Парламентът отхвърли национализацията на ЕРП-тата

Волен Сидеров

© Георги Кожухаров

Волен СидеровС 12 гласа "за", 13 - "против" и 45 въздържали се без дискусия парламентът отхвърли предложение на "Атака" за отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества и национализацията им.


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска парламентът да задължи правителството в едномесечен срок да предприеме действия за отнемане лицензите на компаниите ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про", за прекратяване на приватизационните договори и връщане на активите в държавата.


Сидеров, който мотивира предложението, беше единственият изказал се. Той повтори тезите, които защитава от 2005 г. насам за национализация на дружествата и се обърна към управляващите все още, че това е дневният ред на обществото и макар и в края на мандата ги призова да се съобразят с хората. 

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Гневно

  С 12 гласа "за", 13 - "против" и 45 въздържали се без дискусия

  Щом вземат решения само 70 от 240 дупетати, значи за следващия парламент може и толкова да влязат! Хранилката може и по-малка да бъде!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  В това не съм се съмнявал. Този парламент не представя българския народ!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 3. 3 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 642 Любопитно

  Депутатите ни явно пак са били заети с "извънкласни занимания"...и 30% посещаемост не могат да скалъпят..Пусто непосилно тежка работа за тях са 3-4 заседания седмично по 5 часа..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#2] от "kihano":

  Вероятно ти си този, който го представяш, нали?

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  70 хрантутеника, напълно достатъчна бройка за следващ парламент. И да не трябва да се национализират ЕРП-тата, трябва да им се поставят такива условия, че да се изнесат сами, а и да ни платят неустойка.

 7. 7 Профил на Arexander
  Arexander
  Рейтинг: 642 Гневно

  Че откога НС може да отнема лицензи, нали има регулатор (ДКЕВР), процедури, съдебен контрол... Тея съвсем го подкараха през просото. Което се вижда и от кворума: 12+13+45+70 дупедата на работа. Жалка работа

 8. 8 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Гневно

  Какво НС - един файтон хора на работа!?
  За какво ИМ плащаме!!!???

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 9. 9 Профил на Malvina Eneva
  Malvina Eneva
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Стига вече с тези клишета "народът иска", "народът казва"...!
  А з също съм част от този народ и категорично не искам национализация на каквото и да е! И най-малката причина за това мое нежелание е, че ако се изпълнят на Волен Сидеров идеите, ще се национализират загубите и разходите, а ще продължат да се прибират от определени лица приходите и печалбите.

 10. 10 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Хубаво е, че е останал разум в парламента и не залитат по налудничавите и безкрайно вредни хрумвания на Болен.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 11. 11 Профил на el_komandante
  el_komandante
  Рейтинг: 426 Гневно

  ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ

  1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около ТИМ компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!
  2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!!
  3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години
  4. "Бизнесът" им със застраховки и охрана, чрез дружествата "Армеец" и ТИМ СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ, а от друга - предлагат "решение". Тази "дейност" си има имена - нарича се РЕКЕТ или ИЗНУДВАНЕ. Приходи от тази престъпна дейност - не по-малко от 500 000 000 лв. през последните години.
  5. РЕКЕТА над фирми и граждани по линия на ОУП на Варна и Шабла, осъществяван чрез ТПО-Варна. Широко известен факт е, че им е "плащано" да "оправят" парцели. Също така, закупени от тях парцели, по новия градоустройствен план (изготвен от самите тях) се оказват изключително "апетитни". Отново РЕКЕТ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ.
  6. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни обществени поръчки - например изготвяне на ОУП
  7. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез банката си ЦКБ - заставането на входа и н изхода на общината. Сметките с парите на Общината са в ЦКБ, а в същото време банката е основен кредитор на Община Варна ( кредитите естествено са обезпечени с апетитни имоти на общината)
  8. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни НЕИЗГОДНИ КОНЦЕСИИ - например скандалната концесия за Крайбрежната Алея, където вземат най-атрактивната част от брега за жълти стотинки, а я отдават скъпо и прескъпо под наем.
  9. ИЗТОЧВАНЕ на Република България чрез НЕИЗГОДНА и ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЗАЦИЯ. Примери: Св. Константин и Елена, Елпром Варна, скандалната Алея 1, Авиокомпаниите, Химимпорт. Не можем да подминем и "подаръка" от правителството на ГЕРБ в последните часове на неговото управление - 160 д-ка до Летище София.
  Всичко това е нещо повече от КРАЖБА - това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Щети за България - не по малко от 1 000 000 000 лева
  10. ИЗТОЧВАНЕТО на Община Варна със сделки от типа "кон за кокошка". Например сделката "Графити" и поредната "дупка" Стадион Варна, където срещу един от най-апетитните терени във Варна, Общината получи жалки огризки като обезщетение.
  11. НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО като обектите им "Хотел Азалия" (построен директно върху пясъците на плажа) и "Тринити Парк", построен във Морската градина.
  12. Ощетяване на Републиканския бюджет чрез кражбата на акцизи, ДДС и мита чрез дружествата им Ловико (алкохол) и Хим ойл (горива)
  13. ТИМ е ВТОРИЯТ по големина акционер в ЧЕЗ, и са сочени за неформален собственик на ЕНЕРГО-ПРО. Отново ЗЛОУПОТРЕБИ С МОНОПОЛ.
  14. РАЗСИПИЯ И ЛИКВИДАЦИЯ на приватизирани индустриални предприятия, с цел продажба на активите им. Например Елпром-Варна. Съседното Елдом Инвест си работи много добре, дори и в криза.
  15. БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ от инвеститори, не без любезното съдействие на правителството и Комисията за финансов надзор. Загубите за инвеститорите се изчисляват на не по-малко от 600 000 000 лв.
  16. Участието им КАРТЕЛА на олио, чрез дружеството им "Слънчеви Лъчи" - Провадия
  17. Участието им КАРТЕЛА на зърно, чрез дружеството им "Зърнени Храни" България
  18. Участието им в изборни ФАЛШИФИКАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И КУПУВАНЕ на гласове. Преди два дни бившия лидер на ГЕРБ, Павел Димитров, публично призна, че Кирил Йорданов, е кметувал благодарение на ТИМ. В момента "партията на ТИМ" Нашият Град, е разследвана за фалшива регистрация с крадени лични данни от пенсионно осигурителното дружество ЦКБ Сила

  Да обобщим какво имаме: ИЗТОЧВАНЕ, КАРТЕЛ, МОНОПОЛ, РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ, НЕИЗГОДНА И ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЦИЯ, пак ИЗТОЧВАНЕ, пак РЕКЕТ, и пак ИЗТОЧВАНЕ, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, КРАЖБА НА ДДС И АКЦИЗИ, и пак ЗЛОУПОТРЕБА С МОНОПОЛ, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ И ИЗМАМИ, И ПАККАРТЕЛ, и отново КАРТЕЛ, ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ И ФАЛШИФИКАЦИИ, КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПОЛИТИЦИ . И това е само върха на айсберга, видимата част от тяхната "дейност". Само господ знае какво има отдолу. Простата сметка показва, че тия са си присвоили през годините около 3 000 000 000 лева пара, открадната от всички нас. Това е повече от платеното до тук по проекта "Белене" + "Цанков Камък"!

  Дори и малка част от това да е вярно, тя работата страшна...
  В памет на Пламен, който изгоря заради тези боклуци, всеки да копира това и да го пусне из мрежите ПОНЕ ВЕДНЪЖ, за да не бъде саможертвата му напразна!

  ПРОМЯНАТА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ САМО С ИСТИНАТА !

  След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
 12. 12 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#8:"Geoimg"]Какво НС - един файтон хора на работа!?[/quote]


  Днес им предстои да приемат промени в Избирателния закон.Промените са влезнали в дневния ред.Те са сериозни,правени от сериозни хора,които да гарантират добри равни политически условия за участие на изборите за следващия парламент.Това е лайтмотивът на днешното заседание.Дали политическата класа ще приеме без бой някаква промяна в общите политически правила,зададени от гражданското общество?Засега на този въпрос едни отговарят като не идват на работа,други като занимават Народното събрание с глупостите си,както се опитва да съботира мекерето от снимката.

 13. 13 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  С лудостта шега не бива!
  И - луд изяда и сто зелника.

  Чудя се само, свършиха ли местата на 4-ти км?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Жална ни майка, ако г-н Сидеров и съмишлениците му вземат да се докопат до реална власт!

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#12:"vjacho"]Те са сериозни,правени от сериозни хора,които да гарантират добри равни политически условия за участие на изборите за следващия парламент.[/quote]Това не го разбрах - кои са тези "сериозни" хора?

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#15:"dogwoman"]Това не го разбрах - кои са тези "сериозни" хора?[/quote]

  От 400 човека се състои екипът.Имена няма да изброявам,нито ме интересуват.Техният труд е на вниманието на Народното събрание.Внесен е от двама независими депутати в Деловодството и е включен в дневния ред на днешното заседание.Само ще си позволя да коментирам че това са политически правила,по които ще бъдат избирани народни представители за следващите 4 години,нещо много по-важно от това какво трябва да свърши служебният кабинет за два месеца.

 17. 17 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Гневно

  С 12 гласа "за", 13 - "против" и 45 въздържали се без дискусия парламентът отхвърли предложение на "Атака" за отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества и национализацията им.

  ХРАНТУТНИЦИТЕ НЕ БЯХЯ ЛИ 240????
  КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ - за гъби, на инструктаж, или и те стачкуват боклуците ???

 18. 18 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  Този изрод ме погнусява!

 19. 19 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 636 Неутрално

  С огромно мнозинство от 9/10 народът отхвърли криминалните рецидивисти от "българския" парламент.
  Въпреки това калинките там продължават да се правят на представители на народа и повечето от тях се готвят отново да застанат по банките за още един мандат, за да смучат.

 20. 20 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  До коментар [#8] от "Geoimg":

  Народът и България ще се оправят тогава, когато депутатите и могат да се съберат под сянката на едно крушево дърво - така казваше една врачка от наше село!!!!

 21. 21 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  До коментар [#8] от "Geoimg":

  Народът и България ще се оправят тогава, когато депутатите и могат да се съберат под сянката на едно крушево дърво - така казваше една врачка от наше село!!!!

 22. 22 Профил на Тракатака
  Тракатака
  Рейтинг: 419 Неутрално

  [quote#1:"madagaskar"]С 12 гласа "за", 13 - "против" и 45 въздържали се без дискусия [/quote]
  Отхвърлиха с 1 глас разлика?!? Бая рисково.

 23. 23 Профил на Тракатака
  Тракатака
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#21] от "Дедо Либен":

  Умна врачка

 24. 24 Профил на yols
  yols
  Рейтинг: 217 Гневно

  Малоумници и тъпанари - в парламента, в ДКЕВР, на улицата... Никога няма да се оправим, защото не струваме като народ и утре протестиращите да изгонят всички от парламента, следващите, които ще дойдат на тяхно място ще са същите... или по-зле!
  Вина никой няма да поеме, а тълпата е просто (и в двата смисъла на "просто" стадо. Глупав народ най-лесно се управлява, а пък нека хората живеят с утехата за "голямото гражданско пробуждане". Смях...

  Ако мислите, че шефът ви е тъп, помнете: нямаше да имате работа, ако той беше умен!
 25. 25 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  [quote#21:"Дедо Либен"]Народът и България ще се оправят тогава, когато депутатите и могат да се съберат под сянката на едно крушево дърво - така казваше една врачка от наше село!!!! [/quote]
  Управлението без депутати, през телевизора, вече го видяхме. Видяхме и управлението на новите лица - ндсв, герб, атака.
  Личното ми мнение е, че депутатите не трябва да са по-малко от 180.

 26. 26 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Докато се опитва да национализира и да се прави на защитник на бедните и онеправданите нищо не пречи на беловласия "народен" водач да профуква 15000 евра за нема седмица у Париж угаждайки и глезейки младото си гадже-съпартийка.
  Тоя е за една тояга и бой,бой,бой до скъсване

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#2] от "kihano":

  Що бе? Какво казва българския народ - ти знаеш ли?

  Ако имаш предвид тези дето ги дават по телевизията напоследък, първо гледам, че и те не снаят какво казват и второ не ми приличат на някаква представителна извадка.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Все пак това беше доста идиотско искане на Атака.

 29. 29 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#11] от "el_komandante":

  А хората мислят, чè парите излизали от българския джоб.Не сме толкова луди...всички.Явно някой са си опекли работата ,че и добре са се маскирали .Не случайно германците от Еон и РВЕ си тръгнаха ,почти тихомълком.
  А ТИМ дали да българи/само/ ????
  Малка Одеса явно е отново в руската корона.

 30. 30 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Разстроено

  [quote#20:"Дедо Либен"] тогава, когато депутатите и могат да се съберат под сянката на едно крушево дърво[/quote]
  Тогава и махленският тарикат може да ги купи с джобните си пари!? Начина е, да има такива правила, че да не може да се взема решение с по-малко от 50%+1 депутат!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 31. 31 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  МИ КАК ЩЕ ГИ НАЦИОНАЛИЗИРАТ,НАЛИ ВСИЧКИТЕ СА НА ПОРЦИОН ТАМА

 32. 32 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1335 Весело

  Ако Болен Лидеров беше предложил да се национализират не само ЕРП-тата, но и банките, бих го подкрепил, но така много на дребно я кара този "родолюбец"... Можеше да предложи и да излезем от НАТО и ЕС, не ли?! По-смело, по-смело, Во-ле-не, Во-ле-не!
  Докато не се научим да слушаме тези, които говорят тихо и (раз)умно, а не онези, които ни пробутват глупости на висок глас, ще ни се налага да търпим словесните ди@рии на м@лоумни популисти като този ж@лък комплексар Волен Хитлеров.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#32] от "Станислав":

  Ами направо да връщаме член първи. Вярно, че тато няма да можем да го върнем ама то мераклии много!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  [quote#30:"Geoimg"]Начина е, да има такива правила, че да не може да се взема решение с по-малко от 50%+1 депутат!? [/quote]
  Начинът е пред нас, с повече граждански контрол, без апетити участие в партии, но няма кой да го види.

 35. 35 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2730 Весело

  Национализацията се случва бавно и тихомълком, чрез сливания, придобивания, смяна на собственост, поставени лица и други лостове, но не от българското, а май от руското правителство.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 36. 36 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска парламентът да задължи правителството в едномесечен срок да предприеме действия за отнемане лицензите на компаниите ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про"

  Предполагам, че въпросните дружества са платили на Болен, да внесе предложението в Парламента - знаели са, че това най-сигурният начин, то да не се приеме.

  /не се чете/
 37. 37 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#21:"Дедо Либен"]

  До коментар [#8] от "Geoimg":

  Народът и България ще се оправят тогава, когато депутатите и могат да се съберат под сянката на едно крушево дърво [/quote]
  Така на олигарсите ще им се хване доста по-евтино.

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#28:"geneva_1980"]Все пак това беше доста идиотско искане на Атака. [/quote]

  Хайде да направим фонетичен анализ на изречението!

  "Все пак" е фигура, която подсказва единствено, че става дума за някакво продължение на мисъл или спор и няма пряко отношение към тезата.
  "Доста" е по-скоро желание от ваша страна да доизрате мнението си и при липса на база за сравнение няма начин да оценим, какво влагате в термина.
  "Това беше" е излишно, защото нищо няма да се промени с времето и ще си остане такова.

  Та направо можем да кажем "Идиотско искане на Атака". Аз от своя страна щях да вкарам отпред "Поредното".

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 709 Неутрално

  [quote#35:"Consumer"]Националиацията се случва бавно и тихомълком, чрез сливания, придобивания, смяна на собственост, поставени лица и други лостове, но не от българското, а май от руското правителство.[/quote]
  ЕРП-тата няма да се одържавят. Но ще се случи нещо също така лошо - ще ги изгонят. След непремерените изказвания за лишаване от лиценз половината от акциите на ЧЕЗ България са попаднали в ТИМ, и нищо чудно съдбата на Е-Он да се последва от ЧЕЗ, и да се появи второ българо-руско, или само руско ЕРП като Енерго Про.
  Вече не малко хора си дадоха сметка за инсцинираните протести от управляващите и БСП.
  А после се чудим, защо не идвали чужди инвеститори

 40. 40 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Тоя Волен , надмина Янето по глупеене!Чавес се помина и той иска да го замести, само че, в България липсва нефт и каузата му е обречена!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 41. 41 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 740 Неутрално


  [quote#9:"alexs"]Стига вече с тези клишета "народът иска", "народът казва"...! [/quote]

  Напълно си прав. Изразното средство е типично за комуноиди или други дефектни, които нямат смелостта да кажат "аз искам това и това, щото така искам", а се крият зад "народът иска", "народът каза" и т.н. Само че под "народът" те разбират тази част, която е на техния акъл, другите били враговете на народа.

  Както пише Ивайло Петров в Хайка за вълци (по памет) "... излезе, че половината народ са врагове на народа" -- това по повод на едрата кражба на земя и градска собственост, наричана от комунетата национализация. Селяните масово не са искали да си дават земите на текезесетата (много ясно..), всеки неискащ е бил наричан враг на народа, и понеже България била предимно селска държава, а селяните предимно със земя, излязло, че мнозинството са врагове на народа...

 42. 42 Профил на yordan75
  yordan75
  Рейтинг: 374 Гневно

  Докога,о, Дневник,
  тая гнусна Путинова подлога ще мърсува във вашия сайт? Докога?

 43. 43 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 501 Неутрално

  То това оставаше. Кихано би бил щастлив, поредното загробване на България би било.

 44. 44 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хиляди излязоха на улицата в протест против ЕРП-тата. И това е само началото.
  Сега почваме да им разплитаме плетката на лапачите, дето срещу НИКАКВО подобрение в енергоразпределението си лапкаха консултантски от стотици хиляди за туй дето си бъркат в носа.
  Протестът свали колониалното правителство на герберазите.
  Корумпираните политически слугинчета веднага намериха начин да понижат малко цените на тока , с цел да замажат очите на народа.
  ОБАЧЕ КЪСНО.
  В канала сте.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 45. 45 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всички анализатори, специалисти, експерти, цяла Европа ни казва "не, за бога, само не национализирвайте,това е грешка" ... а какви ги върши Волен, как може дори да го предлага????

 46. 46 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Гневно

  До коментар [#1] от "madagaskar":

  Даже много хора са гласували по един малоумен въпрос поставен от национален предател - рубладжия ! Трябва да се гласува сваляне на депутатския имунитет на Сидеров и да бъде подведен под наказателна отговорност по чл. 100, ал. /2/ от НК : Чл. 100. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Български гражданин, който във време на обявена или започната война, постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена група или участвува във враждебно действие против Републиката, или под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
  (2) Същото наказание се налага и на български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на военни или други враждебни действия против Републиката.

  Сидеров определено подпомага Русия при провеждането на враждебните й действия против България !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 47. 47 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Няма нищо нередно да се национализира. ЧЕЗ са държавна фирма. Разликата е че едните са умни.

 48. 48 Профил на Malvina Eneva
  Malvina Eneva
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#46] от "БЕЗПАРТИЕН":

  И не е само това. Президентът вчера каза, че Сидеров е заплашил с "въоръжена борба", ако се даде мандат на СК. Прокуратурата знае ли какво предвижда Наказателният кодекс за лица, които водят въоръжена борба срещу легитимните държавни институции

 49. 49 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Интернационалисти, безродници и други герберази скачат, като бити кучки при всяка надвиснала опасност от разваляне на договорите с ЕРП-тата.
  Тъпани, ще ви гледам сеира, когато и на най-кьоравия малоумник му се изясни, кой всъщност стои зад капитала в тия ЕРП-та.
  И когато лъснат именцата на нашенските ченгельонца, които се крият в храстите.
  И като стане ясно и за бавноразвиващите се каква е схемата за плъзване на врътката с ченгельонцата дето тропкат като "чуждия инвеститор" , който първо заема нишата всред всеобщи овации на нашенските малоумни безродници, и как сетне ченгельонцата от бившите "приятелски служби" от времената на соца тихичко препродават ЕРП-тата на техните стародавни колеги - нашенските ченгельонца червенушки.
  И тогава вие всичките, дето пребивавате в перманентна "Г-образна поза" при всяко "чужд" пред "инвеститор", пак ще се почесвате по потните кратуни под каскетите.
  Сто пъти я извъртяха тази врътка с т.нар. "чужд инвститор", който купи за чичковците с "червените куфарчета" собственост, която е създавана с труда и недоимъка на бащите и майките ни.
  Ама вие пак си скандирате възторжено - "уелкъм" бе братушки.
  - Що ?
  - Щото сте интернационалисти.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 50. 50 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Преди години някои некадърници продадоха ЕРП-тата заедно с мрежите и съоръженията . Сега, ако някой иска да си ги вземе обратно, то трябва да си ги плати като поп. Или да изгради дублираща мрежа и съоръжения. И в двата случая сметката е поне 2 млрд лева без новите инвестиции на трите дружества, а с Признатите от ДКЕВР нови инвестиции е повече от 4,5 млрд. лева. Съмнявам се да имаме толкова пари, т.е. варианта за „национализация“ отпада.
  Имаше съвсем скоро друг начин да се измъкнем от глупавата ситуация, но пак едни други некадърници го проспаха. По европейски инфраструктурни програми можеше да подменим мрежата на ЕРП-тата, което щеше да направи дела на държавата от 33% на 51%. Но паричките от Европа се закопаха в тъпи и губещи зелени приказки, а сега нито имаме парите, нито имаме и 33-те процента държавно участие. Сега ситуацията е такава, че по-лесно някой може да избяга затвора, отколкото българите от ЧЕЗ, EVN и Енерго-про. Или ще си вземат жичките, жаретата и електромерите и ще ни спукат по европейските съдилища, или ще плащаме, че и за увеличения ще питаме.
  А на всичко отгоре се предполага, че и бъдещите ни управляващи ще са същите некадърници като досегашните.

 51. 51 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Какво му беше на Бойко. Така и не разбрах, какво искат митингуващите.Бойко к....о, Бойко п..........ст. Сега като хвърли чукалата парламента да правел това и това. Без силната воля на Бойко видяхте - не могат да се съберат камо ли нещо да свършат. Чакат ни два месеца анархия. Дано след изборите Бойко се навие да оправя пак работите.

 52. 52 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#50] от "Вальо":

  Вальо, що не се цаниш за един управляващ? Виж какви хубави неща предлагаш. Няма как да не те изберат, толкова кадърен човек.

  Ти си единственото спасение, като имаме предвид че "бъдещите ни управляващи ще са същите некадърници като досегашните. "

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 53. 53 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#25:"Роси Кирилова"]Личното ми мнение е, че депутатите не трябва да са по-малко от 180.[/quote]
  Депутатите могат да са и 120 и това е пр достаъчно за България. Проблемът е, че трябва да са депутати, а не дупедати и мафиоти. Ама ние такива не 120, ами и 12 нямамаме!

 54. 54 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Весело

  [quote#5:"Neyk"]Вероятно ти си този, който го представяш, нали? [/quote]
  Интересното е че видях още един комунист да става атакист:
  другаря Иванов.
  Значи такава е партийната директива!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 55. 55 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Какво стана със статията http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/03/06/2016344_koi_ponasia_ponijenieto_na_cenite_na_elektroenergiiata/ и защо я затрихте???

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 56. 56 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  [quote#51:"1_bulgarin"]Какво му беше на Бойко. Така и не разбрах, какво искат митингуващите[/quote]
  И той не разбра.Те това ви е трагедията.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 57. 57 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#8:"Geoimg"]За какво ИМ плащаме!!!??? [/quote]
  За да иматнови апартаменти, вили,луксозни коли,командировки,любовници,елитни проститутки и партита в отбран кръг. Да не си си мислил ,че им плащаме за нещо друго.

 58. 58 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#56] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  Напр. смяна на системата.

 59. 59 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Смеят ли да национализират ЕРП-тата като всеки депутат е от някоя партия.Всяка партия е към някой енергиен мафиот или ЕРП на разкладка. Кой ще си пореже ръката ,която го обогатява.

 60. 60 Профил на simpler
  simpler
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#22] от "Тракатака":

  Не, отхвърлено е с 45 гласа "въздържал се".

  От Правилника за организация на НС:
  "Чл. 60. (1) Предложението се смята за прието, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите народни представители, освен ако в Конституцията е предвидено друго."

 61. 61 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Безродниците депутати от всички политически цветове (комунистите даже са отсъствали) са отхвърлили не само това предложение на Сидеров за изритване на колониалните крадливи ЕРП-та, но и другото предложение на Атака - денят 17 Май - денят на извършването на Баташкото клане да бъде ден на който да се отбелязва геноцида срещу Българите, извършено от турските поробители.
  Сидеров припомни на журналистите, че за разлика от въпроса за признаване на геноцида на Българския народ от турския поробител, въпроса за признаване еврейския холокост е минал безпроблемно през парламента.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 62. 62 Профил на mcmlxxiv
  mcmlxxiv
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#26] от "navy":

  Подкрепата за БеляНЕ е добре финансирана от Москва.Резултата телевизия, вестник и вечери в Париж.

 63. 63 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#52] от "Neyk":

  Бате ти Вальо(Николов, Топлото, Златев) отдавна е в управлението на енергетиката, не се връзвай по разни форуми. Това Царски орли, атомни централи, джакузита, секретарки, топлинно счетоводство, нафта, бензин, газ…. Няма енергийна сфера, в която да не е намесен някой Вальо

 64. 64 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Герберазките лицемерия немат свършване.
  Днес стана ясно, че и фарисеина Николай Младенов - външен министър в оставка и действащ исраелски агент на влияние е призовал с престорена скръб Европейския парламент да почете със ставане на крака и минута мълчание саможертвата на Пламен Георгиев (както го е обявил), който според думите на безродника Младенов бил се жертвал за демокрацията.
  Присъствалия там Мишо Шамара е реагирал с репликата "лицемери", заради което е бил изведен навън от охраната.
  Предатели, ченгенца и доносници си бяхте целия ви род Кольо, същото предателско и безродно семе си и ти.
  Пламен се самозапали и умря в протест срещу вас и вашите герберазки мошенлъци.
  А тоя безсрамен фарисеин тръгнал и в Европейския парламент да си развява лицемерното съпричастие и да рони крокодилски сълзи за този когото убихте герберази долни.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 65. 65 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Каква е тази национализация? В социализма ли ще се връщаме?
  Трябват ясни правила и контрол, а не национализация.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK