Прокуратурата заплаши журналист с дело заради статия (обновена)

Прокуратурата заплаши журналист с дело заради статия (обновена)

© Юлия ЛазароваЖурналистът от електронното издание "Медиапул" Борис Митов е бил привикан в Софийска градска прокуратура (СГП) по повод негова статия, озаглавена "Българският "Уотъргейт": А кой ще проверява проверяващия?" във връзка със скандала с подслушването от МВР. Той е бил заплашен с образуване на дело във връзка с публикувани в статията материали за процеса срещу  Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров, разсекретени през 2010 г.


Според прокурора Драгомир Янчев, който е разпитвал журналиста, Митов е разпространил класифицирана информация. Затова е и образувана проверка.


"Приложението е смущаващо, не съдържанието", заяви за "Дневник" градският прокурор на София Николай Кокинов. По думите му определението, с което доказателствата по делото срещу  Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров са били разсекретени, не касае способите за събиране на доказателствата, а само самите доказателства и това е притеснително.
Съдия Иван Коев от Софийски градски съд (СГС), който е разсекретил документите по делото заяви пред "Дневник":


"Аз лично прецених, че тези документи трябва да са в явно, а не в секретно деловодство. Аз стоя зад тази позиция и съм готов да отговарям за нея".


Към материала на Митов са прикачени два файла - на искането за използване на СРС по отношение на Тенчо Попов и разрешението на Сотир Цацаров, тогава председател на Пловдивския окръжен съд. Той не беше открит за коментар. Способи за събиране на специални разузнавателни средства са подслушване, белязване на банкноти, проследяване и други.


В материала, излязъл в петък сутринта са припомнени факти  около работата на заместник-градския прокурор Роман Василев (като например, че Василев е награждаван от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов). Той е един от ръководителите на екипа от обвинители, които до 12 април трябва да приключат проверката в МВР по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев. Освен това в материала се припомня, че Василев вече веднъж беше уличен в сериозни закононарушения по повод използване на СРС.


Пред съда по делото срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров са били оповестени факти, че Роман Василев сам е разписвал искания за СРС, вместо вътрешния министър Цветанов, подвел е Сотир Цацаров, по онова време председател на Пловдивския окръжен съд, да даде разрешение за използване на СРС по отношение на Тенчо Попов с невярното твърдение, че Попов се канел да извърши престъпление на територията на Пловдив, а даже и че мотивирал разрешения за СРС, вместо съда. Митов е извикан два часа след излизането на статията.


Янчев искал да разбере кои са източниците на журналиста. След като получава отговор, че издаването на журналистически източници противоречи на етиката на професията, Янчев цитира два текста от НК – чл. 290 и чл. 292. (лъжесвидетелстване).


"Правен свят" пише, че в рамките на предварителната проверка никой няма статута на свидетел, за да бъде предупреждаван за отговорност по тези текстове.)


Митов уточнява пред Янчев, че информацията, изнесена от него, е публично известна, документите вече са били разсекретени от съда.


Накрая, след като журналистът отново отказал да съобщи източника си, прокурор Янчев го предупредил, че тогава срещу него ще бъде образувано дело по чл. 357 от НК – "Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години."


По повод казуса в блога си експертът по медийно право и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Нели Огнянова е цитирала решение на Европейския съд по правата на човека от 2010 г., "Санома срещу Нидерландия", в което е участвала и българския съдия Здравка Калайджиева.


Решението е по казус, свързан със защитата на тайната на източниците. Според съда изискването да се разкрива тайната на източниците по искане на прокуратурата не е предвидено от правото. ЕСПЧ (Голяма камара)  приема, че  прокуратурата   е страна в разследването, защитаваща интереси, несъвместими със защитата на тайната на източниците. Като взема предвид ефекта, който едно разкриване би имало и за източниците на информация, и за изданието, ЕСПЧ  приема, че оценката на обстоятелствата трябва да се извършва от съда или друг независим и безпристрастен орган. Поради което разкриването пред прокуратурата или полицията е нарушение на Конвенцията.


Реакциите
От Хелзинския комитет реагираха с позиция, в която оприличават държавното обвинение като "рекетьорска организация". Малко по-късно във Фейсбук беше организиран протест за понеделник сутринта, когато Митов отново е извикан в прокуратурата.


Междувременно Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) излязоха с позиция:
"Намираме за крайно обезпокоително, че Митов е извикан в Софийската градска прокуратура да дава обяснения и заплашен с наказателно преследване заради разгласяване на общоизвестна информация, която и друг път е била публикувана без никакви последствия", пише в становището на организацията.


Те призовават прокуратурата да се въздържа от по-нататъшни действия, "които биха били в нарушение на тълкувателните решения на ЕСПЧ,  задължителни за всички институции и лица от страни, ратифицирали Конвенцията". "АЕЖ-България нееднократно е сезирала прокуратурата за журналистически материали, проповядващи междуетническа и междурасова омраза. В нито един случай реакцията на държавното обвинение не е била бърза. По тази причина, светкавичните действия, предприети срещу нашия колега Борис Митов, изглеждат крайно тенденциозни. Настояваме главният прокурор Сотир Цацаров да вземе отношение по проверката срещу Митов, която е в състояние допълнително да влоши ситуацията със свободата на словото в страна, заемаща последното място по този показател в ЕС според редица авторитетни международни организации", пишат още от организацията.

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 707 Любопитно

  Бързо действат когато са настъпени по мазолите,и никакви ги няма при действителни нарушения на законите.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 2. 2 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  "Янчев искал да разбере кои са източниците на журналиста."

  Е как кой? Същите като на Станишев.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 3. 3 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Ей на това му се вика : ;;Истинска свобода на словото и медийте у нас ;; ,мухаха

 4. 4 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Лошите журналисти са не по-малко вредни от лошите политици, лошите чиновници и лошите съдии !

 5. 5 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Прокурор заплашва журналист....аз лично съм потресен. Надявам се да разберете значението което има днешната случка, а не да се самозалъгвате, че журналистът сам си го бил търсил.

  Мракобесните времена се завръщат...благодарение основно на Цветанов и узурпирането му на съдебната власт и прокуратурата, България е на прага на авторитарен режим.

  Варварите са пред портите!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 6. 6 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 609 Весело

  Абе Станишката май ще излезе прав, щом толкова се така гузно-гузно действат.

 7. 7 Профил на volana
  volana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дамянов,кой е Вишински и имали той почва у нас?!Какъвто ни бе социализма,такъв ни е и капитализма!!!А за тролеите нищо не каза!

 8. 8 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#3:"pipon"]Ей на това му се вика : ;;Истинска свобода на словото и медийте у нас ;; ,мухаха[/quote]


  Да, свобода в смисъл "можете да кажете истината, но после ще ви я изкараме през носа." И после репортери без граници питат защо имало толкова много автоцензура в България.

 9. 9 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Така ще е, когато прокурорите не познават законите...

 10. 10 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1273 Гневно

  До коментар [#1] от "arnautsky":

  Типично по милиционерски....

 11. 11 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Доколкото разбрах цял облак от медии отразяват "скандала",което си е фактически 3/4 разследване

 12. 12 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 941 Гневно

  Мишките може само на мравки да се ежат, иначе си се мишат ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 13. 13 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Това хубаво, че ни го съобщавате и статията на журналиста е интересна , но аз също искам да разбера, кой е собственикът на Медиапул. Защо на страницата им няма никаква информация по въпроса?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Дотук със свободата на словото.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 15. 15 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Любопитно ще е каква ще е реакцията на журналистическата гилдия. Впрочем, това е добър повод за дебат по цялото състояние на съдебната система (вкл. с вчерашния случай на скандала във ВСС). Тези проблеми не може да бъдат премълчавани, ако говорим наистина за правова, а не за тоталитарна и мафиотска държава.

 16. 16 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Поведението на прокуратурата издава гузност. Явно материала в "Медиапул" е разтревожил сериозно някои хора. Още в момента, когато се разбра кои са проверяващите по скандала с подслушването стана ясно, че тези хора няма да направят обективно разследване.

 17. 17 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Май настъпиха прокуратурата по един от "мазолите". както виждам, тя се интересува не какво има в документите, а кой ги е изнесъл.
  Мисля, че изнасянето на подобна информация за прокурори и съдии трябва да се счита за като действие за защита на националната сигурност и да няма преследване по чл.145а от НК.

 18. 18 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#15:"Читател (също на мерника на Моди)"]Любопитно ще е каква ще е реакцията на журналистическата гилдия[/quote]

  И на мен ми е интересно дали ще има някаква обща реакция или само малкото опозиционни медии ще обърнат внимание на случая.

 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  грозен скандал който за сетен път показва доколко е свободна журналистиката в България

 20. 20 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Всичко си е една мафия.Навързана и оплетена като свински черва.Туй нарежда всеки ден акции и картинки и фуражките плюс определени прокурори се втурват да изпълняват заръката на ЗамВожда на Партията.И като започне да се рзплита кълбото , се оказва че са до шията в лайна.Най-вероятно и в закононарушения.Каква ти борба срещу организираната престъпност?Постни ПР акции на Пъпеша.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 21. 21 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Журналистът е намесил интересни имена, започващи с Ц. Затова са го заплашили. Явно е открил "миризлива" следа.

 22. 22 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#13:"melchett"]но аз също искам да разбера, кой е собственикът на Медиапул.[/quote]

  Името на собственика може да ти подскаже само ЗАЩО е публикувано това, но няма да промени съдържанието на публикувания документ. Сигурно има интерес, но той съвпада и с общия интерес, ако не се премахне, то поне да се намали корупцията в съдебната система.

 23. 23 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Чакам деня , в който милиционерите няма да са на власт.Тогава ще излезнат прелюбопитни подробности за безчинствата по времето на тяхното управление.И наистина вече някой трябва да взеле в затвора , ако изобщо сме дори подобие на държава.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Прокуратурата направи грешен ход. Сега се вкарва в цунг цванг по отношение обявяването на резултатите от разследването си на 12.04.
  След като се е опитала да затвори устата на журналист за истината, ще трябва да ни даде поне част от истината, иначе никой няма да им повчрва.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1275 Любопитно

  [quote#5:"NPaine"]Мракобесните времена се завръщат...благодарение основно на Цветанов и узурпирането му на съдебната власт и прокуратурата, България е на прага на авторитарен режим.

  Варварите са пред портите! [/quote]

  Варварите отдавна са вътре и с пълна пара унищожават и най-малките признаци на държавност, законност, морал, отговорност пред съдбата на страната. Всеки, до който се докоснат, или бива смачкван като въшка, или става техен слуга. И няма кой да ги спре...

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#20:"Sion ,free again"]Постни ПР акции на Пъпеша. [/quote]

  Стига бе! Пъпеш е по-благороден плод от тиква. Тука говорим за обикновена кратуна!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Прокуратурата бързо се е активизирала, когато и изкарат кирливите ризи. Явно тук ще излезе нещо голямо, та затова и Цацаров във ВСС е бил доста нервен, и Колев за случайното разпределение, и сега тоя дето викал журналиста... Нещо се разплита...

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 28. 28 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 697 Гневно

  До коментар [#13] от "melchett":

  Важни са обективните факти, а не кой ги изнася.

  И какво общо има кой е собственика - червен гербер такъв.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 29. 29 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  НЯМА КАК ДА ДЪРЖАТ ИСТИНАТА ПОД ПОХЛУПАК КАКТО ПРАВЕХА ДОСЕГА,НЕ МОЖЕ ПОСТОЯННО ВЕСТОНОСЦИТЕ ДА ГИ УБИВАМЕ,И ПОСЛЕ ДА СЕ ПИТАМЕ ЗАЩО ВЕСТИТЕ НЕ СТИГАТ ДО НАС

 30. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#25] от "aldy":

  Гадно е!

  В очакване на варварите

  Константинос Кавафис

  Превод: Стефан Гечев

  Какво очакваме, стълпени на площада?
  Днес варварите ще пристигнат тук.

  Защо това бездействие в народното събрание?
  Защо народните избраници закони не създават?
  Защото варварите ще пристигнат днес.
  Какви закони да създават народните избраници?
  Когато дойдат варварите, ще донесат закони.

  Защо ли императорът е станал толкоз рано,
  пред най-големите врати тържествено е седнал
  на трона си замислен, със корона на главата?

  Защото варварите ще пристигнат днес.
  И императорът очаква да приеме
  водача им. Дори му е приготвил
  да му даде държавен пергамент. Във него
  му е написал много титли и названия.

  Защо и преторите са излезли днес
  с червените си златоткани тоги?
  Защо са гривни сложили със много аметисти
  и пръстени с блестящи, лъскави смарагди?

  Защо са взели своите най-скъпоценни жезли,
  със злато и сребро прекрасно украсени?
  Защото варварите ще пристигнат днес,
  а заслепяват ги такива скъпи накити.
  Защо прочутите оратори не идват както друг път,
  за да изложат свойте мисли в красиви дълги речи?

  Защото варварите днес ще дойдат.
  А те се отегчават от сложни красноречия.

  Защо започна изведнъж такова неспокойствие,
  обърканост (лицата как станаха сериозни!)?
  Защо внезапно улици, площади опустяха
  и всички се прибират умислени дълбоко?

  Защото падна здрач, а варварите не дойдоха.
  Завърнаха се пратениците от границата
  и казаха, че варвари не съществуват вече.
  Сега какво ще стане с нас без варвари?
  Та тези хора бяха някакво си разрешение.

  Как би изглеждал светът ни и ние, ако ги нямаше варварите …

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 31 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  [quote#26:"tribiri"]Стига бе! Пъпеш е по-благороден плод от тиква. Тука говорим за обикновена кратуна![/quote]
  Прав си.Не съобразих. Ма много обикновена кратуна.Чак простее от обикновеност!

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 32. 32 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#28:"Rhapsody of Fire"]И какво общо има кой е собственика - червен гербер такъв. [/quote]

  Ами това е обичайната им тактика. Вместо да се съсредоточат върху изнесеното, атакуват човека, който го е казал.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 33. 33 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Гневно

  [quote#32:"demonoid"]Вместо да се съсредоточат върху изнесеното, атакуват човека, който го е казал. [/quote]
  Да.Когато излезе случая с Бирата , образуваха проверка , не по фактите и обстоятелствата от записа , а по това кой е изнесъл записа..Няма да кажа идиоти , щото ако бяха , можеше и да им се прости.Преднамерено прикриване на истината и осуетяване на наказателно преследване.Като капак , излезе една лелка да обясни , че щом Боцко си е признал , значи му е простено.Мърша до мърша в тази прокуратура и го казвам съвсем съзнателно.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 34. 34 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Истината винаги е ставала първата жертва на всяка война.
  Милиционерската хунта се опитва да запуши устата първо на разследващата журналистика - една от естествените защитни системи на гражданското общество.
  Имаме всички белези на опит за въвеждане на полицейщина и реставриране на тоталитарната държава.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Всъщност преводът на #30 е много безумен! Видях, че и аз съм правил опита да го направя по-смислен:

  Защо днес пак стоиме на площада?
  Днес варварите ще пристигнат тук.
  И парламента ни закони не създава.
  От депутатите не се дочува звук

  Защото варварите ще пристигнат днес.

  Да! Те не знаят нужните закони?
  Очакват да ги прочетат на варварските брони.
  Защо ли императорът е станал отзарана,
  И пред града седи заобиколен с охрана,
  на трона си замислен, със корона на главата?
  Защото варварите чака пред вратата.
  ...

  Не успях обаче да открия втората половина.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#18] от "cup_of_tea":
  [quote#18:"cup_of_tea"]дали ще има някаква обща реакция или само малкото опозиционни медии ще обърнат внимание на случая.[/quote]
  За обща реакция не знам, но напоследък ми прави впечатление един интересен факт. Сривовете на въпросните опозиционни електронни медии по едно и също време. Случайност или?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 37. 37 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2788 Любопитно

  "вече веднъж беше уличен в сериозни закононарушения" - и к`во, АЛИБИТО му го спасява ли?! Нарушава ли закон или по така го нарушава?! Няма такава ЗАКОННОСТ...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#35] от "tribiri":
  Има една максима ... че сънят на разума ражда чудовища.

  А братя Стругацки са го казали още по-просто:
  Там, където управляват сивичките - на власт идват черничките.

  Толкоз!

 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  [quote#27:"demonoid"]Прокуратуата бързо се е активизирала, когато и изкарат кирливите ризи.[/quote]
  Прокуратурата не бързо, а светкавично, като хлебарка след като палнеш лампата, се е активизирала!
  Според другите, по-подробни публикации, статията е пусната след 08:00 часа, а скоро след 09:30 часа вече са го привикали.
  Открито, сведено и задействано по командната верига, осмислено, обговорено, взевто и разпределено решение и отговорност и разпределено за изпълнение за едно час и половина. Докато си пият сутрешното кафе.
  Което е и едно добро косвено доказателство как се следят онлайн всички публикации ...

 40. 40 Профил на валчан
  валчан
  Рейтинг: 454 Гневно

  Щом нещо е неудобно за тиквуните го засекретявате вашта........Стоичков.

 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  [quote#9:"ogidogi"]Така ще е, когато прокурорите не познават законите... [/quote]
  Ти си мислиш!
  Гонят го буквоедски баш по устав по законите!
  Познават ги, познават!
  Проблемът е обаче как ги познават. Както викаше подпоручик Дуб ... откъм опаката страна

  В случая наистина йезуитски използват клаузата, че класифицирана информация може да се декласифицира само от класифициралият я. И подбират за кого от многото да се хванат.

 42. 42 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Както и да действа прокуратурата,гафът и е явен,вече всички сме наясно благодарение на публикацията на Борис Митов!Поздравления за Митов!

  4itatel
 43. 43 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Мафията си има държава. Държавата си има прокуратура.
  2+2=4

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 44. 44 Профил на liabchev_p
  liabchev_p
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абсурдистан, сега остава и децата ни да започнат да ни съдят, като в Щатите.

 45. 45 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Много правила, много закони, но най-важния който е и основен конституцията важи просто

  само на добра воля тъй като не е приет с народно допитиване. Тогава каква

  държава може да има в страната България? Отговорът е анархия с върховенство на страха и силата.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Весело

  [quote#33:"Sion ,free again"]Мърша до мърша в тази прокуратура и го казвам съвсем съзнателно. [/quote]
  Я бързо на килимчето в прокуратурата!
  Къде блеят те?
  Да изнасяш класифицирана информация без ОК, ръйшли!
  Безобразие! Рушиш устоите на ... ъъъъ .... таковата .... дрЪжавността и дИмУкрацийЪта, ръйшли!
  Позор!
  Кажи си веднага източника, защото тази информация е класифицирана и не са давали разрешение да се декласифицира!

 47. 47 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Малко се пресолява манджата. Тайната на журналистическите източници не се ползва с абсолютна протекция никъде по света. В САЩ преди време журналист влезе в затвора заради отказ да разкрие източниците си:

  http://www.nytimes.com/2005/07/06/politics/06cnd-leak.html?pagewanted=all

  На този фон, настояването на прокурора изглежда като снизходително мъмрене.

 48. 48 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално


  До коментар [#33] от "Sion ,free again":Не само този случай с Бирата ,ами самоубилият се свидетел на когото правели уж обиск а той си намерил пистолета и се самозастрелял,а делото Буда ,откраднатото конфискувано злато от склада на митниците и др. тъмни истории успешно подминати от прокуратурата която доказа ,че слугува на силните на деня въпреки своята независимост.Не се е родил още прокурор който наистина да бъде независим защитник на интересите на държавата.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 49. 49 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#47] от "Nikolay UK":
  Не знам как е по света в подробности. Тайната на източника безнаказано е също от холивудските филми. Обаче!

  В други, по-подробни информации по случая, се твърди, че тези данни са от заседания на съда. Открити.

  Дори да не е така, смея да твърдя, че на база скоропостижното, по хлебарковски, реагиране на прокуратурата, барабар с вчерашното безобразно заседание на ВСС ... навеждат на мисълта, че ... нещо става.
  Какво става ... не се наемам да твърдя.
  Но гьонсуратското поведение боде очи. И не е случайно.

 50. 50 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Готов съм да се включа в електрона и/или релана подписка в защита на журналиста, сайта медиапуул, и малкото останала свобода на словото единствено в някой електронни медии!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 51. 51 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 683 Гневно

  Да му мислят от прокуратурата - идва Видьовден! По време на престоящите протести нека не бъдат подминати и проститутките в тоги!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Мисля, че прокурорът Янчев трябва да бъде подведен под отговорност и понижен в длъжност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  [quote#51:"Самуил Литов"]По време на престоящите протести нека не бъдат подминати и проститутките в тоги![/quote]
  Вчера някой предложи, протестите да започват от Съдебната палата, защото там (в съдебната система) е основния проблем на страната!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  [quote#48:"омбре"]Не само този случай с Бирата ,ами самоубилият се свидетел на когото правели уж обиск а той си намерил пистолета и се самозастрелял[/quote]
  И забележи - по ръцете му след натривки не са открити следи от барут!!! Което е абсурд и води само до един извод - не той е дръпнал спусъка.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 55. 55 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Няма ли кой да тикне в затвора най-корумпирания и обогатил се отпрокуратурата абсолютен престъпник Роман Василев? Този изрод има поне седем-осем престъпления, видни за цялото общество...

 56. 56 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 554 Неутрално

  проКУРора Драгомир Янчев, както и цялата гилдия от нему-подобни, да си завре средната сричка от титлата в собствената си фабрика за хемороиди!! Боклуци! Отдавна сте загубили всякакъв респект и уважение в очите на обикновените, ТРУДОВИ хора. Жалко за малцината между вас с неопетнено име!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 57. 57 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Баси и наглеците! Обвиняващият прокурор е точно описаният в статията. Е, те това ако не е взрив на интереси, (демек престъпникът да е и обвинител), здраве му кажи.

  Май наистина ще трябва да излизаме с брадвета и кухненски ножове срещу пистолети и гранатомети.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 58. 58 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Гневно

  До коментар [#20] от "Sion ,free again":
  Цялата ни съдебна система по род и проиход е като тази на Боко,Цв.Президента,пред.напарламента и т.н.,Само в т.н.съдебна система са се покрили над 7000 наследници на милиционери,агенти и доносници разделени на клонове по родов произход,вкопчили се в борба за власт и влияние кой е по-най.Едни боклуци сменят други боклуци ппри избори и назначения,както беше казала бившия американски посланик Нанси Макълдаун преди изборите през 2009 год.

 59. 59 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#50] от "~бивш тъмно син":

  Въпреки малко кръвожадното ми изказване в предния пост, смятам, че едно мълчаливо присъствие пред сляпата Темида, ама достатъчно дълго, също ще свърши работа.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 60. 60 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#57:"Музар"]Обвиняваият прокурор е точно... престъпникът... здраве му кажи. [/quote]

  То и некои следователи са такива, но ВСС ги пуска да се бутат из парламентарният калабалък...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 61. 61 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 652 Гневно

  Да ви е******** ****** на ВСС и прокуратурата в тази държава...

 62. 62 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  В съдебната система са най големите престъпници...съд, прокуратура, адвокати...всичките на ешафода...

 63. 63 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Весело

  Най-големите престъпници в България са се окопали в прокуратурата... Братя Галеви изглеждат като невинни пакостници в сравнение с Кокинов, Р. Василев и Петьо Еврото (бъдещ прокурор)...
  Нали така г-н Филчев, вие сте с няколко криминални престъпления от общ характер...
  Велчев засега е само с административни, но според мен и корупцията е редно да се криминализира в България, поне според мен...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 64. 64 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Весело

  До коментар [#59] от "Музар":
  Мълчаливо присъствие?
  Мйатап!
  Те баш по мълваливите си падат!
  И по "кръгли маси" ...

  Забелязвам, че масово се промъква някаква нотка като от късните 80-тте. Дали е случайно ... Не знам.
  Но е показателно.
  Показателно, че нещо не се е случило и не е изживяно.
  Както и че ... не са извадени поуки ... Сорри ...

 65. 65 Профил на burevestnika
  burevestnika
  Рейтинг: 241 Гневно

  1984 не е толкова далеч...

 66. 66 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#15] от "Читател (също на мерника на Моди)":

  Да се поддържа тезата за тоталитарна държава без правов ред е завоалиране на проблема.Това си е чиста комунистическа система и всички участници в геноцида над собственния си народ са по род и произход са комунисти,агенти и доносници определени от цивилизования свят като престъпници.Това е записано и в български закон д.в.37 от месец май 2000 г, но както всичко друго при комунистически режим остана без последствие.Единствено само с общи действия може да накараме Европа и ЕС да погледне в задния си двор. и да го прочисти.Затова тотален бойкот на изборите.

 67. 67 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Можем да излъжем у нас, но не можем да излъжем тези, които ни гледат (под лупа).

  http://www.segabg.com/article.php?id=643719
  Бивш шеф в МВР: Стотици са подслушвани незаконно в рамките на законното

  последният параграф в статията, казани са от Ген. Тончо Михайлов:

  (via бипнато в Дневник Live)
  [quote#0:"Линк към в. Сега"]Всичките операции - яхти, хероини, нас в международен план ни дискредитират, а Цветанов се хвали - ето защо той не успя да издържи изпита за Шенген. Това е един от най-големите недостатъци и вреда на България, които той е нанесъл. Той със спекулативни методи, с циркове, с филмчета от типа на новина - картинка не можа да измие очите на международните ни партньори. От страни в страна може да му вървяха номерата, но там не", завърши ген. Тончо Михайлов.[/quote]

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 68. 68 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  е са ако имаше истинска журналистика в тая държава,щеха да ги смачкат тие, дето за пореден път им е по лесно да утепат вестоносеца,вместо да коментират какво е изкал да им каже .....

 69. 69 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#64] от "xm...":

  Ти не си мисли, че нещата зависят само от мафиотите. Примери за подобни "пасивни" (но упорити) действия има не само с Махат Маганди, но и в мафиотска Италия (сори за правописа).

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Всяко действие демонстриращо самозабравянето на оторизрани с власт личности е доказателство, че демокрацията не е проработила. Колкото повече са такива простъпки, толкова по-голяма е опасността за демокрацията. Ако броят им е над определена граница, то демокрация втази страна изобщо не съществува.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Хунтата от ГЕРБ трябва да бъде изметена

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  [quote#71:"ubb_1"]Хунтата от ГЕРБ трябва да бъде изметена[/quote]
  Това не значи, че на нейно място трябва да сложим хунтата от БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#69] от "Музар":
  Не се наемам да изказвам някакви становища. Не, че си нямам мнение, но ... все пак не съм още сигурен. За себе си.
  Сега забелязвам някакъв кипеж, като кипежа в гюбрето, в определени институции и системи. Може и да бъркм, не съм сигурен ....
  Но съм сигурен в едно - че сме в период на промяна.
  И това, както и вчерашното във ВСС, е неслучайно и е показателно.
  Да видим накъде ще го избие. Дали напред ... Или мат'рялът болгарский ще се простреля в крака ...
  Стискам палци ...

 74. 74 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#54:"Sion ,free again"]И забележи - по ръцете му след натривки не са открити следи от барут!!! Което е абсурд и води само до един извод - не той е дръпнал спусъка. [/quote]

  С оглед на събитията нищо чудно с това изказване да си заслужиш спявка с прокурор

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 75. 75 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "Храбър":

  Забелязвам, че упорито се опитваш да представиш Герб като "по-доброто БКП". И много бъркаш. Просто няма по-добро БКП. Герб са шпиц-командата на БКП (БСП) - по-мръсни, по-долни, по-неуки, по-брутални.

  Герб са по-бруталното БКП.

  БКП-майка (БСП) имат вече, след почти 70 години практика, по-завоалирани методи. Но сега действат най-необработените им захарчета (чукундури). И със сигурност на извънредните избори ще имат най-висок процент. И отново протести...

  Герб са по-бруталното БКП.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 76. 76 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  В понеделник в 9:00 ще има протест пред съдебната палата.

  Съветвам ви да сте там и да го подкрепите го преди да ви привикат и вас заради дращене по форумите.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 77. 77 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  [quote#75:"Музар"]Герб са шпиц-командата на БКП (БСП) - по-мръсни, по-долни, по-неуки, по-брутални.

  Герб са по-бруталното БКП. [/quote]
  Майко....а ас мислех за бесипето ил за бат Бойко да гласувам, оти обещаха да си земат билешка за грешките и ше са поправели

 78. 78 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#72] от "Храбър":

  Слагай на тяхно място когото си искаш, само престъпниците Буда и Цвинокио и мафията около тях, в съдебната система и изпълнителната власт, да бъде изгонена

 79. 79 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#75:"Музар"]Герб са по-бруталното БКП[/quote]

  Герб са това което са били БКП в първата половина на 20ти век.

  Брутални, агресивни и невежи простаци.

  Съдейки по историята нищо добро не ни чака.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 80. 80 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Гневно

  До коментар [#23] от "Sion ,free again":
  Това може да стане само чрез тотална декомонизация ,лустрация и национализация нна богатствата им,пари собственост и съд по образец на Германския модел за организация на държавата,предвид историческите връзки и традиции.Направиме ли от наша страна всичко,което може да направим ЕС и най-вече Германия ще ни помогнат.Тоталния бойкот на изборите може да накара Европа и ЕС да обърнат поглед към нас.Неслушайте червените социолози и другите им клакьори.Това ще бъде за първи път когато българите ще се противопоставят на червените негодници с пълен бойкот на избори.Всичките 63 партии са до един червени ,ялисме им попарата неведнаж.Да кажем най-накрая баста на тази червена безнраствена паплач.

 81. 81 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#73] от "xm...":

  Сега забелязвам, че говориш (пишеш) като човек, който не живее в България (територията, владяна от мафията).

  Просто нямаш идея за каква трагедия става дума. Иде ми да го напиша публично, пък и защо не: днес шефът ми не успя едни 30 лева да ми даде наведнъж, а два пъти се разходи до моя квартал (аз просто отказвам да си взема пари, за които трябва да похарча 10% транспортни). Имаш ли идея за каква мъка става дума (в сферата на бизнеса!, дребен, ама важен).

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  [quote#71:"ubb_1"]Хунтата от ГЕРБ трябва да бъде изметена [/quote] [quote#72:"Храбър"]Това не значи, че на нейно място трябва да сложим хунтата от БСП. [/quote][quote#75:"Музар"]Герб са по-бруталното БКП. [/quote]++ Чекистите ГЕРБ надминаха всички по бруталност!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  [quote#81:"Музар"]Просто нямаш идея за каква трагедия става дума.[/quote]Всичкия бизнвс е треснал кепенци и ги чака да се ометат, защото демонстративно мачкат ...Това е!
  Държавата спря ... Бизнеса умря = сви се ...
  Ако няма либерализация заприличваме на Афганистан

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#81] от "Музар":
  Сорри ... няма да коментирам, защото би било неетичо.
  Но ... в България съм.
  И ми е доста тегаво много от това, което виждам.
  Ама я карам по оная молитва ... Господи, дай ми сила да променя това, което мога: дай ми сила да понеса това, което не мога да променя и разум да различа едното от другото.
  И да не си мълчим. И да не се продаваме за паница леща ...

 85. 85 Профил на skior4eto
  skior4eto
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Вчера топ излагация на съдийте ( Г. Колев от ВАС спря разследване на разпределението на делата), днес излагация в прокуратурата ( Цацаров притеснен от разследване на подслушванията). Никой не вярва вече на тези институции !?! Явно моментът за граждански контрол върху съдебните власти е дошъл!

 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  [quote#79:"NPaine"]Герб са това което са били БКП в първата половина на 20ти век.Брутални, агресивни и невежи простаци.[/quote]ВОГОНИ - легендарни тъпунгери строители на магистрали. На женскуте вогони им викат КАЛИНКИ
  * от "Пътеводител на галактическия стопаджия"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#85] от "skior4eto":

  И тези 2-мата се управляват дистанционно от Цвинокио

 88. 88 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#26] от "tribiri":

  Съвсем точно казано.Тази кратуна за трети път през последните 15 г. сдаде властта без да дочака логичния си край.Рухна като великият СССР,без бой.Другите две кратуни бяха величеството и наследника на Марек асистент по политикономия на социализма.Да държиш всички ресурси на държавната власт и да я загубиш по некадърност,безмозачност и лакомия.Умен,способен,знае,можещ и морален комунист няма.Не гласувайте.Само определящия бойкот ще накара ЕС да обърне поглед към нас.Това е нестандартен,наивен за някои ,но единствен път зависещ от нас да изгониме завинаги комунистическия кошмар отБългария.Трябва да предизвикаме Европа.В нашата история сме имали вече прецедент -1876 г.

 89. 89 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "заместник-градския прокурор Роман Василев (като например, че Василев е награждаван от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов).
  ..Всичко сторено от гербаджия е в разрес с всички норми! По осем подслушвания на час! Това е скандално! Бойко и Цветанов превърнаха полицейщината в основно оръжие срещу свободното слово! Десетки милиони за СРС-та и накрая оставиха хората да се палят като факли по улиците! Че и няма срам - наново искат да режат лентички по телевизийта! Безделници гербави нещастни!

 90. 90 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#83] от "Bay Tanyo":

  Виж, работя с няколко "шефа" в бг (и чат-пат с контрагенти извън бг, което ми дава куража да бъда себе си). Хората, с които работя в бг още не са хлопнали кепенците, а се борят. Стари кримки са и лесно не се дават. Но е тъпо това, което става - шефът ми да няма на_ръка пари, които се харчат за два часа в кварталната бирария.

  Между другото - конкретният човек е симпатизант на БСП, но пък си е професионалист в неговата област и коректен като човек и шеф. Направо ми е мъка, че го "дейстам" по този начин, ама... така трябва. Това обаче е в сферата на лично-професионалните ни отношения (над 20 години работим заедно).

  Обръщам внимание най-вече на нивото, до което е докаран "бизнеса", ама не вързания към Цвинокио. А, да не пропусна - имейлите между нас се бавят по няколко часа .

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 91. 91 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#88] от "adenauer":
  Бих те посъветвал да обърнеш взор към Унгария.
  Там си имат подобни проблеми с Европата.
  И Европата ... само пише по вестниците и дава пресконференции.

  Спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се!
  Молитвата, както разправял още Езоп, помага да викнеш към боговете, но спасението ще дойде от боговете и ... вашите мишци ...

 92. 92 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#85:"skior4eto"] Никой не вярва вече на тези институции !?! Явно моментът за граждански контрол върху съдебните власти е дошъл![/quote]

  Хайде го обясни на "хм...", който спореше с мен под статията за ВСС и простотиите им, че това си е вътрешна работа (контролът си е задължение на ВСС и Инспектората към него), без НПО и гражданско присъствие. Гражданите си били имали възможност чрез "достъп до информа;ия". ЕБМ (вече обясник - това е по МКБ10, диагностични групи в медицината - бележката е към модераторите).

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 93. 93 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#72] от "Храбър": Тогава да се опрем на хунтата от улицата,оглавена от националния герой, светинята на България,доктор хонорис кауза,консула ни в Барцелона Христо Стоичков.

 94. 94 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  До коментар [#90] от "Музар":
  При нас замирането е забележимо.
  # Кой от кои е няма значение , когато е човек ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 95. 95 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Съвсем по същество, защото от сабалем статията в Медияпул на Борис Митов ми е заредена (и вече не смея да я обновя, че може да зачезне).

  В статията всичката информация се позовава на публична документация - решения на съдебни състави, мотиви и там каквото е задължително да публикуват. Плюс информация от медии (други, с други автори). О, има и малко разсъждения, ама не виждам как точно те могат да бъдат "облечени в гащите" на класифицираната информация. Просто няма начин. Освен за вътрешно ползване. Тъпо, ще трябва да ни ограничат интернета като в Китай или Северна Корея. Само дето по тлъстинка отговарят Фидошу и Прасчо-следовател.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 96. 96 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Нямам какво да добавя - всички вие така добре сте го казали! Благодаря ви, че ви има! Бъдете здрави и внимавайте, пазете се!

  нели ангелова
 97. 97 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  Те могли да действат и много бързо!

 98. 98 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  да обобщя:
  Държавата-това е Бойко! А Законът-да, законът са приближените до Бойко прокурори като Роман Василев, колкото и бездарни и неуспешни да са те като обвинители!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 99. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#92] от "Музар":
  Не споменавай всуе името ... ... нъ'л знайш ...
  Това е прОблемът!
  И по-надолу ти се жалваше от това, че системата не работи. И защо? Заради "отделни извращения по места"? Ами!
  Системата не работи защото самата система е изпразнена от съдържание. И "преливането на кръв" с "граждански комитети" и тутти кванти няма да я съживи. Въпроса е в съдържанието, а не в подмяната на външните влияния.
  Преди ден писах под друга статия за странното възприятие на случващото се в България като следствие на някаква автоматична "панспермия". Емчи .. не е така. Това е същото като тъпотията за "световната конспирация". Тук не сме се събрале Болен-лидеровчета, нали?
  И надежда има. След като тия, така символично и първосигнално реагиращи на всяко "посегателство" и чувствителни за кожицата и интереса си "отиграват" ситуациите по този безкрайно тъп начин ... нещо не е у ред. Не е спокойно, урегулирано у блатото ...
  Ама с "мълчаливи присъствия" не става. Не се трогват.
  Не им пука!
  Ерго ... требе да се накарат да им пука!

 100. 100 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#48] от "омбре":
  Българският Елиот Нес /проклятието на Ал Капоне/или италианските герои антимафиоти не са заченати още па макар и ИН-ВИТРО.Герои в Комунистическа България са последователите на Дзержински и Вишински българските сегашни и минали управници все милиционери комунисти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK