Митрополит Николай дари ролекса си, за да плати тока на храм

Митрополит Николай Пловдивски

© Юлия Лазарова

Митрополит Николай ПловдивскиПловдивският митрополит Николай е поискал да бъде продаден часовникът му от луксозната марка "Ролекс", за да се плати сметката за ток на храм "Света Марина" в града, се разбира от съобщение на църковното настоятелство. 


Сметката на храма е 2940 лв., а днес от електроразпределителното дружество ЕВН съобщиха, че няма да спрат захранването докато не приключи проверката по жалбата на митрополията. Преди ден от храма коментираха, че сумата е четири пъти повече от досегашните сметки. Декемврийската, например, била 723 лв и е платена.  


Настоятелството информира, че "Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда – часовник ("Ролекс"), с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток". В случай, че при продажбата се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност.


От съобщението се разбира, че са получени целеви дарения и от миряни, които са се съгласили с парите да се погосяват следващи сметки за ток на църквата.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK