Ваня Стойнева е назначена за заместник-министър на труда и социалната политика

Министерски съвет

© Юлия Лазарова

Министерски съветВаня Стойнева е назначена на поста заместник-министър на труда и социалната политика от днес, 15 март 2013 г., съобщиха от ведомството. Тя ще отговаря за реализацията на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".


В тази сфера Ваня Стойнева вече има сериозен професионален опит, защото идва от дирекция "Национален фонд" в Министерство на финансите, уточняват от МТСП. Това е сертифициращият орган по оперативните програми, финансирани от структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз.


Преди това тя е заемала експертни и ръководни позиции в дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ - управляващ орган на оперативна програма " Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г" и изпълнителна агенция по програма ФАР.
Била е също началник сектор "Мониторинг" в дирекция "Предприсъединителни програми и проекти" на Министерството на икономиката – звено за изпълнение на проекти и изпълнителна агенция по програма ФАР.


Има опит също като координатор на проект "Инициативи на пазара на труда" в Министерството на труда и социалната политика.


Ваня Стойнева притежава задълбочени познания по оценка и изпълнение на проекти, финансирани по програма ФАР и структурните фондове на EС. Нейният практическия опит е свързан с изграждането и управлението на системи за мониторинг и докладване по схеми за безвъзмездна помощ, включително разработване на методологии за оценка на риска. Тя е специалист също по разработването на критерии за оценка на проектни предложения по схеми за безвъзмездна помощ, има опит и като оценител.


Ваня Стойнева е магистър по международни отношения със специализация "Европейски страни". Владее свободно английски и френски език.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ivanhoe
  Ivanhoe
  Рейтинг: 466 Весело

  Експертизата отговаря на 100% на предоставения пост!
  Пожелавам й постигнатите резултати и успехи през тези 2-3 месеца да са нещо, с което да се гордее дълго време!

  a.k.a. Ivanhoe
 2. 2 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Успех!Дано има някакво развитие за това малко време!

 3. 3 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 466 Неутрално
 4. 4 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Не я познавам, не мога да и стискам палците.

 5. 5 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Давай моме,покажи и дай всичко от себе си!

 6. 6 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Толкова ли не остана някоя тъкачка на 120 стана, "Героиня на социалистическият труд", та слагате все госпоици, дето не знаят какво е да бачкаш без пари, а само за "слава"!
  На това министерство му трябват такива хора.

 7. 7 Профил на tanturka
  tanturka
  Рейтинг: 237 Неутрално
 8. 8 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Куяе тая Ваня не ут нашто селу,не е познвам

 9. 9 Профил на finii
  finii
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ваня е човек професионалист. Добър избор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK