Журналисти отново питат Цацаров дали Борисов е разпореждал дела за оперативно наблюдение на репортери (обновена)

Журналисти отново питат Цацаров дали Борисов е разпореждал дела за оперативно наблюдение на репортери (обновена)

© Юлия ЛазароваНад 40 журналисти  и правозащитници изпратиха повторно отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров. В него те напомнят, че не са получи отговор на предишния призив от феврури, в който от  държавното обвинение дали има данни по нареждане на бившия премиер Бойко Борисов, ексвътрешния министър Цветан Цветанов или друг високопоставен служител в МВР да е извършвано незаконно подслушване.


Повод за първото писмо беше репликата на Борисов преди заседанието на консултативния съвет по национална сигурност през февруари: "Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички." Повод за думите му беше изнесената в медиите информация, че през 1997 г. ЦСБОП му е завела дело за оперативно наблюдение.


Подписалите първото писмо уточняват, че все още не са получили отговор на въпросите си.
Досега Цацаров само веднъж неофициално е коментирал. По думите му той може да каже само дали има образувани досъдебни производства, а не оперативни дела.
В новото писмо журналистите и правозащитниците отбелязват, че "обоснованите предположения за нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства и за произвол при боравенето с получената по този начин информация" са довели  до прогресивно влошаване на обществения климат в страната и до срив на доверието в институциите.


"Днес се обръщаме отново към Вас убедени, че за запазване на общественото спокойствие и правовия ред се налага да разпоредите образуването на досъдебно производство, което да изясни:


има ли данни министър-председателят от правителството на ГЕРБ, бившият министър на вътрешните работи от правителството на ГЕРБ, високопоставени служители на МВР или свързани с тях лица да са извършвали нерегламентирано подслушване и да са нареждали образуване на оперативни дела срещу български граждани;


възможно ли е в рамките на законно разрешено използване на СРС да е извършвано подслушванe на хора, които нямат нищо общо с разследваната престъпна дейност; възможно ли е органи на МВР умишлено да са въвеждали в заблуждение съда, като са включвали в исканията за разрешение на СРС лица, целта на чието проследяване е била политическа или икономическа", настояват журналистите и правозащитниците.


Към писмото им са прикрепени над 300 публикации от пресата и различни електронни издания, посветени на темата за специалните разузнавателни средства и множеството сериозни съмнения и данни за злоупотреба с тях.


"Огромният обем от журналистически публикации по темата (от началото на годината броят им е над 300) е сигнал за високата тревожност, с която живеят хората в днешна България. А липсата на адекватна реакция от Ваша страна при отсъствието на други работещи институции, е в състояние да увеличи антисистемните настроения сред населението", пише още в писмото.


Подписалите го настояват Цацаров да разпореди прокурорска проверка има ли образувани такива дела по разпореждане на тогавашния министър-председател и ако има, от кои служби, срещу кои граждани, какви са делата и каква е процесуалната им фаза. "Искането ни засяга един от най-болезнените проблеми в страната: изясняване на това как се упражнява тайната власт в България", се казва още  в писмото до Цацаров.


Преди време международното организация "Репортери без граници" определи коментара на Борисов като "разрушително послание", което може да има "катастрофални последици не само в България, но и във всички балкански страни".


Журналистите пишат още, че въпреки "многобройните данни за незаконно използване на специални разузнавателни средства, държавното обвинение не се наема да разследва фактите, а издирва авторите на сигналите и заплашва хората, дръзнали да ги осветлят. Последният пример за това е недопустимата намеса в свободата на медиите чрез приканване на журналист "да издаде" източниците си на информация".
Прокуратурата генерира престъпност, която не желае да разследва.


"Настоятелното ни искане за образуване на досъдебено производство е свързано и с обстоятелството, че това е единствената възможност да бъде осигурена процесуална защита на свидетелите, тъй като заявяването на истината за престъпления, извършвани от държавни органи, предполага опасното им конфронтиране с източниците на "тайната власт", пише още в писмото.


В него се припомня, че  разпитите от една проверка (бел. ред. проверката в МВР е образувана по закона за съдебната власт, която ограничава правомощията на прокурорите) не могат да бъдат ползвани в наказателен процес, а разпитаните не могат да поискат от прокурора да вземе мярка за незабавната им защита.


"Това е възможно само при образуване на досъдебно производство, което е изключително важно и за авторите на сигналите, и за проверяващите, и за гражданското доверие в овластените институции".


"Обществото, господин главен прокурор, вече не вярва на прокуратурата, защото съществуват основателни подозрения, че прокуратурата генерира престъпност, която не желае да разследва. Опасяваме се, че Вашето бездействие или симулация на действие - особено в настоящия политически момент - могат да ви уличат в съучастие", пише в писмото. Поради тази причина журналистите и правозащитниците настояват от проверката да бъдат отстранени "свързаните с бившия вътрешен министър лица, чиито имена и служебна кариера са добре известни в правния свят" (бел. ред. проверката в МВР се води от градския прокурор на София Николай Кокинов и заместника му Роман Василев, който е бил награждаван от Цветанов).


"Искаме още веднъж да повторим, че Вашата намеса се налага, защото в настоящия случай безпрецедентно е прекрачена всяка граница на търпимост, а и защото по-нататъшната Ви пасивност би увеличила съществуващите подозрения на Европейските ни партньори, че в България нарушаването на основните граждански права се толерира от най-високо ниво. Що се отнася до правната рамка, позволяваща употребата на СРС, уверяваме Ви, че ще настояваме следващото Народно събрание да създаде анкетна комисия, която да извърши комплексна проверка на нормативната уредба и на практиката по  нейното приложение от страна на всички служби, в това число и Върховната прокуратура", завършва писмото.

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Журналисти отново питат Цацаров дали Борисов е разпореждал дела за подслушване на репортери"

  И отново няма да получат задоволителен отговор.

 2. 2 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 654 Весело

  чеки ся, нали им пращаше смс-и, що па и да ги подслушва...

 3. 3 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Предизборната кампания просто кипи!

 4. 4 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Естествено,че е разпореждал!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3655 Неутрално

  [quote#2:"zidane"]чеки ся, нали им пращаше смс-и, що па и да ги подслушва...[/quote]
  За да провери дали са изпълнили СМС-ите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 763 Неутрално

  която определя коментара на Борисов като "разрушително послание"
  =======================================
  То да е само коментара му. Цялото управление на Боко и Богдан "Дъ уайз" Дянков е тотална разруха за държавата.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]възможно ли е органи на МВР умишлено да са въвеждали в заблуждение съда, като са включвали в исканията за разрешение на СРС лица, целта на чието проследяване е била политическа или икономическа[/quote]

  Има ли нормален човек, който дори за момент да отхвърли тези реалности? Друг е въпросът е, че се иска дупе от органите на съдебната власт, та да се осветят като маша на гърбавата полит. милиция.

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2724 Весело

  Горката Мутра. Пенсионерите му изядоха резерва. Журналята му пият костния мозък. Матряла му дига кръвното. Съсипаха гордата Буда.

 11. 11 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Защо журналистите не разпратят писмото и до посланиците на държавите от ЕС?

  И еврокомисарят по правосъдие и до Барозу?

  По темата трябва да се вика преди простаците да са решили да запушват усти!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 12. 12 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Борисов едва ли е разпореждал дела за подслушване, самия той беше подслушван (справка М. Бирата). Може би някой друг го е правил .

 13. 13 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Препоръчвам на журналистите просто да сменят тактиката и в отговор на "височайщето" мълчание и нищоправене да започнат да пишат по тези въпроси като за аксиомни факти.

 14. 14 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  "Журналисти отново питат Цацаров дали Борисов е разпореждал дела за подслушване на репортери"

  В най-чист вид - крещящ пример за опит за "търговия с влияние" от страна на журналята!
  Кой го е еня за вас бе, пишете си за вашите 5 лева и стига сте квичали като стригано прасе?!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 15. 15 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Естествено че са ги подслушвали. Цветанов подслушва всеки който не му е на милиционерския акъл, съвсем нормално би било да подслушва и журналисти.

 16. 16 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 660 Любопитно

  [quote#12:"4u4o"]Може би някой друг го е правил [/quote]

  И кой е този фантом? Цветанът на мисълта ли е? И Боко какви мерки взе това да престане, ако не е било под негово давление?

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 17. 17 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#13:"ju.li"]да започнат да пишат по тези въпроси като за аксиомни факти[/quote]

  Да мълчаливото съгласие на държавните органи. В случая мълчаливо потвърдждение на тоталитарните методи за управление на ГЕРБ

 18. 18 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#13:"ju.li"]Препоръчвам на журналистите ... да започнат да пишат по тези въпроси като за аксиомни факти.[/quote]
  Ми те толкова си могат (писането) иначе си пишат. Качествените независими журналисти в БГ се броят на пръстите на едната ръка.
  Най-лошото е, че медиите са толкова далече от народа и толкова близо до партийните централи.

 19. 19 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#12] от "4u4o":
  И кой го е подслушвал?
  Вероятно шефа на "слушалките"? Дясната Му ръка.
  Най-вероятно, нали?

 20. 20 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Цацаров е хлъзгав и досега хем се прави, че действа, хем всичко си остава по старому. Но мандатът е дълъг и накрая ще падне в тинята... Б. Велчев все още си мисли, че му се е разминало....

 21. 21 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#12] от "4u4o":

  Абсолютно. Буда никога не е виновен Винаги някой лош извън него ги върши всичките тези неща

 22. 22 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Цацаров май седна на шефския стол в доста неподходящо време. Сега е негова работа да прикрива престъпленията на ГЕРБ. А тези от ГЕРБ са толкова тъпи че няма как да бъдат прикрити. Така ще се окаже най-накрая че Главния ни прокурор ако иска да угоди на тези които са го назначили, той ще трябва да върши престъпления за да ги прикрива. Което най-накрая като нищо ще доведе той да го отнесе.

 23. 23 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 847 Неутрално

  "Журналистите" мнооооого добре знаят, че това изказване беше примерно и показваше, че всеки началник в мвр може да разпореди действия по създаване на преписка своеволно срещу даден човек, без последния да знае. Обаче нашите " журналисти" решиха да паднат за дузпа без съприкосновение. Защото един " проекторепресирен журналист" дори и да не е репресиран, е в много по- добра позиция за получаване на внимание и пари по милите ни нпо канали. Проблема е, че част от " журналистите" постоянно работят за пари в брой. Точно по тази причина ще пада още доверието в съсловието и накрая ще стане като в съдебната система, където всеки е считан за продажник от тълпите.

 24. 24 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#21:"ubb_1"]Буда никога не е виновен Винаги някой лош извън него ги върши всичките тези неща [/quote]

  Алтер егото му - Рапона. Сикаджия, рекетьор, търговец на амфетамини, произвеждащия нелегални цигари. Но това му алтер его е сякаш заличено, изтласкано в колективното подсъзнание. Така Буда е чист пред обществото, защото всеки се прави че Рапона не съществува. Макар да си е там, никъде не е отивал.

 25. 25 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До обяд журналистите ще питат. Следобед пак ще се лепнат на бузата му. Задната.

 26. 26 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Уха, даже изчакаха началото на предизборната кампания!!!
  Че за какво да ги слушат тия журналисти, да не би да правят някакви обективни разследвания или да пишат НЕпоръчкови статии.

 27. 27 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#26:"yokicha"]да не би да правят някакви обективни разследвания. [/quote]

  Как да правят разследвания като разследваните ги подслушват.

 28. 28 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 534 Любопитно

  Модерната фраза днес е - някой бърза. Бих искал да знам дали има вече някакви нюанси и по информацията

  за планирането на атентат от страна на Буда и Сокола в съучастие. Срещу кого, как и защо?

  Тактически се самообвиниха, което е част от вероятен план и улика за бъдещо алиби и съществена насока за разследване.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 29. 29 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  От как свят светува информацията и особено ИЗПРЕВАРВАЩАТА информация са били много ценно нещо.
  Преди и по време на война е много полезно да имаш информация за противника си.
  Фирмената информация, особено узнаването на намеренията на конкурентити ти е от първостепена важност.
  Днес информацията за политическите ти опоненти дава мощни лостове в ръцете на политическите сили. За нея се плаща висока цена, включително и използване на непозволени методи и средства. В този смисъл управляващите са особено облагодетелствани, защото ресурсът на цялата държавна машина им е в ръцете и на разположение. Боко и ГЕРБ не правят изключение. Тук въпросът се свежда до НИВОТО НА ТЪРПИМОСГ НА ОБЩЕСТВОТО. Затова, ако обществото не реагира - граници няма и всичко може!!!!!

 30. 30 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#27] от "kai":

  Много просто, намират факти, доказателства, публикуват ги и ги занасят в прокуратурата.
  Ама не става и никога не е ставало.
  Щото медиите в България са поръчкови и винаги са били такива.
  Затова никога не са се радвали на голямо доверие.
  Абсолютно безсмислено е някой да ги подслушва така наречените ''журналисти''.

 31. 31 Профил на валчан
  валчан
  Рейтинг: 562 Весело

  Цаца, кажи си истината, Матряла ще те разбере.

 32. 32 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Трябва всичко да се изпрати до всички чужди посолства и ЕС. Милиционерите правят нещо само когато ядат тоягата от Брюксел.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 33. 33 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#30] от "yokicha":

  Как мислиш че се намират тези факти. Нали някой трябва да им ги посочи, някой отвътре. А кой отвътре на системата ще се свърже с журналист, ако всички са подслушвани.

  Анонимността на източника е ключово за това лайната на политиците да излизат на светло, но тази анонимност е постоянно атакувана от същите тези политици. точно защото и те знаят че ако не искат да им излизат на светло далаверите, най-лесния начин е като следят тези които могат да ги изкарат.

 34. 34 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#32] от "Танас":

  Трябва да ги уволнят 2/3 от милиционерите. Така къкмо броя им на човек от населението ще се доближи до средното за ЕС.

  В момента им плащаме огромните заплати. Плащаме им социалните осигуровки. Плащаме им ранното пенсиониране. А те ни следят и подслушват. Мен лично не ме кефи МВР вместо да се занимава с престъпността и да ме пази от нея, да пази престъпността по висшите етажи - с мои пари.

 35. 35 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#30] от "yokicha":

  Хайде един пресен, пресен пример! - Борис Митов уличи прокурора Роман Василев в наерушаване на закона. Какво се случи с единия и какво се случи с другия? Цацаров си играе на Господ-бог, защото му го позволява конституцията и защото всички членове на ВСС са зависими от него. Избирателните отстрели на определени съдии и прокурори изобщо не е случайно.

 36. 36 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Редно е, дами и господа, да се внесе малко яснота по въпроса с българската журналистика! Прикривайки се зад прокламираната като изконна ценност на демокрацията свобода на словото, журналистическата гилдия се опитва да се превърне от четвърта - в ПЪРВА власт в държавата! Свободата на словото е конституционно право на ВСЕКИ гражданин, но само журналистите се опитват, прикривайки се зад статута си на професионални говорители, да превръщат тази свобода в своеобразен имунитет срещу съдебно или полицейско преследване. Това се извършва по доста елементарен, но очевидно работещ пред българското общество начин, което красноречиво говори за нивото на самото общество. Дори за народните представители и министрите има установен законов ред за разграничаване на гражданина Х, извършил престъпление от общ характер, от статута му на народния представител Х, избран легитимно в българския Парламент и това става чрез снемане на имунитета му. И всъщност журналистите са единствената професионална група в българското общество, която безапелационно и неизменно прави опити (и успява) да представи едно или друго действие на държавен орган по отношение на журналист като пряко посегателство върху свободата на словото, отказвайки да разграничи гражданина Х от журналиста Х! По този начин е достатъчно някой да се обяви за журналист, за да си гарантира недосегаемост за органите на реда - полиция, прокуратура или съд. Това е недопустим произвол и опасен прецедент, защото може да доведе до небивали катаклизми в едно общество. Представете си, че някой престъпник се закичи с "титлата" журналист, продава наркотици на децата ви и в момента, в който полицията го залови, започне да разпространява в обществото посланието, че арестът му е посегателство върху свободата на словото. Абсолютно недопустимо! В този смисъл, ако има данни за извършвани престъпления от журналисти и прокуратурата е разпоредила използването на СРС-та по тях, това в никакъв случай не трябва да се трансформира в обвинение към органите на реда, че посягат на свободата на словото. Не, те посягат на заподозрения Х, а не на журналиста Х! И тази разлика трябва да се направи от всички, включително от самите журналисти. И ако те наистина имат притеснения, че са били подслушвани, то аз питам, като гражданка - а извършвали ли са противозаконни действия? И ако не са, от къде идват притесненията им?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 37. 37 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#36] от "Кокетна Чемширова":

  Айде, милицонерите излязоха на редута. ГЕРБ е зло. Налагеното на милиционерщина е зло. Арогантната тъпотия подкрепена с груба сила е зло. Ограничаването на свободата на медиите е зло.

  Млиционерите от ГЕРБ сте вредни за България. Не само че не сте по-малкото зло. Напротив вие сте злото.

 38. 38 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Харесва ли ви Боковата демокрация по Путиновски, драги избиратели?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 39. 39 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#33] от "kai":

  Много филми си гледал.
  Кажи ми за 23 год всички журналисти у нас ли са подслушвани???
  Щото за 23 год няма уличен никой от висшите етажи на властта в каквото и да било престъпление, а нали не си мислиш, че до преди 4 години са били безгрешни!!!!
  Повече от ясно е, че журналистиката в България е повече от неблагонадеждна и силно манипулирана.
  Пак ти казвам, в нормална държава един журналист прави разследване, стига до документи - доказателства, пише/показва на цялото общество и ги праща в прокуратурата.
  А у нас се позовават на "анонимни" източници, дето си изкарват хляба с писането на компромати.

 40. 40 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#34] от "kai":
  Така е съгласен но лично към 100 - тина пъти съм поствал в продължение на година за реформата в Румънското МВР и ми е много чудно защо не го публикуваха във вестниците а тихомълком отече в канала и такива като Ханко Брат се размножиха.
  Чакай сега пак да го постна та да ядосам Лехчевският.

  http://bnt.bg/bg/news/view/57965/chistka_v_rumynskoto_mvr

  Румъния започва мащабна чистка и реформа на вътрешното си министерство. 10 000 полицаи ще бъдат уволнени заради липса на подготовка и професионализъм. Това съобщи вътрешният министър Траян Игас.

  Съкращенията ще бъдат извършени до началото на октомври. Според румънския министър на вътрешните работи през последните години 20 000 служители на министерството, главно полицаи, са били назначени с връзки. В същото време много от работещите в министерството нямат необходимото образование за постовете, които заемат.

  Румъния започва мащабна чистка и реформа на вътрешното си министерство. 10 000 полицаи ще бъдат уволнени заради липса на подготовка и професионализъм. Това съобщи вътрешният министър Траян Игас.

  Съкращенията ще бъдат извършени до началото на октомври. Според румънския министър на вътрешните работи през последните години 20 000 служители на министерството, главно полицаи, са били назначени с връзки. В същото време много от работещите в министерството нямат необходимото образование за постовете, които заемат.

  http://bnt.bg/bg/news/view/57965/chistka_v_rumynskoto_mvr

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 41. 41 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#12] от "4u4o":


  [quote#12:"4u4o"]Борисов едва ли е разпореждал дела за подслушване, самия той беше подслушван (справка М. Бирата). Може би някой друг го е правил .[/quote]

  Пак се правите на чисто луди. Подслушваният е бил Танов, най-вероятно по заповед на Острото и Борисов му се е обадил без да знае.
  Между другото, какво стана с протокола от проверката на пивоварната, още ли го криете?
  Ха на бас, че до една година други ще го извадят на светло.

 42. 42 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Изгонете корумпираните мутро-милиционери от Живковото БКП-
  ГЕРБ!...
  Всичко друго е поносимо.

 43. 43 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#39] от "yokicha":

  Има много уличени от журналисти политици.

  Няма осъдени политици. но не журналистите съдят а прокурори и съдии. А нали сега точно прокураторута защитава управляващите от журналистически разследвания.

 44. 44 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички."
  Ама и вие журналята, няма ли най после да започнете да разбирате дълбоката проникновена мисъл на Слънчо? Той е искал да каже, че всеки премиер може да разпореди образуването на подобни дела, ама нали си е чобанин вървящ винаги с "АЗ" напред и сега не е пропуснал )) Стига вече заяждания, бе научете се вече да го разбирате де

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 45. 45 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1321 Весело

  До коментар [#36] от "Кокетна Чемширова":
  " Представете си, че някой престъпник се закичи с "титлата" журналист, продава наркотици на децата ви и в момента, в който полицията го залови, започне да разпространява в обществото посланието, че арестът му е посегателство върху свободата на словото." - аз такава тъпотия не мога да измисля, свалям шапка!
  Престъпниците на тоя етап се кичат обаче с други титли - депутат, министър, прокурор и т.н..

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 46. 46 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#44:"ь"]Стига вече заяждания, бе научете се вече да го разбирате де[/quote]

  Регресът към неандерталците не е еволюционно развитие.

 47. 47 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#36] от "Кокетна Чемширова":

  Това цитат от някой прашасал учебник громящ порядките при гнилия капитализъм от времето на Вълко Червенков ли, е?

 48. 48 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#35] от "nikero":

  И какво общо има това с подслушването????

 49. 49 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#43:"kai"]Има много уличени от журналисти политици[/quote]

  Уличени в какво???
  Ако е в престъпление - дай примери.

 50. 50 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#30] от "yokicha":

  Прав си - продажни са медиите. 80% са се продали на Герб, останалите на други играчи. Въпросът е защо "независимата" прокуратура разследва само тези 20%.

 51. 51 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#49] от "yokicha":

  А ЕГНто, адреса и номера на телефона не ми ли искаш.

  Нали така работи МВР, ако има престъпление първо да се атакува жертвата, защото престъпника де да го знаят, може да е наш човек.

 52. 52 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#43:"kai"]А нали СЕГА точно прокураторута защитава управляващите от журналистически разследвания[/quote]


  А преди???
  Какво искаш да кажеш, че до 2009г. политиците са работили само за обществото, а след това против него????

 53. 53 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#45:"virtual_brain"]Престъпниците на тоя етап се кичат обаче с други титли - депутат, министър, прокурор и т.н..[/quote]

  И с карти на '' сътрудник '' я на полиция я на прокуратура и всевъзможни служби и службички.
  Трябва яка чистка навсякъде с лустрация и пълно отваряне на всички досиета.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 54. 54 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#50] от "bilbotorbins":

  Те, медиите, чакаха ГЕРБ да се появи, че да се продадат!!!
  Дали си вярваш!!!

 55. 55 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#52] от "yokicha":

  Сега срастването на съдебна власт, изпълнителна власт, олигархия и престъпност достигнаха висини които ги има само в Путинова Русия.

  Преди бяхме като Гърците, имаше много неприятни неща, но нищо от тях не заплашвае демокрацията. Сега ГЕРБ атакуват демокрацията.

 56. 56 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 708 Разстроено

  Ще тупка топката до изборите, после...!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 57. 57 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#48] от "yokicha":

  При подслушването се разкриват така наречените източници на информация за журналиста, както се получава и изпреварваща информация за предстоящо публикуване на уличаваща информация, след което следва или натиск върху медията да не се публикува този материал, или съвет към уличения да си покрие дирите.

 58. 58 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#51] от "kai":

  Не не ги искам и не ме интересуват.
  Исках примери, ама няма да ги получа.
  Явно празните приказки по форумите са Ви специалност.
  Приятен ден.

 59. 59 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#55:"kai"]Сега ГЕРБ атакуват демокрацията. [/quote]


  Огромна глупост.
  Нито някой ти пречи да говориш/пишеш каквото си искаш, нито да поддържаш или не която и да било партия, нито ти ограничават правото да гласуваш, пътуваш, работиш.
  Начел съм се на клишета.

 60. 60 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#9] от "Самуил Литов":

  Иска се дупе, ама и не само - иска се и гръб от народа, общественици, журналисти, та дори и ЕС, защото родната милиция се е превърнала в родното Гестапо и се чувста ненаказано, без задължения и отговорност пред никой. Ако му обявиш война, можеш да очакваш цялата гнусотия на една история, в която са намесени закоравели престъпници, така де милиционери.

 61. 61 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#59] от "yokicha":

  Демокрацията се гради на няколко стълба.

  разделение на изпълнителна, законодателна и съдебна власт - ГЕРБ атакуват разделението като се опитват всичката власт да бъде само в Партийната власт.

  Свобода на медиите, демокрацията се гради на ИНФОРМИРАН избор - ГЕРБ го атакуват ежедневно. Включително и с подслушване на журналисти.

  Това което ти изброяваш са основни човешки права - не са институции на демокрацията. ако някой ги заплашва тях той не само че унищожава демокрацията - той въвежда Тирания.

 62. 62 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#37:"kai"]милицонерите излязоха на редута. ГЕРБ е зло. [/quote]
  Да, господине. България се състои от около 100 000 "нормални" граждани, симпатизиращи на др. Костов и някаква незначителна група от 7 400 000 "ненормални" такива, симпатизиращи на ГЕРБ, БСП, Атака и всички останали партии, като около 4 000 000 от тези 7 400 000 са милиционери. Демографските ви познания са перфектни и едва ли съществува човек, който би дръзнал да се усъмни в тях.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 63. 63 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#62] от "Кокетна Чемширова":

  Посмали малко - избирателите на ГЕРБ на предишните избори бяха малко над милион. 4 милиона НЕ са за ГЕРБ.

  А 1 милион полуморона все може да се намерят. те само циганите приближават този брой.

 64. 64 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#57] от "nikero":

  Разбирам , какво искаш да кажеш.
  Но не вярвам на българската журналистика. Не вярвам, че има смисъл да се подслушват журналисти, също.
  Ако следиш чуждестранни издания, ще знаеш огромната разлика в правенето на журналистика.
  И някак си ми изглеждат изкуствени тия протести, писма, петиции.

 65. 65 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#63] от "kai":
  Господине, интелектът ви е на такова ниво, че дори не можете да асимилирате правилно написаното от мен. Не смятам да дебатирам с индивиди като вас, тъй като е откровена загуба на време. Написала съм си мнението, за тези, които могат да четат. Не съм длъжна да уча никого на демокрация и правила за поведение в общественото пространство.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 66. 66 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Всички знаят истината, въпросът е дали Цацаров официално ще каже, че се е подслушвало незаконно. Всъщност той вече косвено го направи като каза, че е подведен при едно от подслушванията, което вече е признание, че са търсени "вратички" за заобикаляне законовите механизми за разрешаване на подслушванията.

 67. 67 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#61] от "kai":

  Демокрация означава Наровластие.
  На 12 май се провеждат многопартийни избор - 45 партии и коалиции.
  Ако това не е народовластие, не знам кое е.
  Явно не си живял в еднопартийна система, за да намериш разликата.
  Никой не ти пречи на ИНФОРМИРАНИЯ избор, стига да искаш да бъде такъв, а не да четеш/гледаш това, което искаш да прочетеш/видиш.
  А изпълнителната власт в България е избрана от законодателната, така че няма как да са независими една от друга.
  Но това няма нищо общо с темата за подслушване.

 68. 68 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#67] от "yokicha":

  Този текст е изваден като от конституцията на българия от 50 те години.

  Точно заради такива текстове смятам че ГЕРБ са вредни. Защото същото мнение имат и управляващите от ГЕРБ. А това говори за тотално неразбиране на институциите на демокрацията. От хората които всъщност трябва да я упражняват.

 69. 69 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#65:"Кокетна Чемширова"]Господине, интелектът ви е на такова ниво, че дори не можете да асимилирате правилно написаното от мен. Не смятам да дебатирам с индивиди като вас, тъй като е откровена загуба на време. [/quote]

  Разбира се, трудно се асимилира нещо, което е създадено за да оневинява виновни. Наистина е загуба на време. Аз смятам че

  ГЕРБ са злото

  И нищо не може да ми промени мнението

 70. 70 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#68:"kai"]Този текст е изваден като от конституцията на българия от 50 те години[/quote]


  Наистина пишеш наизуст.
  Къде намери текст от конституция????
  В интерес на фактите, които определено не са ти силна страна, в България не е гласувана конституция 50-те години.
  Пожелах ти приятен ден преди половин час.
  Не е задължително да се излагаш повече.

 71. 71 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#3:"4u4o"]Предизборната кампания просто кипи![/quote]

  значи да си траем за простотиите на мутрите, щото предизборната кампания кипи

  да ви имам милиционерската логика

 72. 72 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#70] от "yokicha":

  Аз пък искам да се излагам

  "народовластие" е термин, широко използван от тоталитарни режими. Точоно защото най-лесно се маскира унищожаването на демокрацията като се замества с популизъм, основан на идеята че каквото иска мнозинството е правилно. Това не е така. "народовластието" е пряко унищожение на представителната демокрация. Суверена в България. този в чиято полза се правят законите, е представен от народните избраници. ролята на народа е да избере кой да го представлява. Народа НЕ управлява в демокрация. това че народа бил управлявал е риторика на Диктатури. Защото така се размива отговорността на Диктаторите.

  За това във всяка демокрация Парламента е най-важната институция. Бойко създаде парламент от послушни помияри, които му играят по свирката. Като така директно плюе на представителната демокрацията.

  Съдебната власт от друга страна трябва да стои настрани от изпълнителната и от заканодателната власт. Защото тя следи и двете да се движат в рамките на закона, който всъщност законодателната власт създава. Бойко обаче направи всичко възможно да овладее съдебната власт.

  В крайна сметка вместо да имаме разделение на властите имаме пирамида на властта. Отгоре е Бойко - отдолу са министрите му и съдебната власт, и някъде в краката е парламента. Този който всъщност е единствения избран от народа.

 73. 73 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#69] от "kai":
  Всеки спорил с чемшира, рано или късно удря на чугун! Сигурен съм, че ако продължиш да спориш, скоро ще ти заяви, че такива като теб са за затвора.
  Тя преди известно време декламираше по една друга тема, как екоактивистите и природозащитниците трябвало да бъдат забранени със закон!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 74. 74 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#73] от "virtual_brain":

  Знам, ама ме кефи да го дразня Все пак му плащат на постове, и искам максимален брой от тези му постове да са максимално излагащи ГЕРБ

 75. 75 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#59] от "yokicha"


  [quote#59:"yokicha"]Огромна глупост.
  Нито някой ти пречи да говориш/пишеш каквото си искаш, нито да поддържаш или не която и да било партия, нито ти ограничават правото да гласуваш, пътуваш, работиш.
  Начел съм се на клишета.[/quote]

  Да можеш да говориш каквото си искаш, ама чиновници, мвр, съд и прокуратура са глухи. Единствено когато се обадят от ЕС се почват едни театри. Дето се вика ти си говори, не ми пречиш. Примери-много.
  Може да членуваш, в която си искаш партия - само, че забрави да получиш пари по проект или държавна поръчка ако не се отчиташ на герб.
  Може да работиш, ама за такива пари, че пак да мизерстваш и да пътуваш ако имаш пари. Обратното - ако си човек на лидера може да работиш, където искаш и даже не те питат за образование.
  Не казвам, че при другите партии ги нямаше тези неща ама при милиционерите дързостта и размерите достигнаха незапомнени върхове.

 76. 76 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 647 Неутрално

  По повод публикацията „Бойко Борисов призна за многобройните си грешки”, във Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев е извадил на показа противоречията, меко казано, в изявленията на Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов. Ето как:

  „Бойко в Пазарджик: “Ако сме умни, през следващите 4 години ще имаме 25 милиарда лева чисти пари, аз така ги смятам, защото от Европа трябва да получим общо 32 милиарда лева”, (т.е. грубо 16.4 млрд. евро до 2017 г.)
  На 3-ти декември 2012 г. Плевнелиев прогнозира €45 млрд. инвестиции до 2020 г.; (близо 88 млн. лв.)
  На 9-ти април Плевнелиев: “Ще получим вече общо близо 15,2 милиарда евро, но …основно за директните плащания за земеделските производители. Това увеличение ще се усети само в земеделието, почти нищо друго няма да се увеличи” (увеличението било от 45 млрд. на 15 млрд. т.е. три пъти по-малко?!);
  Цветан Цветанов 5-ти април: 32 млрд. лева ще бъдат осигурени от ЕС за България през новия програмен период до 2020 г., „Това са пари, които ще влязат за иновации, образование, култура”. (не знае, че са само за земеделие, но е близо до аритметиката на Бойко, само че не до 2017, а до 2020 г., което е следващите два мандата).
  Ото фон Бисмарк: “Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов”.

  Afera.bg

 77. 77 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Питам, а отговор не получавам. Цаци няма да издаде вожда. След новините от последните дни, които гледах надеждите ми за справедливост започна да се изпарява. Малко като историята за Неси. Има ли го, няма ли го....

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 78. 78 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#74] от "kai":

  Разконспирира го. Мен ми напомня на Бойко. Глупавичко е, наивно на моменти, но си вярва.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 79. 79 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#78] от "martosto":

  Хората харесват хора, които приличат на тях. И не харесват хора, които са различни. Съвсем нормално запалените привърженици на ГЕРБ да приличит по манталитет и затруднена мисъл на лицата на ГЕРБ.

 80. 80 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 701 Неутрално
 81. 81 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#65:"Кокетна Чемширова"]Не смятам да дебатирам с индивиди като вас, тъй като е откровена загуба на време.[/quote]
  Сакън драга, не така! Не си изпускай нервите и не забравяй, че трудно ще убедиш хората с интелект, особено ако те са си направили вече избора ) Ти си точно затова тук, да агитираш тези, които трудно "асимилират".
  п.п. Моите почитания, но така и не мога да разбера, защо този ник предизвиква у мен асоциация на космати крака обути в зелени чорапи? ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 82. 82 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#67] от "yokicha":

  Какво народовластие при положение, че през 89 г. тираните остават ненаказани. За тях няма народен съд даже никакъв съд. През 90 г. влизат като свободни хора във ВНС и изработват конституция,

  която пък влиза в сила насила през 91 г. без народното одобрение чрез средствата на пряката демокрация. Конституцията,

  основния закон НЕ ВАЖИ и е само на добра воля. Не е признат от суверена. Така всеки може да прави каквото си иска - анархия, хаос. Върховенство на страха и силата вместо върховенство на закона.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 83. 83 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#81:"ь"]асоциация на космати крака обути в зелени чорапи[/quote]

  И фуражка, и едно жълто Т на рамото. А аз си мислех че само на мен ми прилича на фатмак

 84. 84 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#81] от "ь":
  Мислите, че е лесно ли за един мустакат милиционер, да се крие зад женски чемшир и проповядва с несвойствена за него вежливост, на що-годе мислещи хора, открит сталинизъм? От време на време нервите се изпускат... Според мен трябва да си пренапишат наряда и да се сменяват по-често в чемшира.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 85. 85 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#84:"virtual_brain"] Според мен трябва да си пренапишат наряда и да се сменяват по-често в чемшира. [/quote]

  Това е елита, всичко друго е по-зле А все пак се работи с каквото има, а не с каквото им се иска да има.

 86. 86 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#85] от "kai":
  Прав си. И по двама да го направят наряда - милиционер с калинка, резултатът ще е пак същия.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 87. 87 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#72] от "kai":

  Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“)

  Кое не ти е ясно.

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

 88. 88 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#87] от "yokicha":

  Демокрация е просто термин. това че в древна гърция са я упражнявали на полиса където всеки свободен мъж на полиса е имал право на глас, не значи че принципите на демокрацията не са се променили за тези 2500 години. Конкретно разделението на властите идва от Франция, обществения договор от Англия, първата демократична конституция по днешни разбирания от САЩ. Това че всяка власт се спира само от друга власт е от 17 век. Идеята за възпиращата функция на една група от обществото над стремежа за диктатура на друга група отново идва от Американските конституциалисти.

  Все пак в момента има представителна, а не пряка демокрация. няма роби, жените могат да гласуват. Дори и в древна Гърция Аристотел е разглеждал техния вид демокрация като най-лошата възможна форма за управление, защото е давала възможност на демагози да заменят управлението на най-способните, с диктатура на тълпата направлявана от популистки желания.

 89. 89 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#75:"bilbotorbins"]Единствно когато се обадят от ЕС се почват едни театри[/quote]


  ЕС - викаш
  Съвсем наскоро в София бяха председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, международния секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер – и други видни представители на европейската десница. Всички те дойдоха в България за откриването на предизборната кампания на ГЕРБ
  "Посяхме нежно цвете. ГЕРБ порасна в едно красиво цвете. Ние непрекъснато ви насърчавахме да не се отклонявахте от поетия курс на реформи."
  Сузане Лутер

  "На този етап от политическата ми кариера знам добре разликата между един опортюнистичен политик и един държавник. И познавам достатъчно добре Бойко Борисов, за да знам, че той е държавник.
  Разликата е, че докато опортюнистичният политик мисли изключително и само за следващите избори, държавникът мисли за доброто на идните поколения негови съграждани, мисли за бъдещето.

  Точно това направи ГЕРБ в управлението, начело с нашия добър приятел Бойко Борисов.
  С политическа воля и държавническо съзнание, основано на политическа мъдрост, правителството на Бойко Борисов превърна България в разумен и предсказуем партньор в Европа.

  В доверен партньор.
  Това е триумф не само за един човек, не само за една партия, а за цяла една страна."
  Антонио Лопес

  Те заради това
  [quote#75:"bilbotorbins"]Може да членуваш, в която си искаш партия - само, че забрави да получиш пари по проект или държавна поръчка ако не се отчиташ на герб. [/quote]

  Ей това показва, колко си далеч от действителността.

 90. 90 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#82] от "tripleaaa":

  Съгласен съм със теб, но се отклоняваш се от темата.

 91. 91 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#88] от "kai":

  Свободни съчинения.
  Наистина е голяма каша в главата ти.
  Приятен ден, за 3-и път.

 92. 92 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#91] от "yokicha":

  хахаха аз говоря за история на политическата мисъл, за редовия гербер това са свободни съчинения със сигурност. Всеки неграмотник в световната история отрича всичко което не разбира или не му харесва.

 93. 93 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2239 Весело

  Гл. прокурор, приятел на Боко и протеже на Цвинокио, се дъни по всички параграфи и как да не го захапеш. Направо идва като седмица от тотото. Ами глупостите на тиквата в Пловдив. Те такива майсторски издънки помагат на политическите противници на гюбрето да ги размазват.
  Така, че предизборната кампания започна. Започна зле за гюбрето и това е факт.
  Чува се, че негово будиско превъзходителство вече няма да се явява на публични места до приключвате на кампанията. Сега остава да озаптят и Цвинокио и може да спрат да губят проценти.
  Но все забравям за приятелите на гюбрето от прокуратурата.
  И там много мирише.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 94. 94 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#92] от "kai":

  Ти нямаш нищо общо с политическата мисъл.
  Още по - малко с историята.
  Ти си един предубеден човек, който няма и елементарна представа как се води дебат.
  Наистина е трудно да бъдеш разбран, защото извън клишетата няма нищо в думите ти.
  Най - много липсват доводи, примери, доказателства.
  За пореден път ти пожелавам хубав ден.


 95. 95 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#94:"yokicha"]Ти нямаш нищо общо с политическата мисъл.
  Още по - малко с историята.
  Ти си един предубеден човек, който няма и елементарна представа как се води дебат.
  Наистина е трудно да бъдеш разбран, защото извън клишетата няма нищо в думите ти.
  Най - много липсват доводи, примери, доказателства. [/quote]

  Отново описание на редови гербер.

  Дебат се води когато насрешната страна има поне сходен капацитет за разумни съждения и поне сходна обща или специфична култура. Трудно ми е да водя дебат с който и да било Гербер, защото постоянно се чувствам като въвлечен в разговор с някой герой от Телетъбис. Така че волю неволю, смеквъм си нивото и водя разговор, който все пак има някакъв шанс да бъде разбран. Както се вижда очевидно очакванията ми отново са били прекалено високи.

 96. 96 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#95] от "kai":

  Когато подхвърляш твърдения, неподкрепени от факти си празнодумец.
  Не се безпокой има и други като теб във форумите, хайде, ако обичаш си потърси няколко, да си чешете езиците, както се казва или иди на партийно събрание, да те потупат по рамото.

 97. 97 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#96] от "yokicha":

  Кое по точно е неподкрепено от факти.

 98. 98 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#97] от "kai":

  Нищо от това, което си написал.
  Преди 2 часа ти зададох 2 въпроса, а ти оттогава увърташ.
  Типично.

 99. 99 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#98] от "yokicha":

  Всичко, така ли. Ама такива отговори само някой петокласник може да дава. Какво не ти харесва - ами ъъъъ всичко.

  Значи според теб, демокрацията не се крепи на разделение на властите. Свободата на медиите не е ключова за информирания демократичен избор. И ГЕРБ не ограничава демокрацията като потъпква Парламента и го прави притурка на желанията на Бойко, или като потиска медиите с незаконни подслушвания, натиск върху журналисти, покупки на медии от близки до Бойко олигарси, пращане на пракуратурата да разследва собственици на медии, които не са екзалтирани по Бойко.

  Кое по-точно противоречи на фактите. Или пак ще получа отговор подходящ за бавносхващаш ученик - ами ъъъ всичко. Последвано от обида - ти пък си много прост. И след това защо съм бил писал че герберите са полуморони. Ами ако не искате да ви възприемаме като идиоти не се дръжте като идиоти.

 100. 100 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#99] от "kai":

  Страхотен си!!!
  Иди виж мама дали ти е сготвила закусчица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK