Правителството освободи 19 областни управители и назначи временно изпълняващи длъжността

Министерски съвет

© Надежда Чипева, Капитал

Министерски съветПравителството освободи 19 областни управители, които все още заемат постовете от мандата на предишното правителство, и за временно изпълняващи длъжността областен управител бяха назначени техни заместници.


До избирането на титуляр вр. и.д. областен управител на Благоевград става Бисер Михайлов, на Бургас – Севдалина Турманова, на Велико Търново – Изабела Чорбаджиева, на Видин – Любомир Низамов, на Враца – Цветелина Теофилова, на Габрово – Неделчо Търкаланов, на Кърджали – Асен Тюрдиев, на Кюстендил – Гергана Михайлова, на Ловеч – Сашо Данков, на Монтана – Нина Петкова, на Перник – Радослав Йорданов, на Плевен – Тошко Гетов, на Русе – Андриан Райков, на Сливен – Пейчо Пеев, на Смолян – Чавдар Фурлански, на Софийска област – Мария Кунина, на Стара Загора – Димитър Драчев, на Търговище – Елка Станчева, и на Шумен – Ивайло Илиев.


Правителството освободи по негова молба и председателя на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев и определи длъжността да поеме сегашният главен секретар на агенцията Емил Колев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK