В неделя неформалните лидери на протестите по места се събират на национална среща

Десислава Рабаджийска.

© Катя Бузник

Десислава Рабаджийска.Около 1000 протестиращи в Пазарджик излязоха да заявят желанието си за промяна на статуквотоl в държавата. 


Шествието започна с аплодисменти за органите на реда и апел за спазване на обществения ред.


Това е вторият протест в Пазарджик.
Шествието беше водено отново от група младежи с платно с надпис "Те погребаха България". Сред дошлите да протестират бяха хора на различна възраст и с различен социален статус.


Шествието премина мирно, предхождано от полицейски автомобил и от полицаи встрани от множеството. Най-повтарящото се скандиране беше "Мафия!". С тези думи и с освиркване скандиращите минаха и покрай сградата на местното ВиК дружество.


На площад "Константин Величков" протестиращите отново заявиха исканията си за пълна промяна на политическия модел. Нарушен е общественият договор, нужна е нова конституция, заявиха те.


В неделя предстои национална среща на представителите на протестиращите и организаторите на протестите по места, на която ще бъдат представени исканията на хората, които след това ще бъдат обобщени и систематизирани. Това съобщи Десислава Рабаджийска. Тя уточни, че на този етап не би могла да каже кои точно искания ще бъдат изведени, но основните са свикване на Велико Народно събрание за промяна на системата и за възможността народните представители да бъдат отзовавани.


Десислава Рабаджийска призова протестиращите да представят на утрешния протест в писмен вид своите искания, за да може организаторите да ги обобщят и представят на националната сбирка. Шествието завърши пред сградата на електроразпределителното дружество EVN с изпълнение на националния химн.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK