Прокуратурата разследва Ангел Семерджиев за престъпление по служба

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Яне Янев: "Семерджиев е давал лицензии за зелена енергия, за да може Иво Прокопиев да отиде в банката и да тегли 20, 30, 40 милиона. А е ясно, че Прокопиев не си плаща сметките. Това е гаранция от страна на държавата. Семерджиев е правел на своя глава много неща. Като тази фактура за 100 милиона. Мотивацията не може да бъде друга, освен финикийски знаци. Вие знаете ли за какво е тази фактура? За сероочистка в Бобовдол на Христо Ковачки. Става въпрос за серооочистка, която не е завършена. Тези 100 милиона са само за първата част, обясни Янев."

 2. 2 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Хаха разследват хаха. Сега корумпираните прокурори ще го разкарват като панаирна мечка за да му вземат чàст от откраднатото и после каквото успее да запази ще го харчи на някой остров. Мафия.

 3. 3 Профил на demolisher
  demolisher
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Най-накрая на този брадат козел ще му се стъжни...
  То не бяха лъжи то не бяха мазания... но дойде и неговия ден...
  Само да не му изрисуват веждите накрая!!!

 4. 4 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Прокуратурата да се самосезира за всички крадливи властитутки. Нямам представа как стои въпроса с давността, но ако може поне 24-25 години назад да ги провери. Ако има живи комуняги отпреди това - и тях.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 5. 5 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#1] от "deftones":
  Какви са тези лицензи за зелена енергия????
  За първи път чувам за такива???!!!
  НЕК дават лиценз за производител на енергия над 5МВ, каквито може да имат фирми на Прокопиев, но ДКЕВР незнам да имат нещо общо.
  Янето пак се е възбудил напразно.....

 6. 6 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Може и нищо да не излезе от това разследване, но все пак много ме кефи факта, че ще го нищят, разследват, голяма част от откра-
  днатото ще отиде за адвокати, магистратски рушвети и т. н.
  и поне малко ще разбере как сме се чувствмали ние потърпевшите
  от постоянното вдигане на тока с негово участие

 7. 8 Профил на dobrev111
  dobrev111
  Рейтинг: 402 Гневно

  Разследва, разледваааа, на върба у сряда разследва!

 8. 9 Профил на lowec
  lowec
  Рейтинг: 402 Любопитно

  КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПРОВЕРКА НА Б.Б. ТОВА ЧАКАМ АЗ МНОГО ОТДАВНА.

 9. 10 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Лошото е, че за пореден път се доказа, че в тази държава институциите работят само постфактум. Какво значи започнали проверка? Сега? Защо чак сега?
  Нещо се случва само когато ножа опре до кокала.
  Когато институциите не работят, а действат като ПОЖАРНА команда, значи държавността е в тежка криза.

 10. 11 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Не ме притеснява Семерджиев, притесняваме фактът, че 99% от хората които биха заели неговия пост биха постъпвали по същия начин!

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 11. 12 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 753 Гневно

  Ха,ха,ха!!!
  Жалка прокуратура, функция на феодала ББ.
  Сега е много лесно - да биеш падналият от власт.
  Смисълът на разследването е да е текущо и да хваща нарушенията когато съответният човек е на поста си, т.е. докато упражнява властта си, за да не може да ги прави.
  Нещастници!!!

  СЛАВА НА УКРАЙНА.
 12. 13 Профил на tt60
  tt60
  Рейтинг: 433 Гневно

  Хора, не се връзвайте! Отвличат Ви вниманието с А. Семерджиев!

 13. 14 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 753 Гневно

  В допълнение, хайде да погледнем кой носи отговорност за енергетиката.
  Давам просто някои цитати от Закона за енергетиката.
  От тях е видно, че ГЕРБ и неговият едноличен господар ББ носят директна персонална отговорност. И не трябва хората да се връзват на лова на вещици- ЧЕЗ и другите ЕРП-та.

  Какво ми се правят на другаря Емил Боев да разследват само Председателя на ДЕКВР, а не цялата комисия?
  Кои са неговите еднолични решения?

  ЗАКОН ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА
  Държавно управление в енергетиката
  Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2009 г.) (1) Държавната политика в енергетиката се осъществява чрез Народното събрание и Министерския съвет.
  (2) Народното събрание приема Енергийна стратегия на Република България по предложение на Министерския съвет, с която се определят основните цели, етапи, средства и методи за развитие на енергетиката.
  (3) Министерският съвет ръководи енергетиката на страната в съответствие с приетата от Народното събрание Енергийна стратегия.
  Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2006 г.) Енергийната политика на страната се провежда от министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

  Чл. 8. (1) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2006 г.) Енергийната стратегия на Република България се разработва от министъра на икономиката, енергетиката и туризма.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2006 г.) Министерството на икономиката, енергетиката и туризма изготвя програми и стратегии за преструктуриране в енергетиката въз основа на Енергийната стратегия на Република България, които се одобряват от министъра на икономиката, енергетиката и туризма. Приватизацията на търговските дружества в енергетиката се извършва в съответствие с одобрените от министъра на икономиката, енергетиката и туризма програми и стратегии за преструктуриране в енергетиката.

  Държавна комисия за енергийно и водно регулиране

  Чл. 10. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Регулирането на дейностите в енергетиката и във водоснабдяването и канализацията се осъществява от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, наричана по-нататък "комисията".

  Чл. 11. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2005 г., бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Комисията е колегиален орган и се състои от 7 членове, включително председател.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2005 г., бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Председателят и членовете на комисията се избират и освобождават с решение на Министерския съвет и се назначават със заповед на министър-председателя.

  Чл. 13. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2005 г., бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Комисията е постоянно действащ орган, който заседава, ако присъстват не по-малко от 5 от нейните членове, от които:
  1. не по-малко от двама от членовете със стаж в енергетиката - при упражняване правомощия на комисията по този закон;
  2. не по-малко от един от членовете със стаж в областта на водоснабдяването и канализацията - при упражняване правомощия на комисията по Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2005 г., бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Комисията се произнася с мотивирани решения, които са индивидуални или общи административни актове и се приемат с мнозинство повече от половината от всички членове на комисията.

  СЛАВА НА УКРАЙНА.
 14. 15 Профил на tt60
  tt60
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Някой има ли съмнения колко независим беше А.Семрджиев и подопечните му и по коя свирка е играл!?

 15. 16 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Защо при протестите срещу ЕРП почнаха разследване, а не примерно преди месец-два? Всичко е кьорфишек да се каже, че се рови за престъпления в енергетиката, когато на народа му писна. Прокуратурата и МВР само при обществен вой ли почват да си вършат работата? Защо сега ДКЕВР и ведомства почват да говорят за нарушения на ЕРП, които сега ще мислят как да се спрат- източване през свързани фирми основно с договори за стотици милиони за "консултации", ИТ технологии и т.н.? Защо сега се говори, че ЕРПта имат глоби, но само за административни нарушения, а трябвало да се гонят за големи нарушения? Ако народът не беше излязъл да протестира, щеше ли да се почне нещо?

 16. 17 Профил на konni
  konni
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Защо само него?Той е председател на КОМИСИЯ.Членовете на комисията не са знаели какво прави или са гласували с вързани очи?

 17. 18 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Прокуратурата както винаги последна.

 18. 19 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#17] от "konni":

  праилно

  харпун
 19. 20 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Нема да ставам адвокат на Семерджиев щото не може да ми плати разходите само, но искам да му кажа да не се пуаши, щото ДКЕВР е колективен орган, решенията ги взима с определено мнозинство. Ако почнат да разследват всички членове на комисията, тогава да се пуаши. До тогава да си пие вискито и да си свирка. Искам да кажа, че това е просто още една пушилка.

 20. 21 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Хммм, виждам, че има сериозни очаквания към съдебната власт. Лошата новина е, че магистратите, които формират същата тази съдебна власт през последните четири години бяха подчинявани на изпълнителната власт в лицето на Б.Б. и Ц.Ц. Магистратите са единствените, които за на заплата от държавата и чиито възнаграждения през последните 4г. са били замразени. Нито една държавна структура не е запазила същите заплати в сравнение с 2009г. - навсякъде са нараснали. Освен това, в почти всички държавни ведомства по Коледа, а и през 2012г. се получиха премии. За разлика от магистратите, които не взеха и един лев, а бяха принудени от Дянков да прехвърлят от бюджет 2012г. в този за 2013г. сумата от 30 милиона лева, събрани от съдебни такси. Също така, в момента най-ниските прокурорски и съдийски длъжности се заемат от млади хора, спечелили конкурс и преминали обучение в Националния институт по правосъдие, като тези магистрати получават възнаграждения, които са по-ниски от тези, установени със Закона за съдебната власт. Причината!?!?!? Причината е министър Дянков и неговия доскорошен шеф Б.Б., които смятат, че съдебната система е добре да е недофинансирана и е ОК магистратурите да бъдат превърнати в дирекции на подчинение на МВР, както и стана на практика. Така, че очакванията към магистратите са прекомерни. Масово бяха оплюти за това, че ще получат премии / каквито не взеха /, а сега се очаква да правораздават.

  Както се казва ..... If you pay peanuts, you get monkeys!

 21. 22 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 402 Гневно

  Ако се докажат злоупотреби този да е 200000000000000 години в затвора.
  2. Да му се изземе имуществото неговото и на неговите близки роднини и да се предостави на пенсионерите и здравните заведения.

 22. 23 Профил на thorgrim
  thorgrim
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#16] от "атанас":

  За тези нарушения само се говори. Говорят това, което искаме да чуем в момента. Бойко също говореше, че ще вкара половината от бившите управляващи на топло, а какво се получи? Нека първо излязат фактите и тогава може да се учудиш, че проблемите не са в ЕРП, а на много по-високо ниво.

 23. 24 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Хубаво е че го разследват, ама дано и докажат че има такива престъпления, че и да потърка наровете този!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 24. 25 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 515 Весело

  Добре де, защо пишете минуси на пост N 5 ?????

  Просто питам??

  Но понеже всички сте супер невежи и прости, по-добре да вървите с масата???
  УУуууу, вън ЧЕЗ от България!! Даже вън от планетата земя??!!!
  Смешници....Нация на глупаци, управлявана от още по-големи такива!!!!!

 25. 26 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Любопитно

  И защо само Ангел Семерджиев??? А останалите тарикати умишлено разсипали съвременна България, кога??? И аз се чудех, защо обещалият ни да се пребори с престъпността Боко Кратунков не строи нови затвори ,а то , било , за да няма свободно място в тях за него и камарилата му, като им дойде времето...

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK