Кметът на Пловдив Иван Тотев: Друго управление ще се отрази негативно на града

Иван Тотев

© Надежда Чипева, Капитал

Иван ТотевИзбори 2022

Последните година и половина бяха най-добрите за развитието на Пловдив и няма друга година, не само през последните 23, а 130 години, в която общината да е работила в по-добър синхрон с правителството. Това каза пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев /ГЕРБ/ по повод подадената и гласувана вече оставка на кабинета.


Това, което се случи, от гледна точка на управлението на държавата, според него е много добър политически ход, чиято цел е да "спре страната да не тръгне в посока, в която и опозицията дори не иска". Никой от тези, които довчера искаха оставката, не бе подготвен за това и изказванията през последните два дни го показват, допълни пловдивският кмет.


Тотев добави, че през първата година от неговия мандат общината е получила всичко и в желаните срокове, което е поискала. За първи път в Пловдив започнахме да говорим и да поставяме в дневния ред на обществото теми, за които се е говорило от 40-50 години, за първи път Пловдив се радва на "сериозно уважение и всяка седмица е бил посещаван от министри и представители на държавната власт", допълни Иван Тотев. От гледна точка на това какво предстои на общината и как оставката на кабинета ще се отрази, Иван Тотев каза, че за проекти, за които има държавно финансиране, "едно ново управление, различно от досегашното, ще повлияе негативно на развитието на града". Като такъв проект той посочи реконструкцията на Голямоконарско шосе, заедно с бул. "Васил Априлов" (за 40 милиона лева). Има проекти според Тотев, които се финансират от общинския бюджет и по оперативни програми и те няма как и да бъдат спирани. Очаквам, че ще запазим добрия диалог със съответните институции и след изборите и да реализираме всички планирани проекти, коментира Тотев. Защото по думите му те не са на конкретни личности, а на Пловдив.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK