Предстоят персонални промени в Министерството на икономиката

Асен Василев

© Цветелина Белутова, Капитал

Асен ВасилевПерсонални промени в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма подготвя ресорният министър Асен Василев. 


След заседанието на правителството той каза пред журналисти, че това предстои, а на въпрос кога, отговори: "Очаквайте включване в най-скоро време". 


"В началото, когато започнахме работа в министерството, дадохме кредит на доверие на всички колеги, за да може те да си свършат работа и да преценим доколко добре и компетентно могат да си я свършат. Този кредит на доверие се изчерпва доста бързо", заяви Василев.  


Той не конкретизира на какво управленско ниво и в кои сектори ще са промените. Когато пое поста, Василев възнамеряваше да се освободи от ресорния за туризма зам.-министър Иво Маринов, но го остави на поста под натиска на бранша с уговорката, че "при първия проблем ще бъде отстранен"
Друг негов заместник, около когото се зашумя напоследък, е отговорния за енергетиката Божан Стоянов, обявен като сътрудник на Държавна сигурност. 

Днес министър Василев каза, че "в икономиката нещата се развиват значително по-добре от гледна точка на оптимистични послания".  Даде за пример организирането на две изложения – едното в Пловдив, другото – във Велико Търново, на които ще присъстват големи търговски вериги заедно с всички техни доставчици.  Идеята е да се подпишат договори и даже малки предприятия да влязат по веригите, като ще получат едновременно и финансиране, посочи и той, цитиран от "Фокус".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK