Прокуратурата ще обяви резултатите от проверката в енергетиката

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  А какво става с проверката на

  Зап-Прока на

  Мутрата Борис Велчев >


  потулвала делата в енергетиката ... ??!!  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  И не отнемайте прекалено бързо лиценза, първо няколко многомилионни глоби и след това лиценза.

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Ако Прокуратурата не обяви, че в НЕК има ОГРОМНИ злоупотреби, значи и новият прокурор прикрива енергийната мафия!Това е индикатора!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно  При всички Каламбури
  при кадруването на Мутрата Овч

  в Енергетиката всичко е замазано и омургулявено .....


  Мутрата не случайно имаше
  12 заместник министри ...... !!!?,
  които подписваха "на парче" различни части от анекси, договори, писма и т.н. .... така, че накрая да няма виновен.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 5. 5 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  А няма нужда.....това ще е поредната манджа с грозде

 6. 6 Профил на typalypa
  typalypa
  Рейтинг: 470 Весело

  Ами следващите протести пред прокуратурата и съда.Последният понеже е МНОГО независим не би трябвало да има полицай.То май от там трябва да се почне....

 7. 7 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#3] от "lz2":07:51 ч.??!
  До коментар [#1] от "barcelonski":08:13 ч.??!
  Ало, двамата, работното ви време от 06:00 ч. до 22:00 ч. ....При закъснение ви се удържа от заплатата. Виждам закъснение, преждевременно напускане на работа, неявяване на работа и неуплътняване на работното време. Ще ви наложат санкция за такова закъснение. Уволнение поради закъснение.
  А къде са другите ви колеги и колежки?

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  особени залози на вземания по дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от ТЕЦ "Марица-изток" 1 и 3
  ____________
  По този казус трябва да се издават присъди по смисъла за "национално предателство" с конфискации и оповестяване на всички замесени с американските мафиоти !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#7] от "latcho59":

  ООО Лачка, четвърто поколение юрист, пък от работническо-селски произход,

  Ние не сме на "работно време", а сме върли врагове на крадливата ви партия БСП и искаме да я смачкаме и ще я пратим в гробищата! Затова сме винаги на линия!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#3] от "lz2":

  НЯМА ДА ОБЯВИ НИЩО ЗА НЕК.Сицилиянската мафия пасти да яде.

 11. 11 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  АЕЦ „Козлодуй” кандидатства за вписване в книгата на рекордите „Гинес”?

  Предстои ли назначаването на шести директор на централата, за по-малко от четири годишен период? За нещо такова намеква в последният си брой вестник „БанкерЪ”, във водещия материал:

  Плевят герберите в БЕХ и АЕЦ

  Ако това се случи то родната централа наистина би следвало да кандидатства пред книгата на рекордите „Гимес” и така да ни донесе световна слава и гордост. Не ли? Но преди да ви покажа материала нека споменем с „уважение” имената на участниците в рекорда.
  Идвайки на власт ГЕРБ заварват на директорското място в АЕЦ „Козлодуй” близкия приятел, от студентските години, на Р. Овч. инж. Иван Генов. През септември 2009-та той е заменен от племенника на Гриша Филипов (министър председател на България 1981-1986 години) инж. Димитър Ангелов. През ноември 2010-та Ангелов е заменен от счетоводителя Костадин Димитров. През септември 2011-та последният подава оставка, по здравословни причини и на негово място е назначен инж. Александър Николов. Поради особенно бурния си нрав малко повече от два месеца след назначаването на Николов за шеф на централата той бива нападнат пред дома си, повален на земята с леки охлузвания, но и с порязано ухо. С тази случка той сигурно също би могъл да кандидатства пред книгата на рекордите, защото едва ли има по света друг негов колега, който да се похвали с такава „случка”? Макар че е сменен през май 2012-та, за съжаление, не може да кандидатства за най-кратък престой на върха, защото рекорда тук се държи от Иван Иванов – Беловеца, поставен преди много години. През май 2012-та директор на централата става „експерта” по доставки на детски закуски Валентин Николов, инженер по диплома, но търговец по душа. По негово време родната централа се прочу и с един друг рекорд. За по малко от шест месеца успя да спре аварийно цели четири пъти някой от дават действащи енергоблока/реактода. Три пъти блок/реактор 5 и веднъж -6-ти. За подготовката на последните две спирания даже си направих труда да ги предупредя цели две седмици предварително, но те са прекалено горди да слушат един обикновен блогър.
  Толкова честа смяна на ръководството на каквото и да е предприятие е повече от тревожен симптом и знак за дълбоки и непреодолими проблеми. За една АЕЦ подобен тренд е сигнал за предстоящ апокалипсис? Не ли? Само се поставете на мястото на персонала, който през по-малко от осем месеца трябва да настройва програмата си за сервилност към особенностите на новия „вожд”. Представяте ли си? Ама то не се издържа. Как след това да си гледат и изпълняват спокойно и професионално преките служебни задължения? Всяка сутрин се събуждат в студена пот: „Кой ще ни спуснат днес?”
  „БанкерЪ” не споенават предположително име на новия кандидат. Но в същото време, изреждайки серия от парашутисти/калинки, който най-вероятно ще последват Валентин Николов по обратния път към София, в материала учудващо нито веднъж не се споменава името на ЧЕП Владимир Уручев? Последния, бидейки евродепутат и нарушавайки член 68 на Конституцията на РБ участва в СД на АЕЦ „Козлодуй”, а също така и в УС на ДП „РАО”. Сигнал за тези негови закононарушения е подаден в Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) още на 3-ти септември 2012-та година. За сега имаме устното уверение на председателя на комисията Филип Златанов, че решение по казуса е било взето на 19-ти март 2013-та, но вече две седмици въпросното решение не се публикува. Въпреки това лично от докладчика по случая знам, че решението е, че Уручев не е в конфликт на интереси. Ако ви харесва? Защо „БанкерЪ” не споменава нищо за това, не знам? Ето какво казва за предстоящите рокади вестника, в частта за АЕЦ „Козлодуй”:

  Другият кадър на ГЕРБ, нарочен за гонене, е шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов. Едва ли има някой в бранша, който да не се е убедил в "компетентността" на специалиста по двигатели с вътрешно горене. В началото на март дори се стигна до открит конфликт между него и заместника му в атомната централа Александър Николов, който го обвини в забавяне на ремонтната и инвестиционната програма и прогнозира, че последиците от управлението му ще са фатални не само за "Козлодуй". Ушите на "бунтаря" бързо бяха издърпани от началника, но пък казаните тогава думи няма как да не предизвикват съвсем основателни притеснения в новото ръководство на министерството.
  С Валентин Николов очевидно ще си заминат и другите партийни креатури в централата. Най-вече членът на борда на директорите Марина Армутлиева, която бе началник на кабинета на енергийния министър Делян Добрев. Младата еколожка вече започна да губи почвата под краката си, след като бе освободена като член на съвета на директорите на друго държавно дружество - "Мини Марица-изток". Все още обаче освен в АЕЦ-а фигурира и в надзора на Хидроенергийната компания "Горна Арда".
  Спорна фигура в ръководството на "Козлодуй" е и главният административен секретар Калин Стануков. Бившият заместник-кмет на район "Студентски" по времето на СДС е завършил хидравлична и пневматична техника, което е доста далеч от атомната енергетика.
  Международният секретар на ГЕРБ Валя Чилова пък е изпълнителен директор на ВЕЦ "Козлодуй". Там в борда влиза и бизнесменът Петър Яйманов, който по едно време бе и съветник на земеделския ексминистър Мирослав Найденов.
  Очаква се да бъде посочена вратата и на изпълнителния директор на проектната компания за изграждане на VII блок на АЕЦ "Козлодуй" Любен Маринов. Той е бил експерт в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, при все че съдейки по някои непотвърдени информации, е завършил история в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Справка в информационната система "Дакси" показва, че през юли 2007-а е регистрирал фирмата "Маринов сервиз" - ЕООД, с предмет на дейност: ремонт и диагностика на автомобили и кари, проектиране, изработка и монтаж на алуминиева и PVC дограма и други хидро- и топлоизолации и т.н. Та този човек бе определен да движи изграждането на нов 1000-мегаватов блок в АЕЦ "Козлодуй".
  В интерес на обективността поискахме и официалната позиция на икономическото министерство за политическите назначения, но така и не получихме конкретен отговор. Обяснено ни бе само, че кадровите смени вече се обсъждат и след уточняването им ще бъдат съобщени на медиите. А че разместване на пластовете ще има, говори и поисканата от Асен Василев проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция на обществените поръчки на най-големите държавни предприятия в енергетиката. Както се казва, няма дим без огън.

  Ако бях религиозно вярващ щях да възкликна: „Боже, пази ни от некадърни, прости и безгранично алчни управници!”

  Докато готвех за пускане горния материал излезе поредна „новина”: Главния диспечер на тока подаде оставка.

  Очевадно корабът потъва, бавно но сигурно?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  [quote#9:"lz2"]Затова сме винаги на линия![/quote]
  Т.н. поздрав е следния: "За делото на герберизма, за щастието на идеолозите на “герберизма” в нашата родина – бъдете готови!", на което, "lz2", се отговаря "Винаги готови!"
  Защото Бойко Борисов и Цветан Цветанов обичат да казват, че в ГЕРБ има по няколко човека за всеки пост, "lz2". Реална опасност. Кръстовищата в България са прекалено много.

 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  [quote#7:"latcho59"]....работното ви време от 06:00 ч. до 22:00 ч. ....При закъснение ви се удържа от заплатата. Виждам закъснение, преждевременно напускане на работа, неявяване на работа и неуплътняване на работното време. Ще ви наложат санкция за такова закъснение. Уволнение поради закъснение. [/quote]
  Така ли са оформени договорите с кутевчетата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Бившият солунски кмет е осъден с доживотна присъда за "бездействие" по повод кражбите в общината на стойност някакви си 10млн. евро. Р.Овч. завлече енергетиката ни с много повече по същия метод на "прикрито" безхаберие. Нещо повече - при нужни на страната 1/3 от съществуващите мощности за производство на ток, той и БСП ни натрапваха БЕЛЕНЕ за още 22млрд.!? Т.е. да бъдем продадени завинаги на Кремъл. Няма съмнение каква трябва да е присъдата за цялата "енергийна" пасмина начело с Р.Овч., СтаниГей и сие!

 15. 15 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#13:"Храбър"]Така са ни оформени договорите [/quote]
  Е, тогава:
  „Останете гладни! Останете безразсъдни!“
  Стив Джобс

 16. 16 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Доста бързо я приключиха проверката. Малко съм учуден, то така трябва да се работи, бързо и ефективно, но когато е в Бг имам известни съмнения.
  "учредените особени залози на вземания по дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от ТЕЦ "Марица-изток" 1 и 3" - тук ако излезе нещо според мен е по вероятно да е в градинката на Румен Овчаров, а не на Костов. Станишев удобно се обърна срещу него още преди няколко дни, да видим... интресно е какво ще стане.
  А кога ще ги обяват тези резултаит, от статията не става много ясно.

 17. 17 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Уважаеми колеги,
  Защо първо не чуем (прочетем) резултатите от проверката, а после на воля да си коментираме?
  Само питам...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 18. 18 Профил на typalypa
  typalypa
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#17] от "Депутат 241":

  Защото при пасивно гражданско отношение от сега мога да ти напиша резултатите.......

 19. 19 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Аз ще ви кажа какви ще са резултатите от проверката - Виновни НЯМА!

  "От извършената проверка не бяха установени нарушения на законодателството. Няма виновни длъжностни лица".

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 20. 20 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#19] от "Другарката Михайловна":

  Не и този път, защото народа вече е в постоянна готовност....

 21. 21 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#20] от "pentuer":

  И кво се очаква да направи народа? Решенията на съда не се коментират, а се изпълняват!

 22. 22 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#21] от "ivanalex2":

  Да е имало някакви проверки досега преди бунтовете в ДКВЕР,
  НЕК, АЕЦ, ЕРП, някой да е говорил за договорите в енергетиката,
  в ЧЕЗ ,Някой да се е сещал Че лиценз може да е отнет?
  Да решенията на прокуратурата се изпълняват,колкото и абсурдни да са те, но при едни нови вълнения прокуратурата
  ще се подсети , че макар и независима, се издържа от данъкоплатеца и не може до безкрай да му накърнява интересите ненаказано....

 23. 23 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 919 Неутрално

  В енергетика нещата са толкова мътни и кървави, че колкото и проверки да се назначат резултата е предизвестен.

 24. 24 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Нека прокуратурата даде смислено обяснение на обявените от Яне Янев и внесени при гл прокурор СРС изтекли и в медиите ,от които е ясна завръзката на червените мафиоти в енергетиката ,ако има последствия за тях,това значи ,че сме влезли в ЕС ,ако няма ,ще се окаже ,че си оставаме циганска държава ,в която всеки може да си прави каквото си иска ,независимо кой и как си протестира по улиците ,държава та си върви ,всеки си краде ,а няма кой да го хване ,защото той си е наш човек

 25. 25 Профил на staphane
  staphane
  Рейтинг: 213 Неутрално

  много ми е интересно какво ще излезе от тази проверка. Че Бойко даде оставка само и само да не рови монополите. Герберския чадър беше много голям

 26. 26 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "pentuer":

  Все пак издръжката на прокуратурата от данъкоплатците е безусловна, т.е. те си получават заплатите независимо от взетите решения.
  Ако обаче има допълнитена издръжка от заинтересовани среди, която обаче е условна, т.е. зависи о трешенията на прокуратурата ... какво правим тогава

 27. 27 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Справедливостта не идва даром, иска борба-ще се борим докрай

 28. 28 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":Плужек от селско градски произход. Герберастки боклук.

 29. 29 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  Ако в България имаше действащи разследващи органи и ефективна съдебна система , те отдавна биха си задали въпросите??? Кой има интерес , при мощности почти три пъти надвишаващи нужните на България , да дава преферинциални условия за изграждане на "зелени" електроцентрали и преференциално изкупуване на произведената от тях ел. енергия , при положение , че изискването на Е.С , бе строителството им да бъде стартирано чак през 2012 година!!! ???!!! На кого ще я продават тази енергия, на марсианците ли???

 30. 30 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Наща прокуратура е ялова,пак ще минат леко

 31. 31 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Че има енергийна мафия у нас , има!!! Че баш мафиотите , трябва да бъдат вкарани в затвора , трябва!!! Но защо разследващите журналисти , не си зададат въпроса:" Кой има интерес от масовото и насилствено саниране на панелките??? Строителната мафия!!! Ето кой!!! Строителния балон се спука!!! Ами сега какво ще правим??? Ще строим магистрали и ще санираме панелки , късайки от залъка на най- бедните!!! Санирането , щяло да доведе до драстично намаляване използването на ел. енергия!!! Ами , нали ни убеждават , че в момента , ел.енергията е скъпа , защото се произвежда повече от необходимото , заради излишните енергомощности??? С други думи , ако ползваме 2 пъти повече , би трябвало и цената 'и да падне два пъти?????И какъв ще е крайния резултат от тази поредна ЛЪЖА??? Строителната мафия ще напълни гушите, с парите от санирането!!! Енергомафията , ще вдигне цените на тока , защото вече го е произвела , но няма кой да го купи , а бедният българин , отново ще духа супата!!! ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ЛИ РАЗСЛЕДВАЩИ ОРГАНИ И ЧИТАВИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ , КОИТО ДА ВКАРАТ ЕНЕРГИЙНИТЕ И СТРОИТЕЛНИ МАФИОТИ ЗА ДЪЛГО В ЗАТВОРА , ДА ИМ НАЛОЖАТ ЖЕСТОКИ ГЛОБИ И ДА КОНФИСКУВАТ ОКРАДЕНОТО ОТ НАРОДА???????

 32. 32 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#20] от "pentuer":

  Ако знаеш колко много искам да НЕ съм права....

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 33. 33 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#32] от "Другарката Михайловна":

  Сигурна съм , че искате да не сте права защото никой не желае да пълни гушата на някого, а в същото време семейството му да се лишава от много неща....

 34. 34 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":

  Е, да ама Господ си знае работата - на бодлива крава , рога не дава . Пък и друго нещо вика народа - Крадецо вика -дръжте крадецо .

 35. 35 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#19] от "Другарката Михайловна":

  Е, вече има пет заведени производства . Мърдане няма да има . Все на някой ще му изгори чалмата , дето се вика .Иначе ще се провали не прокуратурата , ще се провали Цацаров. А той не би допуснал това . Егото му е огромно . Поне според мен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK