Марин Райков обсъди икономически проблеми с италианския премиер

Марин Райков и Енрико Лета

© Министерски съвет

Марин Райков и Енрико ЛетаВ рамките на официалното си посещение в Италианската република министър-председателят Марин Райков се срещна с италианския премиер Енрико Лета, съобщи пресслужбата на кабинета.


Срещата беше фокусирана изцяло върху икономически теми. "В условията на криза в цялото европейско икономическо пространство тази тема се наложи в разговора", каза българският премиер след срещата.


Двамата министър-председатели обсъдиха въпросите на енергийната политика и главно проекта Набуко-Запад, както и политиката на диверсификация на маршрутите и на източниците. "Засегнахме темата за ускоряването на проекта Коридор номер осем от Бургас до Италия, който е вероятно един от най-важните проекти след магистрала Струма", каза българският министър-председател.


"Италия е третата страна в стокообмена с България и разговаряхме той да бъде ускорен", заяви Марин Райков. Темата за Шенген също беше в основата на разговорите

Ключови думи към статията:

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Вероятно това са последните добри новини за България в европейските отношения...
  После идва Опустошарски с лозунга: "След нас - и потоп!"

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 2. 2 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 603 Неутрално

  То понеже Италия така добре се развива, че да ни дават съвети. По-добре да видим как правят нещата в Германия, Дания, Швеция... От такива държави може да се черпи опит. Италия, Гърция, Испания затъват яко.

 3. 3 Профил на KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
  KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Ето двама интелигентни мъже- защо не бяха повече ( най-вече в България).

 4. 4 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хайде "в условията на криза" да запрем първо българската комунистическодесарска мафия в затвора. А коридор № 8 и магистрала "Струма" няма да избягат. За тях се дрънка от десетилетия. Ако не, то опожаряването на сградите на НС и МС предстои през следващата зима, когато бойките гласоподаватели ще бъдат подприщени със сметките, които няма да могат да платят и тогава ще хванат кибрита.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 5. 5 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Магистрала Струма е почти до средата,докато Набуко-Запад не е и започван,като проект

 6. 6 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dehumanizer":
  [quote#4:"Dehumanizer"]когато бойките гласоподаватели ще бъдат подприщени със сметките, които няма да могат да платят и тогава ще хванат кибрита.[/quote]
  Ще хванат кибрита само в случай, че Бадемов е оставил пари за него. Че така като гледам и за това не се очертават. Гарантирано от герб и с тяхна мощна подкрепа. Жал ми е само за Райков, че се опитва да убеди света в "демократичността" на България.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#2:"groznik90"] Италия, Гърция, Испания затъват яко. [/quote]

  А ние вървим нагоре, нали?!

 8. 8 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#2] от "groznik90":

  Страни като Италия, Испания и Гърция не веднъж са излизали от криза, така че точно от тях можем да научим много. И от тази ще излязат, но дали ние ще ги последваме, е въпрос с много неясни отговори.

 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Райков се стяга за посланик в Италия.Ивайло Калфин изтърва нервите си по този повод и доста обидно квалифицира самопредлагането му.

 10. 10 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Служебен министър-председател на България и министър на външните работи Марин Райков, придружаван от съпругата си Марияна Райкова, обсъди проблема със своята лична кариера и с италианския премиер, след като вчера запозна с него и понтифекса. Служебният премиер Марин Райков се самопредложи за посланик в Рим и не вижда проблем в това тежко нарушение.

 11. 11 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#10:"latcho59"]Служебния премиер Марин Райков се самопредложи за посланик в Рим и не вижда проблем в това тежко нарушение.[/quote]
  В проповедта на планината Господ Иисус Христос говори за това, че вярата ни трябва да бъде придружена с добри дела: "Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители: по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? Всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън" (Мат. 7:15-19).

 12. 12 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#9] от "vjacho":Нищо обидно няма в изказването на Калфин.Обидно беше самото самопредлагане и хода на Плевнелиев.Детинска работа беше този ход и това самопредлагане. Не виждам каква полза ще има от М.Райков където и да отиде посланик при подобно взаимоотношение със своя бъдещ началник Ивайло Калфин ! Това трябваше да го разберат Плевнелиев и Райков.А Плевнелиев от сега още дава заявка за бъдещи конфронтаций с новите управляващи.Дали има сили, а и нужната компетентност да води подобни битки аз се съмнявам. Загубата ще бъде негова.

 13. 13 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#11:"latcho59"]Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън[/quote]
  Цацаров ще пита и Райков за костинбродските бюлетини, печати и незаконните актове на Министерски съвет. Показанията на Райков ще са важни, защото служебният кабинет отговаряше само за едно единствено нещо - за провеждането на честни избори.

 14. 14 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#13:"latcho59"]Цацаров ще пита и Райков за костинбродските бюлетини, печати и незаконните актове на Министерски съвет. Показанията на Райков ще са важни, защото служебният кабинет отговаряше само за едно единствено нещо - за провеждането на честни избори.[/quote] Съгласно Решение № 20 от 23.XII.1992 г. на КС на РБ по конст. д. № 30/92 г....Освен този извод, който може да бъде направен на базата на Конституцията, останалите основания за определяне правомощията на служебното правителство чрез тълкуване на конституционния текст са ограничени. Известно указание се съдържа в самото наименование на това правителство. То е служебно, както се отбеляза, най-напред поради начина на неговото формиране. До него се стига "ако не се постигне съгласие за образуване на правителство". Общата формула "непостигане на съгласие" (чл. 99, ал. 5, изр. 1) отразява в крайна сметка невъзможността да се образува парламентарно мнозинство, което да послужи като стабилна основа на едно силно правителство. В този смисъл правителството е "служебно". "Служебно" е то, от друга страна, и защото трябва да извърши определени функции до провеждането на нови избори (вкл. да организира самите избори).
  На плоскостта на конституционен текст може да се обоснове още едно конкретно ограничение, доколкото служебното правителство обикновено действа при разпуснато Народно събрание. Когато някои действия на правителството подлежат на предварително одобрение от Народното събрание (например сключване на договори за държавни заеми - чл. 84, т. 9 от Конституцията), невъзможността да се получи такова съгласие ограничава компетентността на служебното правителство...

 15. 15 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 849 Неутрално

  [quote#12:"molesan2"]Нищо обидно няма в изказването на Калфин.[/quote]
  "Политичиска низост" или нещо подобно е употребил.Може и да е прав.Не споря.Работата наистина е детинска и нямам обяснение защо трябваше да се самопредлага.
  Плевнелиев не го коментирам.Каквото и да кажа за него,модераторът ще се намеси.В Дневник този е свещена крава.Нищо че не дава мляко.

 16. 16 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#15] от "vjacho":
  Ба, батко, дава мляко и още как! Ама просто не си в мандрата, прошляк ниеден

 17. 17 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Голяма новина? Просто обмениха опит как да ни счупят тъпите балкански кратуни и въпреки че /за това наистина благодаря на Дянко/ не сме потънали в борчове, да ни смажат. И ще успеят, уейт енд сии...

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  Италия е третата страна в стокообмена с България и разговаряхме той да бъде ускорен", заяви Марин Райков.
  ____________
  Трябва сериозно да се мисли за протекционизъм или поне за бойкот на стоки от Германия,Франция и Италия . В противен случай поддържаме колониален икономически модел с хегемония на тези държави на вътрешния ни пазар !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 849 Неутрално

  [quote#16:"stokn"]Ба, батко, дава мляко и още как![/quote]
  Избърши си устата и да ти е сладко!

 20. 20 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Марине,
  Тиа са управени, глей назика.
  Техната мафия кога е зор помага, нашта не дава, ненаситна и безмилустна е, по-лоша от руската! Ония поне прават църкви, а наште-нищо!

  П.П.
  Извинете,
  не ми работи програмката за корекция на правописът!

 21. 21 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#19] от "vjacho":
  а бе джуджонцо, ти от сарказъм не разбираш ли, бе?

 22. 22 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално


  До коментар [#21] от "stokn":

  а бе джуджонцо, ти от сарказъм не разбираш ли, бе?
  [/quote]
  ========
  Не мадам!
  Някои са мащаб 1:1!
  Просто така са родени!

 23. 23 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#11] от "latcho59":


  [quote#11:"latcho59"]В проповедта на планината Господ Иисус Христос говори за това,[/quote]
  Комунист чете евангелието.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#23] от "bombov_saruiar":
  "bombov_saruiar", не се славиш с кой знае колко мозък в тиквата.

 25. 25 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 849 Неутрално

  [quote#21:"stokn"]а бе джуджонцо, ти от сарказъм не разбираш ли, бе? [/quote]

  Виждам че сте отскоро в Дневник.Аз говоря от опит. А той подсказва,че винаги ме докладват на модератора,когато се отнасям към президента както,според мен,подобава.

 26. 26 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#24] от "latcho59":
  Венсеремос камарад! Мерхаба! Да не би да засегнах религиозното ти чувство? Само заради нощния ти доклад - не съм тиква ами дебела БГ кратуна. Рот фронт!

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK