В архивите няма следа Божан Стоянов да е сътрудничил на ДС, каза премиерът (видео)

Марин Райков

© Анелия Николова

Марин РайковВ архивния масив на Комисията по досиетата няма изрично съгласие от Божан Стоянов да сътрудничи на бившата Държавна сигурност (ДС), нито каквато и да е следа за сътрудничество, каза днес на извънреден брифинг премиерът Марин Райков.


Изявлението му беше по повод информация от комисията от вчера, че през 1988 г. сегашният зам.-министър на енергетиката е бил вербуван и е работил за Софийско градско управление на МВР (Пето РПУ) по линия на ДС. Агентурното име на Божан Стоянов било Младенов.


По данни на комисията сред откритото за него са документи от ръководил го щатен служител, регистрационна бланка, лично дело и регистрационен дневник.  В решението се посочва, че има данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Стоянов към службите и след 10 ноември 1989 г. 
Малко след огласяването на решението вчера пресцентърът на икономичедското министерство разпрати съобщение, в което се посочва, че през 2008г. Комисията по досиетата е издала удостоверение на Божан Стоянов, според което няма данни той да е бил щатен, нещатен служител или секретен сътрудник на ДС, и се настоява за изясняване на истината. 


Пред "Дневник" членът на комисията Апостол Димитров обясни, че в документа отпреди пет години изрично пише, че няма данни "към настоящия момент" и че тогава комисията не е можела да провери архивите, а е искала справка от съответните служби (всяка от които е проверявала съхраняваните от нея архиви), след което се е произнесла на базата на дадената от тях информация. 


Днес Марин Райков посочи, че сегашният зам.-министър на енергетиката е бил проверяван за принадлежност към ДС през 2008 г. и тогава нищо не е открито. Според премиера в архивите няма данни за заличаване на документи и за съпричастността на Стоянов се съди само по едно картонче.


"От 2008 г. досега нищо не се е променило в миналото на Стоянов", посочи министър-председателят. Той добави, че е поканил журналистите с известно неудобство, защото темата "е част от чалгата на прехода".


Марин Райков допълни, че преди няколко дни е поканил председателя на комисията по досиетата Евтим Костадинов, за да изкажe своята институционална подкрепа за нейната работа. "Добре е да придаваме повече стойност на нашите становища и да не даваме повече поводи за спекулации", допълни премиерът.


Изискванията за проверка за принадлежност към бившата ДС не могат да бъдат като свидетелствата за съдимост и да се актуализират през 6 месеца. Членовете на моето правителство нямат нужда от шестмесечна индулгенция, каза още Райков.


Той допълни, че при създаването на комисията по досиетата идеята е била тя да спре рекета и поставянето в зависимост. "Не мога да приема опитите тази тема да се използва за дестабилизиране на администрацията. Запазвам си правото да променя становището си по този конкретен случай при наличие на категорични и автентични доказателства", заяви Райков.


Самият Божан Стоянов по-рано днес лаконично коментира казуса пред журналисти, цитиран от агенция "Фокус". Попитан дали, когато е получавал номинацията от президента и кандидатурата му е била представяна в служебния кабинет, е задаван въпросът дали има агентурно минало, той отговорил така: "Задаван е и такъв отговор е получен". Той допълнил, че ролята му е да реструктурира енергетиката и призовал "да се съсредоточим върху сериозните проблеми на енергетиката в момента".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kapablanka
  kapablanka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Има решение на Комисията по досиетата. Служебният премиер не решава въпросите относно агентите на ДС.
  Интересно е защо самият Божан Стоянов мълчи ? И защо Райков толкова много държи на него ?

 2. 2 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 458 Весело

  Някой вярва ли на Райков?

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3759 Весело

  Последно ченге ли е или не?Аз мисля ,че е от кариеристите , които станаха членове на БКП и ченгета малко преди да потъне кораба.Малшанс.

 4. 4 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#1] от "kapablanka":

  Преди 4 години казали става, сега казали не става! Ами хайде най-напред този дето преди 4 години е сбъркал да си вдигне задника и да си подаде оставката, пък тогава да мислим, какво да правим.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  "В архивния масив на комисията по досиетата няма изрично съгласие от Божан Стоянов да сътрудничи на Държавна сигурност, нито каквато и да е следа за сътрудничество, каза днес на извънреден брифинг премиерът Марин Райков. "

  Симпатичен ми е Райков, но искам да го запитам, той има ли достъп до този архивен масив и лично ли го е изтършувал?

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#1:"kapablanka"]Има решение на Комисията по досиетата. [/quote]
  Опа,някой се намесва в работата на комисия!?

 7. 7 Профил на kapablanka
  kapablanka
  Рейтинг: 402 Неутрално
 8. 8 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Костадинов каза да очакваме и изненади...
  Тоя да не от тях, че много ще ми станат мутрите и доносниците...

 9. 9 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Някои агенти на ДС излизат като ,,чисти сълзички,, !

 10. 10 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А се оказа, че самият служебен премиер - Райков, никога не е бил служител на т.н. "военно разузнаване", също като този достоен зам. министър.
  А ген Кирчо Незнамсикой, след уволнението сподели, че сегашното "военно разузнаване" наброява 1400 броя роднини и любовници с бюджет 36 мил. и следна заплата 2 100 лв. Красива страна е РБ, красива и богата, както на умни и достойни мъже и жени - разузнавачи и разузнавачки, така и на подобни доносници и доноснички.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 11. 11 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А се оказа, че самият служебен премиер - Райков, никога не е бил служител на т.н. "военно разузнаване", също като този достоен зам. министър.
  А ген Кирчо Незнамсикой, след уволнението сподели, че сегашното "военно разузнаване" наброява 1400 броя роднини и любовници с бюджет 36 мил. и следна заплата 2 100 лв. Красива страна е РБ, красива и богата, както на умни и достойни мъже и жени - разузнавачи и разузнавачки, така и на подобни доносници и доноснички.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Гневно

  Законът за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия урежда реда и компетенциите на комисията, която единствено е упълномощена да обявява принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА.
  Марин Райков не чувстваш ли, че преигра - министър председателят няма и не съществува орган с всеобща компетентност. Никой държавен орган не притежава всеобща компетентност. Понятието "обща компетентност" е условно и означава, че съответните органи имат ръководни, контролни и координиращи функции спрямо ръководителите на отделните клонове на администрацията. Това обаче не им позволява да изместват последните.

 13. 13 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Мутри и доносници на репресивния апарат, преоблечени в бели якички, пълзят към върховете като плужеци и активно се подкрепят в мафиотската си дейност! ПФУ!

 14. 14 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Весело

  Сигурно ще ми сложат много минуси, но формулировката на Райков че "темата е част от чалгата на прехода" се покрива с моето скромно мнение, но не бих могла да го кажа по- добре.
  Иначе не знам дали е бил или не агент този Стоянов. Темата е толкова изтъркана вече, особено на фона на скандала със СРС-тата. Този въпрос е много сериозен и къде къде по- актуален!

 15. 15 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 740 Весело

  дали райков има достъп до всички архиви?

  седеньето го зголемува задникот
 16. 16 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#4:"tribiri"]Преди 4 години казали става, сега казали не става! [/quote]
  Много точно.+++++

 17. 17 Профил на volana
  volana
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Кой е шеф на комисията,Райков или Костадинов?Кой борави с архива Райков или Костадинов?Като си отговорите на въпросите ще разберете бил ли е или не!?

 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  [quote#14:"danid"]Сигурно ще ми сложат много минуси, но формулировката на Райков че "темата е част от чалгата на прехода"[/quote]

  Че е е пълна с виене таз история, пълна е, но ние пък искаме да знаем кой кой е из редиците на богопомазаните.
  Буда ли е, Гоце ли е, или син на някой подобен.
  Райков спечели голяма черна точка с тази си позиция. Темата е част от томителниата и блудкава раздяла с комунизмите и верните му стражи. Темата е за скритата власт и мрежите и. Темата е за онези които наследиха целият потаен ресурс на тоталитарната държава и го осребриха...
  Та Райков да си гледа МС, МВнР и изборите..
  А, и да уволнява немедлено търгашчето от подмолите.

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  [quote#18:"Graf"]А, и да уволнява немедлено търгашчето от подмолите.[/quote]
  Кого точно да уволни?
  До коментар [#18] от "Graf":Кой или кои имаш предвид, какво е - "търгашчето от подмолите"?

 20. 20 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  До коментар [#19] от "latcho59":
  Зам. министърчето, дето търгуваше през 2002 Булгартабак с другото търгашче. Варненското, с ниския ръст и голямата уста.

  Ecrasez l’infâme
 21. 21 Профил на abe_123
  abe_123
  Рейтинг: 402 Весело

  Виждате ли как ви терзаят въпроси и съмнения, когато не слушате радио Хоризонт. Имаше интервю по въпроса с шефа на комисията и той каза ясно, това което се цитира не е цялото, цялото е гласяло, че към момента, т.е. 2008 нямат данни, но след това са им предадени едни допълнителни архиви, в които вече фигурира зам. министъра. Изскочило е зайчето от архива на МВР , 2008 когато са поискали справката от тях те са отговорили, че няма данни за него.

 22. 22 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 604 Неутрално

  "темата е част от чалгата на прехода"
  Гнусна като чалга, да. Но... превключваш на друг канал телевизора, а оттам отново пъкне някоя звезда, пак от същия жанр.
  Изглежда са много талантливи тия момчета. Все изплуват, открояват се някак сред посредствеността наоколо. Ето, няма кой, до тях опираме. Безалтернативно като ГЕРБ.
  Това е положението... Минке

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 23. 23 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  [quote#14:"danid"]формулировката на Райков че "темата е част от чалгата на прехода" се покрива с моето скромно мнение[/quote]

  Мен пък ме обижда.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 24. 24 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#18] от "Graf":

  За черната точка нищо. Правилно е да се знае, и аз съм за, но веднъж за винаги и окончателно, а не 23 години само бла - бла.
  Искам да кажа, че това не ни спасява от новата скрита власт! Убедена съм, че я има и тя не е вече ДС. Тя е друго поколение и разновидност. Финасова и подплатена с влияние във публичната власт. Трудно ми е да го формулирам, но се надявам да разберете мисълта ми.

 25. 25 Профил на bond
  bond
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Комисията се е произнесла и е ясно, че е бил сътрудник. Друг е въпросът дали през 2008 някой го е прикривал. Трети е въпросът дали служебното правителство ще допусне в него да има сътрудници на ДС - не е противозаконно, въпрос на морал е.
  А Райков с това изявление се излага или просто е вярно, че сръвта вода не става.

  james bond
 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  досиетата като част от чалгата на прехода Едно доста нелепо и цинично изказване на някой който има претенциите да бъде демократ... тоез един типично герберски гаф

 27. 27 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 684 Неутрално
 28. 28 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  И сега какво? Имаше ли юнак Гюро глава или нямаше ?

 29. 29 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1315 Разстроено

  темата "е част от чалгата на прехода".

  -Прехода все неможе да се извърши!
  Чалгата все повече ни превзема.
  Премиера все повече ни будалка.
  Къде е Буда,бе.

 30. 30 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Ама и ние много се хабим...В България няма човек който да е на ключова позиция, управленска или в бизнеса, който да не е ченге или някой близък негов роднина да не е такъв..
  23 години ние се будалкаме , че се правим нещо....Нищо подобно братя и сестри ...яко ни метнаха на върбата

 31. 31 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Е, сега може да има и малко по-други мнения нали, по въпроса за т.нар. "досиета". Хайде да вървим с историята и логиката .
  1. Досиета или се отварят напълно като в Германия (ама не съвсем напълно, защото досиетата на външния разузнавателен апарат никога не са били отворени и преподобния пастор Гаук - днес президент на Германия го знае но не коментира, германците не са глупаци) или като в Испания - там досиетата се горят и миналото остава назад.
  Какво става у нас ?
  3 комисии по досиетата които постоянно вадят нещо за някой , който се оказва "неудобен" някому. Истината е, че българските "досиета" са надлежно микрофилмирани и съхранени някъде в България и в една друга държава, за която всички се сещат, че имаше и продължава да има доминиращо влияние в България от 1944 г. насам. Никй не знае какви досиета съществуват и за кого. "Вадят се досиета" за "неудобните"
  Ако искаме да бъдем откровени и "чисти" би трябвало да приемем "абсолютния критерий" , родените през 1973 г. или след нея , т.е. тогава когато са били под 18 години са абсолютно "чисти" - не са могли да ги вербуват, защото след тази дата по закон "няма ДС" , а преди това когато е имало ДС те са били "невербуваеми" защото са били малолетни. Значи, ако искаме да бъдем абсолютно "чисти" и да закрием комисията ООД на милиционера Костадинов (неуспял кандидат за ДС - документирано и член на ВС на БСП и депутат от същата партия) следва да приемем логично, че всеки български гражданин на възраст над 40 г. може да бъде манипулиран някога по някакъв начин с "картонче" , "нови факти" и не се знае какво от милиционера Костадинов - без право на жалба.

  Това би означавало българската държава да приеме да бъде управлявана от хора които до своята 40 -годишна възраст са натрупали достатъчно опит (е възможно е) ама не мога да си спомня дали при този казус можем да си изберем президент! Всеки нормален човек би се съгласил, че това би било нелесно.
  Твърде е интересно да се запитаме кой създаде Комисията по досиетата ? Отговорът е - БСП. Кой и създаде сегашния статут на ООД с многомилионен бюджет? Ама много интересно. Защо не се задават тези въпроси? На практика БСП си създаде екзекуторски отряд наречен "Комисия по досиетата" , който може във всеки един момент да каже за всеки български гражданин над 40 години че "има картонче" или че институциите били "укрили нещо за него". Това е безконтролен орган , занимаващ се между другото с милионна търговска дейност оглавяван от партиен активист. Странно защо Българските архиви нямат такъв бюджет?
  Безспорен факт е , че милиционера БСПист Костадинов с последните си действия изпълни поредната поръчка на своята партия и на своите истински работодатели, той знае, че това е Северното сияние. Само, че не знае, че следващия парламент ще го уволни и ще го прати отново в Добрич да продава дрехи втора утпотреба от Германия (както до преди това). А някой поинтересува ли се дали има конфликт на интереси там? Той закрил ли си е фирмите в рамките на закона - в срок и по надлежния ред? Той да не е "свещена крава"? Я журналистите без "картонче" (а може и с "картонче" му направете една проверка. Да го видим тоя хубавец дето се вживява вече в политически фактор в България .

 32. 32 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#20:"Graf"]Зам. министърчето, дето търгуваше през 2002 Булгартабак с другото търгашче. Варненското, с ниския ръст и голямата уста. [/quote]
  До коментар [#20] от "Graf":Ама, то това е задължително - както и проверката в службите, обаче виж, че нямаме прокуратура. http://www.focus-news.net/?id=n1770222
  http://frognews.bg/news_53232/Marin_Raikov_%E2%80%93_nelegalat_ot_RUMNO_kogoto_vsichki_poznavat/
  Велизар Енчев пак има КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА - http://fakti.bg/biznes/63612-i-darjavata-shte-proverava-energiinia-sektor
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1850623

 33. 33 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#20:"Graf"]Варненското, с ниския ръст и голямата уста. [/quote]Николай Василев: В чужбина спечелих своя първи милион. Бившият вицепремиер Николай Василев смята, че заедно с другите юпита на Сакскобургготски са дали пример, че не само в чужбина може да се работи и печели
  И в България вече е както по света – човек с образование и амбиции може да спечели, твърди пред bTV бившият вицепремиер Николай Василев.
  Кой според вас е най-успешният министър в кабинета Борисов?
  - Въпреки грешките в национализацията на пенсионните фондове и безсмисленото преместване на администрацията, за мен все пак това е Дянков. Защото е реформатор по убеждения...
  http://pressadaily.bg/publication/1423-%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2:-%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B5-%D1%83%D1%81%D0%BF%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE/reklama/

 34. 34 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "В архивите няма следа Божан Стоянов да е сътрудничил на ДС, каза премиерът"

  И в България сигурно няма следа нито от ДС,нито от комунистите,нито от ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !!
  няма да викам "УРА!" обаче....

 35. 35 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#33:"latcho59"]Николай Василев: В чужбина спечелих своя първи милион. [/quote]
  интересна работа..а защо не си стоят там да напечелят и другите милиони-след като им върви така по водица..а за нас да пасем тревица ,а?!

 36. 36 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#21] от "abe_123":

  Шефа на тази бутафорна комисия е милиционер и агент.Какво очаквате от такъв милиционер,на койтоБоко му продължи мандата.В Германия начело на тази комисия беше пастор Гаук от източна Германия /.Сега този достоен мъж е президент на тази велика държава.Там проблема се реши от раз и без подбор.Този бил конституционен съдия,другия прокурор,трети доносник и т.н. повече от 23 г.Само Германския модел и процедура по изграждане на обществото може да спаси държавата и нацията от червените изверги.

 37. 37 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#24] от "danid":

  Скритата власт се държи ит същите хора и техните наследници и подставени лица.В тях са пари,власт,собственост,всико.Срещали ли сте безработен червен доносник и некадърник.Няма да срещнете.Всичките са по върховете,защото са най-умни ,способни и предприемчиви.Само вижте как се сменят във властта.,все червени негодници.Само Германския моде ще оправи нещата в България.

 38. 38 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4281 Неутрално

  Вчера едно се твърди,а днес съвсем друго!Работата е ясна ,че нещо не е както трябва /има нещо гнило/!

 39. 39 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  [quote#20:"Graf"]с другото търгашче. Варненското, с ниския ръст и голямата уста.[/quote]

  Даненамекваш за иранския потомък в юдейската дружинка? - http://bg.convdocs.org/docs/index-22169.html?page=4

 40. 40 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Все ми се струва, че има достатъчно почтени хора в България, които могат да допринесат за пълно разкриване на случая "Евтим Костадинов". Повярвайте, това е случай. И повярвайте, Северното сияние е зад тая работа. Колкото и да не го възприемат много хора.....Замислете се.

 41. 41 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#40] от "gosho3":Първи голям гаф на служебния Райков! Точно само заради единственото останало картонче бяха обявени най-големите мръсници на ДС - Кеворк-Дъб Георги Марков - Николай и Дъб - главния на Труд! А сега картончето на важи за приятелчетата на премиера - чийто баща между другото е активен комунстически разузнавач във Франция и е персона нон-грата там още от 60-те години По-лошото е че много изобличени негодници ще използват този гаф да са бъдат оневинени!

 42. 42 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#40] от "gosho3":Бор е името на редактора на Труд

 43. 43 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Нищо чудно и за агента Юрий от РУМНО също няма и следа след като е извествно, че по личното нареждане на Иван Костов това досие е унищожено!

 44. 44 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Няма данни ! Да...... Чист като сълза.. като Андрей Луканова сълзичка е чист..

 45. 45 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#5:"Beyond"]Симпатичен ми е Райков, но[/quote]
  да,но д-то му е още по-симпатично..кажете и това ,де?!

 46. 46 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Министър Председателя Марин Райков ако иска да спре '' чалгата на прехода '' да внесе в Министерски Съвет изменение на Правилника за дейността на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия и на нейната администрация.
  Тоест да отвори максимално възможно всички досиета а Президента Плевнелиев да покани Германският Президент пастор Йоаким Гаук да изнесе лекция как са отворени досиетата на ЩАЗИ.
  Закона Министерски Съвет няма Конституционно право да го изменя но Правилника по прилагането може да измени стига да има желание за това.

  Правилник по прилагане
  http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135553166

  Закон
  http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135540283

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 47. 47 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#46] от "Танас":

  Точно тъй, Плевналиев беше заявил, че сме погребали Държавна сигурност.
  Държавната сигурност е в историята - УРАААААААА.

  Глупаци.

  I'm addicted to the truth.
 48. 48 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#21:"abe_123"]Изскочило е зайчето от архива на МВР , 2008 когато са поискали справката от тях те са отговорили, че няма данни за него.[/quote]

  Зайчето да бъде изсурвакано с от 15 000 лв. до 30 000 лв.
  Друг път няма да прави така а и други зайчета също.

  Глава пета.
  АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ  Чл. 33. (1) Длъжностно лице, което не изпълни задължение, произтичащо от този закон, се наказва с глоба от 15 000 до 30 000 лв.
  (2) Актовете за установяване на нарушенията се съставят от член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия или от оправомощени от комисията длъжностни лица.
  (3) Наказателните постановления се издават от председателя на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.
  (4) Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

  http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135540283

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 49. 49 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#37] от "adenauer":

  Не съм съвсем съгласна. Според мен има определена категория хора, които не са обезателно червени или наследници на такива, които аз наричам коркови тапи. Защото изплуват на повърхността винаги, винаги са с властта и винаги добре. Това са хора без скрупули и се ръководят единствено от личен интерес. Това е нещо като диагноза, могат да бъдат с всякакви убеждения /съгласно ситуацията/ и мога да посоча такива във всички партии в момента.
  Не мислите ли, че процентно преди промените комунистите/социалистите бяха много, защото системата беше такава, че само влизайки в Партията можеше да се напредва в кариера и т.н. Много от тях след промените се пребоядисаха многократно. Но колко хора в РБ има които да кажат, че в родата нямат червен?! Малко са по чисто обективни причини. Затова казвам, че позицията ви е малко изкривена. Новата скрита власт е друга порода, но си прилича с предишната по общите черти- безкрупулност и личен интерес. Такива хора има навсякъде и там, където не са минали през експеримента социализъм. Не ми се гневете толкова : )

 50. 50 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#46] от "Танас":
  Прав сте, че трябва да има промяна. Не знам какъв е най- добрият начин/някои май ги затвориха за 100 г. ако не се лъжа/, но веднъж за винаги този въпрос трябва да бъде решен. При нас започнаха да се отварят, значи трябва да се довърши максимално бързо процесът. За да може обществото да отлепи от това ниво и да погледне напред. Не е нормално 23 години само за това да се говори и това да е единственият довод за избори и пр..

 51. 51 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#37] от "adenauer":

  И още нещо: притесняваме омразата на някои хора на тази тема, защото подозрително ми напомня на омразата на комунистите към инакомислещите на времето! Това е същото мислене...а нали точно срещу него протестирахме?
  А нали трябваше да сме демократични и да не повтаряме грешките от миналото?! Трябваше да направим ново общество за нашите цеца, нали? Което значи да надскочим подобно мислене и да се учим да мислим по друг начин. В края на краищата всички сме граждани на една държава , с равни права сме и би трябвало да мислим повече за начина по който да излезем от това трудно положение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK