Незаконното подслушване: съмненията, че се търси докрай истината, остават

Кадър от пресконференцията на прокуратурата в понеделник - от ляво на дясно са софийският градски прокурор Николай Кокинов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Борислав Сарафов и заместник-градският прокурор на София Роман Василев

© Георги Кожухаров

Кадър от пресконференцията на прокуратурата в понеделник - от ляво на дясно са софийският градски прокурор Николай Кокинов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Борислав Сарафов и заместник-градският прокурор на София Роман Василев"Следите винаги остават, изчакайте следващия епизод."


От понеделник е ясно какво е имал предвид градският прокурор Николай Кокинов, когато коментираше преди седмица проверката на прокуратурата по сигнала на Сергей Станишев за незаконното подслушване.


Последвалият епизод ни поднесе четири заведени дела. Срещу двама бивши началници на Специализираната дирекция за оперативно-технически операции (СДОТО) към МВР, един настоящ директор и един шеф на сектор в дирекцията.
Градският прокурор всъщност подготви публиката за следите, които са описани по дати и маршрути в сигнала на Сергей Станишев и нямаше никакъв начин да останат скрити. Публичният резултат засега е, че прокуратурата е аплодирана за волята й да разкрие истината, а бившият министър Цветан Цветанов продължава неубедително да повтаря това, което говореше и преди доклада на прокуратурата - че няма нищо общо с никакво нарушение, камо ли престъпление, защото е установено само незаконно ползване на техниката, не и писмено разпореждане  на министъра.


И последва онова, което в нормалните общества е немислимо


Прокурорският доклад от проверката, който извади драстични нарушения в МВР, вместо да стресне Цветанов и да го помете от политическата сцена веднъж завинаги, се оказа предостатъчно основание да ни втрещи с безгранична наглост. Не му попречи пределно ясната разпоредба на Закона за СРС - че контролът над тяхното прилагане се осъществява от министъра на вътрешните работи. Че след такова еднозначно определение на задълженията му доказаното прегазване на закона има само две обяснения - или пълна неспособност да ръководи вътрешното министерство и да гарантира сигурността и правата на гражданите, или умишлено използване на специалните служби като средство за постигане на политически и други цели - свои и на партията му.


Че властта в МВР щеше бъде употребена за интересите на  ГЕРБ дори и с безпардонно нарушаване на конституционни права, трябваше да се сетим и да бием тревога още в началото на неговото министерстване, когато беше разформировано създаденото по настояване на Брюксел и изведено извън парламента независимо бюро за контрол на СРС, и "контролът" беше вкаран в политическите релси на парламентарното мнозинство на ГЕРБ. Сега се разбра, че по същото време е била купена и мобилната техника за подслушване, което доста отчетливо подрежда пъзела, но тъй като информацията е класифицирана, не беше потвърдена от главния прокурор.


Цветанов се оправдал, че понеже бил от политическото ръководство на МВР, а СРС-тата са към оперативно-техническата част, той не можел да отговаря за нарушенията. А в Закона за СРС еднозначно е посочено, че "СДОТО се ръководи  от директор, който се назначава от министъра на вътрешните работи"... Не може да избяга от отговорност, защото и този текст (чл. 37-а от Закона за МВР) също потвърждава, че именно той  контролира подслушването и следенето. Бившият вътрешен министър се опита да изгради защитата си пред медиите, отхвърляйки своята отговорност, понеже не било доказано, че разпореждал незаконно подслушване.


Да говори точно Цветанов за доказано и недоказано,


След като близо четири години раздаваше правосъдие от екраните на телевизиите


оценяваше доказателства, громеше магистрати, които се осмеляваха да се усъмнят в  неговите оценки, и премълчаваше "подвизите" на своите послушници и протежета в съдебната система, е наистина изумително...нахално. Същият Цветанов, който употреби от парламентарната трибуна класифицирана информация от СРС за политически цели; политикът, който обезличи ДАНС, за да върне обратно към МВР част от правомощията, превръщайки ГДБОП в лично предана гвардия, в някаква хибридна хем полицейска, хем полуконтраразузнавателна служба, силно напомняща ДС; министърът, който, за да прибере в МВР цялата информация за контрабандните потоци, инспирира разследването срещу шефа на митниците Ваньо Танов (без достатъчно законови основания - според заключенията на парламентарната комисия), при което беше подслушан самият премиер; министърът, в чийто речник понятията "доказателства", "правосъдие" и "граждански права" се ползваха единствено за посочване лично от него на виновни и невинни според собствения  и на партията му интерес,  днес сочи за своя оправдание, че не е доказана неговата съпричастност в произвола.


Нещо повече - той се определи едва ли не за жертва на същото подслушване, а за да е още по-впечатляваща картината, притури и бившия премиер Борисов - тревожел  се дали не са подслушвани и двамата след оставката на правителството. Големият въпрос е защо бившят премиер влезе в риториката на Цветанов и дори гарантира, че "той не е извършил това". Защото не било доказано, както казва самият Цветанов. 


Въпросът е какво ще последва оттук нататък и как ще се развие в периода на предизборната кампания, т.е. доколко би предизвиквал обрати в нея. 


Има две непреодолими условия, без които незаконни действия на най-висшестоящия шеф на която и да е институция не се доказват.


Първото условие - да проговорят свидетелите. Незаконно подслушване и въобще каквото и да е  действие в разрез със закона не се разпорежда "от горе" нито писмено, нито по какъвто и да било друг начин, който оставя следи.


В конкретния случай съпричастност на министъра към незаконното подслушване може да се докаже само със свидетели. Свидетелите обаче (каквито биха могли да бъдат и четиримата, които вече са подведени под наказателна отговорност) бяха оставени на "произвола на съдбата" близо три седмици, докато течеше проверката. Обясненията на възможните свидетели, каквото и да са казали по време на проверката, включително и обясненията на "отверткаджията", може да служат на прокурорите за медийна употреба, но нямат правна стойност,  защото е казано извън правилата на НПК.  Именно затова неумолимо стои въпросът:


Защо едва на 18-ия ден от сигнала прокуратурата образува наказателно производство?


Сигналът на Станишев, повтарям, беше достатъчно конкретен - той съдържаше и имена на подслушвани лица, и даваше възможност да бъде светкавично заведено наказателно производство срещу неизвестен извършител, за да се получат годни обяснения от възможните запознати с нарушенията. Щом като още миналия понеделник градският прокурор Кокинов вече е бил наясно, че ще бъдат заведени  дела ("Изчакайте следващия епизод"), защо дори тогава не бяха образувани?


Едновременно със заведените близо три седмици след сигнала наказателни производства прокуратурата ни уведомява, че е изтрита важна информация "чрез разглобяване с отвертка" на техниката. Този детайл (ако не бъде възстановена изтритата информация) се превръща в идеална  индулгенция да не се докаже най-страшното - дали подслушваните са точно упоменатите в сигнала на Станишев. Щеше да стане прекалено конкретно, нали! Някакви граници все пак трябва да има. Както винаги е било.


Второто неумолимо условие за доказване на злоупотреба с власт от силов министър е наличие на абсолютно независими, безпристрастни прокурори, необвързани с никакъв интерес - явен или скрит -  извън истината. Уви,


Зависимости вътре в прокуратурата и извън нея подхранват скептицизма


Докато изчаквахме "следващия епизод", станахме свидетели на нещо много, ама наистина много озадачаващо, което само привидно е далече от темата за проверката по подслушването. Главният прокурор Сотир Цацаров по друг повод едновременно  обвини и... оневини оперативния ръководител на проверката - заместник градския прокурор Роман Василев. Обвини го, че го е подвел преди време с невярна информация, за да разреши, докато е бил председател на Пловдивския окръжен съд, използване на СРС по делото "Цонев, Сантиров, Попов". И тутакси  го оневини, тъй като той - Роман Василев, бил получил невярната информация  от неназован служител на ДАНС. Това твърдение на Цацаров не бива да бъде отминавано, защото е опровергано от официалната справка на ДАНС, представена по време на съдебния процес - че в агенцията не са имали оперативни данни, че подкупът по делото "Цонев" ще бъде предаден в Пловдив. А и не е задължително според врели и кипели следователи ДАНС или МВР да подадат информацията къде ще бъде предаден и получен подкупът, та оттам да се иска съдийското разрешение за СРС.


Тя - информацията - може може да е била подадена (измислена?) от основния свидетел, на който се крепи цялото обвинение (Пепи Еврото), директно на наблюдаващия прокурор Роман Василев  (и той да я е приел заради едното юнашко доверие?). Тази хипотеза е  единственото логично обяснение защо в оперативните справки на МВР и ДАНС такава информация няма. (Загадка е обаче защо главният прокурор вярва на неназования служител от ДАНС, посочен му от Роман Василев, а не на официалните справки, представени пред съда  от МВР и ДАНС, но... темата става необятна и ще се изгубя в нея!).


А като припомня, че именно вътрешният министър Цветанов пръв информира през 2010, че предстои да бъде разкрит подкупен съдия, стигам до обоснованото предположение, че делото "Цонев" е гласено от Цветанов, Роман Василев и Пепи Еврото. А нали си спомняте, че преди месец Пепи Еврото беше назначен за началник на Столичната следствена служба, най-голямата в страната, въпреки провала в съда на делото "Цонев". Назначение, което смая следователите, които познават професионалната и моралната биография на този титан на разследването с красноречивия прякор.


Такъв кариерен бонус за следователя (работил под надзора на Роман Василев - да не изпуснем връзките, изгубени в лабиринта им!) е невъзможен без благоволението на главния прокурор, въпреки че той прехвърли отговорността върху градския прокурор Кокинов. Срещу когото междувременно  е образувано дисциплинарно производство във ВСС по друг повод, но по предложение на Цацаров.


Всичко това доказва преплетени в здрав възел зависимости, обвързаности, интереси в самата прокуратура, които трябва да останат скрити. Здравият възел обаче не е само прокурорски - в него натрапчиво "протича" нишката точно на бившия вътрешен министър Цветанов. А има още една причина за преплетените взимозависимости и тя е извън делото "Цонев":  Роман Василев е прокурорът, който оправда придобиването на шестте апартамента от бившия вътрешен министър и беше награден от него с пистолет за укрепване на правовата държава.


За оперативен ръководител на свръхотговорна проверка за незаконно подслушване да е определен прокурор, който вече е вършил нарушения именно във връзка със СРС, като е подвел съда в лицето на съдията Цацаров, който пък в качеството си на главен прокурор едновременно го разобличава и ...погалва! Не ми се връзва някак да седят редом един до друг главен прокурор и негови подчинен, който е излъгал съда, и да убеждават целокупния народ колко безкомпромисна е прокуратурата в преследването на престъпленията, извършени от министерството, ръководено от Цветанов.


При такива абсурди като описаните подредените на пресконференцията прокурори трудно минават за  автентични гаранти на върховенството на закона. А пред тях  трябва да проговорят свидетелите, чрез които би могло да се докаже, че министърът е нареждал кой и кога да бъде подслушван! Ами естествено, че няма да проговорят! И прокурорите го знаят, както го знае и Цветанов.


Да, вече съм писала за обвързаностите! И ще продължа да го пиша, вместо да аплодирам прибързано разкритията в МВР, докато не получа обяснения на абсурдните спектакли, които ни се поднасят. Докато не получа ясен отговор как така главният прокурор хем подкрепя с гласа си във ВСС стопирането на проверката във Върховния административен съд, която щеше да установи липсата на писмени правила за случайното разпределение на делата,липса, пряко нарушаваща Закона за съдебната власт, хем санкционира нарушаването на Закона за СРС, повдигайки обвинения срещу четиримата.


Докато не се разбере кой в сянката дърпа юздите, та на светло виждаме само противоречията  - и дали са всъщност противоречия или логични следствия от ставащото в тъмното - аплодисментите за прокуратурата ще си останат пресилени. Дотогава съмненията в прокурорската воля да разкрие до корен (или до върха, както предпочитаме) истината за незаконното подслушване няма да бъдат заглушени от аплаузите, които трети ден насищат ефира. Нито от заканата на Цацаров да потърси отговорност и от по-високите етажи. Чакаме. 


Правят впечатление и датите на откритите нарушения - цитираните от прокуратурата са след 12 март, когато Цветанов вече не е на поста. Много е важно дали прокуратурата е проверила, или ще провери  и останалите периоди на подслушване, посочени в сигнала, и ще представи данни за тях.


Всички тези "подробности" са важни брънки от големия пъзел на зависимостите и съобразеностите. Съществени детайли в пъзела остават неосветени. Той е подреден, доколкото зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния й щаб Цветанов ще може да говори до изборите заедно с бившия премиер, че ведно с партията си нямат нищо общо с незаконното подслушване, понеже не било доказано тяхното участие, и да контраатакуват с въпроси Станишев в стил "а вие що биете малките негърчета".


И друго прави впечатление -


Не бяха ли прекалено зрелищни разказите на иначе сдържаните по правило прокурори?


Не е ли твърде ефектно за разказване и твърде лесно прогнозируемо възмущението, което публиката ще изпита, когато разбере, че началник на сектор боравил с отвертка, а като не се справил, се обадил на фирмата производител да иска паролата - та да създаде такива очебийни доказателства срещу себе си! Че дори скочил и напуснал почерпката, за да свари да изтрие информацията, осигурявайки маса свидетели на престъплението си. Вместо да излезе спокойно под някакъв претекст. Ако това идиотско поведение липсваше, какво щеше да бъде предложено на публиката? Ако  разказът на прокурорите означава онова, което искат да внушат, този началник-сектор с отвертката трябва да е луд!С две думи -  смятат ли да ни кажат цялата истина, или ще гледаме монтаж на кадри с дъх на достоверност или частично достоверни, но затова пък сензационно кадрирани? След като още миналия понеделник Кокинов е знаел, че ще има наказателно производство,  как да не ни хрумне, че е предварително решено докъде да ни пуснат в антрето на службите на Цветанов (а то може даже да е и мизансцен на антре)! Как да не ни хрумне да се запитаме за какво им е нужно на полицая с отвертката или дори на директора на СДОТО да подслушват ей тъй, на своя глава, Кристалина Георгиева, Георги Първанов, маса бизнесмени....(по сигнала на Станишев). За еврокомисари ли ще се състезават, на избори ли ще се явяват, бизнеси ли ще изземват...


Или са бушоните, които трябваше традиционно да гръмнат, та димната завеса от гърмежите да покрие за пореден път онова, което наричам задкулисие, за да не ползвам думата мафия. Както винаги е било. Как да не ни хрумне, че аплодисментите за четирите гърмежа на прокуратурата, поднесени сензационно и поети най-безкритично от медиите, могат да станат прекрасното алиби да не помръдне ни на милиметър промяната на съдебната власт и да се бетонира статуквото, управлявано именно от протежетата на Цветанов!


В нормалните общества, повтарям, Цветанов и партията му след такова скандално прегазване на закона са изхвърлени завинаги от политиката. Тук не е така.


Тук  сме на принципа  - да минат изборите, после ще го мислим. Разследванията по правило продължават дълго, понякога с години. Възторгът от заловените нарушители в МВР с всеки изминал ден ще изглежда все по-прибързан -  още в сряда в две интервюта главният секретар на МВР Калин Георгиев, който надали може да бъде заподозрян в поръчителство на незаконно подслушване, заяви също толкова сензационно, че началникът с отвертката всъщност искал да възстанови аварирала техника, а не да саботира проверката, и още - че нямало изтрита информация, всичко било архивирано. (?!) Ами ето ви податка за съмнения: Калин Георгиев оневинява четиримата, а подозираният министър Цветанов с твърде лека ръка ги хвърля на вълците - "аз не съм им нареждал". Георгиев на практика опроверга прокуратурата, която тутакси го извика на разпит и дори пусна съобщение, с което в рамките на един ден живописната сага за разкритото подслушване се обърна на трагикомедия.


Въобще предстои ни да гледаме протяжно разследване, което хич няма да прилича на прокурорската пресконференция от понеделник. Дотогава скандалът ще се позабрави. И без това, докато медиите аплодират прокуратурата,  гражданите, оскотели в недоимъка, масово си говорят  - да се подслушват, много ми дреме.


На това разчитат Цветанов и партията му. Разкапани социални рефлекси, погубено до корен доверие в институциите на държавата, отчаяние от липсата на перспектива, лумпенизирани маси от хора... България, 2013...  Страната, в която  Цветанов,  ще потретя,  вместо да бъде изхвърлен от политиката,  което би се случило във всяко нормално общество, води бодро своята партия към втори мандат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (152)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Това са най-умните мъже на България,просто се възхищавам)

 2. 2 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Цвинокио и Буда, като част от ОПГ трябва да влязат задълго в затвора

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  Никой не е констатирал, че има незаконно подслушване!Всичко е предизборна тупордия, без грам смисъл!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  ===управлявано именно от протежетата на Цветанов!===

  Този мъж се “бори” с организираната престъпност::
  http://afera.bg/razsledvania/41523.html
  http://afera.bg/pozitsia/41566.html
  http://afera.bg/pozitsia/41558.html
  Т.нар. Цецко от СРС от 9.05.2002, 11,27 е самият Цецерон-Цветан Цветанов, чийто личен GSM поне до вчера беше 0887 …../, същия като в документа.
  Флоров и Цветанов са учили заедно във ВИФ, от тогава е приятелството им
  Прокуратурата трябва да провери , не само дали има изтичане на класифицирана информация , а и данните в тези документи!

 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Още нищо конкретно не е казано, но вече се говори като за доказани обвинения. Още не се знае за чия конкретна вина става дума, но вече се говори като че ли има виновен. На всичкото отгоре сега пък не се била търсела съвестно истината.

  Върви една гадна балканска кампания без маска и без грим, без свян и скрупули, но който си е мислел че няма да е така по-добре да не се е захващал. Други преди това не устояха. Надявам се че тези ще устоят.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 6. 6 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Много ми е чудно какви хора ще гласуват за Цветанов в избирателните райони където е водач на листа?

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 7. 7 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Да беше печатен вестник, да си помисля, че с нещо трябва да си пълнят страниците.
  В 9.00 - втора статия от празнодумци, дъвчещи една и съща дъвка - Идеал с картинки на Ну Погоди!!!!

 8. 8 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Вече тези работи с подслушванията стават много натрапчиви. Предизборни дебати , прокуратури , МВР , медии само за това се пише.
  Какво си мислят, че в други страни го няма ли ??? Има ама не го приказват

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 9. 9 Профил на Урко
  Урко
  Рейтинг: 329 Весело

  [quote#2:"ubb_1"]Цвинокио и Буда, като част от ОПГ трябва да влязат задълго в затвора [/quote]

  Събираш доказателства , носиш ги в прокуратурата , тя започва да действа и влизат в затвора. За щастие позитанската злоба вече не е повод за арест

  С Бойко напред, 10 пъти подред. Ревете синьо-червени комунета
 10. 10 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много ми хареса статията, предстои дълга трагикомедия!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Единствено което е казано досега е че в организацията при съществуващите правила за контрол има възможност да се правят незаконни подслушвания. Оттам моменталически се вади заключението че е имало незаконни подслушвания поръчани от Цветанов и то на целия този смешен списък в който е писан по един от всяка партия и организация за да хване дикиш навсякъде, та дори и на бившата любовница.

  Вече е ясно че Дневник и в частност Петя са поели по Дайновския път на платените "радетели" на демокрацията. Видно е обаче че залъгани с по 30-тина сребърника накрая ще преиграят и ще си го набутаме окончателно като народ. Заслужаваме още 23 години посткомунистически преход за да измре цялото ни увредено поколение и белким тогава тоя народ помъдрее ако дотогава не му е станало безразлично. Напред към следващата социалистическа сполука!

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 13. 13 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#11:"themoderatorsmom"]От вчера всички сайтове[/quote]


  То не е ли един сайт???
  И като му видя името, ми става ясно защо до сега не съм чел нищо от там!!!!

 14. 14 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "вместо, повтарям, да бъдат изхвърлени от политиката, което би се случило във всяко нормално общество, крачат бодро към втори мандат".
  Нормалното общество на българската територия е мършата.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 15. 15 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Петя Владимирова е умен и проницателен журналист. Поставя въпроси които накараха и мен - юриста, да се замисля по-задълбочено. Цацаров обра овациите с пресконференцията. Но дали с това не се прикриват по-дълбоките пластове на това отвратително деяние? Чак до Цветанов.

 16. 16 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Вероятно тече операция по ограничаване на щетите. Няма как да не се признае, че е имало незаконно подслушване. Цацаров явно не е глупав човек и няма да отрича очевидното, противното би означавало ритуално политическо самоубийство. Пък може и да се окаже свестен човек - от малкото за които честта на професията има значение - предстои да видим. Събитията се развиват по такъв начин, че е рано за категорични оценки. Единственото, което може да се твърди със сигурност, е че Станишев игра "ва банк" и спечели.

 17. 17 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Преди време Цветанов обяви и обвини Хизбула за извършител на атентата в Бургас пред целият свят, и то на база - Обосновани предположения - каквото и да означава това.Сега в случая със СРС има не само обосновани предположения,а и явно нарушаване на закона,но аршина явно е друг.За кучета и котки може,а за прасета не може

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2453 Разстроено

  "в нормалните общества е немислимо" - е, опашката на гущера всеки път заздравява НЕнормално, изкривено, с нови цветове. А на НАС ни изглежда като дракон! Гнездото на ДС си е уютно и поддържано и няма кой да го премахне...
  http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на Урко
  Урко
  Рейтинг: 329 Весело

  [quote#6:"Gaetano Scirea"]Много ми е чудно какви хора ще гласуват за Цветанов[/quote]

  1) Обикновените българи , които не са на хранилка към Позитано. Еле па такива , които са на хранилка към Позитано , но се преструват на сини.
  2) Обикновените Българи , които не са слуги на червената номенклатура , чиито офшорни сметки ще лъснат след седмица
  3) Обикновените Българи , които искат БКП след 100 и кусур антибългарска дейност най-после да отива на бунището на историята

  С Бойко напред, 10 пъти подред. Ревете синьо-червени комунета
 20. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Основният проблем е че този скандал не дразни избирателите, ето затова и Цветанов не се оттегля от политиката. Отделно самата група около Цветанов не е сигурна докъде ще стигне Цацаров. В момента Цветанов е с имунитет и ако го изберат/което е 100% сигурно/ той ще има имунитет още 4-години. Дотогава я камилата, я камилара. Той набута тъста си в скандалите, че за тези пионки да се трогне.
  Жалко, че хората не схващат връзката между корупцията и стандарта на живот. Докато това не стане, ще си живеем в едни измислени филми и ще се ядосваме на маса.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#6] от "Gaetano Scirea":

  Ами такива който ще получат облаги,финансови и други.Не си ли гледал какво стана в хотела на Емил Димитров

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 23. 23 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#20:"stoiank"] Той набута тъста си в скандалите, че за тези пионки да се трогне.
  Жалко, че хората не схващат връзката между корупцията и стандарта на живот. [/quote]
  +++
  Да се сетим за приказката за тоягата или моркова. До там се стига / при тъста-морков/!

 24. 24 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Прокуратурата ще се произнесе около седмица преди изборите. Решението ще бъде оневиняващо Цвъ и Сие. Ще има дребни забележки, колкото да се оправдаят парите. Тогава ще бъдем свидетели на изригването на вулкан от хули срещу престъпните елементи - политическите опоненти на ГЕРБ, съюзили се с престъпния свят в стремеж да прекъснат възхода на красивото цвете на прехода. Така де, в една клоака и гербаво лайно е цвете.

 25. 25 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#20:"stoiank"]Основният проблем е че този скандал не дразни избирателите[/quote]
  Има сериозен проблем с избирателите в България. Повечето биха гласували за тройка кебапчета, а тези, които се замислят разсъждават първосигнално. Битува тезата, че тези подслушвания засягат игрите между политиците и много си казват "чудо голямо, какво засяга това обикновения човек". И не си дават сметка, че тези подслушвания са средство за изнудване и чрез тях може да се управлява задкулисно и да се поставят начело на държавата удобни политици. А тогава обикновения човек е засегнат, и още как, защото идват икономически необяснимите сделки, от които всички обедняваме и нелогичните държавнически решения, от които всички губим и разрухата на държавата, и бедността и безработицата.

 26. 26 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Гневно

  Точна статия... Всички си задаваме тези въпроси, но "великия" министър не си и помисля, че вината си е негова. Лъже, топи своите подчинени, само и само да излезе сух.. И такъв индивид ще ни води в Шенген?! Затвор, а не власт за такива!

 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  В един автобус пътува седнал възрастен човек. Над него надвесен виси на дръжката пиян младеж. Накрая младежът повърнал върху човека. Възрастният скача - как не ви е срам, млад човек сте, а вижте се на какво приличате. Какво се дуеш бе, я се виж ти на какво мязаш - казва пияният.

  Горе долу това се случва и сега. Същите тези които създадоха системата за подслушване, същите които я опорочиха и използваха незаконно и вадеха компромати в продължение на 23 години докато на тях им вадеха бавно и мъчително изпразнените папки с досиетата, та същите тези сега повърнаха.

  При това не повърна БСП, а повърнаха тези които имат интерес да върнат БСП на власт. БСП само им приглася. Та решиха те вероятно и да пожертват някоя и друга риба от доверените си хора в МВР само и само да помогнат на политическата си тояжка БСП да се върне на власт за да им служи по-добре.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 28. 28 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#16] от "teridan":

  Цацаров беше до тук. На пресконференцията говори глупости за някакви отвертки, и грешни пътни листове, които и без това служат само за отчитане на горивото..Че се подслушва по целия свят е ясно. Законно и незаконно.За сетен път се убеждавам ,че най слабото звено в съдебната система е прокуратурата. Цацаров според мен скоро ще подаде оставка.

 29. 29 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#19] от "Урко":

  Имам известни съмнения, че тези които гласуват за Герб са нормалните българи... Иначе по думите ти, тия от Позитано доста хора хранят деа... Що не са на власт като са толкова богати? Хората ви изгониха с камъни и плюнки от властта, а след изборите ще се превърнете в НДСВ 2!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 30. 30 Профил на a.tanas
  a.tanas
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Хмм... наскоро си говорих с колеги (комуникации) - защо, аджеба, на някой му трябва такава кола, а не подслушва всичко през централата. Всеки разговор минава през централата (3-те - на трите оператора; Всяка централа предоставя интерфейс за подслушване към МВР). Подслуването на ефира е хамалогия - трябва да се ходи до адрес, къде по-лесно е от бюрото. Отговори ми колега и то доста бързо: "няма следи и контрола е в собствените им ръце".
  И това е много вярно: Ако подслушването е през централата, а тя е компютър - все някъде може да остане следа кой-кого-кога е подслушвал. Може да е абсолютно законно (разрешено от съда), но централата си е на оператора.
  С такъв бус и подслушвайки радио ефира - всичко се затваря вътре в този бус.

 31. 31 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Единствената, засега, светлинка в тунела са такива журналисти като Петя Владимирова.
  както тя казва най-страшното е, че обществото е загубило способностите си да разбира, че 2 и 2 прави 4, че е възможно в 2013 някой нагло да твърди, че черното е бяло, когато всички виждат, че е черно
  Изключителна статия

 32. 32 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Весело

  [quote#8:"Trollfest"]Какво си мислят, че в други страни го няма ли ??? [/quote]
  Е и!? С такава защита нямат нужда от врагове!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 33. 33 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Мдааааа, след почти четири години управление на Гроб за България /европейското развитие отпадна/, сме в период на създаденият от тях пълен хаос- властта се търкаля по улиците, заедно с анонимни , но подкрепени със секретна и свръхсекретна , очевидно крадена информация, сигнали за скритата престъпна дейност на управляващите. Очевидно главният прокурор, назначен като най-удобен от същите тези управляващи , трябва да избира- или да смачка разследването и да бъде после смачкан от излизащата лавина доказателства , или да изпълни задължението си като главен защитник на държавата. Дилема, която зависи от позволението на кукловодите. Това обяснява отлагането на оповестяването на първите резултати от Цвъкушевгейт до след 12 април- датата, на която Цвъкушев се сдоби с имунитет като кандидат за депутат. Обаче , в стил Уикиликс, се появи нова папка секретни материали за престъпна дейност ,засега за Флоров /следва оставката му и разследване, и понеже не е министърпредседател, няма да мине метър/, и с явна тенденция да въвлече неговите шефове Цвъкушев и Тиквоний в следващите порции документи.

  Та главният ни прокурор трябва да избира- дали да каже очевидното ,че Цвъкушев е престъпил закона и е престъпник, или да излъже още по очевидно.
  На времето за едни флашки заплашиха Яне и семейството му, взривиха вратата на " Гласове" и скандалът секна. Вероятно ще го пробват и при Цацаров.
  Цялото ръководство на МВР е на амбразурата, твърдейки очевидно неверни неща /също престъпление, впрочем/, опитва да предложи варианти за "правилната проверка", тип тази на НАП за апартаментите на имотния министър.
  Но решаващото ще е разрешението на кукловодите. Те държат ножиците, с които да отрежат конците на куклите.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 34. 34 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#20:"stoiank"]окъде ще стигне Цацаров. [/quote]

  Цацаров има исторически шанс да стане национален герой, като първите прокурори започнали борбата с мафията в Италия! За съжаление тях ги убиха, но много други продължиха.

  Така ,че по-скоро няма да почне такава борба /не става въпрос само за подслушвания, а за цялостната дейност на мафията!

 35. 35 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":
  До коментар [#5] от "emil":

  Какво има да се доказва? ОТ началото на мандата на ГЕРБ се говори, че има неправомерно използване на СРС със знанието на Цветанов. Сега доказаха, че има такова. Отговорните лица са служителя изпълнявал неправомерните действия, шефът му допуснал или разпоредил, и министъра на вътрешните работи, който не е осъществнил контрол или е наредил/договорил такива действия. Недопустимо е! Цялата страна бълва обвинения за незаконно подслушване, но ти не си направил нищо за да не се допускат нарушения в отделите на структурата, за която си лично отговорен?! Малко не се вързват нещата и е логично, видимо и пределно ясно, че това не е обикновен пропуск или нехайство. Дори да няма поръчани подслушвания, в което силно се съмнявам, както аз така и 90% от населението, то самия факт, че има такива нарушения при използването на изключително ключова апаратура, може да ни говори за пълна безстопанственост в МВР, което е допуснато от министъра като пряко отговорен за даденото звено с високо обществено значение. Или е най-големия некадърник или най-големия лъжец и измамник. Вие си изберете кое да е! Аз приемам двете тези едновременно...

 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#3:"lz2"]Никой не е констатирал, че има незаконно подслушване![/quote]

  Прав си!
  Цветанов съвсем законно е подслушвал политици и конкуренти в областта на контрабандата с алкохол, цигари и амфетамини.
  11 души прокурори начело с главния със зъби и нокти се опитват обаче да ни убедят, че има нарушения на правила и "предпоставки за незаконно подслушане".
  Защото истината е много по-страшна! Полицаите Цвъцко и Боко решиха да превърнат държавата в РПУ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 590 Неутрално

  [quote#27:"emil"]В един автобус пътува седнал възрастен човек. Над него надвесен виси на дръжката пиян младеж. Накрая младежът повърнал върху човека. Възрастният скача - как не ви е срам, млад човек сте, а вижте се на какво приличате. Какво се дуеш бе, я се виж ти на какво мязаш - казва пияният. [/quote]

  в грешка си. Използвайки твоя език: една шайка разбойници се изср..ха върху целия български народ. И му викат - матриале, без претенции, виж се на какво приличаш!
  А такива като тебе се пънат по форумите: "Ах, как хубаво мирише!"

 38. 38 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#27] от "emil":

  Мдааааа, прав си - Буда и Цвъкушев точно това направиха- повърнаха върху българите и после им казаха- "Я се виж ,на какво приличаш?"
  Е, не си прав само, че са се возили в автобус. Тези четири години изкараха в джипове и в правителствения самолет...

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 39. 39 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 666 Гневно

  До коментар [#19] от "Урко":

  Да допълня
  4/ Обикновените българи, които нямат и една мозъчна клетка

  5/Обикновените българи, които искат да бъдат роби и да ги "оправя" някой деспот

  6/ Обикновените българи, за които думите свобода, чест и достойнство са чуждици

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 40. 40 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Всички тези ченгесарски изпълнения въобще не касаят народа. Станишените пиари са слаби народопсихолози.Народа най много го е яд когато други крадат а той не може.Тройната падна щото крадеше и народа го виждаше. Гори, море, заменки, пътищата , порциите на Доган и пр. Вместо ченгесарницата Сергей трябваше да пуска компромати за далавери и кражби. Кой...кой да му каже. Сега вече е късно и прогнозата на Мира Радева ще се потвърди. Сори....-

 41. 41 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Търси се истината или се спретват компромати!?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 42. 42 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  "...Големият въпрос е защо бившят премиер влезе в риториката на Цветанов и дори гарантира, че "той не е извършил това". Защото не било доказано, както казва самият Цветанов..."

  Търсете досието! Ако данните от него излязат, в публичното пространство ще имаме една свиня по-малко.

 43. 43 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#19] от "Урко":

  Да допълня това ,което пропускаш , с думите на един колега:

  ЗАБРАВИХТЕ ЛИ?!?
  Публикувано на 14.04.2013 / 19:27 ч. от afera

  Нима забравихте тези думи на Борисов? Забравихте ли, че той ви нарече „лош човешки материал”? Забравихте ли, че България беше осъдена заради своеволията на Борисов за ръководена от него акция? Забравихте ли, че Цветан Цветанов нарече лекари от Горна Оряховица „убийци на бебета”, а след това полицаи унижаваха санитари и медицински сестри?

  Забравихте ли как полицаи биха и унижаваха невинно семейство в Кърджали?

  Забравихте ли, че Борисов поиска от семейството на убито момиче да се извини на полицията?

  Забравихте ли телефонните разговори с Танов за Мишо Бирата?

  Забравихте ли, че Борисов поиска от студентите да станат овчари?

  Забравихте ли, че Борисов сравни българите с кучета, които трябва да се държат здраво?

  Забравихте ли, как арестуван с белезници се „самоуби” пред очите на полицаи?

  Забравихте ли, как ви обещаваха че ще излезем от кризата през 2011?

  Забравихте ли, как ви обещаваха, че влезем в Шенген през 2011?

  Забравихте ли лъжите за коледни надбавки?

  Забравихте ли, че в условия на криза държавата си раздаде милиони бонуси?

  Забравихте ли, как Борисов назначи за директор на ДФ „Земеделие” лице с фалшива диплома?

  Забравихте ли, че Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца?

  Забравихте ли, че парите от фискалния резерв ги няма?

  Забравихте ли, че осъдените братя Галеви не са в затвора?

  Забравихте ли, че футболистите на Борисов се возеха в правителствения самолет?

  Забравихте ли, че КС осъди Дянков да върне парите, които беше взел от НЗОК, но тях вече ги нямаше?

  Забравихте ли колко болници в България фалираха?

  Забравихте ли как тихомълком бе вдигната пенсионната възраст?

  Забравихте ли съкратените от БДЖ?

  Забравихте ли кой държи най-много ВЕИ-та?

  Забравихте ли „Дюнигейт”?

  Забравихте ли странно забогателите ПР-ки на Мирослав Найденов?

  Забравихте ли как хиляди българи не успяха да гласуват на последните избори?

  Забравихте ли как депутати от ГЕРБ разнасяха чували с бюлетини?

  Забравихте ли как ГЕРБ скри Цар Киро по хотели на Витоша?

  Забравихте ли как ГЕРБ Пещера правеше политическа агитация сред малолетни?

  Забравихте ли как държавния глава показа снимка на уникалната ни природа в щата Колорадо в новогодишното си обръщение?

  Забравихте ли глутниците кучета по улиците ни, които стават все повече и нападат и убиват хора?

  Забравихте ли как на официална церемония по връчване на нобелови награди премиерът си играе с телефона си?

  Забравихте ли Румяна Желева?

  Забравихте ли как правителството на ГЕРБ започна да ремонтира мостове без конкурс и обществени поръчки?

  Забравихте ли, че турски фирми строят магистралите на Борисов?

  Забравихте ли, че месец след откриването на участъци за милиони, асфалта вече се е изронил?

  Забравихте ли колко хора подслушва МВР без никакви резултати?

  Забравихте ли показните акции на Цветанов, без никакви резултати?

  Забравихте ли колко пъти Борисов променя мнението си по почти всеки национален въпрос?

  Забравихте ли защо беше уволнена Ана Мария Борисова?

  Забравихте ли, че ГЕРБ назначиха за директор на АЕЦ продавач на закуски?

  Забравихте ли за купените „независими” депутати и фурнаджийската лопата Яне Янев?

  Забравихте ли за култовия химн на МВР?

  Забравихте ли, че на територията на България беше извършен терористичен атентат месеци след като МВР е получило информация за готвен такъв?

  И още знайни и незнайни гафове на обичаното от Вас правителство…

  Георги Савов


  http://afera.bg/pozitsia/41279.html

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 44. 44 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#40:"1_bulgarin"]Тройната падна щото крадеше и народа го виждаше. Гори, море, заменки, пътищата , порциите на [/quote]

  Много прокурори, ченгета, съдии, вкл. конституционни, обслужват управляващите и техната мафия, но остават верни и на предишните, които са ги “почерпили” също, а и пак могат да дойдат на власт!

 45. 45 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#12] от "emil":

  ти сериозно ли вярваш, че един изтънчен милиционер ще се занимава изтриване на записи, ако тези записи не са инкриминиращи. Нищо друго да не бе, фактът че е положил всички тези усилия да унищожи записите са красноречиво доказателство, макар и негодно в съда

 46. 46 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  [quote#36:"tribiri"]Защото истината е много по-страшна! Полицаите Цвъцко и Боко решиха да превърнат държавата в РПУ[/quote]
  Да, държавата твърде много заприлича на РПУ с дрипаво обзавеждане от соц-време, оборудване от преди 20 години, коли без бензин, обезверен и руган личен състав, пренаселеност с калинки и некадърни началници.

 47. 47 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#40] от "1_bulgarin":

  Малка корекция- тройната си изкара мандата ,защото при нея България влезе в ЕС и доходите на хората растяха. Пътьом направи повече магистрали и поправи много повече пътища от Гроб за България.
  Падна предсрочно , поради най-масовите протести на българите, от 15 г.насам Гроб за България. Защото не постигна нито влизане в Шенген, нито отпадане на наблюдението, не повиши доходите, но пък вдигна цените до небесата.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 48. 48 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#43] от "mi6osp":

  Прочетох и се удивих, колко много съм забравил.
  Хубаво е, когато някой има здрава памет.
  Поздравления!

 49. 49 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#47] от "mi6osp":

  Малка корекция - Що тогава тройната се сгромоляса от власт.
  А сега изритания с камъни Бойко ще мине през БСП и ДПС като ТИР през лайно.

 50. 50 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#45] от "buran":

  [quote#45:"buran"]ти сериозно ли вярваш, че един изтънчен милиционер ще се занимава изтриване на записи, ако тези записи не са инкриминиращи[/quote]

  Не не вярвам, но вие вече извадихте сапуна за въжето.

  - Първо искам да разбера как точно е била тази история защото може да се окаже плещене от прокурор. Ако повдигнат обвинение ще разберем.
  - Второ искам да видя какво е имало на носителя преди да бъде изтрит защото информацията е възстановяема.
  - Трето искам да бъда сигурен че е изтрита така както казава прокурора, 5 минути след като е чул че става нещо.
  - Четвърто искам да разбера кой му се е обадил по телефона за да му каже да я изтрие.
  - Пето искам да разбера кой го е назначил и дали не си е вършел ширпотреба, сега и при всички предишни министри.
  - Шесто искам да разбера каква връзка има това с всички изредени в "сигнала" личности и кого е ползвала информацията ако има такава за да разберем кой я е поръчал (без да изключвам и Цветанов).
  - Седмо искам да разбера кой е изпратил сигнала защото кръгът от хора не е много голям) за да разберем кой стои зад сигнала и до колко добросъвестен е той.

  Предполагам че всички искат да ги чуят тия неща а не тълкованията на Роман Василев, Кокинов и Цацаров. Да ма много хора чече извадиха сапуна.  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 51. 51 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Боже, Боже, колко ла.на има в системата на правораздаването, на МВР и вътрешното разузнаване. Дори само поради това ще гласувам срещу гърбавия Цвък и неговия обгорял Буда - за да може следващото управление, дори отмъстително, да разтури тая пасмина и я разпрати по килиите.

  effi
 52. 52 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Емиле, въжета и сапуни винаги е имало...готови. Сега е време да се направи и примката. Защото твоите и на Цвък казуистични приказки са онова средство за оневиняване и прикриване (лъжа), което не е излизало от речника и мислите на онези, които не само си присвоиха всичко, но ще се борят да си го имат. Та затова се надявам на смяна на властта - с надежда съм, че пъзелът ще се нареди.

  effi
 53. 53 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#27] от "emil":
  Едно не разбирам, ако естествено не си платен. Как не те дразни този скандал. Нали ти е ясно, че когато се ползва такава техника незаконно, тя е за изнудване, за нагласяне на обществени поръчки, за определяне на комисионната при контрабанда и т.н.
  Как не те дразни. Майната им на БСП и ГЕРБ, как го приемаш това като мислещ човек. И докога!!!

 54. 54 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Няколко извода се налагат от избухналия скандал.
  Не трябва да бъде оставяно само в ръцете на прокуратурата разследванията за незаконно използване на СРС, защото става дума за накърняване на основни права от страна на държавен орган. Както в САЩ съществуват сенатски комисии с пълни правомощия, така нещо подобно трябва да съществува и в България, като парламентът да има само частично представителство, за да не се саботира дейността му.
  При служебно правителство министерството на Вътрешните работи трябва да се оглавява от външен на системата човек, за да не зависи бъдещата му кариера от настоящата му дейност. Петя Първанова какъв ще го раздава, ако спечели партия, при която ще сметнат, че не се нуждаят от нея в щата на МВР? Тя трябва да способства на прокуратурата за извършване на задълбочено разследване, тя трябва и да гарантира провеждането на честни избори.

 55. 55 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 531 Разстроено

  Браво на авторката! Продължавайте смело да ровите в тази помийна яма МВР! Дръжте ги поне вие журналистите под око, че съвсем са се разпищолили (цитат)!

 56. 56 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#40:"1_bulgarin"]Всички тези ченгесарски изпълнения въобще не касаят народа. [/quote]
  „Когато нацистите дойдоха за комунистите, Аз мълчах; Не бях комунист.
  Когато дойдоха за социалдемократите, Аз мълчах; Не бях социалдемократ.
  Когато дойдоха за тези от профсъюзите, Аз мълчах. Не членувах в профсъюз.
  Когато дойдоха за евреите, Аз мълчах. Не бях евреин.
  Когато дойдоха за мен — вече нямаше кой да говори.“

  пастор Мартин Нимьолер

 57. 57 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Анализът е добър, но аз бих вкарал в него още една хипотеза.
  Тя е свързана с внезапната и необяснена оставка на шефа на кабинета на президента. Ако допуснем, че тази оставка има нещо общо с коментираните събития, то следва, че на ниво президентство + МВР + прокуратура се е формирала стратегия за това, как да бъдем пратени за зелен хайвер. Цецомобила с фалшивите антенки и инжинера, който форматира дискове с отверка в ръка са само част от бутафорията.

  Само дето явно някои хора в т.ч. и Калин Георгиев нещо не са съгласни със схемата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 58. 58 Профил на t_o_m_o_v
  t_o_m_o_v
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Изводите от статията са много правилни. Ако статистическите агениции са прави, то излиза че обществото е слабо казано прогнило а България си заслужава герберското управление.

 59. 59 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#6] от "Gaetano Scirea": Такива като него,или по-тъпи.

 60. 60 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#35:"hinhril"]ОТ началото на мандата на ГЕРБ се говори, че има неправомерно използване на СРС със знанието на Цветанов. Сега доказаха, че има такова. [/quote]

  Кой го е доказал и къде са доказателствата? Прокуратурата само каза, че имало предпоставки за незаконни подслупвания, понеже специалните коли излизали без да е отразено в протоколите. Т.е. ако работещите с тях са ходили да си купуват банички!!

  Това е поредната предизборна димка на Станишев! Забравихте те ли, че точно тоя мушморок постави ДАНС под управление на премиера?
  Забравихте ли, че когато той беше премиер се подслушваха незаконно едни журналисти?

  Народът не е толкоз прост, може да претегли фактите, но подобна мъглива кампания, с постоянните му фалшиви димки, ще донесе на Станишев много главоболия на 12 май!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 61. 61 Профил на staphane
  staphane
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Герб доказаха, че ако не са престъпници, са милиционери или пък с калинчести особености! Не искам милиционери да ни управляват и крадат!

 62. 62 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#19] от "Урко":За ГЕРБ,не гласува нито един нормално МИСЛЕЩ човек и без да е на хранилка при червените/1/.След седмица могат да лъснат офшорни сметки,от които ще останеш неприятно изненадан/2/.БКП я няма отдавна ,но останаха синовете и внуците и,които населяват всички партии на така нареченият преход,а ГЕРБ е пълен с такива/3/.

 63. 64 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Петя Владимирова, Президентът Росен Плевнелиев така поздрави българските юристи с Деня на Конституцията и на юриста – 16 април. "Дълбоко вярвам, че високият морал и вярата в устоите на правовата държава и на демократичния ред нямат алтернатива... Продължавам да смятам, че страната ни има много и прекрасни юристи във всички области на правото. Продължавам да считам, че имаме добри закони, чието съблюдаване обаче не се определя от броя и от темпото на многобройни и дългогодишни реформи. Спазването на законите зависи от волята и от способността ни като общество да защитаваме собствените си постулати и претенция за демократичност! Затова нека да следваме справедливостта на правото и във всичките си действия да се ръководим от Конституцията", казва държавният глава в специално изявление по повод празника.

 64. 65 Профил на vania_03
  vania_03
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Крайно разочарована съм от Прокуратурата, и не само по повод скалъпеното ми наказателно дело/заради скандал/ през 2008г.!!!
  Във връзка с делото, ми беше назначена тройна психиатрична експертиза. Вещите лица - "експертите" "положиха много труд" за да ме изкарат ненормална! "Благодарение" САМО на тяхното "експертно" мнение "уважаемия" съд в Плевен определи да бъда настанена принудително в психиатрия без да постави точен срок! "Лекуваха" ме 3 месеца!!! След като ме освободиха се увреди напълно белия ми дроб и започнах да повишавам стойностите на кръвната захар. Това е накратко за малка част от несправедливостта, която търпя от години!
  Конкретно, по статията по-горе и относно експертизата, която е назначена от Прокуратурата във връзка с изтритите данни!
  По Закона за съдебната власт, в Глава двадесет и първа, ВЕЩИ ЛИЦА няма предвидена законова възможност да се назначават експерти от чужбина!!!
  По скалъпеното ми наказателно дело през 2008г. освен, че не ми уважиха молбата за назначавене на петорна психиатрична експертиза, нямах и възможността да поискам мнение от чуждестранни експерти!
  Изводите оставам на Вас!

 65. 66 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 590 Неутрално

  [quote#53:"stoiank"]Как не те дразни. Майната им на БСП и ГЕРБ, как го приемаш това като мислещ човек. И докога!!! [/quote]

  свободата и истината не са ценности в България. Това е най-страшното.

 66. 67 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#6] от "Gaetano Scirea":

  И аз ще ти отговоря - Нормалните хора, които няма да се подведат по тройната ламя отново, по комунистическите манипулации, по хора които единствения начин да слечелят изборите е като лъжат и клевятят, като създават и разпространяват компромати...
  Опита да се внуши страх у хората, че са подслушвани е долна манипулация. Аз не се страхувам, който има какво да крие да му мисли.
  Давай Цецо, мачкай ги!

 67. 68 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 590 Неутрално

  [quote#67:"georgi_val"]Опита да се внуши страх у хората, че са подслушвани е долна манипулация. Аз не се страхувам, който има какво да крие да му мисли.
  Давай Цецо, мачкай ги![/quote]

  така като гледам, теб вече те е смачкал.

 68. 69 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  По ТВ снощи, беше дадена точна информация от компитенто лице, как в последните години са попаднали 7.000.000 седем милиона телефона в България на листата за подслушване.
  Мисля, че камерите са полезни за обществото, но подслушването, НЕ Е РАБОТА ЗА ВСЕКИ и която държава поиска данни за дадено лице, като Русия и др. те се доставят, което е пристъпно и нелигално.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 69. 70 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Никой няма интерес да се разкрива истината до край, следващите на власт който е да са те ще правят същото като предните.Използува се момента че страната е пред парламентарни избори.Но това показва и друго, БСП както винаги не са в част, и вместо да натрупат дивиденти със скандала това ще разочарова избирателите, защото техните проблеми са от съвсем друго естество.Става въпрос за оцеляването им.

 70. 71 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#5] от "emil":
  По скромното ми мнение ЦЦ е толкова виновен, колкото и Цонев. Естествено и в двата случая нищо няма да се докаже, дори и тройната да се върне на власт. Защото и двете групи са различните лица на една монета/мафиотска структура.

 71. 72 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#67] от "georgi_val":

  Абсурдното е, че колкото повече клеймите социалистите и тройната, толкова повече тази безпринципна коалиция започва да се струва нормална на хората. А това е голям проблем за който гербаджиите са най-виновни. А дали не е и това целта? Вместо да бъдат разнищени далаверите на предишните управляващи, простите милиционери овладяха практиките и ги доразвиха. По не особено интелигентен начин обаче...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 72. 73 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#50] от "emil":


  [quote#50:"emil"]- Първо искам да разбера как точно е била тази история защото може да се окаже плещене от прокурор. Ако повдигнат обвинение ще разберем.[/quote]

  Е, те образуваха четири досъдебни производства, само че се очертава средните нива да оберат пешкира, а физкултурника, който по съвместителство го играеше МВР шеф се прави на света вода ненапита...

  [quote#50:"emil"]
  - Второ искам да видя какво е имало на носителя преди да бъде изтрит защото информацията е възстановяема.
  [/quote]

  т.е. приемаш че изтънчения милиционер е изтрил записите и въпреки това си склонен да приемеш, че ги е изтрил просто така, а не защото е знаел че има инкриминиращи неща. Ако е знаел, че няма нищо което да е инкриминиращо, всеки нормален човек ще положи усилия да направи точно обратното - да запази записите. В случая се получава форматирането - висша форма на изкуство за съхраняване на информацията...


  [quote#50:"emil"]
  - Трето искам да бъда сигурен че е изтрита така както казава прокурора, 5 минути след като е чул че става нещо.
  [/quote]

  Ако я е изтрил не 5, а 10, 20 минути или 1 час по-късно, какво променя това нещата?


  [quote#50:"emil"]
  - Четвърто искам да разбера кой му се е обадил по телефона за да му каже да я изтрие.
  [/quote]

  Най-накрая нещо което и аз а и предполагам всички останали искаме. Това не променя факта и заключенията от действията му...


  [quote#50:"emil"]
  - Пето искам да разбера кой го е назначил и дали не си е вършел ширпотреба, сега и при всички предишни министри.
  [/quote]

  И аз така, ама както и децата разбраха въпросната техника е закупена при Цветанов...

  [quote#50:"emil"]
  - Шесто искам да разбера каква връзка има това с всички изредени в "сигнала" личности и кого е ползвала информацията ако има такава за да разберем кой я е поръчал (без да изключвам и Цветанов).

  [/quote]

  Отново всички искаме това, но отново това не променя основните факти по скандала...


  [quote#50:"emil"]
  - Седмо искам да разбера кой е изпратил сигнала защото кръгът от хора не е много голям) за да разберем кой стои зад сигнала и до колко добросъвестен е той.
  [/quote]

  и аз искам, но това е второстепен въпрос и отново не променя същността.

 73. 74 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Весело

  Е, най-после всичко ще свърши! Стана ясно, какво и защо е подслушвано. Оказва се, че герберите разбрали, че в последно време Станишев вечер се усамотява сам в една стаичка, от която излиза след десетина минути и си ляга успокоен. И решили да разберат, какво замисля.
  Речено – сторено! Тайничко, каквато си е дългогодишната традиция, се залепили за него и какво да чуят? Станишев чете някаква молитва. Ето я, но само донякъде:

  О, Боже мили, зная, че те няма,
  но ти над мен десница протегни,
  че виси БеСеПе над страшна яма,
  с несигурни, неясни бъднини.

  Дари ми, Боже, изборна победа,
  и нека ГЕРБ да се разсипе в прах,
  че вече нямам сили да го гледам,
  пък и ме плаши с изборен пердах!

  Предизборно що искаш – обещавам!
  Авантата с теб двама ще делим,

  За съжаление, тук всичко свършило. Единият от подслушвачите, скрит бесепар, толкова се изненадал от чутото, че припаднал, и подслушването спряло до тук. После пипадналият отишел при един от владиците–доносници на старата комунистическа ДС и се изповядвал, след което изповедтта директно станала известна на Серго. И сега дали ще осъдят някого или не, зависи само от това, дали молитвите на един политически лидер са нещо секретно или не са.
  Така че – край на страшният тайфун в чашата вода, наречена “разглезен елит, който няма работа и се занимава с глупости”.

 74. 75 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#72] от "Gaetano Scirea":

  Не съм съгласен, хората не са глупави и се вникват в детайлите, а не слушат само празни приказки и ако има такива които се притесняват от "възможността да е имало подслушвания", те знаят че и при любимите ти сициалисти е можело да има, все пак двама от тримата директори са бивши директори назначени някога от вашия човек Михов.

 75. 76 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#53:"stoiank"]Едно не разбирам, ако естествено не си платен. Как не те дразни този скандал. Нали ти е ясно, че когато се ползва такава техника незаконно, тя е за изнудване, за нагласяне на обществени поръчки, за определяне на комисионната при контрабанда и т.н.
  Как не те дразни. Майната им на БСП и ГЕРБ, как го приемаш това като мислещ човек. [/quote]
  До коментар [#53] от "stoiank":
  На теб не ти ли е ясно, че ако Цветан Цветанов не подслушва масово и незаконно, ако не нарушава Конституцията и законите, не нарушава правата и свободите на гражданите, той просто не е нужен на Бойко Борисов и това е абсолютно ясно.

 76. 77 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1216 Разстроено

  До коментар [#67] от "georgi_val":

  Опита да се внуши страх у хората, че са подслушвани е долна манипулация. Аз не се страхувам, който има какво да крие да му мисли.
  Давай Цецо, мачкай ги! "

  -Не ми се мисли,че все още има хора,в тази разбрицана държава с твоето мислене.Мъчно ми е за всички останали.Колко време трябва да измине,за да отпаднете по естествения подбор,та нормалните да започнат да създават нормална държава.Ееех,не си чел Тачър.

 77. 78 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#75] от "georgi_val":

  Интересно как разбра, че социалистите са ми "любими"? Откъде тази първосигналност? Защо не можете да схванете, че гербавите са противни на голяма част от хората не защото последните симпатизират на друга партия...?
  А защото "заптие", "стражар", "милиционер" и "полицай" са нарицателни в българския език...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 78. 79 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#77:"dedo pepo"]Ееех,не си чел Тачър.[/quote]
  Не само Тачър не чел, той и напразно се е родил...

 79. 80 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#79] от "latcho59":

  Коментара ти не е по темата, не заслужава и отговор..
  Само слабите хора, прибягват до лъжи и обиди. ...

 80. 81 Профил на ThePuppetMaster
  ThePuppetMaster
  Рейтинг: 423 Весело

  [quote#13:"yokicha"]То не е ли един сайт???
  И като му видя името, ми става ясно защо до сега не съм чел нищо от там!!!! [/quote]


  Далеч, далеч, повече от един, ДРАГИ!
  Само че икономедия мълчат като риби и не само това ами и трият всеки коментар в които се споменава за Флоров, без да е нарушил с нищо правилата на саита.
  А, бе ма и като гледам мечтата на Флоров да се върнем в годините преди 1989 си се сбъдва.....


  .

  "Those who are ready to sacrifice liberty for security, deserve neither!" Benjamin Franklin. За плоските мозъци - плосък данък!
 81. 82 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#60] от "Курт от БГ,сега в Щутгарт (фотаджията!)":Доказа го сравнително лесното подчиняване на върховете на съдебната система на Цвеанов. само с нелицеприятни факти от личния живот на магистрати,сълирани чрез нерегламентираните подслушвания може да се обясни пълното подчиняване за кратко време на предишния ВСС на волята на Цветанов,"сглобяването" на послушното мнозинство сега в новия ВСС на волята на същия тоцзи неморален човек.Дали смятате,че тези 17 послушни на ГЕРБ магистрати във ВСС са възхитени от полицая Цветанов и будата Бойко,който безцеремонно ги мачка,за да му се подчиняват така безропотно ? И не е важно дали той е събирал за тези хора информация за евентуална тяхна връка с мафиоти или за връзка с чужди жени.

 82. 83 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 210 Неутрално

  "Че властта в МВР щеше бъде употребена за интересите на ГЕРБ дори и с безпардонно нарушаване на конституционни права, трябваше да се сетим и да бием тревога още в началото на неговото министерстване ..."
  Някои се сетихме и бихме тревога само няколко месеца от началото на мандата на ГЕРБ - на митинга на РЗС на 10 март 2010 г. Един от издигнатите лозунги тогава беше: "ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА!". Ами къде бяхте тогава вие, умниците от форума и авторът на статията?

  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 83. 84 Профил на ThePuppetMaster
  ThePuppetMaster
  Рейтинг: 423 Любопитно

  [quote#20:"stoiank"]

  Основният проблем е че този скандал не дразни избирателите, ето затова и Цветанов не се оттегля от политиката.[/quote]


  Че, тои да не е луд да се оттегли.....Еииииии, 80 млн. лева партиина субсидия има да се разпределя в края на годината....не е за изпускане!!!  "Those who are ready to sacrifice liberty for security, deserve neither!" Benjamin Franklin. За плоските мозъци - плосък данък!
 84. 85 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  [quote#75:"georgi_val"]все пак двама от тримата директори са бивши директори назначени някога от вашия човек Михов.[/quote]

  [quote#80:"georgi_val"]Само слабите хора, прибягват до лъжи [/quote]

  До коментар [#80] от "georgi_val":
  1.Цветан Георгиев Иванов - шеф на СДОТО от февруари 2010 до февруари 2011 г. Той не е изпълнил задълженията си по служба, не е създал необходимата организация използване на специализирана техника и е създал условия за нерегламентирано подслушване и нарушаване на конституционни права на граждани.
  2.Камен Желязков Костов - директор на СДОТО от септември 2011 до юли 2012 г. Той също не е изпълнил задълженията си по служба, уронил е престижа на МВР, създал условия за нерегламентирано подслушване.
  3.Сергей Костадинов Кацаров - директор на СДОТО в периода август 2012-април 2013 г. На него са повдигнати подобни обвинения, заедно с още едно - за това, че на 3 април 2013 година в София като директор е съставил справка, в която е удостоверил неверни обстоятелства. Той твърдял, че с наличната техника не може да се извърши съответната работа по проследяването и подслушването на заподозрени лица.

 85. 86 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 736 Весело

  "Разкапани социални рефлекси, погубено до корен доверие в институциите на държавата, отчаяние от липсата на перспектива, лумпенизирани маси от хора... България, 2013... Страната, в която Цветанов и партията му, вместо, ще потретя, да бъдат изхвърлени от политиката, което би се случило във всяко нормално общество, крачат бодро към втори мандат." - пише П. Владимирова в ударното си заключение.
  Което между другото е твърдение без връзка с темата и текста
  на статията и така става просто опозиционно политическо становище, без доказателства.
  Похвално, браво. Водеща статия, от авторитетна журналистка, в ежедневника на мощната „Икономедия“ – директно насочена срещу едната от двете партии явяващи се на изборите. Каквото и да е съдържанието, каквито и да са доводите – това ли е представата на "Дневник" за „неутралитет на медиите“, за „честна игра“, за отразяване на позициите на „двете страни“ и пр. мантри на истинската съвременна журналистика?
  Ако „Дневник“ става откровен партиен вестник на сегашната опозиция, да си сложи в логото емблемите на петолъчката със сърпа и чука, виолетовия флаг на ДПС и тази на Костов (не знам коя е, ама не е синьото лъвче). И така да се нареди с колоната на чисто партийните вестници „Земя“, „Атака“ и парцала „Галерия“ – така всеки ще знае какво чете и за какво се бори изданието...
  Ако греша - очаквам статия пак от толкова авторитетен журналист, която оборва (поне цитираните в заключението) изводи на г-жа Владимирова.

  Поздрави
 86. 87 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#80] от "georgi_val":
  И тримата са бивши директори и настоящ директор на СДОТО по време на управлението на ГЕРБ.

 87. 88 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тук няма да се въздържа от коментар, защото темата е важна и не е само политическа.
  Много хора не знаят какви лица разполагат с възможности за подслушване дали ги използват правомерно. Ами аз ще ви загатна какви- не особено интелигентни и отговорни.

  Има нещо смущаващо в историята на една подслушвана в Скайп от работещият в съответната служба нейн съпруг. Дали той е наредил това или сам го е извършил, детайлите не са ми достъпни, както и заеманата от него длъжнос, но проверен и сигурен факт е, че е подслушвал чрез различни средства, както и в Скайп, собствената си съпруга без нейно знание. Този случай завършва с разводи и разправии, интересът ми спира дотук.
  Въпросите, които един обикновен гражданин си задава, са може ли всеки един служител в тази служба да си позволи да използва средства за подслушване по лични причини и кой осъществява контрол върху това? И ако си мислите, че тази злоупотреба е по-опасна и от организираната престъпност, не сте далеч от истината.
  Тази информация очевидно, която се събира, може да се използва срещу всеки и всичко за изнудване и всякакъв вид цели, защото достъпът до информация е една голяма ценост и ВЛАСТ в нечии ръце над Вас, гражданите.
  Политическата окраска на тази злоупотреба е не толкова интересна, защото службите обслужват интереса на този, който в момента е на власт, а това значи всички по-големи партии досега. По-опасното е, че тя се използва против интереса на гражданите, а това значи и срещу България, група от хора решава кои хора да бъдат подслушвани как да бъде използвана информацията...

  Отдавна съм на мнението, че безразборно се подслушва, без да има някакво значение за мен или обкръжението ми дали разговорите или друг вид комуникация ще бъде подслушана, но преди 2-3 години установихме, че много усилено се подслушва и едва ли някой упражнява контрол върху това. Как го установихме, не е толкова интересно, но новината с подслушването никак не ме шокира.

 88. 89 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#86] от "Starec":
  Във всяка една демократична страна едно медийно издание решава - без натиск от властта - какво да допуска и какво не по своите страници/ефир и това не го прави партийно издание, а е свещено право на едно частно начинание, "Starec". Образованието е най-добрата осигуровка за старините - е казал Аристотел още пр.н.е.

 89. 90 Профил на Memish Mustafov
  Memish Mustafov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Зловещо, по-зловещо, най-зловещо.Изберете едно от трите за емблема на България.

 90. 91 Профил на ThePuppetMaster
  ThePuppetMaster
  Рейтинг: 423 Неутрално

  [quote#78:"Gaetano Scirea"]А защото "заптие", "стражар", "милиционер" и "полицай" са нарицателни в българския език...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni
  [/quote]

  Прав си!
  Не и случаино...също бих добавил и башибозук.

  Иначе, мани ги герберите, за тях всеки които е против тях значи е от БСП, въпреки че таино си знаят че и те и комунистите са си двете лица на една и съща монета!

  "Those who are ready to sacrifice liberty for security, deserve neither!" Benjamin Franklin. За плоските мозъци - плосък данък!
 91. 92 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#3:"0"] Цветанов и партията му, вместо, ще потретя, да бъдат изхвърлени от политиката, което би се случило във всяко нормално общество, крачат бодро към втори мандат.[/quote]
  ГолЕмо пригласяне на лудия архонт е паднало тук.
  Петя Владимирова явно разчита на това, че "нормално общество" е невежото общество. Да, ама не!
  Обществото знае, че ако има вина, тя е индивидуална. И за който и член на партия да се докаже, че има индивидуална вина, от това никак не следва, че партията му трябвало да бъде изхвърлена от политиката. Защо, г-жо Владимирова, не напишете статия, в която да искате излизане на БСП от политиката? Да Ви изброявам ли подходящи имена?
  Дали Владимирова е по-невежа от обществото, или заключението на тази статия да трябва да се смята за нов теоретичен принос към политологията и г-жата заслужава научна титла?

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 92. 93 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2248 Весело

  Да влезе Съдът!

  P.S. Снимката

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 93. 94 Профил на ThePuppetMaster
  ThePuppetMaster
  Рейтинг: 423 Неутрално

  [quote#88:"rasnoa79"]Въпросите, които един обикновен гражданин си задава, са може ли всеки един служител в тази служба да си позволи да използва средства за подслушване по лични причини и кой осъществява контрол върху това? И ако си мислите, че тази злоупотреба е по-опасна и от организираната престъпност, не сте далеч от истината. [/quote]


  Какво да ти кажа, то отговора е ясен! Ето как МВР борави или по-точно се гаври с личния живот на гражданите : http://www.monitor.bg/article?id=357551

  "Those who are ready to sacrifice liberty for security, deserve neither!" Benjamin Franklin. За плоските мозъци - плосък данък!
 94. 95 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1339 Любопитно

  Докато тия четиримата са в една тайфа, няма никаква надежда истината да излезе на бял свят. След много пушилки, по някое време ще се окаже, че няма данни за извършено нарушение, от "неизвестния извършител", разбира се. Все едно вълци да почнат да пазят стадото от вълци. Не че не може, но това може да се случи само, за да не се даде стадото на друга глутница...

 95. 96 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#94:"lari"] Ето как МВР борави или по-точно се гаври с личния живот на гражданите[/quote]
  Огромна грешка е да смяташ, че една личност е цялата институция. В МВР работят и много честни хора. Както виждаш, въпросният е даден под съд.
  Когато полицаи си гледат работата честно и почтено, никой не казва, че цялото МВР е като тях. Стига сте оплювали институции, изхождайки от отделни хора.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 96. 97 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#95:"aldy"]След много пушилки[/quote]
  В момента всички медии правят само това - вдигат пушилки без никакви доказателства. И светът ни се смее.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 97. 98 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 736 Весело

  [quote#89:"latcho59"]Във всяка една демократична страна едно медийно издание решава - без натиск от властта - какво да допуска и какво не по своите страници/ефир и това не го прави партийно издание, а е свещено право на едно частно начинание, "Starec". Образованието е най-добрата осигуровка за старините - е казал Аристотел още пр.н.е.[/quote]

  Подкрепям и Аристотелевото, и твоето мнение - така е. Само че, ако това издание подкрепя само една от действащите в страната партии и напада другата, то (може би) без да иска става партийно. В което няма нищо лошо - те също имат право да съществуват в демокрацията.
  Но - да прокламираш без/над/извън партийност и зад нея да прокарваш партийни интереси (каквито и да са) просто не е честно. В случая - честното е "петолъчката" (образно и метафорично казано). Съгласи се, като стожер на юридическата мисъл (не иронизирам).

  Поздрави
 98. 99 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 426 Разстроено

  До коментар [#43] от "mi6osp":
  да много е забравено, а ние си имаме и поговорка за това "всяко чудо за три дни"

 99. 100 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да, в МВР работят много честни хора. Но какво значи честни хора? Честни към интересите на службата, към ръководителя, към съседа?
  Не е достатъчно да си честен. Трябва да работиш добре. Така добре, че един нечестен да има, той да няма шанс да изнесе информация.
  Това изтичане на информация и злоупотребата с нея е най-голямото престъпление срещу гражданите, опасен инструмент за терор, недопустимо е за една демократична страна да ползва инструментите на комунистическото минало

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK