Министрите заседават с библии, дарени от Светия синод

Министрите заседават с библии, дарени от Светия синод

© Анелия НиколоваЧленовете на кабинета заседават с библии, дарени им от Светия синод. Това стана ясно от думите на премиера Марин Райков в началото на правителственото заседание.


Има библия за всички, подарък от Светия синод, заяви Райков и уточни: "Безкрайно съм чувствителен към този жест, действително имаме нужда от тази морална подкрепа. Самият аз, като влязох в кабинета си, имах нужда да имам този източник на подкрепа и вдъхновение. Мисля, че всеки един от вас може да го оцени."


На заседанието днес се очаква правителството да гласува мерките за подпомагане на социално слабите и безработните, приети от тристранния съвет вчера.
Междувременно от социалното министерство уточниха, че еднократната помощ от 50 лв., която правителството ще отпусне на майки с деца на възраст между 1 и 2 години, ще получат само майки, които имат доход до 350 лв. на човек от семейството и са плащали осигуровките си.


"В този смисъл са напълно необосновани твърденията, че с това свое решение кабинетът "ще подкрепи малцинствата и "електората" преди изборите". Представителите на малцинствата, както и на всички други групи ще получат допълнителната помощ само ако отговарят на посочените по-горе критерии", коментират от социалното ведомство.


Очаквайте подробности!


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK