Иво Прокопиев: Ако има кръг "Капитал", това са хората, които искат държавата да се развива по правилата

Иво Прокопиев

© Анелия Николова

Иво ПрокопиевНямам министри нито в предишното, нито в сегашното правителство", заяви Иво Прокопиев в отговор на въпрос на Сашо Диков в предаването му по "Нова тв" тази вечер. Той обясни, че преди четири години е имал отношения с ГЕРБ на институционална основа, защото е бил председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) - "работихме не само с ГЕРБ, а с всички партии, които бяха още в Тройната коалиция. Виждахме се много, обсъждахме всякакви въпроси".


Прокопиев (акционер в "Алфа финанс холдинг" и съиздател на "Дневник" и "Капитал") предложи на водещия да попита бившия премиер Бойко Борисов "колко министри му предложил и колко той е назначил" и каза своят отговор "нула".


"В служебното правителство пък съвсем никакво отношение нямам към списъка на министри. Нито сме обсъждали...Той е президент, той си носи отговорността и си преценява", отговори Прокопиев на други твърдения от медиите, цитирани от водещия, че е кадрувал в служубното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев и на въпроса от екрана в студиото дали е премиер в сянка.
В интервюто бяха коментирани атаките срещу Иво Прокопиев и "Икономедиа" от банкера Цветан Василев и от контролираните от него медии, обобщавани като кръгът "Капитал". Според Прокопиев от страна на Василев има "опит за създаване на министерство на истината в България от сталинистки тип – едни привидно независими институции да бъдат подчинени на определени интереси и да функционират, поддържайки паралелна реалност" и че "в един момент се оказва удобно за всички да няма независими медии, независими фирми и предприемачи". 


"Ако има кръг "Капитал", това са хората, които искат държавата и обществото да се развиват по определени правила", коментира съиздателят на "Дневник" и "Капитал". "Винаги съм искал да бъдат създадени правила, които да позволят на предприемачите да създават стойност, да забогатяват те и техните работници, правила, които да дават възможност на хората да успяват. Има и едно друго разбиране за това как се прави бизнес – под масата, с рушвети, с политици, с корупция".  Според него, ако има сблъсък с други кръгове, той е ценностен. 


Ето едно към едно отговорите по няколко от икономическите теми:


За икономическата ситуация


Обективно България беше в много тежка ситуация, заради лошата международна конюнктура. От 2008 г. насам Европа е много лошо място за правене на бизнес, външното търсене е слабо, няма пари, които да влизат, както влизаха преди. И беше ясно какво предстои. Най-големият проблем за мен беше, че когато кризата започна не се направи смислен анализ как тази видимо по-голяма от всички други кризи, които са били, ще се отрази на българската икономика, къде ще бъде най-големият удар.


Най-големият удар щеше да бъде на пазара на труда и е - тази огромна безработица, над 100 000 убити малки и средни предприятия, които държаха 400 000 нови работни места и вече социалните проблеми са функция на липсата на защитни механизми по тази линия.


За липсата на реакция от ГЕРБ и "демонизирането" на Дянков сега


Водили сме подобни принципни разговори (с Бойко Борисов - бел.ред.) преди да бъде съставено правителството, но така или иначе политиката на кабинета след това беше много добра в частта запазване на стабилността, но това очевидно не е било достатъчно, за да се създадат тези буфери, които да предпазят пазара на труда и хората от този голям шок на безработицата, който след това деформира цялата икономическа система. Защото тя уби вътрешното търсене и по линия на вътрешното търсене фалираха много фирми.


За ВЕИ сектора


"Една от фирмите в "Алфа финанс холдинг" е на пазара на ВЕИ проекти, но като строител. След като тарифите бяха намалени, не можем да си съберем вземанията от проектите и това е проблем за целия сектор.


ВЕИ секторът е може би единственото място в енергетиката, в което много хора на пазарен принцип инвестираха на базата на закон и правила, прозрачни и еднакви за всички. Факт е, че заради лошата регулация и липсата на механизми да се регулация в движение, има повече проекти, отколкото бяха необходими на енергийния пазар на България.


Но това, което се случи е, че регулаторът определи едни цени за изкупуване, а в същото време цените на ВЕИ компонентите паднаха много рязко на международния пазар заради субсидиите на Китай в сектора, и България вместо 200 построи може би 600 или 800 мегавата в такива проекти.


Има проблем, но това не е големият проблем на е енергетиката. ВЕИ произвеждат 4-5% от натурата на електричеството и 7-7, 5% от стойността. Не може 4% да са проблем на балансирането на системата* *В момента резултат е че има около 1700 - 1800 проекта, техните инвестинори са излъгани и са на колене. Но техният глас е по-слаб от гласа на миньори и на други с интереси в енергетиката."


Може би не било лесно на Дянков да го направи, но така или иначе това не е било направено, защото не зависи само от правителството. Правителството е един от регулаторите, БНБ е друг много ключов регулатор, другите финансови регулатори... Трябваше много по-голяма креативност, за да може с наличните инструменти и финансови ресурси да се създадат такива.


Не смятам, че е справедливо Симеон Дянков да бъде демонизиран, той трябва да бъде остро критикуван в тази част, в която аз казвам, че не бяха създадени буфери, достатъчно антициклични мерки, за да поемат този външен шок по българската икономика.


За прекия ефект и средната класа


Защото, ако едно семейство с две деца, с жилищен кредит, лизинг за кола, потребителски кредит, са имали разполагаем доход средно 1500 до 2000 лв., в момента, в който един от тях е безработен, заедно с това нарастват цените на горива, услуги плюс финансовите разходи по обслужване на заема - от едно успяло семейство с оптимизъм за бъдещето, типичен представител на средната класа, те стават аутсайдери и губят надежда. Това е, което се случи. Това е големият проблем, защото структурата на българското общество се промени обратно към лошо. Бяха убити много предприемачи и средната класа пак станаха хората с базови екзистенциални социални проблеми.


За валутния борд


Това е абсолютна лъжа и мит. Ние говорихме за кредитите в началото на разговора. Никой досега не ме е питал имам ли интерес или какво смятам, че е правилно спрямо валутния борд. Понеже Вие питате, да кажа, че смятам, че най-важното нещо е валутният борд да остане и с валутен борд да влезем в Европейския валутен механизъм и след това в еврото. България няма друг шанс, иначе минаваме през събитията от 1996 г. Това е правилната стратегия.


Защо е глупаво това твърдение по отношение на мен - защото всички финансирания на "Алфа финанс" са в евро, а приходите на голяма част от фирмите са в лева, тоест моят чисто финансов интерес е валутният борд да е стабилен, за да може тези левови приходи да обслужват валутните задължения.


Цялото интервю може да гледате на сайта на "Нова телевизия".

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 861 Любопитно

  "Винаги съм искал да бъдат създадени правила, които да позволят на предприемачите да създават стойност, да забогатяват те и техните работници, правила, които да дават възможност на хората да успяват. Има и едно друго разбиране за това как се прави бизнес – под масата, с рушвети, с политици, с корупция".

  Хайде бе! Ти ама хич нямаш нищо общо с този втория начин, нали?!
  http://www.makedonskatribuna.com/IvoProkopiev.pdf

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 3. 3 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Държавата да се развива по правилата , ама по техните правила....

 4. 4 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Добре казано.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 5. 5 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ахам, признава ме си?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 6. 6 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ДикOFF за пореден път стана смешен.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 7. 7 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Питат Радио Ереван:
  - Има ли кръгове, допринесли полза на България?
  - Да, само 5 - олимпийските...

 8. 8 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Хубаво е да си имаш собствени медии като "Дневник" и "Капитал". Пишат каквото им кажеш и те хвалят, хвалят, хвалят......

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 9. 9 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Още един Станишев .

  Някъде наоколо има гнездо .

 10. 10 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#6:"ПАВЛА - Sorrylol"]ДикOFF за пореден път стана смешен.[/quote]
  Днес не му бе ден на Сашо Диков.Костов го размаза , Прокопиев го довърши.Срещу интелигентни хора Сашо няма особено шансове.В икономиката го няма хич и как го заговорят по темата ръси дивотия след дивотия.Много се смях този следобед.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 11. 11 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Дава човека много точни отговори на многото и разнообразни въпроси.
  [quote#6:"Иво Прокопиев"]
  той трябва да бъде остро критикуван в тази част, в която аз казвам, че не бяха създадени буфери, достатъчно антициклични мерки, за да поемат този външен шок по българската икономика.[/quote]Само за Дянков нещо мнението му ми идва твърде положително...

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Аз ви симпатизирах, честно казано, след тази статия за Костов днес вече не знам. Явно ценностите и начина ни на мислене е много различен.

 14. 14 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Мнения на наши икономисти е че при ниско потребление за да се привличат инвестиции, данъците трябва да са ниски.
  По същата логика се оспорват и идеите за по-високи осигуровки...повишението им би довело до загуба на раб места и посивяване на икономиката.

 15. 15 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Интересно - как се става милиардер в България...

  Любов и светлина!
 16. 16 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#14] от "xalikarans":Мистър Корумпиран варовик иска да ни каже нещо - за честния български бизнес май

 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  [quote#8:"a..."]Хубаво е да си имаш собствени медии като "Дневник" и "Капитал". Пишат каквото им кажеш и те хвалят, хвалят, хвалят...... [/quote]
  Да бе ...голям смях !
  Какво става , що му е на Иво да се обажда ...нали вече е пенсионер в екзотична държава?
  Тук Костов и Борисов си точат секирите ...става весело !
  Дневник разбира се , няма нито една статия с реални събития в реално време която да е адекватна с настоящето !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#15] от "petranica":

  [quote#15:"petranica"]Интересно - как се става милиардер в България...[/quote]

  От мултимилиардер

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 20. 20 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Прокопиев е прав че държавата трябва да бъде коректна към бизнеса и да спазва правилата които сама е приела.
  Но не казва как тя да балансира високите цени на ВЕИ и желанието на гражданите цената на тока да се намали.
  Не казва на кого да продаваме енергията която произвежда?
  Не казва готов ли е той да намали цената по договорите си, след като и сам признава че инвестициите са били по-малки поради падналите цени на фотоволтаиците.
  Човека има медии не си спомням когато се строиха тези доста в повече мощности той да излезе и да каже, стоп това е опасно.
  Така че имаме един собственик на медии и едър бизнесмен, който в момента напада управляващите защото губи пари.
  Чисто частен интерес.

 21. 21 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Мултимилиардер, у нас идва от мултимилиционер

 22. 22 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#20] от "olly":

  Прокопиев каза това, което го пита Диков, в типичният си простоват, от към компетентнтност, и леко просташки маниер и тон.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 23. 23 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 489 Весело

  Винаги съм искал да бъдат създадени правила, които да позволят на предприемачите да създават стойност, да забогатяват те и техните работници, правила, които да дават възможност на хората да успяват.
  ..........
  Иво, я обясни тогава първият ти милион...?
  Добре де, не се изчревявай, майтап бе майка!

 24. 24 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Добро интервю,( като за при Сашо). Не разбирам защо реагират някои по презумпция негативно? Поне излиза човека и говори. Не ми се стори да лъже много.
  Да сте видели Ц.Василев, тимаджиите, Черепа, Цеко и др. държавни "капиталисти" да отговарят публично на такива въпроси? Някои въобще не са се обаждали никога, с изключение на поръчковите интервюта.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 25. 25 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#23] от "Troubadour":

  Той е комунистическо чедо, откъде да знае откъде му е първия милион...?!?
  Може да каже, че го е донесъл щъркела в червено куфарче спокойно...!

 26. 26 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  До коментар [#20] от "olly":

  Той няма соларни паркове, какви цени по договори да намалява?
  Произвежда панели. И сега си чака парите от тия с парковете, които яко са го закършили

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 27. 27 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#20:"olly"]Така че имаме един собственик на медии и едър бизнесмен, който в момента напада управляващите защото губи пари. [/quote]

  Между впрочем, къде го чухте да напада управляващите, освен ако нямате предвид Цв.Василев, щото според мен банкерът наистина е от управляващите, без значение кои.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на mahmud
  mahmud
  Рейтинг: 221 Любопитно

  [quote#26:"vasco"]Произвежда панели. И сега си чака парите от тия с парковете, [/quote]

  Много хубаво значи поне един му е повярвал.

 30. 30 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#26:"vasco"]Той няма соларни паркове, какви цени по договори да намалява? [/quote]
  Е то освен панелите так какво друго има? Той е инвеститора, кой ги менажира какво значение има?

 31. 31 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#14] от "xalikarans":

  Посивяване на икономиката с цел оцеляване....гладът е по -силен от тока

 32. 32 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#27:"nuzzo"]Между впрочем, къде го чухте да напада управляващите, освен ако нямате предвид Цв.Василев, щото според мен банкерът наистина е от управляващите, без значение кои[/quote]
  Прокопиев е възпитан човек, но е собственик на медии, така напада.

 33. 33 Профил на Denislav Georgiev
  Denislav Georgiev
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Всички ще се изредят при Сашо и ще излязат целите в бяло след разговора с него. Като изповедник им е.

  http://denislavgeorgiev.eu
 34. 34 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1344 Весело

  [quote#33:"Denislav Georgiev"]Като изповедник им е. [/quote]
  А днес и боксова круша

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#31] от "pentuer":Има се предвид, че увеличените осигуровки в мандата на ГЕРБ не са донесли очакваните постъпления, а се влошила ситуацията при пазара на труда.Друг е въпроса ако борбата с контрабандата е успешна.

 37. 37 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До голяма степен е прав! Защо обаче за предишните парламентарни избори така настървено призовавахте да се гласува за полу-грамотен и доказано корумпиран човек? Нама да продължавам с 'неясно' минало и престъпна биография, какъвто е ББ

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 38. 38 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#20] от "olly":

  Оли,той има завод за панели.След субсидиите в Китай,той е бил принуден да свали цените за да продаде нещичко.Не търсиш кадето трябва,не внимаваш в изнесените данни и съответно се излагаш.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#28] от "Сергомобил":

  И какво като има 100 млн.дългове?
  Почти всеки има дългове, предполагам и вие, а размерът им пропорциовале на актвите на всеки, вкл. и на Прокопиев.
  Масторството на добрият предприемач, е чрез чужди средства да придобива и управлява активи, които да му дадат възможност за нов разтеж на бизнеса и активите.
  Та съвсем нормално и даже задължително да се работи с привлечени средства(дълг), тогава процента на печалба е най - висок(при успешен бизнес), тъй като счужди праи се реализира печалба.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 42. 42 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Иво, Иво, блаженни са верующите!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 43. 43 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#38:"Варненчик"]Оли,той има завод за панели.След субсидиите в Китай,той е бил принуден да свали цените за да продаде нещичко.Не търсиш кадето трябва,не внимаваш в изнесените данни и съответно се излагаш. [/quote]
  А ти от къде знаеш каква е нормата му на печалба, счетоводител ли си му?
  Предполагаш че неговия продукт е нерентабилен поради субсидиите на Китай? А дали е така?
  И ако да чий е проблема?
  Нали уж бил само производител, ти ако търсиш панели и на пазара има по евтини, от Прокопиев скъпите ли ще купиш?

 44. 44 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#39] от "Варненчик":

  Или не сте разбрали коментара или попаде във квалификацията ви.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Говори за държавата в единствено число, напоследък всеки си го позволява ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 48. 48 Профил на nikruma
  nikruma
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ако интерпретирам нещо написано на едно доста известно място .... "По думите и изказа им ще ги познаете" .... всеки да си го тълкува както иска ....

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на Ivanski
  Ivanski
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#26] от "vasco":

  Има соларни паркове около 22 МВ.

  Ivanski
 51. 51 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#44:"nuzzo"]Или не сте разбрали коментара или попаде във квалификацията ви[/quote]
  От коментара Ви разбирам,че го смятате за некомпетентен и му прикачвате просташки маниер.?!
  Или коментарът Ви е тъп или Вие.Нямам желание да обиждам,но според скромното ми мнение,човекът е доста компетентен и се изказва рядко интелигентно за български бизнесмен,та дори и политик.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на Ivanski
  Ivanski
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#28] от "Сергомобил":

  ТО няма нищо лошо да теглиш кредит и да купиш нещо. Като погледнеш всеки баланс на фирма - ще видиш че има кредити в 90 % от фирмите.

  Тъпичко разсъждаваш!

  Ivanski
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  "колко министри му предложил и колко той е назначил"

  OK, вероятно е така.
  Въпросът обаче е кой предложи на ББ министри от така наречените технократи(като настоящия президент Плевнелиев) и има ли г-н Прокопиев нещо общо. Може би това е "кръгът Капитал" - Доган кръговете ги наричаше обръчи...

  I Want To Believe
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#43] от "olly":

  Не разбира се,няма да си купя от неговите!След като има да събира пари,значи е продал на някого,следователно е бил конкурентен.Ама изобщо си нямам представа от рентабилноста му и не ме интересува.
  [quote#43:"olly"]Предполагаш че неговия продукт е нерентабилен поради субсидиите на Китай[/quote]
  Това със субсидиите и американските производители го направиха на проблем-не си чел достатъчно.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#36] от "xalikarans":
  [quote#36:"xalikarans"]Друг е въпроса ако борбата с контрабандата е успешна.[/quote]
  А ти мислиш ли, че е? Внимавай с отговора, с да би отговорил само човек от службите...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 62. 62 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Жегата е зад ъгъла!

  Български олигарх решава да говори в предаването на Сашо Диков, на мястото уж предвидено за ... Виктор Вълков!

  Превантивни отрицателни публикации за съдии и прокурори - служели за разчистване на бизнес сметки!

  Работата наистина е ... OFF!

  Монтерейци, май ще хвърлят на вълците някой!

 63. 63 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#44:"nuzzo"]Или не сте разбрали коментара или попаде във квалификацията ви. [/quote]
  Колега,сега като гледам ,има вероятност да не съм разбрал коментара,което май и ме поставя под удара на квалификацията ми!
  Извинявам се.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#19] от "nuzzo":

  В България и само тук можеш да станеш богат и милионер и даже милиардер чрез държавен грабеж за нула време,но задължително трябва да си с червен корен и агент и доносник.Такива криминални богаташи са около 200 хил.които държат 90 % от националното богатство.Както казва Хампарцумян той бил много работлив ,способен и находчив.Ако не беше БКП и най-вече ДС,този некадърник и поставено лице сигурно още щеше даработи в във Феросплавите или в Коксохима на Кремиковци.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1103 Разстроено

  [quote#2:"Славена"]Хайде бе! Ти ама хич нямаш нищо общо с този втория начин, нали?!
  http://www.makedonskatribuna.com/IvoProkopiev.pdf
  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
  [/quote]

  И 1/10 от това да е вярно, е много страшно!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 70. 70 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#69] от "grand funk railroad":

  кое е страшно? аре стига вече с този Каолин, по-добре ли е всичко да беше изкупено от червените куфарчета? и кредитните милионери от 96-та защото само те имаха пари тогава.

  twitter.com/voxybg
 71. 71 Профил на да защитим животните
  да защитим животните
  Рейтинг: 541 Любопитно

  http://mjcdn.motherjones.com/preset_51/stalin.630.jpg
  възобновяемата енергия състояние и стандарти за енергийна ефективност напомнят на "петгодишен план Йосиф Сталин."
  http://www.motherjones.com/blue-marble/2013/04/ohio-state-senator-review-stalinist-renewable-energy-standards

  Да защитим животнитe !
 72. 72 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  НЕ ГО ЗНАМ ЩО ЗА СТОКА Е ПРОКОПИТО,АМА КАТ ГО ГЛЕДАМ КАК СА ГО ЗАПУКАЛИ МУСТАКАТИТЕ БАНКЕРИ,ПОДСЪЗНАТЕЛНО УСЕЩАМ ЧЕ СМЕ ОТ ЕДНА И СЪЩА СТРАНА НА БАРИКАДАТА!!!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на suaf
  suaf
  Рейтинг: 594 Неутрално
 76. 76 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#20:"olly"]Прокопиев е прав че държавата трябва да бъде коректна към бизнеса и да спазва правилата които сама е приела. [/quote]

  Не е прав, защото те си купуват депутати за да приемат закони, , гарантиращи им високи печалби, ограбващи хората чрез въвеждане на необявен акциз.
  Законът за енергия от възобновяеми източници е прекрасен пример за това. Директива 2009/28 не задължава страните да дават добавка към цената.
  Като иска да продава, да продава на свободния пазар. Който има пари и иска да е "зелен" да купува.
  За сега е ясно, че поне 2 милиарда евро до 2020 ще НАДПЛАТИМ за ел енергия на такива като него. Защо?
  Ето затова се налага да се променят правилата.

 77. 77 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  [quote#15:"petranica"]Интересно - как се става милиардер в България...[/quote]
  91 или 92 година/не си спомням точно/ президента Желев беше започнал една глупост,връщане на земята в идеални граници.Раздава той "нотариални актове" в село Трънково старозагорско.Задават му и въпроси,той отговаря.И една бабичка го попита - Абе Жельо,кажи ни тука на нас,от къде се взеха тия аламинутни милионери?.
  На много неща получихме отговор,но по добре зададен въпрос по проблема до сега не съм чувал.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 78. 78 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#51] от "Варненчик":

  Не сте разбрали коментара ми. В него визирам маниера и тона на Диков.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 79. 79 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз като обикновен човек, мога да кажа моето си мнение и то е:
  За първи път гредах вчера на живо интервю с Иво Прокопиев и ми направи впечатление на страшно възпитан и културен човек, който има смелостта да говори по доста горещи теми и проблеми.
  С една дума приятно съм впечатлен от начина му на мислене и изказ.

 80. 80 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 800 Неутрално


  И пак следите водят към разбойническо - мениджърската приватизация на Костов...

  А 10-те % са си дежурни...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 81. 81 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ако има кръг... Има или няма. И тези хора, защо не искат да се развива държавата? Че те си развиват банковите сметки с държавни пари предполагам е по-сигурно.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 82. 82 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Всичкото ни противоречие в "ценностите" храни своите корени в Първият милион и Правилата, по които той беше натрупан.
  Това Противоречие разрешим ли, едва тогава и "преходът" ще е приключил, а всичката креативност на Общият ни интерес ще се фокусира върху проблемите пред неговия Резултат. Животът ни не стои на едно място, той продължава да търси безспорното на общите ни "ценности в Него"...

 83. 83 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#82] от "dimko":

  Следващият проблем след първия милион е алчността, която се поражда след това.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 84. 84 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Елементарни обяснения...

 85. 85 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  Нали ако държавата започне да се развива според правилата а магистратите ни спрат да съдят с двоен аршин , вие и хората ви , днес щяхте да сте в затвора бе , господин Прокопиев???

 86. 86 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 583 Весело

  Василев дава интервюта за австрийски вестник, а Прокопиев ходи да се обяснява на скиора Дикофф. Открийте разликите...

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на omniam
  omniam
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Говори добре, казва верни неща, обаче предвид биографията му е трудно да му се вярва.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#10] от "Sion ,free again": Мда. Не е достатъчно само да си устат журналист. Нужно е и да си подготвен!

 91. 91 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#78] от "nuzzo":

  Да,осъзнах го и се извиних в кометар 63.Поздрави.

 92. 92 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Ако мнозинството от новоизлюпените капиталисти имаха разбиранията, отношението и класата на Иво Прокопиев, едва ли България щеше днес да се намира в подобна ситуация...

  4itatel
 93. 93 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 754 Весело

  Това момче, се изживява като втори Илия Павлов.
  Препоръчвам Му де не се изживява.
  Само препоръка,нищо повечче.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 541 Неутрално

  А за да се развива държавата по правилата трябва основния закон, конституцията да бъде одобрен с народно допитване. Защото сега няма Република България, а България на добра воля.

  Защото има върховенство на страха и силата, вместо на закона и той важи за едни, а за други не. Всичко има символичен характер и така може само да се чудим защо изделие като

  Буда стъпва на върха на изпълнителната власт. Може да се чудим и защо има толкова много престъпления и злоупотреби с власт, а няма нито един осъден да лежи ефективно.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 96. 96 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#95] от "tripleaaa":===да се развива по правилата - особено по правило номер едно за прокопиев и сие - Куче влачи - диря няма! Защо това олигархме не каже две думи за договорите си с варовика за Марица - мълчанието и гъргоренето с водица показва сочи само едно - да се публикуват тези договори!

 97. 97 Профил на веселин драгов
  веселин драгов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#3] от "pentuer": А кой, ако не богатите да каже бе...човеко? Това разбира се не важи с пълна сила за нашите богаташи, защото знаем, че те не са истински такива...

  веселин
 98. 98 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1437 Любопитно

  [quote#10:"Sion ,free again"]Днес не му бе ден на Сашо Диков.Костов го размаза , Прокопиев го довърши.Срещу интелигентни хора Сашо няма особено шансове.В икономиката го няма хич и как го заговорят по темата ръси дивотия след дивотия.Много се смях този следобед. [/quote]

  Не е смешно. Защото интелигентните хора са вече на изчезване. Ордата варвари ще победи, тя вече е победила, но докато се намират още тук-там ЕнтелЕгенти, няма да се успокои...

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK