Александър Сталийски строи в нарушение в Морската градина във Варна

Александър Сталийски

© Дневник

Александър СталийскиАлександър Сталийски, председател на българската федерация по културизъм и фитнес и известен като близък приятел на премиера в оставка Бойко Борисов, строи в нарушение на закона във варненската Морска градина.


Това са констатирали служители на общинската администрация в града след проверка, направена на 21 февруари т.г. Данните от нея са показали, че вместо да извърши разрешения му от местната администрация ремонт на наследствена къща в парка, Сталийски е разрушил напълно постройката и е започнал на мястото ново строителство - изградил е основи и е излял плоча.


Информацията за резултатите от нея бяха оповестени едва днес, 19 дни след издаването на констативен протокол за извършено нарушение. Фактите стават известни и почти седмица, след като кметът на града Кирил Йорданов подаде оставка под натиск от ГЕРБ "съгласуван лично с Бойко Борисов", по думите на областния координатор на партията Иван Портних.
Нов строеж вместо ремонт


Според съобщението на общинския пресцентър, разпространено днес, на 21 февруари 2013г.  служители на община Варна са извършили проверка на строителството в Морската градина, местност "Салтанат" № 81. Те са установили, че там се извършват строително-монтажни работи в нарушение на Закона за устройство на територията.


Справка в Имотния регистър показва, че собственици на наследствения имот са Александър Александров Сталийски и Катя Петрова Сталийска.


Според констатацията на проверяващите строежът, извършван от дружеството "ББК" ООД се осъществява "в отклонение" от разрешение за ремонт на съществуваща вилна сграда. Разрешението за това е издадено от община Варна на 24 октомври м.г., след като стотици варненци протестираха срещу  застрояването на Морската градина.


Справка в електронната система "Дакси" показва, че мажоритарен собственик в дружеството, които строи е, "ББК" е Антон Краус - син на бившия министър на транспорта в правителството на Иван Костов - Вилхем Краус (Сталийски няма участие в тази фирма - бел.ред.).


В хода на общинската проверка е установено нарушение на предварително издаденото разрешение (от 13 юни 2012 от МРРБ) за ремонт на сграда. В него като условия пред собствениците на имота са поставени няколко изисквания, сред които "да не се допуска изменение на външното очертание на съществуващата сграда във вертикално и хоризонтално отношение, както и изграждането на нови носещи конструкции". Това разрешение не е било обжалвано.


При проверката, извършена от общинските служители във Варна е констатирано обаче, че "въпреки очевидните нарушения, строителите от "ББК" са изградили триметрови фундаменти, и са изляли плоча, с което са нарушили няколко законови разпоредби".


Нарушителите не могат да бъдат открити


"Понеже нарушителите не са открити, за да им бъде връчен съставеният от община Варна констативен акт, на 26 февруари 2013 г. е поставено обявление на две места – на таблото в сградата на общината и на строежа", пише в съобщението, разпространено днес. Въпреки това до момента представител на строителя не е идвал в общината, за да се запознае с акта.


Практиката в подобни случаи сочи, че с издаването на констативния акт започва процедура за спиране на строителството. В момента обаче тече законовият седемдневен срок по ЗУТ, в който – след връчването на акта, могат да се направят възражения срещу него. Едва след това заповедта за спиране на строителството ще влезе в сила.


Александър Сталийски не беше открит за коментар по случая тази вечер, мобилният му телефон беше изключен.


Приятелят на премиера


Публично известен факт е, че Сталийски е един от партньорите на белот на премиера в оставка Бойко Борисов, както и един от редовните футболни партньори на премиера. 


Още през 2009г., Александър Сталийски беше посочен от опозицията и лидера й Сергей Станишев, като представител на т.нар. кръг "Котараците" - близък до Борисов още, докато бил кмет на София. Тогава наскоро избраният премиер реагира така: "фирмите, котараците, мишоците - не влизам в този диалог. Ако Станишев има данни за това, че определени фирми са печелили поръчки по мое време, да ги даде на прокурор и да посочи кои са тези фирми" и още "аз си направих сметка, аз познавам седем човека общо - мъже и жени, които прякора им е Котето или Котарака. Седем. И жени включително."


По-късно Борисов разказа как се е запознал с Александър Сталийски - като бил главен секретар на МВР, Сталийски щял да го сгази на пешеходна пътека. Премиерът тъкмо си бил купил варена царевица и я хвърлил по колата. После наредил да му приберат возилото. "После ген. Василев (бившият шеф на полицията - бел. ред.) му ходатайства за колата", спомни си Борисов през 2009г. 


В медиите - от Сталийски има друга версия за познанството му с премиера, че това е станало на "Герена", където двамата като левскари имали съседни места във ВИП-ложата на стадиона.


През януари 2012 година, Борисов заяви по повод информациите, че Сталийски ще влезе в ръководството на футболен клуб "Левски": "Щом ми е приятел - няма да ходи. И той като другите мои приятели трябва да се откаже едва ли не от всичко, за да са спокойни недоброжелателите. И на мачове ще му забраня да ходи. Само че не знам как може да стане. Като загуби "Левски", той два дни ходи като болен, изключва си телефона. А по принцип е подходящ за "Левски". Вижда се как се справя като президент на федерацията по културизъм. Направиха страхотен център, имат вече световен шампион, запалиха децата за спорта".


Сталийски е публичен основно с проявите на федерацията по културизъм и фитнес, както и инвестициите около този спорт. Приятелката му Виолета Сечкова обаче е сред най-бързо развилите се продуценти на телевизионни програми през последните 2-3 години. Фирмата "Ноу фрейм медия", в която партньор й е Емил Кошлуков, произвежда предавания за почти всички от националните тв канали.

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Весело

  Той е наш човек, за него може!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 2. 2 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Такива са приятелите Бокови...

  ...той и свитата му се мислят за недосегаеми.

  Мутри.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 3. 3 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Весело

  Да не е от "бистришките тигри"? Те там са си клуб по бизнес интереси събрани ...

 4. 4 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Този не беше ли от котараците... тепърва ще разберем много за тяхното мяукане.

 5. 5 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Боко що няма един приятел преподавател в университет, писател, диригент, художник. Все борци, футболисти, културисти, щангисти и т.н.

 6. 6 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 567 Разстроено

  Аман от тия наши хора/....

 7. 7 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  В Морската градина имаше няколко къщи но разпръснато разположени, едноетажни, обвити в бръшля, почти незабележими,използваха се главно лятото от дейци на културата и изкуството,през зимата бяха необитавани.Предствям си какво джафкане се води за тях,направо гладиаторски битки доколкото разбираме.

 8. 8 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 636 Весело

  Абе как се подушват тези...Боко-Сталийски-Краус-Кирчо Йорданов....баси свинските черва са опасли Родината...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 9. 9 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално
 10. 10 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Весело

  И той е партньор на ББ на карти.
  И той сигурно е губил когато трябва.

  Малки загуби в приятната компания, довели до големи печалби впоследствие.

 11. 11 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  А ве кой гледа сериозно на Бойковите приятели,според мен е клевета

 12. 12 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Гневно

  В затвора , веее.Тиквата и всичките тикви около него!

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 13. 13 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "... вместо да извърши разрешения му от местната администрация ремонт на наследствена къща в парка, Сталийски е разрушил напълно постройката и е започнал на мястото ново строителство - изградил е основи и е излял плоча..."

  Хаха, този краде ноу-хау от руснците....смех, смех...

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/12/10/1965154_frenski_zamuk_beshe_razrushen_po_pogreshka/

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 14. 14 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Неутрално

  А, Котараците са налазили и Варна. Защо ли не се учудвам?

 15. 15 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Весело

  Тююю, бива ли професор-доктор-академик-гнерал Борисов, виден десен политик, приятел на всички силни и известни лица на международната сцена, да общува с такива прости биячи

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 16. 16 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  [quote#13:"Γαλλα"]Хаха, този краде ноу-хау от руснците....смех, смех..[/quote]

  Мисля, че е неуместно. Бъркате Варна със Слънчев бряг.
  Само руснаци ви се привиждат като погледнете на изток.

 17. 17 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "че Сталийски е един от партньорите на белот на премиера в оставка Бойко Борисов"
  Браво - премиерът имал високоинтелектуално хоби! Поне да беше бридж.
  Ама за това се иска пипе!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И в този момент какво правя Янето, Цецо и Фидоошу? Да не би да гонят подобни само-оправстващи мутри? Не!

  Те се опитват да тормозят активни граждани и шефове на НПО чрез изисквания за деклариране на доходите, докато мутри, олигарси, милиционери и чиновници продължават да въртят пладнешките си далавери необезпокоявани.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 20. 20 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#16] от "xalikarans":

  Поне да бехте погледнали препратката...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 21. 21 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#5:"Каишков"]Боко що няма един приятел преподавател в университет, писател, диригент, художник.[/quote]

  Какво очакваш от човек, който за министър на културата избра нагъл впиянчен изхабен занаятчия, който обърна културата в състезание по строеж на "луври", без да обръща внимание с какво ще се пълнят тия сгради?

  Бойко не се издига до нивото на дадена тема - той принизява темата до своето примитивно едно-книжническо ниво.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#5:"Каишков"]Боко що няма един приятел преподавател в университет, писател, диригент, художник[/quote]


  Какво може да си каже един преподавател, писател, диригент или художник с Бойко?! Че да станат и приятели?...

 25. 25 Профил на Jasen Jankov
  Jasen Jankov
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Станала е малка засечка. Тоя Сталийски едва ли е очаквал, че Борисов ще сдаде властта предсрочно. Иначе до лятото всичко щеше да е готово, без особени проблеми. И ако този факт не е достатъчен на малкото останали поддръжници на мутрата Борисов, че той е гнила ябълка, не знам.

 26. 26 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 977 Неутрално
 27. 27 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#26:"yavooor"]А кой беше Борисов? [/quote]

  Бъдещия подсъдим номер едно на републиката

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 28. 28 Профил на minjo
  minjo
  Рейтинг: 217 Разстроено

  Ей, не можаха да се нагушат спокойно!
  Явно отчисленията са непосилни!

 29. 29 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 866 Весело

  Хахахаха, бил приятел, ама според кого ...
  Дневник, айде по-сериозно, а?

  Защо не пишете за енергийните далавери и заеми от половин милиард на един червенобузест пишман капиталист, изтровил Меричлери !

  Толкова сте жалки ....
  Медиите не се притискат от правителства, а от собственици олигарси !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 30. 30 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1319 Весело

  Справка в електронната система "Дакси" показва, че мажоритарен собственик в дружеството "ББК" е Антон Краус - син на бившия министър на транспорта в правителството на Иван Костов - Вилхем Краус.
  ............
  Ауу, Костов Чистия, бре, да не повярва човек.
  Какъв шок!

  nemo malus felix, minime corruptor.
 31. 31 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  "Справка в електронната система "Дакси" показва, че мажоритарен собственик в дружеството "ББК" е Антон Краус - син на бившия министър на транспорта в правителството на Иван Костов - Вилхем Краус."  Ах тези братовчеди и техните червени ангели-хранители!

  In debt we trust
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Същински бащичко.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 34. 34 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Има заКон, за Лъв - няма. Бокича да си прибира подопечните и право при бай Ставри...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 35. 35 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#13] от "Γαλλα":
  Хаха, този краде ноу-хау от руснците....смех, смех...
  ...........
  Абе, не е съвсем така.
  Сталийски е от страта аристокрация, дядо му е убит от Народен съд, екзекутиран де.
  И става дума за негов семеен имот, който явно е бил през соца отчужден, занемране и ремонта му ще да е струвал 3-и пъти по-скъпо от ако построи нова сграда.
  Тоест събаря вилата на дядо си и строи на нейно място нова, модерна. Ако не е била под айрила за закона за историческо наследство, проблемът не е чак толкова голям. А че е играл с ББ белот и футбол. Еми баща му е бил приятел с Луканов и Добрев, някак стари и нови са се събрали на една трапеза.
  "По лагерите Сталийски Втори се запознава с много от политическите личности в зората на демокрацията, като Петър Дертлиев и Милан Дренчев. По-късно станал приятел и с вече покойнети червени лидери Андрей Луканов и Николай Добрев."
  http://skandalno.net/%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D1%88%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B5%D0%B4%D0%B8-34708

  nemo malus felix, minime corruptor.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  "....известен като близък приятел на премиера в оставка Бойко Борисов, строи в нарушение на закона във варненската Морска градина.

  Това са констатирали служители на общинската администрация в града"

  Констатирали са че строи незаконно или че е "близък приятел" на Бойко? Или че строи незаконно защото е близък приятел на Бойко. Хайде стига с тия тъпи внушения предназначени за торсидата.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 38. 38 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#35] от "СДС":

  Все пак, живеем във времена, в които трябва да се спазват СЕГАШНИТЕ ЗАКОНИ...
  Освен това, съм повече от сигурна, че дядото на въпросния човек е ипотекирал имота си, когато е разбрал, че идва национализация...гушнал е парите и е духнал, както са направили повечето по онова време...сега, внукът, придобил по реституционен път нещо, което не е съвсем негово, иска да го емитира ... ами що не възсреси на дядо си имота в автентичният му вид, ми го срина до основи....щото нема да вади пари от архаизми...аи сиктир...
  Маи не знаеш, че наи-тежкото посегателство над България, през последните 24 години, не са РМД-тата и приватизацията, а реституцията...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 39. 39 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 637 Весело

  До коментар [#18] от "gotze":

  Гоце, кога пускаме новия клип с Калинка?

  Sic transit gloria mundi...
 40. 40 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 992 Неутрално

  местност "Салтанат" № 81 не говори на никой нищо !
  Искам да уточня , че това е къщата пред делфинариума, строежа започна още миналата година. Явно се чакаше да падне ББ и да се заговори по случая.
  Лично аз съм против тази забрана имотите ( къщите ) заедно с притежаваните парцели са реституирани . Собственост на часни лица и на своя имот могат да правят каквото си искат.
  Това е все едно да имаш къща с двор и общината или държавата да ти забрани да я събориш и да си вдигнеш нова.
  Не ми стана ясно защо трябваше да се уголемява морската градина ?! Карти от преди години ясно показват , че морската градина е от вълнолома до Хоризонт.

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 41. 41 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  "Александър Сталийски, председател на българската федерация по културизъм и известен като близък приятел на премиера в оставка Бойко Борисов, строи в нарушение на закона във варненската Морска градина."

  Май прилагаме guilt by association. Сталийски е пълнолетен български гражданин и следва да носи самостоятелна отговорност за постъпките си. Можем да вменим вина на някой друг само ако се окаже, че този някой друг му е съдействал да наруши закона.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 42. 42 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#40:"Bazinga !"]Собственост на часни лица и на своя имот могат да правят каквото си искат. [/quote]

  Хахахахахахахаха! Я да ми кажеш къде по света хората си правят/строят каквото искат в имота си, Ганьо! Ти за градоустройство чувал ли си нещо? ХОРАТА регулират брой на питейни заведения,дискотеки, магазини и.т.н , а гусин Балкански искал да си строи каквото му кефне. Ейш парцал, ти знаеш ли че определн брой години не можеш да клепаш даже и фасадата на сграда без да искаш съгласие на архитекта който я е проектирал? Да не говорим за плескане на "остъкление" или климатици!

 43. 43 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 992 Неутрално

  До коментар [#42] от "firefall":
  Все пак сме в почти ориенталски ширини ... А както знаем в България всичко може.
  Реплика от филма " Черна котка бял котарак "
  - Знаеш ли какво казват българите ?
  Което не може да се оправи с пари , се оправя с много пари.

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 44. 44 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Е, след като е приятел на лентореза - може! А и са се събрали все отбор кокорковци, там е и синчето на Вихем Краус! Е чакайте правдата варненци!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 45. 45 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 604 Неутрално

  [quote#5:"Каишков"]Боко що няма един приятел преподавател в университет, писател, диригент, художник.[/quote]

  Може да не харесва бедни приятели...

  ВИЦ:

  [quote#0:"ЕДИН ВИЦ САМО..."]Вървяли си двама. Единият бил много беден и гладен, а другият също бил учител...[/quote]

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 46. 46 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 604 Неутрално

  [quote#12:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]В затвора , веее.Тиквата и всичките тикви около него![/quote]

  Ама и всички тикви преди него!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 47. 47 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 604 Весело

  [quote#23:"Rage Against"]тоя изглежда доста малоумно на снимката... [/quote]

  Ей- шшшш! ВнимаАй кво плямпаш, щот той е страшна каяра и щи удари някой тУкат!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 48. 48 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 604 Весело

  [quote#26:"yavooor"]А кой беше Борисов?[/quote]


  [quote#27:"Настрадин Ходжа"]Бъдещия подсъдим номер едно на републиката[/quote]


  Ходжа- не бъди наивен.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 49. 49 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#34:"ПАВЛА - Sorrylol"]Има заКон, за Лъв - няма. Бокича да си прибира подопечните и право при бай Ставри... [/quote]

  Павла и що така? Боко играел мач със Сталийски?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 50. 50 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Тоя няма пари да се обръсне, "Левски" ще оправя!

 51. 51 Профил на leni_n
  leni_n
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Ей тези изроди нямат спиране !

 52. 52 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#49] от "Курт Деликуртев - фен на Карла!":
  [quote#49:"Курт Деликуртев - фен на Карла!"]Боко играел мач със Сталийски?[/quote]
  Именно, де. Ще си го играйкат още... години, добре охранявани. Отвън. Е, зависи в кой затвор са, че условията не са еднакви навсякъде...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 53. 53 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  [quote#3:"firefall"]Да не е от "бистришките тигри"? Те там са си клуб по бизнес интереси събрани ...[/quote]
  Не "бистришките тигри" строят в южния парк вече са си опънали оградите но в София няма съпротива за разлика от Варна!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 54. 54 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Това е само началната фаза от изстискването на котьовците. Съвсем скоро мякането ще стане сърцераздирателно.

 55. 55 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 793 Любопитно

  До коментар [#13] от "Γαλλα":

  Сталийски звучи ли като българска фамилия? Наследствената къща е от преминаването на руснаците през Варна или и този я е "реституирал" съвсем законно с трима свидетели и подпис на кмета?

 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#30] от "СДС":
  абе пръч, и тук ли намери да добавиш Костов? 57. 57 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  [quote#30:"СДС"]Антон Краус - син на бившия министър на транспорта в правителството на Иван Костов - Вилхем Краус. [/quote]
  Костов продължава да е водещ по най-добре реализирали се в икономическата мафия министри !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#18] от "gotze":
  След промените се пръкнаха няколко организацийки, представители на т.нар. "национално отговорен капитал": Мултигруп, Трон, Орел и т.н., чиято цел бе приватизацията на държавата. Впоследствие се появиха и борческите групировки, чиито идеолог бе Любен Гоцев, които трябваше да извършат мръсната работа, впоследствие ги ликвидираха. ТИМ се появиха сравнително късно, около 1994-95г., нещо като съчетание на двата вида механизми за приватизация, оказал се най-успешния и виталния. Вероятно поради наличието на руски пари, но едновременно със засилването на позициите на ТИМ, Варна се напълни с руснаци. ТИМ успешно приватизира държавата, и пълни не малко партийни каси, главно на дъщерните червени партии.
  Съвсем логично е да се очаква и руска партия в най-скоро време.

 59. 59 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Прилича на мутра.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#57] от "comandante":
  мръсен позитанец, тема на коментариите ни е незаконното строителство в Морската градина на Варна, а не гущерите, които ги бълваш от кенефа си.

 61. 61 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  До коментар [#60] от "historama":
  Чакай малко кой е по-свързан с ул.Позитано от Костов?
  Всички най-крадливи общински и държавни дружества от неговото време са с борд на директорите БСП+СДС

  Същото е било и когато от Алея-1-ва са взимали десетки левове наем от дискотеките на мутрите !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 62. 62 Профил на selectionneur
  selectionneur
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#59:"bgkurshum"]Прилича на мутра.[/quote]

  Ти да не искаш да прилича на Калин Терзийски ? Приятелчетата на Бойко изглеждат по този начин, и това им помага в бизнеса.

 63. 63 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#18] от "gotze":

  Хе , хе бридж се играе с 52 карти, твърде много за интелекта Боков!

  ура и да живей!!!
 64. 64 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Ще го глобят и ще забравят!! В края на краищата строи човекът, нещо ще остане и след него, не си пие парите по кръчмите!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Стачкуващите могат да направят едно кръгче в морската градина...

 67. 67 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  Приятелчета и колеги от"контингента",мутрики,мутреси,котараци и котета,Цеца-секса,СМС-и за срещичка на непълнолетни,белотче,ритане на топка и на Миро за респектиране на японците,откриване на шах-турнир с 2-фигурен ход и т.н и т.н...Надарен премиер-народ докаран до нищета и самоубийства...

 68. 68 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  В България тази новина звучи като:Баба Кичка вари боб- примерно .Няма нарушение на закона нито от баба Кичка,нито от мутрата,просто се информира публиката.

 69. 69 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  [quote#30:"СДС"]Ауу, Костов Чистия, бре, да не повярва човек.
  Какъв шок! [/quote]
  Андрей Карлович, на вас все Костов ви се привижда и чува.
  Така де, той е отговорен за децата на министрите от правителството преди 15г...
  Той е на ТИМ е тартор, пък и посегна да заграби властта (програмно правителство).
  Мда, днес дежурният санитар е закъснял с раздаването на лекарствата, та пак този Костов изскача зад всеки ъгъл

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 70. 70 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#5] от "Каишков":

  Ти от къде знаеш кой са му приятели.

 71. 71 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#45:"952"]Може да не харесва бедни приятели... [/quote]
  Искаш да кажеш - може да харесва само престъпници за приятели...

 72. 72 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Има ли общо с бившия министър на отбраната от СДС Сашо Сталийски(имената съвпадат). Ако ДА, оказва се, че оправия няма(споменава се синът на Краус) - всички са оплетени подобно на свински черва.

  I Want To Believe
 73. 73 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#70:"bta"]Ти от къде знаеш кой са му приятели. [/quote]
  То си личи - да си видял Боко в разговор изобщо - само несвързани приказки за величието си - характерно за простите хора, които говорят и се възхищават винаги от себе си. По образованите избягват такива.

 74. 74 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си. Лика прилика са си с премиера в оставка.

 75. 75 Профил на rumen99
  rumen99
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не наричаха ли точно Сталийски "касиера"?

 76. 76 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Весело

  До коментар [#30] от "СДС":

  Ауу, за чистите и принципни варненци, които протестират срещу ТИМ в почивните дни, а в работните са във фирмите им, какво да кажем

 77. 77 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Радвам се, череагирате така хумористично но хич не е смешно... Да се застровата така морската градина хич, ама хич не е смешно. Да им изсъхнат та*аците на боко и на цялата му пасмина приятели, които посегнаха на един от най-хубавите паркове в България

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 78. 78 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#64:"boby1945"]Ще го глобят и ще забравят!! В края на краищата строи човекът, нещо ще остане и след него, не си пие парите по кръчмите!!!
  [/quote]

  Ако си постоя "нещо" пред гаража ти, да не можеш да си влезеш в него (защото това "нещо" ще остане) пак ли ще си толкова хрисим?

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 79. 79 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Хората вече нямат срам, за страх да не говорим. Ама по това си личи глупакът - и далаверата му е толкова глупава, че няма да им даде избор и ще го спрат!

 80. 80 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#40:"Bazinga !"] Карти от преди години ясно показват , че морската градина е от вълнолома до Хоризонт.[/quote]

  По правописа и липсата ти на елементарна правна култура предполагам, че си гербаджия-бесепар-приятел-а-кмета. Явно не си и варненец. В такъв случай моля ти се, спри да се изкаваш за градината Ни ... http://www.bg-pravo.com/2010/01/10_4651.html ето ти малко повод за размисъл.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 81. 81 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  сега да си плати развалянето, глоба 100 000лв и затвор 1г

 82. 82 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Ми строят нова България, магистраааали, сппортни площааадки, незаконни строеееежи в морската градниа, северозападната хипотенуза...

 83. 83 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#26:"yavooor"]А кой беше Борисов?[/quote]

  не го подценявайте, има огромен ресурс и планира да се върне на бял кон

 84. 84 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 576 Весело

  "По-късно Борисов разказа как се е запознал с Александър Сталийски - като бил главен секретар на МВР, Сталийски щял да го сгази на пешеходна пътека. Премиерът тъкмо си бил купил варена царевица и я хвърлил по колата. После наредил да му приберат возилото. "После ген. Василев (бившият шеф на полицията - бел. ред.) му ходатайства за колата", спомни си Борисов през 2009г. "

  Ще умра от смях...

  911,959,964,993
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Тези спортисти ли подкрепяха бившия Киро?

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на marine eng
  marine eng
  Рейтинг: 456 Весело

  До коментар [#80] от "Scaramouche":

  много добре казано .... аз обаче съм слаб и направо почвам да ги обиждам такива боклуци....

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK