Още един помилван от вицепрезидента Маргарита Попова

Маргарита Попова

© Анелия Николова

Маргарита Попова



Вицпрезидентът Маргарита Попова е помилвала един осъден за престъпление от преди повече от 20 години. Това се вижда от отчета на Комисията за помилванията за март, който прессекретариатът на държавния глава днес разпространи.


През февруари миналата година той е освободен условно предсрочно от изтърпяване на наказание за престъпления, последното от които е извършил през 1998 г. Оттогава той води законосъобразен начин на живот, а изпитателният срок е изтекъл успешно, се посочва в мотивите на комисията по помилванията, част от които са публикувани в редовния й отчет за март.


Това е вторият помилван от вицепрезидента Попова от началото на мандата й.


От 58 молби през март комисията е решила 44 преписки. Седем от молбите са прекратени, тъй като не ставало въпрос за помилване, то е неприложимо или няма настъпили нови обстоятелства след вече постановен отказ. По 37 от молбите е поставен отказ от помилване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK