Кабинетът отпуска 500 000 лева за изготвянето на кадастъра с дюните

Кабинетът отпуска 500 000 лева за изготвянето на кадастъра с дюните

© Спас СпасовПоловин милион лева получава Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изготвянето на подробните кадри с дюни, съобщи пресслужбата на кабинета.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството чрез Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще възложи (по реда и процедурите от ЗОП) създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри и на специализирани карти и регистри за териториите на морските плажове и дюните, попадащи в землищата на с. Осеново, община Аксаково, с. Близнаци, община Аврен, с. Ново Оряхово и с. Шкорпиловци, община Долни чифлик, и с. Самотино, община Бяла (115 ха морски плажове и около 80 ха пясъчни дюни); създаването на специализирани карти и регистри на дюните, разположени извън обхвата на морските плажове (включително и в зона Б), попадащи в землища с одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри (около 230 ха пясъчни дюни); създаването на специализирани карти и регистри за обекти по чл. 6, ал. 4 и 5 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (езера, влажни зони, лагуни, лимани, брегоукрепителни и брегозащитни съоръжения) за област Добрич – на площ от около 1250 ха; създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри за територията на населените места от област Варна, в обхвата на които попада охранителна зона Б по Закона за устройството на черноморското крайбрежие, с която ще бъдат осигурени землищата на населени места с обща площ около 30 000 ха, от които урбанизирана - 1500 ха.


Необходимите разходи за възлагане изпълнението на дейностите са в размер на общо 700 хил. лв. Остатъкът от сумата над отпуснатите 500 хил. лв. ще бъде разплатен от бюджета на Агенцията по геодезия, картография и кадастър за 2014 г. след изтичане на гаранционните срокове по изпълнение на договорите, уточняват от МС.


Текстът, уреждащ изготвянето на кадастъра с дюните, е част от поправките в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, които бяха направени след скандала разкопаните и препродадените само за ден от държавата и от частни инвеститори 29 декара пясъчни дюни край Несебър.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Най-после. След 6 години..... Но по-добре късно, отколкото никога.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 2. 2 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 537 Неутрално
 3. 3 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 651 Весело

  за толкова пари преди 10 години можеше цялостен кадастър да се направи...
  на държавата и Европско, бре...
  а електронно гласуване?

 4. 4 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 434 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK