Обявяването на служебното правителство (ХРОНОЛОГИЯ и видео)

Президентът росен Плевнелиев представя служебния премиер Марин райков

© Красимир Юскеселиев

Президентът росен Плевнелиев представя служебния премиер Марин райковВ 16ч. президентът Росен Плевнелиев представи състава на служебното правителство и основните задачи, които то трябва да изпълни, освен организирането на предсрочните избори на 12 май. "Дневник" проследи в реално време обявяването на кабинета в Гербовата зала на президенството. 

16.26 - Списъкът на министрите е публикуван в сайта на президентството. Той включва:


Марин Райков - министър-председател и министър на външните работи

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие


Деяна Костадинова, вицепремиер и министър на труда и социалната политика
Илияна Цанова, вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз


Драгомир Йорданов, министър на правосъдието


Проф. Иван Станков, министър на земеделието и храните


Калин Христов, министър на финансите


Кристиан Кръстев, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията


Николай Милошев, министър на образованието, младежта и науката

Проф. Николай Петров, министър на здравеопазването


Петя Първанова, министър на вътрешните работи

Петър Стойчев, министър на физическото възпитание и спорта


Роман Василев, министър за развитие на електронното правителство (директор на българския развоен център на американската компания Johnson Controls Electronics - бел. ред.)


Тодор Тагарев, министър на отбраната


Владимир Пенев, министър на културата


Юлиан Попов, министър на околната среда и водите


Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и търговията

16.23 - Президентът Росен Плевнелиев закрива церемонията. Имената на министрите така и не бяха обявени.


Държавният глава заяви, че утре в 10ч. ще има церемония по предаване и приемане на правителствените ресори.


Изказването на Росен Плевнелиев - II част

16.22 -
Няма да допуснем политика, която би поставила под въпрос действащия валутен борд. Няма да допуснем авантюра, изразяваща се в национализация. Ще се противопоставим на всеки опит България да бъде хвърлена в хаос. Независимо от какъвто и да е външен натиск няма да се откажем България сама да решава какви енергийни интереси има и вярвам съюзниците ни да са с нас, завършва речта си служебният премиер. 


16.19 - Райков: Служебното правителство е призвано да внесе увереност в партньорите ни, че България ще продължи да изпълнява ангажиментите си в НАТО и ЕС. Ще продължим да работим по финансовата рамка 2014 - 2020. Позитивните тенденции във финансовото развитие няма да бъдат прекършени. България няма да се отклони от пътя, който пое преди 25 години , излизайки от политическата орбита, в която беше тогава.


Изказването на Росен Плевнелиев - I част

16.17 - Като първа и най-важна задача пред кабинета си Райков посочва провеждането на предсрочните избори. " Това правителство е безпартийно. То е тук, за да даде гаранция, че вотът ще се състои по правилата. Изборите няма да бъдат манипулирани. Изборите няма да бъдат фалшифицирани. Нацията е суверен и нейният глас ще бъде чут", казва Райков.


Неразделна част от тази задача ще е предприемането на конкретни мерки в социалната сфера. Като спазваме стриктно зададената бюджетна рамка, ще предприемем конкретни мерки за подобряване положението на пенсионерите и най-необлагодетелстваните хора


Втора основна задача на кабинета е да осигури стабилност и приемственост в институциите.


16.15 - Думата взима новоназначеният премиер Марин Райков


16.15 - Пожелавам си едно: разумът и компетентността да победят и да покажем, че сме с визия за бъдещето, обобщава в края на словото си държавният глава.16.14 -  "Тъй като предполагам, че различни доброжелатели ще търсят навсякъде негативи, ще ми съобщават какво не знам и какво не съм, нека да е ясно, че голямото деление в страната днес е на едните, които застават зад България и другите, които остават зад собствения си интерес. В министрите на служебното правителство съм сигурен, че те застават зад страната на европейския избор на България". 


Мисията на кабинета е за достоен и демократичен преход към ново, избрано от народа правителство и парламент. 


Искам партиите да са честни и да поемат ясни ангажименти към гражданите. 


16.12 - "Кризата е социална и политическа, нека не допускаме да стане и икономическа. Нека бизнеса работи спокойно, нека администрацията продължи да работи ефективно. Основният проблем е в ниските доходи, но да си беден не е диагноза. За да преборим бедността трябва да се създадат нови работни места. Това се постига с добра среда за правене на бизнес, добро образование и инвестиции".


16.11 - Специален зам.-министър към икономическото министерство ще отговаря за малките и средните предприятия. "Добре е  икономическото министерство да намери начин в рамките на бюджета да изплати приоритетно държавните задължения към малките и средни предприятия".


Докато на "Дондуков" 2 течеше церемонията по обявяването на служебния кабинет, група протестиращи се събраха пред сградата

© Анелия Николова

Докато на "Дондуков" 2 течеше церемонията по обявяването на служебния кабинет, група протестиращи се събраха пред сградата


16.10 - "Служебното правителство трябва да продължи реформите, да запази мира, да направи необходимите стъпки за повишаване на жизнения стандарт. Неговите стъпки ще бъдат организирани в пряк диалог с гражданите. Служебното правителство ще изиска от КЗК да посочи монополите и секторите, в които има такива - енергетика, здравеопазване, транспорт, медии и др. Кабинетът ще подгови законодателни промени за силен енергиен регулатор, избиран от парламента, а не посочен от управляващите".

16.09 -
Правителството, обещава президентът, ще предприеме важни мерки в социалната сфера. Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 април, както е предвидено.


16.08 - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) трябва да измине своя път от непрозрачен администратор към ефективен регулатор. Необходим е пълен одит и проверка от А до Я по веригата на цената на тока, а резултатите от нея да бъдат публични. Цените трябва да са справедливи и пазарно ориентирани, а не монополни.


Фотогалерия: Новият спортен министър Петър Стойчев >


16.08 - "Ще назнача специален министър за електронното правителство с основна задача да координира действията на всички в държавата и да се изработи и приеме интегриран национален план за електронно правителство". Целта е гражданите и бизнесът да не стоят по гишетата, да се подобри значително бизнес средата, да се намали видимо корупцията.


Служебното правителство ще бъде гарант за свободни и демократични избори. Към премиера ще има Граждански борд за честни избори. Служебното правителство ще служи на хората, а не на партийни елити. То ще подготви изборите, но няма да участва в тях.

16.06 - При избора на министри се ръководих от следните принципи: всеки от тях да е безспорен професионалист, да е започнал от нулата и да е изградил сам своята репутация на достоен човек. Никой не е бил аген на бившата ДС. Сред тях има учени, за да впрегнем научния капацитет на нацията през годината на стратегическо планиране за България.


Обявяването на служебното правителство (ХРОНОЛОГИЯ и видео)

© Красимир Юскеселиев


16.05 - Марин Райков ще е премиер и външен министър.


Три дами ще са вицепремиери. За тях президентът уточнява, че са "работливи, компетентни и можещи, доказали своя морал и отговорност, както всички български жени, на които народът винаги се е уповавал в трудни времена". Не споменава имена, уточнява само, че ресорите на вицепремиерите са икономическото развитие, социалните политики и еврофондовете. 


За първи път в историята си МВР ще има министър жена. Тя е и генерал с дългогодишен опит в системата, казва Плевнелиев и допълва: "За министър на финансите назначавам не просто добър финансист, но и отличен макроикономист".


Президентът поздравява Калин Христов в залата. Христов - досега подуправител на БНБ, е новият министър на финансите

© Красимир Юскеселиев

Президентът поздравява Калин Христов в залата. Христов - досега подуправител на БНБ, е новият министър на финансите


16.04 - От утре назначавам служебно правителство, от 15 март разпускам парламента и назначавам избори на 12 май, съобщава държавният глава, като подчертава, че спазва стриктно конституционните срокове.


"Формирането на служебния кабинет бе изцяло моя отговорност. Не съм допускал влияние от никой, не съм гледал партийната окраска. Вярвам, че служебният премиер трябва да е дипломат, да е разумен и компетентен, да е абсолютно наясно със ситуацията в България, да защити българските интереси в Брюксел".


16.02 - Започва речта на президента. Той посочва, че за трети път България ще бъде управлявана от служебен кабинет. Търсих подкрепа за разрешаване на възникналата криза в рамките на правителството и парламента, но не без успех, казва президентът. 


16.00 - Народното събрание прекъсна извънредното си заседание и излезе в почивка, за да могат депутатите да изслушат обявяването на кабинета, съобщи репортерът на "Дневник" Лъчезар Вълев.


15.58 - Вицепрезидентът Маргарита Попова влезе в Гербовата зала, където след минути ще започне обявяването на кабинета. Почти всички бъдещи министри са в залата, президентът ги поздравява


15.35 - Пристигна и зам.-шефът на БАН проф.Николай Милошев, най-вероятен просветен министър


Новият образователен министър Николай Милошев на влизане на "Дондуков" 2

© Анелия Николова

Новият образователен министър Николай Милошев на влизане на "Дондуков" 2


15.20 - В сградата  на президентството влезе подуправителя на БНБ Калин Христов, който се очаква да бъде назначен за финансов министър, съобщава репортерът на "Дневник" Георги Марчев.


Най-вероятният служебен премиер е дипломатът Марин Райков - бивш зам.-министър на външните работи и настоящ посланик на България във Франция.

Името на Райков днес се споменава от повечето медии у нас. Цитирано е и от световните агенции. 

Преди седмица  президентът обяви, че в служебния кабинет ще има трима вицепремиери. Те ще отговарят за труда и социалната политика, за управлението на еврофондовете и за икономиката и финансите. Плевнелиев обаче изрично уточни, че финансовият министър няма да е и вицепремиер, както и че не предвижда силов заместник на министър-председателя. 


До сформирането на служебно правителство се стигна след като на 20 февруари кабинетът на Бойко Борисов подаде оставка, като се аргументира с ескалацията на напрежението при протестите по улиците на големите градове. Впоследствие трите политически сили, на които президентът възложи, според конституционните изисквания, да съставят ново правителство - ГЕРБ, БСП и ДПС, върнаха проучвателния мандат.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (180)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vance
  vance
  Рейтинг: 480 Неутрално
 2. 2 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1444 Весело

  Росен що не мърда? Егати живото!

 3. 3 Профил на kanarko
  kanarko
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Тони Господинов: Разиграва се добре организиран театър. Протестите на част от него. Целта е нещо голямо! - http://g-tribune.com/?p=2909

  Нека да видим сега, какво са ни подготвили?

  www.kanarko.com
 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3238 Любопитно

  15.20 - В сградата на президентството влезе подуправителя на БНБ Калин Христов, който се очаква да бъде назначен за финансов министър ...

  Това го мернах и още се чудя.
  Нали Искров в официално съобщение отрече, че той И неговите заместници нямало да участват в служебно правителство?
  Какво се промени за десетина дена?
  Май ще трябва да внимаваме още повече в картинката ...

 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#1:"vance"]Кое му е "на живо"?[/quote]
  До коментар [#1] от "vance":
  Как се реже живата плът народна — парче по парче.

 6. 6 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#1] от "vance":
  По-живо - в президентството. Аман от мрънкачи...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 7. 7 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 757 Неутрално

  що не си погледните часовниците ... там пише 16 часа...сега колко е ?

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 8. 8 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#4] от "xm...":
  Петя Първанова оглавява МВР, Калин Христов - финансите
  Марин Райков става служебен премиер и министър на външните работи. Вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройство най-вероятно ще е Екатерина Захариева, главен секратар на президенството. Захариева беше в екипа на Плевнелиев, докато той беше министър на МРРБ. За министър на финансите най-вероятната канидатура е на Калин Христов, зам.-управител на БНБ. Петя Първанова, която в момента е директор на дирекция "Международно сътрудничество" в МВР вероятно поема вътрешното министерство. Маратонецът ни по плуване Петър Стойчев ще оглави спорта. Актьорът Владо Пенев ще отговаря за културното ведомство. Икономистът и консултант по обществени поръчки Евгений Кънев ще става икономичеки министър, а проф. Иван Станков, ректор на Тракийский университе, поема Министерството на земеделието и храните. За този пост има и още една кандидатура - проф. Пламен Мишев, прдседател на Съюза на аграроикономистите на България.

 9. 9 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#2] от "Доби Велков - умерен оптимист":
  [quote#2:"Доби Велков - умерен оптимист"]Росен що не мърда? Егати живото![/quote]
  На Нова година като мърдаше, кво, пак се оачка...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 10. 10 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  На живо, на живо, а някои ще вият на умряло.

 11. 11 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ...анд дъ лузър... пардон - дъ уинър, ис...?
  [quote#0:"статията"]не предвижда силов заместник на министър-председателя[/quote]
  Псолютно! Бойко е и силов, и незаменим, и винаги ще живее в сърцето на Уорни

 12. 12 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Да затаим дъх и да дочакаме да стане 16 часа, после - 17, 18, 19...и така.

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 13. 13 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Каквото и правителство да се състави ще бъде по-добро от това на Борисов. Стига Бойко да не го съставя!

 14. 14 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ха-ха-ха! Този тъмночервен кадър - проф. Милошев знам, че имал една научна публикация! А някои злобари твърдяха, че въобще нямал никаква публикация.Скоро май го направиха член-кореспондент. Това го знам от негови сътрудници.
  В случая се казва : От трън, та на глог!

  The best way out is always through Robert Frost
 15. 15 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#6] от "ПАВЛА - Sorrylol":

  Да си чувала за телемост?

 16. 16 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Уф дано следващите дето ще ни оправят крадат по-малко!

 17. 17 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1477 Весело

  До коментар [#4] от "xm...":

  Мдам... защото там са най-вещите борд-исти.

  Жената е покана за щастие
 18. 18 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Дали и аз да не се пробвам за министър? Кога е следващия кастинг?

 19. 19 Профил на Paprika
  Paprika
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Хм, ето още едно име за икономически министър:
  "Възпитаникът на Харвардския университет Асен Василев поема икономиката като вицепремиер и министър в служебното правителство
  http://www.standartnews.com/balgariya-politika/vazpitanik_na_harvard_poema_ikonomikata-180861.html

  На 12 май с 27 номер
 20. 20 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 480 Неутрално
 21. 21 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Както казах преди няколко дни - един малък и спретнат подарък под формата на правителство на младоженеца Сорос...

  Разтурям колоквиума!
 22. 22 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1614 Любопитно

  Най-тъжният български президент....
  На ни една снимка , от последните не е излязал усмихнат, даже и напротив - като буреносен облак е винаги.

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 23. 23 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Барса - Милан е по-късно, дотогава сме ОК.
  За правителството си знем, че е сделано от сделани в СССР с топора на КГБ, и шлифовани с теслата на ДС.

 24. 24 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Да са живи и здрави !

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 25. 25 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#4:"xm..."]Нали Искров в официално съобщение отрече, че той И неговите заместници нямало да участват в служебно правителство? [/quote]
  До коментар [#4] от "xm...":
  Управителният съвет се състои от седем членове: управителят на банката, тримата подуправители (ръководители на 3-те основни управления - "Емисионно", "Банково" и "Банков надзор" и трима други членове. Управителите и подуправителите се избират от Народното събрание, а членовете на УС се назначават от президента по предложение на управителя. Мандатът на членовете на Управителния съвет е 6 год. Щом подуправителите се избират от Народното събрание, президента ще наруши Конституцията, ако го назначи за финансов министър.

 26. 26 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  За Владимир Пенев - браво!
  Добро попадение! Много интелигентен и кадърен артист! Гледала съм всички пиеси, в които участва. Неотдавна беше гост в "Нощни птици". Звучи много интелигентно и смислено. Браво!

  The best way out is always through Robert Frost
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3238 Весело

  До коментар [#17] от "bgpainter":
  Смей се ти, ама дано не е баш заради вещината му.

 28. 28 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  явно са преценили че калинкообразните мошеници не се справят и получаваме по висок клас мошеници

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 29. 29 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Днес пак говори с гласа на жена от ритуална зала!

 30. 30 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#22:"bati vi"]Най-тъжният български президент....
  На ни една снимка , от последните не е излязал усмихнат, даже и напротив - като буреносен облак е винаги. [/quote]
  По-рано ви бъркаше в здравето, че се усмихвал. Злобни хора, ей...

  'Let light surround you' Dream Theater
 31. 31 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#13:"trayan.petkov"]Каквото и правителство да се състави ще бъде по-добро от това на Борисов. Стига Бойко да не го съставя!
  [/quote]

  Така като гледам състава дотук, най-вероятно ББ ги е посочвал.
  За М. Райков ББ беше казал, че е най-добрият посланик
  И останалите - и те така.

 32. 32 Профил на Mechev
  Mechev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#26:"Realistka"]

  За Владимир Пенев - браво!
  Добро попадение! Много интелигентен и кадърен артист! Гледала съм всички пиеси, в които участва. Неотдавна беше гост в "Нощни птици". Звучи много интелигентно и смислено. Браво! [/quote]
  Без да се заяждам, г-н Пенев трябва да е последния човек върху когото трябва да пада фокуса в случая....

 33. 33 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Държавна сигурност излиза все по на светло и усилва геноцида над българския народ.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 34. 34 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 638 Разстроено

  [quote#29:"geneva_1980"]Днес пак говори с гласа на жена от ритуална зала![/quote]


  И се опитва да се шегува.

 35. 35 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1477 Любопитно

  До коментар [#27] от "xm...":

  Знаем всички как се определя курса на левчето, ако не е вързан... поне помним как го определяха тогава.

  И грам не ми е смешно. На мен борда си ми харесва.

  Жената е покана за щастие
 36. 36 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "...16.20 - Започва речта на президента..."

  Е, де...то, верно че е на живо, ма тук направо си надживяхме времето...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 37. 37 Профил на mihomen
  mihomen
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Поредните марионетки!!!

 38. 38 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#22] от "bati vi":

  Как можа тоз чиляк да го определиш на буреносн облак - от де такава мощ по скоро прилича на шамаросано хлапе

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 39. 39 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ей, най-после да направи една слина реч!

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#25:"latcho59"]президент ще наруши Конституцията, ако го назначи за финансов министър.[/quote]президента ще наруши закона, ако го назначи за финансов министър, а с това.. 16.04 - От утре назначавам служебно правителство, от 15 март разпускам парламента и назначавам избори на 12 май...наруши задължително тълкуване на Конституцията на Конституционния съд.

 41. 41 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#28] от "stg":

  Тогава излиза, че за теб калинките са за предпочитане.

 42. 42 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3238 Неутрално

  До коментар [#35] от "bgpainter":
  Когато шефът на Емисионно, т.е. баш бордовакът, отива да става служебен финансов министер наистина смехът е неуместен.

  Въобще цялата работа е безкрайно тъжна.
  Българите пак разбраха от чуждите медии кой ще им е в правителството преди да го каже Президентът им.
  И то за по-малко от три месеца това е вторият такъв случай след обявяването предварително на това какво тепърва щял да реши Консултативният съвет при президента за атентата в Бургас.
  И после защо Плевнелиев бил толкоз сериозен. Емчи ... говорителите, които само четат новините пред камерите, трябва да са сериозни.
  А на мат'ряла би трябвало да му се реве. И да си прави изводите ...

 43. 43 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#34] от "cup_of_tea":

  Чак сам не можа да се засмее на тази шега!

 44. 44 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#22] от "bati vi":

  Иначе щеше да кажеш, че се усмихва като Софиянски

 45. 45 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Министър на електронното правителство.. интересно дали такъв министър ще има и след служебното правителство.

 46. 46 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1260 Весело

  Та значи комсомолският сега ще ни разкаже кои други комсомолци си е избрал. И така до следващото комсомолско правителство.

 47. 47 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Плевнята каза, че не се поддавал на натиски. хахахахахахаха

 48. 48 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#46] от "plumpschi":
  Значи ли, че комсомолецът Сергей не те кефи?!

 49. 49 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 638 Весело

  НАЗНАЧИХА ЛИ ГИ ВЕЧЕ,ДОЛУ,ДОЛУ,ДОЛУ,ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ НЯМАТ ДИПЛОМИ.

 50. 50 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 581 Гневно

  Вече се знае. Правилното е така нареченото служебно правителство с основание да бъде наречено с правилното му наименование – второ правителство на ГЕРБ. Разликата е процедурна. Първото правителство на ГЕРБ - провалилото се, избраното след парламентарни избори и пометено не само от мизерията и нищетата на българския народ , но и от своето безцеремонтно хищничество , отива на бунището на историята. Така нареченото служебно правителство , което формално ще бъде огласено и назначено от безпартийния президент , по своя състав е второ , временно , правителство на Борисов – Цветанов. Гарнирано от лавина празнословие , наречено цели и задачи на служебното правителство.

 51. 51 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  А министерство на ТИМ, няма ли да има?
  ТИМ тук значи Ташак Икономиката на Милицията

 52. 52 Профил на Съни.
  Съни.
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Речта на новия ни Премиер - служебен, много ми прилича на президентската.
  Да не ги е писал един човек ))

 53. 53 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#1:"vance"]Кое му е "на живо"?[/quote]

  иии,чи как бе,човек? едни живи хора пишат за друг жив човек,който нарежда едни други трети живи хора....за радост,за награда или... за нещо друго на едни ,хмммм, хора !

 54. 54 Профил на Paprika
  Paprika
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Като се усмихва, ама що се усмихва.Като не се усмихва,ама що не се усмихва.Като се шегува, ама що се шегува, не било до шеги.Ако не се шегува, сигурно щяхме да сме недоволни, че е сухар.
  Ей сега из Фейсбука един вдигаше страшна олелия, че било пълно със жени - що имало толкоз жени,ненормален бил да залага на жени,никаква нямало да я свършат.
  Луда работа.

  На 12 май с 27 номер
 55. 55 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 835 Любопитно

  16.23 - Президентът закри церемонията. Имената на министрите така и не бяха обявени...

  ???

  Stupidity should be painful
 56. 56 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#48] от "nedyan":

  Има ли значение? Те всички се пробваха или се пробват да управляват. Резултата си е все един и същ.

 57. 57 Профил на anna.plachkova
  anna.plachkova
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Честито ни служебно правителство! Надявам се да се започнат нещата вече сериозно и със конкретни действия

 58. 58 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Роман Василев - човекът на Цецко ли е?, онзи прокурор, които арестуваше "престъпниците" като ги караше да лягат, които скри апартаментите на Цецко и за награда получи пистолет. Надявам се, да е друг човек.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 59. 59 Профил на lowec
  lowec
  Рейтинг: 409 Любопитно

  До коментар [#3] от "kanarko":

  КОЙ Е тони господинов ЗАЩО СИ КРИЕ ЛИЦЕТО,КАТО Е ЖУРНАЛИСТ.

 60. 60 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Най-после културни хора! Писна ми да гледам тикви и кратуни! За щастие единственият физкултурник в този кабинет е не просто някакъв мърльо с диплома, а големият ни плувец Петър Стойчев!

  Дано накарат хората да забравят завинаги недоразумението Борисов!

  Успех и честни избори!

  Пилците се броят на избори.
 61. 61 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#50] от "bokko":

  и аз така мисля, не вярвам Плевнелиев да не е слушкал, не е способен на друго.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Baccara
  Baccara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Щом Орешарски ги оплюва, значи хората ще да са кадърни

 64. 64 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Из статия на Юлиан Попов от 2006:

  "Аз съм си близък с Бойко Борисов. Той винаги чете това, което пиша за него, понякога се ядосва и ругае, понякога се ласкае, но винаги се вслушва и замисля и понякога дори променя курса с един-два градуса. Неговата реакция ме ласкае и затова аз винаги пиша за него доброжелателно.

  С Бойко Борисов се знаем от 3-4 години. Добре се знаем, макар, че никога не сме се срещали, не сме дори и разговаряли по телефона. Но се следим. Той следи всичко, което се пише за него, а пък аз, като всеки друг, обичам герои и с интерес следя какво правят. Та така си общуваме. И понеже сме си близки, разбрах, че меракът му е да стане министър-председател. И пак защото сме си близки, реших да се опитам да му помогна да си постигне целта. Разработих система. Почти научна. В крайна сметка човекът е доктор. "

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 65. 65 Профил на dimkirchev
  dimkirchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Роман Василев, министър за развитие на електронното правителство ?

  dimkirchev
 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  Успех на правителството! Дано страната се успокои. Умните хора знаят, че колкото повече безредици и протести, толкова повече сиромашия.

 67. 67 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  За дипломат от кариерата много твърдо изказване на Министър - председателя Марин Райков.:-О

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 68. 68 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  " Няма да допуснем политика, която би поставила под въпрос действащия валутен борд. няма да допуснем авантюра, изразяваща се в национализация. Ще се противопоставим на всеки опит България да бъде хвърлена в хаос. " - това е добре да се чуе.

 69. 69 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Успокоително е името на шефа на финансовия борд Калин Христов за министър на финансите.
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/03/blog-post_12.html

 70. 70 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#56] от "plumpschi":
  Има значение, ако ще критикуваш комсомолците, не пропускай и онези, които даваха майсторското звание в Комсомола

 71. 71 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 581 Разстроено

  До коментар [#63] от "Baccara":

  А значи щом до там ти стига мозъка Орешарски оплюва и правителството на Буда ама с камъни го свалиха . я
  Язък че си ходил на училище ...

 72. 72 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 849 Весело

  Попов е Министър на културата, а Джаро защо не го направиха на МВР

  The best way to predict the future is to invent it.
 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ганий":

  Стига с тая реклама на правителството. Не разбра ли, че колкото повече го плюеш, толкова повече го издигаш в очите на нормалните хора.

 74. 74 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#54] от "paprika":

  Важното е да се плюе и истерясва. Но пък истерясали другари винаги е приятна гледка.

  Няма шики-мики.
 75. 75 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Милия. Пак мрън-мрън, дрън-дрън, много говори, нищо не каза, че и министрите не обяви.

 76. 76 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  Добро, лошо - това е служебното правителство и аз лично смятам, че хубавото е, че коефициентът на интелигентност на членовете му е няколко десетки пъти по-висок от този на членовете на предишното. А най-хубавото е, че Боко и Цвъки изтекоха в канала! И, дай Боже, никога повече няма да пристъпят прага на Дондуков 1.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 77. 77 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#64] от "Настрадин Ходжа":

  значи наистина това е второто правителство на ГЕРБ, какво ли друго можеше да се очаква от Плевнелиев

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 78. 78 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Марин Райков е умерен и много интелигентен като човек, познавам го лично. Но може да бъде и много костелив. Мисля,че избора му е правилен за този момент.

 79. 79 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ако сравним служебния премиер с този в оставка ще разберем защо хората от улицата го изритаха от Дондуков 1...

 80. 80 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На пръв поглед изобщо не съм очарован, но само си викам дано,даноо!

 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  От друга страна има много положителни и по-скорошни сигнали на блога му:

  Принципната ми позиция е:

  - Искам горите да се пазят и нарастват
  - Искам грозното строителство да се ограничава
  - Искам х-л Щастливеца да бъде премахнат завинаги
  - Искам в София да се засадят 1 милион нови дървета
  - Искам да се събори паметника пред НДК
  - Искам да видя строги присъди за всяка злоупотреба с природни ресурси
  - Искам да се въведе ясен отчет за природния капитал

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на Baccara
  Baccara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#71] от "bokko": Станишев, не така със злоба

 83. 83 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1781 Весело

  Роска, пак има Ккалинки, Роска

  Предразсъдъците са за ограничените.
 84. 84 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Всичко след едноличното управление на Борисов ще е по-добро. Да вземат една ревизия да направят и да видим за какво иде реч.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 85. 85 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  роман василев е от johnson controls

 86. 86 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 524 Весело

  Еееее, на Златната Флейта нищо ли не му дадохте? Поне министерството на духовите оркестри? Или на Ангел "Че" - министерството на руските работи?

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 87. 87 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1262 Разстроено

  Доста спорни фигури и назначения има.Министърката на вътрешните работи е едно от тях.Няма как някой да повярва , че сътрудничката на Цвък изведнъж ще се дистанцира от него.Изобщо не трябваше да се допуска член на сегашното ръководство на МВР да е министър.Министъра на екологията явно е със задача да скрие и потули безобразията на Тиквите.Твърде близък е до Боцко , за да вярва някой че е независим.Министъра на финансиите бе предложението за нов управител на БНБ именно от Тиквената компания през 2009г.Нямам никакви съмнения , че ще прикрива безобразията на Мони цункай Джиджи.Изобщо съм разочарован от избора на Президента.Ключовите министри са изключително спорни фигури и изключително близко до ГЕРБ.Очаквах еманципацията на Плевнелиев да се случи сега , но явно човечеца ще си е кукла на конци до край.Жалко.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 88. 88 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#58] от "soave":

  Пу, пу, пу, да не те чуе дяволът! Друг човек е.

 89. 89 Профил на Tyson
  Tyson
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Това лирично отклонение с Владимир Пенев и Под прикритие беше просто капака на некомпетентността от страна на нашия президент.

  НЕГЪР НЕ СЪМ, НИТО БИЯЧ, МИС КАЛИФОРНИЯ ДАЖЕ НЕ СЪМ Я ВИЖДАЛ САМО ЧЕ ЗНАЙ ТАЙСЪН СЪМ АЗ
 90. 90 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#77:"soave"]значи наистина това е второто правителство на ГЕРБ, какво ли друго можеше да се очаква от Плевнелиев[/quote]


  Абсолютно вярно. Това е второто правителство на Борисов и Цветанов.

 91. 91 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 546 Весело

  Някой да знае дали на изборите мога да гласувам за служебното правителство вместо за партии?

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 92. 92 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 546 Неутрално

  [quote#82:"Baccara"]До коментар [#71] от "bokko": Станишев, не така със злоба [/quote]

  Бокко е Мая Манолова.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 93. 93 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  министерствата в т.нар. република България :
  Министерство на безделието до зорите
  Министерство на охолната среда и мърдите
  Министерство навън що не работи
  Министерство навътре защо да работи
  Министерство на правогъзието
  Министерство на персоналното развитие и себеустройството
  Министерство на обезобразяването на науката
  Министерство на "крада и со анал"-ната политика
  Министерство на румикономиката и овченергетиката
  Министерство на "наздраве" омазването
  Министерство на халтурата
  Министерство на омразната администрация
  Министерство на европейската излагация

  veni vidi fugi
 94. 94 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1384 Гневно

  ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДНА.
  ДА ЖИВЕЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО!

  И изключете за л@йнометите, че да видимза какво иде реч...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 95. 95 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Има изключително неадекватни назначения. Романчо и Екатеринка изобщо не би трябвало да са на свобода дори.

  Но най-култовото е министерството на електронното правителство. Росен определено е пил от грешните хапчета. Идиот...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 96. 96 Профил на todortrifonov
  todortrifonov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  дано са читави, че половината нищо не ми говорят, и да нямат интереси за крадене

 97. 97 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Най-накрая премиер роден в САЩ.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 98. 98 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Окрадената и порутена панелка, ще се лепи с тиксо.

  I'm addicted to the truth.
 99. 99 Профил на Sonata Arctica
  Sonata Arctica
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Добре, доволна съм. Очаквах много, ама много по-зле.

 100. 100 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#87] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  То отдавна беше видно това. Колкото и да приказваше Плевнелиев, че върху него не е оказван натиск и не му е повлияно на решението......Днес виждаме, че всичко навързано в един кръг. Облагите пак ще си останат за управляващите.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK