Николай Кокинов: Отношението към прокуратурата е параноично (допълнена)

Градският прокурор на София Николай Кокинов

© Анелия Николова

Градският прокурор на София Николай КокиновОтношението към прокуратурата е параноично. Дайте шанс проверката да приключи, на този етап не виждам основание да се повдигат обвинения. Това беше част от коментара на градския прокурор Николай Кокинов пред Би Ти Ви по повод казуса с журналиста от "Медиапул" Борис Митов, който в петък беше разпитван във връзка с негова статия "Българският Уотъргейт: А кой ще проверява проверяващия?"
във връзка със скандала с подслушването от МВР.


Според държавното обвинение прикачените документи към материала на журналиста са класифицирана информация. Митов твърди, че е бил заплашен от прокурор Драгомир Янчев с образуване на дело във връзка с публикувани в статията материали за процеса срещу  Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров, разсекретени през 2010 г. от съдията от Софийския градски съд Иван Коев.


По думите на Кокинов Янчев отрича да е отправял заплахи към журналиста. Градският прокурор посъветва Митов, ако прокурорът е превишил правомощията си, "има етична комисия".
Янчев е настоявал да разбере откъде Митов има документите и кои са източниците му, което журналистът е отказал да разкрие. "Документите не са разсекретени. Определението на съда касае само веществените доказателствени средства, а не способите за събирането им. Тези документ е трябвало да бъдат в секретното деловодство. Митов е обещал да ги донесе в 14 ч. в петък, но след като не се е явил, той е призован за днес", заяви още Кокинов.


Попитан защо проверката не е започнала от секретното деловодство, градския прокурор заяви: "Защо смятате, че не сме проверили и там. Нещата вървят паралелно."


"Не бива да се притеснявате, че имаме лоши намерения към вашия колега. Статията е интересна, обективна и аз я прочетох с интерес. Той беше извикан като гражданин. И мен са ме викали на разпит, в това няма нищо притеснително", заяви още Кокинов.


За днес от 9 ч. е насрочен протест пред Съдебната палата в подкрепа на Митов. Той трябва да се яви в съдебната палата за повторен разпит. До 8.30 сутринта присъствие бяха потвърдили над 1000 души.


"Господар на мълчанието"


Николай Кокинов не разкри никакви подробности около напредъка на проверката по сигнала за незаконно подслушване, получен в служебната поща на лидера на БСП Сергей Станишев. "Проверката ще приключи на 12 април, до 16 април трябва да сме готови с доклад, с който ще бъдете запознати, доколкото е възможно", обясни прокурорът, заявявайки, че ще бъде "господар на мълчанието".


Въпреки че сигналът е бил анонимен, Кокинов посочи, че прокуратурата има подозрения кой би могъл да е авторът. Той увери, че проверяващите са подходили към възложената проверка с "огромно желание и ентусиазъм" и не са престанали да търсят автора на сигнала. "Следите винаги остават, изчакайте следващия епизод", допълни прокурорът.


Градският прокурор коментира и повдигнатото обвинение на бившия земеделски министър Мирослав Найденов по дело, започнало през 2009 г. "Може да ви изглежда, че вървим след събитията, но има промяна на обстановката, която е дала основания на прокурор Божидар Джамбазов да повдигне обвинение", заяви Кокинов.


Той подчерта, че съвпадението на повдигнатото обвинение и предизборната кампания е случайно. Прокуратурата не се е заела с Найденов досега, защото в началото ключов свидетел е дал показания, отхвърлили категорично обвинителната теза. Сега обаче имало "промяна в обстановката".


Кокинов остана "господар на мълчанието" и за проверката в енергетиката. Той каза само, че в 10 часа днес предстои обсъждане на въпроса с разследващите екипи, и обеща резултати "до седмица-две".

Ключови думи към статията:

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Николай Кокинов: Отношението към прокуратурата е параноично
  ---------------------------------------------------------
  Кокинов, прокурорите сте параноични, а пък и действате поръчково и избирателно, като правило, за наше съжаление.
  Така, че оправете си кочината, създайте нужното увереност и доверие у хората, че сте наистина НЕзависими, и НЕподкупни И НЕпоръчкови, та посли сочете с пръст.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 2. 2 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  По-скоро поведението на прокуратурата по отношение искане на справедливост от обикновените граждани срещу престъпността се проявява, като крайно параноично ...
  ... достигащо до ситуация - който търси справедливост е престъпник!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Отношението към прокурата - параноично, отношението на самата прокуратура - шизофренично... Само диагнози, а нема апчета!

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  От секретното деловодство на Кокинов изтичат документи. Те уличават друг прокурор - Роман Василев в драстични нарушения на закона и нарушаване на граждански права. Журналистът Митов изпълнява служебния си и граждански дълг и публикува документите. Вместо директно да закопчеят Роман Василев, поне защото нарушаването на човешки права не му е за пръв път, мутропрокурорите заплашват журналиста. Кокинов, гръмни се.

 5. 5 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Добре е на държавната хранилка - сутрин пият кафе след обед уиски или обратното - прокурорите съдиите и ченгетата са най- големите дебили след политиците, но те обслужват политически интереси, като добавим и кръга на общинските служители и котилото на мафията се заформя...

 6. 6 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Кокинов вместо да си затваря гагата, продължава да плямпа. Това не го разбирам, граничещо ми е няма да казвам с какво ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Кокинов е престъпник и цялата прокуратура е в услуга на организираната престъпност!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Тези нямат ни срам ни морал ни нищо! Прокуратурата е заплаха за държавността към днешна дата. Поведението на тази мафиотска структура има повече общо с НРБ от 70-те отколкото с РБ в ЕС.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 9. 9 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Параноя е когато чувството е само в главата, не е параноично, когато прокуратурата реално действа като орган за натиск по поръчка на Бойко.

 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Опааааа! Някои хора са на път да си изпуснат нервите. Защо ли? Поради чиста съвест?

  Кокинов да обясни за неадекватността на прокуратурата по ключови дела, вкл. защо не заведе дело срещу Столична община за смъртта на двама души, оглозгани до смърт от улични песове. Както и какво отношение има към случайното разпределение на делата в областта на енергетиката.

 11. 11 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Отношението към прокуратурата е параноично. Дайте шанс проверката да приключи, на този етап не виждам основание да се повдигат обвинения. [/quote]

  Напротив господине! Опитът на прокурор Янчев за изнудване си е основание за повдигане на обвинение към него, защото той е нарушил закона. Най-вече от прокурорите би трябвало да очакваме да спазват законите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 12. 12 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Работата Ви е синтоматична...

 13. 13 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Прокуратурата в България действа с методите на САЩ на световната сцена. Прокурорите си имат интереси и си ги преследват с всички възможни цели. Както биха казали братовчедите - ако не е хубаво да си в прокуратурата, защо всички се натискат да влязат в нея?

  In debt we trust
 14. 14 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Какво предприемате по това:
  "Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е заминал за чужбина, страхува се за живота на децата си
  Ще заяви пред нотариус всичко, което знае, за да предпази семейството си"

 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Голямото болшенство от т.н.Съдебна система са комунистически кадри, които съдят по "целесъобразност", защото така са учени!Особено, ако целта е, да си напълнят сметките!

  Обаче, не мога да не кажа, че много от журналистите са със същите цели! Законът важи за всички! Това, че някой е журналист, не му дава статут на "безнаказан"!

  Нали искаме работеща Съдебна система, ама да не пипат журналисти, лекари, енергетици, партийни другари!

  Така не става! Всички са равни!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Гневно

  Мдаааа, прокуратурата днес изпълнява следните задачи :
  - да слугува на управлявашите, като замазва и скрива техни престъпления , нанесли огромни вреди на държавата/ случаят с прекратената от неизвестен министърпредседател проверка във фабриката на Мишо Бирата , но и много други/,
  -да гони политически- и бизнес- противници на управляващите,
  - да работи за своя, лична сметка, като срещу подкуп от платежоспособни престъпници смачква делата им и ги отървава от тежки присъди,
  -да обвинява и вкарва в затвора кокошкари....

  Затова отношението към нея е такова, каквото заслужава с тази си дейност

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 17. 17 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 683 Любопитно

  "Янчев е настоявал да разбере откъде Митов има документите и кои са източниците му, което журналистът е отказал да разкрие."

  Има различни начини за "настояване". Единият от тях е заплаха.
  Не трябва ли да се прави запис на тези "срещи", които да служат за доказателство, какво е ставало. Иначе при спор по разговор на четири очи няма начин да докажеш каквото и да е!

 18. 18 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  [quote#17:"focusnik"]Не трябва ли да се прави запис на тези "срещи",[/quote]
  Трябва адвокат!

 19. 19 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#8] от "mastikata": Поне през 70-те години прокуратурата не е била такава. През онези години прокуратурата не провеждаше публични арести,които още на следващия ден да показва по телевизията.Нито един прокурор не обвиняваше публично в медийте гражданин,че е "очевиден престъпник " .Дори и при задържане само за 24 часа съгласно тогавашния чл. 22 от НПК ,ако не бъде образувано следсствие и не бъде повдигнато обвинение,а гражданина бъде освободен,се провеждаше дисциплинарна проверка и не един и двама следователи или оперативни работници бяха тежко наказвани,защото такова задържане се смяташе за извънредно произшествие и тежко нарушение на закона.В онези години беше невъзможно човек с прозвището "Пепи еврото " да работи въобще в съдебните органи или органите на МВР,камо ли да бъде издигант и като ръкоодител на най-голямата следствена служба в страната.В онези проклети от теб години хората се движеха спокойно нощно време по улиците на населените места, вярваха в съдебната система.В онези години съдебни дела за извършени тежки криминални престъпления се гледаха в т.н. "показни процеси",в читалищните салони по села и градове,пред стотици хора. Вероятно ти не си свидетел на "онези години" ,или си допуснал да ти се промива мозъка вече повече от 20 години за онова време.Не допускай да те заблуждават.Мисли със собствената си глава.Само тогава ще си истински свободен човек.

 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Прокуратурата трябва да отвори всички прозорци и врати и е време за едно яко проветряване.
  Прокуртура и МВР са вертикални субординирани структури подчинени на единоначалието и като такива са най - неефективни за което са факт прекратените многохлилядни дела и преписки винаги срещу неизвестен извършител.
  Освен това трябва и една лустрация и отварянето на всичките досиета на старите '' влъхви ''.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 21. 21 Профил на mozemedelie
  mozemedelie
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Познаваме си прокуратурата. Познаваме си и прокурорите, затова отношението ни е реалистично, а не параноично, г-н Кокинов

 22. 22 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Вие сте престъпници, облечени във власт, които за 5 лв работа не можете да свършите, когато става въпрос за интересите на обществото, но когато става въпрос да заплашвате един от малкото останали независими жураналисти или да изпълнявате политически поръчки-да там сте много инициативни!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 23. 23 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#1] от "nuzzo":


  [quote#1:"nuzzo"]Кокинов, прокурорите сте параноични, а пък и действате поръчково и избирателно, като правило, за наше съжаление.
  Така, че оправете си кочината, създайте нужното увереност и доверие у хората, че сте наистина НЕзависими, и НЕподкупни И НЕпоръчкови, та посли сочете с пръст.[/quote]

  Може да се допълне:
  Злоупотреба със служебно положение; протекция на откровенни престъпници!
  За да не бъда голословен:
  Бургас; Прокурор Георги Кузманов ---> протекция на Стефан Райков - фирма "Рейдес".
  Данните че разпъва чадър над "Рейдес" са от следовател при разговор с измамени от Ст.Райков.

  Да разлая троловете!!
 24. 24 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 645 Неутрално

  ""Не бива да се притеснявате, че имаме лоши намерения към вашия колега. Статията е интересна, обективна и аз я прочетох с интерес. Той беше извикан като гражданин. И мен са ме викали на разпит, в това няма нищо притеснително", заяви още Кокинов."

  Явно в България гражданин означава да имаш правото да те извикат в прокуратурата по всяко време

 25. 25 Профил на gigow
  gigow
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Прокуратурата трябва да се разтури. Да се уволнят ВСИЧКИ до Цацаров включително. И да се назначават наново само с трикратен тест на детектор на лъжата и то след обстойна проверка на доходи и имоти. И данните от проверката публични, изнесени на хартия пред всяка прокуратура и в интернет.
  А който не е съгласен-да става адвокат. Няма работа в съдебната система.
  Ех, мечти ...

 26. 26 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Кокинов, Кокинов, ако с такава страст си вършехте истинската работа, прокуратурата щеше да е сериозна институция.

 27. 27 Профил на grund
  grund
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Незабавната промяна на съдебната система трябва да влезе в краткосрочните перспективи до края на 2013.
  Става въпрос за преки избори от народа на териториален принцип без участие на партии.
  Кандидатите за магистратите да се издигат от магистратските съюзи и сдружения.
  Става въпрос и за задължителна лустрация на всички магистрати, назначавани и харесвани от вътрешни министри и подобни кадровици.
  Става въпрос за мажоритарни избори на съдии и прокурори и никакви Висши съдебни съвети, назначавани от политическите партии със мръсни сделки да кадруват и да ни занимават със имотите си на първа линия.
  Преките избори за съдебна система са някаква надежда,но само с предварителна лустрация на всички партийно зависими магистрати може да доведе до някакъв резултат.
  В противен случай,със сегашните зависими,най-малко по назначение, прокурори и съдии, никога няма да се изпълнят желанията на българите за съдебна и наказателна отговорност за депутати и министри.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/03/blog-post_12.html

 28. 28 Профил на Paprika
  Paprika
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Шантонерката с везните верно е ослепяла,ама от наглост.Докато търси трески в чуждите очи, някак е пропуснала гредата в собственото си око.

  На 12 май с 27 номер
 29. 29 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Кокинов ,
  крайно време е да освободиш прокуратурата и обществото от вредното си присъствие!

 30. 30 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Отношението към прокуратурата е параноично. Това беше част от коментара на градския прокурор Николай Кокинов пред Би Ти Ви.
  Николай Кокинов, кой ти разрешава да обиждаш българските граждани на параноици? Параноя е гръцка дума от старогръцката παράνοια (параноя, "лудост",
  от παράνοος ("луд", от παρά ("извън, отвъд" + νόος ("ум, разум" и означава безразсъден, умопомрачен, луд.
  Лудите, лудите - те да са живи !...- това бяха думите на лирическият герой в романа „Под игото” на великия Дядо Вазов, наричайки "луди" смелите.
  Кокинов, огледай се, може да откриеш ненормалното, патогенното и в теб и около теб - в прокуратурата и в съдебната власт.

 31. 31 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 506 Разстроено

  "Определението на съда касае само веществените доказателствени средства, а не способите за събирането им."

  Значи продължаваме по старому : Големият проблем не е престъпния начин на работа и слугинажа на прокуратурата , в лицето на Роман Василев. Големият проблем се оказа , че това е станало достояние на обществото. А големия престъпник е този , който показва наяве самото престъпление.
  Но няма какво друго да очакваме от подлогите на милиционерската шайка покрай Боко и Цвинокио.

 32. 32 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#30:"latcho59"]Кокинов,[/quote]
  и специални поздрави на заместник-градския прокурор Роман Василев. Предай тези пожелания и на него.
  [quote#30:"latcho59"]огледай се, може да откриеш ненормалното, патогенното и в теб и около теб - в прокуратурата и в съдебната власт.[/quote]

 33. 33 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Винаги търсят кой е авторът на сигнала, а не разследват самия сигнал. За тях е важно да се накаже този, който е разкрил кирливите ризи.

 34. 34 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Митов твърди, че е бил заплашен от прокурор Драгомир Янчев " ...
  "Янчев отрича да е отправял заплахи към журналиста. " ...

  По подразбиране приемаме, че журналистта казва истината. Има причина за това, никой не вярва на прокуратурата, защото тя си е заслужила да не и се вярва, но ..... все пак се учудвам, че никой не изпитва поне малко съмнение, че може би журналистта преувеличава или не дай си боже лъже, защото сега всеки може да каже всичко, всеки може да вдигне шум за всичко и да накара група хода да излязат да протестират в негова защита. Тази тенденция към незачитане на никой и нищо започва да става притеснителна...

 35. 35 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1389 Любопитно

  "Градският прокурор посъветва Митов ако прокурорът е превишил правомощията си "има етична комисия"."


  Защо за заплаха само "Етична"?!

 36. 36 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Кокинов трябва да разбере две неща:времето на Борис Велчев безвъзвратно отмина и Прокуратурата е институция,която служи на обществото,а не обществото обслужва Прокуратурата.

 37. 37 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Гневно

  "Може да ви изглежда, че вървим след събитията, но има промяна на обстановката, която е дала основания на..."
  Жалки, ЖАЛКИ сте ченгенца! Трагедията в БГ е "право"съдието в твърде много случаи е явно поръчково! Години наред явни безобразия и беззаконоя се толерират, а въпросният хайдук го подгонват когато изпадне в немилост!
  По стар милиционерски обичай гонят този който е разгласил за издънките, искат заедно с вестоносеца да убият всякакво "нерегламентирано" изтичане на информация за далаверките им! А и СРАМА НЯМАТ?! Как се гледат в огледалото ми е чудно, ама тези мутанти виреят в тяхен си свят?!?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 38. 38 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Ще си позволя да цитирам коментар на форумец, който показва нагледно що е то прокуратура в България днес:  demonoid
  Рейтинг: 2805 Неутрално

  2
  07:43
  08 апр, 2013

  Отговор


  Защо да не се пише? Нека се вижда до къде води некадърността на полиция и прокуратура. Защото много е лесно после да си мият ръцете със съда. Не че всички съдии са китки.
  А тук отдалеч си личи, че е поредното съшито с бели конци дело, а (само)убийството на Чочо поставя много въпроси, които висят без отговор. Имаше и една друга история на Григор Лилов, която чудесно пасва на фактите - препубликувам я по-долу:

  На 18. 01. 2012 , вечерта , в предаването “ Дискусионно студио “ гостуваше разследващия журналист Григор Лилов ! Темата на предаването беше друга , но в самия му край , стана въпрос и за убийството на Мирослава . това което Лилов изнесе , ме накара направо да изтръпна от ужас ! Без да разплита целия пъзел , той просто посочи някои факти ! Ето част от тях :
  1) Във фабриката на Мишо Бирата нелегалната биричка е била най-малкия проблем . Там са се произвеждали АМФЕТАМИНИ !
  2) Покойния Мишо Бирата е работил в тясно сътрудничество с две Пернишки нарколаборатории , тихомълком разбити точно когато е изчезнала Мирослава !
  3) Стойчо Стоев и Марио-Заека , са се занимавали ОСНОВНО с търговия и пласмент на наркотици , и това отлично е описано в досиетата им.
  4) Богаташчето от Перник – приятеля на сестричката на Мирослава – Елеонора , Е ИМАЛ вземане – даване с Мишо Бирата , като сумите които са засичани като обмен между тях са КОЛОСАЛНО ГОЛЕМИ !
  5) Причината ТОЧНО МИРОСЛАВА да стане жертвеното агне е , че момичето Е ЧУЛО нещо във фитнеса ! Нещо което изобщо НЕ Е трябвало да чува , къде и с кого го е споделила , засега не е съвсем ясно !
  6) Отвличането с абсурдния откуп от лице което даже НЕ Е неин роднина , е било само за парлама ! Убили са я почти веднага след “ отвличането ! Убийството е станало почти веднага , след като момичето е докопало отнякъде телефон , и е звъннало на сестра си !
  7) Трупът е престоял незнайно къде в продължение на близо два месеца , НО НЕ Е БИЛ ВЕДНАГА ЗАРОВЕН ! Вероятно е престоял някъде на закрито , щото е бил в доста напреднал стадий на разложение ! Нещо което е ПЪЛЕН АБСУРД да стане през зимно време !
  8) Стойчо Стоев и Марио - Заека нямат НИЩО ОБЩО с това убийство ! Освен това Чочо НЕ Е правил НИКАКВИ самопризнания пред Полицията , Последната е отишла да изрови трупа , отлично знаейки къде се намира той , щото малко преди това НАРОЧНО е бил заровен там ! Със знанието на някои ченгета разбира се ! Трупът на Чочо изцяло замита следите , че всъщност НИКАКВИ самопризнания не е имало !
  9) Стойчо Стоев и Марио –Заека , всъщност са били “ връзката “ със горните етажи на тази престъпна мутро – полицейска наркобанда , ВЪВ която НЯМА КАК ДА НЕ Е замесен и висш политически елит ! Кои са “ големците “ от политическия елит – със сигурност никога няма да научим ! Тези имена обаче отлично се знаят от вътрешния министър – Цветан Цветанов !
  10) Факта , че Марио-Заека скоротечно беше натъпкан в лудница не трябва да учудва никого ! Щото , ако го самоубият веднага , нещата вече хептен ще завонят ! За момента диагнозата “ Шизофреник “ урежда изцяло престъпниците! Щото каквото и да каже – той е луд и толкоз ! Неговият живот обаче със сигурност ще приключи , ДО момента в който приключи властта на това правителство ! Това поне е гарантирано , както беше гарантирана и смъртта на Иван Тодоров – Доктора , чиито живот приключи с края на един друг мандат !
  11) На фона на изнесеното, глупостите които дърдореше Флоров , вече си имат своето обяснение ! Голямата цел на това престъпление е била всъщност да бъдат ликвидирани Чочо Стоев и Марио – Заека , чиито познания явно са били ПАГУБНИ за сегашната власт ! С Убийството на Мирослава , всъщност мафията с Държавно участие си е решила И ДВАТА ПРОБЛЕМА : Хем са унищожили момичето , което е чуло нещо във фитнеса хем са използвали трупа , за да унищожат “ връзката “ с високите етажи на мафията.
  С Убийството на Мирослава , всъщност мафията с Държавно участие си е решила И ДВАТА ПРОБЛЕМА : Хем са унищожили момичето , което е чуло нещо във фитнеса хем са използвали трупа , за да унищожат “ връзката “ с високите етажи на мафията ! За момента практически постигаха целите си ! Единствената жива надежда , чрез която може да разберем всичко, се нарича Марио Заека ! Не случайно Родната полиция го пази с цял гарнизон , от връзка с външния свят . . .
  12) Историята с кучето и пържолите , говорят достатъчно сами за себе си ! Борисов или е тотално неосведомен , или е в доста здрава комбина с главните задкулисни действащи лица ! Май и в двата случая трябва да бъде изритан . . .

  От всичко до момента , стана ясно само едно : Родната полиция вече " чисти " по съвсем нов начин : Първо - отвличат и убиват съвършено невинен и беззащитен човек , най-добре дете ! Второ: Арестуват човека който трябва да бъде очистен ! Трето - Самоубиват го ! Четвърто - казват в медиите , че " самоубиецът " е направил пълни самопризнания , и е посочил мястото на първия труп ! Пето : Изравят трупа като " доказателство ! Шесто - Пържоли за кучето ! Седмо - с малки изключения - всички са доволни и щастливи !!!

  Питам се Чочо по кое разследване е станал защитен свидетел. Да не се окаже че е пропял за амфетките.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 39. 39 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Очевидно за такъв кратък срок никакви сериозни ЕКСПЕРТИЗИ не могат да се направят!

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#15:"lz2"]Обаче, не мога да не кажа, че много от журналистите са със същите цели![/quote]
  До коментар [#15] от "lz2":
  Това сте вие, "lz2", - лесно ругаете, обиждате, плашите и понякога дори биете журналистите. Кумира ти Борисов, дори предлага на журналист да му пипне мускула.
  http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=30402
  "Искате ли да ви кажа как от "Възраждане" ми се извиниха един по един? Абе разбирам аз, че пуснали декларация срещу мен. Взимам един западен посланик и отивам с него при тях. След малко да видите как идват и ми благодарят за работата. Абе ясно, че като бутнем Васил Божков, мястото му не може да остане празно. Все някой ще го замести, ще тръгнат и вътрешни преразпределения. Затова трябва много да се мисли преди това." Тук репортерка пита дали действително МВР смята да се заеме с Божков. "А като ме гледате така и ме познавате какъв човек съм, как смятате, ще се заемем ли? Идваха моите хора оня ден при мен и ме питат: господин генерал, какво да правим с Божков? Да го работим ли? Защото, ако дойде БСП на власт, а той е близък с тях, какво ще стане? Борисов секва мисълта си, защото...После даде на репортерка да му пипне мускула и сподели някои мисли за бандитите, съдиите и клуб "Възраждане".
  http://www.segabg.com/article.php?id=00001&issueid=682&sectionid=7
  Бойко Борисов отрече да е позволявал на някого някога да го пипа по мускула, както и да говорил какво ще стане, ако Васил Божков бъде махнат от хазарта. И двете случки бяха описани в репортаж от Слънчев бряг, публикуван в "Сега" на 11 септември. http://www.segabg.com/article.php?id=59727
  http://www.blitz.bg/news/article/192220
  Боян Радев, Васил Божков, Бойко Борисов, Симеон Дянков, Калин Георгиев и още 17 души бяха наградени днес с грамота
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5665011

 41. 41 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 646 Неутрално

  ВСИЧКИ СА ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И СИ РАБОТЯТ ЗА СТАРИЯ ГОСПОДАР БКП-БСП

  BG e мини империя на злото.
 42. 42 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Изпадаме вече в смешно положение. Станишев внася някакъв сигнал за разглеждане в прокуратурата само за да започнат след това, директно (чрез този журналист) или индиректно да изразяват съмнение в безпристрастността на проверката и прокуратурата. Аланкоолу, като се съмняваш в прокуратурата за какво внасяш сигнала за разглеждане. Явно за Станишев има само един удовлетворителен изход - прокуратурата да извади нещо пък било то дребно колкото муха дроздофила. Тогава стой та гледай и дръж се земьо, макар че Станишев фарисейски продължава да твърди че "много би се радвал ако прокуратурата не открие нещо". Е как ще приемеш че не са открили нещо и как ще се "зарадваш" като поставяш под съмнение разследването?

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 43. 43 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#19] от "molesan2":

  Ех тази носталгия и тъга по младежките години!... Вероятно си прав - по соц.-а на цената на повечето човешки свободи се осигуряваше относителната сигурност на населението - съгласен съм. Но.... ела да видиш какво се случва ако попаднеш под ударите на онези интересни членове на НПК за защита на Партията, Държавата и Идеологията. Майка ти жална. Веднага, например се сещам за комично-трагичната история на един обикновен човек, който се опитал да изпрати поздравителна телеграма на Джими Картър по повод на избирането му за президент на САЩ - трябва ли да се изпълвам с телешки възторг при мисъта как трябва да внимавам какво говоря и пиша и пред кого го правя?

  Пак ли трябва да си преговаряме че ако се отказваш от свободата си в името на сигурността губиш и двете?

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 44. 44 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#42:"emil"]Изпадаме вече в смешно положение. [/quote]
  До коментар [#42] от "emil":Всъщност отдавна исках да ти го кажа, "emil", но по-добре е сам да стигнеш до този правилен извод.

 45. 45 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ето 1 сигнал от вчера:
  Емил Димитров казва, че "100% телефонът му се подслушва". Авторът на сигнала е ясен, няма нужда да се напъват да го търсят. Човекът знае нещата от "кухнята", бил е близък да подслушващите.

 46. 46 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На каквото си постелеш, на такова ще легнеш, и каквото надробиш, такова ще сърбаш, господин Кокинов.
  С действията си (или по-скоро бездействия) така я е докарала прокуратурата в България.
  Просто вече, инстинктивно не и вярваме, а от там до параноята не е далеч!

  ура и да живей!!!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1273 Разстроено

  Отношението към прокуратурата е параноично."

  -Грешка!
  Правилното е-отношението НА прокуратурата е параноично.

 49. 49 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#47] от "bokko":

  +++++++++ То едно и две ли са

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 50. 50 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Ако се имат в предвид Филчев и Роман Василев, параноичното е меко казано )

 51. 51 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Прокуратурата е структура за изпълнение на мокри политически и бизнес поръчки.

  Нищо повече, тя няма нищо общо с правовата държава и ред. Разберете го.

  Колкото по-бързо осъзнаем тази тъжна действителност, толкова по-бързо ще започнем да търсим промяна и подобрение.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 52. 52 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Кокинчо, това че сме параноици не означава, че вие не вършите свинщини.

 53. 53 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 506 Весело

  Не!
  Отношението на българите към държавата им е параноично!

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 54. 54 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  България е страна без съдебна система.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 55. 55 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Николай Кокинов: Отношението към или НА прокуратурата е параноично? А може би и към и на.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 56. 56 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#54] от "Хипчо":

  Съдебна система има , но тя не обслужва българските граждани

 57. 57 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Освен на прокурор сега Кокинов се прави и на психологКое е параноично ? Това че всички вече виждат организираната престъпна организация скрита под кодовото название "българска прокуратура"???

 58. 58 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1401 Весело

  [quote#4:"Lemmy"]Кокинов, гръмни се. [/quote]

  Цецо даде пищов само на Романчо!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 59. 59 Профил на crouchet
  crouchet
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е, то след Боковото почти еднолично управление, как да не е параноично отношението към прокуратурата - толкова крадене, прикриване и пак крадене не е имало. И всичките прехввалени герберски гордости Дянков, Найденов, Цветанов, Борисов, Димитров не са с още посъдими, а някои и за втори мандат се стягат...

 60. 60 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 616 Гневно

  [quote#8:"mastikata"]Поведениео на тази мафиотска структура има повече общо с НРБ от 70-те отколкото с РБ в ЕС. [/quote]
  Това дето си го изплямпал няма нищо общо с действителността. През тези години ходех на море с палатка, оставях си пари , дрехи и документи и нищо не е изчезвало. Аман от грачещи свраки.

 61. 61 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Към видиотена прокуратура , параноично отношение.Каквото сееш , това жънеш.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 62. 62 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 561 Неутрално
 63. 63 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 469 Неутрално

  ..Николай Кокинов: Отношението към прокуратурата е параноично.
  ...Ами... Проблема идва от вас...- изпълнявате поръчки, дъните се.
  ..Вие какво искате, да викаме УРА и да ви носим на ръце ли ?

  urkobozambo
 64. 64 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Прокуратурата действа поръчково, пък гражданите да си мълчат, така ли?
  Иска ви се.
  За вашата патологична страст към лъжи и манипулации обаче хапчета няма. Лечението е ясно, ама няма да ви хареса.

 65. 65 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  "Отношението към прокуратурата е параноично. "

  Сами се докарахте дотук, Кокинов. Не че много ви пука де...

 66. 66 Профил на plamitus
  plamitus
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#25] от "gigow":

  И да не са масони, като подпишат и декларации за това.

 67. 67 Профил на Domino
  Domino
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Даже не ми се коментира всичко това! Само ми се драйфа!

  Дневник, май скоро ще трябва да добавите в листа с настроенията и настроение "Отчаяно".

 68. 68 Профил на Domino
  Domino
  Рейтинг: 450 Неутрално
 69. 69 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  До коментар [#25] от "gigow":

  съгласен съм с мнението ви да се освободят всички стари кадри от прокуратурата ,повечето от тях са бивши постови милиционери от старата милиция без никакво образование изкарали местния ПУЦ с връзки и без никакви приемни изпити ,от 1970 година надолу родените трябва да се пенсионират веднага от системата ,защото са креатури на БКП и са назначавани с разрешение на ОК на БКП тогава ,не че няма много кадърни и умни хора сред прокурори и съдии ,но не е ли време да се прочистят от милиционерите сред тях.

 70. 70 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ааа, не! Още не съм стигнала до психиатър и диагноза! Да не се прави прокуратурата на ни лук яла, ни лук мирисала! При гостуването си в Нова, " Здравей, България", Митов разказа как са го заплашвали, че ще има проблеми, ако не каже кой е източникът му. Свързаха се от студиото с прокурора и той настоя, че имат интерес към това, как и кой му е дал факсимилетата. Те не били разсекретени. Митов обясни, че всичко, изнесено в материала му е в отдел разсекретена информация, да си проверят. Ново свързване с прокуратурата: Важни били само номерата на двете факсимилета, които били секретни. В крайна сметка, попитаните прокурори по темата признаха, че не знаят кое в публикацията е секретно и дали е секретно. Сега - параноя. Бе, тия хора какво си мислят?!

  goblenka
 71. 71 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  А, забравих да кажа и друго важно нещо! Една прокурорка заяви, че дълг на всеки гражданин било, ако знае нещо и го питат за него - да си каже! Защо? Каква защита имат свидетелите от прокуратурата? Точно никаква! Колко осъдителни присъди има, след като граждани са си заложили сигурността и тази на близките си, като са свидетелствали? Броят се на пръсти! Точно за това, отново поднасям адмирациите си пред Митов! Точно така трябва да се държи един отговорен журналист и прокурор - разбира се! Вторите не заслужават поздравления! Те не заслужават информация!

  goblenka
 72. 72 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Еми спрете да се държите като защитници на престъпниците и си вършете работата, за която получавате доста добри пари.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Кокинов вие всички прокурори сте престъпници...... Престъпленията ви са очевидни - разграбена българия от организираната политическа престъпност, а нито един политик не е влязъл в затвора и дори и не сте му съставили наказателно производство и не сте вкарали в съда по обвинение което да издържи ...... Даже няма да давам примери, защото Кокинов лично съм ви давал десетки престъпления по служба с щета за милиарди, а вие казвате че не били извършени...... Но един ден помни ми думата за това ще ви искаме отговорност и то наказателна за прикриване на огромните престъпления

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK