БСП и ДПС слагат ръка на парламентарните комисии

БСП и ДПС слагат ръка на парламентарните комисии

© Юлия ЛазароваКомисиите на Народното събрание ще могат да заседават в присъствието само на една трета от членовете. Това предвижда проектът на правилник на новия парламент, публикуван на интернет страницата на Народното събрание, който ще бъде гласуван във вторник от временната комисия.


Идеята комисиите да могат да заседават, ако не е налице нужният кворум от поне половината им членове, е на БСП. В левицата се притесняват, че ГЕРБ, на която като най-голямата политически сила се полагат и най-много места в парламентарните звена, заедно с "Атака" могат да блокират работата на комисиите и при обсъждането на неизгодни за тях законопроекти да провалят кворума.


Очаква се при разпределението на местата в комисиите БСП и ДПС да имат заедно точно половината членове, каквото е съотношението им в парламента. И ако за кворум на заседанията на Народното събрание трябва да разчитат на ГЕРБ или "Атака", то за комисиите ще могат само двете партии да заседават. Решенията на парламентарните звена ще се вземат с мнозинство от присъстващите - тоест половината от едната трета членове.
Мегакомисия за спецслужбите, отделна за взаимодействие с гражданските организации


БСП предвижда Народното събрание да има 21 постоянни комисии, като отделя енергетиката от тази за икономиката и туризма (досега бяха в едно, както беше мегаминистерството). Разделя се и комисията по външна политика и отбрана в две звена. Георги Кадиев (БСП) предлага и отделна комисия по въпросите на държавната администрация и електронното правителство, макар че структурата на правителството не предвижда такова министерство, а по-скоро тези сфери ще са в компетенциите на бъдещия втори вицепремиер, който премиерът Пламен Орешарски анонсира.


Предвижда се и мегакомисия за контрол над дейността на службите за сигурност, използването и прилагането на специални разузнавателни средства и достъпът до данни по Закона за електронните съобщения. Досега три парламентарни звена следяха дейността на ДАНС, разузнавателните служби и ползването на СРС. Предложението на ДПС е в нея всяка парламентарна група да има по равен брой представители - трима. Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси също ще е на паритетен принцип.


Същото се предвижда и за комисията за взаимодействие с гражданските организации и движения. Нейните заседания ще се предават пряко в интернет на сайта на Народното събрание, тази мярка е заложена и за останалите парламентарни комисии, само след решение на самата комисия.


В опит да отговори на очакванията за повече граждански контрол над депутатите, БСП залага специална комисия, към която ще има и Обществен съвет с консултантски функции. Не е ясно обаче кои организации и движения ще влязат в нея и дали това няма да са близки до властта неправителствени организации. Описаните правила граждани и организации да дават становища по законопроекти и да присъстват при обсъжданията важаха и досега, друг е въпросът доколко управляващите се съобразяваха с тях.


Парламентарен контрол - в сряда и петък


Пак по идея на БСП е записано, че граждански организации и движения ще могат да участват чрез депутат в парламентарния контрол. И досега почти всички въпроси и питания към премиера и министрите са се пораждали в резултат на срещи на народните представители с техни избиратели или заради голям обществен интерес. И журналисти са задавали чрез депутати от опозицията въпроси към министри.


Идеите на зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова (БСП)  за засилен парламентарен контрол върху правителството са претърпели редакции след недоволство в редиците на левицата. Предложението е в последния час от заседанието на парламента във всяка първа за месеца сряда премиерът и министрите да се явяват в Народното събрание и да отговарят на неотложни устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството. От всяка парламентарна група само по един депутат ще може да задава въпрос.


В последния час от заседанията на комисиите във всяка първа сряда или четвъртък на месеца ресорните министри ще отговарят на неотложни устни въпроси. Те трябва да се отнасят за конкретни политики и не могат да съдържат искания за предоставяне на точни данни и статистика, е записано в проекта.


Всяка последна сряда на месеца без заседание, отчет за парите за представителни нужди


И друга идея на Манолова претърпя корекция - вместо последната седмица от месеца да бъде посветена на срещи на депутатите с избиратели, без пленарно заседание ще е само последната сряда на всеки месец. Така на народните представители ще се съберат пет дни - от събота до сряда, за работа в избирателните им райони.


БСП ще запази принципа срещу т.нар. номади - когато депутат напусне или бъде изключен от парламентарна група, да става независим като не може да се присъединява към съществуваща група или независими да образуват нова. Все още се чака обещаната от БСП промяна в закона за политическите партии, с която да бъде премахнат принципът "държавната субсидия да следва депутата" и така да се стига до купени мнозинства, срещу които БСП и ДПС се изказваха в миналия парламент.


Депутатите запазват привилегиите си - на безплатен транспорт в страната, в това число до 40 двупосочни самолетни билета, ведомствени жилища и квартири, както и допълнителните разходи в размер на две трети от основното им месечно възнаграждение. Тези средства се използват обикновено за заплащане на сътрудници, консултации, експертизи и бяха в графата "безотчетни". Сега се предвижда депутатите да представят в парламентарната група на всеки три месеца справка за какво са похарчили парите. БСП вече даде заявка, че ще замрази заплатите на народните представители на нивото от 2009 г. - 2196 лв., с което се замразяват и обвързаните с депутатското възнаграждение доходи - на президента, министрите, омбудсмана и др.


Предвижда се всеки народен представител да има лична страница, поддържана в сайта на Народното събрание. Там ще трябва да посочат и приемното време за срещи с граждани в София и в избирателните им райони.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (191)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 506 Неутрално

  честито на всички интернет-либерали, които се чувстват победили борисов, получихте каквото искате.

 2. 2 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Ето така се окупира власт... СЕга ще видите всички, които много плюехте за липсата на демокрация и коректив, как се окопават комунисти и турци във властта... След 4 години, няма да има нужда от избори, защото вотът ще е 100% контролиран....

 3. 3 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "leko_uchuden":
  Още не сме, но съвсем скоро някой ще трябва да поеме отговорност и то не само на думи!

 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  За Атака няма ли да има?

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 5. 5 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "...Там ще трябва да посочат и приемното време за срещи с граждани в София и в избирателните им райони."

  Малко хора ще разберат каква крачка напред означава горното.

 6. 6 Профил на Защотака?
  Защотака?
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Ами правилно, защо да се бламират комисиите.
  И не виждам това какво слагане на ръка е.

  Честита ви новата "1984"-та
 7. 7 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#2] от "s1lv3r":
  Дори управлението на Саддам Хюсеин е демокрация в сравнение с това на ГЕРБ!

 8. 8 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#1] от "leko_uchuden":

  Благодаря за поздравленията.

  Сега като победим БСПДПС се надявам отново да ни честитиш.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 9. 9 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Ето това е тоталната подмяна на вота.
  Тези червени мушмороци влязоха с 13% от гласовете на избирателите, за да ни управляват (крадат). Сега смъкват кворума за комисиите (там, където се подготвят законите), за да могат дори сами да подменят демократичното законодателство с терористично такова!!!
  Предлагам да унищожим вредителите от нивата на демокрацията!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 10. 10 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е тия се оляха... ами направо да направят и кворума в парламента да не е задължителен и само те да си гласуват...

 11. 11 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#7] от "pich_ut":
  Пфахаххах добре, че вие комунистите имате работно време, което спазвате, че да ви слушаме глупостите само до 17:00 всеки работен ден Но спокойно, народът ще ви измете по-бързо отколкото си мислехте!

 12. 12 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#9] от "Депутат 241":
  Ти май си минал покрай демократите "Предлагам да унищожим вредителите от нивата на демокрацията!" Виждам, че си толерантен човек готов...

 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Значи не се съобразяваме с волята на избирателите! Значи, с измама се докопахме до държавните пари! Значи,правим само това, което на нас ни е изгодно! Значи, забравихме предизборните обещания! ЗНАЧИ, ЧЕ НАРОДА ВИНАГИ ИМА ПОСЛЕДНАНАТА ДУМА И ЩЕ ВИ ИЗДУХА, КОМУНИСТИ МРЪСНИ!СЪВСЕМ СКОРО!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Гневно

  До коментар [#7] от "pich_ut":


  [quote#7:"pich_ut"]Дори управлението на Саддам Хюсеин е демокрация в сравнение с това на ГЕРБ![/quote]

  Това твърдение е изключително обидно за жертвите на режима на Саддам Хюсеин. Особено за умрелите от химически оръжия...

  Например:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Halabja_poison_gas_attack

  Имайте съвсем малко срам...

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 15. 15 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 691 Гневно

  Ще става все по-лошо.
  Беларус ще ни се вижда като далечен блян.
  Северна Корея ще е основен партньор.
  Това докара матряла
  СРАМ и Напълно заслужена мизерия чакат Булгаристан
  Казах на всичките си роднини,че даже и да си помислят нещо за подкрепа на турскоолигархичната плява,няма да видя и стотинка от мен
  Е**ах ти и пр***ят народ

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 16. 16 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#9] от "Депутат 241":
  Време е хората да се научат да гласуват и да поемат отговорност. Последното не е липса само при политиците а в цялото общество!

 17. 17 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Браво, БСП започват да ми харесват! Двайсет и три години се пънеха да се правят на пичове и оставиха всякакви мекерета да разиграват държавата, само и само някой да не каже, че са тоталитарна партия.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 18. 18 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 620 Неутрално

  [quote#2:"s1lv3r"]Ето така се окупира власт.[/quote]

  Май не си чел статията. Кое по-точно е окупиране на властта?

  Това, че парламентът ще работи независимо дали рапоня или Сидеров се сърдят на някого или че парламентарният контрол над правителството и ДА е излишен? Или че заседанията на комисиите ще се излъчват онлайн?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 19. 19 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "Distributed":
  Г-не или г-жо, изказването ми бе метафорично.

 20. 20 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#13:"lz2"]Значи не се съобразяваме с волята на избирателите! [/quote]

  Волята на избирателите е депутатите да ходят на работа, за да си оправдаят заплатите. Ако Герберончетата не се скатават от комисии, няма да се случи да се приемат текстове с една трета от състава на комисията.
  Ама това да не ходят на работа и да хленчат как можело то така другите работят, е виц на годината.

 21. 21 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ми ако се получи дублиране на 1 и съща комисия, т.е. едновременно заседават 1/3 от членовете в 1-та стая, а другата 1/3 - в съседната стая? Кво праим тогава?

 22. 22 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#15:"sashobal"]Беларус ще ни се вижда като далечен блян. [/quote]

  Че тя е далечен блян, там се живее много по-добре от тук! То по тоя критерий и Мозамбик е блян, ама след 4 години герб това е положението.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 23. 23 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#14:"Distributed"]Имайте съвсем малко срам... [/quote]
  Ти от комунист чакаш да се засрами?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 24. 24 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Форумните гербери реват, защото от 3 седмици не са получавали субсидии!

 25. 25 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#9] от "Депутат 241":

  Колкото по-невероятно е нахалството на тази рекомунизация, толкова по-лесно ще мине. Басирам се, че диалогът с гражданството ще бъде НУЛЕВ. То ще бъде поставяно пред свършен факт, както стана с ГДБОП. Както е било поставяно винаги в действията на БСП. Новото управление не пита никого за нищо. За нула време реализира кадрови промени, подготвя законови такива, които са отдавна написани в очакване да се отвори възможност да бъдат направени. Гражданско общество ли? Къде впрочем са неговите "говорители" Янко, Ангел и Дончо? Според мен - на летуване, парите за което честно си изработиха.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 26. 26 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 520 Любопитно

  До коментар [#7] от "pich_ut":

  точно така.ей сега при серж и мазния ще цъфнем глей кво става!

  апропо,така ли приляга да се държат на 2 загубили изборите партии?

  харпун
 27. 27 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#23] от "Депутат 241":
  Г-не съжалявам, че трябва да ви разочаровам, но в днешно време има социалисти!Във времето, в което вие живеете може и да има комунисти! Все пак живеем в 21-и век!

 28. 28 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#26] от "bitaka":
  дефинирай загубили?

 29. 29 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Спокойно, всички ще бъдат "експерти" на експертно ниво.

 30. 30 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#17:"др. Иванов"]Двайсет и три години се пънеха да се правят на пичове и оставиха всякакви мекерета да разиграват държавата, само и само някой да не каже, че са тоталитарна партия.[/quote]
  И сега като истинска и последователна тоталитарна партя завзема властта в центъра и по места с всички възможни и (най-вече) недопустими средства.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 31. 31 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#18] от "bgkurshum":
  и че всички далавераджийски промени в законите и разпоредбите ще минават на 100% без шанс да бъдат оборени от Герб или Атака или дори двете заедно. Това се нарича неутрализиране на опозицията! А другото са си свободни съчинения и принципни оправдания , които са възможни варианти, но идеята за промените в правилника на Парламента в този вид е ясна на всички

 32. 32 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Чок гюзел аферим машала.
  Добре ли го казах?

 33. 33 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#0:"статията"]БСП и ДПС слагат ръка на парламентарните комисии [/quote]
  Нормално. Тия употребявана т.х. да видят, ще и сложат ръка.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 34. 34 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#21:"ivanalex2"]Ми ако се получи дублиране на 1 и съща комисия, т.е. едновременно заседават 1/3 от членовете в 1-та стая, а другата 1/3 - в съседната стая? Кво праим тогава[/quote]

  Просто не кандидатстваш за работа в две комисии, за които предварително знаеш, че графикът им на заседания съвпада. То се знае коя комисия кой ден в колко часа се събира.

  Иначе е лесно само да взимаш кинтите за работа в комисия, а да не се вясваш там.
  Все едно аз да искам да получавам заплата от две места, но на едното да не работя.

 35. 35 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#27:"pich_ut"]в днешно време има социалисти![/quote]
  Това е един от най-кратките политически вицове в България.
  Ти, Пич-ът, знаеш ли какво е социализъм в 21-ви век?
  И можеш ли да ми кажеш кои социалистически партии в Европа са възникнали от мутацията на комунистическа тоталитарна партия?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 36. 36 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  Не присъствате на нещо невиждано досега. Всички тирани, диктатори и власти, залагащи на терора, са почвали така - лекинко подменяйки демократичните принципи. И, когато се почувстват достатъчно силни и стиснат в крадливи ръчици цялата власт (а не както досега само съдебната... + медийната), се разпасват и си показват рогите. Какво се случва с ГДБОП, полиция и прочие органи на "реда"? Биват подготвяни. А се твърди, че всичко е НАРЕД.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 37. 37 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 777 Неутрално
 38. 38 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 632 Неутрално

  коректното заглавие е :

  "БСП и ДПС слагат ръка на парламентарните комисии, а ГЕРБ им ги подаряват безропотно както стана и с властта "

 39. 39 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 782 Любопитно

  [quote#1:"leko_uchuden"]честито на всички интернет-либерали, които се чувстват победили борисов, получихте каквото искате. [/quote]

  Защо, да не би Борисов да е пак премиер, а Цецерон да продължава да чете СРС-та от трибуната, обявявайки лекари за детеубийци?

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 40. 40 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#27:"pich_ut"]но в днешно време има социалисти!Във времето, в което вие живеете може и да има комунисти![/quote]

  Приятелю, в днешно време социалисти се наричат бившите комунисти, които провеждат 40 -и-някой-си конгрес на своята партия, защото броят и конгресите на бКП вътре. НЕам нищо против да си си комунист, социалист и какъвто щеш. Само не искам да си на власт.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 41. 41 Профил на Пепо
  Пепо
  Рейтинг: 1004 Разстроено

  От ден на ден все по-лоши новини чета...

  http://peterblogs.de
 42. 42 Профил на p.i.p.
  p.i.p.
  Рейтинг: 447 Неутрално

  БСП и ДПС слагат ръка на парламентарните комисии  да слагат докато могат, щото няма да е за дълго!...

 43. 43 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#39] от "Вени Марковски":

  Не. Премиер е една кукла на конци, дърпана от същите ръчици, които управляват и вас, дУругарю. Тоест - вие сте едва ли не "свещенна крава" вече. Статиите ви ще бъдат печатани в "ДУМА", ще махате от трибуната на мавзолей нечий, ще ви даряват богато (по всякакъв повод) и децата ще заучават наизус словата ви. Ашколсун, Вени, бравос, Марковски!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 44. 44 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#42] от "p.i.p.":

  Сложат ли ръка на каквото са планирали, ще е завинаги....

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 45. 45 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 506 Гневно

  "В левицата се притесняват, че ГЕРБ, на която като най-голямата политически сила се полагат и най-много места в парламентарните звена, заедно с "Атака" могат да блокират работата на комисиите и при обсъждането на неизгодни за тях законопроекти да провалят кворума."

  "Неизгодни"? Вече дори не ги е срам да си го казват....

 46. 46 Профил на Dundaky
  Dundaky
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#22] от "др. Иванов":

  Ами, дургар Иванов, ти така и така изгони ГЕРБ и спаси България, един вид, изпълни си това, за което Партията те е замислила и създала, ми що се мъчиш и абиш в рОдината? Я се фейни до Бйеларусь, там, при Лукашенка, да познаеш и консумираш щастието. А, дай Бог, и нещо за Кимирсения да се отвори и тогава да настъпи такъв живот....

 47. 47 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  """ И ако за кворум на заседанията на Народното събрание трябва да разчитат на ГЕРБ или "Атака", то за комисиите ще могат само двете партии да заседават. ""
  ===============================

  Комунистическа равнопоставеност !

  Както казва вица :
  - По братски или по равно ще делиме ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 48. 48 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#4] от "cinik":
  Болен кой го бръсне за слива? Употребиха го и го изхвърлиха като мръсна носна кърпичка.
  На всички гласували: Честита реставрация на мутро-комунистическата диктатура! Пълзяща, но сигурна. За да може да краде, това правителство трябва да упражнява репресии.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 49. 49 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#48] от "Анализатор":

  Не са го употребили. Той си беше създаден от тях, обучен от тях, погален лично от Пут'ин и просто си върши работата съвестно. Ще се активизира, когато излезем на улицата. Тогава да видите какви провокации ще прави АТАКА... Просто шпицкомандите на комуноидите са в готовност.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  [quote#2:"s1lv3r"]Ето така се окупира власт... [/quote]
  Е по какво, тогава БСП/ДПС се различават от ГЕРБ? А червените и розовите опищеха маалата, че герберите бяха завзели всичката власт.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#42] от "p.i.p.":


  [quote#42:"p.i.p."]да слагат докато могат, щото няма да е за дълго!... [/quote]

  Вие си драскайте по форумите без да излизате на протест и чакайте комунистите сами да паднат. Вчера ходихте ли на протеста пред НС?

  Няма шики-мики.
 52. 52 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#49] от "moriarti":
  Искат да хвърлят в ареста Цветанов. А в същото време прокуратурата сваля обвиненията от Малкия Маргин, сестра Галева прави бясни совалки между Прокуратурата и Съда, за да върне Братя Галеви, бандата с чуковете е оневинена. За себе си стигам до един извод - настават мръсни времена и трябва да се въоръжаваме!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 53. 53 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  А кога ще върнат член 1-ви?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 54. 54 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На тия безочието ще им изяде главата много по-бързо, отколкото предполагах.

  Герберите в Брюксел да "подшушнат" на когото трябва паралелите с Румъния и Унгария и на "лидера" на песоглавите ще му припари...

  В момента западняците са в шок какво става в Унгария, ще реагират като ужилени на всяко отклонение от демократичните норми в БГ. То всъщност гейчо това и използва донякъде, ама то "реже и от двете страни", както казват британците.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 55. 55 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#27] от "pich_ut":


  [quote#27:"pich_ut"]но в днешно време има социалисти!Във времето, в което вие живеете може и да има комунисти! Все пак живеем в 21-и век! [/quote]
  =========================

  Млади момко , явно не знаеш историята и затова ще си позволя да я напиша колкото се може по-кратко :
  Започва от 19 век :
  1891-ва се основава БРСДП
  после се цепи на БРДСП т.с. и БРДСП ш.с.
  БРДСП т.с. си сменя името на БКП-б.
  БКП > БРП
  БРП > БРП к.
  БРП к, > БКП б.
  БКП б. > БКП
  БКП > БСП в края на 20 век
  -------------------

  Това са имената на все една и съща идеология ,
  за което има народни поговорки :
  1 . Преоблякъл се Илия ,
  огледал - се пак в тия
  2 . Вълка козината си мени ,
  но нрава - НЕ
  ----------------------------------------

  Оставам с чувството , че маса хора бъркат социал-демократите със социалистите.
  Различията са много малки ,
  но изключително съществени .
  Поздрави от дядо Владо

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 56. 56 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#2] от "s1lv3r":
  [quote#2:"s1lv3r"]Ето така се окупира власт... СЕга ще видите всички, които много плюехте за липсата на демокрация и коректив, как се окопават комунисти и турци във властта...[/quote]
  Както я окупират, така и ще я разокупират от момента, в който загубят изборите. Демокрация, какво да правиш.

 57. 57 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 506 Весело

  Разбира се,че ще "слагат" ...
  Сякаш ГЕРБ не бяха "сложили" ...
  Може би,този път,ще има малка разлика и някои от бившите самозабравили се кратуни,ще влязат в затвора,за да им "слагат" ... а дано!

  Liberate Your Mind!
 58. 58 Профил на ivan.petro83
  ivan.petro83
  Рейтинг: 8 Неутрално

  https://facebook/events/515265125212955/ - Всеки ден от 17:00 часа на пл. Народно събрание и общините на всички градове. Събота и Неделя - от 12:00 часа.

 59. 59 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2448 Весело

  Не се гневете.
  Всичко лошо, което може да се направи левите ще го направят.
  Съсредоточете вниманието върху това, което не могат на да направят. Не могат да изкопаят пари и не могат да си изпълнят обещанията.

  подпис
 60. 60 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Заграждайййййййййййййййййй!

  ура и да живей!!!
 61. 61 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ето това се разбирало под така старателно прокламирания от другарите "диалог" - "Говорете си, не ни пречите"...

 62. 62 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Да ни е честита червено-турската диктатура!!!

 63. 63 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#55] от "Чардо":
  Здравей Дядо Владо,

  блгодаря, за това, че си отделил време за отговора. Но времената са различни. поправим, ако греша, но следвайки твоята логика със избирането на НДСВ излиза, че си избираме цар и отново ставаме царство.Но реално в условията на демокрация си избираме човек с мандат за управление от 4 години. Идеята ми, е че времената са различни и не може с лека ръка да се лепват етикети!

  С добро ,

 64. 64 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#50:"Храбър"]А червените и розовите опищеха маалата, че герберите бяха завзели всичката власт.[/quote]
  А, щото па вие, костомолците, мълчахте като същи ханъми, чунким. Най-много вие бучахте, че Борисов бил диктатор, притежавал медиите и ги контролирал, заграбил властта, видите ли... Ето ви сега "демокрация" по цоциалистически! А преди следващите избори пак скочете срещу ГЕРБ и помагайте на комунягите да си правят машинациите. Ще прокопсаме - и вие, и ние...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 65. 65 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Приоритетната задача пред демократичния ни Субект днес е, да убеди и насочи Улицата срещу превратаджиите от 11-ти май !
  Натрапената на обществото ни Ситуация, няма друго Решение...

 66. 66 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тук като някой напише нещо против ГЕРБ се появяват 1000 застъпника да слагат минуси. Нека не забравяме, че това правителство беше свалено с протести и то не организирани от БСП и ДПС а от народа и то заради немотията. Не знам какъв човек трябва да си, за да подкрепяш мутро-милиционерската извратена форма на управление?

 67. 67 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Иначе казано, следват светлият път на предходните правителства, като почнем от това на дядя Ваня, коййто назначи "правоверни" СДС-ари, минем през бай Симо, при когото юпитата заграбиха каквото може, потичкаме през формулата 3-5-8, та стигнем до великий Боко, който заедно с Цвъки пък искаше да си направи държавата личен феод.
  Та нищо ново под слънцето!

  ура и да живей!!!
 68. 68 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#9:"Депутат 241"]Ето това е тоталната подмяна на вота.
  Тези червени мушмороци влязоха с 13% от гласовете на избирателите, за да ни управляват (крадат). Сега смъкват кворума за комисиите (там, където се подготвят законите)[/quote]

  Ами за това има просто решение, просто депутатите трябва да ходят на работа.

 69. 69 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#63:"pich_ut"]С добро[/quote]
  Няма добро за вас! Докато не ви изтрепем с камъни, няма да се откажете от червените си свинщини, от тероризма, от болшевишките похвати и целия арсенал от гнусни хватки, които прилагате от близо сто години над населението на България!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 70. 70 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#54] от "Milen.Ivanov":

  Прав си, но "гейчо" има скрит коз - да прокара през парламента узконяване на еднополовите бракове. И тогава на ония от Брюксел ще им омекне... тонът.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 71. 71 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#58] от "ivan.petro83":

  Само да кажа за информация, че линкът не работи (поне при мен).

  БСП delenda est.
 72. 72 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#66:"pich_ut"]това правителство беше свалено с протести и то не организирани от БСП и ДПС а от народа[/quote]
  Тъй ли? Ако хиляда платени от БСП лумпена, успели да вдигнат още няколко хиляди като тях, са народа, ние - милион и двеста хиляди, които ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ, какво сме? А, червена гнидо?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 73. 73 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Че те и досега бяха техни.

 74. 74 Профил на MissingPerson
  MissingPerson
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Брутално съм разочарован от БСП и ДПС, а за Мая Манолова нямам думи!

  Caveat lector! "Тоя победен човек да ми вземе кафеварката..."
 75. 75 Профил на MissingPerson
  MissingPerson
  Рейтинг: 635 Неутрално

  и затова ще продължа да съм си десен избирател!

  Caveat lector! "Тоя победен човек да ми вземе кафеварката..."
 76. 76 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 535 Любопитно

  "...ще могат да заседават в присъствието само на една трета от членовете..."

  Това означава, че комисиите ще могат да заседават, независимо от писхическата фаза, в която се намира някой от лидерите и че работата им няма да е блокирана по нечие усмотрение. Каква е драмата?
  Ако са налице представители от всички сили - още по-добре. Нима смятате, че е много хубаво работата на законодателния орган да е в ръцете на накой от лабилните лидери?

 77. 77 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Мегакомисия за спецслужбите".Ако искаш нещо да не работи направи комисия,ако искаш да затриеш нещо мегакомисия.

 78. 78 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#27] от "pich_ut":

  Нали щяхме да строим развития комунизъм след развития социализъм? Ко стана отказахме ли се?
  Кажете бе хора ние още влакове взривяваме

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 79. 79 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#14] от "Distributed":

  от комунист срам - нещо сънуваш....

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 80. 80 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#78] от "zuk_trombon":
  Очевидно интернета в психодиспансера е с бърза скорост :Д.
  Не забравяи, че вожда ти е човека участвал във възродителния процес и той е отказал да си скъса партийната книжка. Бойко е тоталитарен, а БСП както се вижда не!

 81. 81 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Ха-ха-ха. Комунист и демокрация. Хайде сега плачковците дето видяха полицейщина и погазване на демокрация при ГЕРБ да пият по една студена вода. Не тези хитреци дето подриваха управлението за да върнат БСП на власт, а наивниците които пееха в комунистическия хор за да могат и техните нещастници да си осигурятзаплатките за 4 годинки. Голям келепир!

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 82. 82 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  На някои хора цял живот някой им пречи - било то комунист, било то лошото време, а най-вече проблемът им е в главата!

 83. 83 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  чета голяма част от коментарите и се чудя голяма част от българите къде живеят. То не са комунисти, турци...щяло да стане ужасно.Напротив по-ужасно от ГЕРБ няма!ФАКТ!

 84. 84 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#72] от "avatar":
  Вие гласувалите за герб сте нихилисти!

 85. 85 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 450 Гневно

  Всички са виновни за всичко!

 86. 86 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#9] от "Депутат 241":
  Правителството на България е избрано напълно законно и легитимно от НС, след като ГЕРБ отказаха да участват в работата му по отношенеи на избора на зам. председдателии комисияза изработване на правилника - така, че да сърбат това което са дробили.
  Вместо да бъдат "конструктивна опозиция - както обещаха, ГЕРБ правят всевъзможни обструкции и опити за саботаж на дейноста на НС, с което показаха, че поставят тяснопартийните си интереси над интересите на държавата

 87. 87 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 498 Неутрално

  „Предвижда се всеки народен представител да има лична страница, поддържана в сайта на Народното събрание. Там ще трябва да посочат и приемното време за срещи с граждани в София ...“
  ==================
  Гражданите, като гледам, май сами ще си определят приемното време.

  БСП delenda est.
 88. 88 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1732 Весело

  До коментар [#83] от "pich_ut":

  Оох свинявай. Аз забравих че комунистите се изпариха 1989 година за един ден. Само да кажеш къде ги телепортирахме?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 89. 89 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#88] от "zuk_trombon":
  Знаеш, че ако ти кажа ще е последното нещо, което ще чуеш :Д

 90. 90 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Идеята комисиите да могат да заседават, ако не е налице нужния кворум от поне половината им членове,"..ами направо да заседават само с 1 присъстващ...по-добре насрочвайте нови избори, дебили!

 91. 91 Профил на ivan.petro83
  ivan.petro83
  Рейтинг: 8 Неутрално

  https://www.facebook.com/events/515265125212955/?ref=3 - Протести всеки ден от 17:00 часа на пл. Народно събрание и общините на всички градове. Събота и Неделя - от 12:00 часа.

 92. 92 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Комисиите на Народното събрание ще могат да заседават в присъствието само на една трета от членовете..."
  Е, защо толкова много? Достатъчно е само кюстендилската самодива Мая Манолова да присъства....
  Какъв властови нагон само ги преследва комунягите. Да се натискаш да управляваш, без да си спечелил избори и дори без да имаш значимо присъствие в парламента. И цялото управление се крепи на добрия и спокоен сън на Волен Сидеров. Ами ако един ден стане със задника нагоре? ...

 93. 93 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#2] от "s1lv3r": Напълно споделям! Ето до какво води немотивираното крещене и настояването за оставки на всяка цена! Честита ви промяна

 94. 94 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "40 двупосочни самолетни билета" - с тая заплата ще могат да обиколят света за 80 дни...това за председателя, премиера и президента - да, но не и за депутати - за тях по един варел гориво от ЛукОйл.

 95. 95 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1732 Весело

  До коментар [#89] от "vesselushko":

  Оох кой ма страхува сега? Кат не знам много лошо

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 96. 96 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  До коментар [#15] от "sashobal":

  И аз така казах на мойте ама няма да ми стиска да ги оставя да измрат от глад по време на поредното "успешно социалистическо упрвление". Ех роднини ....

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#4] от "cinik":


  [quote#4:"cinik"]За Атака няма ли да има? [/quote]АТАКА си свърши работата,като даде кворум на БСП/ДПС.От тук нататък нямат нужда от тяхната помощ.А третия партньор на БСП/ДПС е Пръмова-забеляза ли някой как нейни кадри влязоха като министри и заместник министри?!А тя,дори в парламента не влезе!!!

 98. 98 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  До коментар [#92] от "ambros":

  Волен си свърши работата когато трябвашеи избраха правителство. Сега за свалянето му трябват 121 гласа а Волен и ГЕРБ имат точно 120.
  Така че или ще си патим от комунистите още 4 години или ще се наложи да палнем партийния дом, сакън се уплашат и сами да се разкарат. Друг начин няма.

 99. 99 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#10] от "georgi_val":


  [quote#10:"georgi_val"]Е тия се оляха... ами направо да направят и кворума в парламента да не е задължителен и само те да си гласуват... [/quote]Няма нужда.121 им трябваха за гласуване на правителството.За другите закони не!

 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#25] от "Антон56":


  [quote#25:"Антон56"]Гражданко общество ли? Къде впрочем са неговите "говорители" Янко, Ангел и Дончо? [/quote]Сега правят партия с Бареков...КЪде да са?!Янко често ще го гледаш по тв7..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK