Люба Кулезич ще прави предаване по "Нова тв"

Люба Кулезич ще прави предаване по "Нова тв"

© Нова телевизияЖурналистът Люба Кулезич, която в началото на седмицата беше уволнена от ТВ7, ще има свое предаване по "Нова телевизия", съобщиха от медията. То ще се казва "На светло", тръгва на 10 март и ще се излъчва всяка неделя от 09.00 до 11.00 ч.


"На светло с Люба Кулезич" ще бъде предаване-мозайка – ще търси различните аспекти на случващото се около нас, ще включва фрагменти, които са нови за зрителя, ще изважда на светло незададените въпроси и премълчаните тези, които по една или друга причина не намират място в дневния ред на другите медии", описва проекта си водещата. Тя добавя, че основната цел на предаването ще бъде да се говори открито за нещата, "без режисура и без притеснение – по начина, по който всяка безпристрастна медия би следвало да го прави".


Люба Кулезич беше освободена от ТВ7 в понеделник, месец преди изтичането на договора й, с аргумента, че в предаването си в неделя не е представила всички гледни точки по темата за протестите. "Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на sms-ите му, нито пък съм получавала такива", коментира журналистката в деня на уволнението й. Тя определя престоя си в медията като "непрекъснато отбраняване на свободата" й.


"Не аз преобърнах палачинката. Не мога да я обърна за два часа. Макар че правя много вкусни палачинки", допълва тя, визирайки изпълнителния директор на ТВ7 Николай Бареков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK