Няколко квартала в София отново остават без вода

Няколко квартала в София отново остават без вода

© Цветелина Белутова, КапиталСофийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата заради ремонти, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Отделно поради аваритя на кръстовището на ул. "Ангиста" и ул. "Чумерна" няма да има вода поне до 12 часа в района. От това засегнати са жителите в района между бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Граф Игнатиев", ул. "Дякон Игнатий", бул. "Цар Освободител", бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Сливница", бул. "Васил Левски", бул. "Княз Александър Дондуков", ул. "Шипка", ул. "Свети Климент Охридски", стадиони "Васил Левски" и стадион "Българска армия" идр. Пълният списък може да бъде видян на сайта на дружеството.


Във връзка с реконструкция на улични водопроводи по ул. "Цар Симеон", ул. "Дунав", ул. "11-ти август" и ул. "Чумерна", район "Оборище", се налага спиране на водоподаването от 10.30 до 17.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района: ул. "Дунав" - от ул. "Искър" до ул. "Цар Симеон" и ул. "Екзарх Йосиф" до бул. "Васил Левски".


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на кръстовището на ул. "Дунав" и ул. "Цар Симеон".
Във връзка с подмяна на спирателен кран в кв. "Малинова долина", бул. "Симеоновско шосе", се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района: кв. "Кръстова вада", кв. "Манастирски ливади" – изток, ЖСК "Малинова долина", бул. "Симеоновско шосе" – между ул. "Околовръстен път" и ул. "Иван Странски", кв. "Витоша" – жк "Макси", жк. "Градина", както и клиентите по ул. "Околовръстен път" от отклонението за лифт "Симеоново" до бул. "Братя Бъкстон".
С понижено налягане от 9.00 до 21.00 ще бъдат клиентите, живеещи в района: кв. "Горна баня" – района между бул. "Н.Петков", ул. "Бойчо Бойчев", жп линията София – Перник и м. Подлозище.


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на адрес: ЖСК "Малинова долина" пред бл. 29.


Във връзка с подмяна на уличен водопровод на бул. "Витоша", ъгъла с ул. "Уилям Гладстон", се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района: ул. "Уилям Гладстон" между бул. "Витоша" и ул. "Цар Самуил".


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на кръстовището на ул. "Уилям Гладстон" и бул. "Витоша".


Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. "Генерал Иван Чернаев", ъгъла с ул. "Беласица", кв. "Банишора", се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района между: ул. "Опълченска", бул. "Княгиня Мария Луиза" от №100 до №12, бул. "Генерал Николай Столетов", ул. "Подполковник Калитин".


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на ул. "Кавала" до магазин "Хранкомерс".
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа, като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.


Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода" АД на телефон 0700 12121.

Ключови думи към статията:

Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Вече над два месеца, в 21ви век, в централни части на столицата няма вода. Страна от третия свят. Учителката да си заминава.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Неприятно е да няма вода, но нали все пак водопреносната мрежа трябва да се подновява, за да се намалят бъдешите аварии.

  Вещица от Овнерог
 3. 3 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Ма то вече е прекъснато бе Дневник. Снощи от 10 часа вечерта няма вода в центъра.
  Водоноска.. тия ме върнаха в казармата егати!

 4. 4 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Дано да е за хубаво, че цял ден без вода

 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  За да не си мислите, че само вие сте на този хал ето какво пише д-р Тони Филипов в Редута.бг :

  Един ден на ватенката
  -A+A
  Тони Филипов, д-р

  Николай Стойнев (ГЕРБ), шеф на работната група в Столичната община, която следи изпълнението на концесията със „Софийска вода” съобщил, че през последните 5 г. дружеството е вложило 8 млн. лв. в покупката на леки коли, камиони за отточване на шахти и др. "Колите, вика Стойнев, се смятат за инвестиция и влизат в цената на водата, затова сега трябва да разберем дали те са целесъобразни…"

  Дано разберете.

  Междувременно, докато чета тази дописка във в. „Сега”, под прозореца ми боботи едно камионче „Ивеко” на „Софийска вода”. Сега е точно 10.30, а камиончето седи със запален двигател от 9.00 часа. Момент да проверя, да не ви излъжа. Камиончето е преместено 4 м. напред, друга промяна в разстановката няма. В кабината трима работници четат вестници (единият чете „Телеграф”, другият „Труд”, третият пие кафе). Чакат явно да се събере целият екип.

  Всъщност, трябва да започна разказа си малко по-отдалече. Защото той не е разказ просто за битовите неволи на една софийска кооперация, той е разказ за това как изтичат парите ни по канализацията. И буквално е преносно.

  13.03.2013 г. Около обяд с комшиите Христовски и Таслаков установяваме, че канализацията на кооперацията на ул. „Рибарица” №8 е запушена. В мазетата и в гаражите започват да извират… каквото обикновено извира от една канализация. Веднага се обаждаме на посочения телефон за повреди в „Софийска вода”. След час се обаждаме пак. След още час потретваме. Към три часа пристига камион цистерна с две ватенки. Ръчкаха с маркуча около два часа без успех. Решиха да извикат друга кола, която има по-тънък маркуч. Дойде някакъв високо „технологичен” микробус „Ивеко”. Ръчкаха и с неговия маркуч около час. Общо 4 ватенки. Без успех. Според нас, още с първия камион стана ясно, че ще трябва да се копа. Обаче те извикаха и още една огромна цистерна. И с нейния маркуч ръчкаха час, час и нещо, отново без успех. Слава Богу, поне изпомпиха насъбралата се вода, та екологичното бедствие беше отложено. Всички екипи отпътуваха с единодушното мнение, че има счупена тръба и трябва да се копа. Обещаха на следващия ден да дойдат, да разкопаят и да сменят тръбата.

  14.03.2014 г. Към 7.30-8.00 часа подготвяме площадката: всички коли са преместени и са поставени самоделни знаци срещу паркиране. Към 9.00 пристига пилотна кола на „Софийска вода”. Двама началници от ниско ниво оглеждат обекта. Престраших се и ги попитах ще почват ли да копат. Отговорът беше: „Да, бе, то така се прави тая сложна организация за един ден. Утре ще копаме.” Викам му: „Ей, мъжки, ами ние тука ще се задръстим в такова, бе…” Обеща да прати цистерна да ни отточва. И верно идва цистерна, даже два пъти, за да източи, каквото сме отточили…

  15.03.2013 г. Същата организация на местния ресурс, но предвид на опита ни, в 7.30 площадката е готова да приеме трудещите се. Както казах, в 9.00 дойде камионът с трите ватенки. Малко преди него, или след него, не забелязах, дойде и лек автомобил с началници от ниско ниво. Обектът отново беше огледан подробно. Лекият автомобил с началниците си тръгна, а ватенките седнаха да пият кафе и да прегледат пресата. Момент да видя какво правят сега (10.49 ч.) Четат вестници на запален двигател. Но така са се зачели, че не са видели че някакъв Мунчо е паркирал една шкода точно на мястото където трябва да се копа, на един метър зад тях. (Не чел народът вестници! Да, бе!) Сега ритат гумите на шкодата, за да се разпищи алармата и да се покаже Мунчо от някъде, щото не е от нашия вход. Междувременно дойде и багер, но не може да почне да копа, заради шкодата.

  11.00 часа. Ивекото седи с работещ двигател, ватенките вътре си довършват вестниците.

  11.10 часа. Намери се шоферът на шкодата. Дойде и голям камион да извозва пръста. За момент ще прекъсна, че искам да присъствам на първата копка….

  Не стана. Отлага се за малко, защото са забравили знаците за затваряне на улицата и още някакви работи и някой трябвало да иде „на жълтите павета” да ги вземе… И нещо се чуваше често „мамата”, но не разбрах дали да се занесе, или да се донесе…

  Може би тук да го кажа, че после няма да има място и повод, впечатли ме, че ватенките не говореха някакъв особен социолект, а напълно нормално, само малко по-често използваха любимата на Веждито фраза: „Мите, ела тука, бе, деа маа му!” Във всичко останало си бяха нормални българи, както ще се убедите нататък.

  11.20 часа. Първо разумно действие. Камионът, който ще извозва пръстта от изкопа, не се е разкарвал празен, а е докарал баластрата за обратния насип. Обаче я изсипа не където трябва, та багеристът я пребутва с кофата на багера. Бързо става. Ивекото с трите четящи вестници ватенки замина за „жълтите павета” да вземе там каквото казахме по-горе. На обекта останаха две ватенки, багеристът и шоферът на камиона.

  11.30 часа. Удари се първата копка. А дано да е хаирлия.

  11. 45 часа. Ивекото с читателите се върна. Докара знаците „Улицата в ремонт” и някаква табелка, после ще ида да я разгледам. Не е товар като за трима души, ама карай…

  12.00 часа. Чистичко работят, прибрано. Макар и доста бавно. Изровили са не повече от половин кубик пръст. Но той и денят доста наедря…

  12.20 часа. Стигнаха до тръбата.

  12.30 часа. Почивка, вероятно обедна. Всички машини са с работещи двигатели. Хладно е, наистина. В такова време човек, ако не се движи, наистина му е студено…

  Отидох да разгледам табелата. На „Софийска вода” е. Пише: „Уважаеми граждани, извиняваме се за неудобството…” и т.н. дрън-дрън…

  Дупката се е напълнила с… течност. Сигурно ще трябва да дойде цистерна да я изтегли..

  13.30 часа. Обедната почивка е към края си. Междувременно е дошъл още един голям самосвал с баластра. Не знам къде ще я слагат, но те навярно знаят. В момента четири машини стоят на запалени двигатели и чакат нещо. В Ивекото едната ватенка решава кръстословица, другата си дочита вестника. Багеристът дремва на волана. Шофьорът на камаза си е отделна партия. Другите две ватенки са се скрили в една частна лека кола. Само нейният двигател не работи и те седят на студено.

  14.00 часа. Цистерната не идва. Екипите са на режим изчакване.

  14.15 часа. Цистерната дойде. От най-големите, с шофьор и двама оператори, ако съм видял добре. Общо на обекта се събраха 10 човека.

  14.30 часа. Изпразниха дупката. В момента на обекта има една голяма цистерна, един багер, един камаз и камиончето Ивеко. Нямат агрегат и търсят от къде да вземат ток, за да отрежат старата тръба.

  15.00 часа. Нещо се закучи. Винаги нещо се закучва. Влизат в дупката, излизат, не се вижда какво правят. Междувременно са ни спрели и водата.

  15.30 часа. Още не се е откучило. Цистерната си тръгна. Огъват някаква тръба, като я топлят със запален вестник. Явно нямат пистолет за горещ въздух…

  15.45 часа. Още не се откучва. Свършиха им вестниците.

  15.50 часа. Докраха високо „технологичния” микробус „Ивеко” с няколко оператора в него. Общо на обекта отново се събраха 10 ватенки. Една от новодошлите засне дупката от различни гледни точки. Ръчкат с маркуча. Питат се колко е часа. Това ме безпокои. Защото четири минава. И освен канализация, няма и вода…

  16.15 часа. Май ще яде манго баница. Забъркаха полусух бетон (казваше се земноводна смес, ако не бъркам) и започнаха да насипват дупката, за да се направи легло на тръбата... А дано!

  16.20 часа. Дошъл е още един камаз баластра. Странно. Извозиха камаз и половина пръст, докараха три камаза баластра.

  17.00 часа. Полека-лека зариват. Дойдоха двама чантаджии с една малка тойота. Явно да приемат обекта. Както предположих, единият камаз баластра беше напълно излишен. Само дето вися тук цял следобед. Интересно дали ще се върне в базата, или вече е изписан и няма как…

  17.30 часа. Уплътняват насипа с тупачката, не я знам как се казва. Помитат с една голяма четка. Оставят нещата в добро състояние, не мога да си кривя душата.

  18.00 часа. Край, обектът е завършен. Пак казвам, оставен е в много приличен вид. Екипите отпътуваха.

  Това видях през прозореца и ви го разказах минута по минута. Давам си сметка, че да ровиш из канализацията не е като да ровиш в интернет, ама всеки с професията си, не ли?! На мен отвътре, откъм топлата страна на положението, ми изглеждаше, че се работи на 50% от „мощностите” и се разхити много машинно и човешко време. Ако на някого му е направило неприятно впечатление, че понякога наричам работниците ватенки, то е защото те не винаги се държаха като работници.

  Със сигурност тази ефективност също се калкулира в цената на водата. Иронията е, че и тези, дето се подмотаваха половината ден, също плащат скъпа и прескъпа вода. Ама то за всяко нещо е така… Не казвам, че това е единствената причина, нито, че е основната. Казвам, че и това го има.

  http://reduta.bg/v2/article/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 6. 6 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#5:"Танас"]Колите, вика Стойнев, се смятат за инвестиция и влизат в цената на водата...
  -------------------------
  Танасе,издребняваш...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 7. 7 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#6] от "Tod":
  Това Доктор Тони Филипов го пише а аз мога да издребня още много повече от него, защото горе - долу мога да кажа, че познавам технологичният процес барабар с ватенките изотвътре а и повечето от тях и мене ме познават.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 8. 8 Профил на Николай Шабарков
  Николай Шабарков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Пълният списък може да бъде видян на сайта на дружеството." Ако имаме достъп до него, тъй като и с него има проблеми.

 9. 9 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3557 Весело

  Стига сте се ядосвали бе! Нали ще вали.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 10. 10 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 527 Неутрално

  е те софиянци не са ли свикнали?

 11. 11 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#2] от "Гита Ог":

  И това трябва да се прави за сметка на доставянето на вода?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 12. 12 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#11] от "Тони!":

  За съжаление-да. Прекалено скъпо би им дошло да правят водопроводни байпаси.

  Вещица от Овнерог
 13. 13 Профил на Perfect Stranger
  Perfect Stranger
  Рейтинг: 390 Весело

  Ехе ама не е от 10:00, щотото на 11 август нямаме от поне 7:00. За втора поредна сутрин се мия с минерална вода. Баровска работа...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK