Кирил Йорданов: Лидерите на протеста са "сутеньори и наркотрафиканти"

Кирил Йорданов

© Спас Спасов

Кирил ЙордановДнес, два дни преди сесията на Общинския съвет във Варна, на която трябва да бъде избран заместник на подалия оставка кмет на града Кирил Йорданов, самият той разпространи чрез пресцентъра на общината поредното си "отворено писмо до гражданите на Варна".


Още в началото на текста Йорданов прави уговорката, че той касае "поредния, опасен за града, удар, който подготвят метежниците". Първият сред тях, назован поименно в посланието, е градския лидер на социалистите във Варна Борислав Гуцанов.


"Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата, пише Кирил Йорданов. Там основните роли бяха раздадени на сутеньори, наркотрафиканти и на други "черноработници", които бяха обявени за неформални лидери на най-агресивната и безпардонна част от площадната агитка".
Бившият кмет на Варна обяснява в откритото си писмо, че след постигането на основната цел на "метежниците"– неговата оставка, усилията им вече са насочени към разбиване и унищожаване и на общинската администрация.


Според него "...насочването на вниманието на инициативниците към обществените поръчки и към разходването на бюджетите – точно там, където от години са съсредоточени усилията на всички контролни органи в града и в държавата, вече, без съмнение, води до извода, че целта им е пълно блокиране на функциите на общината".


По думите на Йорданов всичко това се случвало, "за да се овладеят, в суматохата, общинските търговски дружества - неприкосновената територия на политическите партии и на техните сподвижници. Избор на директори и управители, на управителни съвети, на освобождаването им от отговорност и от внасяне на дължимия дивидент към общинския бюджет – все територии и действия, по които общинската администрация и кметът нямат думата".


По-нататък в откритото си писмо Кирил Йорданов на практика конспектира факти и информация, многократно коментирани в множество медийни публикации по времето на четиринадесетгодишното му управление.


Сред темите, засегнати в писмото са броят и политическата принадлежност на т.нар. "бордоваци" в управителните структури на дружествата "Пазари", "Градски транспорт", "Паркинги и гаражи", "Ученическо и столово хранене" и др. "Погледнете кои са адвокатите им и се заинтересувайте за размера на техните хонорари – по правило, по-големи от дължимите към общинския бюджет дивиденти", пише бившият варненски кмет.


По думите му той от години сигнализирал Борислав Гуцанов, в качеството му на тогавашен председател на Общинския съвет във Варна че в дружеството "Градски транспорт" ремонтните дейности, покупката на резервни части и на горива се извършва на цени над пазарните, при това без обществени поръчки.


"Всъщност, там предстои да приключи и делото, водено срещу самия Гуцанов. Предприятието окончателно ще бъде доразсипано с исканията на "Транстриумф" за неустойки, които са в резултат на неосъществената грабителска покупка на частното предприятие", твърди Йорданов.


По отношение на "Паркинги и гаражи" доскорошният кмет на Варна твърди, че "и с просто око се вижда, че злоупотребите там са огромни". Според него връщането на два от централните паркинги в града във владение на общината му е отнело "нерви, труд и съдебни дела", но в крайна сметка сега "те носят по около 40 000 лв. месечно, но вече в общинския бюджет.


Йорданов пише също, че досега тези пари са потъвали в частни джобове и това е причината, поради която е настоявал фирмата да се преобразува в общинско предприятие – "точно противоположното, като замисъл, на проекта за командитно дружество на Павел Димитров (досегашен депутат от ГЕРБ) и на Марио Шиваров (общински съветник от ГЕРБ). В текста си обаче Йорданов пропуска да уточни, че съвсем до неотдавна именно Шиваров бе негов консултант по управление на общинските дружества.


В откритото си писмо до варненци Кирил Йорданов припомня също, че е водил "люти битки за назначаването на управителите на поликлиниките във Варна, а след това Общинския съвет е гласувал за тях "щедри субсидии" при положение,у че те са самостоятелни търговски дружества"


Според доскорошния кмет на Варна не по-малко скандален бил и случаят със сградата на Стоматологичната поликлиника във Варна, която е общинска собственост. Тя обаче била отдадена под наем, без да е ясно кой прибра наемите. За този факт той предупреждавал от първите дни на първия си мандат.


Като положителен факт в управленската си практика Кирил Йорданов посочва създаването на общинското предприятие, което се грижи и за обществените паркинги и големите общински райони. Ефектът от този ход бил възможността за директно възлагане на подобни дейности от страна на общината на собствените й структури без необходимостта да се влизаме в обсега на Закона за обществените поръчки. "Искам да припомня, че възприех и предложих вариант, който и в този момент се прилага в побратимения ни град Хамбург", хвали се Йорданов.


Според неговите прогнози обаче "умишлено създаваният хаос в града ще попречи на новосъздадените предприятия да заработят, с което режисьорите на метежа ще преизпълнят предварителния си план". Йорданов предвиждал предприятията да не могат да завършат успешно законовата си процедура за лицензиране и и да започнат дейността си, защото цялата създадена ситуация щяла да им пречи. След това те щели да бъдат обявени за безперспективни, а накрая отново върнати към "сладката за някои, но не и за варненци, порочна практика на търговските дружества. Отново "бордоваци", отново тунеядци, отново окрадени дивиденти и прочее безобразия".


След това Кирил Йорданов дава препоръки гражданската инициатива от тук нататък да бъде насочена именно в посоките, които очертава в писмото си. начини и от всевъзможни инстанции.


Последната част от писмото но Кирил Йорданов е посветена на няколко мрачни прогнози и предупреждения.


Според тях наследникът му - бъдещият кмет на Варна ще пристъпи към подмяна на хора от общинската администрация, а "шепата кресливи подставени лица, натикани в ролята на справедливо протестиращи, няма да позволят друга воля, освен волята на кукловодите си".


Йорданов предупреждава, че "вотът на варненци отново ще бъде подменен (...) точно, както беше подменен и вотът им от 2011 г.".


Според думите на Йорданов "подмяната на администрацията и обезценката на общинската икономика в тези смутни дни, всъщност, изпреварват вота на варненци, с което го правят формален и безсмислен". Именно с това той обяснява исканията за оставка на Общинския съвет в града "уж, по демократични съображения".


Текстът на откритото писмо завършва емоционално: "Не варненци, от тук нататък бъдещето не е във ваши ръце. Ако това безумие не спре", пише Кирил Йорданов.Отговорът


"Кирил Йорданов беше свален не от мен, а от 50 или 70 хил. варненци, които излязоха на улицата, каза в отговор на отправените му обвинения Борислав Гуцанов. В този смисъл с квалификациите си Йорданов обижда варненци, които протестираха справедливо. Тяхното недоволство беше предизвикано ивенно от симбиозата между Кирил Йорданов и ГЕРБ".
По думите на Гуцанов , разпространеното днес писмо е "гротеска".
"Когато чета посланията на Кирил Йорданов, оставам с усещането, че той наистина не е бил наясно с това, което е ставало в града по време на 14-те години, през които го управляваше, каза още Борислав Гуцанов. Този човек се държи сякаш не е живял във Варна, а някъде другаде".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1207 Весело

  За съжаление Кирчо е прав за лидерите на протестите и не само във Варна...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 3. 3
  dalaver3
  Рейтинг: 498 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2827 Неутрално

  Като опря до ревизия на общ.поръчки и бюджета Киро започна да обижда.Значи там трябва да се надникне.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Правдиво.
  Скоро ще се разбере.

 7. 7 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  За толкова години във властта "Кирчо" дори не се е научил кога да не се обажда.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 8. 8 Профил на nerei
  nerei
  Рейтинг: 8 Гневно

  Г-н Гуцанов, ети ви тема за размисъл: Колко са 70 000 човека? Че на медиите се палщаше да изопачават е ясно. Но все пак всеки може да провери колко са 70000, колко място заемат.. http://patepis.com/?p=36733 http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/12344-drift-po-frenski/ http://fakti.bg/world/15807-70-000-napalniha-stadion-za-papata

 9. 9 Профил на nerei
  nerei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Още една тема за размисъл: на предстоящите избори се очаква ниска ибирателна активност - както на парламентарните, така и на местните. И второ: да си припомним, че на последните местни избори Марешки имаше колко, някакви си 35-37 000 гласа. ) Задачата има 2 решения:1. Марешки кмет;2. тези гласове отиват при авера му Б.Б. )) ех, че кеф!

 10. 10 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Една обществена фигура не би следвало да си позволява такова отношение към съгражданите си. При това разбирайки, че явно не беше харесван от тях. Ама Кирето е нагло творение на тъмните фигури, явно! Свикнал да действа нагло и брутално!

 11. 11 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Киро е прав и не че, си е затварял очите за нередностите бяха му вързани ръцете. Можеше да е само наблюдател. Същите тези които го ограничаваха от действия организираха протестите за свалянето му. Какво точно е станало само те си знаят.
  За Киро сега настъпи времето да се разприказва за машинациите във Варна.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 12. 12 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Бременна през нощта да го срещне -
  на момента ще пометне!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 13. 13 Профил на Васил Стойнев
  Васил Стойнев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Само като ти видят крадливия поглет си ясен на хората що за човек си.Искрен човек гледа хората в очииитееее!!!!!!!!

 14. 14 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Пълния текст на изявлението:

  Уважаеми съграждани,

  Докато подготвях последното си обръщение към вас, с което – от моя страна, да поставя точка на добрата традиция, която имахме през годините, реших, че не мога да остана безучастен към поредния, опасен за града, удар, който подготвят метежниците.

  Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата. Там основните роли бяха раздадени на сутеньори, наркотрафиканти и на други “черноработници”, които бяха обявени за неформални лидери на най-агресивната и безпардонна част от площадната агитка. След постигането на основната цел – моята оставка, усилията им вече са насочени към разбиване и унищожаване и на общинската администрация. Добра или с дефекти – никъде по света не може да се намери администрация, която да се хареса на всички, без нейните всекидневни функции, животът на общината наистина е под сериозна заплаха.

  Хаотичните настоявания и подписки – на принципа “кой, каквото поиска”, за оставки и за уволнения, насочването на вниманието на инициативниците към обществените поръчки и към разходването на бюджетите – точно там, където от години са съсредоточени усилията на всички контролни органи в града и в държавата, вече, без съмнение, води до извода, че целта им е пълно блокиране на функциите на общината. Не искам да си представям картината, която ще последва...

  Голямата цел, обаче, е друга, уважаеми съграждани. Истинските злини за града са заровени в общинската икономика, в общинските търговски дружества – във всичко онова, което наричаме колективна безотговорност. В приложното поле на политическите сили, населявали Общинския съвет на Варна през последните 6 мандата. А всичкото това се случва, за да се овладеят, в суматохата, общинските търговски дружества - неприкосновената територия на политическите партии и на техните сподвижници. Избор на директори и управители, на управителни съвети, на освобождаването им от отговорност и от внасяне на дължимия дивидент към общинския бюджет – все територии и действия, по които общинската администрация и кметът нямат думата!

  Да направим кратък преглед.

  Фирмата “ПАЗАРИ” – всеизвестната хранилка на всички политически сили. Погледнете – архивите са живи, кои са имената, фигуриращи там като “бордоваци” през последните 20 години. Погледнете кои са адвокатите им и се заинтересувайте за размера на техните хонорари – по правило, по-големи от дължимите към общинския бюджет дивиденти. Във фирмата е пред приключване досъдебно производство.

  Фирмата “ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ”. От години сигнализирам тогавашния председател на Общинския съвет Борислав Гуцанов, че там ремонтните дейности, покупката на резервни части и на горива се извършва на цени, които са над пазарните, без обществени поръчки. Всъщност, там предстои да приключи и делото, водено срещу самия Гуцанов. Предприятието окончателно ще бъде доразсипано с исканията на “Транстриумф” за неустойки, които са в резултат на неосъществената грабителска покупка на частното предприятие.

  Фирмата “ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ”. И с просто око се вижда, че злоупотребите там са огромни. Колко нерви, труд и съдебни дела ми костваше да върна в ръцете на общината – там, където им е логичното място, паркингите пред ЖП-гарата и на площад “Мусала”! Всеки месец те носят по около 40 000 лв., но вече в общинския бюджет. Досега тези пари потъваха в частни джобове! Това е причината, поради която настоявах фирмата да се преобразува в общинско предприятие – точно противоположното, като замисъл, на проекта за командитно дружество на Павел Димитров и на Марио Шиваров.

  Фирмата “УЧЕНИЧЕСКО И СТОЛОВО ХРАНЕНЕ”. Дълги години принципалът на всички тези фирми – варненският Общински съвет, си затваряше очите, докато храната на децата на града се изкупуваше на раздути цени, без провеждането на обществени поръчки. Вижте имената на “бордоваците” от политическите сили в него през годините! Наблюдавайте и как ще се проведе процедурата по обществената поръчка, която, слава богу, най-после тече в момента, благодарение на многогодишните ми усилия да пробия крепостите, в каквито политическите партии, с дружни усилия, превърнаха тези фирми.

  ДКЦ-тата са много интересна тема. Ще припомня само лютите битки за назначаването на управителите им и щедрите субсидии, гласувани после от Общинския съвет за тях. А те са самостоятелни търговски дружества! Добър или лош – законът е такъв.

  Не по-малко скандален е и случаят със СТОМАТОЛОГИЯТА – общинска собственост, отдадена под наем, без да е ясно кой прибра наемите. За този факт предупреждавах от първите дни на първия си мандат!

  Такива са горчиви истини, уважаеми съграждани, които ме принудиха да повода многогодишната си битка за връщането на въпросните дейности и услуги в общината. С една единствена цел: качествен продукт, на ниски, платими за гражданите цени, и попълване на общинския бюджет, вместо източването му.

  Само преди месеци започна процедурата по преобразуването на мъртвото откъм съдържание и функции, популярното някога, предприятие “ЖИЛФОНД”. Тъкмо затова, след демократичните промени, то беше интересно само от гледна точка на приватизацията на недвижимите имоти – земи и сгради, включени в активите му.

  И, за да бъда още по-убедителен в тезата си, ще посоча за пример общинското предприятие, което създадохме, за да изпълнява социални проекти и да създава работни места, поддържайки Морската градина. Точно това предприятие в момента се грижи и за обществените паркинги, които с толкова труд изтръгнахме от лапите на търговските дружества. Тъкмо то и само то, беше единственият ни спасителен вариант за поддържане на големи общински райони, когато процедурите ни по ЗОП за поддържане на озеленяването бяха оспорвани, обжалвани и спъвани, поради частни интереси. Точно в това се изразява и другият безспорен ефект от преобразуването, за което настоявах – възможността за директно възлагане на подобни дейности, общината – на собствените си структури. Без необходимостта да влизаме в обсега на Закона за обществените поръчки – толкова чувствителна тема в момента. И, за да не бъдем упректнати в каквито и да е интереси, искам да припомня, че възприех и предложих вариант, който и в този момент се прилага в побратимения ни град Хамбург.

  Още отсега прогнозирам, че умишлено създаваният хаос в града ще попречи на новосъздадените предприятия да заработят, с което режисьорите на метежа ще преизпълнят предварителния си план. Предприятията няма да могат да завършат успешно законовата си процедура за лицензиране и старт на дейността си, защото цялата създадена ситуация ще им пречи - няма да им помага, после ще бъдат обявени за безперспективни и накрая - отново ще бъдат върнати към сладката за някои, но не и за варненци, порочна практика на търговските дружества. Отново “бордоваци”, отново тунеядци, отново окрадени дивиденти и прочее безобразия.

  ЕТО, ТУК ТРЯБВА ДА СЕ НАСОЧИ ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНСКАТА ИНИЦИАТИВА! Защото това е неизследваната материя, защото тъкмо срещу нейните пороци е необходима агресивна гражданска позиция. За разлика от общинския бюджет, стократно проверяван по всевъзможни начини и от всевъзможни инстанции.

  Твърде е възможно новоизбраният кмет на Варна да дойде в общината със свой екип, да промени структурирането в администрацията и да освободи онези, които са му ненужни или неподходящи, според критериите му. Възможно е. И всеки служител трябва да посрещне подобен подход с разбиране. Но всичкото това трябва да стане едва тогава, когато варненци му гласуват доверието си!

  Няма да скрия, че имам основание да допусна, че това трудно ще се случи. Картината и събитията навън показват недвусмислено, че никой вече не се интересува от мнението на варненци. Шепата кресливи подставени лица, натикани в ролята на справедливо протестиращи, няма да позволят друга воля, освен волята на кукловодите си.

  Вотът на варненци отново ще бъде подменен.

  Точно, както беше подменен и вотът им от 2011 г.

  Точно по същия начин сега се опитват да изпреварят вота им, който предстои през 2013 г.

  И в двата случая резултатът е един и същ – никой не се интересува от гласа на варненци.

  Подмяната на администрацията и обезценката на общинската икономика в тези смутни дни, всъщност, изпреварват вота им.

  С което го правят формален и безсмислен.

  Затова се иска и оставката на Общинския съвет – уж, по демократични съображения...

  НЕ, ВАРНЕНЦИ, ОТ ТУК НАТАТЪК БЪДЕЩЕТО ВИ НЕ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!

  Ако това безумие не спре.

  25 март 2013 г.

  Кирил ЙОРДАНОВ,
  кмет на Варна в оставка

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 15. 15 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Пълния текст на изявлението:

  Уважаеми съграждани,

  Докато подготвях последното си обръщение към вас, с което – от моя страна, да поставя точка на добрата традиция, която имахме през годините, реших, че не мога да остана безучастен към поредния, опасен за града, удар, който подготвят метежниците.

  Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата. Там основните роли бяха раздадени на сутеньори, наркотрафиканти и на други “черноработници”, които бяха обявени за неформални лидери на най-агресивната и безпардонна част от площадната агитка. След постигането на основната цел – моята оставка, усилията им вече са насочени към разбиване и унищожаване и на общинската администрация. Добра или с дефекти – никъде по света не може да се намери администрация, която да се хареса на всички, без нейните всекидневни функции, животът на общината наистина е под сериозна заплаха.

  Хаотичните настоявания и подписки – на принципа “кой, каквото поиска”, за оставки и за уволнения, насочването на вниманието на инициативниците към обществените поръчки и към разходването на бюджетите – точно там, където от години са съсредоточени усилията на всички контролни органи в града и в държавата, вече, без съмнение, води до извода, че целта им е пълно блокиране на функциите на общината. Не искам да си представям картината, която ще последва...

  Голямата цел, обаче, е друга, уважаеми съграждани. Истинските злини за града са заровени в общинската икономика, в общинските търговски дружества – във всичко онова, което наричаме колективна безотговорност. В приложното поле на политическите сили, населявали Общинския съвет на Варна през последните 6 мандата. А всичкото това се случва, за да се овладеят, в суматохата, общинските търговски дружества - неприкосновената територия на политическите партии и на техните сподвижници. Избор на директори и управители, на управителни съвети, на освобождаването им от отговорност и от внасяне на дължимия дивидент към общинския бюджет – все територии и действия, по които общинската администрация и кметът нямат думата!

  Да направим кратък преглед.

  Фирмата “ПАЗАРИ” – всеизвестната хранилка на всички политически сили. Погледнете – архивите са живи, кои са имената, фигуриращи там като “бордоваци” през последните 20 години. Погледнете кои са адвокатите им и се заинтересувайте за размера на техните хонорари – по правило, по-големи от дължимите към общинския бюджет дивиденти. Във фирмата е пред приключване досъдебно производство.

  Фирмата “ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ”. От години сигнализирам тогавашния председател на Общинския съвет Борислав Гуцанов, че там ремонтните дейности, покупката на резервни части и на горива се извършва на цени, които са над пазарните, без обществени поръчки. Всъщност, там предстои да приключи и делото, водено срещу самия Гуцанов. Предприятието окончателно ще бъде доразсипано с исканията на “Транстриумф” за неустойки, които са в резултат на неосъществената грабителска покупка на частното предприятие.

  Фирмата “ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ”. И с просто око се вижда, че злоупотребите там са огромни. Колко нерви, труд и съдебни дела ми костваше да върна в ръцете на общината – там, където им е логичното място, паркингите пред ЖП-гарата и на площад “Мусала”! Всеки месец те носят по около 40 000 лв., но вече в общинския бюджет. Досега тези пари потъваха в частни джобове! Това е причината, поради която настоявах фирмата да се преобразува в общинско предприятие – точно противоположното, като замисъл, на проекта за командитно дружество на Павел Димитров и на Марио Шиваров.

  Фирмата “УЧЕНИЧЕСКО И СТОЛОВО ХРАНЕНЕ”. Дълги години принципалът на всички тези фирми – варненският Общински съвет, си затваряше очите, докато храната на децата на града се изкупуваше на раздути цени, без провеждането на обществени поръчки. Вижте имената на “бордоваците” от политическите сили в него през годините! Наблюдавайте и как ще се проведе процедурата по обществената поръчка, която, слава богу, най-после тече в момента, благодарение на многогодишните ми усилия да пробия крепостите, в каквито политическите партии, с дружни усилия, превърнаха тези фирми.

  ДКЦ-тата са много интересна тема. Ще припомня само лютите битки за назначаването на управителите им и щедрите субсидии, гласувани после от Общинския съвет за тях. А те са самостоятелни търговски дружества! Добър или лош – законът е такъв.

  Не по-малко скандален е и случаят със СТОМАТОЛОГИЯТА – общинска собственост, отдадена под наем, без да е ясно кой прибра наемите. За този факт предупреждавах от първите дни на първия си мандат!

  Такива са горчиви истини, уважаеми съграждани, които ме принудиха да повода многогодишната си битка за връщането на въпросните дейности и услуги в общината. С една единствена цел: качествен продукт, на ниски, платими за гражданите цени, и попълване на общинския бюджет, вместо източването му.

  Само преди месеци започна процедурата по преобразуването на мъртвото откъм съдържание и функции, популярното някога, предприятие “ЖИЛФОНД”. Тъкмо затова, след демократичните промени, то беше интересно само от гледна точка на приватизацията на недвижимите имоти – земи и сгради, включени в активите му.

  И, за да бъда още по-убедителен в тезата си, ще посоча за пример общинското предприятие, което създадохме, за да изпълнява социални проекти и да създава работни места, поддържайки Морската градина. Точно това предприятие в момента се грижи и за обществените паркинги, които с толкова труд изтръгнахме от лапите на търговските дружества. Тъкмо то и само то, беше единственият ни спасителен вариант за поддържане на големи общински райони, когато процедурите ни по ЗОП за поддържане на озеленяването бяха оспорвани, обжалвани и спъвани, поради частни интереси. Точно в това се изразява и другият безспорен ефект от преобразуването, за което настоявах – възможността за директно възлагане на подобни дейности, общината – на собствените си структури. Без необходимостта да влизаме в обсега на Закона за обществените поръчки – толкова чувствителна тема в момента. И, за да не бъдем упректнати в каквито и да е интереси, искам да припомня, че възприех и предложих вариант, който и в този момент се прилага в побратимения ни град Хамбург.

  Още отсега прогнозирам, че умишлено създаваният хаос в града ще попречи на новосъздадените предприятия да заработят, с което режисьорите на метежа ще преизпълнят предварителния си план. Предприятията няма да могат да завършат успешно законовата си процедура за лицензиране и старт на дейността си, защото цялата създадена ситуация ще им пречи - няма да им помага, после ще бъдат обявени за безперспективни и накрая - отново ще бъдат върнати към сладката за някои, но не и за варненци, порочна практика на търговските дружества. Отново “бордоваци”, отново тунеядци, отново окрадени дивиденти и прочее безобразия.

  ЕТО, ТУК ТРЯБВА ДА СЕ НАСОЧИ ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНСКАТА ИНИЦИАТИВА! Защото това е неизследваната материя, защото тъкмо срещу нейните пороци е необходима агресивна гражданска позиция. За разлика от общинския бюджет, стократно проверяван по всевъзможни начини и от всевъзможни инстанции.

  Твърде е възможно новоизбраният кмет на Варна да дойде в общината със свой екип, да промени структурирането в администрацията и да освободи онези, които са му ненужни или неподходящи, според критериите му. Възможно е. И всеки служител трябва да посрещне подобен подход с разбиране. Но всичкото това трябва да стане едва тогава, когато варненци му гласуват доверието си!

  Няма да скрия, че имам основание да допусна, че това трудно ще се случи. Картината и събитията навън показват недвусмислено, че никой вече не се интересува от мнението на варненци. Шепата кресливи подставени лица, натикани в ролята на справедливо протестиращи, няма да позволят друга воля, освен волята на кукловодите си.

  Вотът на варненци отново ще бъде подменен.

  Точно, както беше подменен и вотът им от 2011 г.

  Точно по същия начин сега се опитват да изпреварят вота им, който предстои през 2013 г.

  И в двата случая резултатът е един и същ – никой не се интересува от гласа на варненци.

  Подмяната на администрацията и обезценката на общинската икономика в тези смутни дни, всъщност, изпреварват вота им.

  С което го правят формален и безсмислен.

  Затова се иска и оставката на Общинския съвет – уж, по демократични съображения...

  НЕ, ВАРНЕНЦИ, ОТ ТУК НАТАТЪК БЪДЕЩЕТО ВИ НЕ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!

  Ако това безумие не спре.

  25 март 2013 г.

  Кирил ЙОРДАНОВ,
  кмет на Варна в оставка

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 16. 16 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Сори за дублажа ...

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 17. 17 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Този човек ми е бил винаги антипатичен , но в случая е прав За съжаление това е истината

 18. 18 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Този как може така да обижда своите съграждани!

 19. 19 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Е х, не изнаглявай Киро - за 12 години ти най-добре знаеш, кои са "сутиньорите и проститутките"...

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Весело

  Кирил Йорданов: Лидерите на протеста са "сутеньори и наркотрафиканти"

  Т.е., все наши момчета

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 22. 22 Профил на papouli
  papouli
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Леле, колко само се загрижи изведнъж за гражданите на Варна, за сделките под масата, за корумпирания общински съвет. Сигурно е лял зълзи над писмото докато го пише. Да не би да започва нова предизборна кампания от сега?

 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3258 Весело

  СНИМКАТА КЪРТИ МИФФФФКИ !!!!
  Този поглед,ако не ти е вроден и не е част от психиката ти,нарочно не мож го докара,ха-хааааа.......

 24. 24 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Едно е ясно, варненци много години си избираха Кирчо за кмет, та да не реват сега!

  Кирчо, че е ТИМ-аджийска подлога е ясно, ама и лидерите на протеста наистина като ги гледам.... по-добре НЕ.

 25. 25 Профил на Meir
  Meir
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Кирчо и Мишо.К се надпреварват да пустословят, когато трябва да мълчат.
  Сега и този ще си дари кметската заплата за сираците.

 26. 26 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  [quote#11:"Trollfest"]Същите тези които го ограничаваха от действия организираха протестите за свалянето му. Какво точно е станало само те си знаят.
  За Киро сега настъпи времето да се разприказва за машинациите във Варна. [/quote]

  След 3 мандата управление се кандидатира за 4-ти, без да знае правомощията си?! И това след като беше 6 години областен?
  Е, ама тогава на какво са го учили в юридическия факултет?

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#12] от "berbenkov":

  Тука рима ли трябваше да има?
  Предполагам някаква закачка за външния му вид.
  Ето ти нещо по-сносно:

  Хора! Скрийте си децата!
  Киро идва в махалата!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  И Кире Варненски току що падна от некое небесно тяло. Директно у центъра на Варна се приземи.
  Не е феномен. Цяла сюрия гербери се държат така, вече месец време. Сякаш току що кацат от галактическо пътешествие и попадат в някакъв непознат, па и нехаресващ им се свят...
  Варненският го свалили някакви сутеньори и наркотрафиканти. А един друг "пътешественик" викаше, че бил сломил гръбнака на организираната и неорганизираната престъпност.
  Днес и единият, и другият герой го играят на астронавти.....
  Светът на Кафка пасти да яде. Нашият е толкова реално-абсурден, че човек започва да се чуди де е попаднал..

  Ecrasez l’infâme
 29. 29 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Вярно е, че "Гарван гарвану око не вади" и този принцип важеше дълго време, докато Кирчо и мижитурката Гуцанов, който е не по-малко вреден и крадлив от кмета, бъркаха заедно в кацата с меда, но сега, когато на Йорданов му дръпнаха килимчето изпод краката, започват да се раздават удари под кръста и става интересно. Едва ли ще разберем за всичките им далавери през годините, но при размяната на взаимни обвинения, навярно ще излязат наяве доста любопитни истини. Ние, публиката, можем да си вземем пуканките и колата (пардон, бирата ) и да заемем удобна позиция с надеждата, че този път няма да има само сеир, а и прокуратурата ще се позаинтересува от "варненските потайности"!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 30. 30 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Може да се очакват всякакви люде на протестите - естествено и престъпници Но Киро беше кмет 14 години на Варна и сега се е сетил да сочи далаверите - ами 14 г сливи ли имаше в устата или просто им е бил съучастник!Естествено че Гуцанов и другите престъпници трябва да си идат от кметството - но пак ли след самозапалвания!

 31. 31 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Трябваше и да го бия след като подаде оставка. Сега щеше да го боли устата да говори глупости.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 32. 32 Профил на prassen
  prassen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Под стрес е. Объркал се е. Трябва да каже: "Спонсорите ми са сутеньори и наркотрафиканти". Обществена тайна е, че криминалната организация ТИМ е започнала с рекет, проституция и трафик на наркотици.

 33. 33 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 450 Любопитно


  Ето още едно доказателство , че

  протестите са организирани от герб.

 34. 34 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Йорданов спокойно може да изиграе Мефистофел без гримиране,а сега по-сериозно-от тази елегия се вижда четиринадесетгодишната управленска импотентност и безхаберие ,намиращи огледалния си образ в катастрофалното състояние на Варна.Язък,че е варненец.

 35. 35 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Кирил Йорданов е прав за протестиращите - те са най-банкрутиралата социално и икономически част от обществото. Хора, които не са извървели собствената си част от пътя към професионална реализация и финансова стабилност. Смятат, че за всичко са им виновни "другите" - политици, Президента, Светия синод и шефа на ООН. Ако искат да разберат, кой наистина е виновен, да се погледнат в огледалото.
  Избираха си Йорданов за кмет 4 пъти. Как така изведнъж се събудиха една сутрин и решиха, че е страшно корумпиран и повече не може да управлява?!

 36. 36 Профил на anna.plachkova
  anna.plachkova
  Рейтинг: 506 Неутрално

  а като крадеше той, всичко беше прекрасно. Стига с тия герберски крадци де ошушкали Варна с 1.5 млна! Срамота е!

 37. 37 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Това вече многократно ни го разясни чичко ти милиционер. Ние вече знаем и на протестиращи не вярваме. Вярваме на ТИМ и честни хора, като теб и милиционера.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 38. 38 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Няма начин някои хора от лидерите на протеста да не са сваляли на компютъра си от интернет МР3-ки и преди всичко - детско порно!

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 39. 39 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#29:"Станислав"]с надеждата, че този път няма да има само сеир, а и прокуратурата ще се позаинтересува от "варненските потайности"![/quote]
  Дано.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 40. 40 Профил на Васил Стойнев
  Васил Стойнев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  като гледам май си свършил вече?????

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK