Държавата няма да извива ръцете на бизнеса, увери премиерът

Марин Райков

© Юлия Лазарова

Марин РайковСлужебното правителство няма да извива ръцете на българския бизнес, заяви премиерът Марин Райков в началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.


Премиерът коментира отзвука от отправения от него вчера призив  към българските индустриалци "да помислят как да изразят своята солидарност и да се легитимират като социален партньор".


"Да отговоря на притеснения от страна на бизнеса за думата, която употребих – солидарност. В тази нелека социална среда, акцентирах върху необходимостта българският бизнес, индустриалците, националният капитал, да проявят солидарност с най-социално уязвимите българи", каза Райков. по думите му посланието е било изтълкувано от част от бизнеса като желание на държавата да упражнява натиск.
"Казах само една дума – солидарност. Втората дума, която бих използвал, е диалог. По какъв начин бизнесът, благотворителните структури, държавата биха поне малко облекчили положението на съгражданите, които са в тежко социално положение", заяви Райков. 


Той повтори, че приорите на служебния кабинет е създаването на благоприятна бизнес среда. Увери, че правителството няма намерение нито да увеличава данъците, нито да упражнява натиск за увеличаване на заплатите в частния сектор.


"Трябва да проявяваме солидарност и да намерим най-подходящата форма, чрез която да не посегнем на бизнес-климата, но същевременно да подадем ръка и на всички българи", призова премиерът. 
Той заговори и за зачестилите случаи на самозапалване - актове на отчаяние, което не може да бъдат игнорирани. 


Съветът за тристранно сътрудничество обсъжда социалните мерки, предложени от кабинета. 


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 941 Гневно

  Сложете задължителна ВИСОКА лихва за забавяне на заплатите !!!

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  "Служебното правителство няма да извива ръцете на българския бизнес, заяви премиерът Марин Райков ..."

  Затова пък бизнеса извива вашите ръце и даже ви казва кой да е министър и кой не.

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Голяма част от "бизнеса" у нас заслужава не извиване на ръцете, а бой до спукване.

  На олигарси, мутри, "бизнесмени" - няма да изброявам поименно олигарсите че пак ще ми изтрият коментара - държавата отдавна трябваше да им разясни как да играят по правилата и да ги наказва когато е необходимо.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 4. 4 Профил на iv4a
  iv4a
  Рейтинг: 450 Весело

  То средният и малкият бизнес в България вече няма ръце, не огъване а направо отсичане имаше !!!!Относно едрите монополи и бизнес да прочетем горният пост

 5. 5 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Държавата отдавна е извила ръцете на бизнеса, се прави на "неразбрал" премиера?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 6. 6 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 577 Любопитно

  Ха, Пег*зи Музовски нямало да извива ръцете на бизнеса ... И да ги извивате, и да не ги извивате, докато България е във Валутен Борд, пари няма да има!

 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Аз лично бих подкрепил вдигането на минималната заплата, защото все пак тези дето изкарват парите за джип и покриват масрафа на мутресата, трябва, ако не друго да са достойно заплатени и освен да си платят комуналните разходи, да изпратят децата на училище и да се облекат и нахранят, трябва да им остава по някой лев по джобовете.

 8. 8 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Жалки човечета,много жалки и много дребни,но наглостта им- огромна! Какъвто бизнеса,такива и управниците..мафията БКП/ДС и съдружните й звена...Каквито ТЕ-такава и България,амин!

 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Пари трябват. Няма да дойдат от бизнеса. Значи ... пак от гражданите!

  бой по брашняния чувал! Бой до пълно съдиране! Бой до пълно секване на раждаемостта и до нови рекордни нива на емиграцията и самоубийствата!

  Бой, мамка му и матр'ял, да му дойде акъла в главата!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "Новата" политика на служебния кабинет е съвсем като старата на гроберасите.

  На какво основание да очакваме различни резултати?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 11. 11 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 916 Разстроено

  Ха-ха, такъв ли бил отзвука? Наплашили се веднага, че ще им пипнат печалбиците. Колко показателно за манталитета на родните "бизнесмени", пък и на управляващите, с които са свикнали. Не могат дори да допуснат, че някой може да има почтени намерения.

 12. 12 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Бизнесмените" на БКП/ДС подскочили щото подопечните им БКП/ДС управници само пуснали на думи,на лаф моабет- думичката солидарност! Веднага реагират като ощипани булки,сякаш нещо им е взето или ще им вземат....БКП/ДС-театрото и най-важното-времето-си текат!!

 13. 13 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Споко,де, БКП/ДС-първенецът е побързал да ги успокои,де! Спокойно,народе! И.... бягай надалеч,народе!!!

 14. 14 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  То пък един бизнес.
  Бизнеса в България се изразява единствено в държавни поръчки. Затова е голямата борба за кметове и народни представители. Близък ли си с властта има поръчки, има бизнес. Не си ли, не се надявай на нищо.

 15. 15 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#5:"Къти"]Държавата отдавна е извила ръцете на бизнеса, се прави на "неразбрал" премиера?
  [/quote]

  Абсолютно. Преди три години ББ им каза "смятам да ви платя с 10 на сто по-малко пари от тези, които дължа за обществените поръчки" и бизнесът не гъкна. Щото а са попитали "ама защо", а са им изпратили НАП да ги проверява сметките за годините назад до Големия взрив.

 16. 16 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  То останаха само вашите си фирми ... та за това !
  Бизнес в България? ... никога, Никога, НИКОГА !!!
  Един път ми стига ... Втори път - далеч от вас .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 17. 17 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Намерих информация какво е предприело правителството на Русия когато започна кризата. Явно че са постъпили правилно. За тях кризата е продължила само една година и сега отчитат скок на вътрешният продукт с 12% спрямо докризисната година. За България е 3%. Обърнете внимание че са започнали да харчат и са намалили приходите.

  When the global financial crisis hit, the Russian government dramatically increased spending while at the same time cutting revenues, for example, by reducing the profit tax. Given the emergency situation, they removed all restrictions on spending commitments. Moreover, some of their additional expenditures were not one-off payments, as is usually the case with anti-crisis programs – they were fully fledged long-term programs. Consequently, aggregate spending was increased by more than 3 percentage points of the GDP.

 18. 18 Профил на svetdi
  svetdi
  Рейтинг: 229 Неутрално


  Това са празни приказки. Знае се, че тези неща с призиви не стават а със закони, които предвиждат силно прогресивен данък. Успехът на такива закони зависи от прилагането им в практиката и от нивото на споделеност на убеждението, че това е справедливо. Работата на политиката пък е постигне точно това ! Но никой не очаква един служебен кабинет да го постигне за месец, comme vous le savez bien, comme nous le savons bien.

 19. 19 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Бизнес с държавни поръчки – не се иска кой знае какво , даже и солидно образование.Когато си верен на политиците , и горите, и нивите , и язовирите ,и лозята и т.н. са твои .Ако вече няма заменки , друго ще се намери .Но да се създават индустрия и пазари се иска акъл и солидно образование – направо мъка !...

 20. 20 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  Марин Райков.."Увери, че правителството няма намерение нито да увеличава данъците,"...
  Намерение и желание служебният кабинет има, за негово огромно съжаление няма подобни правомощия.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 21. 21 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 916 Неутрално

  До коментар [#17] от "dissident":

  Медведев даже беше заявил, че оправданието от 90-те - няма пари - вече не важи. Сега държавата вече имала пари, трябвало само да се мисли как да се изразходват рационално.

 22. 22 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#16] от "Bay Tan":

  Аз наблюдавам нещата отвън. Малко след "промените" в България дойдоха много хора от Западна Европа с надежда да стартират бизнес. Назначиха един-двама българи и започнаха с минимално. Опитваха няколко години, видяха че нищо не става и си тръгнаха. Важното е че хората говорят и споделят. Техният опит послужи за пример и нови не дойдоха.

  Сега бизнеса се държи от "свои" хора. Всеки може да го види във всяко селище. Трябва да знаете с какво се занимава жената на кмета, деца и близки роднини. След това ще видите как се развива селището именно в тази насока. И най-лошото е че работа не се върши както трябва. Ще асфалтират един път или ще поставят тротоарни плочки, които ще издържат само няколко месеца.
  А Бойко оряза с 10% дължимото на фирмите, защото ставаше дума за чужди "свои" хора. На своите "свои" хора плаща в пълен размер.

 23. 23 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  [quote#14:"dissident"]Близък ли си с властта има поръчки, има бизнес. Не си ли, не се надявай на нищо. [/quote]Само нещо от твоя бизнес да се хареса на някой с връзки и ти стоварват вселената на главата ... После се оказва, че на него не му стига акъла за тая работа дето му се е виждала лесна , ама ... минало свършено - само да те гледа заклан пак му е кеф. Сега да ги видя кой ще им храни пенсионерите ... Всяка от закритите фирми даваше пари за данъци, осигуровки, патенти ... Сега каво ще им даде .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 24. 24 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 548 Неутрално

  КАКВО МУ Е ДА ИЗВИЕШ ВРАТА НА НАРОДА.

  АБЕ , УЖ ВИ СМЕНЯТ ,АМА ЗАЩО ??

  КАК ДА ВИ СМЕНИМЕ ЧИПА.???????????????

  ОТ ЕДНА НИВА СА ВИ БРАЛИ , СЕМЕТО Е ЕДНО - КАЛПАВО. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕ?????????

  СВОБОДЕН
 25. 25 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  [quote#22:"dissident"]Сега бизнеса се държи от "свои" хора.[/quote]+++ И не се позволява на никой случаен да прави нищо ! намират начин да го убият в зародиш. А пък и те ялови на всякакви идеи, освен държавна хранилка.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 26. 26 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 548 Неутрално

  БОЙКОТ БЪЛГАРИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  НЕ ИМ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА "ИЗБОРИТЕ"


  САМО ГИ УЛЕСНЯВАТЕ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 27. 27 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#23] от "Bay Tan":

  Усещам че си опивал нещо което е конкретно производство. Да унищожат такъв бизнес е най-голямата трагедия. Разни дейности, които са прехвърляна на пари, и го броят за бизнес, на практика не е бизнес и не допринася много.
  Показателно е унищожаването на заводите. Да правиш пари от производство е не само трудно но и изисква отдаденост. За тях е по-лесно да имат застрахователни дружества, банки, охранителни фирми, заведения.

 28. 28 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Когато дължимият годишен корпоративен данък надвиши с над 20% сумата от определените месечни авансови вноски за съответната година или когато 75% дължимия годишен корпоративен данък надвиши с над 20% сумата от определените тримесечни авансови вноски за съответната година, върху превишението над 20% ще се дължи лихва"

  Дребно нещо например. Интересното е защо не ми дължат лихва ако имам надвнесен данък.

 29. 29 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  [quote#4:"iv4a"]То средният и малкият бизнес в България вече няма ръце, не огъване а направо отсичане имаше [/quote]Отсякоха ни ръцете и краката, сега ще ни хванат за "другото", Добър бизнес беше, Бог да го прости...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 30. 30 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз ако съм не само ще ги извия, а и ще ги завържа, да не могат да пипат където не трябва.

  Сметката ми за тога се е увеличавала със 100% на година от началото на 2011-та до сега.
  За 2011-та сме плащали по 40 лева, сега над 100.
  И се чудя откъде е дошло това.
  Според бележката проблема не е в зелената енергия, нито в киловатчаса.

  I'm addicted to the truth.
 31. 31 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1391 Весело

  Държавата няма да извива ръцете на бизнеса, увери премиерът

  Това няма и как да стане - бизнесът е този, който извива ръцете на държавата в България. Този премиер ще се окаже доста по-тъп, отколкото предполагах.

  /не се чете/
 32. 32 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Трябва да проявяваме солидарност и да намерим най-подходящата форма, чрез която да не посегнем на бизнес-климата, но същевременно да подадем ръка и на всички българи"

  Да, да - и вълкът да е сит, и агнето да е цяло. У нас тая дилема винаги завършва с още изядени овце.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 33. 33 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4316 Неутрално

  Това обаче са думи на сегашния служебен премиер!Интересно е дали така ще се процедира след изборите през май от новото правителство?!

 34. 34 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  [quote#27:"dissident"]За тях е по-лесно да имат застрахователни дружества, банки, охранителни фирми, заведения. [/quote]Да де , не акъл се иска, не образование ... едно помещение под наем, една маса с три стола, компютър за авторитет ... Това са им фирмите. Другото = далаверка. "Бързо, лесно , вкусно"!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 35. 35 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  И тези и предишните и всички които са управлявали България са твърде прости за да измислят и направят нещо положително. Лошото е че не искат да видят как е по света. Ето как са организирани нещата в Англия:
  http://www.hmrc.gov.uk/startingup/
  Освен това, във всяко селище има бюра в които безплатно, адвокати ще ти дадат нужната информация как да стартираш бизнес и ще ти дадат един куп с брошури.
  Най-важното е че няма нужда да се регистрираш за каквото и да е. За ДДС се иска рагистрация само ако продаваш годишно за над 77 хиляди паунда.
  А ето и какви пари можеш да получиш при стартиране на бизнес:
  http://www.startups.co.uk/grants-for-starting-a-business.html
  Използвайте линковете на тази страница за повече информация.

 36. 36 Профил на svetdi
  svetdi
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Към 20 : Лесно и интересно е да имаш желание, като знаеш че нямаш правомощия...

 37. 37 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  От статиятя премиера изказва само отношение и пожелания.Най вероятно така ще е до края.

 38. 38 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#23] от "Bay Tan":

  Много точен коментар. И предния ти също.

  За който има идея и е тръгнал да я развива му стоварват куп такси и условия, глобяват за глупостти и т.н., и виж някой работник снесъл технологията (за която е платен патент), и станал началник при "нашия" човек. После се оказва, че за "нашия" човек условията и таксите "не важат" и той заема пазарната ниша. Ама хем го мързи, хем не вдява всичко и скоро вижда нова възможност - друг с развита идея.

 39. 39 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Сладки приказки и замазване на очите. Протестиращите бяха излъгани. Трябваше да държат за няколко неща за да постигнат нещо - напр- сваляне цената на тока, бързи законови промени водещи до отзоваване на дупетати, кметове и прочие измекяри, бързи социални решения за младите хора.
  ЛЪЖАТА НА ПРАКТИКА НЕ Е СПРЯЛА! ПРОСТО КЪМ СТАНИШЕВ, БОРИСОВ, ВОЛЕН И ПРОЧИЕ СЕ ДОБАВИХА ПЛЕВНАЛИЕВ И РАЙКОВ!

 40. 40 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  [quote#38:"deaddark"]Много точен коментар. И предния ти също. [/quote]Бих казал изстрадан ... коментар = за това е точен.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 41 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1294 Разстроено

  Ех,уж нямаше да сте бъбриво правителство,пък досега що думи празни издумахте.
  Засега само думи!

 42. 42 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Райков, внимавай! Не им извивай ръцете, но ги задължи да си изпълняват ангажиментите към работниците си. Наложи им строги санкции и твърди условия. А монополите ги режи направо.

 43. 43 Профил на Костомолец- теляк в банята!
  *****
  Неутрално

  Райков, тоест монополите ще си цъфтят?

 44. 44 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  ....българският бизнес, индустриалците, националният капитал, да проявят солидарност с най-социално уязвимите българи",....
  ------------
  Какво общо имат споменатите в изречението?!
  Не могат да ги назначат на някаква работа...
  Единственото,за което се сещам,е държавата да опрости част от данъците на бизнеса и същият да даде парите на социално слабите.

 45. 45 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 561 Гневно


  До коментар [#42] от "paf":

  Изпълняваме ги още 18 човека ще пратя да ги храни пожарникаря нали е голям умник ... да им дава маркучи щом могат да гласуват за Буда ..

 46. 46 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  До коментар [#36] от "svetdi":

  Абсолютно съм съгласна; даже бих казала - популистко е! От типа - Нищо, но от сърце !

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 47. 47 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 577 Любопитно

  До коментар [#40] от "Bay Tan":

  За какъв бизнес става въпрос? И в малко населено място ли беше?

 48. 48 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#3:"NPaine"]държавата отдавна трябваше да им разясни [/quote]

  Тя ги създаде и ги създава бе колега, какво ще им разясни. По дефиниция олигарх е бизнесмен, свързан с държавата и политиката. Събудете се от този сън и блян, че "добрата" държава ще разбие "лошия" бизнес. Бизнесът е лош единствено, когато се толерира от държавата и ражда олигарси и порочни корупционни модели.

  Governments never learn. Only people learn.
 49. 49 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#31] от "Тони Шнайдера":

  На мен изобщо не ми се вижда тъп. Много е хитър той.
  И всички, които обвиняват правителствата в некомпетентност са некомпетентни. Властта е твърде компетентна в плана си за унищожаване и приватизиране на държавата.

  I'm addicted to the truth.
 50. 50 Профил на R VMarkov
  R VMarkov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Работата на българските индустриалции не е да се грижат за бедните и да предоставят работни места за тях. Работата им е да постигат печалба за инвеститорите си и в това няма нищо лошо.

  Работата на българското правитество обаче е да осигури макроикономическите предпоставки за постигане и поддържане на общо производство, достатъчно да даде работа на всички, които търсят такава и в същото време печалби за българските индустриалци.

  Български индустриалци, подкрепете МЕ-ММТ политическата програма за България.

  http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

 51. 51 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 577 Любопитно

  До коментар [#48] от "vladimirkarolev":

  Айде, айде - видяхме липсата на регулации към банките в САЩ и ЕС създаде чудовища, които ако не беше много милиардната ДЪРЖАВНА помощ, щяха да фалират и да повлекат и западните икономики надолу. Засега ги закрепиха, но агонията продължава, отлагат края за по нататък.

 52. 52 Профил на lz3bupetar
  lz3bupetar
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Аз се съмнявам в това което каза временият премиер. Явно много съм лъган.

 53. 53 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Държавата трябва да облекчи работата на дребния и среден бизнес, не да му извива ръцете. За мутробизнесмените не говоря.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 54. 54 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Какво ще ми разяснява държавата - тя създаде монополите, за да получава нерегламентирани доходи и да източва бюджета. Хайде не си мислете, че някой ви се връзва на популистките изказвания.
  А малкия и средния бизнес просто го затрихте. Браво на вас - узаконен държавен рекет.
  Искате солидарност? Търсете я при любимите си монополисти.

 55. 55 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Основната характеристика на управлението на страната ни е АДМИНИСТРАТИВЕН И ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЕТ И КОРУПЦИЯ.Впарламента се настаняват индивиди с една единствена цел да лобират еднствено за личните си интреси.Съдебната система е също корумпирана и в тандем с управлявящите в моминта независимо от коя политическа сила са не мисли за благоденствието на обществото а за личното облагодетелствуване на членовете си.
  олигарси
  мутри
  бивщи комунисти
  съдии
  прукурори
  нотариуси
  банкери
  съдия изпълнители
  събирачи на пари
  лихвари
  висши пенсионирани ченгета
  политици
  Това са новата класа. Кой тук говори за бизнес.Краен резултат най бедната и корумпирана държава в света.

 56. 57 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бизнеса в България са монополите. Трябва да им се извият ръцете, за да се появи и истинският бизнес - средният и малкият.

  I'm addicted to the truth.
 57. 58 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 395 Неутрално

  В едни думи не е важно само какво е казано, много е важно кой го казва. Такъв призив за благотворителност, солидарност и прочие би звучал великолепно в устата на Патриарха, приемливо в устата на Президента, но звучи идиотски когато е произнесен от Премиера. Защото именно Премиерът е човекът не на общите и фундаментални пожелания, а на действието - днес, тук и сега. Какво по дяволите предлага той - всеки, който има примерно над 20 000 лева да вземе една торба пари и да почне да ги раздава по улицата ли?
  Свидетели сме на елегантно подхлъзване на електората. Недоволството изригна срещу срастналите се с властта монополи, пренасочи се срещу самата власт и накрая се стовари върху цялата политическа класа. Ето че политическата класа се опитва да се изплъзне и да насочи недоволството към бизнеса. Как иначе да се тълкува благопожелателното изявление на служебния премиер "капиталистите" един вид да се смилят над гладуващото население и да го нахранят? Демек "не ние, заедно със съюзните ни монополи сме виновни за бедстващото ви положение, а гадните ви работодатели". Това е изключително опасно поведение. В опита си да спаси жалката си кожа и несправедливо докопаното си "обществено положение", политическата класа ще вземе да ни докара до гражданска война.

 58. 59 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#51:"_dan_"]Айде, айде - видяхме липсата на регулации към банките в САЩ и ЕС създаде чудовища,[/quote]

  Да, точно липсата на регулации е:
  1. 70% от пазара на жилищно кредитиране бе бутан от ДЪРЖАВНИТЕ Фани и Фреди
  2. ФЕД манипулираше лихвите чрез ДЪРЖАВНА монетарна политика
  3. Имаше законодателни актове като Community reinvestment act които директно манипулираха свободния пазар.

  Чети повече и стига с тези вицове. Да знаеш някой сектор по-регулиран от банкирането?

  Governments never learn. Only people learn.
 59. 60 Профил на R VMarkov
  R VMarkov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#59] от "vladimirkarolev":

  Понятие като "свободен пазар" няма.

 60. 61 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Малкият бизнес храни "малките" хора. А те никога не са били интересни за студенокръвните чеда на Партията - техният "бизнес" се развива по други схеми, "малките" хора им служат само за работен добитък.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 61. 62 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Личи си дипломатическия опит на новия Премиер. За сега се справя чудесно с работата си, проявява диалогичност и здрав разум, умело балансира между интересите на отделните социални групи. Да се надяваме, че ще стабилизира обществото и ще можем да проведем изборите в една спокойна и благоприятна среда. Мисля, че времето на уличните истерии и безсмислените крясъци по площадите трябва да бъде оставено в миналото. Няма вариант, при който проблемите да се решат с улични безредици и натиск. Необходими са разумни преговори, компромиси и трезво анализиране на проблемите, за да се стигне до оптимални решения. Пожелавам успех на служебното правителство.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 62. 63 Профил на tiratron
  tiratron
  Рейтинг: 229 Гневно

  Най-голямата грешка на служебното правителство. Почваме с грешки , господа.
  Как няма да извивате ръцете на бизнеса? На бедните ли ще извивате ръцете ОТНОВО ???
  Не виждате ли че България страда най-вече защото е ограбвана непрекъснато. Кой я ограбва? Бедните по кофите ли? Я помислете кой може да печели пари на гърба на народа? Естествено че отговора е БИЗНЕСА. Понеже на тоя "бизнес" са му отвързани юздите от всякъде. Масово се укрива ДДС, масово се перат виртуални пари между фирмите, почти всички работници се осигуряват на минимална заплата, а за заплатата която вземат въобще няма да говорим - тя е МИЗЕРНА. Защо е това? За да може Бизнесмените да лапат много. Защото днес може да спечелят 20 000 лв. но утре те ще им се сторят малко. И печелят ли печелят, а така се затварят пари в определени хора.Пари които са им ИЗЛИШНИ. Хайде това ще го повторя няколко пъти . ПАРИТЕ СА ИМ ИЗЛИШНИ.ИЗЛИШНИ.
  Парите могат да им стигнат за да осигурят семейстовото си и дори още няколко семейства. Тогава защо държавата им позволява да грабят това което се полага на останалите?
  Къде са законите за данъците? Къде са ограниченията ?
  Каква ,по дяволите е тая държава дето е позволено всичко? Анархия ли е това?
  Когато един човек започне да става много богат, тогава той е недосегаем. За него няма закони. Защо държавата толерира пътищата по които някой може да излиза извън закона?
  Това редно ли е?
  А иначе, правителството се мъчи да намери пари за пенсии, за подпомагане и за какви ли не други щуротии, но пари няма. Няма защото БИЗНЕСА ги е прилапал. А вие от правителството нямате сила да им вземете парите от тях. Това е истината и затова си отиде предишното правителство. Защото не успя да извади народа от мизерията.
  В същия дух ли ще продължаваме а? Ще слагате чадър над лапачите , а в същото време ще се озъртате като глухи петли откъде аджеба да се вземат пари.Малоумна работа е това мен ако питате.
  Ако продължавате така се надявам в скоро време да не виждам грозните ви физиономии.

 63. 64 Профил на Aleph
  Aleph
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ,,"Казах само една дума – солидарност. Втората дума, която бих използвал, е диалог. По какъв начин бизнесът, благотворителните структури, държавата биха поне малко облекчили положението на съгражданите, които са в тежко социално положение"

  ,,Новите социалисти прикриват истинските си престъпни намерения за грабеж под думи, като дружба, братство и солидарност''. Милтън Фрийдман, 1956 година

 64. 65 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#26:"СВОБОДЕН"]БОЙКО БЪЛГАРИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  НЕ ИМ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА "ИЗБОРИТЕ"

  САМО ГИ УЛЕСНЯВАТЕ [/quote]

  туй съм го прокламирал многократно,аз именно БОЙКОТИРАМ,явно и други има да мислят като мен и да са провидяли тая истина за България и за ..нейната ПОСЛЕДНОСТ !!

 65. 66 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Казах само една дума – солидарност. Втората дума, която бих използвал, е диалог. По какъв начин бизнесът, благотворителните структури, държавата биха поне малко облекчили положението на съгражданите, които са в тежко социално положение", заяви Райков."
  Кво искаш..РУМНО и ГРУ!
  сякаш няма никаква пряка връзка между Мафията,олицетворена от т.нар. бизнес и държавата,от една страна - и гражданите,народа български,от друга?!
  Демек там тия некадърници,БГ-гражданите нещо там са много некадърни и прости,сами са изпаднали-може би от Космоса в това положение- че,видите ли,поне мънинко същата Мафия да пуснела някой и друг къшей за бог да прости на въпросните БГ-граждани и народ?!
  НАГЛОСТ..ПУБЛИЧНА НАГЛОСТ И ГАВРА- ПРАВО ПРЕД ВСИЧКИ,в ОЧИТЕ НА НАРОДА!!!
  Това е..това е РУМНО и ГРУ...старите Престъпници,които вечно са тук,на българска земя и са първи висши глави в нея!!!

 66. 67 Профил на aman
  aman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Райков: "...да не посегнем на бизнес-климата".

  Точно тук май има нужда от промени в климата!

 67. 68 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#66:"triton123"]Престъпници,които вечно са тук,на българска земя и са първи висши глави в нея!!![/quote]
  Престъпници, господине, са точно тези като вас, които искат някой да им дава пари, защото имали нужда, защото са се свили зад удобния етикет "народ" и вярват, че някой трябва да ги обгрижва и дондурка, докато те лентяйстват и капризничат. А не си ли давате сметка, че за да даде на вас, държавата трябва да вземе от НАС, работещите, а ние СЪЩО СМЕ ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД? Вие сте обикновен безсрамник и невежа, господине, извинете за острите думи!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 68. 69 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Започна много да ме притеснява премиера... Дано да е съвсем временен...

 69. 70 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  [quote#47:"_dan_"]За какъв бизнес става въпрос? И в малко населено място ли беше? [/quote]Малко магазинче за характерни стоки в окръжен град.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 71 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#68:"Кокетна Чемширова"]държавата трябва да вземе от НАС, работещите,[/quote]

  Ние не трябва да имаме прекалено много, че това дразни тези, които не работят и нямат нищо. А какво справедливо има в това този, който не работи и няма, да изпитва душевен дискомфорт, гледайки и завиждайки, на този, който работи и има?

  Governments never learn. Only people learn.
 71. 72 Профил на tiratron
  tiratron
  Рейтинг: 229 Неутрално


  Гледам си по-предния коментар и виждам :
  5 цървула са ми сложили плюс
  5 шефчета са цъкнали минус.
  Щото ги дразнят цървулите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK