Страхът от Василев, Пеевски & Ko

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, който беше възстановен на работа като следовател, но веднага излезе в отпуска, защото отново ще бъде кандидат за депутат.

© Юлия Лазарова

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, който беше възстановен на работа като следовател, но веднага излезе в отпуска, защото отново ще бъде кандидат за депутат.Препубликуваме текста на Еми Барух от сайта на "Дойче веле".


Преди няколко дни мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев се появи на страниците на австрийския вестник "Дер Шандарт" с едно интервю, което ще остане в историята на нашето преходно време като модел за безочлива наглост - дори и само заради твърдението, че в България има медийна свобода (спестявам останалите интерпретации на банкера).


Още преди тази медийна изява на Василев, в интернет пространството бе пусната петиция под надслов "Без държавни пари в КТБ и медиен монопол на Пеевски/Кръстева". Петицията постепенно събира съмишленици. Засега техният брой не е голям. Но това е обяснимо: директната връзка между банката на Цветан Василев и медийния монопол на Пеевски е добре известна само на професионално изкушени хора. Малко са и запознатите със създадените от тандема Василев-Пеевски (& Kо) механизми, по които функционира мрежата от финансови, политически, регулаторни и съдебни зависимости. Тази мрежа е разпростряна върху цялата публична сфера и се употребява за площадни екзекуции и назидание на "некооперативните". Точно затова смятам всеки подпис, подкрепящ петицията, за знаков.
Заставането зад подобен призив би трябвало да бъде израз на морална взискателност към обществените нрави, активно отстояване на ясни правила и демократични принципи. Малък жест, с който човек прави крачка извън собствената си частност и заявява позиция, застава до съмишленик. Нещо като подреждането ни до съдия Мирослава Тодорова, която спокойно се изправи срещу "системата Цветанов", показа рядко срещано по нашите земи лично достойнство и правно упорство.


Подписите на лицата без имена


Броят на подписалите до вчера петицията е 565 души. Една трета от тях обаче са "лица без имена". Опцията "подписалият петицията е решил да не показва името си в интернет" са избрали 163-ма от всичките 565. Този твърде висок процент прикрити защитници на защитима кауза е симптоматичен.


Споменах Мирослава Тодорова не случайно. Миналата година тя не просто подписа петиция. Тя обяви "война" на онази власт. Застана срещу нея (срещу него) с името си, с авторитета си, с професионалната си състоятелност. Сега онази власт я няма. (Няма ли я наистина?)


Как да бъде обяснено присъствието на толкова много анонимни граждани, които споделят "скришом" кауза, една от основните цели на която е защитата на свободното слово? За какво свободно слово можем да говорим, когато в нейните първи редици се нареждат несвободни хора? Какво притеснява тези хора, след като е известно, че във виртуалното пространство петициите имат нетраен живот - живот между два клавиша: "enter" и "delete" - "запази" и "унищожи"?


Най-краткият отговор на тези въпроси може би трябва да търсим в страха - в онази неясна предпазливост, наследена и възпитавана години наред в семейството, в училището, в професионалния кръг, сред приятели, които свързват кариерното израстване и просперитета с послушанието, с мълчанието, с подчинението. Страхът беше превърнат в национална политика, в препоръчително поведение, в унизителна масовост. Впрочем снишаването - тази дребна всекидневна подлост - е намерило израз в българската народопсохология с добре известната и доста показателна поговорка за преклонената глава и сабята.


Последните години от управлението на ГЕРБ и сабите, и главите се търкаляха в публичното пространство, за да всяват страх. Това стана политически инструмент, който тандемът Борисов-Цветанов превърна в капан за несретници. Тяхното "мрачно могъщество" (по Христо Иванов) беше обслужвано от медийния монопол Пеевски-Кръстева и от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.


От какво се уплаши Василев


Банкерът Цветан Василев

© Юлия Лазарова

Банкерът Цветан Василев


Точно поради това намерението на служебния премиер Марин Райков да изработи правила за прозрачно управление на ресурса на държавните предприятия, които от години са концентрирани в КТБ е не само стратегически важно, но е и символно значимо. Този акт е зареден с предчувствие за промяна. С предпоставка за възстановяване на нормалността.


От висотата на своите милиони вбесеният Василев зае агресивна поза, уплашен от възможността "да му спрат кранчето". Да се надяваме, че това може да е началото на частичния разпад на извратената пропагандна верига, финансирана от тези същите милиони.


Петициите са като служебните правителства. Имат нетраен живот - живот между два клавиша: "enter" и "delete" - "запази" и "унищожи". Но в този интервал те са в състояние да легитимират перспективата. От моралното дъно на българския преход това си е истинско постижение.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Разстроено

  Войната на олигарсите 2.
  Добрите олигарси vs. лошите олигарси...

  Досада!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 2. 2 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Публикувайте му на Цв.Василев биографията. Къде и на кого е бил служител преди 89г., как е станал директор на въпросната банка, кои са акционери там. Бас държа, че е ченге или партиен функционер. Тия банкери ги знаем.
  Доберете се до това, кой е разпоредил толкова пари да се държат в една абсолютно сдухана банка. ББ, ЦЦ и разни други гербаджии с какво се занимаваха 4 години?

 3. 3 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  Брей .. мн драматично ще поживеем - ще видим кой кого в тази междузвездна война

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 4. 4 Профил на georgi_colov74
  georgi_colov74
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Империята отвръща на удара )) кога ли ще престанат тези неща - отварям дневник - Цветан Василев! Отварям Капитал - Цветан Василев...приключвайте по-бързо, че има много по-важни неща в държавата като цената на тока например.

 5. 5 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Отмъщението на ситите, или завръщането на джедаите - изберете сами!

  ура и да живей!!!
 6. 6 Профил на R VMarkov
  R VMarkov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не е само Василев, който трябва да се плаши, че статутът му на български олигарх е застрашен. Той има колеги в България, чиито кранчета за източване на българска кръв също трябва да бъдат спрени.

  http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

 7. 7 Профил на selectionneur
  selectionneur
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#1] от "Karla Cut-Throat по пътя на Alien":

  Добрите, лошите- зависи кой разказва приказката.

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  [quote#1:"Karla Cut-Throat по пътя на Alien"]

  Войната на олигарсите 2.
  Добрите олигарси vs. лошите олигарси...
  Досада! [/quote]
  +++
  Добрите олигарси vs. лошите олигарси...
  Бих добавил и чуждестранните финансови мародери и търговските картели с анонимни акционери !

  Всичко изглежда прекалено хубаво ...само дето пак социалната цена ще я понесат средната класа и бедните!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Аз бих се подписал под тази петиция! На Делян Пеевски не му е чиста работата, ама хич! Със тея негови силови мерки и с тоталния му монопол над медиите си е заплаха за националната сигурност!

  Гласувайте!
 10. 11 Профил на Ли Си Цин
  Ли Си Цин
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#1] от "Karla Cut-Throat по пътя на Alien":
  Все едно гледаме мач Челси - Манчестър Сити ! Само дето билетите ни са безплатни !

  Стани ЧОВЕК - ЕМИГРИРАЙ !!! R I P B U L G A R I A
 11. 12 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Прас Прес.
  Всички прасета на мезета.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 12. 13 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Обяснението на това, че много хора са подписали петицията анонимно е много просто. В подобен род интернет форми много трудно се запазват защитени личните данни. Няма смисъл да се представят такива факти с подобен драматизъм и да се сее подобно чувство на вина у хората!

 13. 14 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 577 Неутрално

  не са безплатни билетите, те са целия ни живот,живеем като скотове заради една малка част от комунистическата номенклатура

  BG e мини империя на злото.
 14. 15 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#1:"Karla Cut-Throat по пътя на Alien"]Войната на олигарсите 2.
  Добрите олигарси vs. лошите олигарси...

  Досада![/quote]

  Нещастен ли си Карльо? Нема вече кой да олизва кумира ти - пожарникар? Мъъъка, мъъъка гребрераска.... готови сте да продадаете и народа си само и само цирковата трупа да може да фърла още фоерверки докато оглозгва тялото на България...

  Колкото повече, толкова повече!
 15. 16 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  "който тандемът Борисов-Цветанов превърна в капан за несретници. Тяхното "мрачно могъщество" (по Христо Иванов) беше обслужвано от медийния монопол Пеевски-Кръстева и от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев."

  Били обслужвали ГЕРБ,а пък президента на ГЕРБ искал да вади държавните пари от КТБ,тоест,да откаже медийно "обслужване" и разсърди Василев...Така ли да го разбираме?
  Ритат се олигарсите,а нас се опитвате да ни правите на глупаци...Айде малко по-сериозно.За мезе ни взехте...
  Що някой журналист да се хване и да разследва от къде е първия милион и на двамата - Василев и Прокопиев?

 16. 17 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1484 Любопитно

  До коментар [#4] от "georgi_colov74": Ти какво, очакваш намаление на цената на тока ли?! Не се тормози за това, вероятността да се случи е нищожна. И между другото, ако в енергетиката "изтичат" пари към нечии джобове и има тъмни сделки, това е косвено свързано с управлението на държавните пари и тези на държавните предприятия, така че водещата тема за "Дневник" и "Капитал" е свързана с твоите притеснения за цената на тока, която, както вече те уверих, едва ли ще бъде намалена.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 17. 18 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Да им чете на Кръстева-Пеевски медиите човек, трябва да е много изпаднал душевно и финансово

 18. 19 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Под знамето на мафията и корупцията - на война против мафията и корупцията. И Мирослава Т. е там /в голямата мафия/.
  Смело другари! Ние сме полулегални. Защото не се страхуваме и крием, като не ни гонят и търсят. Изборите са близо. Средствата трябва да се усвояват. Не пестете думи!

 19. 20 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Добре де! Сменят системата и изкарват 500 млн. лева държавни пари от КТБ. А после? Ако аз ида и си потърся депозита дали ще има с какво да ми го платят? Не е ли в момента цялата картонена кула зависима от тия сладки държавни пари?

 20. 21 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#16:"popovski31"]Що някой журналист да се хване и да разследва от къде е първия милион и на двамата - Василев и Прокопиев?[/quote]

  На мен ми е по-инересно откъде е последния милиард на КТБ, и как последните 3 години станаха най-успешните им, та успяха да изкупят половин България с моите, твоите пари и под ръководството на Боце. В същото време не се сещам за факти как ГЕРБ е финансирал точно бизнеса на Прокопиев откак са на власт...

  Колкото повече, толкова повече!
 21. 22 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#10] от "Само Левски":

  Тенкс, +1

  Гласувайте!
 22. 23 Профил на siskata_mar
  siskata_mar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Въпрос на гледна точка, както винаги. Аз от този текст разбирам, че понеже под тази петиция не са се подписали много хора, дайте да й направим реклама. А не е това идеята, нали. Би трябвало, ако наистина се касае за "народен гняв", да няма нужда от реклама.

 23. 24 Профил на jorkatatenev
  jorkatatenev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#2] от "SSS":

  За какво ти е да я публикуват тук, да не се затрудняваш да използваш търсачките. Питай някое дете около теб, ще може да ти помогне!

 24. 25 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Интересен е възхода на тази малка милиционерска банка. В продължение на управлението на последните две правителства, тя освен, че стана монополист в ползването на държавни пари, е и перачница на мръсните пари от контрабандните канали, завладяни от управляващите.

 25. 26 Профил на mf2hd
  mf2hd
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Аз подписах петицията и си скрих името не от страх от някой, а просто защото ми е навик в Интернет.
  И няма нужда да се преекспонира така факта, че хората желаят анонимност. Още повече пък да се обвиняват в страхливост.

 26. 27 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 488 Любопитно

  човек докато, чете съжденята на г-жата се чуди, кой факт я е възмутил повече: наличието на анонимност в интернет, или наличието на Василев и Ко. В крайна сметка и двете явления не блестят от вчера в небосклона на българския преход, колкото и близко до дъното да се влачи той. Явно някои другари имат нужда да си почешат езиците от време на време, за да не ги забравим. И видиш ли страхът бил превърнат в национална политика, в препоръчително поведение, в унизителна масовост. Много хубаво, само дето дамата пропуска да утчни, че началото на тази политика бе издигнато в култ преди има няма 65 години.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 27. 28 Профил на riodio
  riodio
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Истински примат с характерните изпъкнали надочни дъги. И действията му са първични, като при приматите.

 28. 29 Профил на Toshko Postalkov
  Toshko Postalkov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#4] от "georgi_colov74":

  Нещата въобще не се свеждат до личността на Цветан Василев. Въпросът е наистина ли средствата на бюджетните организации са концентрирани в тази банка. Кой го е организирал тихомълком, въпреки заклинанията за диверсификация. А ако те интересува цената на тока, запитай се има ли връзка между доходите ни, цената на обществените услуги и отявленото фаворизиране и корупцията. Може би затова плащаме толкова, защото си мислим - ако не е тоя, друг ще е. Аз предлагам да направим така, че този принцип да не важи. Или поне да не е принцип.

 29. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Учуден съм кой го е страх точно...

 30. 31 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 492 Весело

  Малииии, колко милицаи напълзяха форума!
  Ей, Цвинокио не съ шегува, яко бръмчи с частното си ГДБОП.

 31. 32 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  До коментар [#30] от "Доби Велков - непрекъснато учуден":
  Цв.Вас. го е страх, не го ли разбра?
  Д.Пеевски още си наглее, ама щом единия го тресе и другия ще го налази.Те са като скачени съдове.

 32. 33 Профил на pushit
  pushit
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#26] от "mf2hd":

  Госпожата явно все още се учи да борави с интернет и такива понятия като защита на личните данни в интернет на са й много важни. Това е и причината да не може да си вземе предвид. С което единствения й аргумент е този материал се губи.

 33. 34 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 935 Любопитно

  ЦвъВа няма да се остави така. Каквото е можал, отдавна е далече от лоши погледи. Въпрос е дали ще предпочете ЮАР или ще отиде някъде другаде. Но това може да стане само ако дойде лошия Костов. Всеки друг ще се хване на хорото с мустакатия банкерин. За да делят заедно...

 34. 35 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Ако в държавата ни има нещо, което работи и заслужава респект, това е банковия контрол след 1997-98!

  Да имаш банка тук и да отговаряш на законовите изисквания е доста трудно, сложно и неоспоримо по-трудно от много други страни!

  Мисля, че е редно да отдадем заслуженото на БНБ, като спрем да си служим с изтъркани клишета!

  Освен това напомням, че в някои текстове на банковото законадетслтво има сериозни санкции за недокзани медийни изявления, свързани със стабилността на която и да е банка!

 35. 36 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Страхът от Василев, Пеевски & Ko...Споменах Мирослава Тодорова не случайно. Миналата година тя не просто подписа петиция. Тя обяви "война" на онази власт. Застана срещу нея (срещу него) с името си, с авторитета си, с професионалната си състоятелност. Сега онази власт я няма. (Няма ли я наистина?)... Точно това & Ko е най-опасното, то е с разяждащите и болни лидерски амбиции.
  Видимият и невидимият свят.
  Мирослава Тодорова е видимата, огласената част от безчетните
  опоскани човешки съдби, от съсипаните доказани експерти, от изхвърлените можещи специалисти в държавната администрация, върху които падна клеймото на „партията на властта” за неблагонадеждност и бяха изхвърлени 2009 г. незабавно от ведомствата, учрежденията, правоохранителната и правораздавателната система и т.н. и оставени в безпътица и безперспективност. Тълпите и ордите от неподготвени и нескопосани нови гербски кадри на славата, които препускаха и още препускат из властта продължават да се разпореждат с човешките съдби и още изхвърлят на улицата и малкото читав „материал”, оцелял след бесните кадрови чистки на властта и през тази 3,5 години и през годините на Прехода на наистина образованите, свестните и почтените. Здравата, непокварена и съхраняваща напук на всичко достойнството си, част от нашето общество (тя постоянно и необратимо намалява, обаче) осъзнава, а ако не осъзнава, чувства подсъзнателно и с оголените си нерви – какво се случва в страната ни! Именно затова огромното мнозинство умни и разумни българи смятат за въпрос на принцип да се разграничат по някакъв начин от тази власт и особено – от нейните лидери и слуги - банкери, като мажоритарният собственик на народните пари завряни знайно защо в Корпоративна търговска банка при „куклата на конци” Цветан Василев! Вижте в нета – форуми, чатове, скайп, Фейсбук – всеки, който може да се изразява внятно и да пише грамотно е огорчен, отблъснат, отровен, омерзен от недообразоваността, недоучеността, недовъзпитаността на тези кандидати за властимащи!
  А двойственото (като логика и стандарт) отношение към олигарсите в страната ни – едните, „добрите”, цъфтят и процъфтяват, а другите, „лошите”, са мачкани здраво и под възторжените овации на обществото (не казвам, изобщо не казвам, че тези олигарси не трябва да бъдат мачкани) не е новост в финансово -икономико-политическия модел в страната.
  До коментар [#2] от "SSS":http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/04/16/888290_petata_vlast_reket/
  Цветан Василев - съсобственик и шеф на Корпоративна банка, с интереси и в недвижимите имоти, пътното строителство и застраховането, а от известно време и нещо като издател на куп вестници. Партньорът му е Делян Пеевски - депутат от ДПС, ковчежник и дясна ръка на лидера Ахмед Доган.

 36. 37 Профил на Toshko Postalkov
  Toshko Postalkov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#31] от "fh11":

  Ще излезе, че Цветан Василев и компания са най-ревностните читатели на Дневник и Капитал )

 37. 38 Профил на siskata_mar
  siskata_mar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#33] от "pushit":

  Всъщност това изобщо не е аргумент. Аргумент в целия текст няма.

 38. 39 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Проблемът е лесен за решаване. Защо купувате изданията- парцали на Пеевски и сие? Защо ги четете?
  Големият проблем е друг - целият ни т. нар. "елит" /политически, икономически / е създаден в едно котило. Котило червенеещо, намирисващо на водка, с аромат на КГБ и ДС. Не решим ли този проблем така ще си продължат нещата.

 39. 40 Профил на Toshko Postalkov
  Toshko Postalkov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#35] от "k":

  Не виждам някой да оспорва надеждността на банковия контрол или дори състоянието на КТБ. Напротив, убеден съм че колкото повече средства държи държавата в нея, толкова по-стабилна и ликвидна ще бъде. Тук става дума за нарушаване на принципите на конкуренцията и фаворизиране на една фирма / банка спрямо всички останали.

 40. 41 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#6] от "rmarkov":

  Не изпращай линкове, кото обслужват ТОЧНО интересите на олигарсите.Това сме го видяли по времето на Виденов.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 41. 42 Профил на Toshko Postalkov
  Toshko Postalkov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#35] от "k":

  Не виждам някой да оспорва надеждността на банковия контрол или дори състоянието на КТБ. Напротив, убеден съм че колкото повече средства държи държавата в нея, толкова по-стабилна и ликвидна ще бъде. Тук става дума за нарушаване на принципите на конкуренцията и фаворизиране на една фирма / банка спрямо всички останали.

 42. 43 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#39] от "drago62":

  Amen to that!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 43. 44 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#36] от "latcho59":

  Защо не коментираш, че и тя има жълто по гащите....

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 44. 45 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#10] от "Само Левски":

  Такива петиции могат да се направят за всичко и всички. Ако всеки тръгне да затваря това и онова, които му пречат на личните интереси, ще трябва да закрием държавата и да се изколим.

  bezsmyrten
 45. 46 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До: г-н Марин Райков
  Министър-председател на Република България

  Копие: г-н Росен Плевнелиев
  Президент на Република България

  Копие: г-н Калин Христов
  Министър на финансите на Република България

  Копие: г-н Драгомир Йорданов
  Министър на правосъдието на Република България

  Копие: Константин Пенчев
  Омбудсман на Република България

  Копие: д-р Петко Николов
  Председател на КЗК

  Копие: г-н Филип Златанов
  Председател на КПУКИ

  Копие: г-н Александър Италиенер
  Председател на ГД “Конкуренция” към ЕК

  Копие: г-н Жан-Франсоа Жулиар
  Главен секретар на “Репортери без граници”  ОТВОРЕНО ПИСМО


  Уважаеми г-н министър-председател,

  Бихме желали да се обърнем към вас по повод казуса с възстановяването на Делян Пеевски като следовател в НСС.

  Като граждани на Република България искаме да изразим безкрайното си възмущение от необичайно бързото, непрозрачно и неподлежащо на дискусия възстановяване на Делян Пеевски като следовател в НСС (за да излезе в отпуск дни след назначението си) след разпускането на Народното събрание, в което той беше депутат от парламентарната група на ДПС. Намираме, че човек с толкова неясна и противоречива биография, очевидно заплетен в множество конфликти на интереси, няма място в съдебната система - теза, споделяна от голяма част от българските граждани.

  Бихме искали да попитаме дали държавата ще продължи да бездейства пред очевидния монопол над печатните медии, които са собственост на Ирена Кръстева, майка на Делян Пеевски. Възможно ли е според институциите тези медии да бъдат безпристрастни? Възможно ли е според КПУКИ в ситуацията да няма конфликт на интереси? Правена ли е проверка? Кога?

  Нормално ли е, морално ли е, макар и в рамките на закона, г-н Пеевски да бъде възстановяван на работа от Висшия съдебен съвет, при условие че:
  в същия съвет член е и г-н Васил Петров, с чиято дъщеря г-н Пеевски има дете;
  предишният състав на ВСС е преценил, че г-н Пеевски няма морални качества за магистрат?

  Настояваме да се разследва връзката между г-н Пеевски, медиите на г-жа Кръстева и Корпоративна Търговска Банка. Има ли си тази банка медии? Тонът и посоката на публикациите в тези медии зависят ли от интересите на банката? Оказва ли се натиск и цензура на журналистите в тези медии?

  Защо огромен процент от парите на държавните предприятия (за които има публична информация) се съхраняват - противно на логиката - в една единствена банка, и именно в КТБ? Смятате ли, че концентрацията на държавните средства само в една банка застрашава интересите на държавата и нейните граждани?

  Настояваме незабавно да започне процес на пренасочване на парите на държавните предприятия от КТБ в други банки, по прозрачен и аргументиран начин, с публична дискусия. Настояваме също да започне проверка защо досега парите са били концентрирани там, и кой и по какъв начин се е облагодетелствал от ситуацията.

  Българските граждани имат право да знаят не само къде и как се харчат парите им, но и къде се съхраняват. Настояваме за пълна прозрачност на финансите на всички държавни предприятия, за бърз и лесен достъп до информация по въпроса за всички граждани.

  Настояваме г-н Пеевски да бъде отстранен от позицията на следовател, както и да се разпореди щателна и прозрачна проверка дали е, и дали е бил в конфликт на интереси - и като депутат, и като следовател, и като заместник-министър преди това.

  Настояваме да се разпореди проверка и върху дружествата, на които е член, както и на медиите, на които г-жа Кръстева е собственик за злоупотреба с монополно положение.

  Смятаме също, че вземането на мерки не търпи отлагане, тъй като посочените конфликти на интереси, концентрацията на медийна власт и несанкционираното нарушаване на българските закони нарушава честното и законосъобразно провеждане на предстоящите парламентарни избори, което е и първа и основна задача на Вашето правителство.

  Надяваме се това правителство да докаже безпристрастност и силна воля, като предприеме незабавни, прозрачни и резултатни действия.

  Искаме България да бъде демократична държава с истински свободна, просперираща пазарна икономика. А това без справедливост и реално правосъдие е невъзможно.


  С уважение,


  Лъчезар Петков

  Атанас Чобанов
  Калоян Кирилов
  Магдалина Генова
  Маргарита Костова
  Мария Пейчева
  Христомир Иванов


  И подписалите онлайн петиция в подкрепа на писмото граждани на URL адрес: http://www.peticiq.com/peevski_krasteva_ktb

 46. 47 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#31] от "fh11":

  Да бе, заляха форума като вълна от л.йна. Милиционерска им работа.
  Наглостта е важно качество, просто задължително в средите на ДС. и И сега, и преди. Виждаме го всеки ден.

 47. 48 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Ще си позволя да копирам мой коментар от друга статия на тема "държавните пари в KTB":

  Стига с тези "държавни пари". Човек, който се връзва на тези локуми само показва наивна и опасна некомпетентнос.

  Сумата на бюджета на държавата, колкото и да е малък или голям, НИКОГА не е налична наведнъж. Има постоянни приходи и постоянни разходи. Такива финансови потоци няма как да служат за инвестиционни цели. Поради тази причина министерсвата НЯМАТ депозити, те не разполагат със спестявания. Те имат сметки по които влизат и ЕДНОВРЕМЕННО с това излизат пари.

  Аналогично стои въпроса и с парите на държавните предприятия. При тях вероятността да имат натрупани средства е по-голяма, но едва ли ги държат на депозити. В голямата си част това са разплащателни сметки по които се извършват постоянни преводи и тегления - в понделник наличността е 100 000, във сряда е 1000. Такива пари също няма как да са се използват за инвестиционни цели.

  Напълно съм съгласен, че банките обслужващи бюджета и държавните фирми трябва да са колкот може повече и избирани с максимално прозрачни критерии. Но това е ДРУГА тема. Да се внушава, че благодарение на това, че КТБ обслужва държавни фирми, може да си позволи големи инвестиционни проекти е глупава, наивна, субективна и опасна!

 48. 49 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#35] от "k":

  Слънчасал си насред тая зимна пролет, приятелю.
  БНБ не защитава гражданите, а работи в полза на банките СРЕЩУ гражданите. Това и децата го разбраха. И не ми размятай противоконституционните членове в защита "авторитета" на банките, че ставаш още по-смешен.
  Хм, сигурно си мислиш, че някой ти вярва

 49. 50 Профил на publica
  publica
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дневник, превърнали сте се в по-софистицирана версия на Монитор. Артък!

 50. 51 Профил на Toshko Postalkov
  Toshko Postalkov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#48] от "k":

  Ок, наистина е така, не говорим за депозити. Говорим за обслужване на сметки, говорим за такси и комисионни върху десетки хиляди преводи от и към бюджета дневно.

 51. 52 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#44:"Captain Shakespeare"]Защо не коментираш, че и тя има жълто по гащите....[/quote]
  До коментар [#44] от "Captain Shakespeare":
  А малък ли си?
  - Тате Captain Shakespeare", ти ходил ли си на училище, като си бил малък? Сократ; Заговори, че да те видя.

  - Разбира се, Иванчо. И никога не съм прпопуксла урок.
  - Виждаш ли, мамо! Наистина няма никакъв смисъл да се губи време с училището.

 52. 53 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#4] от "georgi_colov74":
  Става лошо, когато се отказваме от свободата си, заради няколко сребърника.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 53. 54 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#52:"latcho59"]До коментар [#44] от "Captain Shakespeare":
  А малък ли си? Сократ; Заговори, че да те видя.

  - Тате Captain Shakespeare", ти ходил ли си на училище, като си бил малък?
  - Разбира се, Иванчо. И никога не съм прпопуксла урок.
  - Виждаш ли, мамо! Наистина няма никакъв смисъл да се губи време с училището.[/quote]

 54. 55 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Точно затова смятам всеки подпис, подкрепящ петицията, за знаков."

  http://www.peticiq.com/peevski_krasteva_ktb

  Моля, включете се!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 55. 56 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 640 Неутрално

  ВЪН ТИМ ОТ ДЪРЖАВАТ!!!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 56. 57 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Последнте две-три години страхът наистина витаеше във въздуха, властта падна, но изградената и мрежа си стои, затова има още доста страх.
  На мен ми се струва, че от комунизъм, преминахме през една грабеща демокрация за да стигнем последните години до зараждащ се фашизъм.

  I'm addicted to the truth.
 57. 58 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Досега Василев е купил имоти и медии за над 2 млрд. лева!!! С РУСКИ ПАРИ!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 58. 59 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#35] от "k":

  Иха! От кога БНБ има правомощията да санкционира физически лица за изразени мнения и позиции? Страх те да не си изгубиш работата, ако КТБ обяви фалит в резултат на изтеглянето на парите на държавните фирми?

 59. 60 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#58] от "Хипчо":

  Ако са били руски парите, медиите нямаше да водят периодично антируски кампании. Така, че това са глупости.

  I'm addicted to the truth.
 60. 61 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Вие имате банка, и до сега не сте обслужвали бържавни фирми и бюджет. Следите икономическите медии и вече цели две години виждате, че ваш конкурент непрекъснато е нападан и обвиняван, че прави това което всяка банка иска.

  Забелязвате, че тези "държавни пари" освен, че му носят лочични печалби, му създават и проблеми - проверяват го, витаят слухове, започват едни "ако", "дали", "обаче" и в крайна сметка не е много ясно каква е ползата да се занимаваш с "държавни пари"!

  След като, всичко това приключи, решават и махат "държавните пари" от КТБ и Ви питат - "Искаш ли ги"?

  Какво ще отговорите?

  Резултата от всичко това, ще бъде - по-малко кандидати да се захващат с "държавните пари", по-високи такси за обслужване и по ниски лихви по сметките!

 61. 62 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  бтв статията трябваше да се казва "Страхът от Бойко, Цецо и ко".

  I'm addicted to the truth.
 62. 63 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 608 Неутрално

  [quote#16:"popovski31"]Били обслужвали ГЕРБ,а пък президента на ГЕРБ искал да вади държавните пари от КТБ,тоест,да откаже медийно "обслужване" и разсърди Василев...Така ли да го разбираме? [/quote]

  Не лично Бойко, те обслужват всеки който се качи на власт и ги държат заложници с идеята, че ако им играят по свирката - по медиите ще ги възхваляват. Откакто Бойко не е на власт има тотално оплюване по всички медии (като изключим БНТ и НоваТВ).
  Някои хора тук се опитват да изкарат, че това е война между 2 олигарха. Не че Прокопиев е цвете за мирисане ама в сравнение с него тия двамцата са направо Палпатийн и Дарт Вейдър.
  Мислете с кратуните си.

 63. 64 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  До коментар [#1] от "Karla Cut-Throat по пътя на Alien":
  Грешиш! Това е филм на Тарантино. Тук "положителни" герои няма. Всички са излезли изпод един "Шинел".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 64. 65 Профил на katya.stoeva
  katya.stoeva
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Чудя се колко ли и какви други петиции, подписани не само от някакви 500 анонимни човечета в нета е защитила така многословно, патетично (е, не и много смислено) г-жа Барух?!! Прекалено много поръчкови и натегнати материали се появиха само след едно интервю. Някой се сепна и разписа - защо?!!!

 65. 66 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Весело

  Колко служители на Ирена Кръстева има в момента ТУК?

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 66. 67 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#48] от "k":

  Кой ти говори за бюджетни пари?
  Иде реч търговски държавни дружества.
  Правиш ли разлика?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 67. 68 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Гневно

  До коментар [#65] от "katya.stoeva":

  Ма ти що не отвориш петицията и писмото бе?

  https://docs.google.com/document/d/1IB71QFs_9WMCokeLO4YUcdI2kT1fKqsODfh_6sUB-_I/edit?usp=sharing

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 68. 69 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  И аз я подписах анонимно оня ден. След като прочетох статията, смених настройката и вече се "виждам".

  Хубавото е, че днес подписалите се рязко са се увеличили.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 69. 70 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#54] от "latcho59":

  Иванчо,Иванчо, време ти да си пораснал...
  Тук мирише на руски пари и току виж стане като Кипърската банка!?
  Възможно ли е?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 70. 71 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#67] от "Captain Shakespeare":

  Прочитане на целия коментар »

 71. 72 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#52] от "latcho59":

  Елементарно Уотсън!
  Дори прекалено....

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 72. 73 Профил на katya.stoeva
  katya.stoeva
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не се "гневи" толкова -отворила съм ги преди любезното съдействие. Същността на петицията няма да я коментирам (особено онази част в която е намесена жената, от която Пеевски има дете)! Коментираме статията, словоизлиянията и истинската причина за тях на г-жа Барух. Поне аз това бях направила в поста си.

 73. 74 Профил на siskata_mar
  siskata_mar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аз честно казано от Дойче веле не го очаквах.

 74. 75 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1484 Весело

  До коментар [#66] от "Хипчо": Засега поне двама, като гледам минусите, които си получила...
  Но едва ли са само толкова!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 75. 76 Профил на katya.stoeva
  katya.stoeva
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#68] от "Хипчо":

  И понеже и аз съм гневна - защо ти и аз сега не направим една петиция да уволнят незабавно и без протакане шефа на РИОСВ - Бургас, който е назначен с чии ли не протекции и за последните 3 години прави само гафове. А?- това е тема, която е много по-близка до мноого хора. Да видим дали Барух така пламенно ще я защити? ! Или просто има едни пари срещу статии?!

 76. 77 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ТОЯ Е В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ,РАБОТАТА МУ ЕДНОВРЕМЕННО КАТО СЛЕДОВАТЕЛ, БАНКЕР, И МЕДИЕН МОНОПОЛИСТ ЕДНОВРЕМЕННО, ТАКЪВ ПРЕЦЕДЕНТ ПО СВЕТА ЕДВА ЛИ Е ПОЗНАТ

 77. 78 Профил на R VMarkov
  R VMarkov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#41] от "Captain Shakespeare":

  Това не сме видяли! Ето какво видяхме, капитане:

  http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2012/12/2_22.html
 78. 79 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 706 Любопитно

  [quote#30:"Доби Велков - непрекъснато учуден"]Учуден съм кой го е страх точно...[/quote]
  Всеки, повече или по-малко!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 79. 80 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Безспорно е, че в ситуации като тази винаги има сблъсък на корпоративни интереси, безспорно е и че икономическия кръг около Иво Прокопиев защитава собствения си интерес,НО....
  Когато и жалките остатъци от демокрация в страната ни са застрашени,когато определени олигархически структури се опитват като октопод да задушат и последните свободни гласове, когато парите на данъкоплатците се източват по такъв нагъл и безпардонен начин и в такива абсурдни размери от една престъпна клика, тогава е настанало време за борба на всяка цена!
  Иначе безвремието и оковите ще се окопаят за вечни времена из многоизстрадалите територии, които официално носят названието Република България...За съжаление изданията на Икономедиа останаха последния бастион в национален мащаб на свободата на словото и стремежа към една съвременна журналистика с определени критерии.
  Мисля че инициативата с тази подписка е малко позакъсняла, но по- добре късно отколкото никога - поредната битка за оцеляване на надеждата за гражданско общество, за една достойна България срещу Абсурдистан започна! .....Неутрални няма и не може да има...

 80. 81 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#1] от "Karla Cut-Throat по пътя на Alien":

  хаха ЕВАЛАТА. Каза им го!

 81. 82 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#38] от "siskata_mar":

  Да, това е самата истина и аз много се изненадвам, че подобни материали излизат с логото на Дойче Веле. На ппърво място аргументите около петицията са направо смешни и явно се цели да й се направи повече реклама.
  На второ място, примерът, който се прилага (в случая Мирослава Тодорова), трябва да е с неопетнена репутация, отново греда.
  А всичко останало в текста е пълнеж прикрит с високопарни думи!

 82. 83 Профил на palaviq
  palaviq
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Поредният пасквил. Какъв Герб?Та Плевнелиев е човек на Иво Прокопиев, не се излагайте.

 83. 84 Профил на georgi_colov74
  georgi_colov74
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#83] от "palaviq":

  Не говори такива неща в тази медия, ще ти изтрият коментара!

 84. 85 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 434 Весело

  А дали номерът не е КТБ и Първа Инвестиционна да фалират?

 85. 86 Профил на Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Оф да си беше направил Прокопиев банката преди 6 години и да беше мирясал, че ми писна на дидовия от тази война. Саме Плевнята мълчи кат путуууууут ка

 86. 87 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#72:"Captain Shakespeare"]Елементарно Уотсън!
  Дори прекалено....[/quote]
  До коментар [#72] от "Captain Shakespeare":
  Понеже дума-дума вади, ти знаеш ли че от 25 окт 2008 г. нямаш нито един смислен коментар в дискусиите, който да е ценнен за всички - за авторите на статиите, за останалите участници в разговора и за потребителите, които само четат ? Не мислиш ли, че само да търсиш повод да се заяждаш във форума, е много срамно за един бивш инженер по ядрена електроника и мрежови комуникации?http://www.dnevnik.bg/pomosht/dnevnik_bg_forumi/2010/07/15/1124434_kak_da_pishem_smisleni_komentari/
  За да покаже съгласието на аудиторията с изразеното ти мнение, системата автоматично "осветява" тези мнения, които другите хора са оценили високо, т.е. мнения, с които потребителите на форума са съгласни.

 87. 88 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Обаче
  БТВ
  не е медия на Пеевски
  а там тече и все още тече ПР-а на Боци.

  I'm addicted to the truth.
 88. 89 Профил на palaviq
  palaviq
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#86] от "muuuuuuuuuuuuu":

  Не му дадоха лиценз. Оттогава и реве като сомалиец за коричка и завижда ли яко. Затова може да се обяснят няколкотостотин статии против един и същ човек.)0Всичко е интерес, не вярвам някой да вярва, че точно Прокопиев е радетел за правда))

 89. 90 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 889 Любопитно

  Добре де, разбрахме се - всичките държавни пари немедленно да напуснат трезорите на Корпоративна търговска банка! Тогава на Цв.Василев ще му се такова такованката ))

  Но имам друго въпросче - къде предпочита Икономедия да бъдат внесени изтеглените пари? Не вярвам да искат да се държат в брой в кашони по канцелариите

  Изтеглянето е ясно, другото повече ме интересува ))) Кой още да топне пръсче в държавното?
  Иначе, наистина е безобразие за КТБ да оперира с държавни пари и да не оставя на други по-заслужили

 90. 91 Профил на ba4ovi
  ba4ovi
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Аре подписвайте петицията, защото Пеевски не е нито за следовател, нито за депутат!

 91. 92 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Историята направи пълен кръг - доживяхме пак да се информираме от Дойче Веле...само дето технологията днес е друга - не с малко транзисторче, вечер и тайно под юргана.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 92. 93 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Поредните глупости на любители финансисти, като изтеглите парите на дъравните дружества от КТБ най-много да предизвикате и финансова криза върху вече действащата икономическа криза.... щото последната ни е малко...
  Ама луд умора няма, само се поти....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 93. 94 Профил на siskata_mar
  siskata_mar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Май материалът е с много правилно заглавие. Страхът от Василев )))))))))))

 94. 95 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#90:"Федор Венедиктович Езерский"]Изтеглянето е ясно, другото повече ме интересува ))) Кой още да топне пръсче в държавното? [/quote]
  ами нормално е парите да са в тая банка която отговаря на условията за стабилност и изгодни условия, когато държавните пари се наляха в КТБ тя беше една от най малките банки в България и благодарение на това че имаше едни твърди пари , които съвсем точно се знае кога ще бъдат поискани, си въртеше далаверите, в тоя смисъл влагането им там е директна държавна помощ по всякакви критерии и да никога не е имало конкурс или търг или каквото и да е между банките

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 95. 96 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#66:"Хипчо"]Колко служители на Ирена Кръстева има в момента ТУК?[/quote]
  обикновенно са 12 -15 максимум и си личат по мазните никове и мазния начин по който говорят за БЪЛГАРСКАТА банка, РОДНИЯ капитал, КОЛКО ДОБРЕ станало с ВИВАКОМ, колко вкусни са цигарите на БУЛГАРТАБАК, дето се вика личат си от самолет

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 96. 97 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#13] от "geneva_1980":

  Животът е за смелите, а не за страхливците. Страхливците се ужасяват от него.

 97. 98 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#77:"4i4e"]ТОЯ Е В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ,РАБОТАТА МУ ЕДНОВРЕМЕННО КАТО СЛЕДОВАТЕЛ, БАНКЕР, И МЕДИЕН МОНОПОЛИСТ ЕДНОВРЕМЕННО, ТАКЪВ ПРЕЦЕДЕНТ ПО СВЕТА ЕДВА ЛИ Е ПОЗНАТ[/quote]
  ТОЯ Е В КОНФЛИКТ И С ЧОВЕШКАТА ПРИРОДА.
  Най-големите предимства, с които е надарена човешката природа са разумът и речта. — Плутарх, древногръцки историк, есеист и философ-платонист.

 98. 99 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Да кажем, че проблемът с авоарите на държавните фирми е достатъчно осветлен и предстои решение.

  Сега обаче, още по-важен въпрос. Къде са вложени парите от задължителното допълнително пенсионно осигуряване? Как са там нещата, има ли практика на кръвосмешение???

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 99. 100 Профил на palaviq
  palaviq
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#93] от "boby1945":

  Явно доста се страхуват наистина някои от Василев.Някакъв си банкер с банка на 7-0 място. Явно защото, оказва се , е казал някои истиниИначе по никакъв начин друг не би могло да се обясни масираната атака срещу него от няколко дни в медиите на някои хораЯвно е понастъпал някойИначе досата по-мастити банкери остават доста настрани от полезрението на "Икономедия"Защо ли

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK