Христо Стоичков се съгласи да поведе студентите, ако не му "цапат името" и са честни с него

Христо Стоичков

© Юлия Лазарова

Христо СтоичковФутболната легенда Христо Стоичков се съгласи да стане гарант и знаме на гражданското обединение на студентите.


Това стана ясно, след като представители на студентите, начело с председателя на Националното представителство на студентските съвети в България Ангел Георгиев отидоха днес в зала "Арена Армеец", за да се срещнат с футболиста и да поискат съгласието му да стане лице на гражданското им обединение.


Вчера на езерото "Ариана", около 100 студенти от 35 университета се събраха, за да обявят исканията си за по-качествено обучение, достъпни семестриални такси, по-добра професионална реализация и нов Закон за висшето образование. Тогава студентите поискаха да учредят гражданска организация, с която да участват в управлението на страната.
Днес сме тук да ви попитаме можете ли вие да бъдете нашия гарант и нашето знаме по пътя, който сме поели към гражданското обединение, заяви пред футболиста Георгиев, цитиран от "Дарик радио". Представителят на студентите допълни, че е редно гражданите да бъдат поведени от хора, които неведнъж са обединявали нацията.


Стоичков даде съгласието си, но при условие, че студентите бъдат честни към него, "гледат хората в очите" и не "цапат" името му.


По повод политическите си пристрастия Стоичков заяви, че е безпартиен и не го интересува никое правителство. "Щом хората са недоволни и протестират, значи има защо. Мисля че е крайно време хората да им кажат "Стоп!", каза още той.


Христо Стоичков, който е известен с прозвищата "Камата" и "Модерния ляв", бе удостоен през 2011 г. с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" заради приноса му в популяризирането на България по света.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK