Изложение за кариерни възможности в неправителствения сектор започва утре в двора на СУ

Архив

© Иван Григоров

АрхивКак човек се реализира професионално в неправителствения сектор. Как търси и намира подходящо място и организация, как кандидатства, как впечатлява потенциалните си началници и изобщо как се прави "Кариера с кауза"?


На тези въпроси ще отговарят представители на над 30 български неправителствени организации на специализирано изложение в двора на Софийски университет "Св. Климент Охридски" тази събота - 18 май. Организатор на кариерния форум е сдружение "Ре-акт".


Изложението ще е отворено за всички заинтересувани от възможностите за професионално развитие в неправителната сфера през по-голямата част от деня - от 10 до 17 ч. Освен за постоянните позиции посетителите ще могат да научат и за стажатските програми, за инициативите за доброволчество и като цяло за това какви са изискванията за работа в бързо развиващия се граждански сектор.
Организациите-участици във форума са представители на всички основни направления в сферата - социалната политика, екологията, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешките права, културата и туризма, човешките ресурси и благотворителността.


Изложението "Кариера с кауза" е първо по рода си за България. То е част от проект "Практически форуми за професионална реализация", финансиран по "Национална програма за младежта" на Националния център "Европейски младежки програми и инициативи". Целта му е да намали младежката безрбатица, като насочи вниманието на младите хора към третия сектор и ги свърже с потенциалните работодатели там.


Освен това в рамките на проекта над 100 младежи от Кюстендил, Благоевград, Перник и София са получили професионални съвети от специалисти в сферата на човешките ресурси за това как да подготвят автобиографията и мотивационното си писмо, как да се държат по време на интервю и изобщо как да си спечелят работно място. Последното подобно обучение предстои във Враца на 7-ми юни.


Официалното начало на кариерния форум утре ще бъде дадено от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова в 11 ч. Повече информация за изложението и списък на участващите организации има на Facebook страницата на проекта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK