Мнението на анализатори за кабинета "Орешарски"

Пламен Орешарски и Сергей Станишев представиха пред президента Росен Плевнелиев състава и структурата на кабинета.

© Цветелина Белутова

Пламен Орешарски и Сергей Станишев представиха пред президента Росен Плевнелиев състава и структурата на кабинета.Даниел Смилов, политолог, пред "Дойче веле": Правителството често ще търси подкрепа от ГЕРБ


Това е един твърде предпазливо съставен екип. Той излъчва усещане за приемственост, поне по отношение на финансовата стабилност, чиито радетели са самият кандидат за премиер и университетският му асистент Петър Чобанов, номиниран за финансов министър.


Изборът на бившата шефка на представителството на Европейския съюз в София Зинаида Златанова за вицепремиер и министър на правосъдието пък е своеобразно послание за спазване на ангажиментите на България към ЕС и за опазване на неговите фондове за страната.
Известен "шум" в тази "хармония" внася изненадващата кандидатура на Цветлин Йовчев за шеф на болното място на БСП – Министерството на вътрешните работи. Тълкуването в случая може да е двояко – или е протегната ръка към ГЕРБ, или пък това решение е плод на личното познанство на Йовчев с лидери в БСП. Катаклизмите в кариерата на този експерт по сигурността все още са обвити с тайнственост и мирис на скандал, които правят назначението необяснимо поне засега.


Политическата коректност изисква проектокабинетът на Орешарски да бъде наричан коалиционно правителство на малцинството от БСП и ДПС, подкрепяно по някаква уговорка от "Атака", стига, разбира се, то да бъде избрано. Партия "Атака" играе шизофреничната роля хем да е парламентарно представена, хем да е рушител на парламентарното представителство като антисистемна формация.


Евентуалното правителство на Орешарски нерядко ще бъде принудено да търси и подкрепата на ГЕРБ. Няма да е трудно да я получи, защото орязаната му програма все повече ще се доближава до програмните намерения на бившите управляващи. Прокламираните от Орешарски и компания спешни мерки за подпомагане на бедните и задържането на цената на енергията изглеждат като писани "на коляно" и едва ли ще доведат до съществени подобрения за хората.


Кънчо Стойчев, "Галъп", пред в. "Труд": Не виждам заявки за икономически интереси в новия кабинет


При всички положения не виждам някакъв различен принцип в съставянето на правителството освен този на експертността. Бих казал, че половината имена са чути и известни, а другата половина вероятно е известна предимно на професионалните кръгове.


Виждаме в лицето на предложената за вицепремиер Зинаида Златанова един от приоритетите на това правителство. Както знаете, точно вицепремиерите подсказват основните посоки, в които работи един кабинет. В случая това са евроинтеграция и правосъдие, икономика. Какво повече може да се каже? Точно това трябва на страната ни в този момент - връщане на нормалността, възстановяване на правосъдието, защита и реабилитация на европейските ценности, възраждане на икономиката.


Единствено не мога да коментирам вътрешния министър. Тепърва ще наблюдаваме този ресор. Едно неписано правило в Европа е, че начело на МВР не трябва да е човек от системата. Тук не става въпрос за личността на г-н Йовчев, а за принципи. Обикновено начело на силовото ведомство се слага човек отвън, защото поради своята сложност и заплетеност тази система е способна често да вижда бели мишки в ъгъла и да действа погрешно.


Категорично не виждам заявки за икономически интереси. Напротив, виждам един много ясен баланс на обществени интереси. Ето например кандидатурата на Петър Стоянович за министър на културата показва, че има един поглед извън рамките на БСП, ДПС. Транспортният министър - също. Това е човек, който доскоро се свързваше с ГЕРБ и с никоя друга партия. Това е смело съставен кабинет, на широка основа. Много сериозна заявка за широко управление и диалогичност.


Мисля, че кабинетът по-скоро ще мине в парламента. Нямаме нито една политическа сила, която да е против съставянето на кабинет в България, включително и ГЕРБ. Поне нямаме такива заявки. Напротив, имаме един къде явен, къде неявен консенсус, че трябва да имаме кабинет час по-скоро. Каква точно ще бъде логистиката при съставянето на този кабинет. Дали ще бъде изкуствена засада, или биене на корнер - не мога да кажа. Това е логистика.


Димитър Аврамов, политолог, пред в. "Труд": Ще има едни хора, поставени отпред, и други, които реално ще упражняват властта


Като видях министрите на ГЕРБ, си казах - не може да има по-неподходящ правителствен състав. Сега, при кабинета с мандата на БСП, виждам, че все пак това е възможно.


Не ни казаха как са избрани министрите. Чухме от г-н Орешарски, че те са експерти в областта си. Но никой не обясни какъв е критерият за избирането им и какви са целите пред съответните ресори. Съзнавам, че времето бе малко, но тази липса на яснота ще породи гигантски натиск срещу правителството. И първото, което ще започнат да питат медиите, е кой от министрите с коя икономическа групировка е свързан.


Това е първото правителство след кабинета "Беров" в средата на 90-те, в което министър-председателят не е политически лидер. В този смисъл г-н Орешарски няма да има собствено парламентарно мнозинство и не може да постави ясни цели и да води страната и партиите, които стоят зад него. Единственият начин на работа на новия премиер е да получава подкрепа срещу участието на определени кръгове в разпределението на бюджета на страната.


За министрите, които не са партийци, трябва да има политически контрол - така работи демокрацията. И той вероятно ще бъде осъществяван чрез техните заместници, които ще са много повече олицетворение на партийния и груповия интерес в рамките на партиите, от които идват. Т.е. ще има едни хора, които са поставени отпред, и други, на втори план, които реално ще упражняват властта. Т.е. можем да кажем, че идва режимът на заместниците. Няма как тези министри да проведат икономически и политически реформи, след като нямат партиен и политически авторитет в БСП и ДПС.


Предишния път, когато управляваха БСП и ДПС, поне имаше ясна тройна коалиция. Сега формулата е "две и половина" - заради "Атака". И след шест месеца или година "не ми се прави на две и половина" може да стане най-популярната политическа крилата фраза.


А "две и половина" може да е оценката на хората за управлението. За да оцелее, на това правителство ще са му нужни още гласове извън БСП и ДПС. Това ще са гласове на дезертьори - от другите две парламентарни групи. А политическите корени на правителството в БСП и ДПС, доколкото изобщо ги има, са слаби. И това създава възможност за политическо задкулисие.


Красен Станчев, икономист, пред "Дойче веле": Нищо чудно Орешарски да поднови проекта за АЕЦ "Белене", той е зависим от външни интереси


Назначаването на Драгомир Стойнев за министър на икономиката и енергетиката е реверанс към обкръжението на Станишев. А то вероятно е върнало жеста, като се е съгласило с назначаването на асистента на Орешарски за финансов министър. Комбинацията предотвратява евентуални търкания между евентуалния премиер и неговия ковчежник и изключва за последния възможностите за "творчество", каквито имаше неговият предшественик Симеон Дянков.


Служебното правителство вече свърши работата по обявените приоритети на кабинета "Орешарски" и на евентуалния нов премиер не му остава нищо друго, освен да си припише заслугите.


Няма нищо учудващо в скорошното изявление на Пламен Орешарски пред агенция "Ройтерс", че кабинетът му ще преразгледа отварянето за трети път на скандалния проект за АЕЦ край Белене. Винаги съм смятал, че точно Орешарски ще го направи, защото е зависим от външни за България интереси като този на "Россатом".


Макар евентуалният бъдещ кабинет да прилича по конструкция на правителствата на Димитър Попов и Любен Беров, пред Орешарски не стои нито една от тежките дилеми, с които са се сблъсквали те. Правителството на Попов имаше пълна подкрепа за освобождаването на цените, а кабинетът на Беров все пак въведе данък добавена стойност и трябваше да реши проблема с външния дълг. На кабинета "Орешарски" не предстоят подобни съдбовни ходове и това предопределя негова недълговечност.


Антоний Гълъбов, политолог, пред агенция "Фокус": Идеите на Орешарски са по-близки до правителство на ГЕРБ


Идеите на "Атака" и на БСП са близки. Това е нещо, което социалистите отказват да артикулират ясно, но ако трябваше да се съди по предизборните програми, БСП и "Атака" са много по-близки, отколкото БСП и ДПС. При положение че ДПС заяви, че ще подкрепи този кабинет, не виждам проблем за "Атака" да подкрепи правителство, издигнато от БСП, след като техните виждания за бъдещето на страната са сходни.


Идеите на Пламен Орешарски се различават от обещанията на БСП. Получава се сложна ситуация, тъй като идеите, които лансира г-н Орешарски, са по-близки до един умерен вариант на възможно правителство на ГЕРБ. Най-добро би било решение, при което да се постигне съгласие между двете по-големи политически формации в парламента. Очевидно то не е възможно, така че ще бъдем свидетели на коалиция на "Коалиция за България" и ДПС, плюс гласове от "Атака".


Бъдещият кабинет ще бъде кабинет на малцинство, защото зад него като кандидатура стои една-единствена парламентарна група и това е "Коалиция за България". Това не е кабинет, който тръгва с коалиционно споразумение зад гърба си, така че това мнозинство по дефиниция ще се опита да защити кабинет на малцинството. Разликата с кабинета на малцинството на ГЕРБ е в това, че ГЕРБ имаше тогава 117 народни представители, а "Коалиция за България" в момента има 84. Разликата е съществена, около една трета от народните представители внасят това правителство утре. Следователно всички останали до 121 гласа ще бъдат търсени по-скоро адхок, ще бъдат въпрос на подкрепа, която не е гарантирана през коалиционно споразумение.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Любопитно

  Очевидно то не е възможно, така че ще бъдем свидетели на коалиция на "Коалиция за България" и ДПС, плюс гласове от "Атака".

  E от това "по-хубаво" здраве му кажи!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1190 Неутрално
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 4. 4 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това не са анализатори, а обичайните платени говорители.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 5. 5 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Театърът е утре и дано се получи,че нови избори не вещаят нищо добро.....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 6. 6 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Кажете първо нещо, което Ви идва на ума:

  Въпрос: За кое казват, че няма цвят и мирис?


  Ако сте си помислил парите, то знаете защо Орешарски е бил в управлението толкова години.

  Аз казвам: "Не на кабинета Олигархски!"

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 7. 7 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1570 Весело

  [quote#5:"sto67nes"]Театърът е утре и дано се получи,че нови избори не вещаят нищо добро..... [/quote]
  -Aми то и с това "правителство", къде го виждате доброто ?!?

 8. 8 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Едно време даваха 100 дни спокойствие на новия кабинет да се организира. Сега взема връх просташко-скандалджийския тон на Герб. Започват негативни коментари още преди да е гласувано правителството. За тоз народ - само Бойко ! Най-видния представител на чалгата в управлението.

 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  От кабинета Орешарски се разнесе воня още преди старта... А за матриала - па цигарки у механата.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Съвсем очевидно е: колкото анализатори - толкова оценки. При това някои са взаимноизключващи се. Всеки да си избере.

 11. 11 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  С една дума тюлюгювеч!

  ура и да живей!!!
 12. 12 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Разстроено

  http://vbox7.com/play:de9698615e

  Да ви е честито! Още не знам как се казва на турски, ама май децата ни ще се наложи да го научат!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Учудвам се, че "Дневник" не са споменали и другаря Евгени Дайнов. Ето и неговото "откровение": "На всички им е нужно ново правителство, никой не иска нови избори. В предложената си програма, Пламен Орешарски е доловил най-острите проблеми, които съществуват за решаване в момента. Орешарски разбира какво трябва да се направи, а дали ще има ресурса да го направи в този странен парламент, където вечно всичко ще виси на косъм, зависи от това дали ще има подкрепата на обществото или не. Дали ще има подкрепа от обществото, зависи само от това дали Орешарски ще представи кабинет, който ще бъде като повторение на Тройната коалиция, или ще изглежда като искрен опит да се решат наистина важните проблеми на хората в тази страна, посочи Дайнов.
  Той заяви, че Пламен Орешарски се различава много от Бойко Борисов. „Борисов нямаше такава програма, каквато е обявил Орешарски. Бойко Борисов така и не успя да разбере защо трябва да има държава, закони, институции, защо властта трябва да бъде разделена. Разрухата на държавата като такава беше дело на Борисов. Той не би могъл да каже нищо полезно по тема възстановяване на държавата, тъй като той не разбира тези неща”, каза Дайнов.
  Той посочи още, че дори Пламен Орешарски да успее да възстанови само институциите, ще свърши много работа.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на Мани
  Мани
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Съставеното от Орешарски правителство е добре балансирано - експертни кандидатури, свързани не само с БСП, ДПС и ГЕРБ (вижте Цв.Йончев), но и извънпарламентарни партии като Гергьорден (П.Стоянович), България на ражданите (З.Златанова)... Остава да им дадем малко време да докажат на практика експертността си в работата!

  citrus
 15. 15 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ще има едни хора, поставени отпред, и други, които реално ще упражняват властта
  --------------------------------------

  Тук е истината за това правителство! Конците ще дърпат други, задкулисно, а Пламен ще им играе по сфирката!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 16. 16 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#8] от "ahasver":

  [quote#8:"ahasver"]Сега взема връх просташко-скандалджийския тон на Герб. Започват негативни коментари още преди да е гласувано правителството.[/quote]

  Елементарно Уотсън! Тая попара на червените сме я яли, без да духаме! Я помисли и кажи, кои са хората от проекто-кабинета които ще сторят нещо в ползу роду, при условие че конците ще ги дърпат Серго и оня турчина как му беше името......
  И как стигна до гениалното прозрение, че Герб стои зад всичко това? Може би защото през февруари подтикването идваше от позитано и сега гузни негонени бягате!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 17. 17 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  моето усещане е, че ще продължим да виреем във враждебна среда...

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  [quote#5:"sto67nes"] нови избори не вещаят нищо добро.....[/quote] Не съм съгласна. Нови избори сега биха били като балотаж на президентските. Много хора ще гласуват, макар с "отвращение" за нещо реално, което не е това, което в момента ни сервират.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1166 Гневно

  "Няма нищо учудващо в скорошното изявление на Пламен Орешарски пред агенция Ройтерс, че кабинетът му ще преразгледа отварянето за трети път на скандалния проект за АЕЦ край Белене. Винаги съм смятал, че точно Орешарски ще го направи, защото е зависим от външни за България интереси, като този на "Россатом".

  От това, най-много ме е страх!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 20. 20 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ако Атака иска да оцелее и Волен да си върне доверието - утре трябва всичките им депутати да се регистрират и да гласуват против кабинета Опустошарски.

  И няма нищо по-демократично от едни нови избори...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 21. 21 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Стончев, стига бе...
  Ако Орешарски е зависим от други икономически интереси, то ти си като куче на чужда паничка, имай малко срам - всички се познаваме..
  Аврамов, ти обясни нещо за синята идея, защо, аджеба не се случи, въпреки твоите баяния и пророкувания....
  Видяхме, че акъл не можете да дадете, пари-също - трайте си

 22. 22 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 945 Неутрално

  А какво ли е мнението на АТАКА за Петър Стоянович предложен за министър на културата? Снимал се сам с телефона си, с фес на главата и чаша турска ракия в ръка. Отдолу под снимката си във Фейсбук страницата е написал: 1878 Ония ми отнеха всичко това.
  Той разбира се побърза да изчисти всичко това, но следите остават:

  http://prikachi.com/images/335/6160335u.jpg

 23. 23 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#6] от "brutester":
  Второто което може да дойде на ума на човек е, че Орешарски способен управленец, което се оценя от някои хора. Днес, например, в такъв дух се е изказал Симеон Сакскобурготски.

 24. 24 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 773 Разстроено

  Безпринципност струи от целия кабинет - колкото и да продължи управлението му то ще напомня на кабинета Беров.
  Ще остане в историята като безпринципно и принудено да угажда на всички за да се задържи на власт.Зависимо от всички партии в парламента то няма да проведе никоя от реформите от които се нуждае страната и ще падне в момента в който БСП,ГЕРБ или Атака не решат че едни нови избори са по изгодни от подкрепата за един безполезен кабинет / ДПС не е в графата защото разчита на един постоянен електорат/............................................... дано да не съм прав !!!!!

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 25. 25 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#18] от "dogwoman":

  Не съм съгласен. Нови избори означават пари на вятъра. Не мисля, че резултатите ще са други защото просто няма алтернатива.

 26. 26 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1304 Любопитно

  Още от сега Орешарски трябва да стяга Б отбора, за да не се окаже наесен неподготвен, защото Боко и Цецо няма да стоят мирни дълго!!!!

 27. 27 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Кънчо Стойчев, "Галъп", пред в. "Труд": Не виждам заявки за икономически интереси в новия кабинет
  Кънчо вземи махни тия червени очила, бе кратуно комунистическа.

 28. 28 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 458 Неутрално

  За мен, това е едно правителство на малцинството, в което роля на фалшива позиция ще играе ГЕРБ. А Атака ще играе ролята на измаменото камилче и по необходимост - единствена позиция.
  Колкото до Кабинета, той е съставен от някакви "експерти", които кой знае защо, са назначени на постове на които не могат да имат каквито и да е претенции, че са експерти. Това е и единственото "програмно" правителство, чиято програма е съществува само в нечия си глава.

  "Истината е винаги посредата!"
 29. 29 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#8:"ahasver"]Едно време даваха 100 дни спокойствие на новия кабинет да се организира. Сега взема връх просташко-скандалджийския тон[/quote]
  Този тон го въведе БСП още преди изборите. Така че комунетата трябва да свикнат да получават собстения си бълвоч обратно...
  Партия, която твърди, че е готова да управлява, не са ѝ нужни 100 дни за оправдания...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  [quote#26:"Дедо Либен"]Още от сега Орешарски трябва да стяга Б отбора,[/quote] Малей, това сегашното ако е "А" отборът, то за "Б" направо не ми се мисли...

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Мнението на анализатори за кабинета "Орешарски"???...
  ---------------------
  Да припомня,че към момента има само проект за кабинет!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 32. 32 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#27:"SSS"]Не виждам заявки за икономически интереси в новия кабинет [/quote]
  И аз не виждам заявки!
  Те интересите са сепарирани, така че заявителите бяха удовлетворени и баницата беше разделена още преди изборите...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 33. 33 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#16:"madagaskar"]И как стигна до гениалното прозрение, че Герб стои зад всичко това?[/quote]
  http://www.segabg.com/article.php?id=648706
  аз от тук

 34. 34 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#23] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ако бяхме в Германия можеше и да си го помисля, но живеем на една територия, където знаещия,можещ И РОДОЛЮБИВ експерт бива пъден, годен, подтискан и репресиран от знещите,можещи И АЛЧНИ "експерти".

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 35. 35 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 945 Гневно

  Има ли някой в тази държава да мисли, че точно тези ще ни оправят?

  Вижте само най-важният министър Петър Чобанов:

  Сукалче, устата му мирише още на мляко.

  Кабинетите на Беров и Попов ще ни се струват като детска играчка.

  Националната катастрофа е като нарисувана ако утре мине това.

 36. 36 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  В проекта за правителство има няколко бивши седесари, начело с Орешара. Сещам се, че главните сератори на Иван Костов от страна на комунетата и герберастията го обиняват, че съсипал дясното. Очеизвадно е, че горепосочените и много други са си били обикновени кариеристи, не идейно ориентирани. В интерес на истината, не си спомням член на Бсп да е правил подобни лупинги на дясно?!

 37. 37 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1570 Весело

  [quote#13:"dogwoman"]Той посочи още, че дори Пламен Орешарски да успее да възстанови само институциите, ще свърши много работа. [/quote]
  -И като гледам първите задачи от "програмата" на Орешарски, ми става много "весело и радостно" ! -Точка първа: -Да се премахне забраната за " тютюнопушенето в затворени помещения" ! -Аферим на качественият "син" технократ в "червеното " правителство !

 38. 38 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#33] от "zlobar":

  "по времето на тройната коалиция не са взели нито едно евро от европейските пари, предвидени за отрасъла."

  Прочетохте ли го това?!?!? Май не! А ако да, не Ви дойде на ум, че хората не искат да ги застигне второ подобно зло?!?!? Хората протестират СРЕЩУ БСП, ДПС и евентуално подиграватела подкрепа от АТАКА, а не защото видиш ли Бойко така казал! Такива разпреждания принципно идват от Позитано (за справса последните няколко месеца - така старателната пред-предизборна кампания на червените))

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 39. 39 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 402 Неутрално

  до неуспелия да се нареди депутат - много къса и избирателна памет бе брато - пъзливата тиква министър председател стана с плюене, ти не си разбрал... Да не би сега да идваш от село или едва през последните години си се научил да пишеш и четеш

 40. 40 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#35:"Wornoxmaniak"]Национаната катастрофа е като нарисувана ако утре мине това.[/quote]
  Мерси, доайене! Таман си мислях как да са оправдавам заради същити тес обвинения! начи - ноо големи лъжци са се навъдили тъдява! Нека сички да чуят:
  Ас, Бойко Велики не съм довеждал страната до катастрофа и който го тварди тва, ше си им а работа с мистър Уорни, ясно?

 41. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  [quote#37:"vagabond66"]Да се премахне забраната за " тютюнопушенето в затворени помещения"[/quote] Виж този интересен отговор по темата http://www.blitz.bg/news/article/202232

  Доброто е заразно
 42. 42 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 945 Весело

  Абе, къде е Гоце?

  На маймуна го направиха.

 43. 43 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#35] от "Wornoxmaniak":
  Ворни, нещо сте ядосан и изнервен. Щото написахте много неща , които не се случиха.
  Разбираемо е. Мазохистите да не могат да преценяват разумно нещата. А и вече май спряха финикийските знаци. И указанията.
  Но едно прилично мъжкарско поведение би било достойно за уважение от моя страна


 44. 44 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Просташката еуфорията на Станишеф май започна да се изпарява.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 45. 45 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#38:"madagaskar"]Прочетохе ли го това?!?!? Май не[/quote]
  Значи викаш да вярвам на земеделците, а не на Евростат. Както и да е, не е това темата.
  [quote#38:"madagaskar"]Хората протестират СРЕЩУ БСП, ДПС и евентуално подиграватела подкрепа от АТАКА[/quote]
  То добре, но кой да дойде. Кой искат хората? Ако не са тези трите партии ще е ГЕРБ- от трън та на глог.

 46. 46 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#34] от "brutester":
  Все пак Орешарски се справи отлично като финансов министър. Нямаше например, нито един неизпълнен бюджет

 47. 47 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#37:"vagabond66"]Точка първа: -Да се премахне забраната за " тютюнопушенето в затворени помещения" ! [/quote]
  Това е ноо тарикатско решение, чуй, чуй кош кажа сега, ама сериозно ше го кажа
  17-те хиляди заведения има сал у София! Докат ни са пушеши - бяха сакратени точно 34 000 души. Сега ше ги върнат наново - скиаш ли ко стаа тука? Риволуция! Народът от утре започва да оди на работа с песни за Орешарски, както викахти за мене прес 2009 - "Да живей!" Освен туй, оборотити на заведнията моментално са дигат с 25%! Алилуя!
  Накрая ша обобща, по научному, щото и ас зех да са образовам за фтория си заслужен мандат:
  - приходите в държавата ша скочат с 228 млн. лв., в това число 12 млн. лева поичи от осигуровки, 60 млн. лв. нагоре от ДДС и от увеличаването на постъпленията - от данък печалба със 144 млн. лева.
  Това не е шега, а плод на ноо сложни исчисления, които ас праих цела нош. Последнити са важни, щото треа знам колко паре ше ми докарат у хазната комунетата, преди да ги гътна ! Сега нек са "пържат"! Не ми требе влас бес паре

 48. 48 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1570 Любопитно

  [quote#41:"dogwoman"]Виж този интересен отговор по темата [/quote]
  -Самият факт, че Орешарски е коментирал идеята за премахването на забраната говори, че се намира в абсолютна неадекватност от негова страна !

 49. 49 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 945 Весело

  До коментар [#43] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ти, кво? Подмазваш ми се да не пиша коментари, ли?

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  "Кънчо Стойчев, "Галъп", пред в. "Труд": Не виждам заявки за икономически интереси в новия кабинет"

  Затова оттеглиха кандидатура, още при старта.
  От ентусиазма на Стойчев трябва да очакваме, този мандат келепира да го споходи?!

  I Want To Believe
 52. 52 Профил на Защотака?
  Защотака?
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Десен олигарски парламент с лапачи. Герб разбиха и зрънцето демокрация. След тях всички видяха че може да са прости нагли и груби и това се харесва. Да не говорим за парламентаризъм и други клишета. Това е един парламент който няма да стори нищо повече от козметика.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Честита ви новата "1984"-та
 53. 53 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#46] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Освен най-важният - този за 2009:
  http://profit.bg/news/Buferite-v-Byudzhet-2009-g-pokrivat-ot-47-do-0-rust/nid-38926.html
  "Буферите в Бюджет 2009 г. покриват от 4.7 до 0% ръст"

  Ако Ви се чете за "изпълнените бюджети" погледнете тук: http://www.minfin.bg/bg/page/389

  При свръхкредитиране на домиканствата от 57% спрямо БВП през 2000 до над 150% през 2009 всеки министър може да се справи (http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Household_financial_assets_and_liabilities , http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tipspd20&plugin=0 )

  А отгоре на всичкото Фискален резерв:
  към : 31 Окт. 2008 12046,40 млн. лева
  към : 31 Юли. 2009 7710,5 млн. лева

  Данните са от тук: http://www.minfin.bg/bg/statistics/4

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 54. 54 Профил на Защотака?
  Защотака?
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#20] от "Депутат 241
  Луд ли си? А ти пък си гербер.

  Честита ви новата "1984"-та
 55. 55 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 517 Разстроено

  Не мога да кажа какви експерти са предложените за финансите, енергетиката и пр., но предложената за министър на спорта и младежта е направо гротескна фигура.

  Във филологическите и езиковедските среди тя е никоя - почти нула като изследовател, завършила бутафорния великотърновски комунистически университет, професор в библиотекарския, защото в другите университети не я искат, 10 години работила в министерство, без да е свършила никаква видима работа, после в екипа на Лютви Местан...

  Жална й майка на България какво я чака!
  Да ви е честита, другарки и другари, новата 1944 година!

 56. 56 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#53] от "brutester":
  Доколкото си спомням 2009 не е само бюджет на Орешарски. Не греша, нали?

 57. 57 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Този кабинет няма да реши нито един от болните въпроси, защото те са свързани преди всичко с икономиката и раздутата държавна администрация. Решаването на проблемите в икономиката означава по малко пари за олигарсите, затова те няма да са решени, а замазани. Какво се случва с циреите, които не се цепят и лекуват, а се прикриват с фон дьо тен? Стават по-големи и може да предизвикат заразяване на кръвта. А да се съкрати раздутата администрация няма нито политическа воля, нито пари.

 58. 58 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2231 Разстроено

  """ Димитър Аврамов, политолог, пред в. "Труд": Ще има едни хора, поставени отпред, и други, които реално ще упражняват властта

  Като видях министрите на ГЕРБ, си казах - не може да има по-неподходящ правителствен състав. Сега, при кабинета с мандата на БСП, виждам, че все пак това е възможно. """
  ==============================

  Весело беше , мойто . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 59. 59 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#56] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  http://www.minfin.bg/document/6138:2

  Приет 17 декември 2008.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 60. 60 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#49] от "Wornoxmaniak":
  За бога, Ворни. Пишете.Няма да има кой да ме развеселява. И кой да давам за пример на обратното на познавач.

 61. 61 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  """ Единственият начин на работа на новия премиер е да получава подкрепа срещу участието на определени кръгове в разпределението на бюджета на страната. """"
  ===========================
  ++++++++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 62. 62 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Още веднаж от сущия автор :
  """ За министрите, които не са партийци, трябва да има политически контрол - така работи демокрацията. И той вероятно ще бъде осъществяван чрез техните заместници, които ще са много повече олицетворение на партийния и груповия интерес в рамките на партиите, от които идват. Т.е. ще има едни хора, които са поставени отпред, и други, на втори план, които реално ще упражняват властта. Т.е. можем да кажем, че идва режимът на заместниците. Няма как тези министри да проведат икономически и политически реформи, след като нямат партиен и политически авторитет в БСП и ДПС. """
  ==============================
  +++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 63. 63 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Красен Станчев, икономист, пред "Дойче веле": Нищо чудно Орешарски да поднови проекта за АЕЦ "Белене", той е зависим от външни интереси

  Назначаването на Драгомир Стойнев за министър на икономиката и енергетиката е реверанс към обкръжението на Станишев.
  ================================

  +++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 64. 64 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 771 Неутрално

  [quote#57:"cobanmaala"]Този кабинет няма да реши нито един от болните въпроси[/quote], само ще даде време на задкулисието да се организира и да предприеме мерки протестите срещу политическото му представителство да не го изненадват, както беше в началото на годината. В цялата тая ситуация надежда дава не съставянето на правителство и неговите действия, а развитието на гражданското общество ,което повече като че ли няма да търпи потъпкването на правата му.

 65. 65 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#59] от "brutester":
  Но ИЗПЪЛНЯВАН не изцяло от Орешарски.

 66. 66 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  """" На кабинета "Орешарски" не предстоят подобни съдбовни ходове и това предопределя негова недълговечност. """
  =========================

  ++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 67. 67 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 771 Неутрално

  "Назначаването на Драгомир Стойнев за министър на икономиката и енергетиката е реверанс към обкръжението на Станишев"- Красен Станчев.
  Интересно, само специЯлистът Красен ли ни знае, че кабинетО го
  коландисваха Орешарски и Станишев?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#4] от "mtmvb":


  Това не са анализатори, а обичайните платени говорители....."

  -И във форума са гласовитите платени ГЕРБ-клакьори.

 70. 70 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#5:"sto67nes"]че нови избори не вещаят нищо добро.....[/quote]
  Поредната лъжлива мантра....
  Само добро вещаят - акъла на хората ще дойде само като им опре ножа до кокала...същото и с политиците...Голяма работа - нови избори...да не е война...точно да се стреснат всички е най-доброто....

 71. 71 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 567 Весело

  Пулитулозите ва...ако не стане както ни я къдрите тука...ще си изгорите ли дипломите публично ?

 72. 72 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  филма е като предишния,само дето сега други ще експериментират с нас и ше си връткат далаверките и тъпчат гушките

 73. 73 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#65] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ако не сте рабрал, бюджета го изпълняваме НИЕ. Това което пишат са само пожелания.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 74. 74 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#73] от "brutester":
  Това е революционно откритие.
  Аз даже предлагам - няма нужда някой си да пише някакви си пожелания и да се ангажират маса хора и институции в безмислен труд

 75. 75 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 515 Неутрално

  СПОКОЙНО !
  ЩЕ ВИДИМ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ,АКУЛИТЕ И РИБКИТЕ !

 76. 76 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Весело

  До коментар [#74] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Нали трябва да има основание за да се изхарчат едни пари събрани от нас (към 2013 е 18,4 милиарда лева - http://www.minfin.bg/document/11810:1 ).

  Когато се правеше бюджета за 2009 на всички беше ясно, че е неизпълним. Вдигането на пенсиите в този същият бюджет съвсем изтощи икономиката. Рецесията не се оказа малка вълна, а огромно цунами. А резултата - 25% от заемите не могат да бъдат плащани.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 77. 77 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#76] от "brutester":
  Ами нали Вие малко по нагоре написахте, че съставянето на бюджет е "само пожелание". Сега пък основание за нещо си. И кое вярното?
  И как, след като 4 години без увеличèние на пенсии - нито един бюджет не беше изпълнен? И как посред "огромно цунами" някои обещаваха средноевропейски доходи?

 78. 78 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Любопитно

  До коментар [#77] от "ПРОРОК ИЛИЯ"

  Отдавна не пишем по темата, затова смятам да събера моето мнение в няколко реда.
  Докато 1,5 млн. работещи в часният сектор носят приходите на държава от 7 млн. положението не може да се оправи. Дали Бойко, дали Орешарски, дали друг бандит все ще е така. Няма начин пенсиите да са значително по-високи при паритет между работещи и пенсионери. А следващите години в България ще живеят повече пенсионери, отколкото хора в работоспособна възраст.

  Годишно 4,5 млрд. лева (или ~25% от предвидената приходна част) отиват за субсидиране на НОИ. Допълнително има субсидиране на здравна каса, енергийни помощи и т.н. Всичко това НЕ прави животът на хората по-добър, а само ги обрича на мизерстване.

  В бюджета за 2009 е предвиден разтеж от 4% (0% е песимистичната прогноза). Реално свиването беше 5% след спиране на плащанията към бизнеса. Ако не го бяха направили щеше да е над 12% по прогнози на икономисти. Дали е грешка ще кажат хората след 50+ години, когато може да се правят не зависими анализи.

  Най-подтискащота в българската действителност е показността на корупцията и прякото и свързване с всякакви субекти - държавни структури, политически партии, НПО, екоорганизации и т.н.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 79. 79 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Любопитно

  ...Известен "шум" в тази "хармония" внася изненадващата кандидатура на Цветлин Йовчев за шеф на болното място на БСП – Министерството на вътрешните работи....

  Ами я само за момент допуснете, че въпросният играе двойна игра - в полза и на КГБ ?!?
  Тогава вече няма никакъв шум, само хармония!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 80. 80 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#8:"ahasver"]Едно време даваха 100 дни спокойствие на новия кабинет да се организира.[/quote]
  Е, па те стоте дни отдавна изтекоха! Този кабинет се организира от Съветцкото посолство още от деня на спирането на АЕЦ "Белене".

 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  До коментар [#6] от "brutester":

  Сигурно си сетен сиромах и не си виждал банкнота . Или пък ,с извинение си далтонист. Друго не знам , но поне за ЗЕЛЕНИТЕ гущери трябва да си чувал.

 82. 82 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  НЕКОИ УТОЧНЕНИЯ:
  1 Няма смисъл да питат за каквото и да е ЧервенКънчо - неговото мнение е отнапред известно
  2 В казуса "Цветлин" няма нищо тайнственол просто е излязъл изпод прикритие. Справка - родословното му дърво (то, обаче е засекретено, както на всички деца и внуци на АБпФК)

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 83. 83 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Дано, политическата смърт на Станишев, не е за сметка на българския народ!

  Машини прости, народ неук.
 84. 84 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#83:"Zizu"]Дано, политическата смърт на Станишев, не е за сметка на българския народ![/quote]
  Той е политическо зомби или политически робот програмиран в Русия и в този смисъл не мооже да умре защото никога не е бил жив. За съжаление обаче няма как всичко това да не е за сметка на българския народ.

 85. 85 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Рухна напълно мита, че Орешарски е избирал сам министрите си, защото сбърка имената на голяма част от тях. Той е обречен и никакви сериозни реформи няма да бъдат извършени. Как ще бъдат овладяна контрабандата и как ще бъдат събрани парите за социални плащания?! Само думи и лъжи а зад тях наднича партийната олигархия.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 86. 86 Профил на axel
  axel
  Рейтинг: 564 Разстроено

  "Като видях министрите на ГЕРБ, си казах - не може да има по-неподходящ правителствен състав. Сега, при кабинета с мандата на БСП, виждам, че все пак това е възможно."

  Ами то какво повече да му коментираш? Че Димитър Аврамов с две изречения е казал всичко.

  „Gesagt heißt nicht immer gehört, gehört heißt nicht immer verstanden, verstanden heißt nicht immer einverstanden, einverstanden heißt nicht immer angewendet.“
 87. 87 Профил на sgasharov
  sgasharov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Едни и същи умници раздават акъл повече от 20 год. от което не се е появило нищо полезно. Все по-надолу.

 88. 88 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 535 Любопитно

  Как никой от досегашните народни избраници не се съобрази с интересите на НАРОДА , а само със собствени или партийни !

  .... never say never ..... !
 89. 89 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  ЧИЧКОВИТЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 90. 90 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 965 Гневно

  САМО ДА СТЕ ПОСМЕЛИ ДА НИ НАБУТАТЕ ОТНОВО В РУСКИ РЪЧИЧКИ, НИКАКВО БЕЛЕНЕ, НИКАКВО ЗАРОБВАНЕ НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ!
  Извинявам се за крясъка с големите букви, но ми стига че живота на моето и на бащите ни поколения отиде мърцина заради руски/комунистичеки интереси и не бива да допуснем това да се повтори с най-свидното - децата ни. България няма нужда от Белене, други са тези, които имат нужда от него. Не на нас, Орешарски!

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 91. 91 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#90] от "Варна":

  БСП трябва да разберат, че гласоподавателите на ГЕРБ не са утайката на обществото. Трябва да осъзнаят, че не могат да стигнат до разправа с Бойко Борисов, така както техните предшественици са се разправяли примерно с Никола Петков преди 60 и повече години

 92. 92 Профил на bigbolkit
  bigbolkit
  Рейтинг: 402 Неутрално

  то само да стане... а после ще съдим (мноого късно) по зам.-министрите.
  И Д...(някъде отзад) да ни е яко! Те анализаторите от това си вадят хляба...

 93. 93 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Как така никой не коментира "умелият" бизнес ход на Болен да изчака с имитацията на партийна отговорност до утре "рано сутринта" Явно очаква вдигане на мизите,но тъй като продължавам да го смятам за луд смятам,че ще изиграе номер на шефчето и ще стане големият цирк.Да видим...

 94. 94 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Красен Станчев, икономист, пред "Дойче веле": Нищо чудно Орешарски да поднови проекта за АЕЦ "Белене", той е зависим от външни интереси.

  Както винаги, бате ви Красен е казал каквото има да се казва в едно изречение.

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 95. 95 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Гневно

  До коментар [#4] от "mtmvb": Това не са анализатори, а обичайните платени говорители.....

  Абсолютно вярно. Това, което ни казват тези известни и постоянни дърдорковци е изцяло манипулативно и подвеждащо, и няма нищо общо с реалния анализ. Затова трябва да имаме предвид, че нещата са точно обратни на това, което те искат да ни внушат.

 96. 96 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Гневно

  До коментар [#8] от "ahasver": ... Сега взема връх просташко-скандалджийския тон на Герб. ...

  А това, което направиха с предизборната кампания БСП, ДПС и техните приятели от бившата комунистическа ДС почти три месеца не беше ли световен рекорд по простащина, арогантност и скандалжийство?

  А сега поне има реална причина - това, коте ни се предлага като правителство е поне два пъти по-лошо от това, което пак БСП и ДПС направиха по времето на Беров.

 97. 97 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Гневно

  До коментар [#20] от "Депутат 241": Ако Атака иска да оцелее и Волен да си върне доверието - утре трябва всичките им депутати да се регистрират и да гласуват против кабинета Опустошарски.

  Много подло, 241. Съвсем по депутатски. Защото след като ГЕРБ няма да се регистрира, регистрацията на атакистите на Сидоров моменталически автоматично осигурява избирането на на правителството , предложено от Орешарски. И вероятно, подобно на всички предишни десари (ос комунистическата ДС) си мислите, че по-умни от вас няма, нали?

 98. 98 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Гневно

  До коментар [#25] от "zlobar": Не съм съгласен. Нови избори означават пари на вятъра. Не мисля, че резултатите ще са други защото просто няма алтернатива.

  Личи си, че освен Злобар, искаш да станеш и Гробар. Защото и десет нови безплодни избори ще ни излязат многократно по-евтини от опустошенията, която ще се опитат, а може и да успеят да направат хората, предложени за правителството на Орешарски.

 99. 99 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#18] от "dogwoman":
  И кое е това реално нещо? А, досетих се - ГЕРБ...
  Направо не мога да повярвам, че този неграмотник и недържавник има толкова много привърженици все още...но както е казано, всеки народ си заслужава управниците!
  Автобиографиите на доста от новите министри вдъхват доверие. Изчакайте малко, дайте им време и после ако решите, че има защо, недоволствайте!

 100. 100 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Статията, която ни е предложена за коментар, е изцяло поръчкова. При това, след като им е станало ясно, че народът няма вяра в БСП, ДПС, Атака и Орешарски с с неговото правителство, което навява реминисценции за Али Бабà и четиридесеттте разбойника, се опитват да ни внушат, че и ГЕРБ е заедно с тях.

  Всъщност истината е, че макар да не обичат ГЕРБ, малките наистина синьодесни партии, към които не попадат нито Гергьовден, нито ВМРО, нито ДБГ, не биха водили предизборна борба срещу него, както беше преди 12.05.13. А Гергьовден, ВМРО, ДБГ и други като тях игпаят рола на сиренцето в политическия капан на Станишев.

  Защото, дано да не изляза лош пророк, но политическата ситуация в България сега е долу-горе такава, каквато е била военната ситуация на Шипка през 1877 година. Политическите орди и башибозуци на Сюлейман паша (германец по народност) нападат, а политическият Радецки няма да ни дойде на помощ, защото сега срещу българския народ е застанал и Путин.

  И именно поради съдбоносно критичното положение, в което е държавата, натискът за създаването на това правителство на Орешарски е толкова нагъл, аррогантен и тотален. При което никоя подлост не е забранена.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK