Социолози: Смяната на Дянков няма да реши проблемите на правителството

Национален протест срещу високите сметки за ток в София

© Юлия Лазарова

Национален протест срещу високите сметки за ток в СофияОставката на вицепремиера Симеон Дянков има за цел потушаване на социалното напрежение, но едва ли ще реши проблемите в управлението. Така могат да се обобщят мненията на социолози и политолози за промените в кабинета.


Евгений Дайнов: Борисов хвърли главата на най-мразения си министър,
сега остана само неговата


Номерът с падането на глави на министри беше пробван веднага след референдума. Той не мина тогава, няма да мине и сега, смята политологът Евгений Дайнов. Според него оставката на Дянков е стратегическа грешка на премиера, защото сега между него и народното недоволство не остава преграда.
Борисов хвърли главата на най-мразения и най-пазения си министър – най-мразен от хората и най-пазен от премиера. Сега той няма повече глави за хвърляне, остава неговата собствена – времето му свърши, обобщи политологът.


Боряна Димитрова, "Алфа Рисърч": Дянков имаше своите сериозни негативи,
но си вършеше работата


Не мисля, че тази оставка ще реши проблема, коментира пред "Дневник" управляващият директор на "Алфа Рисърч". При всички негативи на финансовия министър, при всичките упреци той беше един от малкото министри, които правеха това, което трябваше, смята Димитрова.


Според нея основните недостатъци на Симеон Дянков се били неудачни политически изказвания и публично поведение. Оставката му обаче няма да реши проблемите в енергетиката и селското стопанство. Димитрова обърна внимание, че в действията на бившия вицепремиер е можело да се види определена политика, докато в други сфери това не е така.


Андрей Райчев, "Галъп": Предпоследният чувал е изхвърлен,
сега балонът с кош просто ще падне


Когато един балон започне да пада, изхвърлят се чувалите. Предпоследният беше изхвърлен, заяви социологът Андрей Райчев. Според него това, което можем да очакваме оттук нататък, е "балонът да падне".


Единственият въпрос, който остава, е дали Дянков ще се разприказва, или ще си мълчи, коментира Райчев и даде за пример правителството на Иван Костов. Когато Костов хвърли неудобните Бакърджиев и Бонев, единият се разприказва и Костов приключи своя политически път, завърши социологът.


Кольо Колев, "Медиана": Томислав Дончев е просто един симпатичен човек,
той няма да промени икономическите процеси


Ако ще Бойко Борисов да смени целия управляващ екип, Дянков, Цветан Цветанов, Миро Найденов и т.н., това няма по никакъв начин да спре процеса, тъй като той е много по-дълбок, смята Кольо Колев от социологическа агенция "Медиана".


Томислав Дончев е една симпатична фигура, която не е натрупала политически негативи, но той няма да спре идването на втората зимна сметка за ток или парно, нито пък третата, коментира Колев. Според него това са неща, които рефлектират в огромна степен върху доверието в управляващите, докато оставката цели единствено потушаване на напрежението.


Юрий Асланов, "Афис": Оставката закъсня с четири години


Оставката можеше да отпуши напрежението още когато министър Дянков се конфронтира с бизнеса и започна да спира плащания, да замразява заплати, да стопира в началото на мандата всички финансови инжекции, на които беше способен тогава, когато бюджетът имаше възможност да помогне на бизнеса. Така коментира пред "Дневник" рокадите в кабинета Юрий Асланов от агенция "Афис".


Когато не го направи, Дянков се превърна в министъра с пословичен отрицателен рейтинг. Затова в момента никакво успокоение не може да внесе каквато и да е оставка, продължи Асланов. По мнението му сега всички заинтересовани социални групи ще чакат да дойде следващото правителство, което и да е то, за да може да начертае някаква перспектива за структурни реформи. Очевидно е, че колкото и пари да се налеят в тази икономика, тя ще увеличи дивидентите на монополите и нищо няма да промени, смята шефът на "Афис".


Според него предсрочни избори са безсмислени, тъй като до конституционния срок за редовните остават три месеца. Част от нещата могат веднага да започнат да се оправят, с промяната на няколко закона, а предсрочни избори означава да няма парламент, завърши Асланов.


Антоний Гълъбов: Дянков не се справи с административната реформа,
крайно лявото набира сила


Още с формирането на кабинета беше ясно, че съчетаването на функциите на вицепремиер и министър на финансите ще изиграе лоша шега на Дянков, смята социологът Антоний Гълъбов. "Дянков си свърши работата като финансов министър, но проблемите дойдоха от вицепремиерския му ресор и основно от липсата на административна реформа, защото всичките над 100 институции, които имат контролни и регулативни функции в България, работят с много ниска ефективност", коментира Гълъбов за "Дневник".


Според социолога изваждането на Симеон Дянков от кабинета няма да потуши социалното напрежение, въпреки че това е целта на смяната. Хората от улицата обаче не протестираха срещу Дянков, заяви той и допълни, че предсрочни избори са невъзможни не заради управляващите, а заради опозицията. Никой в България не желае да вземе властта, изтъкна Гълъбов.


Социологът определи профила на протестиращите от последните дни като "социално неустойчив". Това са хора, податливи на определен тип ляв популизъм, хора с ограничен достъп до ресурси; някои от тях са гласували първо за БСП, после за "Атака", накрая за ГЕРБ, допълни Гълъбов.


Според него крайно левият популизъм набира сила не само заради икономическите процеси, но и защото новите леви в България не срещат представителство в лицето на БСП. Крайно лявото се стреми да заобиколи корпоративно-плановия характер на партията на Станишев, посочи социологът.


По думите му крайната левица за българските условия вече не е само носталгична. Тя не е свързана с някогашните властващи комунистически елити, а просто иска всичко на всички да се даде, да бъдат изгонени чужденците и по възможност всички да получават по 5000 заплата, каза Гълъбов. Според него делът на подкрепящите левия социален популизъм е между 16 и 17% от имащите право на глас. Този популизъм има и националистически елементи, но той е и проруски, антизападен, заключи социологът.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 561 Неутрално

  За съжаление и смяната на правителството няма да реши проблемите на държавата.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 2. 2 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Оставката на Дянков ще помогне при всички случаи! Защо до сега не изпрати АДФИ на ЕРП-тата, а има време да ги изпрати на КФН?

 3. 3 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Така е, смяната на Дянков няма да реши проблемите, смяната на цялото правителство ще ги реши!

 4. 4 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1327 Гневно

  Напротив, ще ги задълбочи!
  Поредния некомпетентен и то на този най-отговорен пост, какво да си говорим повече...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 5. 5 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Още отначалото на това правителство казах, че няма да го бъде, защото няма как един Пожарникар да ръководи успешно една държава. Това е просто невъзможно!

 6. 6 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Борисов ако иска следващ мандат, трябва да направи:
  1. Всички секретни договори да бъдат осветлени и повече никй да няма право да подписва такива.
  2. Проект за нова Конституция, която реално да даде властта на хората, а не с представителна демокрация само чрез партии.
  3. Никакви държавни заеми !!!

  А старите муцуни от БСП/ДПС/ДСБ/НДСВ/Кунева/Атаа и прочие паплач, да не си мислят че ако не дай си Боже се докопат до властта, с бой ще спрат хората.
  Започна необратим процес на нормализация в обществото, като Народа си иска властта, а власт имащите и олигарсите само могат да се свиват.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  "Социологът определи профила на протестиращите от последните дни като "социално неустойчив". Това са хора, податливи на определен тип ляв популизъм, хора с ограничен достъп до ресурси; някои от тях са гласували първо за БСП, после за "Атака", накрая за ГЕРБ, допълни Гълъбов."

  "Тя не е свързана с някогашните властващи комунистически елити, а просто иска всичко на всички да се даде, да бъдат изгонени чужденците и по възможност всички да получават по 5000 заплата, каза Гълъбов. Според него делът на подкрепящите левия социален популизъм е между 16 и 17% от имащите право на глас. Този популизъм има и националистически елементи, но той е и проруски, антизападен, заключи социологът."

  Абсолютно вярно.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 8. 8 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#6:"ironhorse"]Борисов ако иска следващ мандат, [/quote]

  Какво ако иска??

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3666 Весело

  Колко много думички за нещо, което се учи още в първи клас:

  Колкото и да смяняте местата на събираемите - резултатът си остава същият!

 10. 10 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Весело

  ако бях Бойко Борисов, веднага щях да създам правителство от социолози!
  а горецитираните - категорично в министерски кресла!

 11. 11 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Беше ви много смешно като казвах, че на изборите герб ще са в борбата не са първото, а за второто място.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 12. 12 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Другарите "социолози" пак са забъркали менталния си миш-маш , от който единствения извод е , че мътните води ги задоволяват най-добре , лично. Казали са едно голямо нищо.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 13. 13 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Това правителство трябва да си отиде по най-бързия начин, защото то не управляваше, а само обслужваше...Избор има, стига народът да разсъждава и да чува кое политическо говорене предлага решение, а не само обещания.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 14. 14 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Крайното ляво наистина набира сила...

  Матриалът си умре някой да му определя живота вместо него.

  Социализмът е толкова по лесен от нормалния живот - хранят те, поят те, не е нужно да полагаш усилия за нищо. Да може би те третират като добитък, но пък и матриалът явно си пада по тези неща.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 15. 15 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Гневно

  Очертава се поредната пирова победа за класиците в жанра, а изборът отново ще е ограничен от телевизионния екран.

  Важиш, ако те дават по телевизията, пък за да те дават по телевизията, трябва да си от .... нагоре. К'во излиза - важат само... (и нагоре). След два месеца ще ме питат за кого да гласуват - ами, гласувате, за който ви каже телевизора. Така и така само него чувате. (смех)
  За да се покаже нещо на екрана, за показването трябва да се плати. Тези пари след това трябва да се избиват някак...
  Изобщо не ви презирам за примитивната ви същност.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 16. 16 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  БНБ да каже какви пари останаха при тях от
  1.Валутния резерв
  2.Фискален резерв
  3.Средства по целеви фондове:
  -Сребърен фонд
  -Фонд Козлодуй
  -Резерви на НЗОК
  -Други
  Много ме е страх ,че----

 17. 17 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Казали на Бойко "Само оставката на вицепремиера може да спаси кабинета", но той не доразбрал за кое вице му говорят.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 18. 18 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  "Единственият въпрос, който остава, е дали Дянков ще се разприказва, или ще си мълчи, коментира Райчев и даде за пример правителството на Иван Костов. Когато Костов хвърли неудобните Бакърджиев и Бонев, единият се разприказва и Костов приключи своя политически път, завърши социологът."  Муахааахаххааха... култово обобщение на съдбата на сините комунисти... муахахахахаа....

  In debt we trust
 19. 19 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#16] от "moni56":

  Остана девизът на 11-тия конгрес на БКП:

  "Таковало си е майката, майката си е таковало"!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 20. 20 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Гладна озверяла тълпа + безмълвни ,,лидери'' = АНАРХИЯ !

 21. 21 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 616 Любопитно

  ЗАДАВАМ ЕДИН МНОГО ПРОСТИЧЪК, почти риторичен ВЪПРОС...
  На 17-ти бяхме 100 000 на улиците и американското счетоводителче, което откровено ненавиждаше бившите си сънародници и бившото си Отечество, предвидливо напусна това опасно, лично за него, място ....А на 25-ти като ще бъдем вече 200 000 на улиците, и то още по-гневни, кой ще трябва да си отиде....

 22. 22 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1538 Весело

  До коментар [#7] от "nv": Аз пък съм на 100% съгласен с теб! Но левите популисти очевидно не са и затова ти пишат минуси...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 23. 23 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Когато в една лодка има дупка на дъното не трябва да се вади чеп от друга такава за да се запуши новата а да се научат да си правят чепове.

 24. 24 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Не са виновни социолозите, политолозите, журналистите и т.н., затова, че казват нещата такива, каквито са. И да убиеш вестоносеца, който ти носи лошата вест, това не променя фактите. А фактите са - това правителство се провали по всички показатели и е време да си ходи. ВЕДНАГА! ОЩЕ ДНЕС!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 25. 25 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#21] от "jojin":

  и не само той - бб имаше среща по вечерно време в македония,
  а яне янев не се чува никакъв.

  смешници
  опропастиха хубавата държава и обезкървиха народа

 26. 26 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#6] от "ironhorse":
  Към т.2 прибави:
  Дълбоко преструктуриране на Политическата система - Нова Конституция със Смяна на политическия модел - Двукамарен парламент от 120 /80+40/ народни представители с 50% Обществена квота, Президентско управление от френски/румънски тип...

 27. 27 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 450 Неутрално

  С махането му обаче нищо няма да се промени за хората...

 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  Дянков жертва малките производители в името на “стабилността“ и монополите.Много по-рано трябвше да си отиде.

 29. 29 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#13:"soave"]Избор има, стига народът да разсъждава и да чува кое политическо говорене предлага решение, а не само обещания[/quote]
  Ще може ли да ни го кажете? Защото ако не ме лъже паметта всички се изредиха а решението така и не го видяхме.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 30. 30 Профил на spout
  spout
  Рейтинг: 229 Гневно

  НАРОДА Е ГЛАДЕН И ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАХРАНЕН ИНАЧЕ ГЛАДЪТ Е ЛОШ СЪВЕТНИК.
  ГЛАДНИСМЕ УНИЖЕНИ И ОНЕПРАВДАНИ, ТОВА Е ИСТИНАТА ОСТАНАЛОТО Е ПРАХ В ОЧИТЕ.
  ГОСПОД ТРЯБВА ДА СЛЕЗЕ НА ЗЕМЯТА И ДА ПРЕБЕРЕ ВЕРСИЙТЕ СИ.

 31. 31 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Оставката на ковчежника във всяка държава е огромен проблем. Споделям мнението на Борана Димитрова, че все пак Дянков удържаше да не се харчи популистки. За съжаление постепенно паниката ще обхване това правителство и те могат съвсем да изпуснат нещата, независимо от предстоящите скорошни избори. Не не съм избирател на ГЕРБ, нито техен симпатизант, но не считам че допълнителния хаос при падане на правителството ще е в полза на опосканата ни държава. Писнало ми е от революции, при това с разрушения. Не бих искал да се върнат годините 1996-97 когато се срути банковата система. Най-тъжното е че огладнелите комуняги и депесари вече са сложили тигана и нетърпеливо подсмърчат. Те ли са ни спасението? Направо ужас ме обзема, макар че напълно разбирам че този тягостен 24 годишен т.н. преход явно се е изчерпал и няма да се размине през нови резки катаклизми. Лошото е че поради липсата на солидна средна класа тези които до сега дърпаха конците-свръх богатите трудно ще овладият огладнялата маса от българи, а празния стомах съвсем не е най-добрия съветник. Песимистичната ми прогноза е че отново ще надделеят популисти-политици, а това при бедна държава изобщо не е добре.

 32. 32 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  [quote#14:"NPaine"]Крайното ляво наистина набира сила... [/quote]

  И за този факт са виновни малоумните експериментатори от либертарианският кръжец...
  Какво друго да се очаква в среда, в която е очевидна безочливата алчност и наглост на една шепа новобогаташи, а завладените от тях ресурси се ползват единствено и само за цел заграбеното да бъде умножено по 10, ама бързо и без значение от пораженията върху социума, природата, публичините ресурси и бъдещето на нацията...
  Изключително опасно явление, което може да бъде преодоляно само с радикално хуманизиране на икономическата среда и даване на перспектива на тези хора.
  В противен случай "съзидателното разрушение" ще дойде съвсем скоро.

  Ecrasez l’infâme
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Достатъчно беше да се публикуват последните редове. Останалото са глупости на самозвани мислители и мъдреци, а всъщност зле прикрити агитатори.

 35. 35 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Разпад пълен, само да не се повтори онези луди Виденови години.

 36. 36 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#6:"ironhorse"]Борисов ако иска следващ мандат, [/quote]
  Втори мандат а? Още сте в нокдаун, но кофата със студена вода предстои скоро. Ех, как ще ми липсват бодряшките гербераски постинги...

 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  [quote#32:"Graf"]Изключителн опасно явление, което може да бъде преодоляно само с радикално хуманизиране на икономическата среда и даване на перспектива на тези хора. В противен случай "съзидателното разрушение" ще дойде съвсем скоро. [/quote]Като гледам ... няма признаци на поумняване, нито в правилната посока /неолиберастията е религия с фанатични последователи/ и най-вероятно без "опреснителен курс" по "съзидателното разрушение" няма да се размине ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на tsonevniki
  tsonevniki
  Рейтинг: 450 Неутрално

  боко и цъки да си ходят, НЕ ДЯНКОВ !!!

 39. 39 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Социологът определи профила на протестиращите от последните дни като "социално неустойчив". Това са хора, податливи на определен тип ляв популизъм, хора с ограничен достъп до ресурси; някои от тях са гласували първо за БСП, после за "Атака", накрая за ГЕРБ, допълни Гълъбов."

  Никога не съм гласувала нито за БСП, нито за Атака, нито за ГЕРБ, нито за ДСП, нито за царя, нито за РЗС...Но и синеещите се се омаскариха...
  Всички се изредиха да ни работят и съсипаха страната. Монополизираха говоренето и нищоказването и нищоправенето.

  Някой може ли да ни предложи смислена алтернатива?
  Защото, според мен, просто няма на кого да се гласува доверие, че ще извади държавата от батака, в който е натикана последните 70 години.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 40. 40 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 886 Любопитно

  До коментар [#32] от "Graf":
  Какви други големи грешки е правило правителството за да се стигне до това положение:
  1.Свалянето на осигурителната тежест с 2% пункта. Това отвори дупка в бюджет 2010 от близо 2 милиарда.
  2. Реформите в НАП. Това разбишкване на администрацията в ситуация на падащи приходи даде цяла година на бизнеса да мигрира в сивата част на икономиката.
  3. Неизпълнението на бюджетите на страната в частта капиталови разходи.
  4. Сбъркани приоритети в разходите по Стратегическата референтна рамка. Стопиране на малките проекти. Пълно блокиране на програмата Конкурентноспособност, батак във ведомството на Калин(к)а Илиева.
  Това е частта некомпетентност.
  Има и част грабеж.
  Спадът в приходите от акциз и ДДС през 2010 и 2011 не може да бъде обяснен само с кризата. Крадеше се. По-точно - грабеше. Това са стотици милиони левове, които не влязоха в бюджета на страната и не го подкрепиха.
  Рекетът върху бизнеса от страна на всякаква паплач въоръжена с актове и фишове е повсеместен и не спира.
  Корупцията стигна африкански размери. Ако най-корумпираното правителство в Европа - това на Станишев бе заедно с Гръция и Румъния по класациите на Transparency International, то през 2011 година вече си другаруваме с Мароко из Африка, а резултатът е влошен с цели 0.5 пункта.
  http://media.transparency.org/imaps/cpi2009/
  http://cpi.transparency.org/cpi2011/results/
  Господин Графе..помогни ми..не мога са сета кой го беши споменал тва..още на 12.09.2012г?

 41. 41 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Весело

  Гласуваш за Борисов, получаваш Станишев ... Гониш Борисов, отива си Дянков ... Костов е виновен!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 42. 42 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#32:"Graf"]Какво друго да се очаква в среда, в която е очевидна безочливата алчност и наглост на една шепа новобогаташи, а завладените от тях ресурси се ползват единствено и само за цел заграбеното да бъде умножено по 10, ама бързо и без значение от пораженията върху социум[/quote]

  Може би имаш право...да не кажем че мисля по същия начин като теб.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 43. 43 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#32] от "Graf":
  Мнхо лоши спомени имам..ето какво е казал някой, явно прозорлив човек:
  .."А очилаткото, като австралопитек в кабината на Боинг взе да дърпа разни ръчки, да натиска педалите как му дойде, да върти разни копчета...
  Бе маймунска му работа."
  Това, последното изречение много ма обиди..много..даже ми стана мъчно за човека, който наистина яко се напъваше да свърши нещо полезно. Вече го хвалят навсякъде по света - като водещ икономист! Но азе не съм видял павиан да е не само водещ, а даже само икономист не съм чул да е..

 44. 44 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#31] от "paolo51":Хаосът е единствено в полза на шайките на Гея и Доан-Сава - тези хиени са грабили и ще грабят - Важното сега е че народът наистина упражнява волята си - макар и от улицата! Не ни трябват кирливите червени прашки!

 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  [quote#30:"spout"]НАРОДА Е ГЛАДЕН И ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАХРАНЕН. ИНАЧЕ ГЛАДЪТ Е ЛОШ СЪВЕТНИК.
  ГЛАДНИ СМЕ, УНИЖЕНИ И ОНЕПРАВДАНИ,[/quote]Няма как да стане ... Няма и кой да чуе ... Тези които са зле не са критична маса - 30-40 % и се крият, спотайват се ... умират бавно скрити по домовете си. Когато засегнатите - макар и по-състоятелни и с повече самочувствие тръгнат .. тогава ще кипне недоволството и ще дойдат дни на мъст и разплата. Без ексцесии няма как да се размине. Докато не бъдат изправени до стената или не им сложат въжето , няма да признаят, че има проблем и пак ще гледат неразбиращо. Сит на гладен не вярва. На знамето пише:БЕЗ КРЪВНИНА НЯМА ПРАВДИНА !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 886 Любопитно

  [quote#41:"Настрадин Ходжа"]Костов е виновен![/quote]
  Главчев цял час ни убеждаваше колко лоши са били сички - от Надежда Михайлова, та до Кунева, па да не говорим за Иван Костов! Всички те, още през миналия век са знаели, че Герб ше дойде на власт и затова му били заложили некви "капани". Направо да ги съжалиш нещастните гербери

 47. 47 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3593 Весело

  Искам социологическо проучване на най вървежната правителствена социоложка гужа Радева.Кефя се на неините шарени рисунки.Заради нея заобичах социологията.Толкова силно си вярва в това което произвежда.

 48. 48 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Четвърти пореден ден акциите на ЧЕЗ паднаха, след като българското правителство заяви, че може да отнеме електроразпределителния лиценз на компанията в България", съобщи агенция "Блумбърг".

 49. 49 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Дянков беше един от малкото на мястото си в това правителство. Смяната му с нищо няма да помогне на Борисов, но е много лоша за държавата като цяло. Дончев няма как да бъде финансов министър, може само безропотно да подписва каквото Борисов му нареди - дай пари на тия, дай на ония ... според това кой протестира и моментното настроение на премиера. Преди миналите избори се повишиха пенсии и се похарчиха пари за какво ли не, сега вероятно ще стане същото - докато не остане какво да се харчи. Но пък това ще е проблем след изборите, значи не достатъчно сериозен.

 50. 50 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Наистина смяната няма да реши проблемите,но не това е целта.Целта е да няма спирачка пред предизборни популистки харчове и мерки.Не ми се мисли ,как следващото правителство ще се оправи с кашата,която тия ще забъркат .Дано поне валутния борд не пипнат.
  Да припомням ли кой премиер извади държавата от фалит до започнали преговори и дата за членство в ЕС.

 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Весело

  Няма ли да се изкаже някоя свястна врачка, че социолозите нещо го удариха на кръчмарска раздумка.

 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  [quote#35:"elevation04"]Разпад пълен, само да не се повтори онези луди Виденови години. [/quote]Изборът не е голям ... Цялото политическо пространство има нужда от :
  - или FDISK
  - или FORMAT C:
  ... или поне R E S E T

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 561 Разстроено

  Държавата в момента поне на автопилот да беше, все някаква посока щеше да държи! А то ...

 54. 54 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Поредното дясно правителство в България се провали. Поредния десен премиер ще бъде изринат на бунището от собствения си десен електорат. Десният избирател, въпреки, че печели всички парламентарни избори след 1997 г., упорито не може да си избере лидери, които да управляват България. Десните управници на България станаха синоними на корупция, раграбване, а върхът на българското дясно - Боко рапоня и мутренската му банда - и образец на пословична простащина и некадърност.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 55. 55 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Промяната, която ни е необходима:
  http://mapto-on.blogspot.co.uk/2012/10/blog-post_21.html
  За добро или лошо тя не е приятна за хората, които искат някой друг да решава вместо тях.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 56. 56 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#47:"chicago514"]Толкова силно си вярва в това което произвежда.[/quote]
  И ти да си си осигурил децата и внуците с поръчкови изследвания, и ти ще си вярваш.

 57. 57 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 886 Любопитно

  До коментар [#49] от "Ментор":
  Ако някой от тези павиани наистина е умен и чете Дневник, веднага би се обадил на Графа и да удари чело у земята за помощ! Сигурен съм, че няма да е напразно. Ако Графа изобщо реши да си губи времето с тях..

 58. 58 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Андрей Бунджулов пак е тотално неадекватен. Питат го за Дянков, той плещи за Костов. Явно още ги боли комунетата за мандата на ОДС и пропуснатите 4 години възможност за крадене.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Първо на практика много проблеми има не Правителството, а драгия електорат...
  Второ, Правителството има само един проблем, да спечели парламентарните избори през юли......
  В зависимост от това как ще ги спечелят, Бат Бам може и да гласи финансовата политика.....

  Щото ако не ги спечели, цялото дуене на бузи е празна загуба на време.... и усилия..... а и може да навлече неприятности.... макар че досега няма такава практика след 1989....
  Поживем увидим!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#58:"DrAvalanche"]Явно още ги боли комунетата за мандата на ОДС и пропуснатите 4 години възможност за крадене.
  [/quote]

  За друго ги боли - че при всичките си грехове, грешки и пропуски Костов все пак успя да изпозлва Косовската криза, за да ни откъсне от Московска орбита и да ни насочи към НАТО и ЕС.

  Много ги боли кремълските еничари, че не сме като Молдова, Беларус или Украйна - съветски сателити, държани в мъртва енергийна и политическа хватка от Путин. И ще положат всички сили да ни вкарат в това положение чрез раздухване на евро-скептицизъм и разочарование от западните ценности и демокрацията, та да се върнем към ориенталския бошевишки феодализъм.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 61. 61 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#21] от "jojin":

  а ти за какво си гневен...че искаш да папкаш , а няма ...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 62. 62 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#60] от "Настрадин Ходжа":


  [quote#60:"Настрадин Ходжа"]та да се върнем към ориенталския бошевишки феодализъм. [/quote]
  Моля те изказвай се по-просто. Сега трябва три гугъла да отварям поне. Пиши като за Хитър Петър.

 63. 63 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 450 Весело

  Дянков премиер!!!!

  кому е изгодно?
 64. 64 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Хайде Баце, сядай да пишеш своите три плика. Ако знаеш следващите как ще го четат първия ти плик... приготви се дори за раирана пижама.

 65. 65 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#31] от "paolo51":
  Споделям мнението на Борана Димитрова, че все пак Дянков удържаше да не се харчи популистки.
  *************************************
  Моля?
  Наливането на пари във футболните клубове какво е?
  Изсипването на милиони за спортни мероприятия какво е?
  Ами наливането на пари в телевизиите?
  Ами пи-арските милиони?
  Даже причината за уволнението му е пак заради популистки причини. И какво - даже отивайки си "непопулистът" Дянков е подписал за близо милиард лева спешен държавен заем!

  Стискаше парите за пенсии и майчински, а всяка година му е с дефицит! И къде отиват парите, след като прословутите им магистрали са на километраж практически колкото на СерГея?
  Ами резервът къде е, ами фондовете?
  Стига сте кълвали на пропагандни клишета!
  Стига глупости!

 66. 66 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 886 Весело

  [quote#36:"Весо"]Ех, как ще ми липсват бодряшките гербераски постинги... [/quote]
  Уорни от Лехчево:
  За Бойко Борисов съм гласувал и пак за него ще гласувам. И ще ме последват милиони.

  Най-умният, най-интелигентният, най-хитрият и най- добър министър председател в новата история."

 67. 67 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 886 Неутрално

  "Победата на ГЕРБ е ясна и категорична. Разпускам форума. Нема какво да коментирате повече. Легайте си да спите и си почивайте.

  Лека нощ! Wrornoxmaniak

 68. 68 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не знам защо решиха, че Дянков е най-мразения - той е прост ообикновен некадърник с претенции. За мен много по-мразени са цц, Нона Караджова и естествено - бб.

  Предсрочните избори са една суперопция, защото гербавите няма да успеят "предизборно" да увоят каквото е останало в отръскания бюджет. Да не говорим, че не е ясно какви закони могат да приемат в оставащите 2-3 месеца.

  И това "да изгоним чужденците" и да даваме по "5000 лева на всички" са пълни глупости - хората искат нормални заплати, с които да преживяват, чужденците не са никакви чудженци, а прости български тарикати, толерирани под формата на офшорни фирми от правителството.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 69. 69 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  [quote#37:"t'Ankus"]Като гледам ... няма признаци на поумняване[/quote]
  Хе-е! Никакви. Нещо повече - тоталната радикализация на глупостта набира сили. Така се стига до къде? До талибанизъм, разбира се.

 70. 70 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#29:"Fred"]Ще може ли да ни го кажете? Защото ако не ме лъже паметта всички се изредиха а решението така и не го видяхме. [/quote]

  Фреди, като не знаеш за кой да гласуваш - ами не гласувай, стига си питал под всяка тема "ама кажете ми за кой". Или пусни празна бюлетина.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 71. 71 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#52:"t'Ankus"]Изборът не е голям ... Цялото политическо пространство има нужда от :
  - или FDISK
  - или FORMAT C:
  ... или поне R E S E T [/quote]

  От опит знам, че пускане от високо или здрав бой с чук също помага в таквиа ситуации.

  Лошото, че на политиците РЕСЕТ-а им се отразява все едно им предлагат втори мандат, само погледни вечните парламентаристи Костов, Доган и Станишев.....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 72. 72 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Весело

  [quote#5:"reakzioner"]Още отначалото на това правителство казах, че няма да го бъде, защото няма как един Пожарникар да ръководи успешно една държава. [/quote]

  Не думай. Че твоята регистрация в този форум е от април 2012 г., а не от април 2009 г.

 73. 73 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#6:"ironhorse"]Борисов ако иска следващ мандат, трябва да направи:
  1. Всички секретни договори да бъдат осветлени и повече никй да няма право да подписва такива.
  2. Проект за нова Конституция, която реално да даде властта на хората, а не с представителна демокрация само чрез партии.
  3. Никакви държавни заеми !!! [/quote]


  Късно е либе за китка.
  Имаше кредит на доверие - пропиляго с нищо неправене.
  Сега най-доброто за всички и него самия, ако иска да оцелее ка то политик, е да си подаде оставката. Ама се иска отговорност, доблест и смелост за това. Тези качества са му чужди.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 74. 74 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Весело

  Смяната на Дянков, без съмнение, единствено ще задълбочи проблемите на Бойко Борисов. И именно за Бойко Борисов, не за "правителството" трябва да се говори, тъй като в страната няма правителство, поне в класическия смисъл на понятието. Има един доста ощетен от природата "дон", има го и неговото обкръжение от приходящи и изходящи, пърхащи с крилца около дона пеперудки, всяка една от които е потенциална еднодневка.

  Сред приелите да играят ролята на пеперудки понякога се оказват и сравнително интелигентни, сравнително способни и сравнително знаещи хора. Когато те бъдат натирени, това прави малко по-голямо впечатление, отколкото когато от същото бъдат сполетени някои от останалите. Да не са правили компромис с еволюционното си ниво, като са ставали пеперудки на подобен дон.

  Свобода за Надежда Савченко!
 75. 75 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 609 Разстроено

  Цитат: "Евгений Дайнов: Борисов хвърли главата на най-мразения си министър"

  Цветанов е най-мразеният, не Дянков.

  А Евгений Дайнов е комунист до мозъка на костите си. Червените мразят най-много Дянков, щото им разкри далаверите (и в частност с АЕЦ "Белене".

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 76. 76 Профил на lucib
  lucib
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "Весо":
  Най вероятно на тяхно място ще дойдат другите ощо по "бодряшки" постини от ''На всеки километър'' и като цъфнем и вържем и бозата ще стане пак 6ст.

 77. 77 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Сигурно, но на тукашната герберастия и през ум няма да и мине мисълта, че Боко Тъ. има най-голям принос за това. Тоест докато преди плашеха електоратя с тройните, Боко през това време работеше за тройните.

 78. 78 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#75:"прелетна птица"]А Евгений Дайнов е комунист до мозъка на костите си.[/quote]

  Аха , не случайно е най-големият защитник на ДСБ(к).

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 79. 79 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Както я е подкарал Бo.Бo., не е ясно колко още гласове ще загуби до края на мандата. Нищо чудно предсрочните избори да се окажат вариант за него...
  Остава да видим какво ще сътвори еУекторато.

  I Want To Believe
 80. 80 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  [quote#69:"Мърмор"]Хе-е! Никакви. Нещо повече - тоталната радикализация на глупостта набира сили. Така се стига до къде? До талибанизъм, разбира се. [/quote]Щом като и убийството на сливенския "бизнесмен" за неплатени заплати не им светна червена лампичка ... познай каква вълна на отмъщения и разчистване на сметки ще последва при първия катаклизъм ... Не са длъжни всички измамени да те убиват поотделно ... и един да те докопа пак стига. ,,, и поумняха ли?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 81. 81 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  [quote#71:"epoc"]ошото, че на политиците РЕСЕТ-а им се отразява все едно им предлагат втори мандат[/quote]Предните две са по- кардинални , въпроса е сами ли ще го направят или ще се наложи с парен чук да се тресне Няма бягане ... Само трябва да се обяви официално = Отново катастрофирахме като държава!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 82. 82 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Всички социолози и журналисти са една долнопробна пасмина, платена от комунистите да говори и да пише каквото им отърва. Те като че ли не са български граждани. Плюха по Дянков на воля, като при това обясняваха как в България нямало свобода на словото, а сега ще започнат да ни обясняват колко е сгрешил Борисов, че го е махнал.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 83. 83 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Много късно след 4 години, но народа си каза думата и Дянков вече е оут. Това безобразие приклЮчи. Разбра се, накрая и кой не с справя със задачите в правителството.

  По добре късно от колкото никога, по добре да се поучим от собствените си грешки, когато не можем да се поучим от чуждите.

  Сега е време за новите решения в полза на хората.

 84. 84 Профил на omniam
  omniam
  Рейтинг: 727 Неутрално
 85. 85 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#84] от "omniam":
  Колко са интересни, Приятелю, след като капки вода са едни и същи, по своя опортюнизъм. Някой от тях да те съветва, с вариант на изход от ситуацията ???
  Поспри се и ги чакай, но няма да дойдат. Такива са те, нашите "умни момчета", виж ги и в дописката на Огнян Минчев по тази тема...
  Престъпление е да мислиш лудо динамична система, каквато е едно общество в преход, без да му подадеш идея поне, как то да излезе от отдавна затвореният му кръг. И те чакат, Полковник Марси да им каже...

 86. 86 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#32] от "Graf":

  Да, олигарсите ни в 99% от случаите са все социалисти но не по убеждения а по членство! Хуманизирането на икономическата среда няма как да бъде извършено от подобни хора. Освен това чисто идеологически социализма е неспособен да осигури хуманизъм.

  Отделете време навреме.
 87. 87 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#6] от "ironhorse": Никакви държавни заеми искаше и не вземаше и Чаушеско. Държавата Румъния в кая на неговия живот нямаше нито лея външен държавен дълг.Всичко бешеизлатено.В магазините се п одваше не месо,а кокали.И той завърши до стената в една казарма.

 88. 88 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  [quote#86:"dreamer"]Да, олигарсите ни в 99% от случаите са все социалисти но не по убеждения а по членство! [/quote]

  Тук, с това хич няма да споря, защото е факт.

  [quote#86:"dreamer"]Освен това чисто идеологически социализма е неспособен да осигури хуманизъм.[/quote]
  Тук ще ти отговора с думите на Жан Жорес: Социализмът е хуманизъм.
  И едно интересно четиво, с предговор от Ерих Фром: http://www.autodidactproject.org/other/socialist-humanism.html#intro

  ПП
  Моля, не прави тъждество между "социализмите" на Брежнев, Живков, Чаушеско и Кастро с онова за което говори Жорес, примерно.

  Ecrasez l’infâme
 89. 89 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  "Според него (Антоний Гълъбов) крайно левият популизъм набира сила ..."

  Че то досега 3 години и половина какво беше, ако не крайно ляв популизъм (в милиционерския му вариант). Лайтмотивът на този популизъм беше формулиран от самия премиер: "Сега като хванем престъпниците и хладилниците ще се напълнят". По-ляв популизъм от досегашния на ГЕРБ няма как да се намери. Парадоксът е, че Дянков (с всичките му кусури) комай беше единственият десен в това диво и със средновековни ценности ценности управление.

 90. 90 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1691 Любопитно

  $$$ а просто иска всичко на всички да се даде, да бъдат изгонени чужденците и по възможност всички да получават по 5000 заплата, каза Гълъбов. $$$

  Десният Гълъбов се възмущава от това искане. Защо бе ДЕСНИ Гълъбов? Ако въобще си ДЕСЕН.
  Българските ДЕСНИ направо примират от гняв от такова искане. Защо бе български ДЕСНИ? Ако сте десни.
  Това е проблема на нашенските "ДЕСНИ" - ЗАЩО НЯКОЙ ОСВЕН ТЯХ ИМА ИЗОБЩО НЯКАКВИ ИСКАНИЯ им е голямата болка!
  Такива като Гълъбов ДОКОПАЛИ СЕ ДО 5000лв. заплата или още по голяма плячка ЗВЕРСКИ СЕ СТРАХУВАТ ДА НЕ БИ И НЯКОЙ ДРУГ ДА СИ ПОИСКА КАТО ТЯХ!
  Същият начин мислене е и на политическите ДЕСНИ - Борисов, Фандъкова, Цветанов,Цачева, Костов, Иванов, Агов, Методиев, Неински, Димитров ...
  Те са в ужас, че и други могат да иска да живеят. Как така някой посяга на господарското им право да докарват всички останали да глад и мизерия.
  Това е мислена на ОРИЕНТАЛСКИ ДЕСНИ.
  По-точно - БЕСНИ ДЕСНИ!
  Драги БЕСНИ ДЕСНИ, така е във вашия вид капитализъм. Щом сте свободни да плячкосвате другите и да ги докарвате до животинско състояние, ТЕ ДРУГИТЕ са свободни да ви искат заграбеното или дори главите ви.
  Конкуренция!
  Разбра ли сега, Гълъбов.
  Капитализъм.
  !

 91. 91 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Интересно, социолозите до вчера, внушаваха , че Дянков е виновен за всичко, и ако бъде освободен от Борисов, това ще е "голяма победа за народа"...

  /прочее "социология" и "социализъм" имат един корен.../

 92. 92 Профил на brancusi
  brancusi
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#32] от "Graf":

  [quote#32:"Graf"]В противен случай "съзидателното разрушение" ще дойде съвсем скоро. [/quote]
  Аз си мисля, че няма да избегнем това. Съгласен съм, че звучи песимистично, но историята ме учи така....

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Ха точно Слави трифонов ли пак ни учи на морал?

 95. 95 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3533 Весело

  е то май взе да се заформя класическа революционна ситуация по Ленин: "низините не искат, върховете не могат да живеят по старому".
  Да, ама няма кой да води революцията нещо...

 96. 96 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#71:"epoc"]От опит знам, че пускане от високо или здрав бой с чук също помага в таквиа ситуации.
  [/quote]
  Хи-хи-хи...Верно, върши работа...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 97. 97 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 616 Любопитно

  А аз да ви попитам, кое правителство след десети е било добро?

 98. 98 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 868 Неутрално

  [quote#97:"BASCO"]А аз да ви попитам, кое правителство след десети е било добро?[/quote]
  Може би правилният въпрос е, кое правителство след десети е било по-лошо?

 99. 99 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#28:"hodounski"]Дянков жертва малките производители в името на “стабилността“ и монополите.Много по-рано трябвше да си отиде. [/quote]

  Дянков жертва НАУКАТА не малките производители,после реши да изгони Игнатов ама последния повлече и него...

 100. 100 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#91] от "Петър Иванов":

  Прочее социопат и социофоб имат същия корен. И нямат нищо общо със социалистите, колкото и да ти се иска, а със социума, тоест с обществото.

  И следващия път се обади на кварталния отговориник, да ти издиктува какво да пишеш.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK