Извънредна акция за кръводаряване за Пламен Горанов ще има в неделя във Варна

Извънредна акция за кръводаряване за Пламен Горанов ще има в неделя във Варна

© FacebookДнес екипът на кръвен център - Варна обяви, че стартира извънредна акция за кръводаряване за Пламен Горанов, младежът, който се самозапали в знак на протест пред сградата на Община Варна. Желаещите да дарят кръв за Пламен могат да направят това и в неделя, 3 март 2013 г., между 12 и 17 ч.


Все още има нужда от кръв за Пламен, състоянието му е тежко, а възстановяването става бавно.


Кръв може да се дарява във всеки кръвен център в страната, без значение от кръвната група, но трябва да се посочи изрично, че дарена кръвта е за Пламен Любчев Горанов.
Не може да даряват кръв хора, които са на медикаменти за нормализиране на кръвното налягане и хемоглобина, както и хора с активен хепатит или други инфекциозни заболявания.


На организма отнема около 6 месеца да се възстанови след кръводаряване, затова желаещите не бива да са давали кръв в това време, защото това ще застраши тяхното здраве и ще влоши качеството на кръвта, която даряват.


Организаторите на акцията предупреждават, че може да е изпрати бележката за кръводаряването на адреса на Военно-морска болница Варна, ул. "Христо Смирненски" № 3, Клиника по пластика и изгаряния."


Повече информация за кръводаряването можете да намерите на сайта на Българската организация за доброволно кръводаряване.


Пламен Горанов се самозапали пред сградата на общината във Варна на 20 февруари. До него беше открит плакат, който дава краен срок на кмета на града Кирил Йорданов да подаде оставка до 17 часа на същия ден.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK