Мнозинството около ГЕРБ в ОбС - Варна окончателно блокира местната администрация

Владимир Тонев (Движение Нашият град), който в момента замества председателят на Общинския съвет в града Николай Апостолов (ГЕРБ), избран за народен представител.

Владимир Тонев (Движение Нашият град), който в момента замества председателят на Общинския съвет в града Николай Апостолов (ГЕРБ), избран за народен представител.Днес зам. председателят на Общинския съвет във Варна Владимир Тонев ("Движение Нашият град") е оспорил пред варненския административен съд вчерашното му определение, с което беше спряно предварителното изпълнение на решението за назначаване на Димитър Николов (ГЕРБ) за вр.и.д. кмет на Варна. Това съобщи самият Тонев на поредна извънредна и спешно свикана пресконференция.В момента той замества председателя на Общинския съвет в града Николай Апостолов (ГЕРБ), избран на 12 май за народен представител.


Решението за избора на Николов беше взето от общинските съветници на 29 април, като по време на същото заседание те прекратиха правомощията на доц. Христо Бозов, избран само месец по-рано, за да замести на поста му, подалия оставка на 6 март Кирил Йордатнов.


Против решението тогава гласуваха само двамата съветници от Синята коалиция Ивайло Митковски и Николай Недков. Мотивите им, че свалянето на Бозов е неоснователно на практика получиха потвърждение с решението и на Варненския Административен съд.
Вчера стана ясно, че на 29 април мнозинството във варненския Общински съвет, доминирано от ГЕРБ, е взело решение за свалянето на Бозов и избора на Николов без да го съгласува с юристите си. За да избегне нов скандал днес Тонев изрично подчерта факта, че е подал жалбата си в Административния съд на базата на становище, подписано от довереника на Съвета адв. Деяна Стефанова. Копие от него беше раздадено до медиите.


Според Стефанова обезсилването на решението за назначаването на Николов е неправомерно, тъй като е взето на базата на жалба, подадена от Бозов, който нямал правен интерес в конкретния случай.


Резултатът от така заплетения юридически възел е, че заради некоординираните с юристи действия, съветниците от мнозинството във Варна, сформирано около ГЕРБ, окончателно блокира работата на местната администрация. Според членове на Общинския съвет във Варна инициатори за внасянето на оспореното от ксъда решение за избора на Николов са били координаторът на ГЕРБ във Варна Иван Портних и бившия общински лидер на ДПС в града Янко Станев. Двамата упорито не отговарят на мобилните си телефони.


В момента според юристите на Общинския съвет вр.и.д. кмет на Варна е Димитър Николов, а според юристите на администрацията доц. Христо Бозов. Ситуацията става още по-сложна като се има предвид, че вчера Бозов уволни Николов и секретаря на общината Михаил Куликов, след което излезе в отпуск до 23 май.


Така единственият легитимен член на кметския екип във Варна, който не е отстранен от поста си, не е обект на съдебни спорове и не е в отпуск е Богдан Караденчев (БСП). По ирония на съдбата, първото поръчение, което Димитър Николов получи от съпартийците си от ГЕРБ, след като беше избран за вр.и.д. Кмет беше да уволни Денчев. Той обаче отказа да го направи. Богдан Караденчев бе последният варненски кмет до началото на промените в България през 1989г. и най-вероятно ще е единственият член на кметския екип в града, който ще е в състояние да подпише книжата за провеждането на частични избори за кмет на Варна на 30 юни т.г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Гледай Варна, мисли за България

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 2. 2 Профил на clior3
  clior3
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бозов демострира в малкото дни, в които беше на власт, че бързо го обзема величие и желание да си уреди старините. Поема ангажименти да стабилизира града, че няма да се кандидатира, а обикаля партийните централи да търси подкрепа за изборите. И отчаяната му борба да се върне на поста за един месец, аз не мога да я разбера, освен желание да се намъкне и той на хранилка.

 3. 3 Профил на Buridan's Ass
  Buridan's Ass
  Рейтинг: 648 Неутрално

  мдааам, гарантирано от ГЕРБ! комунетата съвсем ясно почнаха да играят с мутрите от ТИМ... да видим, дали Цацаров ще подхване и тях.

 4. 4 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Предлагам около сградата на общината да се обозначи зона с радиус 300м. Да се сложат надписи : "Опасно за деца", "Гледката може да навреди на вашата психика", "Пази се от падащи агитматериали", "Опасност от заразяване" и др.

  Попътен вятър в главите!
 5. 5 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Единственият орган, който може с решение да отстрани кмет от длъжността - временно изпълняващ е Общинският съвет на съответната община!

 6. 6 Профил на Denislav Georgiev
  Denislav Georgiev
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Свалянето на Бозов бе нужно и навременно. ЗА съжаление Портних явно е трябвало да има по-прецизни юристи около себе си. Въпреки напрегната и сконфузна ситуация обаче, това е хубаво. Получава сигнал на време, че трябва да подбира по-добре хората около себе си. Ако е решил да става кмет де.

  http://denislavgeorgiev.eu
 7. 7 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Портних не си вдигал телефона. То все той ни виновен! А никой не гледа, че откакто се появи и поразбърка спящите лумпение в Общината и Варна не е вече притихналия, примиряващ се с всичко град!

 8. 8 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1227 Любопитно

  "координаторът на ГЕРБ във Варна Иван Портних и бившия общински лидер на ДПС в града Янко Станев...секретаря на общината Михаил Куликов" - Първия украинец, втория унгарски циганин, третия има руско име. Май руската мафия яко се е загнездила във Варна?!

 9. 9 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Виждаме, как старите муцуни им се тегли чертата и те изплашени чак до съд стигат! Да си ходят, където искат! Да оставят Варна Киро и всичките му придворни гноми!!! Ние вече можем и без вас крадльовци!

 10. 10 Профил на Иван Стаматов
  Иван Стаматов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Що за глупава констатация. Варненци знаем защо беше махнат Бозов. Знаем му схемите с Кирил Йорданов и компания. Сега те ще продължат.  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Кайзен
 11. 11 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Ба' си хората и държавата!.................А аз все още пребивавам в нея.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 12. 12 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Доминиран от ГЕРБ ОС създава хаос. След като чух на какво ниво са приказките на вожда, не очаквам много от неговите съпартиици.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 13. 13 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Руската мафия уж я махнахме с Киро, ама явно не сме... Неговите пипала още се нижат из коридорите на местаната админстрация... Бозов?! Ще умра от смях! Сега като го осъдят, че направомерно е уволнил Николов иииии.... кой ще плаща?!??!

 14. 14 Профил на Пламен Джапаров
  Пламен Джапаров
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Е, някой изненадва ли се, говорим за ГЕРБ все пак. Единствената им цел е да са във властта и с всяко свое действие го доказват ежедневно.

 15. 15 Профил на Buridan's Ass
  Buridan's Ass
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#8:"dobrich"] Май руската мафия яко се е загнездила във Варна?! [/quote]

  Сефте... то да беше само руската, ми и сичкото комутрист от североизточна България.

 16. 16 Профил на V.Gatev
  V.Gatev
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Юристите около Портних трябва малко по-отговорно да подхождат към мотивите си, но при всички положения той е единствения човек в последните години, който сериозно развъртя метлата в общинската администрация и посочи лицата, които толкова години си правеха каквото искат в Общината. Всичко друго си е лаладжийските локуми на Спасов в последните месеци, когато ясно ли личи посоката на всичките му размишления.

 17. 17 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А то пък, защото на БСП и КИРО изобщо не им пука за парите... Затова вече месеци наред не пускат въжетата на Общината!!!

 18. 18 Профил на doni.edreva
  doni.edreva
  Рейтинг: 381 Весело

  От статията излиза, че Бозов се е върнал само за да уволни, който не му е удобен, а после излиза в отпуска.
  Защо като толкова иска да работи за Варна си позволява да излиза в отпуска точно преди туристическия сезон? Не е ли малко странно?

  http://donkaedreva.com/
 19. 19 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Сега всеки гледа да извлече дивидент и понеже е модерно да се роптае срещу ГЕРБ - за всичко тях изкраваме виновни! То добре, но защо не се замислим, кой прави нещо за града - Портних, кой спи в кабинета на кмета - Бозооооооввв!!!

 20. 20 Профил на Иван Стаматов
  Иван Стаматов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Портних е виновен единствено за лошия избор на временен кмет. Е, на 30 юни тази агония с Бозов ще приключи. Искам нови лица в тази община. Истински мениджъри.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Кайзен
 21. 21 Профил на doni.edreva
  doni.edreva
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А иначе в началото като стана временен кмет ми се стори читав, защото казваше, че само ще работи за Варна и няма да се кандидатира на кметските избори, обаче после като си промени мнението като фурнаджийска лопата и ми стана ясно, че веднъж като е бръкнал в кацата с меда, явно му се е усладило и иска още. Не може да му се вярва на думата ...

  http://donkaedreva.com/
 22. 22 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Отработена комунистическа практика, наложена във варненската общинска админситрация от Киро! Ще ми излиза в отпуска?! От какво се умори?! така ли се управлява град като Варна?! С отпуски?!

 23. 23 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Варна има нужда от глътка въздух и аз съм убеден, че на 30 юни ще имаме нов, силен и правилен избор за кмет! Нека не позволяваме да ни опозоряват избора с разни манипулации от типа Бозов - Киро и компания...

 24. 24 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Весело  [quote#3:"Buridan's Ass"]ТИМ... да видим, дали Цацаров ще подхване и тях.
  ------------------------------------
  Интересно предположение,осъществимо само в мокри сънища

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 25. 25 Профил на donika84
  donika84
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Едниственият който хвърля в хаос Варна , Бозов, със личните си интереси и цели, заради него страда Варна.

 26. 26 Профил на donika84
  donika84
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Как може да се нарече мъж, вместо да си се кандидатира когато трябва, направи така , че да е пречка на цялата администрация, да стопира всякаква работа , само и само да се добере отново на поста!!!! Дано Бозов не излъже никой да гласува за него.

 27. 27 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#8] от "dobrich":


  [quote#8:"dobrich"]Първия украинец, втория унгарски циганин, третия има руско име. Май руската мафия яко се е загнездила във Варна?!
  [/quote]Ти от небето ли падаш?!Руската мафия никога не си е заминавала от Варна.Йорданов стана твърде силен и беше сменен от същите,против които си мислеха,че протестират варненци преди 2-3 месеца.Сега ще си изберат следващия наместник от ТИМ.

 28. 28 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1227 Весело

  [quote#27:"yanne"]Йорданов стана твърде силен[/quote]

  Не ме карай да се смея.....Киро беше кукла на конци, неадекватен от доста време насам, питай варненци да ти разправят по подробно за него?!

 29. 29 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#18] от "doni.edreva":


  [quote#18:"doni.edreva"]Защо като толкова иска да работи за Варна си позволява да излиза в отпуска точно преди туристическия сезон?[/quote]Защото се гласи за кмет,вече избран на избори.Зависи дали ТИМ ще го одобрят,после вече ще му се намира партия,която да го припознае.Общественото мнение вече беше обработено и той беше изкаран едва ли не опозиционер на Йорданов и спасител на града и като такъв беше припознат от някои от лидерите на протеста..

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#28] от "dobrich":


  [quote#28:"dobrich"]Киро беше кукла на конци[/quote]Когато една кукла заема един пост твърде дълго започва да си вярва,че всичко,което е постигнала си го е постигнала сама и започва да си мисли,че е много голям фактор.Кукловодите понякога се налага да напомнят на такива кой им дърпа конците...

 31. 31 Профил на donika84
  donika84
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дори г-н Николов, беше по-добрият вариант за кмет. Личеше си желанието му за работа, и веднага се впусна в такава. Сега го отстраниха и не реве като ощипана мома както рева Бозов.

 32. 32 Профил на _casablanca_
  _casablanca_
  Рейтинг: 5 Неутрално

  След всичко, което се случи, мисля, че поне във Варна нещата трябва да бъдат наред! Стига с тези комунистически тактики, нека мазниците си стоят вкъщи. Време е за промени! И без това никой няма да се съобрази с нас - тези, които не гласувахме за БСП... та поне се надявам варненци да излезем и да гласуваме за по-доброто бъдеще. Хайде този път да те стискаме очи и да стреляме на посоки! Мисля, че Иван Портних е най-доброто, което може да получи морската столица!

 33. 33 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#32:"_casablanca_"]Мисля, че Иван Портних е най-доброто, което може да получи морската столица!
  -----------------------------
  Туй заключение съгласувано ли е или ДА?!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1227 Весело

  [quote#30:"yanne"]Когато една кукла заема един пост твърде дълго започва да си вярва,че всичко,което е постигнала си го е постигнала сама и започва да си мисли,че е много голям фактор[/quote]

  Също като Боко - честен частник, кумет, гл.секретар на полицията, премиер, доктор на пожарникарските науки, генерал лейтенант, партиен преЦедател... )..... ).....

 35. 35 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Герберите се опитват да метнат в подобен хаос цялата държава!

  Дано не им мине номерът в парламента, а на варненци им пожелавам да ги изритват час по скоро от администрацията им

  НЕ НА МУТРИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!!!

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 36. 36 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Аз от цялата статия с всички завъртени правни термини, кой срещу кого подавал иск, кой кого уволнил, пък съда какво казал, разбрах че има ръфане, ръмжене и оголване на зъби за кметския стол във Варна от различно представените глутници. Това ми стана ясно като цяло. Пожелавам на варненци дано този път да имат кмет, който наистина да направи нещо и за града и за тях, не само за себе си.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 37. 37 Профил на Buridan's Ass
  Buridan's Ass
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#24:"Tod"] Интересно предположение,осъществимо само в мокри сънища [/quote]

  бе, не е съвсем сигура, щото теа велики бизнесмени без корупционни схеми и държавна подкрепа отдавна да са фалирали. що мислиш ГЕРБ им удариха такова здраво рамо наскоро? и там ситуацията не ще да е цъфнала и вързала... квото и да се пращят.

  еле па да не си говорим за шоуто от поминалото лето

 38. 38 Профил на sisovarna
  sisovarna
  Рейтинг: 8 Неутрално

  само не мога да разбера, като му беше толкова мила общината и кметуването на Бозов, защо излезе в отпуска ден след като уж го върнаха. Нещо кампанийка ли прави, кво ли. На кого какво доказва, след като маха Николов и Куликов, по време на болничните им. И то не очи в очи, по мъжки, а като мишок - чрез съобщение до медиите

 39. 39 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#32] от "_casablanca_": Най-доброто от помийната яма? Или най-кадърният айдук (пример - Гранда) ?

  Моме,я прескочи до пътя за Златните... за друго акъл нямаш...

  и най-умният си е малко прост....
 40. 40 Профил на donika84
  donika84
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Варна се нуждае от кмет , който ще съживи града и има нюх на мениджър. А не като Кирилчо да стои и да чака да му кажат какво да прави, или да си седи в чужбина.
  Трябват млади хора с амбиции, ум и възможности да подредят идеите и да ги реализират. Лично аз бих гласувала за такъв кмет. Но не и за такъв като Бозов, който поставя личният си интерес на първо място.

 41. 41 Профил на saopaolo
  saopaolo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Мила му била Варна. Мили са му парите, които му дават, за да върне Варна на Кирил Йорданов! Нищо варненско не му е мило. Как така, хем иска да стане отново кмет, за да гради града, а изведнъж, станал сигурен, че ще взема кметска заплата - си отива в отпуска?!?!??!?!??!??!

 42. 42 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 445 Весело

  Този ТИМ-аджия В.Тонев ли вече е начело на ОС Варна. Ужас за Варненци и кандидат инвеститорите

 43. 43 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 564 Гневно

  ОСТАВКА НА ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 44. 44 Профил на donika84
  donika84
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ехх само оставки ви в главата. Искате анархията да продължи, хаосът... Знаете ли колко хора очакват общината да им върше работа. Заради Бозов работата е спряла. Спъна всички документи за подписване и всички проекти за изпълнение. От такива призиви за оставка сме на тоя хал. Дано час по скоро идват кметските избори , че да си изберем читав кмет най накрая

 45. 45 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Само на мен ли не ми убягва факта, че Янко Станев подкрепя противниците на Бозов. Аз от други аргументи в негова подкрепа нямам нужда.

 46. 46 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Лелеее Бозов уволнил Николов защото закъснявал с подготовката на изборите и в същото време излиза в отпуск!!!
  Наистина ни мислят не за овце а направо за зеленчуци!

 47. 47 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Весело

  Янко Станев, известен още като Петър Еленски (БСДП, СДС, ДПС, лакей на Кирил Йорданов, лакей на ГЕРБ), е по-скоро комична фигура. Неделчо Михайлов (бокс, вечерна гимназия, радио, ТИМ-Тв, "независим" общински съветник, Шуменски "университет", "създател" и "лидер" на Нашият град) е трагикомична фигура. Портних е потомствен варненец, ама от първото поколение - практически от вчера. Не е обременен от тъга, понеже не разполага с достатъчно познание.

  Шут, лапащ като невидял (понеже е невидял) и примитивен пришълец са запретнали ръкавчета и правят "политика" във Варна. За това виновни сме самите варненци, не ни е крив никой друг.

  Свобода за Надежда Савченко!
 48. 48 Профил на Veselin Stilyanov
  Veselin Stilyanov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Стига с тези платени от комунистите статии. Смятате ли че никой не ги различава. БСП загубиха катастрофално Варна, и сега се опитват да съботират работата на Общинския Съвет. Бозов голям герой стана, а до вчера беше просто обикновен чиновник от лакеите на Кирил...

 49. 49 Профил на donika84
  donika84
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гого ., гогооо.. От такива заблудени като теб сме на тоя хал и тука кметския пост си го разиграват заради лични интереси...
  лудите са в Атака, некадърните в БСП, и мошенниците в ДПС!!!
  ВИе може би те искате да ни управляват - ама няма да стане.
  А и ВАрна показа кой иска да е на власт в града ни. Така че тъпите си мнения си ги задръж за себе си.

 50. 50 Профил на mart.in
  mart.in
  Рейтинг: 434 Гневно

  "Ситуацията става още по-сложна като се има предвид, че вчера Бозов уволни Николов и секретаря на общината Михаил Куликов, след което излезе в отпуск до 23 май." - Той кога се върна, кога излезе в отпуск!? За пълния абсурд, състоящ се в "В момента според юристите на Общинския съвет вр.и.д. кмет на Варна е Димитър Николов, а според юристите на администрацията доц. Христо Бозов" въобще и не искам да коментирам! Бозов няма място в община Варна, то не защото някой го е махнал, а защото реално нищо не правеше там, и това продължи години наред!

 51. 51 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Бозов доказа нагледно що за човек е с това уволнение на предишния избран за кмет. Отряза си всички шансове хората да му доверят гласа си. Той и Янко Станев в момента са най-големите негодници в Общината. И двамата вън! След тях и останалите.

  bezsmyrten
 52. 52 Профил на Miloslava
  Miloslava
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Вярвам, че сега, на 30-и е моментът хората да изберат новото лице, на което да поверят Варна, защото ако по някакъв начин Бозов стане постоянен кмет нещата с нищо няма се променят в сравнение с изминалите 12 г. - как очаквате някой, който толкова години е живял под крилото и със заръките на Кирил Йорданов да управлява различно от него? Очевидно политиката му ще е същата, нещо, което личи и в отказа му да се откаже от позицията на временен кмет (точно както и Йорданов не искаше да си ходи). Пак казвам, важно е сега сами да изберем своето бъдеще и после да поемем отговорност за този избор, а не да търсим кого да посочим с пръст, за да поеме вината вместо нас.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK