Хелзинкският комитет призова Цацаров да гарантира за надеждността на прокурорската проверка в МВР

Хелзинкският комитет призова Цацаров да гарантира за надеждността на прокурорската проверка в МВР

© Анелия НиколоваБългарският хелзинкски комитет (БХК) призова главният прокурор Сотир Цацаров да увери обществото в надеждността на прокурорската проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР) във връзка със сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев за подслушване на политици.


В позиция на организацията пише още, че липсва увереност, че прокуратурата ще е обективна по случая заради фактът, че Цацаров "е обществено видим като обвързан с евентуално виновния Цветан Цветанов и, въобще, с МВР. Г-н Цацаров бе избран от ВСС по манипулирана в негова полза процедура след промоционална кампания в негова полза от страна на Цветанов като тогавашен вицепремиер и МВР шеф". "Ако докладът не бъде публикуван, а вместо това главният и градският прокурори направят общи твърдения за неразкрито престъпление, каквито са всеобщите очаквания, само ще се потвърди (за пореден път) общественото мнение, че прокуратурата оневинява МВР и, в частност, Цветанов и Борисов", призовават от организацията.


От БХК отбелязват, че отсега градският прокурор Николай Кокинов, цитиран в пресата, прави заявка за лишаване на обществото от адекватна информация за резултатите от проверката. "Той се позовава на класифицираността на част от информацията, за да ни предупреди, че ще огласят резултати само в "рамките на възможното". Този претекст редовно се използва от властниците за потулване на истината относно (престъпната) употреба на СРС в България. В резултат обществото няма никакъв контрол върху тази (зло)употреба", пишат от организацията. 
В четвъртък лидерът на БСП Сергей Станишев съобщи, че от 2009 г. досега под ръководството на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветановнерегламентирано и противозаконно са подслушвани политици и бизнесмени. Той занесе данните от получения на електронната си поща сигнал на главния прокурор Сотир Цацаров, който по думите му бил впечатлен от конкретиката в информацията. На следващия ден той изпрати екип от 12 прокурори, начело с градския обвинител на София Николай Кокинов и заместника му Роман Василев. Те ще проверяват до 12 април, а след това до 16-ти ще трябва да изготвят доклад.


"Обществото има право да си състави изводи относно качеството на прокурорската работа по случая, като види методологията на проверката - разпитани ли са всички релевантни служители, проверени ли са всячески всички твърдени в сигнала конкретни факти. Проверка само по документи е априори ялова. Ясно е, че ако Цветанов е нареждал престъпно подслушване, то не е документирано", пишат от БХК.


Според организацията"Цацаров има история на съпричастност с целите на МВР обективирана в особена "наказателна политика", насочена към осъждане на посочените от МВР лица". От организацията припомнят, че и Цацаров, както и един от водещите проверката - заместник-градския прокурор Роман Василев са наградени с оръжие от Цветанов. "Главният прокурор носи тежест да обори пред обществеността обоснованото предположение, че действа в синхрон с политическите и други интереси на бившия вицепремиер Цветанов", пишат от БХК.


Второто съмнение според тях "тежи и върху прокурора Роман Василев, когото главният прокурор намери да определи за оперативен ръководител на въпросната проверка". "Причастността на Василев към позициите на ръководеното от Цветанов МВР се обективира и в негово дисциплинарно провинение, състоящо се в драстично нарушаване на презумпцията за невиновност по отношение на задържан и във вербален тормоз спрямо него. Не е необходимо да припомняме ареста на бившия министър Николай Цонев, който впоследствие бе оправдан в съда, и репликата на Василев: "Тъй като сте си абсолютен престъпник [...], колеги [по адрес на полицаите], както за всеки един престъпник - както трябва. Долу на земята, на колене!", пишат от БХК.


Според организация трета причина за съмнение, че прокурорската проверка ще бъде обективна е и фактът, че "в други случаи, касаещи СРС, експертите, използвани от прокуратурата, макар и привидно независими от МВР, са се оказвали в конфликт на интереси поради професионална обвързаност с неговото ръководство".


Хелзинкският комитет припомня, че "лошия опит на правосъдието с експерта от БАН Евгений Николов, за когото "Правен свят" съобщава, че  по делото за подкуп срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров "размотаваше съда с месеци, като искаше по-дълги срокове за изготвяне на експертизата, накрая отговори твърде формално на голяма част от въпросите, като се опитваше да се измъква от всеки допълнителен въпрос с твърдението, че всичко около СРС-тата е държавна тайна." От БХК припомнят случая и призовават прокуратурата да "внимава да не назначи подобен експерт и сега".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (145)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  С тези продухани прокурори какво да гарантира ??? Да ги уволни дисциплинарно, и на тяхно място съдии. Тогава евентуално може да се надяваме на някаква положителна промяна.

 2. 2 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Бий детето, преди да е счупило гърнето".
  Така разбирам призива на БХК.

  А 442 смята ли, че съдиите са по-малко "продухани" от прокурорите? Впрочем - сега ще се види.

 3. 3 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Любопитно

  [quote#2:"ccanov"]"Бий детето, преди да е счупило гърнето".
  Така разбирам призива на БХК. [/quote]
  Много интересен прочит. Да не сте от пиар централата на ГЕРБ?

  В позицията не се говори за бой, а за прозрачност. Написано е на български.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 4. 4 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Браво на БХК за изказаната позиция, мога само да се надявам зад тях да застанат и други обществени организации.
  Въпреки често противоречивите си действия в конкретния случай БХК заема една позиция изцяло в подкрепа на българското общество, което в последните години бе масово дезинформирано за действията на МВР.
  Макар и протеже на Цветанов г-н Цацаров има възможността да се раздалечи от досега съществуващата система на работа на Прокуратурата и да започне една истинска реформа, надявам се да не го държат на тясно с някой компромат и да станем свидетели на началото на катарзиса на българския съд и прокуратура и края на оневиняването на полицейските своеволия.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 5. 5 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  "с евентуално виновния Цветан Цветанов и, въобще, с МВР" малиииии е такова нещо не бях чел - евентуално виновния )))) В БХК има ли юристи изобщо и кой им е дал съвет да използват такъв израз Не че съм фен на онуй и на новия прокурор ама .. И друго - когато нещо се квалифицира като класифицирана информация в повечето случаи (а би трябвало винаги) да е така. Има три вида такава информация - държавна тайна, служебна тайна и чуждестранна класифицирана информация според закона.Маркирането на класифицираната информация се извършва чрез поставянето на съответен гриф за сигурност в който се съдържа нивото, датата на класифицирането и срока (според нивото на секретност) както и правното основание да се класифицира. Никое лице няма право на достъп до класифицирана информация единствено по силата на своето служебно положение а изключенията са изброени изчерпателно. Има строги правила за това как се дава разрешение за достъп свързани с проучване за надеждност и тн. Не може за щяло и нещяло да се мрънка че някой видите ли не искал да издаде такава информация.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 6. 6 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Международната хелзинкска федерация е регистрирана в Австрия и вече не съществува. Тя прекрати дейността си през 2007 г. след сведения за финансови измами и обяви несъстоятелност и фалит. Обаче групата в България продължава да използва името в продължение на години след ликвидацията на централата, което поставя под съмнение целта и статута й. За да се избегнат недоразумения, Българският хелзинкски комитет трябва ясно да заяви пред обществеността, че действа като независима местна НПО, а не като клон на международна организация, която вече не съществува.

 7. 7 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#6:"latcho59"]Международната хелзинкска федерация е регистрирана в Австрия и вече не съществува. [/quote]
  Първо проверете дали тази организация "The International Helsinki Federation for Human Rights " (IHF) съществува и тогава този комитет да призова.

 8. 8 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#7] от "latcho59":

  Фейтъл еръ! Чек диск фо редънданси

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 9. 9 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Роман Василев..........................................!!!

 10. 10 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#8] от "argosan":
  http://www.ihf-hr.org/ International Helsinki Federation for Human Rights Forced to Close Down. IHF was forced to file for bankruptcy and consequently close down due to a massive fraud committed by its former financial manager.

 11. 11 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Конците му се дърпат от Цветанов. Какво точно се очаква да гарантира??
  Проверката ще ръководят слугите на Цвинокио - Р. Василев и Кокинов

 12. 12 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Та по темата. Хубаво казано от Комитаджийте, само се надявам при следващата си прокламация БХК да не настояват съдя Тодорова да гледа делото, че има да чакаме 5 години докато разберем Темида на къде клони везната! Амин.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 13. 13 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#10] от "latcho59":

  Не ме разбирайте погрешно. По този казус седим от една и съща страна на барикадата, просто ми се стори странен коментара на коментара ви! Нищо лично или заядливо.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 14. 15 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 470 Любопитно

  А кой ще гарантира, че Цветанов няма да продължи да упражнява терор над МВР?

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 15. 16 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Гневно

  [quote#14:"latcho59"]http://www.bghelsinki.org/bg/stani-daritel/[/quote]
  Хелзинският комитет и лошия опит - «Cash & Carry»
  "Кеш енд Кери" търговия с правата на човека?

 16. 17 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 507 Неутрално

  И после путин сатрап бил.ми тея нпота перке се месят в дърьавни дела?

  харпун
 17. 18 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 682 Весело

  [quote#15:"martosto"]А кой ще гарантира, че Цветанов няма да продължи да упражнява терор над МВР? [/quote]
  Сменените началници в 12 без 5!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 18. 19 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#6:"latcho59"]Международната хелзинкска федерация е регистрирана в Австрия и вече не съществува. Тя прекрати дейността си през 2007 г. след сведения за финансови измами и обяви несъстоятелност и фалит.[/quote]
  Не след "сведения за финансови измами", а след разкрития, че счетоводителя й е крал пари заради любовницата си комарджийка. Не подмятайте неверни твърдения за цялата организация.

  [quote#6:"latcho59"]
  Обаче групата в България продължава да използва името в продължение на години след ликвидацията на централата, което поставя под съмнение целта и статута й.
  [/quote]
  Говорите глупости. Международната федерация не е "централа" на членовете си. Тя е независима организация, в която членуват други организации. Правете разлика между клонове на организация и независими организации, членуващи някъде.

  [quote#6:"latcho59"]За да се избегнат недоразумения, Българският хелзинкски комитет трябва ясно да заяви пред обществеността, че действа като независима местна НПО, а не като клон на международна организация, която вече не съществува.[/quote]
  Ами това е от ясно по-ясно написано в сайта им. Отваряли ли сте го?

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 19. 20 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#17:"bitaka"]И после путин сатрап бил.ми тея нпота перке се месят в дърьавни дела?[/quote]
  Ами "тези НПО-та" са юридически лица по специален за целта закон. Който ако познавахте нямаше да задавате този доста бзсмислен въпрос.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 20. 21 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не съм фен на тези НПО-та, но в случая действително тегнат сериозни съмнения върху проверяващите прокурори. Кокинов и особено Роман Василев със сигурност имат сериозни зависимости и е трудно да се повярва, че ще извършат обективно разследване.

 21. 22 Профил на toshko.zivkov
  *****
  Любопитно

  Станишеф и БХК ли успя да впрегне да му помагат? Колко ли е рИвал, горкият?

 22. 23 Профил на delta frost
  delta frost
  Рейтинг: 449 Гневно

  Надежда всяка тука оставете - гарван гарвану око не вади !

  Welcome to the New World Order - Megadeth
 23. 24 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#3] от "stalik":

  Ами тея от БХК освен смешни констатации и обслужване на интереси на партии в опозиция нищо друго не правят

 24. 25 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#24:"bta"]Ами тея от БХК освен смешни констатации и обслужване на интереси на партии в опозиция нищо друго не правят[/quote]
  Наистина. Вие как разбрахте? Не като отворихте уебсайта им и се запознахте с дейността им, определено. Известно ли Ви е за кампанията им за децата в домовете, които същата тази прокуратура замитат под килима? Известна ли е помощта, която оказват на бежанци? И делата, които водят срещу България за нарушаване на фундаментални права на гражданите й?

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 25. 26 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#5] от "bludniq_sin":

  заподозрения, по-добре ли ти звучи?

 26. 27 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Много сме го закъсали! Цацаров да гарантира...
  Ами на един главен прокурор това му е задължение по презумпция - да е стожер на законността. Ако трябва да го призоваваме да изпълнява задълженията си, втасахме я за пореден път. На такъв призив сега очаквам Цацаров да излезе със сакралното "Има обосновано предположение, че ..." След "че"-то, върви всичко.
  А най-вече: "Цвъ и Бъ са невинни". След което да излезе с предложение за провеждане на следствие за отговорността на лицата оклеветили чистите, невинни младенци от ГЕРБ.

 27. 28 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "с евентуално виновния Цветан Цветанов " откъде накъде БХК си позволяват да определят някой като виновен или не, пък камоли "евентуално виновен" и какви са те, че ще отправят призиви към Цацаров. Тия дни всички са се хванали за него, мисля че България забрави че има служебно правителство и проблеми за решаване.
  Този призив на БХК звучи като призива на Станишев, Цветанов да напусне политиката още преди да е приключила проверката.
  Странно на колко много хора пречи Цветанов, явно доста опашки е настъпал и доста интереси е засегнал, което мен лично доста ме радва.

 28. 29 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Опа, след разкритията за незаконно подслушване, а и след неадекватните изпълнения на Цветанов днес по телевизията, стражите във форума са минали "на дюшеци".
  Дано взимате извънредни, че ако сте ангария с този усилен труд само на стандартното заплащане, хич не ви виждам.
  Леко до изборите...

 29. 30 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#26] от "buran":

  Много по-добре "Евентуално виновния" не звучи обективно и е насочващо. Иначе както казах не съм и фен нито на цецко, нито на сатир, нито на пишман прокурорите които ръководят проверката.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 30. 31 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#25:"stalik"]Известно ли Ви е за кампанията им за децата в домовете[/quote]

  Тъй вярно. Сигурен съм, че ще спечелят някое и друго допълнително дело, с което после да се горедеят! А децата кучета ги яли. Нещо като неповторимият успех на делото "Йорданова и други срещу България". Дело спечелено, парите дарени, потупване по рамото, а проблема си остава. Така до следващия проблем. Не трябва да ги съдим хората, те толкова си могат!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 31. 32 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#28:"georgi_val"]"с евентуално виновния Цветан Цветанов " откъде накъде БХК си позволяват да определят някой като виновен или не, пък камоли "евентуално виновен"[/quote]
  Ми не го определят те, а прокурорът, назначил проверка. Главният. Ти въобщке схващаш ли какво се случва?


  [quote#28:"georgi_val"]и какви са те, че ще отправят призиви към Цацаров.[/quote]
  Неправителствена организация. А ти какъв си, че да имаш правото да го сезираш, а? Ти знаеш ли какво значи "прокурор"?


  [quote#28:"georgi_val"]Тия дни всички са се хванали за него, мисля че България забрави че има служебно правителство и проблеми за решаване. [/quote]
  Това е шокираща демонстрация на юридическа неграмотност. Работа е на съдебната система, не на правителството да правораздава.


  [quote#30:"bludniq_sin"]"Евентуално виновния" не звучи обективно и е насочващо.[/quote]
  Всеки има право на убеждения.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 32. 33 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#31:"argosan"]Тъй вярно. Сигурен съм, че ще спечелят някое и друго допълнително дело, с което после да се горедеят! А децата кучета ги яли.[/quote]
  Коментарът Ви е ярко неграмотен. Защото предполага, че трябва да бездействаме при безнаказаното издевателстване над деца. Съдебният контрол и наказателната отговорност за виновните по никакъв начин не означават, че децата "ще ги ядат кучета", а точно обратното. Но това може да види само човек с базисни познания за демократични институции и правов ред. Като какъвто/каквато не се показвате.


  [quote#31:"argosan"]Нещо като неповторимият успех на делото "Йорданова и други срещу България". Дело спечелено, парите дарени, потупване по рамото, а проблема си остава. [/quote]
  Кой проблем остава? Говорите откровени, неподправени глупости. Вие явно не разбирате какво казва решението по това дело. И че то казва че никой гражданин на държава-член на Съвета на Европа не може безогледно да гони гражданите си на улицата, дори да има формалистични законови основания за това. При това положение проблем остава само във вашите меко казанно странни понятия и представи.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 33. 34 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Закога бе другари.Не се ли убедихте,че на Серго са му вързали кънките и са го пуснали по пързалката.Излагацията беше пълна-могат да му подарят една антенка от Крайслер за спомен ония от Господари на Ефира.

 34. 35 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#32:"stalik"]Всеки има право на убеждения.[/quote]

  Това си е клевета а не убеждение! Имаше нещо като презумция за невинност в правния ред.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 35. 36 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#33] от "stalik":

  Уха! Стрелбата започна! Първо: Радвам се, че най-сетне си признахте, че не сте фен на БХК, за какъвто се представяхте, а част от тях, в кето няма нищо срамно, разбира се. Второ: Ако под "действие" разбирате само правно такова, то би трябвало да стегнете редиците, защото тези "действия" не водят до никакъв резултат. Аз бих ви предложил да изпозвате част от даренията си да построите едно две сиропиталища, да обучите пресонала и да настаните тези деца там. Тогава лично ще дойда да ви стисна ръката. Трето: Не казва само това. Казва с прости приказки, трябвало е по-рано да им биете шута, както във Франция ( там дори май им запалиха чергата, но според вашия "голям успех" си е в реда на нещата) но в БГ видиш ли, самонастаняването, което се е ширило години наред си е съвсем загонно, въприги, че противоречи на действащите закони, които всъщност другаря Кънев, смята за много добри! Проблема остава, защото вашият супер закон, нито решава нуждата на тези хора, нито на техните съседи. И така проблема остава! Амин.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 36. 37 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#25] от "stalik":

  Това с бежанците не е хубаво, така само ги насърчават...

 37. 38 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#19:"stalik"]Говорите глупости. Международната федерация не е "централа" на членовете си. Тя е независима организация, в която членуват други организации. Правете разлика между клонове на организация и независими организации, членуващи някъде. [/quote]Може ли да членуваш в ООН, да бъдеш организация към ООН и да си включил в наименованието си - български комитет, независима организация към ООН, ако Организацията на обединените нации е прекратила дейността си без да има правоприемник?
  [quote#19:"stalik"]Ами това е от ясно по-ясно написано в сайта им. Отваряли ли сте го?[/quote]
  Квазимодо, като първо, ти не си човека който определя кой говори глупости и кой умности. Като второ, знам много повече от теб за БХК, независимо от факта, че си вадиш хляба в нея.
  [quote#32:"stalik"]Това е шокираща демонстрация на юридическа неграмотност. [/quote]
  Правната ти неграмотност е потресаваща, "stalik".
  [quote#32:"stalik"]Неправителтвена организация.[/quote]
  с нестопанска или идеална цел, “неправителствена” или “недържавна” организация?
  [quote#20:"stalik"]Ами "тези НПО-та" са юридически лица по специален за целта закон. [/quote]
  До коментар [#19] от "stalik":не случайно има една максима „Пази се от "stalik"- човека на едната книга”. timeo hominem unius libri (страхувай се от човека на едната книга!) ...

 38. 39 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#38:"latcho59"]С нестопанска или с идеална цел, “неправителствена” или “недържавна” организация?[/quote]
  Ето ти и жокер - Устава на Български хелзинкски комитет
  http://www.bghelsinki.org/bg/za-nas/ustav-na-blgarski-helzinkski-komitet/
  Нали си голям юрист! – каза, презрително усмихнат,
  [quote]"latcho59"[/quote]

 39. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#33] от "stalik":
  Внимавай с отговора, "stalik"! Има капани във въпроса ми.

 40. 41 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#35:"argosan"]Това си е клевета а не убеждение! Имаше нещо като презумция за невинност в правния ред.[/quote]
  Вие изглежда нямате бегло понятие какво е клевета, според "правния ред". Както и че тук презумпцията не е нарушена.


  [quote#37:"lol"]Това с бежанците не е хубаво, така само ги насърчават...[/quote]
  Изглежда нямате идея какво е "бежанец". Пожелавам Ви да не Ви се случва на Вас. Но ако Ви се случи, дано не попаднете на някой като самия Вас.


  [quote#36:"argosan"]Не казва само това. Казва с прости приказки, трябвало е по-рано да им биете шута, както във Франция[/quote]
  Да, и не виждам какъв е проблемът. За какво е това уточнение? Какво в повече ни казвате? Как то променя коренно аргумента ми?


  [quote#36:"argosan"]Второ: Ако под "действие" разбирате само правно такова, то би трябвало да стегнете редиците, защото тези "действия" не водят до никакъв резултат.[/quote]
  Добре че сте Вие да дойдете да ни обяснявате тези неща.

  Останалите нелепици от коментара Ви няма да адресирам.


  [quote#38:"latcho59"]Може ли да членуваш в ООН, да бъдеш организация към ООН и да си включил в наименованието си - български комитет, независима организация към ООН, ако Организацията на обединените нации е прекратила дейността си без да има правоприемник?[/quote]
  Това сравнение ли трябва да е? Защото ако е, то е доста нелепо. ООН е организация формирана като спогодба на държави. Международната хелзинкска федерация е неправителствена организация. Сравнявате съвсем различни неща със съвсем различни режими. Всяка българска организация регистрирана в България може да начене или прекрати когато си поиска членството в която си избере международна НПО. Това не прави двете тъждествени и нито една от двете - клон на другата или структурно подчинена. Моля, отворете си ЗЮЛНЦ и почетете малко.


  [quote#38:"latcho59"]Квазимодо, като първо, ти не си човека който определя кой говори глупости и кой умности. Като второ, знам много повече от теб за БХК, независимо от факта, че си вадиш хляба в нея.[/quote]
  Всъщност хряба си вадя от кухнята. Но не ми отговорихте, всъщност. Отварял ли сте го? И ако да - защо твърдите, че не пише така, както пледирате да пише? Искате ли линк точно към страницата, където го пише?

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 41. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#41:"stalik"]Всъщност хряба си вадя от кухнята.[/quote]
  "stalik", член ли си на управителния съвет на БХК? С нестопанска или с идеална цел, “неправителствена” или “недържавна” организация е БХК?
  [quote#41:"stalik"]Това сравнение ли трябва да е? Защото ако е, то е доста нелепо. ООН е организация формирана като спогодба на държави. Международната хелзинкска федерация е неправителствена организация. Сравнявате съвсем различни неща със съвсем различни режими. Всяка българска организация регистрирана в България може да начене или прекрати когато си поиска членството в която си избере международна НПО. Това не прави двете тъждествени и нито една от двете - клон на другата или структурно подчинена. Моля, отворете си ЗЮЛНЦ и почетете малко. [/quote]
  [quote#38:"latcho59"]Правната ти неграмотност е потресаваща, "stalik".[/quote]

 42. 43 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#42:"latcho59"]"stalik", член ли си на управителния съвет на БХК?[/quote]
  Предположението Ви е нелепо. Прегледайте се при психиатър. Параноидните модели на мислене са тревожен белег.


  [quote#42:"latcho59"]С нестопанска или с идеална цел, “неправителствена” или “недържавна” организация е БХК?[/quote]
  Защо ми задавате този неграмотен въпрос? Има си устав на сайта на БХК където си пише, че той е сдружение за общественополезна дейност.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 43. 44 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#38:"latcho59"]Може ли да членуваш в ООН, да бъдеш организация към ООН и да си включил в наименованието си - български комитет, независима организация към ООН, ако Организацията на обединените нации е прекратила дейността си без да има правоприемник?[/quote]
  И още една глупост в примера Ви: БХК никъде не твърди понястоящем, че е "организация към" Международната хелзинкска федерация. БХК не е била, нито е понастоящем, пък и в бъдеще едва ли ще бъде клон на въпросната организация. Предвид което призивът Ви е меко казано несъстоятелен. Недоумявам с какво основание търсите сметка на БХК във връзка с МХФ, при положение че БХК никога не е била нещо повече от член на МХФ. Каква връзка търсите между двете организации, с изключнеие на бившето членство на едната в другата не разбирам.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 44. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#41:"stalik"]Всяка българска организация регистрирана в България може да начене или прекрати когато си поиска членството в която си избере международна НПО.[/quote]
  Българският хелзинкски комитет ясно да заяви пред обществеността, че действа като независима местна НПО, а не като клон на международна организация, която вече не съществува и да махне думата - "хелзинкски" в наименованието си. Всички тези "хелзински" комитети и други такива "правозащитни" организации са създадени за далавера и исмукване на пари в нечии джобове! Само се чудят какво да измислят, та да скубнат някоя пара оттук-оттам.

  Уставът (Хартата) на Обединените нации е договора, който образува и основава международната Организация на обединените нации.

 45. 46 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#41:"stalik"]Изглежда нямате идея какво е "бежанец". Пожелавам Ви да не Ви се случва на Вас. Но ако Ви се случи, дано не попаднете на някой като самия Вас. [/quote]

  Страшен аргумент...

 46. 47 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#41:"stalik"]Да, и не виждам какъв е проблемът[/quote]

  От вашето изказване илиза, че БХК приветства палежа, като средство за справяне с проблемите! Ще е хубаво това убеждение да го формулирате и да го пратите за обсъждане в бъдещия БГ парламент!

  [quote#41:"stalik"]Как то променя коренно аргумента ми? [/quote]

  Аргумента ми няма нужда от промяна! Прочетете го отново и коментирайте по същество.


  [quote#41:"stalik"]Добре че сте Вие да дойдете да ни обяснявате тези неща. [/quote]

  Съжалявам, че се обадих другарю! Как ли е съществувал светът до сега, без компетентната Ви намеса! Цинична, наемна и демагогстваща организация, като БХК, с времето единствено култивира хора толкова простодушни, колкото самта себе си (простете, че си позволих да перафразирам).

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 47. 48 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#44:"stalik"]БХК не е била, нито е понастоящем, пък и в бъдеще едва ли ще бъде клон на въпросната организация. [/quote]Българският хелзинкски комитет трябва първо ясно да заяви пред обществеността, че действа като независима местна НПО, а не като клон на международна организация, която вече не съществува и като второ, че получава финансиране от държавния бюджет от българския данъкоплатец.
  Българският хелзинкски комитет (БХК) обяви, че оттегля членството си в Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС). "Дезавуираме този орган, защото той е измама. С избора на главен прокурор на 20 дек.2012 г., мнозинството във ВСС доказа, че няма никакво намерение да се вслушва в гражданското общество – напротив, игнорира го безогледно", пише в позицията.
  Българският хелзинкски комитет (БХК) дали дезавуира и прякото държавно финансиране на неправителствените организации?! Субсидия /от лат. Susidum – помощ, подкрепа/ е форма на пряко държавно финансиране, което не е свързано с осъществяването на определен проект или дейности от НПО. Отпускат се за обща подкрепа на организациите от държавния или местния бюджет. В повечето случаи субсидиите се отпускат на организации, които имат значителен принос за изпълнението на държавни политики. Обикновено субсидиите се уреждат със закон и се отпускат от органа, който е отговорен за изпълнението на съответната държавна политика. Всяка година неправителственият сектор получава от държавния бюджет 10 милиона лева. Процедурата, по която се отпускат парите, обаче трябва да се промени. Легалното понятие, което се използва за означаване на безвъзмездната финансиране, отпускано от държавата на НПО е субсидия. Съществуващата в момента ситуация може да е благоприятна за някои организации (БХК) предвид заниженото ниво на контрол, осъществявано от държавата, но тази практика в никакъв случай не спомага за усъвършенстване процеса на държавно финансиране. Истината е, че Хелзинкският комитет години наред си измисля проблеми, за да пише едни доклади, заради които получава финансиране от държавния бюджет от българския данъкоплатец. Това БХК някак си неволно е забравил да го пише в позицията си...Моля БХК, това да не го забравя като ощетява държавния бюджет ! Българският хелзинкски комитет е неправителствена организация от групата на Международната хелзинкска федерация. Дейността на организацията се финансира от американски организации между които и Отворено общество на Джордж Сорос. Но Международната хелзинкска федерация е със седалище във Виена и е неправителствена организация - майка, носеща името на задкулисни съглашения (на английски: еntente) от Хелзинки. Започва да действа през 1976 година като американска частна неправителствена организация за наблюдения в бившите социалистически републики под името Хелзинки Уоч (Helsinki Watch – “Хелзинкски наблюдател”). Международната хелзинкска федерация за правата на човека е обявена в несъстоятелност.

 48. 49 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#45:"latcho59"]Българскит хелзинкски комитет ясно да заяви пред обществеността, че действа като независима местна НПО, а не като клон на международна организация,[/quote]
  БХК никога не е била клон на тази организация. Това вече го написах. И не зная защо го твърдите поначало. То е Ваша измислица.


  [quote#45:"latcho59"]и да махне думата - "хелзинкски" в наименованието си.[/quote]
  От къде на къде!?


  [quote#45:"latcho59"]Всички тези "хелзински" комитети и други такива "правозащитни" организации са създадени за далавера и исмукване на пари в нечии джобове! Само се чудят какво да измислят, та да скубнат някоя пара оттук-оттам. [/quote]
  Да, добре. И трябва да Ви повярваме защото...?


  [quote#45:"latcho59"]Уставът (Хартата) на Обединените нации е договора, който образува и основава международната Организация на обединените нации.[/quote]
  Това какво бощо има тук?...


  [quote#46:"lol"]Страшен аргумент...[/quote]
  Не по-страшен от Вашия. А!, ама то в изказването Ви всъщност нямало аргумент...

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 49. 50 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#42:"latcho59"]"stalik", член ли си на управителния съвет на БХК[/quote]

  Да се надяваме, че не е! Противното, дори и аз не бих им го пожелал! Пък и не очаквайте един циник да ви даде директен, камо ли конкретен, отговор!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 50. 51 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#47:"argosan"]От вашето изказване илиза, че БХК приветства палежа, като средство за справяне с проблемите![/quote]
  Много ми е интересно каква фантазия трябва да има човек за подобен прочит.


  [quote#47:"argosan"]Аргумента ми няма нужда от промяна! Прочетете го отново и коментирайте по същество. [/quote]
  Не говорех за Вашия, а за моя. Внимавайте с местоименията.


  [quote#47:"argosan"]Цинична, наемна и демагогстваща организация, като БХК, с времето единствено култивира хора толкова простодушни, колкото самта себе си (простете, че си позволих да перафразирам). [/quote]
  Простодушието е изцяло Ваша черта. Видима от общите Ви приказки, които всеки втори драскач по форумите може да напляска за 5 минути. Лишена сте от базисна представа за това как нещата се случват на практика.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 51. 52 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#50:"argosan"]Да се надяваме, че не е! Противното, дори и аз не бих им го пожелал! Пък и не очаквайте един циник да ви даде директен, камо ли конкретен, отговор! [/quote]
  Личните нападки няма да придадат тежест на тезата Ви, нали знаете? А тезата Ви е просто средностатистическо оплюване. Да бяхте свършила нещо по-добре от БХК, щях сега да защитавам Вас и Вашата позиция. Но май не сте. Ама на теория сте за шестица. Браво...

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 52. 53 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  До коментар [#44] от "stalik":
  До коментар [#43] от "stalik":Омръзна ми да те питам
  [quote#42:"latcho59"]"stalik", член ли си на управителния съвет на БХК? С нестопанска или с идеална цел, “неправителствена” или “недържавна” организация е БХК?[/quote]

 53. 54 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#48:"latcho59"]Българскит хелзинкски комитет (БХК) дали дезавуира и прякото държавно финансиране на неправителствените организации?! Субсидия /от лат. Susidum – помощ, подкрепа/ е форма на пряко държавно финансиране, което не е свързано с осъществяването на определен проект или дейности от НПО. Отпускат се за обща подкрепа на организациите от държавния или местния бюджет. В повечето случаи субсидиите се отпускат на организации, които имат значителен принос за изпълнението на държавни политики. Обикновено субсидиите се уреждат със закон и се отпускат от органа, който е отговорен за изпълнението на съответната държавна политика. Всяка година неправителственият сектор получава от държавния бюджет 10 милиона лева. [/quote]
  Това не ми беше известно досега. В кой закон е разписано. Бих се запознал с радост.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 54. 55 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#49:"stalik"]Да, добре. И трябва да Ви повярваме защото...? [/quote]

  Защото е прав!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 55. 56 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#49:"stalik"]От къде на къде!? [/quote]
  Защото аз, в качеството си на български гражданин и данъкоплатец, така казвам:
  [quote#48:"latcho59"]Българскит хелзинкски комитет получава финансиране от държавния бюджет от българския данъкоплатец. [/quote]

 56. 57 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#53:"latcho59"]Омръзна ми да те питам[/quote]
  Има ли смисъл да отговарям на човек, който твърди произволни неща? Мисля, че отговорът ми е без значение. Дали ще отговоря "не" или "да" (1) няма да Ви попречи да твърдите, че все пак съм, просто защото сте толкова елементарен, че смятате, че това е относимо към аргументите ми; и (2) този въпрос е неотносим към съдържанието на аргументите ми; той няма да промени качеството им, нито ще отмени Вашата тежест да докажете твърденията си.


  [quote#55:"argosan"]Защото е прав![/quote]
  Ами докажете го.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 57. 58 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#56] от "latcho59":

  Вече помолих да ми докажете това. Посочете ми на първо място в кой закон е разписано такова нещо. Не съм запознат. След това от къде знаете, че това е истина за БХК? Има ли списък някъде? Това би трябвало да е публична информация.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 58. 60 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тече типичното оклеветяване на говорещия неудобни истини...

 59. 62 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#59] от "latcho59":

  Благодаря. Ще го плегледам. Първото, което констатирам, е че там няма списък с организациите, които получават такова финансиране, нито се говори за БХК. Имате ли източник за твърдението, че БХК получават такова финансиране. Те имат страница с донори на сайта си по принцип.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 60. 63 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#51:"stalik"]Много ми е интересно каква фантазия трябва да има човек за подобен прочит.[/quote]

  Защо фантазия? Според вас самият случилото се във Франция, е съвсем нормално и не виждате проблем.

  [quote#51:"stalik"]Не говорех за Вашия, а за моя. Внимавайте с местоименията. [/quote]

  Ника де срещнах такъв!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 61. 64 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 447 Неутрално

  До коментар [#57] от "stalik":

  сталик, като излезе статия за бхк, (за педераси, гейове и/или лезбийки също, но там е разбираемо поради сексуалната ти дезориентация), по-надолу в коментарите със сигурност няма как да не си ти. това навява мисли, че си платен джавкар (идва от джавкане) и спамиш форума.

  за тези, които искат да видят истинския сталик - моля (няма да съжалявате!!!) - http://stalic.livejournal.com/

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 62. 65 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#61] от "latcho59":

  Сега видях това: "В България, Постановлението на МС за разпределение на средствата на ЮЛНЦ се обнародва в Държавен вестник". Значи вероятно в Държавен вестник има такъв списък. Опитайте се да го откриете. Ще опитам и аз.


  [quote#63:"argosan"]Според вас самият случилото се във Франция, е съвсем нормално и не виждате проблем. [/quote]
  Не съм заявявал такова нещо. Не зная за какво говорите.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 63. 66 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#64:"512"]сталик, като излезе статия за бхк, (за педераси, гейове и/или лезбийки също, но там е разбираемо поради сексуалната ти дезориентация), по-надолу в коментарите със сигурност няма как да не си ти. това навява мисли, че си платен джавкар (идва от джавкане) и спамиш форума. [/quote]
  Ще коментирам каквото си искам. Или трябва да търся Вашето одобрение? Ако хомофобията Ви се обрива от това, че някой Ви казва неудобни неща, значи ще продължавам все така да пиша.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 64. 67 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#52:"stalik"]Да бяхте свършила нещо по-добре от БХК, щях сега да защитавам Вас и Вашата позиция. Но май не сте. Ама на теория сте за шестица. Браво... [/quote]
  Свършил съм и върша за правата на гражданите ни, много повече и много по-добре от БХК.

 65. 68 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#67:"latcho59"]Свършил съм и върша за правата на гражданите ни, много повече и много по-добре от БХК.[/quote]
  Да, добре. Повярвах Ви.

  Списъка ми дайте, списъка с държавно финансираните. Като подмятате твърдения не се "разсейвайте" приятно, когато бъдат поискани факти. Бъдете така добър да ме убедите в твърденията си.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 66. 69 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#65:"stalik"]Не съм заявявал такова нещо. Не зная за какво говорите. [/quote]

  Ма наистина ли?

  [quote#41:"stalik"]Да, и не виждам какъв е проблемът.[/quote]

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 67. 70 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#69:"argosan"]Ма наистина ли?[/quote]
  Да, коментирайки евикциите във Франция, които не бяха аналогични на българския случай. Къде виждате проблем точно?

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 68. 71 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 825 Неутрално

  "В позиция на организацията пише още, че липсва увереност, че прокуратурата ще е обективна по случая ..."

  А у мене липсва увереност че т.н.ХК е обективен по каквото и било!

  Да разлая троловете!!
 69. 72 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#70] от "stalik":През 2013 г. правителството раздаде 10 млн. лв. на граждански организации по свое усмотрение. Парите ще бъдат разпределени между 25 неправителствени организации (НПО).
  http://www.segabg.com/article.php?id=630773
  А за 2012 г. 30 неправителствени организации са получили държавна субсидия в размер на 5 милиона лева, като голяма част от парите са похарчени за наеми на офиси и режийни разходи. Започнала е проверка от Министерството на финансите, но настояването баше да се сезира и прокуратурата.

 70. 73 Профил на Пешо Атома
  Пешо Атома
  Рейтинг: 367 Весело

  Copy/Pastе
  ВИЦ....
  „”Питат радио "Ереван" – Къде е Бойко Борисов-Буда???
  Радиото отговаря: - Там където му е мястото...... в МИША ДУПКА!!!
  www.segabg.com/pic/11099/643057-l.jpg

 71. 74 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#68:"stalik"]Да, добре. Повярвах Ви. [/quote]
  До коментар [#68] от "stalik":
  Попитали един древногръцки мъдрец, философ - "Защо си потен?", а той отговорил - "Спорих с прости хора."
  Днес аз съм потен.

 72. 75 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  БХК трябва да бъде призован да свидетелства, че благодарение и на него, политическият процес у нас не носи и грам от криминалното съдържание на икономическият ни "преход".
  По-спокойно, Дами и Господа, не се дръжте като Светии от последният ден...

 73. 76 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#72] от "latcho59":

  Браво, но аз пак не виждам нищо за БХК във въпросния линк. Иначе вече разбрахме, че някакви НПО-та получават такива субсидии.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 74. 77 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Сигналът за подслушване на видни политици и бизнесмени, който лидерът на БСП Сергей Станишев занесе в прокуратурата, е достоверен. Това съобщи лично главният прокурор Сотир Цацаров.
  Той обаче си позволи да маркира един детайл, който досега убегна от полезрението на общството а именно - че в деня на обвяването на служебното правителство американският посланик у нас Марси Рийс направи визита при Станишев. Според Цацаров това посещение е една от следите, по които прокуратурата работи, за да разплете изцяло сигнала със СРС-тата и незаконните подслушвания.

 75. 78 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#70:"stalik"]Да, коментирайки евикциите във Франция, които не бяха аналогични на българския случай[/quote]

  Да прав сте! Там ги прогониха и им запалиха рахатлъка, тука им го бетонираха. И пак питам помогнахте ли някому с тези ваши действия? Въпросът е риторичен, разбира се!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 76. 79 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#78:"argosan"]Да прав сте! Там ги прогониха и им запалиха рахатлъка, тука им го бетонираха. И пак питам помогнахте ли някому с тези ваши действия? Въпросът е риторичен, разбира се![/quote]
  Кои са моите действия, госпожице или госпожо?

  Тук значението на това решение на ЕСПЧ е в две направления: да, помогнато е на хора да не останат неподсигурени на улицата, попречено е да се генерират бездомници; и второ, да, помогнато е на всички нас, от гледна точка на стандартите за спазване на правата на всички ни. Защото утре аз или Вие можем да сме на мястото на тези хора.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 77. 80 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#76:"stalik"]Браво, но аз пак не виждам нищо за БХК във въпросния линк.[/quote]
  БХК не се хвали, щом изкалъпи някоя тъмна сделка, не бие барабан на мегдана, а се попритулва из кръчмарските ъгли.
  За падналото правителство обаче такива понятия, като кумова срама са някаква възрожденска отживелица. Бие си барабана баш насред мегдана, появява се в централните новини и почва да се хвали как са уредили приятелчетата си с
  [quote#72:"latcho59"]10 млн. лв. на 25 неправителствени организации (НПО) по свое усмотрение. [/quote] с такива привилегии и бонуси, с които не се е удостоявала и любимата наложница на китайския император Че Уан Ти от династията Цин.

 78. 81 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#80:"latcho59"]БХК не се хвали, щом изкалъпи някоя тъмна сделка, не бие барабан на мегдана, а се попритулва из кръчмарските ъгли. [/quote]
  Не ми говорете нелепици. От ясно по-ясно пише, че списъкът се публикува в Държавен вестник и има решение на Министерски съвет по въпроса. Намерете и докажете. Безпочвените Ви твърдения изискват да понесете тежестта си на доказване.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 79. 82 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#79:"stalik"]Защото утре аз или Вие можем да сме на мястото на тези хора. [/quote]

  Утре може да нямате пари за хляб, това не ви дава право да крадете, или ?! Колкото и да обличате думите си с общочовешки цели, това не променя факта, че проблемите остават, а не се решават, въпреки гръмките ви слова!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 80. 83 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#79:"stalik"]правата на всички ни[/quote]

  А задълженията ни?

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 81. 84 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#82:"argosan"]Утре може да нямате пари за хляб, това не ви дава право да крадете, или ?! Колкото и да обличате думите си с общочовешки цели, това не променя факта, че проблемите остават, а не се решават, въпреки гръмките ви слова![/quote]
  Ми напишете писмо до ЕСПЧ и им обяснете как са сбъркали. Сигурен съм, че ще проявят дълбок интерес.

  [quote#83:"argosan"]А задълженията ни?[/quote]
  О, сега и до евтини клишета ли прибегнахме? Какво имате да кажете Вие за задълженията на хората, които са щели да бъдат превърнати в бездомници? Какво щяхте да направите Вие, когато тези хора останат на улицата и проблемът се задълбочи? Какво поначало правите Вие, освен да пишете извисени критики от пантеона на социалното инжинерство, който сте възседнала като тоалетна чиния?

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 82. 85 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Пак изместихте ударението... Не е толкова важно дали е БХК или обикновен гражданин! Стига сме се навирали в хомота - да ни шият, да ни бият, подслушват, работят, разработват, ослухтяват, лъжат. Стига толкова и заради туй искам яка проверка! Не вярвам на МВР по принцип, а на Цвъковото - от опит!

  effi
 83. 86 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#81:"stalik"]Не ми говорете нелепици. [/quote]
  Доста нагло същество си ти. Много нагло, досадно и просто същество! Той ми е написал сто коментара изцепки и нелепици и сега има някакви претенции!
  До коментар [#81] от "stalik":Хайде, махай ми се от главата, че си жалък.

 84. 87 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  Радвам се, че отварянето на трудовия пазар, разбуни духовете на Европа и цинизма им почна да ги хапе по задните им части.

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 85. 88 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#85] от "effi":

  Когато разумът говори, дори форумът мълчи! Подкрепям!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 86. 89 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#84:"stalik"]Какво поначало правите Вие, освен да пишете извисени критики от пантеона на социалното инжинерство, който сте възседнала като тоалетна чиния?[/quote]

  не вярвам в социалното другото не съм сигурен от къде го знаете, но ще ви се доверя! Лек ден!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 87. 90 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 851 Весело

  До коментар [#64] от "512":
  +++++++++++++
  Куул! Как го набара тоз матриал, направу ма уби!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 88. 91 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 813 Неутрално

  БХК са шепа хора, които не са свършили абсолютно нищо за България и обществото. Нещо повече - занимават се с намиране на вратички за източване на държавни средства и съдебни дела против страната. Да говорят от името на обществото е цинизъм и наглост. Този призив е пример за неграмотност и тъпа соц. пропаганда. Като се има предвид, кой го казва, ефектът може да бъде само негативен.

 89. 92 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#85:"effi"]Не е толкова важно дали е БХК или обикновен гражданин! [/quote]
  Важно е.
  [quote#85:"effi"] Стига толкова и заради туй искам яка проверка! Не вярвам на МВР по принцип, а на Цвъковото - от опит![/quote]
  До коментар [#85] от "effi":
  Искаш, ама няма! – всички са навързани като свински черва.

 90. 93 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#86:"latcho59"]Доста нагло същество си ти. Много нагло, досадно и просто същество! Той ми е написал сто коментара изцепки и нелепици и сега има някакви претенции!
  До коментар [#81] от "stalik":Хайде, махай ми се от главата, че си жалък. [/quote]
  Ама моля Ви се, сдържайте си нервите. И недейте смята, че някой е длъжен да Ви вярва заради хубавите сини очи. Всеки, който твърди нещо, го доказва. Вие не го направихте.

  И не ми казвайте дали да се махам или не. Това тук не Ви е бащиния. Злобните изблици не са аргументи и факти.


  [quote#91:"valbe"]БХК са шепа хора, които не са свършили абсолютно нищо за България и обществото. Нещо повече - занимават се с намиране на вратички за източване на държавни средства и съдебни дела против страната. Да говорят от името на обществото е цинизъм и наглост. Този призив е пример за неграмотност и тъпа соц. пропаганда. Като се има предвид, кой го казва, ефектът може да бъде само негативен.[/quote]
  Ето един прекрасен пример за нулевата правна грамотност на българина средно взето и на критиците на правозащитната дейност в частност. Господине, съденето на държавата не е дейност против обществения интерес, а в негова полза. Вие съзнавате ли, че всяко спечелено дело срещу държавата ни в Страсбург е един спечелен стандарт за правата на всички нас като граждани срещу произвола на държавата? И за какви "държавни пари" говорите? Бъдете конкретен в твърденията си. Освен ако не говорите общи приказки и произволни обвинения, които си съчинявате по странични причин.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 91. 94 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#93:"stalik"]Вие съзнавате ли, че всяко спечелено дело срещу държавата ни в Страсбург е един спечелен стандарт за правата на всички нас като граждани срещу произвола на държавата?[/quote]

  До коментар [#93] от "stalik":Болнак, ти какво спечелено дело имаш в Страсбург? Аз лично имам, а ти? "stalik", ти влизал ли си поне веднъж в живота си в съдебна зала?

 92. 95 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#94:"latcho59"]До коментар [#93] от "stalik":Болнак, ти какво спечелено дело имаш в Страсбург? Аз лично имам, а ти? "stalik", ти влизал ли си поне веднъж в живота си в съдебна зала? [/quote]
  Предупреждавам Ви за втори път за тона и личните нападки. Първо.

  Второ, не зная защо ме питате тези въпроси. Аз говоря за БХК, не за себе си. Така че как въпросът дали АЗ съм влизал в съдебна зала е релевантен контрааргумент към твърдението ми, което цитирате?

  И трето - да, влизал съм в съдебна зала. И имам спечелени няколко дела пред ВАС. Но още веднъж - това какво общо има с цитираното мое изказване? Контрааргумент ли трябва да го играе това въобще?

  И кое е Вашето дело, което сте спечелил пред ЕСПЧ? С радост ще го прочета.

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
 93. 96 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#95] от "stalik":
  Има законова забрана и ще е в нарушение на императивна правна норма, неук "stalik" патагонски.
  Има един вид "stalik"-маниаци, тъй наречените непризнати гении, които вярват, че като наричат другите бездарни, ще станат талантливи; колкото по-силно крещят „Бездарен си!” — толкова по-талантливи си мислят, че стават...

  Сталик бре, чети! - Сталик не чете...

 94. 97 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#96:"latcho59"]Има един вид "stalik"-маниаци, тъй наречените непризнати гении[/quote]
  Тях, бездарниците, и в рая да ги пуснеш да живеят, и на Парнас да ги качиш — пак нищо свястно няма да могат да направят.“ - Стефан Цанев

 95. 98 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#95:"stalik"]И кое е Вашето дело, което сте спечелил пред ЕСПЧ? С радост ще го прочета.[/quote]
  [quote#96:"latcho59"]Има законова забрана и ще е в нарушение на императивна правна норма, неук "stalik" патагонски. [/quote]

 96. 99 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#95] от "stalik":

  "Изваждането на хората от домовете им би съставлявало вмешателство и в правото им на личен и семеен живот" - БХК Маргарита Илиева. Я да видиш ти! От вашите уста в банковите уши!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 97. 100 Профил на stalik
  stalik
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#96:"latcho59"]Има законова забрана и ще е в нарушение на императивна правна норма, неук "stalik" патагонски. [/quote]
  И коя е тази "законова забрана"?

  Nous ne sommes rien, soyons tout!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK