Цветан Василев в атака: Президентът защитава бизнес интереси, а не нацията

Цветан Василев в атака: Президентът защитава бизнес интереси, а не нацията

© http://derstandard.atБанкерът Цветан Василев отправи безпрецедентни нападки срещу държавния глава Росен Плевнелиев, като го обвини, че не работи за народа, а обслужва интереси на кръгове, които искали да завземат властта. Под заглавие "Президентът представлява бизнес интереси" интервюто на Маркус Бернат е публикувано в неделя вечерта на сайта на австрийския вестник "Дер Щандарт". Изданието привлече неотдавна внимание с това, че в интервю за него президентът Росен Плевнелиев обяви, че съкращава с един ден срока за обявяване състава на служебното правителство, и посочи конкретно кога ще го представи.


Публикуваме интервюто със собственика на Корпоративна търговска банка, в което той вече лично повтаря и продължава атаките и срещу президента Росен Плевнелиев и срещу изданията на "Икономедиа" - "Капитал" и "Дневник", които през последните повече от три седмици вървяха непрекъснато през медиите, контролирани от него и бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, и чиито основни говорители бяха тв водещият в сутрешния блок на ТВ7 Николай Бареков и лидерът на РЗС Яне Янев.


Четете по-късно реакцията на "Икономедиа" и още по темата.
Известен български политолог описва сегашния период на политически преход в България като "мафия и олигарси", превзели властта. Той вероятно мисли и за вас?


- Нямам основание да нападам правителството. И то да тръгвам срещу служебно правителство, чиято работа е да успокои положението на улиците и да подготви нови избори. Нито пък имам интерес да организирам протести срещу правителството на бившия премиер Бойко Борисов. В крайна сметка бях обвиняван, че съм близък до правителството. 


Росен Плевнелиев, президентът, който назначи това служебно правителство, очевидно не може да ме търпи. Истината е следната - кръгове, които избраха този президент, имат интерес да вземат властта. Проблемът не е, че президентът има приятели. Проблемът е, че този президент е продукт на кръга около седмичника "Капитал", с който той в миналото е имал бизнес интереси, както и със системата от неправителствени организации, сред които Институтът "Отворено общество". Огнян Минчев - политологът, когото споменахте - но и други, които определят общественото мнение, които се крият зад фасадата на защитници на демократичното общество, а защитават тези интереси.


Но президентът е избран от българския народ?


- Благодарение на харизмата на Борисов. Сложете Плевнелиев на върха на някоя партия и ще видите резултата. Този президент защитава бизнес интереси, а не интересите на нацията. Дори като казвам това, не бих предприел нищо срещу държавата или правителството. Не съм го правил и в миналото. Като мажоритарен собственик на една от най-големите банки и инвеститор с различни важни сфери имам интерес да има стабилност, а не улични протести. Такива събития могат да помогнат на хора като Иво Прокопиев. (Български предприемач, който между другото е съсобственик на издателство "Икономедиа" - бел. на редакцията на Der Standard)


Смятан сте за един от хората с най-много власт в страната. Какво означава да имаш власт в България?


- Бизнесите, които имам, са разнообразни. Но има ли страна в света, където важните компании да не са важни и за политиката? Никога не съм участвал във формирането на правителство. Именно половината от предходното правителство, особено финансовата и икономическата част, както и тогавашният министър на инфраструктурата, са избрани от сегашните кръгове, които споменах по-горе.  


КТБ често e споменавана като банката на властта?


- КТБ беше опозорена пред Европейската комисия заради предполагаемото облагодетелстване от държавата. Комисията не намери доказателства, случаят е приключен. И все пак моите противници направиха всичко възможно да проточат разследването срещу държавата и срещу моята банка. Сега настояват пред президента и пред служебното правителство да продължат с атаките.


Изглежда, сте преследван от идеята за тези кръгове около издателството "Икономедиа"?


- Вижте, първото предложение за номинация за икономически министър на правителството "Борисов" през 2009 г. беше бившият управител на "Икономедиа" Бисер Боев. Неговата леля случайно е Кристалина Георгиева (допълнение: след публикуването на интервюто Бисер Боев се обади, за да опровергае твърдението, и заяви, че няма никакви роднински връзки с Георгиева - бел. ред.), еврокомисар, а състудентът му Симеон Дянков е бивш министър на финансите. Боев не стана министър, защото обществото реагира. Като негов заместител бе избран Трайчо Трайков, състудент на Дянков. Иронично - сега кръговете около "Капитал" и еврокомисар Кристалина Георгиева опитаха да се дистанцират от политиката на финансовия министър.


Бихте ли обяснили по-подробно?


- Тяхната икономическа и финансова политика е срината. Те не успяха да се справят с последиците от глобалната финансова криза, а после - и с дълговата криза в еврозоната, защото просто следваха политиката на съкращаване на разходите, без да се съобразят с това, че по-голямата част от населението живее на екзистенц минимума. Затова не мисля, че е подходящо при обявяването на новото правителство да казва: Това е ново начало. Каква ново начало? Хората на заден план са същите! 


Когато в България има голяма обществена поръчка в стратегически важен сектор, по-вероятно ли е да я спечелите, отколкото да я загубите? Как функционира това?


- Финансовата криза създаде повече шансове за нас, отколкото за други банки, които станаха по-консервативни и свиха дейността си на българския пазар. Когато участваме в обществени поръчки, обикновено правим най-доброто предложение. Но съм обвиняван за всичко, което правя. Например покупката на "Виваком", една от водещите компании на телеком пазара, през изминалата година. Акционерите на "Виваком" избраха моята компания заедно с "ВТБ капитал", защото направихме най-доброто предложение за финансово преструктуриране. Трябва да имате предвид, че приватизацията на "Виваком", бившият държавен телеком, беше извършена през 2004 г. на смешно ниска цена с посредничеството на "Булброкърс", една от компаниите на Прокопиев.


Има упорити обвинения, че вашата банка държи огромна част от държавните пари. Каква е реалността?


- Първо, има разлика между държавни пари и пари на държавни предприятия. Обвиненията за някаква концентрация на депозити на държавни компании, отправяни от кръговете около "Капитал", се отнасят до пари от фирми в енергийния сектор. Има стотици държавни фирми, работещи в други сектори, и мнозинството от тях не са клиенти на КТБ.


Ние сме банка, специализирана в енергетиката и инфраструктурата. Правим го вече 12 години. В този сектор и в момента има предимно контролирани от държавата дружества, с които ние работим, на които отпускаме кредити, както и заеми на техните служители. Ако спечелим като клиент публична компания, това става след спечелване на обществена поръчка. Просто нашите условия са добри. По валутните сметки плащаме 1.5% годишна лихва. В Австрия може да вземете 0.1% В момента не повече от 8% от депозитите ни идват от контролирани от държавата компании. Въпреки това им отпускаме значителен брой кредити.


Това, което описвате, е борба за власт между български бизнесмени.


- Това не е борба за бизнес интереси. На тези хора не им давам никакви пари и не им дължа нищо. Въпросът е за бизнесмени, които опитват да влязат в политиката. Защо Иво Прокопиев е и собственик на "Икономедиа"? За да го използва като инструмент да прокарва интересите си. Защо фармацевтичният магнат Огнян Донев купи вестниците на WAZ Group в България? Защото печели много от тях? Не, защото искаше да ги употреби за собствените си политически амбиции.


Огнян Донев казва, че го е направил, за да създаде контратежест на влиянието, което сте придобили чрез финансирането на "Нова българска медийна група" (НБМГ).


- Никога не съм използвал вестниците, за да атакувам конкуренти или други бизнесмени.


Медиите на НБМГ обаче започнаха да атакуват президента на България.


- Те го критикуват, защото обслужва обслужва корпоративни интереси, а не интересите на нацията. Президентът не е свещена крава. Той може да бъде критикуван.


Не ги ли окуражавате?


- Как? Не подценявайте журналистите. Те имат лично мнение, което може да е съвсем различно и да не се съгласяват с официалната позиция на някой водещ член на правителството. Не се обаждам на никого, не се показвам по TV7, чиято структура на собствеността вече е променена.


Да видим какво става с медиите в България. Имаме банкер, който подкрепя НБМГ, включваща депутат и неговата майка, една голяма фармацевтична компания и един бизнесмен с участие в различни сектори, който понякога се чувства по-сигурно в Сингапур, отколкото в София. А сега сериозно: Колко медийна свобода може да има при тези обстоятелства?


- Рисувате една странна картина. Може би дори имаме твърде много медийна свобода. В България всеки може да каже и напише каквото си иска, без уважение и независимо от етичните правила. В тази страна за критерий за обективност се смята колко агресивно медията ще напада властта - правителството, президента. Вестниците нямат много влияние върху общественото мнение в България. Телевизията е много по-важна, както и интернет с новинарските сайтове.


Най-голямата част от тези уебсайтове между другото принадлежи на "Икономедиа" (в портфолиото на компанията основните сайтове са dnevnik.bg и capital.bg, освен това karieri.bg, odit.info, bacchus,bg и още няколко специализирани браншови сайта - бел. ред. на "Дневник") и се управлява от съпругата на президента. Тя дълго време е сред управителите в "Икономедиа" (Юлияна Плевнелиева никога не е била в управителните органи на компанията и напусна "Икономедиа" още преди встъпването в длъжност на президента в началото на 2012 г. - бел. ред. на "Дневник").


Смятате ли се за олигарх?


- Ако под олигарх разбирате някой, който е заможен и управлява редица компании, тогава ОК - аз съм олигарх. Но тогава олигарси са Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Ричард Брансън и Бернар Арно. Ако олигарх е бизнесмен, който с единия крак е в правителството и използва политическите си контакти за бизнес, тогава определено не съм олигарх.


Как се позиционирате политически?


- Не съм банка на ГЕРБ, на БСП или на ДПС. За мен най-важна е стабилността. Подкрепям всяко смислено правителство, представляващо националните интереси. Бизнесът ми е достатъчно голям, за да изгубя много в случай на нестабилност, рухване на валутния борд или други събития.


Къде се намира демокрацията в България почти 25 години след падането на комунизма?


- Хората са разочаровани след всичките тези 24 години. Те очакваха, че нещата лесно ще се променят, а не стана така. Някои все още изпитват носталгия по комунизма. Целта на политиците тук, както и в Брюксел би трябвало да е да се намери начин страни като България да станат силни. Пътят за излизане от кризата е да се увеличи покупателната способност на населението. Това може да бъде постигнато основно чрез развиване на нашето производство и стимулиране на националния бизнес.


Какво мислите за протестите в България? Разбирате ли защо хората излязоха на улиците?


- Това започна с хора, живеещи на екзистенц минимума, с хора, които са много разочаровани. Както винаги, разбира се, политическите партии се опитаха да се възползват, както го правят и някои престъпни среди, искащи да атакуват цялата политическа система.


Разумно ли беше Бойко Борисов да се оттегли толкова малко преди редовните избори?


- Той искаше да намали напрежението на улицата. Дали е бил прав, или не - изборите ще покажат. Мисля, че ако беше останал на власт, щеше да се пролее още кръв.


Не ви ли се струва, че той се измъкна от политическа отговорност?


- Лесно е да го критикуваш, когато не си на негово място. Вероятно нещата са малко по-сложни. Възможно е част от мотивите му да е била да успокои хората на улицата. Друга може да е стратегията за предстоящите избори.


Във всеки случай оставката му възбуди апетита за власт на кръга "Капитал". Сега имаме служебно правителство, което управлява страната и е сформирано от президента. Но, изглежда, това правителство се надява да остане в управлението и след изборите. На практика ще бъде много трудно да се сформира коалиционно правителство, което да бъде одобрено от парламента. Социологическите проучвания сочат, че големите партии губят подкрепа и никоя от тях няма шанс да спечели мнозинството от гласовете.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (278)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "атаката на доматите убийци" имаше такъв филм.

  явно човекът прави оферта към новата власт (която и да е тя) по най ясен начин.

 2. 2 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Но тогава олигарси са Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Ричард Брансън и Бернар Арно. Ако олигарх е бизнесмен, който с единия крак е в правителството и използва политическите си контакти за бизнес, тогава определено не съм олигарх."

  http://bit.ly/10cF9aP

  Помните ли тази снимка?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А банкера държи парите на държавните предприятия, за да не ги окраде ... народа? И в същото време с нашите пари финансира медии, които да славят името на Буда?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Тъмните сили стоящи зад гърба на Бойко вече изпълзяват на светло. Да не би Плевнелиев най-после да е взел да дърпа държавните пари от Корпоративна банка.

 5. 5 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Мъжът на президента изнерви гербаджийското котило...

 6. 6
  Norman Granz
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 7. 7 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Мустака се е притеснил, това е добре! Какво ли става зад кулисите?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 8. 8 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Отделните лобита в ГЕРБ се борят помежду си

 9. 9 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Медиите в България са прекалено свободни - не трябва толкова лесно да може да се критикува правителство. Все пак другаря Цветан Василев толкова държавни средства хвърли за да създаде медиен комфорт на това толкова благосклонно към него правителство.

 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Чак на вервам на очите си. Браво на корпоративен "Дневник", че дава едно по-различно мнение, колкото и спорна да е личността, която го изразява. Защото и г-н Прокопиев го играе сив кардинал, никакъв го няма по медиите, освен откритото писмо преди месеци покрай опитите за смяна на собствеността на "Капитал" и "Дневник".

 11. 11 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Тази сапунка почна да ми писва.
  Не са единствен, вярвам.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 12. 12 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1471 Гневно

  До коментар [#2] от "NPaine":

  Да, нагъл тип! Обвинява другите за собствените си "бизнес" практики. Без държавни протекции Василев ще умре от глад!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 13. 13 Профил на green
  green
  Рейтинг: 419 Весело

  Колко хубаво би било ако наистина президентът спре кранчето на мустака!
  Ееех мечти!

 14. 14 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 907 Неутрално

  [quote#1:"leko_uchuden"]явно човекът прави оферта към новата власт (която и да е тя) по най ясен начин[/quote]

  Сега да видим коя нова власт ще приеме такава сделка с "дявола" все пак предходните две правителства - на Станишев с Доган и на Бойко с Доган не свършиха добре - поне що се отнася до отношението на обществото към тях.

 15. 15 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  До коментар [#7] от "vasco":

  Зад кулисите вървят оферти в най-различни посоки. До 12-ти май, а и след него ще се нагледаме на неща, каквито не сме виждали през последните 24 години.

 16. 16 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1474 Весело

  Абе Цецо, да не би новото правителство да иска да премести държавните пари в друга банка?

  Жената е покана за щастие
 17. 17 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#2:"NPaine"]http://bit.ly/10cF9aP

  Помните ли тази снимка? [/quote]


  Говори повече от 1000 думи!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 18. 18
  Bramasole
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1474 Весело

  ... и при по-изгодни условия?

  Жената е покана за щастие
 20. 20 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#7:"vasco"]
  Мустака се е притеснил, това е добре! Какво ли става зад кулисите? [/quote]

  Поздравления за Дневник, за публикуването на тази кофа с помия!
  Какво ли става зад кулисите? Явно много му пари под трите букви на любимеца на предишната власт. Но ще поживеем и ще видим.

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 21. 21 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Мустакян квичи, значи Плевнелиев работи добре и правилно опитва да спре сенчестите практики на държавни пари в КТБ.

  и ако на КТБ й дреме за парите на държавните дружества и администрация, още по-добре. значи няма никакъв риск тези пари немедленно да бъдат изтеглени от там и прехвърлени в сметките на Уникредит и ОББ, след което да се проведат честни и прозрачни търгове за парите, при добри условия за държавните дружества, както и за техните служители (карти, кредити и т.н.).

  да видим в конкурентна среда колко време ще издържи Мосю Мусташ.

  РЕФОРМИ !
 22. 22 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Похвално, че този текст е тук. Зачетете се добре и ще откриете много верни неща. Дори няма значение в случая кой ги казва.

 23. 23 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1471 Весело

  "Никога не съм използвал вестниците, за да атакувам конкуренти или други бизнесмени."

  "Не подценявайте журналистите. Те имат лично мнение, което може да е съвсем различно и да не се съгласяват с официалната позиция на някой водещ член на правителството. Не се обаждам на никого, не се показвам по TV7, чиято структура на собствеността вече е променена."


  Този ни разказва вицове Вярва ли си, че някой ще му повярва?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 24. 24 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Всичко в интервюто, казано от това нагло същество, са преиначаване на действителните факти, тоест лъжи.

 25. 25 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Крадецът пак вика "дръжте крадеца".

 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1642 Любопитно

  Най-накрая и най-засегнатите видяха воят на ЦвъВъ..

  "Истината е следната - кръгове, които избраха този президент, имат интерес да вземат властта. Проблемът не е, че президентът има приятели. Проблемът е, че този президент е продукт на кръга около седмичника "Капитал", с който той в миналото е имал бизнес интереси, както и със системата от неправителствени организации, сред които Института "Отворено общество". Огнян Минчев - политологът, когото споменахте - но и други, които определят общественото мнение, които се крият зад фасадата на защитници на демократичното общество, а защитават тези интереси."

  Баф маа му и прасе...
  Мислех, че днешният президент е издигнат лично от ББ, с почуквания по челото и строги погледи от един вътрешен министър, който пък по едно време съвсем се виждаше на Дондуков срещу Вожда...
  И избран от избирателното тяло, подпомогнато от носещи чували депутати...
  Банкерът вика, че президентът бил сложен от някакви кръгове, от чужди агенти и от възпълничък преподавател по научен комунизъм от онова време...
  Да си призная, не съм бил фен на Плевнелиев, бая банове изядох по време на кампанията, но воят на ЦвъВъ из чуждоземската преса е наистина противен.
  И на джуджетата му от подопечните медии.
  Да не би служебният министър на МИЕТ да е започнал да пренасочва държавния ресурс на енергетиката по други банки?

  Ecrasez l’infâme
 27. 27
  SSS
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 28. 28 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Между другото смятам, че това интервю ще изиграе много лоша шега на гербаджиите в международен план.

  Изкарва на светло Цветан Василев, което комбинирано с пълната осведоменост на чуждестранните дипломати по отношение на страстналотста между Герб и КТБ (помните ли скандала около цензурирането на немския посланник от медиите на Василев), или ще отреже квитанцията на Герб за ЕНП или ще принуди Герб да се разграничи от сивият си кардинал Василев.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 29. 29 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#16:"bgpainter"]
  Абе Цецо, да не би новото правителство да иска да премести държавните пари в друга банка?[/quote]

  На това сякаш мирише... И на още много тежка смрад, наследство на Боковото мъдро управление.
  Има видьов ден и той идва със страшна сила!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 30. 30 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Браво Дневник, прочетох го в оригинал, добре сте го превели и чест ви прави, че не криете нищо. Аз не съм краен в мненията, като другите коментатори тук. Нито едните са бели, а другите черни.

 31. 31 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  До коментар [#2] от "NPaine":

  На мен въпросната снимка не ми говори нищо, освен че въпросното лице получава награда в областта на икономиката от друго лице, представител на властта. Сякаш, който не е с властта, няма право на признание (примерно)? Ако има снимка как си бъбрят в Банкя на теферич с Борисов, Бориславова и прочее - това вече е снимков компромат. Както бе с министъра на Сакскобурггота - в една яхта с оперитивно интересни лица.

 32. 32 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Едно интервю на Цветан Василев и Плевнелиев взе да ми харесва.

  Ако и наистина служебното правителство издърпа държавните пари от корпоративна и съвсем ще ми хареса

 33. 33 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Няма какво да си кривите душата, това, което казва, за следването на политика на съкращаване на разходите, без да се съобразяват как живеят хората е истина!

 34. 34 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Този от какво се оплаква всъщност? Държавата държи парите при него, той ги влага в Кипърски банки, за да изпере други, има си телевизия, вестници - какво още иска?

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не знаех, че имало честни банкери, които са жертва на политическия режим и за компенсация, държавата си държи парите в техните банки.

  Добре е всички да помнят, които бъркат в кацата с мед, че рано или късно могат да бъдат ужилени от пчели, а ами ако ги хване мечката.

  Пътуващ
 36. 36 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Явно го е яд, че не защитават неговите интереси.

 37. 37 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Черномустакатият вие като ужилен! Явно служебният премиер здраво го е настъпал. Ми що плачеш и храчеш в австрийска газета, бе Цецко? Гнусиш се от българската преса и нейните читатели нещо?

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 38. 38 Профил на pa_pa
  pa_pa
  Рейтинг: 458 Весело

  Цирк, купон
  През 90-те босовете се млатеха с палки, сега се млатят с вестници

 39. 39 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Доста се е позабавлявал уважаемият журналист с несвързаните и противоречащи си тези на своя събеседник.Цветан Василев ми прилича на обвинен в престъпление наркодилър,за когото не са събрани достатъчно доказателства,поради което си позволява да привлече на своя страна медиите в процеса.

 40. 40 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#32:"kai"]Едно интервю на Цветан Василев и Плевнелиев взе да ми харесва. [/quote]

  Невероятно, но факт! Колкото и да не ми се вярваше, като му видях кои са му враговете, аз също взех да му симпатизирам (на президента)!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 41. 41 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 575 Неутрално

  ". Сложете Плевнелиев на върха на някоя партия и ще видите резултата." - И ще се окаже, че няма да събере и един глас. На черното бяло не може да се каже. Наистина ако не беше Боцко, Росенчо нямаше да го обсъждаме днес.

 42. 42 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Весело

  Не виждам разлики между едните и другите.Да не би някой да си мисли,че някой от тях,би работил за интереси различни от своите!?

  Блажени са вероющите!

  Liberate Your Mind!
 43. 43 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 763 Весело

  Бърка мустакатия, много бърка започвайки война на терена на медиите. Да не стане после "език мой - враг мой".

 44. 44 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#28] от "NPaine":

  Играе Ва Банк, може би е притиснат до стената. Съгласен съм, че на светло му е спукана работата, точно както при вампирите

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 45. 45 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#38:"pa_pa"]През 90-те босовете се млатеха с палки, сега се млатят с вестници [/quote]

  Еволюираха или просто - мутираха?! Мутрафоните на прехода в цялата им прелест! ГНУС!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 46. 46 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 407 Весело

  Треперят му потурите май, че някой може да си изтегли парите от банката и да се наложи да продава медии

 47. 47 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  Ха ето от къде дойде удара по Дневник и Капитал преди месеци само, че сега на сцената е излезнала тежката артилерия и за да се олекоти Министър Председателя трябва да издадат решение с което да се изкарат всички държавни пари от ЦКБ инак ще отнесе много джапане по негова посока.
  Президента няма тия правомощия дето ги е издумал Коопоративен Цецо.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 48. 48 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#44:"vasco"]Съгласен съм, че на светло му е спукана работата, точно както при вампирите[/quote]

  ЯКО! Остроумно и точно! +++

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 49. 49 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Аре бе, за какво ми слагате минуси???? Обосновете се! Много добре знаете, че Плевнелиев нямаше да е президент, ако не беше от партията на Бойко и ако той не го беше избрал за президент!

 50. 50 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Това, че няма да могат да закарат до урните поне толкова колкото и на референдума ги вбесява (очаква се активност под 15%)

  и търсят връзката на президента със служебното правителство като успокоение за тях си и конспирация за пред обществото.

  Много лесно е да подкупиш "мълчаливец" и да отиде до урните. Но съвсем друго е да принудят хората по улиците от очакваните грандиозни митинги на 12 май.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 51. 51 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#39] от "vjacho":

  Интересно как ЦВ се е уредил с интервю там? А немските журналисти със сигурност са информирани от потърпевшите им сънародници как се прави "бизнес" в БГ

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 52. 52 Профил на pa_pa
  pa_pa
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#47:"Танас"]Министър Председателя трябва да издадат решение с което да се изкарат всички държавни пари от ЦКБ инак ще отнесе много джапане по негова посока. [/quote]

  От КТБ, Танасе - от КТБ

 53. 53 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#44] от "vasco":

  Абсолютно играе ва банк.

  Между другото почвам да се замисля дали ролята на Калин Христов като фин.министър няма по дълбок смисъл.

  Ако държавата изтегли парите си от Корпоративна, ще има нужда от спешна финансова помощ за банковия сектор.

  Както и от отлична комуникация и координация между изпълтнителната власт и БНБ.

  Калин Христов, само да напомня, е един от доверените хора на гуверньора на БНБ Иван Искров.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 54. 54 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 725 Неутрално

  В спора КТБ - в.Капитал твърдо съм за Капитал...въпреки.че не харесвам милиционерския ГЕРБ.

 55. 55 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Е това вече е страшно. Това не е нормално ДАЖЕ за ОЛИГАРХИЧНА страна като България. Ще падат глави ...

 56. 56 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  [quote#12:"vasco"]Без държавни протекции Василев ще умре от глад![/quote]
  Не само Василев,а цялата олигархия ще престане да бъде такъв голям проблем,ако изработим и приложим план за свиване на държавата и пълното й изтегляне от икономиката и доколкото е възможно от социалната сфера.Служебното правителство още сега би могло да започне изпълнението на такъв план с конкретни мерки,които не се нуждаят от законодателни промени.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Другарката Михайловна
  Другарката Михайловна
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Не става ясно от къде е очевидно, че Президентът не може да търпи другаря Василев.

  Сигурно му се е обадил по телефона за да му го каже.

  Когато атовете се ритат, магаретата страдат.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 59. 59 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#49] от "Игобара Иготочи":

  Ако ББ още му дърпа конците, значи няма никаква логика в теорията, че ЦВ и ББ са неизменни съюзници, нали така? С това интервю особено.

 60. 60 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това че сегашното правителство е съставено от кръга "Капитал" се вижда и от хеликоптер. Но по-интересно е как уж върли "анти-комунисти" работят рамо до рамо с "бивши-комунисти" и настоящи ТИМаджии.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 61. 61 Профил на lilia_lu
  lilia_lu
  Рейтинг: 402 Неутрално

  според мен трябва този плевнелиев да се свали от власт защото изобщо не става за президент . не виждам как ще чакаме до края на мандата му.до тогава не знам.

 62. 62 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#49] от "Игобара Иготочи":

  Добре бе прав си! Но в момента Плевнелиев изглежда доста еманципиран, не мислиш ли? Мустака напада него ,а не Боко, съгласен ли си? Боко в момента е НИКОЙ, поне до изборите

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 63. 63 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#49:"Игобара Иготочи"]Аре бе, за какво ми слагате минуси???? Обосновете се! Много добре знаете, че Плевнелиев нямаше да е президент, ако не беше от партията на Бойко и ако той не го беше избрал за президент! [/quote]
  Стига рева, ето ти плюс! +++

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 64. 64 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#59] от "Meglena":

  Че кой е смятал двамата за съюзници?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#2:"NPaine"]Помните ли тази снимка?[/quote]

  Ние - да. Но те - не.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 67. 67 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#46:"ogidogi"]Треперят му потурите май, че някой може да си изтегли парите от банката и да се наложи да продава медии[/quote]

  Като гледам броя на плюсовете и минусите на поста ти към момента и си правя извод, че платената форумна команда яко е задействана. Иде реч за сериозни интереси и на нЕкои другари им здраво им пари под банкерските дупет@...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 68. 68 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Това значи само едно-колкото и служеб. правителство и президента да ги е грижа само за монополите, картелите и олигарсите, то Цветан Василев и Боко са били/и ще бъдат по-лоши и от него!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 69. 69 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1471 Весело

  [quote#34:"soave"]Този от какво се оплаква всъщност? Държавата държи парите при него, той ги влага в Кипърски банки, за да изпере други, има си телевизия, вестници - какво още иска? [/quote]


  Иска това да е дългосрочно гарантирано (може и от гЕРБ)

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 70. 70 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#65] от "rita_n":

  Ох мило, сега като изтеглят парите на държавата от банката на шефа ти, нали знаеш че ще останеш без хляб?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 71. 71 Профил на riodio
  riodio
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цв.В. - Мустака писка като ощипана мома. Писка още преди да са го нагазили. Застраховка един вид. Вижте "понеже казвам истината и съм честен", затова изпаднах в немилост. Чума - не се наяде на власт и пари.

 72. 72 Профил на Todor
  Todor
  Рейтинг: 458 Неутрално

  (Не) Правилно изказване на Василев:

  "Може би дори имаме твърде много медийна свобода."

 73. 73 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#64] от "Игобара Иготочи":

  Целия форум ))))))))))

 74. 74 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 515 Неутрално

  1. Цецо е нещо изнервен от това че Бойко уволни политиците и сега няма чрез кого да лобира за личните си далавери.
  2.Работата на президента е да защитава държавата , а не нацията и ако нацията отиде на екскурзия в други държави, то той остава да пази територията и имотите на нацията.
  3. Основната работа на президента е да защитава интересите на бизнесмените които плащат данъците си в държавата , за да може да си получи заплатата и с останалите пари после той да се погрижи колкото може за спокойствието и на останалите членове на нацията.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#71] от "riodio":

  Превантивен удар.

  Само че по този начин излиза от задкулисието.

  А това може да има доста тежки последици, по една или друга причина.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 77. 77 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#61:"lilia_lu"]според мен трябва този плевнелиев да се свали от власт защото изобщо не става за президент . не виждам как ще чакаме до края на мандата му.до тогава не знам.
  [/quote]

  А-а-а, става, става. Щом успя да разплаче Цв.В. като ужилен в чуждестранната преса, явно се е еманципирал от ракетата си носител-ББ, дето през последните седмици се е покрил и е онемял до неузнаваемост...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 78. 78 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#65:"rita_n"]Този Иво Прокопиев ми е толкова противен[/quote]

  Но, "госпожо", защо му четете тогава вестника? Има толкова много медии

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 79. 79 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ако не ме засягаше, щях да се смея. Ама нали тези ЧЕРВЕНОтиквеничковчета са концентрирали толкова ресурси, че хич не е за пренебрегване тази открита размяна на медийни "крошета".

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Впрочем, докога г-жа Плевнелиева ще е инкогнито? Като засегната страна следва да направи изявление. Да не се окаже първата първа дама-фантом, която никой не е виждал и чувал на публично място - сама или със съпруга си-президент на държавата, а тя, заедно с други приятели (като семейство Прокопиеви, които също го дават енигматично), да дърпат конците зад кулисите...

 82. 82 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1642 Любопитно

  Абе, кво им стана на тез банкери бе..
  Сутринта Левон зари с баластра изцъкленото недоучено, сега и ЦвъВъ го обстрелва от австрийско...
  Да беха се обадили през 2011 поне. Не през 2010 - та.
  А те, на умрело куче...

  Ecrasez l’infâme
 83. 83 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 796 Любопитно

  Прав е! "Те (журналистите) имат лично мнение, което може да е съвсем различно и да не се съгласяват с официалната позиция на някой водещ член на правителството."
  Само че след кат го изразят това лично мнение, вече няма да са на работа в съответния вестник, радио или телевизия. И ще им остане само Интернетът!!

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 84. 84 Профил на boris_bor
  boris_bor
  Рейтинг: 233 Неутрално

  това е медията на Прокопиев. Нормално е да няма нито един коментар, който да потвърждава думите на Василев. Чакам изтриване на коментара ми , много минуси и наказване на профила.

 85. 85 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#82] от "Graf":

  Абе нали трябва да се облъчва пролетариата Тоя на снимката е един банкер......

 86. 86 Профил на boris_bor
  boris_bor
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#81] от "Читател":

  и аз се питам какво се крие тази?

 87. 87 Профил на tsonevniki
  tsonevniki
  Рейтинг: 458 Весело

  Явно Плевната не им играе по свирката

 88. 88 Профил на boris_bor
  boris_bor
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#87] от "tsonevniki":

  той играе по друга свирка

 89. 89 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#81] от "Читател":

  [quote#81:"Читател"]Впроче, докога г-жа Плевнелиева ще е инкогнито?[/quote]

  Какво изисква тя да не е инкогнито?

  Обясни логично, моля!

  Какво изисква тя да не е инкогнито?

  Бабата на президента и тя ли да излезе публично?

  Баджанака му също ли? А шуреят, този мръсник дето само се скатава?

  Обясни се...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 90. 90 Профил на Жаклин
  Жаклин
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Нека сега Плевнелиев да излезе и да обясни за връзките си с Прокопиев за общият им бизнес , за земите , които Прокопиев му е продал на безценица ...... Плевнелиев не трябваше да отрича , че познава Прокопиев .Това беше най - голямата грешка МУ ГРЕШКА .

 91. 91 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  До коментар [#78] от "Вени Марковски":

  Госпожата има право да чете каквото намери за добре. Сякаш медийният пазар у нас е достатъчно пъстър, критичен и прозрачен (като собственост и интереси), че да има особено голям избор. Имаме щастието, че живеем в информационна епоха и можем да наблюдяваме контрастите (и приликите) в различните издания.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на krumtonev
  krumtonev
  Рейтинг: 282 Неутрално

  хич не се учудвам,че Плевнелиев има подобни връзки с такива хора като Прокопиев, сега обче Плевнелиев ще се скрие като мишка и ще чака приятелите му да му кажат какво да излъже! Чест му прави на Василев,че е казал истината без страх!

 94. 94 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  До коментар [#90] от "Жаклин":

  Баш! Дали нашиот президент има доблест и смелост?

 95. 95 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#52:"pa_pa"]От КТБ, Танасе - от КТБ [/quote]

  То от далеко ми се види като '' кооператив '' защото нашите пари там се въртят а само определени лица също като в ТКЗС - то могат да бъркат в казана с медец.
  Благодарско видях но вече бех цъкнал копчето.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 96. 96 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Aко бизнесът му е толковa стaбилен, зaщо квичи толковa от еднa промянa в държaвaтa? Все едно Бил Гейтс дa реве нa умряло, че се е сменил президентa нa СAЩ

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 97. 97 Профил на Жаклин
  Жаклин
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#94] от "Читател":

  Ще му се наложи да придобие смелост и да каже на хората истината . Писна ми да ни лъжат , писна ми !!!!!!!!

 98. 98 Профил на georgi_colov74
  georgi_colov74
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ако наистина собственикът на тази медия и президента на България имат някакви приятелски и бизнес отношения, това малко или много ще е конфликт на интереси. Ама така е, ние сме си го избирали Росен Плевнелиев, сега ще трябва да си го търпиме цели 4 години още, освен ако не излезе като доблестен мъж и не си хвърли оставката!

 99. 99 Профил на riodio
  riodio
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#84] от "boris_bor":

  Мдаа, объркал си медиите. Потърси Телеграф, Стандарт ако не се лъжа и т.н. Там ще си ЦАР. И класния ти ще ти пише шестици.

 100. 100 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#91] от "Читател":

  Именно. Ама то в тоя форум да не смееш да кажеш, че не си съгласен, или че нещо не харесваш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK