Явно паниката в Пожарната команда е пълна, протести следва да се предотвратят БУКВАЛНО на ВСЯКА цена, така че хазната 6те бъде издънена предизбрно.

  Жална България!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 60. 60 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Добрият Бойко и лошите други. Епизод пореден.

 61. 61 Профил на konanvarvarina1
  konanvarvarina1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Буда не се тюткай,ами подавай оставката на кабинета.България не те иска.

 62. 62 Профил на Meister Eckhart
  Meister Eckhart
  Рейтинг: 926 Неутрално
 63. 63 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2868 Неутрално

  Мирише на предсрочни избори.

 64. 64 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Голяма работа!
  Бушон го изигра, но кой ли ще се хване?!

 65. 65 Профил на gladivs
  gladivs
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Започва се. Парите свършиха а юнаците още хвърлят калпаците и се целуват един друг в устите. Днес Дянков утре ...

  простотията е сила
 66. 66 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 916 Весело

  Леле колко гербаджийчета имало тука )))

 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Некой да пусне водата...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Сега и секретарката на Дянков ще си отиде... Но за тия млади студентки не се притеснявам. Те се справят винаги

 69. 69 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Герберастките форумни плъхове още държат фронта.

 70. 70 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#45:"Wizard"]

  Почна се! Но много късно! Този трябваше да бъде освободен преди 2 години! [/quote]

  Много добре си работи човека, БСП ги мина!
  След като ГЕРБ опря Дончев да е мин. на финансите ще ги мине и Ярешки.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 71. 71 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#20] от "Къти":

  Не се радвай главната мутра която командеше Дянков не си е отишла ..

 72. 72 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Сега вече по улиците ще потече мед и масло! Пенсиите ще скочат 2 пъти, готованците ще се събудят говорейки два западни езика, мрънкачите ще се опитат да поработят, а ЕРП-та половин година ще дават безплатно ток!

 73. 73 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#44] от "sashobal":

  "Междувременно от Министерски съвет съобщиха, че премиерът Бойко Бориосов е приел оставката и ще предложи на Народното събрание неговия вицепермиерски пост да поеме Лиляна Павлова"

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 74. 74 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 515 Неутрално

  от вчера всеки ход на бб и пп герп е ход на отчаяние.
  властта се изплъзна, заклинанията за станишев и доган не ловат декиш, 20 км магистрали не хранят и не топлят,парите свършиха, изход няма.Безработните са повече от всякога, циганите са неуправляеми,въобще батальона се строява да си ходи.

  и да изгонят чез и да национализират ерп, и да дигнат пенсии и детси - заминават си безславно и с много лоши спомени у матряла!
  жалко ,че опоскаха сичко и обезкървиха народа и страшното предстои.

 75. 75 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 458 Любопитно

  AAAA, да ги нямаме такива. Бил в чужбина. ДАНС да го връщат в България и пискливата Монка да отговаря за действията си !!! Такива не нам !!!!

 76. 76 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1892 Любопитно

  Да му се отнеме веднага международния паспорт!
  Да му се забрани напускането на страната!
  Да бъде поставен под домашен арест!

  Мерзавецът трябва да си понесе изцяло възмездието!
  БЕЗЖАЛОСТНО!
  Без лигави хуманности.
  За враговете - толкоз!
  !

 77. 77 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#59] от "B52":

  Абе пич пари няма това е проблема всичко е окрадено ..Да Ви е честита мутрата ...

 78. 78 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Какво и е лошото на новината че "лошите си отиват един по един". След като опоска валутните резерви на България с некадърното си управление на финансовото министерство, Шимончо реши да си ходи. Ама преди това бива да мине и през съдебната зала, а и да си почине след "тежката работа" в "Централния Софийски". А съседи да му бъдат и другите които ограбиха България през годините на прехода.

 79. 79 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Добър старт на седмицата. Дянков е поредния бушон на Боце , но поне е някакво начало

 80. 80 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Отчаян ход, целящ да прибере хората от улиците.

 81. 81 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Финансовото ще поеме Томислав Дончев - от трън та на глог!
  А иначе - урааааааааа! В ГЕРБ настъпва разпад! С ГЕРБ е приключено! Предсмъртните гърчове са точно това, което са - предсмъртни гърчове!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 82. 82 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Популизма на ББ води до такива беди.Лошо! И въпреки ,че С Дянков бе най недолюбвания министър в правителството никой няма да отрече че бе министър с ХАРАКТЕР.А ББ не го чака нищо добро!Отдавна неговите побратими от мутренските времена го чакат да излезе от "скривалището " за да започнат "отстрелите".Не бих искал да съм пророк!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 83. 83 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#76] от "AzDebil":

  Абе човека си крадна резерва на здравната каса и паричките от приватизацията на Бълагртабак и отива да си ги харчи с кеф ако не се е издължил на Тиквата

 84. 84 Профил на craigy
  craigy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А Миро Кучия гъ.. Доктор, кога?
  Мирише ми обаче, че сега ще отпуснат щедро за предизборен харч, и после мамата ще си ... Централно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 85. 85 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Това никак не е добре!

 86. 86 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Урааааа! Да идват БСП и Местан, та да вдигат заплатите! Ех, живот..

 87. 87 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1294 Весело

  "В събота сутрин в ефира на Нова телевизия премиерът обясни, че и двамата му заместници Цветанов и Дянков вършели много работа" - хехехехехехе.....Типично по Боковски!

 88. 88 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#23] от "petar_333": Оставката е приета.. засега

 89. 89 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 816 Неутрално

  ГЕРБ и Б.Б. показаха кои са. Изпълнявайки искането на БСП, ДПС и Атака за оставката на Симеон Дянков казват: Ние сме скрити комунета и ДС ченгета.

 90. 90 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1442 Весело

  И що така?
  Внезапно..
  Най-цитираният икономист отече към канала.
  Финансите ще се поемат от философ.
  Иновацията определено е за хилене.
  Бе като се замисли човек, след Дянков с тази материя и парапсихолог може да се заеме.

  Ecrasez l’infâme
 91. 91 Профил на Кина Куцата
  Кина Куцата
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#61:"konanvarvarina1"]България не те иска[/quote]
  Искаме го, искаме го. Не си мислете, че изборите са като протестите. И да падне правителството заради протестите, на изборите пак ще гласуваме за тях, и след като се види, че болшинството граждани са за ГЕРБ, а БСП продължава да се заиграва и да си мисли, че може да организира втора ВОСР в центъра на Европа, може да стигнем и до някой от вариантите с кейфор или друга мироопазваща сила. Мисля, че добре ще ни се отразят няколко бронетранспортьора по улиците на страната, та да ви стане ясно, че като не щете со кротце и благо, става и с кьотек. Питайте босненците, Косово и т.н. Та по-кротичко с революциите ако може.

 92. 92 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 515 Неутрално
 93. 93 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 630 Весело

  Абе тоя Борисов подиграва ли ни се?

  Какво иска да ни каже като предлага магистър по философия със специализация по жирналистика, какъвто е Томислав Дончев за министър на финансите?

  Сигурно същото каквото ни каза с Юлиянка, а?

 94. 94 Профил на Калинка, която е будистка
  Калинка, която е будистка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  тъжно ми е, но Дянков беше специалист по икономически кризи, а не по идиотски международни положения с гарнитури като Хисбула и т.н.

  http://www.youtube.com/watch?v=Qee8EITQoBQ

  тъпо, но все пак по-добре е така

 95. 95 Профил на Рошо Иванов
  Рошо Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе Лилето явно много слушка, бе

  roshoivanov.com
 96. 96 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#90] от "Graf":
  Ето кой ще черпи Графе, пия руска водка!

 97. 97 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Кофти. Дянков беше един от малкото, които заслужават да изиграят хорото докрай.

  Вещица от Овнерог
 98. 98 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дебеловратия от Банкя не е съгласен да го жертват кукловодите. Марионетката заживя собствен живот и не желае да напусне кораба .
  За сега ще гледаме филма : "Те загинаха за да живеем ние" - вади ги един по един от пъзела , защото му трябват повече жертви за изкупление . Нали иначе е той първият , който трябва да си тръгне .

 99. 99 Профил на Медунчо
  Медунчо
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Щях да разбера ако си отиде Цв., но Дянков защо? Уж се биеха в гърдите, че имаме нисък дефицит, а сега приемат оставката на човека, заради който имаме нисък дефицит! Този нисък дефицит е точно, защото Дянков не е отпускал средства лесно, а сега си заминава поради същата причина.
  Само мога да си представя радостното изражение на мазния другар Станишев сега : ) Не само си приписва заслуги за протеста на хората, но и ще се включи с коментари за Дянков.....

 100. 100 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 657 Неутрално

  След Дянков очакваме актуализация на бюджета и разпускане на колана - няколко милиарда евро нови заеми за народонаселението.
  Ядене, пиене и ток на корем, до изборите!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK