Президентът в речта си за 3 март: Само заедно с диалог и конструктивен подход можем да бъдем полезни на България

Президентът в речта си за 3 март: Само заедно с диалог и конструктивен подход можем да бъдем полезни на България

© Цветелина БелутоваГотови ли сме днес да дадем урок на света как можем да намерим път през трудностите? Нужно е да пазим демократичната правова държава, да работим за доброто на отечеството. Само заедно с диалог и конструктивен подход можем да бъдем полезни на България. С тези думи президентът Росен Плевнелиев завърши словото си по случай националния празник по време на тържествената заря-проверка на площад "Народно събрание"


3 март е сбъдване на вековната вяра на българина – свободата на отечеството. В летописите ни има страници, които винаги ще ни изпълват с гордост. Споменът за великите моменти ни дават самочувствие и осмислят нашата национална идентичност, каза държвният глава с уточнението, че този празник е скъп на българите като символ на възстановяването на българската държавност.


Президентът каза още, че тази вяра и надежда даде на българите да изнесат най-тежката част от балканските войни а тежките изпитания го научи на мъдрост.


"Днес чуваме много имена на герои, будители, учители, идеолози, на националноосвободителните ни движения и ние имаме дълг да опазим и съхраним тяхното дело," каза още Плевенлиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK