Държавата ще увеличи дела си в болницата в Добрич

Държавата ще увеличи дела си в болницата в Добрич

© Анелия Николова



Държавата ще увеличи дела си в капитала на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич от 59.93 до 63.20 на сто, според подготвените промени в устава, които ще бъдат гласувани на Общо събрание на акционерното дружество на 14 май, съобщи БТА.


Държавата ще получи нови 66 000 поименни акции, равни на направените от нея капиталови разходи в размер на 660 000 лева за обновление в здравното заведение през 2012 година. Така общо капиталът на болницата нараства от 7 433 000 лева на 8 093 000 лева.


С промените делът на общините - съдружници в акционерното дружество, ще бъде намален. Община Балчик ще притежава 3.60 на сто, Генерал Тошево - 3.47 на сто, Добричка - 4.80 на сто, Каварна - 2.90 на сто, Крушари - 1.11 на сто, Тервел - 3.50 на сто, Шабла - 1.11 на сто от капитала.


Делът на община Добрич ще бъде 16.31 на сто.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Земляк
  Земляк
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Държавата - това съм АЗ ли?! Нека минат изборите ... пък ще видим

  „Tutto nello Stato, niente al di fuori dello Stato, nulla contro lo Stato“
 2. 2 Профил на vkk13
  vkk13
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ти си друг път. Да си купувал оборудване?

 3. 3 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Болимe сърдцето като научих че вече Истинската-Демокрация е започнала в Испания и Япония.
  За Испания ето тука прочетете;
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5057991
  "Наемът е само 15 евро на месец.
  Жилищата не се продават. Те се предават на следващото поколение. Мариналеда няма и полиция.
  "Последният полицай се пенсионира преди години. Ако има проблем с обществения ред, като счупена лампа от някой буен младеж, решаваме проблема с диалог", отбелязва Валдерама.
  Жителите имат събрания на всеки 15-20 дни, на които взимат колективни решения по въпроси като бюджета. Селото организира и т.нар. "червени недели", когато местните хора почистват улиците, помагат в строежа на жилища или устройват празници.
  Това е забележително постижение за селище,
  което е било толкова бедно, че през 60-те години почти половината от населението му емигрирало.
  "Свобода без равенство е нищо, а демокрация без конкретно благополучие за конкретните хора е само празна дума", пише на вебсайта на общината."

  А за Япония, която започна от преди няколко дена НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА КЛЮЧОВИТЕ СИ ПРОМИШЛЕНИ И СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ОТРАСЛИ, ЧЕТЕТЕ ето тука; http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/industry/9773883/Japan-plans-nationalisation-of-factories-to-save-industry.html
  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-ПЕРЕСТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО ЗАХВЪРЛЕНИ;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНO-ОТЧЕТНА "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТTA НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА ПРОКУРОР-СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ, след обаче издържан ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ И СВЕЩЕННА КЛЕТВА ЗА ЧЕСТНОСТ ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА, ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ НИ ЗАСТАВЯ ДА МУ СЪЗДАДЕМ ВЕЧЕ БЪДЕЩЕ!!
  ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЩЕ Е АКО НЕ ГО ПОСЛУШАМЕ И НЕ СЕ ЗАДЕЙСТВАМЕ СРОЧНО СЕГА!
  А ЗА ДА МОЖЕ ДА СТОРИМ ТОВА, ТРЯБВА ДА ПОЛОЖИМ ОСНОВАТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ УНАС И КАТО ПРИМЕР ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА И СВЕТА!

  НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗБИРАМЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА РЪКОВОДСТВАТА СИ НЕ ОТ ТРОИЧНИТЕ НИ КУЛТ-ГРУПИРАНИ АМАТЬОРСКИ-УВЛЕЧЕНИЯ; (ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), А ОТ СРЕДАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС!
  НЕКА КОНСТИТУЦИОННО ПОЛОЖИМ ОСНОВАТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАБРАНЯВАЙКИ НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯ КУЛТОВ СЕКТОР,(ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), ДА СЕ МЕШИ В ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНЯЛНИ ДЕЛА, КАТО ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ПРОМЯНА И НА СВЕТА!

  СТОП НА ПСЕВДО-РЪКОВОДНАТА КУЛТОВО ПАРТИЙНА-ПОДИГРАВКА С НАРОДА, СОЦИАЛНО РАЗЦЕПВАЩА ОБЩЕСТВОТО, СЪЗДАВАЩA АНАРХИЯ, ПАРЛАМЕНТ-ПОИБОРЩИНА И БЕЗПРИЕМНОСТ НА ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА!
  НИЩО, АМА НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ ОТ АМАТЬОРЩИНАТА НА КУЛТ-ПАРТИЙНИТЕ САМНОМАЖОРИТИРАЛИ СЕ БЕЗПРИЕМНИЦИ, ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРНИ ИНТРИГАНТИ И ПОЛИТ-ГРУП УЗОРПАТОРИ.
  ОТМИНА ВРЕМЕТО ЗА РЪКОВОДСТВО НА КУЛТ-ПАРТИЙЦИТЕ ЧАСТНИЦИ, НАЙ-ВЕЧЕ В ДЪРЖAВИ С МНОГОЕТНИЧЕСКО ОБЩЕСТВО КАТО РОДИНЯТА НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИЯ.
  СТОП НАМЕСАТА НА ЧАСТНИЯТ-АМАТЬОРСКИ ПАРТИЕН СЕКТОР В ОБЩО СОЦИАЛНИТЕ НИ ВЪТРЕ ДЪРЖАВНИ И ВЪН ДЪРЖАВНИ ДЕЛА И ОТНОШЕНИЯ!
  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  БЪЛГАРИНА, ПОТОМЪK НА ДЯКОНА, БОТЕВА И ВАПЦАРОВА, ИСКАМЕ ПЕНСИИТЕ ДА СЕ ИЗРАВНЯТ С МЕСЕЧНАТА ФИНАНСОВА ЗАСТРАХОВКА НА ДЕПУТАНЦИТЕ, И TO БЕЗ ДДС!
  СТОП НА Парламент-Дискриминационнтa КОЛИЧЕСТВЕНO- МАЖОРИТАРНАТА ПОСРЕВДСТВЕНОСТ В РЕШЕНИЯТА ВАЖНИ ЗА ДЪРЖAВАТА, ПОТЪПКАЛИ И ЗАДУШИЛИ КАЧЕСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ-ИДЕЯ, НА ЕДИНИЦАТА-ТАЛАНТ!
  НАПРЕД ОПАРИЙ И ПРЕЗРЕНИ, НАПРЕД О РОБИ НА ТРУДА,
  НАПРЕД БЕЗ ПРОЗВИЩЕТО ВЕЧЕ ЗАШЛЕВЕНИ , “Електорат-Данъкоплатци в нищета”!

  ИСТИНСКИТЕ ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИТЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ТРИТЕ ВИДА ЕНЕРГИЯ (ГАЗ, ТОК, ВОДА)!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ БАНКИ, И БАНКОВОТО ДЕЛО!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВНАТА ТЕРИТОРИАЛНА ПЛОЩ И ЗАБРАНА НА ПОКУПКО-ПРОДАЖБАТА И!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ТРИТЕ ВИДА ТРАНСПОРТ; (СУХОПЪТЕН, ВОДЕН И ВЪЗДУШЕН)!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ПРОМИШЛЕНОСТТА, СЕЛСКОТО-МЕЛИОРАТИВНО СТОПАНСТВО, ВОЕННОТО ПРОИЗВОДСТВО И ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА ЕНЕРГЕТИКА!
  ИСТИНСКИТЕ ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИТЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА НИ (от ултра-дясно-центристка в ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА, нямаща аналог като ПРИМЕР НА СВЕТА), И ЗАКОН ЗА НЕИЗМЕНЕНИЕТО И С ДОПЪЛНЕНИЯ, ПОСТАНОВЛЕНИЯ И ПРЕНАГЛАСИ, ПОНЕ ЗА ПЕРИОД ОТ 150г.
  За по-ефективно финансово и икономическо управление в България,
  ДЪРЖАВА НА КОЯТО НАРОДА РАЗПОЛАГА САМО С ДЖОБНИ ПАРИ,
  ДЪРЖАВА КОЯТО РАЗПРОДАДЕ ИКОНОМИКАТА И ПРОМИШЛЕНОСТТА, ( а сега вече продава и земята си ) на ЧУЖДЕНЦИ,
  ДЪРЖАВА КОЯТО ПРОСИ ПОТДАЯНИЯ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧУЖДЕНЦИ,
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМA НАД 20 ЧУЖДИ БАНКИ А НИТО €ДНА СОБСТВЕНО-НАЦИОНАЛНА.
  НА ТАКАВА ДЪРЖАВА Н€ И ТРАБВА ЧУЖДА ВАЛУТА ЗА ПОВЕЧЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ФИНАНСОВО-РОБСТВО, НАЙ ВЕЧЕ ЗА ВЪТРЕШНО ПОЛЗУВАНЕ!!
  НО ЗАЩО?
  ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО, АМА НИЩО СРЕЩУ ПРИЧИНИТЕ,А ТЕ СА;
  **ДВОЙНО-ТРОЙНАТА НИ СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА.
  **САМОИМУНИЗИРАНАТА ДЪРЖАВНА ВЪРХУШКА ИМЕННО СРЕЩУ ЗЛОДЕЯНИЯТА ИМ.
  **БАДЖАНАК-ШУРЕЙСКАТА НИ ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА ЛЕЖАЩА ВСЕ ОЩЕ НА ПАРТИЙНО-ЗАТВОРЕНАТА НИ ГРУПИРАНОСТ, ПОЛЯРИЗИРАЩА ОБЩЕСТВОТО И ЛАНСИРАЩА НЕ ТАЛАНТИ С ДАЛНОВИДНОСТ НА ПОСТА А БАДЖАНАК-ШУРЕЙ-мажоритетчета с престъпни наклонности!!
  КАЖЕТЕ МИ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ТОВА, ТЕ ИЛИ НИЕ НАРОДА със залепените ни прозвища / електорат / и / данъкоплатци/??
  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
  Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?
  Защото нямаме ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ!
  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ-КУЛТОВ и АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС, ДА СЕ МЕСИ в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!
  Защото нямаме ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ, неподлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 150г.
  Нямаме и закон който да гарантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и
  системна пренагласа от Бизнес-Марионетните ни и Политико-Престъпни правитeлства.
  Закон закрилящ и Конституцията ни, и вътре-социалните ни честни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрез допълнения, изменения и разпоредби към законите и, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата.
  ТОТАЛИТАРИЗМЪТ ТОВА БЕШЕ "ДЪРЖАВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ".
  КРАДЕШЕ НИ САМО държавната-ТОТАЛИТАРНА ВЪРХУШКА.
  СЕГА ЖИВЕЕМ В "ЧАСТНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ", КРАДАТ НИ НЕ САМО ВСИЧКИ ЧАСТНИЦИ, НО И САМОИЗЛЮПИЛИТЕ СЕ И САМОИМУНИЗИРАНИ, ЧАСТНИ ПОЛИТ-ГРУПИРОВКИ.
  ВМ€СТО ПРО$ИЯ ОТ MA$ON-€ВРО-КОЛОНИАЛИ$ТИT€, НАРОДА ПИТА;
  КОГА ЩЕ ПРИ€М€М $АКОНА "РОБИН-ХУД"?
  НАЛОГ ВЪРХУ;
  “БАНКОВИТ€ ТРАН$-Г€Ш€ФТИ”,
  НАЛОГ ВЪРХУ “РА$КОША”,
  НАЛОГ ВЪРХУ “ХА$АРТА”, И
  НАЛОГ ВЪРХУ “БЮДЖ€ТНИЯТ ИМУНИТ€Т€Н РА$ХОД”?
  ОБЛАГАЙКИ В$ЯКА ЕДНА $АМО-ИМУНИ$ИРАHA ПАРТИЙНА ГРУПИРОВКА, ГРАБ€ШТА Б€$ВЪ$М€$ДНО, БЮДЖ€Т-КAМПАНИЙНО, ДЪРЖАВНАТА ХА$НА!
  Нало$ите върху РАЗКО$ХА и върху ИМУНИТЕТНИЯТ БЮДЖЕТЕН РАЗХОД, НЕ ГИ ПРИЛАГАТ ЗАЩОТО АВТОМАТИЧЕСКИ ЩЕ ХВАНЕ ВСИЧКИТЕ ПОЛИТ-престъпници разграбили и грабещи сега БЪЛГАРИЯ.
  А ТОВА СА МОШЕННИЦИ С ПО НЯКОЛКО ВИЛИ, РЕСТОРАНТИ, ХОТЕЛИ И АПАРТАМЕНТИ, ЧУДЕЩИ СЕ КАКВО ДА ГИ ПРАВЯТ.
  А МЛАДИ ХОРА ЖИВЕЯТ ПОД МОСТОВЕТЕ И МАЗЕТАТА БЕЗ РАБОТА, В РОДИНАТА НА ДЯКОНА.
  До средата на 20-и век бяхме последни в Европа по енергийни мощности. От 1945 до 1990 г. те нараснаха 120 пъти! Стигнахме Белгия и Австрия. Изпреварихме Дания, Португалия и Гърция.
  Енергийната ни стратегия, проектите, инженерната реализация се изпълняваха от забележителния научен център “Енергопроект”. Създаден през 1948 г., той обедини творческите сили на няколко поколения специалисти и стигахме върховете на световната енергетика:
  - АЕЦ “Козлодуй”. Проектирана и строена съвместно от руски и наши специалисти, с мощността си 3760 MW осигури 45% от електропроизводството на страната! Тя е една от големите атомни електроцентрали в света!
  Сега абсурдът на капиталистическата непланова икономика е следният: "... Най-големият трън в очите на всички е проектът на ХХI век - АЕЦ "Белене" (започнат преди 89 г. и спрян
  Начело е целият източномаришки енергиен комплекс. Той вече дава близо половината електроенергия на България и на него се възлагат огромни надежди да отстоява енергийната независимост на страната за десетилетия напред. Изграждането на една огромна ядрена мощност ще заплаши бъдещите продажби на електроенергия от тецовете...

  Парламентът, т.е парламентарните ПОЛИТ-ДИСКРИМИНАТОРИ разглеждали промени в Закона за ДДС без да обръщат и най-малко внимание на факта че, в Държавата отдавна действа двойно и тройна СЧЕТОВОДНА-СИСТЕМА, помагаща на престъпният бизнес да е винаги шчетоводно ДДС-чист пред Държавата?
  ДО КОГА С ТАКВАЗ СЧЕТОВОДНО-ДДС Заблуда ще се гаврите с нас потомците на ДЯКОНА?
  ДО КОГА, пита и Енчев от Пловдив?
  ВРЕМЕ Е, НA СОЦИАЛНАТА-ПЕРЕСТРОЙКА!

  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK